The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 12:01. Górnik Zabrze - Wisła Kraków 17 października niedziela godz. 17:00
Po fatalnych ostatnio występach Wisły musi przyjść zwycięstwo nie wyobrażam sobie niczego innego. Po remisie ze Śląskiem możemy wylądować nisko w tabeli. Wisła ma trudny terminarz, ale mam nadziej że w mecze włożą pełne zaangażowanie, ambicje i walkę. Te mecze będziemy musieli wygrać, aby móc powalczyć o coś w tej lidze.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.10.2010, 16:01
Dodaj "[9. kolejka]"

Już w Bełchatowie, jak i wczoraj ze Śląskiem miały nastąpić wyczekiwane przełamania. Efekt znamy wszyscy. Jak dla mnie, to spotkanie z Górnikiem może być dużo trudniejsze, niż z GKS w Bełchatowie.

Dotychczasowe wyniki Górnika Zabrze:

[1.] 6. sierpnia, 20.00 Górnik Zabrze 0:2 Polonia Warszawa
[2.] 14. sierpnia, 19.15 Zagłębie Lubin 1:2 Górnik Zabrze
[3.] 21. sierpnia, 19.15 Arka Gdynia 2:0 Górnik Zabrze
[4.] 29. sierpnia, 17.15 Górnik Zabrze 1:0 Ruch Chorzów
[5.] 11. września, 14.45 Cracovia 2:3 Górnik Zabrze
[6.] 18. września, 14.45 Górnik Zabrze 1:0 GKS Bełchatów
[7.] 25. września, 14.45 Lechia Gdańsk 5:1 Górnik Zabrze
[8.] 2. października, 18.15 Górnik Zabrze 0:1 Jagiellonia Białystok

U siebie przegrali tylko na początku z ówcześnie dobrze dysponowaną Polonią Warszawa, natomiast w następnych kolejkach u siebie już nie przegrali, pokonali zaś w derbach Ruch (z którym przegraliśmy na starcie 0:2) oraz GKS Bełchatów (z którym wymęczyliśmy 1:1 po karnym i grze rywali w "10"). Po słabym meczu Górnik wygrał także na wyjeździe z Cracovią, gdzie na wyróżnienie w drużynie Górnika zasłużył właściwie tylko Grzegorz Bonin. Karnego w tym meczu nie strzelił Ślusarski z Cracovii. W ostatniej kolejce zabrzanie dostali sromotny łomot od Lechii, która grą raczej nie porywa, choć Górnikowi mogła zaaplikować jeszcze 3-4 bramki. Co obecnie wart jest Górnik, szczególnie u siebie dowiemy się dziś o 18.15, gdzie zagra z liderem i najlepiej obecnie poukładaną drużyną w lidze - Jagiellonią.

edit: No i mamy drugą porażkę Górnika u siebie. W 91 min. bramkę głową, po rzucie rożnym zdobył Skerla.

My w tej kolejce już graliśmy i przebłysku nie było. Niezła gra tylko przez 20 minut, a dalej bezbarwne (pseudo)widowisko. Prowadzenie przez nas gry jednak kompletnie bez efektu w postaci bramek lub choćby klarownych sytuacji. Do składu na mecz z Górnikiem po absencji za kartki wróci Cleber, natomiast kontuzję zaleczy Rios. Niestety jeszcze jeden mecz pauzować musi Chavez.

"Moja propozycja" składu (nierealna ):
----------Pawełek------------
-----Cleber--Bunoza-------
Cikos-------------------Paljic
-------Branco--Wilk--------
-----------Jirsak---------------
---Rios---------Boukhari---
-----------Brożek-------------

Ewentualne zmiany:
Boguski za Jirsaka, Boukhari do środka, a Boguski w jego miejsce.
Kirm za Riosa.
Sobolewski za Cikosa, Branco na prawą obronę, a Sobol w jego miejsce.

...lub przejście na 4-4-2,
Kirm za Riosa na prawe skrzydło.
Boguski za Cikosa, Branco na prawą, a Boguski do ataku.
Małecki za Boukhariego na lewe skrzydło.

i mamy:
-------------Pawełek----------------
Branco-Cleber--Bunoza-Paljic
Kirm---Jirsak---Wilk---Małecki
----------Brożek-Boguski---------
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 02.10.2010 o godz. 19:29.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.10.2010, 16:30
Górnik słabnie z meczu na mecz, nasi mają trochę przerwy, więc liczę na dobry mecz jak z Jagiellonią (też była przerwa), odpoczną biedaki po tym nadludzkim wysiłku i zagramy dobry mecz!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 02.10.2010, 17:45
Mam nadzieje, że wróci Rios, bo z nim nasze skrzydła lepiej funkcjonują widzę też korektę na pozycji napastnika za żenująco słabego Żurawskiego może wejść Boguski na lewym skrzydle i tym razem w drugiej linii widzę Paljicia. Do obrony mógłby wskoczyć Pietia Fajnie by było jakby powołany do meczowej 18-stki został Garguła.

Ja widzę tak:
-------------Pawełek----------------
Branco-Cleber--Bunoza-Pietia
Rios---Sobolewski(Garguła)---Wilk---Paljić
----------Brożek-Boguski---------
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.10.2010, 18:28
3 rzeczy:

Absolutnie Pajlic nie na obronie a tylko i wylacznie na skrzydle.
Absolutnie zaden Jisrak na srodku bo jest masakrycznie slaby.
Absolutnie Boukhari na skrzydle bo nie biega a tylko i wylacznie na srodku pomocy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 18:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
3 rzeczy:

Absolutnie Pajlic nie na obronie a tylko i wylacznie na skrzydle.
Absolutnie zaden Jisrak na srodku bo jest masakrycznie slaby.
Absolutnie Boukhari na skrzydle bo nie biega a tylko i wylacznie na srodku pomocy.
Ja Ci mogę wypisać ze dwadzieścia. Tylko co z tego, skoro:

W ataku jest nędza kadrowa.
W pomocy jest nędza kadrowa.
W obronie... My nie mamy obrony.

Zamień Jirsaka na Gargułę, Boukhariego na Kirma i będzie dokładnie to samo.

Tak naprawdę to loteria - weźmy stoper. Kto ma grać z Cleberem: Kowalski czy Bunoza? Patrząc na mecz ze Śląskiem - Kowalski. Ale to taki taniec na polu minowym, bo to wszystko słabi piłkarze i jak mają dzień, to potrafią machnąć się dwa razy pod rząd we własnym polu karnym.

Tu nie ma prostych rozwiązań w stylu "wystaw tego, nie wystawiaj tamtego". Jest Brożek w ataku, jest Pawełek na bramce, reszta prochu nie wymyśli. Zresztą ta dwójka też nie, ale nie ma komu ich zastąpić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2010 o godz. 18:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2010, 18:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja Ci mogę wypisać ze dwadzieścia. Tylko co z tego, skoro:

W ataku jest nędza kadrowa.
W pomocy jest nędza kadrowa.
W obronie... My nie mamy obrony.

Jakąś obronę jednak mamy skoro Śląsk nic nam nie wcisnął.

Coś trzeba zmienić, bo widać, że ten skład w takim ustawieniu sobie nie radzi. Skoro mamy szeroką kadrę, a gorzej grać się już nie da coś trzeba zmienić. Raczej nic się nie popsuje, a coś może zaskoczy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2010, 19:01
Mają wygrać więcej niż 0:2 bo jak nie to mogą nie wracać skoro Lechijka może to i my też 0:4 to minimum.Dobra 0-3 to jeszcze jeszcze.Do składu wraca Cleber może i Rios
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 02.10.2010, 19:13
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mają wygrać więcej niż 0:2 bo jak nie to mogą nie wracać skoro Lechijka może to i my też 0:4 to minimum.Dobra 0-3 to jeszcze jeszcze.Do składu wraca Cleber może i Rios
Ile to już.razy czytałem takie prognozy w obecnej rundzie?
A patrząc na grę Górnika we właśnie powoli dobiegającym końca meczu z Jagą śmiem twierdzić, że remis będzie szczytem naszych możliwości. Choć właśnie pechowo stracili bramkę w 91 minucie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 02.10.2010, 19:26
Tu się nie zgodzę.
Wczoraj Jirsak zagrał całkiem nieźle. Jednak, jak wiadomo i ślepej kurze trafi się ziarno. Garguła z kolei słabo spisuje się z takimi tuzami jak Dolcan Ząbki oraz w MESIE. Różnica w grze Kirma i Boukariego też jakaś jest - Kirm biega i zdarza mu się walczyć w destrukcji, Boukhariemu z kolei się to nie zdarza

63.5 Kg
Paljic na lewej obronie, bo gra tam przyzwoicie i włącza się do akcji ofensywnych tym samym jego potencjał nie jest całkiem marnowany. Poza tym nie ma nikogo, kto mógłby go zastąpić. Z Brożkiem bym nie ryzykował, po tym, co zaprezentował na początku sezonu. Diaza pogoniliśmy, Kowalski się nie nadaje, ewentualnie zostaje tylko Branco. Pozycja Boukhariego, to nie jest typowe skrzydło, gdzie musi biegać od obrony do ataku. Nie miałbym jednak za złe Masskantowi gdyby ustawił to inaczej, np.: Rios-Boukhari-Kirm.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 02.10.2010, 21:12
Jak dla mnie.

Pawełek - Paljić, Kowalski, Bunoza/Cleber, Branco - Sobolewski, Wilk - Kirm, Boukhari, Rios - Małecki

Dlaczego tak? Paljić dobrze gra na obronie, umie zrobić przez to przewagę na skrzydle, dużo włącza się do przodu.
Środek obrony to tak jak wolfy napisał - loteria. Kowalski przy absencji Chaveza powinien dostać jeszcze szansę po ostatnim meczu. Bunoza/Cleber - bo kto?
Po Branco widać było, że się lubi włączać do przodu. Mi zapadła w pamięć akcja, kiedy po dośrodkowaniu do nikogo piłka przeleciała aż pod linię końcową i tam był Branco na wysokości pola karnego.
Wilk i Sobolewski - zgrywają się, niech walczą i grają dalej. Gorzej być nie może.
Jak dla mnie Kirm próbuje, biega, pokazuje się. Liczę na przełamanie, danie mu szansy w kilku meczach przy grze podaniami a nie jak od momentu jego przyjścia 'na pałę'.
Boukhari - tylko środek. Dobra technika, przegląd pola, podanie.
Rios - wiadomo.
Małecki - na pewno nie Brożek, który znowu nic nie pokazuje. Mały na skrzydle się nie sprawdza. Jestem ciekaw jakby się zaprezentował na ataku.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.10.2010, 21:29
Ja natomiast jak najbardziej wyobrażam sobie przegraną. Po ostatnich meczach jestem raczej w takim nastroju, że stawiałbym na 0:1 (bramkę dla Górnika zdobędzie Jop).
No ale może przez te 2 tygodnie coś się odmieni i to my wygramy, albo nie będzie aż tak źle jak pisałem w pierwszym zdaniu i będzie remis.
Czego można się spodziewać po Wiśle za 2 tygodnie? NIE WIEM. Mam nadzieję, że nie wiem...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 02.10.2010, 21:45
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post

Małecki - na pewno nie Brożek, który znowu nic nie pokazuje. Mały na skrzydle się nie sprawdza. Jestem ciekaw jakby się zaprezentował na ataku.
A Małecki może coś pokazywał? Jakieś zbędne dryblingi i schodzenie do narożnika boiska i ....*owe dośrodkowania. Brożek nic nie wskóra bez pomocy drugiej linii, ale jak takowe piłki będzie otrzymywać to najpewniej je wykorzysta. Małecki nie jest typowym napastnikiem. Na plus może nam wyjść tylko wpuszczanie go na ostatnie 15, może 30 minut. Ja już wolę Boguskiego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 22:34
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Jakąś obronę jednak mamy skoro Śląsk nic nam nie wcisnął.
Wcisnął, wcisnął, tylko sędzia był ślepy lub na prochach.
Pomijam już fakt, że przyjechał murować bramkę, a powinien wywieźć trzy punkty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.10.2010, 22:44
Kurto
Branco Cleber Bunoza Brożek
Kirm Wilk
Rios Boukhari Paljić
Brożek

Tak bym to widział, ale wiadomo, że nierealne
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 02.10.2010, 23:04
Zostawcie cioty w spokoju, niech dyskutuja..
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2010, 23:05
Wcisnął, wcisnął, tylko sędzia był ślepy lub na prochach.
Pomijam już fakt, że przyjechał murować bramkę, a powinien wywieźć trzy punkty.
Co nam Śląsk wcisnął, a sędzia nie uznał? Nie zauważyłem tej sytuacji..może przez te flagi na G..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 02.10.2010, 23:27
Titto napisał(a):Wyświetl post
A Małecki może coś pokazywał? Jakieś zbędne dryblingi i schodzenie do narożnika boiska i ....*owe dośrodkowania. Brożek nic nie wskóra bez pomocy drugiej linii, ale jak takowe piłki będzie otrzymywać to najpewniej je wykorzysta. Małecki nie jest typowym napastnikiem. Na plus może nam wyjść tylko wpuszczanie go na ostatnie 15, może 30 minut. Ja już wolę Boguskiego.
Skorża zrobił z Małeckiego skrzydłowego. Małecki zawsze był napastnikiem.
Owszem, mało pożytku z jego gry, ale na pewno więcej niż z Brożka. Różnica taka, że Mały chciał grać, a Brożek to chyba nie bardzo, niestety. Boguskiego nie widzę na pozycji wysuniętego napastnika, jest za słaby fizycznie. Małecki umie się przepchać, jest szybki i chce grać.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.10.2010, 23:39
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Co nam Śląsk wcisnął, a sędzia nie uznał? Nie zauważyłem tej sytuacji..może przez te flagi na G..
w 90 minucie bodajrze nie było spalonego, sobota przelobował pawełka, powinien być gol, wcześniej odgwizdany faul na gikiewiczu bunozy, faulu nie było, to bunoza trzymał go za koszulke .. wjechałby sam w pole karne zawodniku wksu
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.10.2010, 06:54
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Skorża zrobił z Małeckiego skrzydłowego. Małecki zawsze był napastnikiem.
Owszem, mało pożytku z jego gry, ale na pewno więcej niż z Brożka. Różnica taka, że Mały chciał grać, a Brożek to chyba nie bardzo, niestety. Boguskiego nie widzę na pozycji wysuniętego napastnika, jest za słaby fizycznie. Małecki umie się przepchać, jest szybki i chce grać.
Małecki, niezależnie od pozycji, niestety "się zepsuł" - wpadł chłopak na pomysł, że jest świetny, a to nie służy nawet inteligentnym ludziom.
Co do Boguskiego - daleki jestem od poglądu, że to znakomity napastnik ale w obecnej sytuacji chyba jego bym dał na szpicę - on przynajmniej coś próbuje. A co do warunków fizycznych -> Franek byk nie jest, a jakoś dał radę się przepychać, wcisnąć i nogę tu i tam do piłki dołożyć, więc niezależnie od tego, że to różni nieco zawodnicy, może i Bogusiowi warunki by nie przeszkodziły.
Tak czy owak, Żurawski nie nadaje się w takiej formie do niczego, Brozio też raczej nic nie pokazuje, więc co nam zostało Boguski albo Rios - sprawdziłbym obu na wysuniętym napastniku.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 03.10.2010, 07:42
i tak przegrają Galerianie
Odpowiedz cytując
KaluUche
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 03.10.2010, 08:04
Branco-------------------Paljic
-------Sobol--Jirsak--------
--------------------------
---Rios--Żurawski-Boukhari---
-----------Brożek-------------

Zwycieska drużyna na górnik panie Maaskant Można jeszcze spróbować Pietie za Paljica
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.10.2010, 08:39
Też bym postawił na Małeckiego w ataku!
Co jak co, ale on powinien być odsunięty całkowicie od rozgrywania piłki na skrzydle i wrzutek...
Niech korzysta ze swojej szybkości, przebojowości.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.10.2010, 08:57
Ja bym tak zestawił:

Branco-------------------Pietia
-------Sobol--Wilk--------
--------------------------
---Rios---Boukhari---Paljic
-----------Boguski-------------

Ewentualnie Riosa z Bogusiem miejscami bym zamienił.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2010, 14:14
Szukam stałych ogniw... i dla mnie:
Pawełek
Branco Cleber Bunoza Pi.Brożek
.... Sobol Paljic
Rios ....
Brożek

Pozostałe 2 miejsca Kirm, Małecki, Wilk, Jirsak, Boukhari, Boguski.
Ktokolwiek nie zagra oprócz ŻURAWSKIEGO będzie postęp. Jeżeli zagra Żurawski to od następnego meczu jestem za zwolnieniem Maaskanta- trener bez pomysłu. Zawodnik, który zagrywa większość piłek do tyłu lub w bok, nie ma przyspieszenia ani strzału i na nim Maaskant opiera ofensywę Wisły. Dziękuję bardzo...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 03.10.2010 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2010, 14:50
mam nadzieje że wreszcie Maskant da ppograc Kamilowi Rado albo Chrapkowi.Myśle że by gorzej nie wypadli niż rutyniarze.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2010, 14:57
Podobał mi się Dragan Paljić w ofensywie. Szybki, dobry drybling, gra kombinacyjna, piłka mu nie przeszkadzała. Chyba czas na powrót na skrzydło, a do obrony Piotr Brożek.
Jeśli chodzi o Żurawskiego, to faktycznie od paru meczów zawodzi i jeśli nie stanie się jakiś cud z jego formą, to powinien zasilić ławkę rezerwowych. Myślę, że w środku lepiej sprawdziłby się Boukhari, który potrafi grać inteligentnie, rzucić dobrą piłkę jak np ta w Bełchatowie do Brożka. Na prawą stronę najpewniej wróci Rios, a najbardziej wysuniętym napastnikiem będzie oczywiście Paweł Brożek. Tak bym to widział w ataku.
W defensywie szkoda, że nie zagra Chavez, zrobił na mnie pozytywne wrażenie, pomimo trochę zardzewiałych nóżek, to w odbiorze i grze głową sprawuje się bez zarzutu. Zostaje Cleber z Bunozą, innego wyjścia nie ma. Na prawej obronie Branco.
..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.10.2010, 15:31
Faworytem jest oczywiscie Gornik i stawiam na zwyciestwo 2 : 1 dla Zabrzan. U nas poziom ekstraklasowy(nie mylic z miedzynarodowym) prezentuja jedynie Paljic, Wilk i od biedy Rios(pilkarz za 1.5 mln euro powinien pokazywac "troche" wiecej...), Brozek. Reszta slaba lub masakrycznie slaba.

Jedyna nadzieja w zimowym okienku transferowym, o ile beda fundusze na nowych pilkarzy(w co watpie).
Odpowiedz cytując
KaluUche
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 03.10.2010, 18:42
Haha smieszni jesteście wrzucacie na Żurawia , Brożka, Małeckiego już widze , że powoli zaczynacie wrzucać na Sobola może wystawicie za niedługo samych zagrnicznych piłkarzy i do tego z pierwszej łapanki i bedziecie wtedy lametować ze przegrywaja po 3 -0 z lechią tak jak kibice ległej dzisiaj w cafe futbol Żuraw o tym gadał kto oglądał wie o czym gdam
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.10.2010, 18:44
KaluUche napisał(a):Wyświetl post
Haha smieszni jesteście wrzucacie na Żurawia , Brożka, Małeckiego już widze , że powoli zaczynacie wrzucać na Sobola może wystawicie za niedługo samych zagrnicznych piłkarzy i do tego z pierwszej łapanki i bedziecie wtedy lametować ze przegrywaja po 3 -0 z lechią tak jak kibice ległej dzisiaj w cafe futbol Żuraw o tym gadał kto oglądał wie o czym gdam
Wrzucamy jeszcze na Kalu Uche.

Precz stad
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów