The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2010, 12:03
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Boguskiego chcesz sprzedać?!
Żeby zaczął strzelać dla Bełchatowa czy kogoś innego jak Niedzielan?
Ludzie...
Wykupisz wszystkich zawodników na poziomie ekstraklasy, żeby nam nie strzelali bramek?

Boguski jest zawodnikiem przeciętnym. Wisła aspiruje do czegoś więcej niż przeciętność. Jeśli będzie ją stać, powinna pozbyć się Boguskiego i sprowadzić lepszego napastnika.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2010, 12:40
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Rios jest wypożyczony za 300 tys EUR, a kosztować ma 1,3 MLN jak sie zdecydujemy po roku. Serio byś się zdecydował na wykupienie już teraz, po tym co do tej pory pokazał? Za taką kasę?

Zobaczymy za rok. On i kilku innych może jeszcze sie rozkręcić.
Napastnicy, którzy nie strzelają bramek w lidze polskiej nie są warci 1 milion Jeśli będzie się prezentował tak jak dotychczas, to można zapłacić 500k i liczyć, że mając 21 lat się rozwinie. Tylko dlatego, że ma bazę techniczną by grac na lepszym poziomie.
..
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.10.2010, 12:50
Rios to jest Ofensywny Pomocnik a nie napastnik
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.10.2010, 13:16
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Rios to jest Ofensywny Pomocnik a nie napastnik
Dokładnie , zresztą nie rozumiem dlaczego był wystawiany na prawym skrzydle a nie jako rozgrywający. Myślę że możemy mieć z niego pociechę właśnie na tej pozycji, ma dobrą technikę, przegląd pola , dobrze się zastawia a na skrzydle to brakuje mu nieco szybkości ale w razie potrzeby też mógłby tam zagrać.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.10.2010, 15:04
witam, od przyjścia maaskanta nie odzywałem i dałem czas...poszedłem w piątek na mecz iii:
Małecki nie potrafi kopnąć piłki,
Żurawski się denerwuje na wszystkich będąc jednym z najsłabszych,
Wilk-mój nowy ziom-dawał coś z siebie, odbierał i walczył

Potrzebny na gwałt:
obrońca środek, prawo->branco może jeszcze rzuci mnie na kolana
playmaker-Garguła...350 000 EURO rocznie i nie mieści się w 18 meczowej...
Napastnik- Brozio jest sfrustrowany grą w wiśle-> stara się walczy ale nie ma tej iskry, woli walki to nie jest ten król strzelców jakiego pamiętałem...

Nie będę mówił że to wina Maaskanta bo nie jest-> uważam iż nasi zawodnicy grają jakby to była ich kara a nie chleb i ambicja. Trzeba dać kilku graczom wolną rękę-> niech szukają spokojnej emerytury gdzie indziej.

Boguski...na razie oprócz bezproduktywnego biegania nie widziałem niczego.
Pilnie oczekuje ich gry po powrocie z Zakopanego->ostatnia szansa aby coś zmienić i włączyć się do walki o MP i tak aby na zimę być w czołówce
A potem czekamy na zimę...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.10.2010, 16:37
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Wykupisz wszystkich zawodników na poziomie ekstraklasy, żeby nam nie strzelali bramek?

Boguski jest zawodnikiem przeciętnym. Wisła aspiruje do czegoś więcej niż przeciętność. Jeśli będzie ją stać, powinna pozbyć się Boguskiego i sprowadzić lepszego napastnika.
Nie o to chodzi. Po prostu polska liga nie ma dobrych napastników, na ktorych nas stac, a Boguski pewny poziom juz kiedys osiagnal, trzeba mu teraz pomoc na niego wrocic, a nie pozbywac sie go, jak Wtorka. Bo ze grac potrafi, to wiemy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.10.2010, 16:58
Zależy co rozumiesz przez "grać potrafi". Wg mnie Boguski "grać potrafi" - tyle że na poziomie Bełchatowa czy innej Korony. Mamy żałować piłkarza, który ma problemy z podstawami piłkarskiego abecadła? Jeśli jest szansa sprzedać Boguskiego zróbmy to czym prędzej (jakiś cypryjski klub zapewne się napali). Trzeba nam lepszych niż Rafał, dużo lepszych.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 03.10.2010, 17:05
Z innej beczki to należy zwrócic uwage na Charles Uchenna Nwaogu. Chlopak strzela bramki na zawolanie, ma 20 lat, Trzeba sie nim zainteresowac szybko, bo przespimy kolejna okazje...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.10.2010, 17:07
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki to należy zwrócic uwage na Charles Uchenna Nwaogu. Chlopak strzela bramki na zawolanie, ma 20 lat, Trzeba sie nim zainteresowac szybko, bo przespimy kolejna okazje...
Po pierwsze, nie ten temat. Po drugie, na 20 lat to on mi nie wygląda.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 03.10.2010, 17:07
kiedyś ten Nwaogu był u nas na testach

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.10.2010, 17:11
Wlasnie mialem o nim pisac. Po filmikach na youtube(wiem, ze to tylko fragmenty) widac, ze jest bardzo silnym fizycznie napastnikiem i w dodatku dobrze wyszkolonym technicznie. 20 lat i regularnie 3 rok gra na poziomie 1 ligi...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.10.2010, 18:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zależy co rozumiesz przez "grać potrafi". Wg mnie Boguski "grać potrafi" - tyle że na poziomie Bełchatowa czy innej Korony. Mamy żałować piłkarza, który ma problemy z podstawami piłkarskiego abecadła? Jeśli jest szansa sprzedać Boguskiego zróbmy to czym prędzej (jakiś cypryjski klub zapewne się napali). Trzeba nam lepszych niż Rafał, dużo lepszych.
Gdzie w tabeli jest Korona, a gdzie Wisła. Jak gra Bełchatów, a jak Wisła. Boguski nie łapałby się do ataku w tamtych drużynach.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.10.2010, 18:14
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
Zdaje sie że jak miał 16 lat to był u nas na testach i petrescu powiedział że to może byc drugi drogba...
Odpowiedz cytując
qkrzysiekq
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 03.10.2010, 18:46

Przypomnij sobie jak Rafał grał przed kontuzją z meczu z Legią. Lepiej dać mu czas, żeby odzyskał dawną formę, a nie odrazu sprzedawać. Jeżeli mamy się pozbywać zawodników, to takich darmozjadów typu; Łobo, Garguła, Żurawski... Zarabiają grubą kasę, a gówno grają...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.10.2010, 18:55
Gdzie w tabeli jest Korona, a gdzie Wisła. Jak gra Bełchatów, a jak Wisła. Boguski nie łapałby się do ataku w tamtych drużynach.
Chyba jednak rozumiesz co mam na myśli? Nie chodzi tylko o ten sezon a o całokształt. Wymienione przeze mnie kluby to dla Rafała najwyższe progi. Poza tym - prędzej czy później w tym sezonie wyprzedzimy w tabeli i Bełchatów i Koronę. Wtedy wg Ciebie Rafał już się zmieści do pierwszych jedenastek tych klubów? Zaiste ciekawe rozumowanie...

qkrzysiekq napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij sobie jak Rafał grał przed kontuzją z meczu z Legią. Lepiej dać mu czas, żeby odzyskał dawną formę, a nie odrazu sprzedawać. Jeżeli mamy się pozbywać zawodników, to takich darmozjadów typu; Łobo, Garguła, Żurawski... Zarabiają grubą kasę, a gówno grają...
Jakoś niedawno Boguski prafował nowy kontrakt. Zapewne na jego mocy również pobiera niemałe pieniądze - należy więc dla mnie do tej samej grupy darmozjadów których wymieniłeś. Dużo zarabia, słąbo gra. I nie pisz proszęo magicznych występach Rafała przed kontuzją, był nieco lepszy niż teraz - każdy kto trzeźwo patrzył na jego grę widział jakie ten zawodnik ma braki. Rafałowi dopisywało przed kontuzją szczęście - że przypomnę tylko mecz (bodajże z Odrą) w którym partolił niemiłosiernie wszystko, by na koniec trzy razy dołożyć nogę i ustrzelić hattricka... Oczywiście został zawodnikiem meczu (a nadawał się do zmiany zaraz po przerwie).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.10.2010 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.10.2010, 19:27
Obyśmy mieli takich "darmozjadów" jak Boguski przed kontuzją... W sączeniu jadu niektórzy na tym forum osiągnęli bardzo wysoki poziom. Wg mnie - są piłkarze, którzy mniej zasługują na grę w Wiśle niż Rafał, w którego nadal wierzę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2010, 19:40
Odwalcie się od Boguskiego. Każdy może miec słabszy okres. Wszyscy zapomnieli jak na dupe ratował? to wtedy był dobry...teraz jest bee. W drużynie potrzeba Polaków, a nie wynalazków Bunozopodobnych, więc jeśli ktoś miałby odejść to trzeba w pierwszej kolejności pozbyć sie tych wynalazków Kapki skauta.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.10.2010, 19:40
yoda79 - oczywiście, że w naszej kadrze są zawodnicy słabsi od Boguskiego, którzy na wylot z klubu zasługują bardziej niż On. Powiedz mi tylko - bo nie ma we mnie tyle optymizmu co w Tobie - jakie to cechy (typowo piłkarskie) posiada Rafał, które pozwalają Ci nadal w niego wierzyć? Co do formy sprzed kontuzji nie ma się o co sprzeczać - Ty uważasz, że była świetna. Ja twierdzę, że taka jak obecnie (tyle, że teraz kiksując nie trafia w bramkę, wtedy jakimś cudem trafiał).

wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Odwalcie się od Boguskiego. Każdy może miec słabszy okres
Ile to ten okres trwa? Jedynie półtora roku?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.10.2010, 19:44
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Odwalcie się od Boguskiego. Każdy może miec słabszy okres. Wszyscy zapomnieli jak na dupe ratował? to wtedy był dobry...teraz jest bee. W drużynie potrzeba Polaków, a nie wynalazków Bunozopodobnych, więc jeśli ktoś miałby odejść to trzeba w pierwszej kolejności pozbyć sie tych wynalazków Kapki skauta.
Słabszy okres to ma moja co miesiąc. Boguski ma słabszy okres juz pół roku i nic nie wskazuje że coś się zmieni. Az się boję co będzie jak nadejdzie u księdza menopauza.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.10.2010, 19:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
yoda79 - oczywiście, że w naszej kadrze są zawodnicy słabsi od Boguskiego, którzy na wylot z klubu zasługują bardziej niż On. Powiedz mi tylko - bo nie ma we mnie tyle optymizmu co w Tobie - jakie to cechy (typowo piłkarskie) posiada Rafał, które pozwalają Ci nadal w niego wierzyć? Co do formy sprzed kontuzji nie ma się o co sprzeczać - Ty uważasz, że była świetna. Ja twierdzę, że taka jak obecnie (tyle, że teraz kiksując nie trafia w bramkę, wtedy jakimś cudem trafiał).
Dobra jak na polską ligę technika (nie wiem czemu Rafał teraz tak przyjmuje słabo piłkę), szybkość, przegląd pola i nieźle ułożona noga. Największy mankament - brak "zęba" w grze i czasami skuteczność. Niestety Boguski teraz zatracił swoje atuty, a szkoda-na polską słabiutką ligę Rafał w formie byłby wystarczający.
Szanuję Twoje zdanie - różnimy się po prostu w tej kwestii.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 03.10.2010, 19:49
Chodzi po prostu, że Boguski grał długi czas na poziomie REPREZENTACYJNYM.
Zamiast pozbywać się kolejnego napastnika, który coś znaczyć może i zastępując go kolejnym Beto, to lepiej już Rafała zostawić, który zarabia MAŁO (nie wiem skąd ktoś może pisać takie bzdury, że Rafał zarabia sporo).
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2010, 19:50
Bardzo śmieszne dobra Boguś wypier*** bo ani życia ani okresu tutaj nie będziesz mieć
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2010, 19:51
E nie ma się co pieścić z kopaczami. Mam nadzieję, że profesjonalnie się pożegnamy w ciągu roku z calym tym zaciągiem szrotu i zaczniemy od nowa budować kadrę na przyszłe lata. Nie ma sensu na drewnie opierać drużyny.
..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.10.2010, 21:44
Ja w Wiśle widziałbym kliku piłkarzy z Lechii podoba mi się gra Huberta Wołąkiewicza obecnie najlepszego chyba lewego obrońce w lidze może też grać na środku obrony tak samo jak Krzysztof Bąk. Na bramce widziałbym Sandomierskiego bardzo zdolnego młodego bramkarza lub... Pawła Kapsę. Ostatnio radzi sobie bardzo dobrze w Lechii nie popełnia raczej błędów a w meczu z Legią jego interwencje zaważył o tym, że Lechia nie przegrywała do przerwy. Bardzo dobrze radzi sobie Buzała ostatnio sporo strzela. Najbardziej z tej piątki chciałbym Wołąkiewicza i Sandomierskiego, bo w Wiśle chciałbym widzieć kadrowiczów polskich.

PS. moim zdaniem Wilk powinien zostać powołany do kadry.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2010, 07:31
Titto napisał(a):Wyświetl post
Ja w Wiśle widziałbym kliku piłkarzy z Lechii podoba mi się gra Huberta Wołąkiewicza obecnie najlepszego chyba lewego obrońce w lidze może też grać na środku obrony tak samo jak Krzysztof Bąk. Na bramce widziałbym Sandomierskiego bardzo zdolnego młodego bramkarza lub... Pawła Kapsę. Ostatnio radzi sobie bardzo dobrze w Lechii nie popełnia raczej błędów a w meczu z Legią jego interwencje zaważył o tym, że Lechia nie przegrywała do przerwy. Bardzo dobrze radzi sobie Buzała ostatnio sporo strzela. Najbardziej z tej piątki chciałbym Wołąkiewicza i Sandomierskiego, bo w Wiśle chciałbym widzieć kadrowiczów polskich.

PS. moim zdaniem Wilk powinien zostać powołany do kadry.
A dwa lata temu widzialem w Wiśle Łobodzińskiego, Gargułę, sześć czy siedem lat temu Dawidowskiego. Zawodnik który ma powyżej 24lat i rozegrał niecałą jedną rundę na dobrym poziomie, nie jest żadnym gwarantem dobrej gry, w dalszym czasie. A cena za nich ? Jak zapytamy o Wołąkiewicza to zapewne padnie kwota powyżej 400tys euro.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.10.2010, 11:08
Wisła aspiruje do czegoś więcej niż przeciętność.

Przepraszam bardzo ale na dzisiaj to Wisla wlasnie aspiruje do przecietnosci bo poki co to jest beznadzieja. O dobrobycie to wogole poki co nie mowmy bo to daleka droga.

Boguski jaki jest kazdy widzi , nie gra na miare tego co przed feralna kontuzja. Moze uda sie mu w koncu "odpalic" do konca rundy, jak nie to obawiam sie ze podzieli los Lobodzinskiego.

Co do transferow, musem jest w zimie zakup jednego (jak nie dwoch) srodkowych obroncow, dwoch bocznych obroncow, z dwoch skrzydlowych (najlepiej na obiez pozycje) i napastnika. A zapomnialem Bramkarz to chyba obok obroncow najwieksza potrzeba.

Duzo tych luk i pewnie malo srodkow, wiec chcialbym chociaz porzadnego bramkarza i dwoch obroncow.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2010, 12:40
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo ale na dzisiaj to Wisla wlasnie aspiruje do przecietnosci bo poki co to jest beznadzieja. O dobrobycie to wogole poki co nie mowmy bo to daleka droga.

Boguski jaki jest kazdy widzi , nie gra na miare tego co przed feralna kontuzja. Moze uda sie mu w koncu "odpalic" do konca rundy, jak nie to obawiam sie ze podzieli los Lobodzinskiego.

Co do transferow, musem jest w zimie zakup jednego (jak nie dwoch) srodkowych obroncow, dwoch bocznych obroncow, z dwoch skrzydlowych (najlepiej na obiez pozycje) i napastnika. A zapomnialem Bramkarz to chyba obok obroncow najwieksza potrzeba.

Duzo tych luk i pewnie malo srodkow, wiec chcialbym chociaz porzadnego bramkarza i dwoch obroncow.

Pozdrawiam
No ale ludzie - nam się tak naprawdę w drużynie w tym sezonie zrobił za przeproszeniem burdel. Zbyt dużo transferów, zbyt dużo zawodników, ja się właśnie bałem, że im więcej piłkarzy przyjdzie, tym gra będzie wyglądała gorzej. Przyglądałem się transferom Widzewa, Polonii Warszawy kilka lat temu, gdzie co sezon było wymieniane pół składu, zbyt dużo przychodziło, zbyt dużo odchodziło. Jak dla mnie, to Wisła potrzebuje młodego, obiecującego kreatora gry, playmakera z prawdziwego zdarzenia, by ta gra wychodziła, bo jak narazie tak nie jest, a wszystko nagle mogłoby zaskoczyć i zespół grałby jak należy. Nie jest wcale tak, że wszyscy piłkarze, którzy zostali sprowadzeni, grają do d... Tak nie jest, po prostu jak nie potrafią się porozumieć - z powodu bariery językowej - poza boiskiem, to jak mają się porozumieć na tym boisku. Przecież piłka nożna to gra zespołowa, na dobrą grę nie wpływają tylko umiejętności, tylko wiele innych czynników. Myślę, że drużyna z meczu na mecz będzie coraz lepsza, bo zawodników mamy nawet na MP, tylko problemy z porozumiewaniem się na boisku powodują taki stan rzeczy a nie inny.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.10.2010, 12:50
Szkoda że jeszcze 4 miesiące temu gdy pisałem że kupieni zawodnicy to szrot, wszyscy się nimi podniecali, Czikos słaby, Jovanic przegrywa z Pawełkiem, Żurawski dramat, Bunoza kolejne drewno, Kowalski szkoda słów, reszta zawodników też niczym nie powala, więc Panie trenerze o jakiej jakości Pan mówi? Żeby prezentować jakość trzeba mieć kim grać, z tymi zawodnikami to tylko przeciętność, nie wiem co tam Tobie i Stanowi Basałaj obiecał ale jak w zimie nic się nie zmieni to znaczy że niestety następuje koniec pewnej ery...jeśli transfery mają się opierać na zaciągu niezliczonej ilości zagranicznych ogórków dziękuje...
Odpowiedz cytując
wkpn
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.10.2010, 13:00
Czytam, czytam i obserwuję i nie wiem czy ja mam błędne odczucia czy wszyscy inni. Odnośnie naszych nowych nabytków mam całkowicie przeciwstawne zdanie niż większość osób tu piszących.

Boukhari - wszyscy chwalą, że ma potencjał, a jak dla mnie to piach maksymalny. Brak szybkości, brak skuteczności (pare sytuacji już fatalnie spartolił), zero przebłysku.

Paljic - wszyscy krytykują, że to odrzutek z 2 ligi niemieckiej. Moim zdaniem najlepsze wzmocnienie. Super ciągnie do przodu, ma drybling, szuka gry (a to wszystko grając nie na swojej nominalnej pozycji). Małecki krytykujący go w meczu ze Śląskiem doprowadzał mnie do skrajnego znerwicowania. Sam grając piach i wożąc do przesady krytykuje i obraża się na najlepszego Wiślaka na boisku - Paljicia.

Bunoza - początkowo chwalony mi od początku w ogóle się nie podobał. Niepewny, zamotany, nie ten poziom po prostu (tutaj jak widzę reszta forumowych speców dorosła do tej oceny Bunozy ).

Rios - nie gra na 100% swoich możliwości. Widać, że czasami brakuje mu zaangażowania tak jakby chciał odwalić rok w Wiśle i zmyć się stąd na dobre. Szkoda, bo potencjał ogromny, wyszkoleniem technicznym bije wszytskich w Wiśle na głowę.

Wilk - nie wiem czym się wszyscy (z Maaskantem na czele) zachwycają, masa strat, praktycznie zero gry do przodu. Ratuje się w miarę skuteczną grą w destrukcji (chociaż o ile dobrze to wyglądało ze słabiutkim Śląskiem o tyle Hernani i Niedzielan robili w okół niego kółka z piłką przy nodze).

Cikos - powszechnie krytykowany mi się podoba. Ma potencjał, lubi grać do przodu, często idzie na obieg z pomocnikiem, w obronie w miarę pewny. Nie wiem czemu wszyscy się na niego uwzięli i czemu siedzi na ławie.

Jovanic - niestety mniej pewny od Pawełka, chociaż gaf na skalę Pawełka zapewne by nie popełniał. Przykro mi to pisać ale słusznie siedzi na ławce (oczywiście życzę mu kolejnych szans żeby pokazał, że jest inaczej).

Z poniższymi ocenami jestem zgodny z większością kibiców.

Branco - wielka niewiadoma póki co. Niby lubi się zerwać, ale w destrukcji słaby.

Żurawski - piach na maksa, a wiązałem duże nadzieje z jego powrotem. Pisanie również o jego zaawansowanym wieku wydaje się śmieszne biorąc pod uwagę, że we Włoszech goście w całkiem dobrej formie biegają po boisku mając na karku 35-40 lat. Z tego co się orientuję Żuraw ma 34...

Cleber - zawodzi, j/w.

// Poza tematem co do Kirma - moim zdaniem zrobił bardzo fajne postępy jeśli chodzi o taktykę i technikę użytkową. Fajnie, krótko przy nodze prowadzi piłkę. Szybkościowo dobry, walczy również w defensywie do końca. Problem jest jeden - nie ma z kim grać.
Ostatnio edytowane przez wkpn : 04.10.2010 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.10.2010, 13:59
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No ale ludzie - nam się tak naprawdę w drużynie w tym sezonie zrobił za przeproszeniem burdel. Zbyt dużo transferów, zbyt dużo zawodników, ja się właśnie bałem, że im więcej piłkarzy przyjdzie, tym gra będzie wyglądała gorzej. Przyglądałem się transferom Widzewa, Polonii Warszawy kilka lat temu, gdzie co sezon było wymieniane pół składu, zbyt dużo przychodziło, zbyt dużo odchodziło. Jak dla mnie, to Wisła potrzebuje młodego, obiecującego kreatora gry, playmakera z prawdziwego zdarzenia, by ta gra wychodziła, bo jak narazie tak nie jest, a wszystko nagle mogłoby zaskoczyć i zespół grałby jak należy. Nie jest wcale tak, że wszyscy piłkarze, którzy zostali sprowadzeni, grają do d... Tak nie jest, po prostu jak nie potrafią się porozumieć - z powodu bariery językowej - poza boiskiem, to jak mają się porozumieć na tym boisku. Przecież piłka nożna to gra zespołowa, na dobrą grę nie wpływają tylko umiejętności, tylko wiele innych czynników. Myślę, że drużyna z meczu na mecz będzie coraz lepsza, bo zawodników mamy nawet na MP, tylko problemy z porozumiewaniem się na boisku powodują taki stan rzeczy a nie inny.

Ja nie twierdze ze wszyscy sa zli. Pisze tylko ze ta runda powinna byc poswiecona na odrzucenie graczy ktorzy nie beda Maaskantowi pasowac do koncepcji lub tez tych ktorym nie jest podrodze z Wisla (czytaj brak checi i zaangazowania). Tak czy owak jesli udalo by sie spelnic chociaz twoje potrzeby transferowe to ponownie bylby rych w "interesie" bo trzeba by zwolnic miejsce na pensje dla nowych (-ego) a i zgrac by sie tez musieli, szczegolnie jesli mialby to byc rozgrywajacy.

wkpn napisał(a):Wyświetl post
Boukhari - wszyscy chwalą, że ma potencjał, a jak dla mnie to piach maksymalny. Brak szybkości, brak skuteczności (pare sytuacji już fatalnie spartolił), zero przebłysku.

Ale potencjal jakis widac, moze jak troche popracuje nad kondycha to bedzie lepiej?

Paljic - wszyscy krytykują, że to odrzutek z 2 ligi niemieckiej. Moim zdaniem najlepsze wzmocnienie. Super ciągnie do przodu, ma drybling, szuka gry (a to wszystko grając nie na swojej nominalnej pozycji). Małecki krytykujący go w meczu ze Śląskiem doprowadzał mnie do skrajnego znerwicowania. Sam grając piach i wożąc do przesady krytykuje i obraża się na najlepszego Wiślaka na boisku - Paljicia.

Pelna zgoda

Bunoza - początkowo chwalony mi od początku w ogóle się nie podobał. Niepewny, zamotany, nie ten poziom po prostu (tutaj jak widzę reszta forumowych speców dorosła do tej oceny Bunozy ).

Tu sie nie zgodze, wedlug mnie zaczyna sie poprawiac.

Rios - nie gra na 100% swoich możliwości. Widać, że czasami brakuje mu zaangażowania tak jakby chciał odwalić rok w Wiśle i zmyć się stąd na dobre. Szkoda, bo potencjał ogromny, wyszkoleniem technicznym bije wszytskich w Wiśle na głowę.

Tez uwazam ze jest bardzo dobry ale....no wlasnie cos mi do konca w Nim brakuje.

Wilk - nie wiem czym się wszyscy (z Maaskantem na czele) zachwycają, masa strat, praktycznie zero gry do przodu. Ratuje się w miarę skuteczną grą w destrukcji (chociaż o ile dobrze to wyglądało ze słabiutkim Śląskiem o tyle Hernani i Niedzielan robili w okół niego kółka z piłką przy nodze).

Tu tez sie nie zgadzam, wedlug mnie najlepszy transfer obok Paljicia w lecie, jak Sobol go troche jeszcze dodatkowo potrenuje mozemy miec z niego jeszzce wieksza pocieche.

Cikos - powszechnie krytykowany mi się podoba. Ma potencjał, lubi grać do przodu, często idzie na obieg z pomocnikiem, w obronie w miarę pewny. Nie wiem czemu wszyscy się na niego uwzięli i czemu siedzi na ławie.

Hmm no kurcze to Ja tu bym mogl przy Nim napisac to co Ty przy Bunozie. A i taktyczne braki dosyc spore mimo wszystko.

Jovanic - niestety mniej pewny od Pawełka, chociaż gaf na skalę Pawełka zapewne by nie popełniał. Przykro mi to pisać ale słusznie siedzi na ławce (oczywiście życzę mu kolejnych szans żeby pokazał, że jest inaczej).

Poki co trener wyraznie ostawil na Pawelka wiec chyba zostaje zyc z faktem ze kupilismy lawkowego gorszego od Pawelka za pol miliona euro.

Z poniższymi ocenami jestem zgodny z większością kibiców.

Branco - wielka niewiadoma póki co. Niby lubi się zerwać, ale w destrukcji słaby.

Branco uwazam ze sie sprawdzi, ale oczywiscie mozna by znalesc kogos lepszego.

Żurawski - piach na maksa, a wiązałem duże nadzieje z jego powrotem. Pisanie również o jego zaawansowanym wieku wydaje się śmieszne biorąc pod uwagę, że we Włoszech goście w całkiem dobrej formie biegają po boisku mając na karku 35-40 lat. Z tego co się orientuję Żuraw ma 34...

Dokladnie, Zuraw poki co rozczarowywuje, poki co lawa i mocna praca w zime, potem sie zobaczy.

Cleber - zawodzi, j/w.

Emeryt, przyszly skaut, wszystko w temacie

// Poza tematem co do Kirma - moim zdaniem zrobił bardzo fajne postępy jeśli chodzi o taktykę i technikę użytkową. Fajnie, krótko przy nodze prowadzi piłkę. Szybkościowo dobry, walczy również w defensywie do końca. Problem jest jeden - nie ma z kim grać.

Tez uwazam ze Kirma troche za bardzo sie gnoi, wierze ze Maaskant znajdzie mu w koncu optymalna pozycje.
Mala polemika z Toba powyzej

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów