The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lexm
Junior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2010, 22:59
Już niektórzy lamentują skończyć z Cupiałem Parę lat temu błagaliście by został w Wiśle a teraz niektórzy już sieją zament !!!!
Cupiał zrobił najlepszy klub w Polsce ostatnich 12 lat !!! .. to że teraz nie idzie to błąd polityki transferowej.
Prawda jest taka że postawiono na piłkarzy którzy nie są w stanie stworzyć kolektywu i co najgorsze nie prezentują klasy godnej sportowca Wisły Kraków... To nie jest przypadek skończmy już podnietę w stylu jak oni grali przez 20 minut z Jagą i co z tego to było 20 minut na 8 czy 9 meczy w tym sezonie !!!
Drużyna jest źle dobrana a Trener to sobie żarty robi grając nie wiadomo jaka taktyką.
Bez sensu dziś kazał im grzać na wrzutki non stop i cały czas dzide z Śląskiem a tam prosiło się o jedno akcje skrzydłami i ścinać do środka bo z czasem skomasowana obrona Śląska zaczęła lekko się gubić to była tylko jedna akcja z skrzydła do środka po której była szans na bramkę... poza tym znów to samo cross za crossem który nic nie dawał bo śląsk łatwo to kasował ....Ogólnie nie dało się patrzeć żenada do potęgi.
Po tym meczu wiadomo tyle że z tych graczy pociechy już nie będzie :
Boukhari - Marokańczyk jest bezproduktywnym graczem który gra tylko dlatego że trener go zna ale chyba nie wie że 5-6 lat w słabej formie fizycznej to wieczność dla zawodowego Piłkarza...
Żurawski - wiadomo już jedno on by nawet chciał ale lata już nie te a to piłkarz który opierał swoją grę na dynamice Wierzyć się nie chcę ale też rozpuścił się nie ma już tej motywacji i ja go rozumiem ... lepiej było by dla niego by został na Cyprze wyjechał do Arabii czy gdzieś bo żal patrzeć . NIESTETY 34 LATA MINĘŁY TO PRAWDA !!!
Małecki - Niby próbuje ale widać że klasy na Poziom takiego Żurawia 25 lat to on nigdy nie osiągnie typowy szybki zawodnik o niezłej technice ale na boisku trzeba jeszcze mieć intelekt i zmysł do gry ... poza tym jak zwykle pyskówka do Pajlica
Bunoza - po raz kolejny okazało się że ten obrońca nie rokuje żadnej nadziejii na poprawę tylko cud sprawił że po ograniu przez Sobotę nie było nikogo kto by wykończył akcje... Chyba ktoś pomylił kluby dla niego ... On chyba nadaje się do takiego Widzewa , Górnika
Sobolewski - Gra jak gra ciężko wymagać od niego by umiał rozgrywać nie od tego jest w Wiśle szkoda że nie potrafi znaleźć sobie już pozycji by uderzyć z daleka ... ale niestety jego czas też już przeminął
Jirsak - niestety tak jak ktoś napisał to typowy gość który taki jak jest w życiu prywatnym spokojny nieśmiały taki sam na boisku ... co wejdzie nic nie wnosi nie potrafi nic wymyśli konstruktywnego z takim piłkarzem możemy grać o spokojne 5-6 miejsce w Polsce ? nic więcej !!!
Ogólnie nie będzie poprawy dopóki skład będzie jaki będzie czeka nas daleka droga i zbudowanie nowego zespołu po tym można się spodziewać tylko kolejnych rozczarowań
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2010, 23:03
Przed meczem napisałem :

Cytat:
Cytat:"Kupiliśmy worek cementu, mamy cegły i zamurujemy bramkę - mówił w wywiadzie dla "Dziennika Polskiego" trener wrocławian"

Świetna i skuteczna taktyka na Wisłę. Wszyscy rozpisują się o obronie, a przecież nasza siła ofensywna jest jeszcze mniejsza niż defensywna.
Bardzo sie pomyliłem. Siła naszej ofensywy nie jest mniejsza niż defensywy.

Jest megaogromnie mniejsza.
Jej po prostu nie ma. W tej chwili wszyscy czterej nominalni napstnicy nie rokuja żadnej nadzeji na jakąkolwiek sensowną grę w przyszłości. Nie mamy w ogóle ofensywnej gry w środku pola.

Zawodnik z niemieckiej okręgówki robi nam róznicę w grze

Słabych zawodników można znieść. Jak w druzynie, raz są lepsi, raz są gorsi.
Ale braku ambicji nie.
Polczak jak nie mógł wyskoczyć to walnął bramkarza z łokcia. Brożkowi nawet tego się nie chce.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2010, 23:05
lexm napisał(a):Wyświetl post
Już niektórzy lamentują skończyć z Cupiałem Parę lat temu błagaliście by został w Wiśle a teraz niektórzy już sieją zament !!!!
Cupiał zrobił najlepszy klub w Polsce ostatnich 12 lat !!! .. to że teraz nie idzie to błąd polityki transferowej.
Prawda jest taka że postawiono na piłkarzy którzy nie są w stanie stworzyć kolektywu i co najgorsze nie prezentują klasy godnej sportowca Wisły Kraków... To nie jest przypadek skończmy już podnietę w stylu jak oni grali przez 20 minut z Jagą i co z tego to było 20 minut na 8 czy 9 meczy w tym sezonie !!!
Drużyna jest źle dobrana a Trener to sobie żarty robi grając nie wiadomo jaka taktyką.
Bez sensu dziś kazał im grzać na wrzutki non stop i cały czas dzide z Śląskiem a tam prosiło się o jedno akcje skrzydłami i ścinać do środka bo z czasem skomasowana obrona Śląska zaczęła lekko się gubić to była tylko jedna akcja z skrzydła do środka po której była szans na bramkę... poza tym znów to samo cross za crossem który nic nie dawał bo śląsk łatwo to kasował ....Ogólnie nie dało się patrzeć żenada do potęgi.
Po tym meczu wiadomo tyle że z tych graczy pociechy już nie będzie :
Boukhari - Marokańczyk jest bezproduktywnym graczem który gra tylko dlatego że trener go zna ale chyba nie wie że 5-6 lat w słabej formie fizycznej to wieczność dla zawodowego Piłkarza...
Żurawski - wiadomo już jedno on by nawet chciał ale lata już nie te a to piłkarz który opierał swoją grę na dynamice Wierzyć się nie chcę ale też rozpuścił się nie ma już tej motywacji i ja go rozumiem ... lepiej było by dla niego by został na Cyprze wyjechał do Arabii czy gdzieś bo żal patrzeć . NIESTETY 34 LATA MINĘŁY TO PRAWDA !!!
Małecki - Niby próbuje ale widać że klasy na Poziom takiego Żurawia 25 lat to on nigdy nie osiągnie typowy szybki zawodnik o niezłej technice ale na boisku trzeba jeszcze mieć intelekt i zmysł do gry ... poza tym jak zwykle pyskówka do Pajlica
Bunoza - po raz kolejny okazało się że ten obrońca nie rokuje żadnej nadziejii na poprawę tylko cud sprawił że po ograniu przez Sobotę nie było nikogo kto by wykończył akcje... Chyba ktoś pomylił kluby dla niego ... On chyba nadaje się do takiego Widzewa , Górnika
Sobolewski - Gra jak gra ciężko wymagać od niego by umiał rozgrywać nie od tego jest w Wiśle szkoda że nie potrafi znaleźć sobie już pozycji by uderzyć z daleka ... ale niestety jego czas też już przeminął
Jirsak - niestety tak jak ktoś napisał to typowy gość który taki jak jest w życiu prywatnym spokojny nieśmiały taki sam na boisku ... co wejdzie nic nie wnosi nie potrafi nic wymyśli konstruktywnego z takim piłkarzem możemy grać o spokojne 5-6 miejsce w Polsce ? nic więcej !!!
Ogólnie nie będzie poprawy dopóki skład będzie jaki będzie czeka nas daleka droga i zbudowanie nowego zespołu po tym można się spodziewać tylko kolejnych rozczarowań
Obawiam się, że Maaskant im tego robić nie kazał. Wystarczyło popatrzeć na jego "mowę ciała" przy tych wrzutkach
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2010, 23:10
Ale fakt faktem że w tej chwili jesteśmy już na 4 miejscu w tabeli ze stratą czterech punktów do Jagi ; p
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2010, 23:23
lexm napisał(a):Wyświetl post
Przestańmy już chrzanić o złej taktyce i złym doborze zawodników. Przed Maaskantem przez 4 kolejki graliśmy w starym ustawieniu i w innym składzie. Nie wyglądało to wtedy lepiej, mimo że potykaliśmy się ze słabszymi przeciwnikami niż Korona, Jaga i Bełchatów.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2010, 23:32
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Była zajebista gra - nie było zajebistego stadionu. Jest zajebisty stadion - nie ma zajebistej gry.

Dziękuję.
Inaczej....

Była drużyna, nie było stadionu. Jest stadion nie ma drużyny.
A co najważniejsze....... niestety nie ma AMBICJI !!!
Zwróciliście uwagę na ich spodenki po meczu No ja pier.dolę wprost z reklamy Vizira. Bielusieńskie jak ząbki niemowlaka. Zero walki, zero ambicji = zero wypłaty.

PS. Czas to powiedzieć wprost po paru spotkaniach. Żurawski wypier.dalaj. Wpuścić na jego miejsce młodego z juniorków. Przynajmniej serce na trawie zostawi.
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 01.10.2010 o godz. 23:43.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.10.2010, 23:36
w tym meczu nawet fauli było mało, to też pokazuje obraz gry
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.10.2010, 23:39
To niech trener weźmie się za nich. Ja nie wiem chyba są jakieś analizy pomeczowe ? W klubie spędzają 8 h więc coś takiego musi być. Proste. Oglądają wspólnie mecz i się trener pyta dlaczego tak zagrałeś ? Czemu nie podejdziesz? Dlaczego się kiwasz jak masz kolegę obok,? Chyba , że on ich uczy wrzutek takich , ale mam nadzieje,że jednak nie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2010, 23:48
Krótki przekaz do dj_ibutti: bawiłeś się w wielkiego obrońce Łobo, któremu rzekomo wielka krzywda się u nas dzieje, ale na naszego wychowanka, Kowalskiego sam pierwszy naskoczyłeś. Chłopak przecież zarabia u nas grosze i mimo tego jest z niego jakiś pożytek. Mam nadzieję, że po tym meczu jest Ci zwyczajnie, po ludzku głupio.

Tu nie chodzi o to, że Kowalski jest dobry, bo nie jest ( Łobodziński zresztą też ), ale o podwójne standardy. Na Wojtusia nie wolno naskakiwac, bo się zamknie w sobie i nie wyciągnie tych dodatkowych 60%, ale Kowalskiemu pojechać to już się godzi?

Żenua, mistrzu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.10.2010, 23:50
Takie gówna jak dziś nigdy nie gralismy 0 (słownie zero) sytuacji i ambicji.

Tyle na zywo i tyle wystarczy
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.10.2010, 23:58
0 - 0

Skrót + wywiady pomeczowe
http://www.fileserve.com/file/uWUVuhN

Jak ściągnąć bramki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
Nagranie reew.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 00:06
nero napisał(a):Wyświetl post
Jak ściągnąć bramki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
Nagranie reew.
Ja mam inne pytanie - skąd macie te bramki?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.10.2010, 00:19
Ja pitole jestesmy tak slabi ze nawet Slaskowi zespolowi bedacemu w duzym kryzysie nie potafimy strzelic gola...o przepraszam my nawet jednej skladnej akcjii nie potrafilsimy skleic.

Druzyna kompletnie bez zadnej walki,i checi te gwizdy na koniec to powinny byc 5X glosniejsze zeby im uszy od tego spuchly.Graja z Bialą Gwiazda na persi a to k*** do czegos zobowiazuje i powinni to widziec,

czas chyba przewietrzyc szatnie i oproczy wywalenia Lobow,Jirsakow,Kirmów itp nalezy sie zastanowic nad Sobolem, czy Brozkiem .

Dawno nie widzialem tak slabego meczu,takiej zenady za ktróra płacimy.Cios w policzek od płkarzy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.10.2010, 00:33
pomeczowy dwugłos trenerski na KIKS.tv:
http://kiks.tv/2010/10/maaskant-na-b...eni-do-slaska/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2010, 00:44
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Takie gówna jak dziś nigdy nie gralismy 0 (słownie zero) sytuacji i ambicji.

Tyle na zywo i tyle wystarczy
Takie gówno to graliśmy już nie raz - Levadia x2, parchy,Legia,Amika,Arka,Bełchatów,Jaga,Korona,Kara bach x2, Ruch

Dziś na plus obrona która co prawda jak się myliła to zęby bolały ale ogólnie nie dała pograć Śląskowi, choć z drugiej strony Orest nie przyjechał tu gola strzelić

I tak mi się wydaje że tu nie chodzi o brak ambicji a o brak umiejętności i chaos spowodowany ciągłymi zmianami tak w kadrze jak i na ławce.

Jak na wiosnę dalej to tak będzie wyglądało to będzie trzeba się zacząć martwić - dziś jest to zwykła konsekwencja wiosenno letnich niespodzianek.

Szkoda że mamy tak pojebany kalendarz który nakazuje nam grać w grudniu i runda ma 16 kolejek a na wiosnę kończymy z końcem maja ,kiedy warunki są idealne.W tym sezonie raczej nawet na puchary się nie załapiemy ale to chyba i lepiej
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2010, 01:49
zbyt małe umiejętności większości graczy(częśc sie już zwyczajnie wypaliła, lat przybyło) , do tego brak zgrania i dlatego wyniki są jakie są.
Podobała mi sie jedynie gra Palijcia,ładnie chodził lewą stroną.W Śląsku ciekawie zaprzentował sie Sobota.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.10.2010, 02:47
Takie gadanie że brak zgrania, umiejętności.

Gówno prawda. Gramy kolejny mecz całkowicie na stojąco. Przemieszczanie graczy po boisku dziś było wymuszone jedynie tym że było lekko zimno i chcieli truchtać aby nie zmarznąć zbyt bardzo. Tego co stoimy (bo o grze tutaj nie można powiedzieć) momentami nie da się oglądać. Jeśli na tak defensywnego przeciwnika przy odbiorze w środku nie ma sprintu do kontry na piłkę za plecy to na co my liczymy? Sprintów nie było prawie wcale.

Jedynie Brożek (i krótkimi okresami Małecki) próbował przemycić coś takiego jak gra bez piłki, tz zmieniał kierunek truchto-biegu gdzieś tam wykonywał jakiś ruch. Reszta to jest dramat. Oczy bolą od tego. Na stadionie odbierając to całościowo to jest dramat. DRAMAT.

Kibicowsko, najgorszy mecz na jakim byłem. Doping dramatyczny, możemy się klepać po plecach, nie było źle itp. Było chujowo.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
lexm
Junior Member

Stary 02.10.2010, 07:38
Dobijają mnie komentarze niektórych ludzi jak na wiosnę dalej tak będzie trzeba będzie się martwić..
Będzie tak dopóki nie przyjdzię inne pokolenie piłkarzy...Dopóki w klubie nie zrozumieją że nie sprzedaje się 4 obrońców w jednym okienku . Dopóki nie zrozumieją że 34 latkowie nawet zasłużenie i spasione Marokańczyki co w podrzędnym tureckim klubie nie grają nic Wiśle nie dadzą !!! Będzie też tak gdy będzie się ściągać zgraje obcokrajowców mających średnie umiejętności i potworne problemy z aklimatyzacją..
Obecnie nie gramy o żadne puchary bo mamy drużynę na miejsca od 4 do 8 nic więcej !! Taki jest stan rzeczy...
Oni poprostu lepiej grać nie będą na porządku dziennym będą te remisy i porażki w naszej lidze od czasu do czasu jakim coś wpadnie to wygrają z przeciętniakami ... i tyle !!! A ZA WSZYSTKO WYPADA PODZIĘKOWAĆ BASAŁAJOWI ZAŚ TRENEROWI UŚWIADOMIĆ ŻE CHYBA Z TAKTYKĄ COŚ JEST NIE TAK BO ODKĄD JĄ STOSUJE NIE MA ANI JEDNEGO ZWYCIĘSTWA !!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.10.2010, 08:01
Co tu pisać ten mecz to była profanacja futbolu,zero gry piłką tylko jakaś kopanina żal że doczekaliśmy tak grającej Wisły.Po tym meczu uświadomiłem sobie że jesteśmy zwykłym średniakiem ligowym a to boli.
Odpowiedz cytując
lexm
Junior Member

Stary 02.10.2010, 08:06
Wiem że Boli ale to są skutki polityki oszczędzania i wmawiania ludziom że pozyskano wartościowych zawodników ktorzy dadzą równie wiele ... Tak się nie da Oszukano was a wy uwierzyliście ja też uwierzyłem do meczu z Karabachem !!! wtedy już wiedziałem że czeka nas bardzo słaby sezon !!! i pytanie ile to potrwa nie wiem bo zanosi się na to że na duże zadomowimy się z tym co mamy !!!!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.10.2010, 08:32
Bida z nędzą taka gra.
Właściwie niewiele więcej można napisać.
Nam nie pozostaje nic innego, jak czekać czy w końcu Maaskantowi uda się coś z tego poskładać (czyli czy umie coś takiego zrobić) licząc na to, że trudności wynikają z idiotycznej decyzji pozbycia się całej obrony na raz.
Nie bardzo da się tak wytłumaczyć brak ataku - sprzedać z tej formacji tośmy nikogo nie sprzedali wielkiego ale za to zakupy ...
Żuraw powinien, zamiast "władcą muraw" zostać kapitanem ławki rezerwowych. Brozio nic nie gra, jedyna nadzieja w Riosie chyba.
Jakoś trudno o nadzieję ....
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 02.10.2010, 08:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
dziś jest to zwykła konsekwencja wiosenno letnich niespodzianek.
ja bym poszedł dalej
to się działo od ponad roku
i Levadia miała tu nie małe znaczenie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.10.2010, 09:10
W skali 1-10
Pawełek - 7 Nie miał nic do roboty. Zrobił to co miał zrobić.
Branco -1.
Kowalski - 1 - Ten chłopak nawet nie potrafi zmienić strony. Mianowicie kiedy piłka przechodziła przez formacje degfensywną on zagrał ją do tego miejsca z którego przyszła.
Bunoza -1. Żenada z niego to jednak nic nie będzie on nawet nie potrafi wykopać piłki z pola karnego.
Palić - 8. Zabawne że najlepszy zawodnikiem jest człowiek który gra z koniecznosci na lewej obronie. Nie popełnia większy błęów. Jako jedyny potrafi wyproawdzić piłkę z własnej połowy. Jako jedyny stwarza zagrożenie pod brakmą przeciwnika. Widać że chciało mu się bardziej niż innym. Biegał za 2 miałem wrażenie, że nawet za 3.

Sobol - 1 Oprócz biegania którego już mniej niż kiedyś to on nic już nie potrafi
Wilk - 1 To samo co do Sobola. Tyle niedokładnych podań że głowa boli. To że ktoś jest defensywnym pomocnikiem to nie znaczy że nie musi posiadać umiejętności podania piłki na 5 metrów do kolegi. Nie mówiąc już o takich elementahc jak przyjęcie piłki.

Małecki -3 na początku coś tam próbował.
Boukhar - 1. Biegał jak czołg. Przydałoby mu się zrzucić kilka kilo.
Żurawski 1. Nie wiem co się z tym człowiekiem dzieje. Źle zagrywa a potem ma pretensje do wszystkich tylko nie do sieibe.
Brożek 5 - widać że starał się, nie tracił w prymitywny sposób piłkę.

Jrisak, Boguski, 1 nic nie zmienili w grze zespołu.
Kirm 3. Starał się i dużo biegał nic poza tym.

Z teogo miejsca dziękuję Bogdanowi Basałajowi za rozwalenie obronny. Tradycyjnie przypomnę DIAZ MARCELO GLOWACKI ALVAREZ - każdy z nich o klase lepszy od tych którzych mamy.

Dziękuje mu też ze zostawił ofensywę w takim stanie w jakim zastał. Czyli żałosnym. Mógł sprzedać kogoś z dwójki Brożek, Małecki i wtedy byłby to poziom bardzo żałosny. Dziękuje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.10.2010 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.10.2010, 09:54
Defensywa jest tragiczna, ale jakoś udało się nie stracić bramki. Stratę 2pkt zawdzięczamy:
- Żurawskiemu, wyszliśmy z dwoma defensywnymi pomocnikami, więc jego zasranym obowiązkiem było cofanie się do drugiej linii, branie gry na siebie lub chociaż wyciąganie obrońców Śląska.
- Małeckiemu, fajnie, że coś próbuje, ale grę na boku pomocy powinien sobie odpuścić, jego dośrodkowania... Chyba już na do końca swojej kariery piłkarskiej, Mały będzie takim jeźdźcem bez głowy.
- Boukhari, kolejna zmarnowana 100%, dośrodkowania też słabe...
Branco w pierwszej połowie słabszy od Cikosa, w drugiej coś szarpał, Kirm, Boguski i Jirsak coś próbowali, ale to znacznie za mało. Pawła Brożka nie ma co obwiniać, równie dobrze mógł zostać w szatni. Wg mnie nasze optymalne ustawienie wygląda tak:

Paweł Brozek
Paljic
Patryk Małecki
Rios
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 02.10.2010 o godz. 09:57.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2010, 10:02
Leńczyk zagrał antyfootbal! Nie chciał przegrać i nie przegrał. 47 dośrodkowań i co z tego bo ten zamurował bramkę i przeczekał cały mecz. Takich meczów nie da się oglądać!

Boukhar na siłownię! Widać, że czasem chce coś ładnie zrobić ale kompletnie nie potrafi tego teraz wykonać!

Tylko czekać aż na satyrycznych portalach pojawi się wyczyn Bunozy który kompletnie nie jest w stanie trafić w piłkę.

No i taktyka Trenera Roberta. Nie mamy obrońców, nie mamy napastników za to mamy całą masę pomocników a Pan Robert zmniejsza linię pomocy w swojej taktyce... ale no... tutaj może po prostu się nie znam.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2010, 10:29
W tym wszystkim najbardziej mnie w....ili kibice z E i nie tylko mnie ani raz przez 90 minut nie wyrazili niezadowolenia z powodu postawy grajkow ja rozumie ze mecz przyjazni ale tych patałachów trzeba było wygwizdac cokolwiek wisla grac ....a mac lub cos innego a co ja slysze na koniec? 'czy wygrywasz czy nie..' no ....a mac cos takiego to mozna spiewac po meczu przegranym z walką z dobra druzyna a nie z obecznie potencjalnym spadkowieczem, ale majchrowskiego s....owac z trybun sie potrafi ale tak latwiej? Prosciej? tylko mi nie mowcie o kibicach sukcesu
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Rafael18
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 02.10.2010, 10:35
I bardzo dobrze że nie gwizdaliśmy. Były 2 lata tłuste teraz przychodzą 2 gorsze. Z drużyną trzeba być na dobre i na złe.
Odpowiedz cytując
pawel20
Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2010, 10:35
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Leńczyk zagrał antyfootbal!
nie znam człowieka...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2010, 10:39
Rafael18 napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze że nie gwizdaliśmy. Były 2 lata tłuste teraz przychodzą 2 gorsze. Z drużyną trzeba być na dobre i na złe.
pewnie jest super nie wymagajmy nic w turcji jak by za nimi butelki polecialy po takim meczu to zaraz by sie zabrali do roboty
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.10.2010, 10:43
W pierwszej połowie czego Czarek Wilk nie odebrał, to nie odebrał nikt. Potem go zmienił, i w końcu widziałem walczącego Sobola.
Nie biegamy. nie stoimy mądrze i nie biegamy, to widac, jakciężko czasem wyprowadzić akcje. bardzo fajnie pare razy w obronie w trójce, wymienili piłke i zmienili strone ale tego bylo jak na lekarstwo.
Obrona dramat, Kowalski jedyne co potrafi to zrobic ekwilibrystyczny wślizg.
Czesiu Paljic najlepszy, wichura na mase, kiwał ich biegał ewidentnie jemu sie chciało.
Miliard wrzutek po ch.. ? Jaki sens ma gra wrzutki bez napasntika ?
Dramat, pierwsze 15 minut niezle, potem w drugiej połowie z 15 minut, reszta to kopanie sie po czałach dupami.
Tylko dalej męczą mnie te wrzutki, Żuraw w 2 meczach miał piłke dosłownie idealnie na głowe i w nią nie trafił, Brożek strzeli z główki tylko wtedy gdy będzie sam, jedyna nadzieje w Boukharim bo jest duży.
Ale ogólnie, dno .
Śmialiśmy się że zapomnieliśmy o Jirsaku. No i Jirsak zagrał.

Licze na nastepne lepsze mecze, bedzie coraz zimniej, wiec trzeba będzie w końcu sie poruszać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów