The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 15:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też mnie ciekawi ten twór Palikota. Jeśli okazałoby się, że są chętni na dołączenie do tej grupki vide Kalisz, to może być to partia liberalna z prawdziwego zdarzenia, gospodarczo oraz ideowo. Oczywiście to nie partia dla mnie, ale wydaje mi się, że więcej niż kilka % społeczeństwa ma właśnie takie poglądy.

Właśnie słyszałem postulat: internet za darmo, jeszcze niech dadzą za damo laptoki to i Napieralski wstąpi w ich liberalne szeregi.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2010, 17:15
Zerkalem chwile na ten kongres Palikota. Slodkie...
Najpierw Palikot "na kulture 1% zamiast na wojsko 2% budzety, do cholery!"
Potem Środa, przyszla poprzec Palikota choc dopiero dzisiaj pierwszy raz uslyszala jego postulaty
Pozniej tradycyjny podjazd pod Kaczynskiego ze strony Gretkowskiej odkreconej i jakiegos typa co wyszedl na taras i wroci zaraz.

A ogolne wrazenie - jakas grupka opozycjonistow niezadowolona z rzadu wyskakuje ze swoimi postulatami. Tylko chwileczke... przeciez tam byli przedstawiciele partii rzadzacej. Zatem wniosek taki ze "przyjdziemy pogadac, rzucimy sloganik, mzoe sie nikt ne skapnie ze od 3 lat rzadzimy i moglibysmy to zrobic gdyby nam naprawde zalezalo"

PS- Czesc z tych postulatow (300 poslow, likwidacja senatu, ograniczenie finansowania partii z budzetu) jakby juz gdzies slyszalem.... Czy ktos mysli ze polskie spoleczenstwo naprawde jest tak glupie ze bedzie po raz kolejny glosowac za tymi samymi haslami wyborczymi?
Ostatnio edytowane przez orzeu : 02.10.2010 o godz. 17:18.
WISŁA PANY !!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.10.2010, 17:25
Daniec kiedyś mówił, że jak Napieralski czytał swoje postulaty, to brzmiało to jak konstytucja z 1952. Ja miałem to samo wrażenie. Ogólnie całe to przedstawienie było pod hasłem: "PO jest słaba, bo za mało najeżdża na Kaczora i PiS". Oczywiście nie mogło zabraknąć miejsca na zjechanie Kościoła. W sumie partia dla czytelników GW. Mówią, żeby było dobrze, żeby był koniec z biurokracją, ale to mówi każdy, kto chce się do koryta dorwać. Oni się różnią tym, że jedni mówią, że Boga nie mą, a drudzy mówią, że jest.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 18:29
murray napisał(a):Wyświetl post
Oni się różnią tym, że jedni mówią, że Boga nie mą, a drudzy mówią, że jest.
A akurat im to rozstrzygać Ale za doprowadzenie debaty publicznej do takiego stanu podziękujmy "niezależnym" dziennikarzom, którzy przez lata pozwalali na chrzanienie nie na temat, byle tylko nie narazić się chłopcom z PO. To teraz mamy takie właśnie oderwane od realiów happeningi.

Dlatego dałem sobie spokój z tym tematem. Swoją drogą - jak tam idą cięcia budżetowe naszemu kochanemu rządowi? Przecież mają już pełnię władzy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2010, 18:51
orzeu napisał(a):Wyświetl post

PS- Czesc z tych postulatow (300 poslow, likwidacja senatu, ograniczenie finansowania partii z budzetu) jakby juz gdzies slyszalem.... Czy ktos mysli ze polskie spoleczenstwo naprawde jest tak glupie ze bedzie po raz kolejny glosowac za tymi samymi haslami wyborczymi?
No ja tak myślę np - za długo obserwuję politykę w Polsce by wierzyć w masowe rozumowanie społeczeństwa, jakiekolwiek analizy przeszłości itp.
Nie mówię od razu, że Palikot przejmie władzę. Ale 5-6-7 % myślę, że może ugrać. To o czym wspomniałeś to "dodatki", tych kilka procent głosów da mu samo najeżdżanie na kościół. To woda na młyn "młodych, wykształconych, z dużych miast".
orzeu
Senior Member

Stary 02.10.2010, 19:01
Wg mnie co innego to standardowe hasla wyborcze typu "reforma sluzby zdrowia", bo z tego da sie jakos wybronic (tzn. przedstawic ze "cos sie zrobilo" lub "nie udal sie bo to i tamto"). Tutaj sa bardzo konkretne plany, ktorych nie zrealizowano i ktore wznosi sie po raz kolejny. Ale w sumie faktycznie, sporo ludzi sie na ta grupke Palikota nabierze bo wystarczy ze ktos cos powie o niepoczytalnosci Kaczynskiego i juz ma 5% w ramach polityki milosci i tolerancji dla bliznich.
WISŁA PANY !!
AS82
Banita

Stary 03.10.2010, 09:02
Wg mnie co innego to standardowe hasla wyborcze typu "reforma sluzby zdrowia", bo z tego da sie jakos wybronic (tzn. przedstawic ze "cos sie zrobilo" lub "nie udal sie bo to i tamto"). Tutaj sa bardzo konkretne plany, ktorych nie zrealizowano i ktore wznosi sie po raz kolejny. Ale w sumie faktycznie, sporo ludzi sie na ta grupke Palikota nabierze bo wystarczy ze ktos cos powie o niepoczytalnosci Kaczynskiego i juz ma 5% w ramach polityki milosci i tolerancji dla bliznich.
Rozumiem ze dla wyborcy PISu ,jesli nim jestes, teza o niepoczytalności Kaczyńskiego jest z góry nieprawdziwa ,na szczescie to tylko 1/5 doroslych ludzi niewierzy,że przes PIS bardziej kocha Siebie niz Polske.. Za rok zobaczymy w wyborach parlamentarnych ,gdzie są: Tusk,Kaczynski,Korwin czy Palikot i sie dowiemy kto miał racje w tym topicu.
orzeu
Senior Member

Stary 03.10.2010, 12:28
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze dla wyborcy PISu ,jesli nim jestes, teza o niepoczytalności Kaczyńskiego jest z góry nieprawdziwa ,na szczescie to tylko 1/5 doroslych ludzi niewierzy,że przes PIS bardziej kocha Siebie niz Polske.. Za rok zobaczymy w wyborach parlamentarnych ,gdzie są: Tusk,Kaczynski,Korwin czy Palikot i sie dowiemy kto miał racje w tym topicu.
Nic nie zrozumiales, a tam byly tylko dwa zdania....
I gratuluje tez propozycji oceniania "kto mial racje" poprzsez wynik wyborow. Bardzo madry pomysl
WISŁA PANY !!
AS82
Banita

Stary 03.10.2010, 12:40
Nic nie zrozumiales, a tam byly tylko dwa zdania....
I gratuluje tez propozycji oceniania "kto mial racje" poprzsez wynik wyborow. Bardzo madry pomysl
No chyba najlepszy wole glosy 5mlnczy 8mln Polaków jako miernik tego kto ma rzadzić , bo to jest prawda o Polsce i Polakach ,a to co mowisz ty albo co ja zrozumialem z tego czy konferencji prasowej ,to malo sie liczy ,no ale oczywiscie PIS musi sie usprawiedliwiać ,tylko mogli by se wymyślić coś nowego ,bo to już nudne sie robi..(Staniszkis niech tego tez nie robi ,bo ten tekst o prochac podczas kampanii ,powoduje u mnie podobnie uśmiech zażenowania ,za kązdym razem jak widze prezesa lub prezes coś nieopatrznie zrobi lub palnie tak ,że 3/4 Polaków w tej samoej minucie idzie do WC rzygać.
Zeby sie nei rozpisywac dlugo o co mi chodzi , i tym samym konczac ten watek, widząc Kaczyńskiego , widze Badziewiaka z kórego można kręcic tylko beke,czy on sie o kogos troszczy, brat mu zginal , a on gra do dzis zaloba , kocha go ktos prywatnie ? Dla kogo on zyje ? napewno nei dla Polski ,tylko dla jakis swoich choych wyobrazeniach o niej
Ostatnio edytowane przez AS82 : 03.10.2010 o godz. 12:55.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 03.10.2010, 13:46
No chyba najlepszy wole glosy 5mlnczy 8mln Polaków jako miernik tego kto ma rzadzić , bo to jest prawda o Polsce i Polakach ,a to co mowisz ty albo co ja zrozumialem z tego czy konferencji prasowej ,to malo sie liczy ,no ale oczywiscie PIS musi sie usprawiedliwiać ,tylko mogli by se wymyślić coś nowego ,bo to już nudne sie robi..(Staniszkis niech tego tez nie robi ,bo ten tekst o prochac podczas kampanii ,powoduje u mnie podobnie uśmiech zażenowania ,za kązdym razem jak widze prezesa lub prezes coś nieopatrznie zrobi lub palnie tak ,że 3/4 Polaków w tej samoej minucie idzie do WC rzygać.
Zeby sie nei rozpisywac dlugo o co mi chodzi , i tym samym konczac ten watek, widząc Kaczyńskiego , widze Badziewiaka z kórego można kręcic tylko beke,czy on sie o kogos troszczy, brat mu zginal , a on gra do dzis zaloba , kocha go ktos prywatnie ? Dla kogo on zyje ? napewno nei dla Polski ,tylko dla jakis swoich choych wyobrazeniach o niej
AS82 czy jak ci tam dałbyś już spokój z objawianiem swojej paranoi w tym temacie, bo do pewnego czasu może to i śmieszne było teraz jest już jedynie żałosne. Co do pogrubionego fragmentu twoich załosnych wypocin, to badania jakieś na ten temat robiłeś

Wracając zaś jeszcze do tematu Krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego i spędu "młodych, wykształconych i z wielkich miast" czyli jednej z części elektoratu PO (jak to rzeczą sami kreatorzy vel manipulatorzy sceny społeczno-politycznej, czyt. media), to jednym z uczestników () tej prowokacyjnej "imprezki", na której doszło do profanacji krzyża był przestępca Zbigniew S. ps. "Niemiec", sutener i szantażysta m.in. senatora PO i znakomitego scenarzysty filmowego, Krzysztofa Piesiewicza.

Poniżej link do artykułów n/t tego typa (na s. 2 pierwszego szczegóły jego dotychczasowego "cv")
http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1...wiadomosc.html
http://www.rp.pl/artykul/2,447043_Pu...esiewicza.html

oraz filmy z jego występów pod Krzyżem
http://www.youtube.com/watch?v=lQ5VZp4u0-w
http://www.youtube.com/watch?v=GM0t-LhU3T4

i w moim przypadku takie pytanie się rodzi, jakim sposobem ten człowiek chodzi jeszcze po wolności po tak grubych numerach jak gwałt czy szantaż senatora RP Przecież to recydywa. Pod czyją ta hiena jest ochroną
Idąc dalej, jak to się dzieje, że pomimo przedstawienia prokuraturze na tacy dowodów na profanację Krzyża, wraz z danymi osób, które tegoż dokonały, prokuratura umarza sprawę z powodu "nie wykrycia sprawców"
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 03.10.2010 o godz. 15:01.
AS82
Banita

Stary 03.10.2010, 14:10
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
AS82 czy jak ci tam dałbyś już spokój z objawianiem swojej paranoi w tym temacie, bo do pewnego czasu może to i śmieszne było teraz jest już jedynie żałosne. Co do pogrubionego fragmentu twoich załosnych wypocin, to badania jakieś na ten temat robiłeś
Onet podawał w miare regularnie rożne rankingi popularności , to zawsze Kaczyński byl osoba ,ktorej Polacy najmniej ufaja itd. i wyniki o ile dobrze pamietam oscylowaly w granicach 50-60% NIEPOPULARNOSCI - czy ty sadzisz ,ze ja siadam przed kompem i wymyślam to z sufitu ?
JEDREK76
konserwa

Stary 03.10.2010, 14:38
Onet podawał w miare regularnie rożne rankingi popularności , to zawsze Kaczyński byl osoba ,ktorej Polacy najmniej ufaja itd. i wyniki o ile dobrze pamietam oscylowaly w granicach 50-60% NIEPOPULARNOSCI - czy ty sadzisz ,ze ja siadam przed kompem i wymyślam to z sufitu ?
Nie mam zamiaru wnikać w jaki sposób "rodzą" się twoje stany maniakalne i związane zapewne z nimi wynurzenia, jakimi się tutaj dzielisz, aczkolwiek jak widzę masz spore problemy z najprostszą matematyką 50-60% to nigdy nie będzie 3/4. Jak mnie uczyła w podstawówce moja psor z matematyki 3/4 to 75%.
Ale mniejsza z twoimi problemami z matematyką pytałem o coś zupełnie innego, skąd masz informację, że 3/4 Polaków ma odruchy wymiotne podczas wystąpień prezesa PiS Jakieś badania w tej kwestii przeprowadzałeś
AS82
Banita

Stary 03.10.2010, 14:41
Nie mam zamiaru wnikać w jaki sposób "rodzą" się twoje stany maniakalne i związane zapewne z nimi wynurzenia, jakimi się tutaj dzielisz, aczkolwiek jak widzę masz spore problemy z najprostszą matematyką 50-60% to nigdy nie będzie 3/4. Jak mnie uczyła w podstawówce moja psor z matematyki 3/4 to 75%.
Ale mniejsza z twoimi problemami z matematyką pytałem o coś zupełnie innego, skąd masz informację, że 3/4 Polaków ma odruchy wymiotne podczas wystąpień prezesa PiS Jakieś badania w tej kwestii przeprowadzałeś
Problem to masz z tym ,żeby uwierzyć ,że wiekszośc spoleczenstwa albo boi sie ,albo nienawidzi jak ja Kaczyńskiego , dziekuje (juz naprawde ostatni raz )
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2010, 14:42
przebój tego lata: Gdzie jest krzyż ?
http://www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.10.2010 o godz. 14:45.
JEDREK76
konserwa

Stary 03.10.2010, 14:54
Problem to masz z tym ,żeby uwierzyć ,że wiekszośc spoleczenstwa albo boi sie ,albo nienawidzi jak ja Kaczyńskiego , dziekuje (juz naprawde ostatni raz )
Rzekłbym, że mam nadzieję, iż to już twój ostatni wpis w tym temacie. Ale nawet się nie łudzę, że dotrzymasz słowa.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.10.2010, 15:06

i w moim przypadku takie pyanie się rodzi, jakim sposobem ten człowiek chodzi jeszcze po wolności po tak grubych numerach jak gwałt czy szantaż senatora RP
Po pierwsze to nie recydywa, bo to nie są przestępstwa podobne, a po drugie nie został jeszcze skazany za szantaż (nie wiem jak z gwałtem).
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

JEDREK76
konserwa

Stary 03.10.2010, 15:14
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to nie recydywa, bo to nie są przestępstwa podobne, a po drugie nie został jeszcze skazany za szantaż (nie wiem jak z gwałtem).
Za gwałt i napady z bronią w ręku dostał już wyrok 9 lat, który chyba w jakiejś tam przynajmniej części musiał odsiedzieć. Stąd też pisałem o recydywie. Przyznaję, że nie wiedziałem, iż musi to być identycznego kroju przestępstwo. Sądziłem, że wystarczy, iż po raz kolejny złamał prawo.
Skazany nie został, natomiast za tego rodzaju przestępstwo, szantaż osoby publicznej, było nie było Senatora RP, powinien siedzieć przez cały okres procesu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 03.10.2010 o godz. 19:13.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.10.2010, 15:17
Musi być przestępstwo podobne - więc z tego samego rozdziału kodeksu karnego (naruszone to samo dobro)
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.10.2010, 15:18
Nienawisc to bardzo mocne slowo. Za co tak nienawidzisz Kaczora? Zjadl Twojego kota? Ludzie za duzo czytaja i ogladaja a za malo MYSLA.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.10.2010, 16:56
Współczuję.
Nienawiść to bardzo destrukcyjne uczucie.
W obsesję może się przerodzić.

A wracając do Palikota to wydaje mi się, że długo tak nie pociągnie. Odejdzie w polityczny niebyt tak jak kiedyś Stan Tymiński czy PPPP.
Ileż można ciągnąć na samym negowaniu i personalnych, często wyssanych z palca podjazdach.
Gdyby jeszcze to robił z klasą i dowcipnie jak Beppe Grillo we Włoszech...

A swoją drogą fenomen Palikota pokazuje jak nisko upadła nie tylko polska scena polityczna ale też poczucie dobrego smaku i przyzwoitości Polaków.
No ale tak jest gdy to Kuba Wojewódzki i jemu podobni wyznaczają trendy.
AS82
Banita

Stary 03.10.2010, 17:06
Powiem tak , nienawidze Kaczynskiego jako polityka , i o to mi chodziło ,prywatnie go nie znam...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.10.2010, 21:38
Ela napisał(a):Wyświetl post
A swoją drogą fenomen Palikota pokazuje jak nisko upadła nie tylko polska scena polityczna ale też poczucie dobrego smaku i przyzwoitości Polaków.
No ale tak jest gdy to Kuba Wojewódzki i jemu podobni wyznaczają trendy.
Kwestia gustu i dystansu do otaczającego nas świata.
Mnie Wojewódzki i Palikot często śmieszy ale też często żenuje i nie ukrywam tego.Wiem że trendy(szczeólnie tu) uznawać jest ich za debili ale cóż, jako debilowi wolno mi

A co do szans partii Palikota...Powiedzmy sobie szczerze - on się bawi.Jeśli ktoś myśli że on popadnie w traumę jak to nie wyjdzie to głęboko się myli.To błazen i za to szczególnie go lubię że jest w stanie 'pojechać' z tą naszą polityką i politykami których po prostu nie znoszę(wszystko jedno jaka opcja, jednych bardziej drugich mniej).

Dla mnie słowo polityk to tak jak słowo pedał albo żyd, czyli od razu negatywny wydźwięk.Ja w Polsce nie widzę wielkich polityków, widzę małą grupę przyzwoitych polityków a reszta to jest jedna wielka wiocha i tu Palikot będzie miał zawsze u mnie plusa.

On jest takim w zasadzie anty politykiem.Nie jest niczyim przydupasem, nie jest żadnym karierowiczem...wszedł do polityki dla żartu, dla swojej własne próżności.

Jest obrazoburczy?Jest.Jest Chamem?Jest.Przekracza granice?Dla mnie od czasu do czasu,dla Was non - stop.

Czy ma szansę zamiszać i zdobyć to 5-7 procent?.Być może.A to dla tego że jest to postać wywołująca skrajne emocje, do tego dystansująca się od tej żałosnej skostniałej polityki - faktycznie 2, 4 Bossów i całej masy sługusów i przydupasów.Ostatnio oglądam sobie serial Wire(świetny swoją drogą)i tak to jest, jest szef i 'czarnuchy' nagniające towar na 'winklach'.Tak jest faktycznie u nas.Jest dziś 2 rozgrywających, w tym jeden który zupełnie odleciał w inny świat i reszta to takie czarnuchy, dostające esemesem wytyczne gdzie iść i co mówić.

Jest tylko pytanie czy ci ludzie pójdą głosować i tu może być problem ale generalnie Palikot znów się zabawił.Zrobił cyrk, przykuł uwagę mediów, co miał zrobić w PO, zrobił, faktycznie bycie w dosyć konserwatywnej partii mu się znudziło.
Wybory za rok, w tym czasie będzie nadal brylował w mediach, tym razem będzie już bez żadnych skrupułów jechał po wszystkich a czy po tym roku odejdzie w niebyt czy nie.Myślę że jego to niewiele obchodzi
94 - Allah Akbar!!
JEDREK76
konserwa

Stary 03.10.2010, 21:55
Pytanie czy mu się znudziło, czy też boss doszedł do wniosku, że lepiej będzie jeśli swoje antykościelne i antypisowskie harce będzie odgrywał pod innym szyldem, aby PO mogła dalej odgrywać spektakl pt. "zgoda buduje" co w ostatniej kampanii wyborczej nie wychodziło zbyt dobrze. Przy okazji odbierze deko głosów LSD.
Scenariusz akcji "anty-dopalacz" wydaje się to potwierdzać, o czym już wcześniej wspominałem.

Jeszcze a'propo gwałciciela i szantażysty, takie zdjęcie z wielbicielką znalezione w necie
http://www.fronda.pl/jorgen/blog/pro...zeciw_krzyzowi
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.10.2010, 22:32
Nie sądzę Jędrku żeby to była 'ustawka', natomiast zgadzam się z Tobą że PO to jest na rękę.Pozbędą się balastu który co miał zrobić to zrobił a gdy się zradykalizował światopoglądowo, wewnątrz partii jest bardziej niebezpieczny niż na zewnątrz.
94 - Allah Akbar!!
orzeu
Senior Member

Stary 04.10.2010, 07:22
Poniewaz rozmawiajac z innymi zazwyczaj wpadasz w urojenia i widzisz jakies niestworzone rzeczy, z ktorymi pozniej probujesz polemizowac, i ktore sa tak bezmyslne ze nie chce mi sie ich nawet czytac, natomiast z drugiej strony jako mdoerator nie wypada mi dac ci ignore'a gdyz musze pilnowac m.in i ciebie mam prosbe. Nie odnos sie w zaden sposob do moich wypowiedzi bo stawiasz mnie w klopotliwej sytuacji. Dziekuje. Gdy nauczysz sie keidys ze na slowa krytyki o PO nie reaguje sie histerycznym atakiem na PIS to moze pogadamy.
WISŁA PANY !!
AS82
Banita

Stary 04.10.2010, 12:17
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wlos...wiadomosc.html

Prezesa PiS nestor włoskich publicystów nazwał "czarną duszą władzy bliźniaków". Rządy Prawa i Sprawiedliwości określił zaś jako "najniższy, najbardziej ekstrawagancki w wymiarze międzynarodowym poziom politycznej fikcji, osiągnięty przez Polskę po upadku komunizmu".

- Inteligentna Polska, która popiera linię otwarcia na Europę ze strony centroprawicowego rządu, bardzo związana z Niemcami, w stanie odprężenia z Rosją, kończy rok w doskonałym zdrowiu: finanse w porządku, przemysł w ruchu, a do tego z cenzurką jednego z nielicznych krajów europejskich, które potrafiły uniknąć barier i fal recesji - podsumował publicysta turyńskiej gazety. <-- Jesteście Patriotami ? To macie kolejny powód ,żeby kochać Polskę .
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.10.2010 o godz. 12:20.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.10.2010, 12:48

Prezesa PiS nestor włoskich publicystów nazwał "czarną duszą władzy bliźniaków". Rządy Prawa i Sprawiedliwości określił zaś jako "najniższy, najbardziej ekstrawagancki w wymiarze międzynarodowym poziom politycznej fikcji, osiągnięty przez Polskę po upadku komunizmu".

- Inteligentna Polska, która popiera linię otwarcia na Europę ze strony centroprawicowego rządu, bardzo związana z Niemcami, w stanie odprężenia z Rosją, kończy rok w doskonałym zdrowiu: finanse w porządku, przemysł w ruchu, a do tego z cenzurką jednego z nielicznych krajów europejskich, które potrafiły uniknąć barier i fal recesji - podsumował publicysta turyńskiej gazety. <-- Jesteście Patriotami ? To macie kolejny powód ,żeby kochać Polskę .
A nie, to w takim razie skoro ON tak twierdzi to wszystko jest dobrze. Zaraz wyjdę sobie z pracy i pójdę do Orbisu kupić wycieczkę na Hawaje
AS82
Banita

Stary 04.10.2010, 13:13
carpenter napisał(a):Wyświetl post
A nie, to w takim razie skoro ON tak twierdzi to wszystko jest dobrze. Zaraz wyjdę sobie z pracy i pójdę do Orbisu kupić wycieczkę na Hawaje
jak Cie stac to idz , zamiast tu siedziec na forum
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2010, 13:21

Czy chodzi o Enzo Bettiza, syna burżuja i wyzyskiwacza, który w 1948 roku wstąpił do Komunistycznej Partii Włoch, a potem był korespondentem w Moskwie. Wybierany do parlamentu a to jako liberał, a to socjalista ?

Pytam z ciekawości, bo takie fakty oczywiście nie mają żadnego wpływu na bezstronną ocenę sytuacji przez autora i jego wiarygodność.

W stanie wojennym Urban i jemu podobni chętnie cytowali prasę, zwłaszcza włoską, która popierała w całej rozciągłości Jaruzelskiego.
A i polecam zapoznać się z oryginalnym artykułem, a nie komentarzem do niego. Tam się nawet na Filipiaka powołują Same autorytety.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.10.2010, 13:27
jak Cie stac to idz , zamiast tu siedziec na forum
Stać, nie stać, ale niestety Orbis upadł niedawno. Taki mamy boom gospodarczy, że nie dali już rady obsługiwać wszystkich chętnych na wakacje, spanikowali i ogłosili upadłość. Przynajmniej nestor włoskich publicystów twierdzi, że tak jest...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów