The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 15:59
lysy9055 jakiś Holender jak przypomne sobie nazwisko to ci zapodam a tak przy okazji niech ktoś zapoda jakieś konkretne nazwisko najlpepiej zagranicznego trenera siłowego który bez problemu przejdzie do Jagi gram na 10.3
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.09.2010, 16:15
Czy używając genie scouta da się jakos okreslic zeby pokazywał piłkarzy takich którzy będą chcieli przyjśc do klubu ? Nie bardzo sie orientuje, bo nigdy nie korzystalem

gianbuffon - dzieki
Ostatnio edytowane przez ponury : 01.10.2010 o godz. 11:31.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.09.2010, 16:50
Malaga24 napisał(a):Wyświetl post
wlasnie dolaczyl do mnie trener od silki Pincolini z Lokomotiwu Moskwa myslicie ze to dobry wybor
Chyba jeden z lepszych. Zresztą zobacz sobie ile ma gwiazdek. Z siłowych polecam Nicolini'ego z Shakchtara oraz z wolnego transferu mozna mieć: Renshaw, Paulo Paixao i Winsper.

ponury napisał(a):Wyświetl post
Czy używając genie scouta da się jakos okreslic zeby pokazywał piłkarzy takich którzy będą chcieli przyjśc do klubu ? Nie bardzo sie orientuje, bo nigdy nie korzystalem
Niestety nie da się. Ale mniej więcej możesz się domyślić. Możesz zobaczyć z jakiego jest kraju (np. ci z Anglii, czy Hiszpanii są bardziej wybredni), możesz też zobaczyc jaką ma reputację (current rep, world rep, home rep). Wszystko zależy jakim klubem grasz.
No i możesz to tez zrobić w grze. W genie scout znajdziesz sobie jakiegoś zawodnika, poproś o raport scouta i on Ci da znać, czy będzie chciał przyjść. Ale to też nie zawsze możesz robić, b jak masz np. ograniczenia z zarządu, że możesz szukać piłkarzy w kraju albo na kontynencie, to takiego Brazylijczyka nie sprawdzisz.
Generalnie to jak kogoś tam wypatrzysz, to złóż ofertę i się przekonasz, czy będzie chciał przyjść, co Ci szkodzi

Kurde ja pierwszy raz chyba od FM 06 mam kryzys :/
Awansowałem z Huddersfield bezproblemowo z trzeciej ligi do pierwszej w dwa lata. Wzmocniłem trochę skład, taktyki nie zmieniałem i po zwycięstwie w pierwszej kolejce z Sunderlandem mam 7 spotkań z rzędu bez zwycięstwa :/
Ale mam naprawdę pecha, bo to wszystko przez źle ułożony terminarz. Jak się ma 4 mecze z rzędu z takimi rywalami jak: Man. City, Man. Utd, Arsenal i Liverpool, to ciężko wygrać. Zremisowałem z Liverpoolem 1-1 i 3x przegrałem tylko 1-0. No ale wirtualni zawodnicy chyba tego nie rozumieją i teraz połowa drużyny straciła wiarę w moje możliwości, opadły im morale (na razie na szczęście nie drastycznie - większość ma w porządku i dobre).
Nie mam pojęcia co zrobić, żeby zaczęli dobrze grać. Zrobiłem im nawet sparing ze słaba drużyną i wygrali dopiero po karnych. Teraz gram na wyjeździe z Evertonem i pewnie znowu nie wygrają :/
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 30.09.2010 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Od: 01.2009

Stary 30.09.2010, 16:54
Trener siłowy Ivan Segedi z NK Dynama kolejni to z Szachtara Massimo Ugolini i Carlo Nicolini ale im musisz zaproponować inny kontrakt niż trener siłowy tz ( jako trener lub trener pierwszego zespołu) bo tak to nie przyjdą do Ciebie .
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 30.09.2010, 23:09
Ja pier..le nie ogarniam tej gry. Jak to jest, że w poprzednim sezonie, w drugiej lidze grając z takim Wolves siedziałem na ich połowie, a teraz w Premiership u siebie 0-2, strzały 7-29! Masakra. Moi zawodnicy w ogóle nie potrafią odebrać piłki rywalom. Król strzelców 2 ligi w 9 meczach nie strzelił żadnej bramki. Wygrywał większość pojedynków główkowych, teraz prawie zawsze przegrywa. Już mi się odechciewa grać :/
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.09.2010, 23:31
gianbuffon ja czesto mialem taka sytuacje, jak awansowalem z Stuttgarter Kickers do bundesligi to tez nagle jakby nagle zapomnieli grac, kiedys na forum na cm czytalem ze jezeli masz trzon zespolu zachowany z nizszej klasy rozgrywkowej to Ci zawodnicy mentalnie moga sie spalic przy awansie, grajac nagle przeciwko gwiazdom. Natomiast jezeli wymieniles sklad to pewnie rzecz lezy w niezgraniu. Ale jak mowisz o krolu strzelcow z 2 ligi to napewno przyczyna lezy w brakach mentalnych i technicznych (vide Rasiak - w 2 lidze solidny w pierwszej beznadziejny). Sprobuj w przerwie grac sparingi z najmocniejszymi jak sie da zespolami, ustaw nastawienie na standardowe (nie probuj sie bronic, bo Cie beda zamykac na szesnastce) - nakaz grac z dala od wlasnego pola karnego, a wystawiaj zawodnikow jak najbardziej zdeterminowanych i pracowitych. Utrzymaj sie i dalej pojdzie lepiej.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 30.09.2010, 23:36
Najlepsze jest to, że nawet jak gram bardzo ofensywnie i wysoko, z agresywnym pressingiem na całym boisku, to moi zawodnicy bronią się przed swoja szesnastką i jedyna szansa na zażeganie akcji, to czekanie jak przeciwnik łaskawie odda piłkę albo nie trafi w bramkę. Dobrze, że mam supermana na bramce, bo tak to ostatnie 3 mecze to byłoby 0-5 w plecy ehh

No a ten Wolves na przykład tez zachował trzon, proporcjonalnie do tego co było w 2 lidze, to mieliśmy taki sam skład i oni jakoś mogą wymiatać w pierwszej lidze (5 miejsce) a ja, co z nimi w 2 lidze wygrywałem mam 15 miejsce. A przed sezonem zapewniłem zarząd, że będzie górna połowa tabeli :/

Aha mam jeszcze pytanie:
widzę na screenach, że ludzie w opcjach taktyki mają coś takiego jak filozofia gry, czy strategia wyjściowa. Czemu ja kurna czegoś takiego nie mam?
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 30.09.2010 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2010, 23:53
Myślę że Twoi zawodnicy po prostu się spalili psychicznie...ja bym w sumie poradził to co Orson, ustaw taktykę na zrównoważoną wysunięta obrona i spróbuj tak grać. Jeżeli to nie pomoże to pokombinuj coś z taktyką ( jaką grasz teraz ? )

Co do mojej gry to zapewniłem sobie awans z grupy LE ( przyp grupy. Braga, Hap.Tel.Awi, Fenerbache ) w lidze 2 miejsce tuż za Legią. Niestety co Legia straci punkty to ja tak samo i dalej utrzymuję się jeden pkt przewagi nade mną. Łobodziński gwiazda zespołu Kirm przed kontuzją tak samo, Rios, Paweł też. Nie jest zle gra wygląda naprawdę dobrze. W zimie muszę utrzymać skład i może wzmocnić pomoc. Jeżeli zgram zespół przez ten sezon to w następnym będzie to wyglądało już naprawdę dobrze
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 01.10.2010, 00:03
No właśnie od 4 meczów zacząłem kombinować z taktyką. Zacząłem grać wąsko, wolniej z krótkimi podaniami i wygrałem 2-0 na wyjeździe z Evertonem. Następny mecz z prawie taką samą taktyką przegrałem 0-2 z Wolves...

Ustawienie mam 4-4-2.
Środkowych obrońców szybkich, więc bez strzałek w dół, no chyba, że grają szybcy napastnicy.
Boczni obrońcy i pomocnicy oraz jeden środkowy pomocnik strzałka w górę i ofensywniejsze ustawienia indywidualne.
Z uwagi na to, że mam długie i szerokie boisko, to gram: ofensywnie, kreatywność trochę wysoka, szeroko, bezpośrednio, szybko, obrona minimalnie wysunięta. No ostatnio jak wcześniej pisałem zacząłem grać bardziej wąsko i z krótszymi podaniami. I dupa

Zrobiłem sobie teraz test. Grałem z West Bromwich na wyjeździe, w sumie skład mają porównywalny, może nawet gorszy. Na 4 mecze 4 porażki :/ 2x grałem tą samą taktyką zrównoważoną. Raz defensywnie, raz ofensywnie. Więc wygląda na to, że problemem jest brak zgrania...
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 01.10.2010 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 01.10.2010, 11:21
Ja np gram 4-3-3 i szlifuje tą taktykę od kiedy przejąłem Wisłę i z czasem widać efekt do tego odpowiedni trening piłkarzy i gra wygląda dobrze. To zależy od przeciwnika i to danego rywala dostosuj taktykę jak np : podania, tempo gry itd. W czasie meczu wchodz sobie w opinie asystenta i patrz co Ci podpowiada czyli np : ten i ten zawodnik nie preferuje tego stylu itp albo ten i ten zawodnik dzisiaj spisuje się słabo. Mi to bardzo pomaga i praktycznie zawsze osiągam dobry rezultat. Jeśli to nie pomoże to musi być faktycznie brak zgrania zespołu oraz spalenie psychiczne zawodników po awansie do PL
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Od: 08.2008

Stary 01.10.2010, 13:41
Mam taką prośbę, zaczynam sezon Wisełką, może ktoś mi wysłać treningu jaki mam dać i jakieś rady.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.10.2010, 14:53
Gram Jagą drugi sezon i nowe wzmocnienia Cantoro,Radomski,Komorowski,Fonfara,Oziemczuk szukam jeszcze po jednym zawodniku na każdą pozycję to jest Bramkarz(co prawda Gikiewicz i Sandomierski dają radę ale dostałem oferty za pierszwego 1mln za drugiego 700tys)Obrona tu o ile Hidalgo i Gresko żądzą na lewej i prawej stronie o tyle problemem jest środek obrony-Telichowski(jedyny środkowy obrońca którego zmiennikiem jest Komorowski) Pomoc(tutaj problemu nie ma za bardzo ale zdarza sie sie że Radomski gra w obronie więc zostaje w pomocy Cantoro,Kupisz i Grzyb a Cueto i Bruno grają na skrzydłach wspomagając Frankowskiego i Grzelaka i tutaj jest największy problem bo na rezerwie mam tylko Żewłakowa. Poszukuję jeszcze po jednym zawodniku na każdą pozycję kogo polecacie
gianbuffon a do polskiej ekstraklasy kogo polecasz chodzi o trenera od siłki
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 01.10.2010 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 01.10.2010, 17:22
JOSE 841
Jeśli nikt z tych wymienionych nie chce przyjść to spróbuj:
Michael Dufour, Jon Goodman, Mike Pejcic, Libor Pala, Andrzej Kasprzak, Carl Serrant, Jon Fortescu, Kevin Paxton, Dan Harris, Dariusz Jurczak.
Jak nikt z tych nie będzie zainteresowany, to zostają jeszcze dwie opcje. Zresztą moim zdaniem lepiej było by zacząć właśnie od nich, ponieważ u Ciebie może być trochę inaczej z ich umiejętnościami, może ktoś inny będzie lepszy i wreszcie pojawią się jacyś ciekawi newgeni.
1 opcja to taka, że sam sobie w grze znajdziesz trenera siłowego w wyszukiwarce, zaznaczając takie atrybuty jak fitness, dyscyplina, determinacja, motywacja. Aby trener siłowy miał max. ilość gwiazdek:
fitness*9 + (determinacja+dyscyplina+motywacja)*2 = 270.
2 opcja, którą polecam, to skorzystanie z FM Genie Scout. Wiem, że to takie małe oszustwo, ale co to za różnica, czy sam sobie znajdziesz w ten sposób trenera, czy ktoś z forum Ci kogoś poradzi. Zaoszczędzisz tylko czas. Wystarczy tam ustawić training ratings- strength lub aerobic na min. 8/9 i wyświetli Ci się lista lepszych tereneró siłowych.

Sepsili
nie wiem, czy dam radę, ale postaram się wysłać Ci mój trening jeszcze dzisiaj. Tylko muszę troszkę zmienić, bo go ustawiłem pod moją ligę angielską, gdzie gra się po dwa mecze w tygodniu. W Wiśle trochę inaczej będzie. Generalnie to opierałem się na treningu TUGA (trening na każdą pozycję), ale im dłużej gram, tym bardziej go modyfikuje. Zresztą jak wyśle, to zobaczysz, ocenisz, porównasz z innymi i sma uznasz, czy jest dobry
A rady? W przerwie stawiaj na siłę i aerobik, natężenie ogólne możesz ustawić na wysokie. W trakcie sezonu zmniejsz siłę i aerobik, żeby ich nie przemęczać i ryzykować kontuzji. Natężenie ogólne max. średnie. Pod koniec sezonu możesz zmniejszyć np. do minimalnie średnie. Sprawdzaj od czasu do czasu w profilu zawodników- trening jaką ma opinie co do treningu. Jak jest niezadowolony ze zbytniej intensywności, to ustaw mu trening indywidualny i obniż ogólne natężenie. Chyba, że większość zawodników na tej pozycji jest niezadowolona, to wtedy wszystkim obniż.

Ivory1906
ja również korzystam z rad asystenta, sprawdzam co sądzi o grze zawodników. Często proszę go o pomoc co do gry indywidualnej przeciwko rywalom. Śmieszy mnie np. taka sytuacja, jak jeden zawodnik wygląda na nie przyzwyczajonego do tak szybkiego rozgrywania piłki a drugi zawodnik wygląda na nie przyzwyczajonego do tak wolnego rozgrywania piłki heh
Taktykę oczywiście dostosowywuję do rywala. Nigdy nie miałem problemów z taktyką, teraz tez wydaję mi się, że dobrze ich ustawiam. Chyba rzeczywiście wina leży w braku zgrania lub spaleniu psychicznym. Cóż spróbuję to przeczekać, może forma wróci. Za niecałe 2 miesiące okienko transferowe, mam jeszcze jakieś 10-15 mln euro na transfery, zastanowię się, czy by nie wymienić tych co grali u mnie w poprzednich sezonach i najbardziej narzekają.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 01.10.2010 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.10.2010, 17:44
niewiem, ale dla mnie nie jest zabawa kiedy kiedy się wie kogo kupić, wole sobie sam znaleźć zawodnika, a właściwie wybierac to co znaleźli skouci. Wtedy jest zabawa, tak to co kupi jednego czy drugiego i wygrywanie..czyli nuda.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 01.10.2010, 18:25
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
niewiem, ale dla mnie nie jest zabawa kiedy kiedy się wie kogo kupić, wole sobie sam znaleźć zawodnika, a właściwie wybierac to co znaleźli skouci. Wtedy jest zabawa, tak to co kupi jednego czy drugiego i wygrywanie..czyli nuda.
Owszem, ale ja nic nie wspominałem o zawodnikach. Może sobie znaleźć trenerów i wyłączyć FM Scouta. Moim zdaniem nie zepsuje to radości z gry, to nie jest to samo co kupowanie zawodników, a można zaoszczędzić sporo czasu. Po za tym jak ktoś komuś poleca jakiegoś zawodnika/trenera na jego prośbę, to wtedy też nie jest to samodzielna gra i równie dobrze można skorzystać z FM Scouta

Wygrałem w sparingu z Celticiem 5-2 Może to początek zwyżki formy...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.10.2010, 19:32
kłopot z atakiem rozwiązany mam szczęście do zimowego okienka mój nowy transferowy hit i nowy reprezentant mego klubu jak i swojego kraju snajper legenda Hannoveru i gwiazda Bundesligii a imie jego Jiří Štajner teraz szukam obrońcy ,skrzydłowego i bramkarza
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 01.10.2010, 22:09
GIANBUFFON
Jeżeli korzystasz z rad asystenta, dostosowujesz taktykę do każdego przeciwnika itd a mimo wszystko dalej jest lipa to jest to brak zgrania albo tak jak wyżej pisałem spalili się psychicznie. Myślę że dałeś sobie za wysokie cele jak na pierwszy sezon w PL...to jest zbyt duży ciężar dla zawodników. Przeczekaj, wyciągnij co się da z tego sezonu i zgrywaj skład na kolejny. Dopiero za rok możesz sobie zawiesić wyżej poprzeczkę.
PS: A ja tymczasem odpalę FMa i zobaczymy co u mnie słychać
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 02.10.2010, 14:20
mam problem a mianowicie dobry zagraniczny dokładniej Holenderski asytent przychodzi do Jagi bez problemu ale jak chce zatrudnić scouta np ostatniej drużyny Championship albo ze spadkowicza hiszpańskiej Adelanate to scout automatycznie odrzuca ofertę( proponuje jemu dwa razy wyższe wynagrodzenie niż zarabiał) jaką przedstawił mój klub czy to jest bug czy jak
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 02.10.2010, 15:24
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
mam problem a mianowicie dobry zagraniczny dokładniej Holenderski asytent przychodzi do Jagi bez problemu ale jak chce zatrudnić scouta np ostatniej drużyny Championship albo ze spadkowicza hiszpańskiej Adelanate to scout automatycznie odrzuca ofertę( proponuje jemu dwa razy wyższe wynagrodzenie niż zarabiał) jaką przedstawił mój klub czy to jest bug czy jak
zapewne ma dużą reputacje, jest ambitny i nie zamierza przechodzić do słabej polskiej ligi.

Co do mojej gry, to wreszcie jest progres 4 mecze bez porażki, z 18 miejsca awansowałem na 9. W międzyczasie połowie drużyny zaoferowałem nowy kontrakt, dzięki czemu większość już nie narzeka na harmonie i moje umiejętności Morale wystrzeliły w górę, jest zajebiście, idę grac dalej
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 02.10.2010 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.10.2010, 17:12
Ostatnio postanowiłem sobie zagrać w FM08 z racji tego, że był update składów
W 1/8 Ligi Europejskiej odpadłem z Ajaxem (0:1 u siebie i 4:4 u nich). W meczu wyjazdowym przegrywałem już 3:0 wyszedłem na 3:4 ale na 4 minuty przed końcem wyrównali :(
W lidze zajęłem niestety dopiero 2 miejsce za Lechem, który w rundzie wiosennej wygrał 13 meczy i 2 zremisował, nie było szans go dogonić mimo tego, że ja również wygrywałem prawie wszystko.

Aha i prowadzę jeszcze reprezentację Egiptu, jak na razie w el MS 2010 2 zwycięstwa i remis
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 03.10.2010, 14:15
jakich scoutów polecacie do średniaków polskiej ekstraklasy mile widziane zagraniczne nazwiska
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 03.10.2010, 22:10
Ehh chyba sobie dam spokój z tą grą na jakiś czas. Po raz kolejny prezes wali w ch...znaczy się jana i sprzedaje mojego najlepszego obrońcę i w ogóle chyba jednego z lepszych w grze- Otamendi. Kupiłem go za 14 mln euro, aż kuźwa skakałem z radości i otworzyłem szampana... a po połowie sezonu ten debil przyjął ofertę z Valenci za - uwaga - 7 mln + chyba 11 mln w ratach i sparing, który mam w dupie!
Moja obrona już nie będzie wyglądała tak jak sobie zakładałem, pewnie będzie się go dało kimś zastąpić, ale kurna wkurza mnie coś takiego. Po co zarząd mi daje ponad 30 baniek na transfery (a po edycji nawet 45 mln), jak po połowie sezonu przyjmuje tak bezsensowne oferty. Piłkarze takiej klasy są do wzięcia za co najmniej 2 razy tyle a i tak pewnie nie będą zainteresowani przyjściem do Huddersfield. Wkurzyłem się i to bardzo. Musze się napić i zrobić tydzień przerwy od tego szajsu
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.10.2010, 12:25
Panowie potrzebuję linka do tego rozszerzenia grafiki* dla FM 09, oraz najnowszego uaktualnienia.

*Taki dość obszerny plik, nie wiem jak się nazywał. Ale bez niego mi FM na zintegrowanej karcie graficznej nie pójdzie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.10.2010, 12:45
Proud napisał(a):Wyświetl post
Panowie potrzebuję linka do tego rozszerzenia grafiki* dla FM 09, oraz najnowszego uaktualnienia.

*Taki dość obszerny plik, nie wiem jak się nazywał. Ale bez niego mi FM na zintegrowanej karcie graficznej nie pójdzie.
? to cos takiego jest

ja gram na lapku ze zintegrowanym wszystkim, i nigdy zadnych problemow/błędow nie mialem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.10.2010, 12:51
ja muszę ściągać jakieś rozszerzenie. Inaczej nie chce uruchomić gry.

Kurde, rok nie grałem w FMa i mi się ochota zrobiła, a nie wiem czy uda mi się to zainstalować poprawnie.

edit:
Ostatnio edytowane przez Proud : 05.10.2010 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.10.2010, 15:45
gianbuffon mój asystent który asystuje ma większą reputacje niż scout ze spadkowicza Angielskiej Championship i mimo to przyjął oferte czego nie moge powiedzieć o mało znanym scoucie z Angielskiej Championship
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 06.10.2010, 00:01
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
gianbuffon mój asystent który asystuje ma większą reputacje niż scout ze spadkowicza Angielskiej Championship i mimo to przyjął oferte czego nie moge powiedzieć o mało znanym scoucie z Angielskiej Championship
No to nie wiem. Może jest mało ambitny albo lojalny, czy coś. Czasem się tak zdarza.

Ja będę musiał trochę oszukać, ale skoro mnie gra robi w bambuko, to ja też ją zrobię Mianowicie odnośnie tego transferu mojego najlepszego obrońcy, który zatwierdził głupi prezes - Zrobię nowego menedżera, w którymś z angielskich klubów (najlepiej z tych, gdzie menedżerowie są zagrożeni), złożę ofertę mojemu zawodnikowi, dam max. ofertę, on się zgodzi, po czym anuluje transfer Dobre, nie?
Odpowiedz cytując
Michal85
Junior Member

Stary 06.10.2010, 15:37
Cześć Wiślaki!

Mam prośbe.Gra może jeszcze ktoś w fm-a 2007Pogrywam jeszcze w tą wersje i moje pytanie jest takie, czy istnieje jakaś bardzo skuteczna taktyka - uniwersalna, powiedzmy do każdego klubu, tzw. killer którą przy lepszych zawodnikach, ale niekoniecznie można dużo osiągnąć i bić w każdym sezonie coraz to lepsze rekordy?Błagam niech ktoś mi pomoże bo się idzie wściec, raz, że nie mam zbyt wiele czasu a druga sprawa wykończyła mi sie już cierpliwość.Grałem tyloma taktykami, sam próbowałem coś stworzyć i nici z tego, miałem serię paru ładnych meczy gdzie pewnie wygrywałem np w pucharach z lepszymi przeciwnikami a za chwile klapa, przegrywałem z jakimiś śmiesznymi średniakami typu odra wodzisław i to w takim stylu jakby zapomnieli jak sie w piłke gra.Jeżeli ktoś posiada naprawde dobrą taxe, niech napisze, odezwie.Albo chociaż prosze niech poda pare skutecznych wskazówek, które naprawde dają murowany efekt.Gram oczywiście Wisłą, żadną inną drużyną nie potrafie.Nawet jak sie komuś nie będzie chciało, a wie jak rozwalić silnik meczowy w fm 2007, niech napisze pare słów.Nie moge sobie z tą grą dać rady, a lubie fma 2007.Robiłem sobie testy taką taktyką przeze mnie stworzoną, oczywiście w sezonie było kilka modyfikacji w taktyce i nie miałem jednej stałej.Jakoś udało mi sie dojść do pucharu uefa i wygrać z hamburgiem w finale 4-2.Uradowany, ciesze sie jak dziecko, w końcu udało mi sie stworzyć killer taxe.Postanowiłem sobie od nowa zacząć gre no i klapa, szczęka mi opadła, myślałem, że mnie skręci.Kompletnie zero efektów!Potrafiłem w pucharach wygrać z ogromną przewagą, miazgą a tu zaczynam gre od nowa i żadnego efektu.Prosze o pomoc.Z góry dzięki!Jazda Jazda Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 06.10.2010, 17:09
Michal85 wpisz w google albo na cmrev FM 2010 taktyka Barcelony a następnie ustaw tylko z tego formacje 4-4-2 z tym że dwóch skrzydłowych wysuń trochu do przodu co by skrzydłami wspomagali napastników i powinno pomóc tylko jest jedno grając Lechem mojemu zespołowi zajęło sezon zgranie z taktyką więc nie oczekuj cudów że klub w ciągu sezonu będzie miał majstra z przewagą punktową każdy klub ma inny zespół jedni mają ambitne cele (puchary ) inni mniej ambitne(utrzymanie)zresztą patrz kogo kupujesz pod względem charakteru jeśli kupujesz takiego Materazziego to licz sie z tym że będziesz miał braki w obronie podczas meczu oraz konflikty które przekładają się na grę zespołową a poza tym organizuj sparingi ze słabszymi między klikudniowymi przerwami dzięki temu zespół będziej lepiej zgrany ajak masz konfliktowych zawodników to albo do rezerwy albo sprzedwaj albo rozwiązuj kontrakty uwierz pomaga
Odpowiedz cytując
Michal85
Junior Member

Stary 06.10.2010, 18:39
JOSE 841, spoko tylko czytałem też o tzw. bugach które pozwalają wygrywać i sprawia, że średniakiem można wiele osiągnąć.Np czytałem wiele komentarzy na temat tych bugów, tylko nic konkretnego nie mogę dostrzec w tych wypowiedziach fanów fm-a.Cały czas chodzi mi o wersje 2007.Piszą, że zwykła 4-4-2 odpowiednio zmodyfikowana pozwala ogrywać bez większych przeszkód np. Wisłą, czy inną drużyną z ligi polskiej - barcelone, arsenal, chelsea itp..odpowiednią taxą nie musze czekać aż sie moi grajkowie zgrają, bo efekty są od razu.Wiadomo Ci co coś o tych błędach w wersji 2007?Lub może ktoś inny wie?Wypowiadali sie niektórzy, że są takie zabójcze taktyki.Jak ktoś posiada info na ten temat niech odpisze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów