The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2010, 23:19
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejszy mecz to była kompletna dywersja piłkarzyków w stosunku do Maskanta.
Znudziło im się siedzenie po kilka godzin w klubie to zaczynają swoją grę.
Żenujący spektakl.
Na szczęście trybuna G stanęła na wysokości zadania i kiedy Jego Ekscelencja Nietykalny Sobol podszedł pod trybunę usłyszał właściwą odpowiedź.

Aż żal pisać.

A swoją drogą to jak dalej Maskant będzie uparcie trzymał na boisku Żurawia oraz Sobola, od którego na tą chwilę Wilk jest znacznie lepszy to ja sam nie wiem, co o nim myśleć.
Żeby mieć pretensje do Sobola to trzeba mieć chyba coś z oczami. To jedyny gość w drużynie który GRA W PIŁKĘ. Reszta nie potrafi celnie podać na 5 metrów nawet kiedy nikt nie przeszkadza. Dlatego nikt nie idzie do gry bo się boją piłkę stracić i chowają się po kontach. Brożek całą drugą połowę miał dwa razy piłkę, jak Irsak chciał z nim zagrać klepę pokazał mu dupę i strata. Palić zagra Małeckiemu do przodu to ten zamiast zabrać się z piłką ....uje i macha rękami. Żuraw to nie jest gość na rozgrywanie, za wolny i ciężko mu sie zastawić. Jedyny który chciał cos pograć z głową to Irsak starał sie nie kopać na pałe do przodu. Tyle ze nie miał z kim piłki rozegrać bo wszyscy dupami poodwracani. Jeżeli z 40 wrzutek jedyny napastnik nie oddaje żadnego strzału to znaczy że nie wie o co chodzi. Dobrze ze Śląsk był taki przestraszony bo byłyby bęcki. NIE MA ZESPOŁU każdy gra sobie i jeżeli to sie nie zmieni dobrze nie będzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.10.2010, 23:20
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wyobraźcie sobie co byście pisali, gdyby takie wyniki, po takiej grze osiągnął Majewski albo Engel

P.S. Bez złudzeń - nie przegonimy Was prędko.

No tak jak kiedyś pisałem. Maaskant ma to szczęście , że jest Holendrem. Gdyby był Polakiem to od dwóch meczów mówiło by się, że ma jakieś ultimatum. Co do tego, że jest pracowitym trenerem ok . Ja nie twierdzę, że tak nie jest, ale ludzie zrozumcie. To on przyjeżdża do naszego kraju , a nie my do jego. Więc chyba, rzeczą naturalną jest fakt, że on wraz piłkarzami z zagranicy muszą się uczyć języka polskiego. To on ma się dostosować do naszych piłkarzy , a nie odwrotnie. Jakieś powody są tego, że pracuje w Polsce prawda ?

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Żeby mieć pretensje do Sobola to trzeba mieć chyba coś z oczami. To jedyny gość w drużynie który GRA W PIŁKĘ. Reszta nie potrafi celnie podać na 5 metrów nawet kiedy nikt nie przeszkadza. Dlatego nikt nie idzie do gry bo się boją piłkę stracić i chowają się po kontach. Brożek całą drugą połowę miał dwa razy piłkę, jak Irsak chciał z nim zagrać klepę pokazał mu dupę i strata. Palić zagra Małeckiemu do przodu to ten zamiast zabrać się z piłką ....uje i macha rękami. Żuraw to nie jest gość na rozgrywanie, za wolny i ciężko mu sie zastawić. Jedyny który chciał cos pograć z głową to Irsak starał sie nie kopać na pałe do przodu. Tyle ze nie miał z kim piłki rozegrać bo wszyscy dupami poodwracani. Jeżeli z 40 wrzutek jedyny napastnik nie oddaje żadnego strzału to znaczy że nie wie o co chodzi. Dobrze ze Śląsk był taki przestraszony bo byłyby bęcki. NIE MA ZESPOŁU każdy gra sobie i jeżeli to sie nie zmieni dobrze nie będzie.

Właśnie, żeby nie mieć pretensji do Sobola to trzeba mieć coś z oczami. Ja szanuję bardzo Radka za to co zrobił dla Wisły , ale jest to inna sprawa. Sobol dla mnie najlepsze lata ma już za sobą, niestety po tej kontuzji jest to zupełnie inny zawodnik. Dziwi mnie decyzja naszego trenera dziś, że ściągnął Wilka zamiast Sobola. Sobolewski wprowadza tyle chaosu, widziałeś jego strzał dziś ? Maskara. Co do Pawła Brożka myślałem, że go nie ma na boisku. Bo gościa nie było widać. Niestety tak jak zawsze statyczny zawodnik czeka na polu karnym, aż piłka spadnie mu na nogę. Natomiast jak widzę Małeckiego przy rzucie rożnym to masakra. Czy on musi wykonywać ten stały fragment gry ?

Mówiąc ogólnie. Wiśle ciężko przestawić się na taki system. Zawsze Wisła grała 4-4-2 i tak Wisła grała najlepiej. Niestety nie mamy takich zawodników , aby grać w takim systemie. To jest moje zdanie. Zaczyna się typu wrzutki, nie ma środka niestety nie ma.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 01.10.2010 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 01.10.2010, 23:24
Żeby mieć pretensje do Sobola to trzeba mieć chyba coś z oczami. To jedyny gość w drużynie który GRA W PIŁKĘ.
Żeby nie widzieć tego, że Sobol jeśli podaje to zawodnikom Śląska na kontrę a jeżeli robi wślizg to niestety ale zawsze za późno - to trzeba mieć coś z oczami.

Nie można żyć wspomnieniami.

Sobol, Żurawski i Cleber to nie są zawodnicy na grę w pierwszym składzie.
Gdybym tak angażował się w grę w piłkę z kumplami to bym sobie dał spokój, szkoda tracić twarz, naprawdę.
Kompletnie nie rozumiem dlaczego Maskant zdejmuje w przerwie Wilka, który zaliczył w 45 minut więcej przechwytów niż WCz Sobol od początku sezonu...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.10.2010, 23:26
znaczy się że potencjał piłkarski jest taki sam jak ze Engela

przecież większkość z tych zawodników nie sprowadzali/sprzdawali Holendrzy dwa, to nie Maaskant przygotowywał zespół

ja nie mówię że jest dobrym trenerem, bo na pewno nie cudotwórcą, ale tak na serio co w perspektywie roku da zmian trenera? tym bardziej uwzględniając paradoks który wcześniej podałem

PS. tez mnie zastanawia czemu Cleber/Sobol/Żuraw mają taką żelazną pozycję... choć może rację ma kot
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 01.10.2010 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2010, 23:40
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
PS. tez mnie zastanawia czemu Cleber/Sobol/Żuraw mają taką żelazną pozycję... choć może rację ma kot
Już ci odpowadam na to pytanie.

Bo oprócz Clebera w Wiśle są jeszcze Bunoza, Chavez i Kowalski.
Bo oprócz Sobola w Wiśle jest jeszcze Jirsak i Garguła.
Bo oprócz Żurawia w Wiśle jest jeszcze Rios, Boukhari, Mały i Boguski.

Nie ma alternatyw, których mógłbyś powiedzieć z ręką na sercu: "Tak, to na pewno ten, jest genialny". Wejście każdego z nich na boisko rozczarowuje. Jak grał Chavez i Cleber, kibice płakali, że nie gra Bunoza. Jak w końcu zagrał, to okazuje się, ze z niego drewniak.

Czy to rozwiewa wątpliwości?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.10.2010, 23:42
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Gdyby był Polakiem to od dwóch meczów mówiło by się, że ma jakieś ultimatum.
Bo większość mediów i kibiców twierdzi, że Wisła walczy o mistrzostwo.
Ale czym/ kim? Chyba tylko nazwą i wyrobioną przez ostatnią dekadę renomą najlepszego polskiego klubu.

Aktualnie w naszej kadrze mamy za dużo przeciętniaków, a za mało klasowych piłkarzy.
Z takiego materiału można stworzyć solidny zespół, ale potrzeba czasu, spokoju, chęci i determinacji zawodników.
Pisząc solidny zespół mam na myśli coś na kształt Ruchu Chorzów w zeszłym sezonie. Tam też nie było wirtuozów, ale była solidność za którą szły wyniki poparte ciężką pracą i konsekwencją. Wystarczyło na 3 miejsce.

A u nas? Cóż, uważam, że z obecną kadrą nasze maksimum to 4-5 miejsce, nie wyżej.
Dziś w meczu widziałem zaangażowanie ze strony Paljica (Piotr Brożek prędko nie odzyska miejsca w składzie), Małeckiego i Kirma. Reszta? Szkoda słów.

Trafny komentarz na weszlo.com :

http://www.weszlo.com/news/5653

Ze swojej strony do listy rzeczy, które powinni zrobić po meczu ze Śląskiem nasi piłkarze dodałbym:
- Przymusowo oglądać ten mecz 2 x dziennie od 1 do 93 minuty przez cały następny tydzień.

Może po takiej "piłkarskiej uczcie" zastanowili by się nad sobą i sensem tego, co robią?
Gra w piłkę powinna być przyjemnością, a nie karą.
Szkoda, że 90% naszych zawodników wygląda na boisku właśnie tak, jakby było tam za karę.

Z innej beczki, aukcja w której kibice Legii licytują pięciominutowy występ w barwach swojego klubu w meczu towarzyskim: http://allegro.pl/gra-w-druzynie-leg...251359185.html

Aktualnie cena to 27,500 zł. Myślę, że gdyby u nas ogłosić podobną akcję to odzew byłby porównywalny. Do czego zmierzam? A no do tego, że niektórzy tak bardzo związani są ze swoim klubem, że są gotowi zapłacić grube pieniądze za choćby epizod w jego barwach.

Innym natomiast (niby profesjonalnym piłkarzom) płacą jeszcze większe pieniądze , a mimo to im nie chce im się dawać z siebie wszystkiego.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.10.2010, 23:49
jeszcze mi się tak mysl nasunęła
narzekanie na zmianę np. Wilka
bo niby był najlepszy na boisku,
to tak jak ze stwierdzeniem, za pomocą liczb pewnych faktów nie odnosząc się do całości, 1000zł to ciekawa suma ale czym jest wobec miliona
tak więc na ile zagrał ten Wilk a na ile zagrać powinien

a więszkośc zgrała w tym meczu słabo, jedni trochę mniej drudzy więcej
ale ogólnie jest tzw "padaka"

ta zmiana to szczegół nie zmieni obrazu drużyny, co najwyżej mogła ocalić resztki dobytku z pożogi... :(
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.10.2010, 00:03
Niska jakość gry naszych piłkarzy to nie kwestia decyzji personalnych, a jeśli już to w niewielkim stopniu.
Doprawdy ciężko jest mi zrozumieć, jak to możliwe, że z meczu na mecz jest coraz gorzej.
Mecz z Jagiellonią dał nadzieję. Koronie (dobra drużyna jak na Ekstraklasę) strzeliliśmy 2 bramki.
Od Bełchatowa zaczęła się kompletna beznadzieja. Wszystko, co było pozytywne w naszej grze nagle zniknęło.
Nie wydaje mi się, żeby choćby nawet najlepsze treningi wiele zmieniły.
Ci piłkarze muszą grać w meczach, złapać jakiś rytm, poczuć między sobą zrozumienie na boisku.
Tymczasem sytuacja wygląda tak, że następne spotkanie gramy 17 października w Zabrzu.
Moim zdaniem w tym czasie powinniśmy rozegrać co najmniej 2 mecze towarzyskie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 00:04
MCX napisał(a):Wyświetl post
Bo większość mediów i kibiców twierdzi, że Wisła walczy o mistrzostwo.
Ale czym/ kim? Chyba tylko nazwą i wyrobioną przez ostatnią dekadę renomą najlepszego polskiego klubu.
No, ja przepraszam, ale prezio sam zarzucił tekstem, że Wisła musi wszystko wygrywać ( wygodnie przemilczając kwestię naszego stanu kadrowego ).

Fakty są takie:
  • Drużynę od rozpoczęcia sezonu prowadzi już trzeci trener ( a debile domagają się czwartego )
  • Skład, którym obecnie gramy ma się nijak do tego, który był na ostatnim okresie przygotowawczym przed sezonem
  • Co do pierwszego okresu, to można napisać o nim tyle, że brakowało zawodników żeby móc rozegrać wewnętrzną gierkę ( w najgorszym momencie kadra liczyła dwunastu zawodników z pola )
  • Z obrony, która była naszą najlepszą formacją został tylko rezerwowy, który za pół roku kończy karierę ( i ma raję )
  • Nie kupiono żadnego napastnika, zamiast tego sprowadzając emeryta i pomocnika
  • Nie sprowadzono żadnego sensownego rozgrywającego
  • Nie sprowadzono żadnego konkretnego skrzydłowego, przez co Małecki nadal gra nie na swojej pozycji
  • Nie sprowadzono choćby przeciętnego obrońcy
  • Kupiono bramkarza, który jest słabszy od Pawełka, a miał go docelowo posadzić na ławce
  • CV większości naszych nabytków jest żałosne, z częstymi zmianami klubów, gdzie oczywiście nie poznano się na ich talencie. Wisła jest dnem, którego sięgnęli zawodząc przez lata kolejnych, coraz słabszych pracodawców.

I można tak długo, ale po co? Ja po prostu nie rozumiem, jak przy tym wszystkim można bredzić o "niewykorzystywanym potencjale". Czego wy oczekujecie?!

A teraz optymistyczny przekaz: nie łamcie się, punkty to nie wszystko. Trzeba wierzyć, że lekcja pokory nie pójdzie na marne, że zostaną wyciągnięte wnioski. A nawet jeśli nie - tych mistrzostw zdobytych od wejścia TF do Wisły nikt nam nie odbierze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2010 o godz. 00:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.10.2010, 00:13
Dajmy na razie pracowac Maaskantowi ,ma jaks wizje i na ta chwile nie ma sensu mu jej przerywac.

Nalezy sie zastanowaic dlaczego notujemy coraz gorsze mecze ,bo ten dzisjszy to kpina z nas kibicow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2010, 00:31
To co niektórzy wypisują w tym temacie jest niestety bardziej żałosne niż postawa naszych grajków.
Wszyscy się śmieją z Wojciechowskiego a nie widzą że są tacy jak on a może jeszcze gorsi.Wojciechowski przynajmniej ma prawo wymagać wygranych
Wy nie potrzebujecie trenera, ciężkiej pracy,dobrych zawodników tylko maga który będzie sypał zaklęciami.Szkoda że skończyły się czasy że dobry trener jest dobry jak ma notatnik z numerami do tych co w kryzysie zawsze pomogą.Bobo Kaczmarek,Wójcik,Wdowczyk byli by dla Was idealni.

Mam nadzieje że jesteście w grubej mniejszości i nikomu w klubie nie przyjdzie do łba zmieniać trenera.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2010, 00:32
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wyobraźcie sobie co byście pisali, gdyby takie wyniki, po takiej grze osiągnął Majewski albo Engel
Daleko nie sięgając, wystarczy przejrzeć co pisano o trenerze Kulawiku który prowadził zespół w pierwszych 3 meczach (zdobył 6 punktów , co jak na kadrę którą dysponujemy jest wynikiem rewelacyjnym) . Niby tylko tymczasowy trener, a dla niektórych stał się wtedy wrogiem publicznym numer jeden Wytykali mu każdy najmniejszy błąd: że eksperymentuje, zamiast zgrywać przegrańców z Karabachu, że wystawia Pawełka zamiast Jovanića itp. że robi złe zmiany wpuszczając Boguskiego.

Ciekawe czy z perspektywy czasu, ci co tak odsądzali od czci i wiary Kulawika choć trochę zrewidowali swoje poglądy? Że to nie trener był odpowiedzialny, za fatalną grę zespołu? Czy nadal są za zgrywaniem nieudaczników? Zamiast podziękować piłkarzom bez formy i grać ambitniejszymi i bardziej perspektywicznymi odpowiednikami z ME.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.10.2010, 00:34
złotousty Maaskant i Lenczyk po meczu ze Śląskiem:
http://kiks.tv/2010/10/maaskant-na-b...eni-do-slaska/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 00:48
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Daleko nie sięgając, wystarczy przejrzeć co pisano o trenerze Kulawiku który prowadził zespół w pierwszych 3 meczach (zdobył 6 punktów , co jak na kadrę którą dysponujemy jest wynikiem rewelacyjnym) . Niby tylko tymczasowy trener, a dla niektórych stał się wtedy wrogiem publicznym numer jeden Wytykali mu każdy najmniejszy błąd: że eksperymentuje, zamiast zgrywać przegrańców z Karabachu, że wystawia Pawełka zamiast Jovanića itp. że robi złe zmiany wpuszczając Boguskiego.

Ciekawe czy z perspektywy czasu, ci co tak odsądzali od czci i wiary Kulawika choć trochę zrewidowali swoje poglądy? Że to nie trener był odpowiedzialny, za fatalną grę zespołu? Czy nadal są za zgrywaniem nieudaczników? Zamiast podziękować piłkarzom bez formy i grać ambitniejszymi i bardziej perspektywicznymi odpowiednikami z ME.
Byłem zdania, że Kulawik zrobił wynik ponad ówczesny stan. Tu nie chodzi o to, że jest lepszy od Maaskanta, bo gdyby nie farfocel z Mielcarza też szału by nie było z punktami, ale zrobił więcej niż można było oczekiwać. Ogarnął ten pożar, posadził gwiazdki na ławce, próbował Rado.

Co przyjdzie nam z wejścia Garguły, który w ME sobie nie bardzo radzi? Co może wnieść do drużyny Łobodziński? Tak naprawdę - czy Kurto jest słabszy od Jovanicia, czy może po prostu tańszy? I - czy nie lepiej zamiast Żurawskiego wystawić kogoś, komu będzie się chciało biegać?
Nie, to nadal nie będzie drużyna na Mistrza, ale może przynajmniej będzie widać zaangażowanie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2010, 01:42
Maaskant kraje jak mu materiału staje i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.10.2010, 01:52
. Jedyny który chciał cos pograć z głową to Irsak starał sie nie kopać na pałe do przodu.
Jirsak, jak przystało na playmakera, gra tylko i wyłącznie do tyłu.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2010, 02:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Byłem zdania, że Kulawik zrobił wynik ponad ówczesny stan. Tu nie chodzi o to, że jest lepszy od Maaskanta, bo gdyby nie farfocel z Mielcarza też szału by nie było z punktami, ale zrobił więcej niż można było oczekiwać. Ogarnął ten pożar, posadził gwiazdki na ławce, próbował Rado.

Co przyjdzie nam z wejścia Garguły, który w ME sobie nie bardzo radzi? Co może wnieść do drużyny Łobodziński? Tak naprawdę - czy Kurto jest słabszy od Jovanicia, czy może po prostu tańszy? I - czy nie lepiej zamiast Żurawskiego wystawić kogoś, komu będzie się chciało biegać?
Nie, to nadal nie będzie drużyna na Mistrza, ale może przynajmniej będzie widać zaangażowanie?
To co dla nas wydaje się oczywiste w tamtym okresie było powodem kpin i narzekań ze strony większości na tym forum. Nigdzie nie twierdziłem, że Kulawik to dobry trener, bo sporo się musi nauczyć, ale aż żal było czytać w tamtym okresie forum i wpisy w stylu "Kulawik to dno nie trener" , "Kulawik to beznadziejny trener bo postawił na XXX zamiast na YYY" , "trener nieudacznik" - z perspektywy czasu wychodzi, że w paru kwestiach jednak Tomek miał racje.

Odnośnie ME miałem na myśli raczej piłkarzy w stylu Chrapka, Papieża czy Jelenia. Zdaje sobie sprawę, że poziom jeszcze nie ten, aczkolwiek przynajmniej oglądalibyśmy walkę , a kto wie czy gra przed taką publicznością i realna perspektywa wygryzienia ze składu Żurawskiego czy Sobola nie podziałała by na nich mobilizująco. I zamiast oglądać takie "widowiska" jak wczoraj , mielibyśmy mecz walki.

Odnośnie Maaskanta to sam nie wiem co o nim myśleć. Szukałem jakichś pozytywów , co się zmieniło na plus w klubie i chyba tylko wydłużenie czasu pracy piłkarzy można uznać za pozytywną zmianę. Z minusów też niewiele znalazłem, może te zmiany kompletnie dla mnie nieodgadnione Ja w każdym bądź razie wstrzymam się z oceną przynajmniej do rundy wiosennej i oby najbliższym okienku dostał piłkarzy, a nie trzeci sort z ciucholandu.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 02.10.2010, 07:21
Basałaj naobiecywał mu złotych gór a teraz widzi jak one w rzeczywistości wyglądają - mydlenie oczu zarówno trenerowi jak i kibicom. Już po pierwszych wywiadach medialnych można było dojść do wniosku, że pan Basałaj nie ma pojęcia o futbolu od strony sportowej - jak można było mówić dyrdymały o sprowadzeniu wysokiej klasy zawodników, z których wczoraj jeden w swoim polu karnym dwukrotnie nie potrafił trafić w piłkę - nie ma pojęcia o wyprowadzaniu ataku z obrony etc.. Czy Wisła ma być klubem gdzie zawodnicy uczą się gry w piłkę czy drużyną która ma walczyć o cele jak mistrzostwo polski i inne.

Po kolejnych wpadkach, które nieuchronnie nadejdą w imie ratowania swojego tyłka Prezes zwolni trenera i jestem tego pewny - w ten sposób właśnie wygląda profesjonalizacja według Basałaja i Cupiała.

A co do trenera jeszcze kilka słów- moim zdaniem zrobiliśmy blą zatrudniając trenera z zagranicy w ciągu sezonu -trzeba było poczekać do zimy i wtedy takowego zatrudnić a obecnie już teraz można przyjmować zakłady czy Holender doczeka do zimy - od co polskie, wiślackie piekiełko.

Szanuję Cupiała za co zrobił, ale też twierdzę i jestem tego przekonany że przy tych nakładach mógł osiągnąć znacznie więcej - już na początku rządów w Wisłe powinien postawić na zagraniczny zaciąg od zarządzania klubu po pion sportowy. Polacy nie umieją zarządzać w dziedzinie takiej jak sport - aż nadto jest dowodów na tą tezę.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 02.10.2010 o godz. 07:32.
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.10.2010, 08:49
Nasz trener chyba zobaczył,że sraczka to najsłabsze określenie tego co ma w drużynie.Piłkarze nie biegają,nie walczą i ogólnie odstawiają taką manianę że szkoda patrzeć.Teraz liczę,że dostaną w dupę na treningach i przynajmniej będą walczyć.Co do wczoraj:Żuraw ławka,Nourdin też.Co do Małego,to gra piach jak grał.Z robienia kółeczek nic nie wynika.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.10.2010, 09:40
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak, jak przystało na playmakera, gra tylko i wyłącznie do tyłu.
Ma do wyboru albo do tyłu do obrońcy albo faja do przodu bo nikt do gry nie wychodzi. Jedyny który zmienia stronę jak nie ma miejsca. Jedyny który nie boi sie przyjąć z gościem na plecach. Nie twierdze że gra super ale widać że PRÓBUJE coś konstruktywnego zdziałać. Niestety samemu to można grać w szachy. O czym tu gadać jak kilka podań z pierwszej piłki nasi wymienili koło 70 minuty kiedy Śląsk już oddychał rękawami. Wcześniej nie potrafili kopnąć celnie na 5 metrów, albo za mocno albo niedokładnie. Nie ma poza Sobolem nikogo kto chwycił by to wszystko za jaja. A co niektórzy maja jaszcze do niego pretensje. Brożek przeszedł obok meczu, Małecki wozi przy linii i nic z tego nie ma. Żuraw i Bukhari bez formy i wolni. O obronie szkoda nawet pisać. Lepsza drużyna (Karabach) stuknęła by nas trójkę. Jedyna nadzieja w tym ze mamy szeroką ławkę na której jest dużo miejsca dla bumelantów. A reszta ekstraklasowej "czołowki" też kopie się po głowach. Liczę że trener nie będzie miał litości na treningach. Zgodnie z zasadą nie chce sie zapieprzać na meczu będzie zapieprzanie na treningu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.10.2010, 09:43
Trener ma teraz dwa tygodnie i zgrupowanie w Zakopanym jak to nie pomoże to środek tabeli
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Stary 02.10.2010, 09:57
Trener niestety za bardzo przywiązuje się do nazwisk jak zresztą jego poprzednik z warszawki. Żuraw jest kompletnie bez formy , a Boukhari nie radzi sobie na lewej stronie.
Ciekaw jestem gdzie wogóle jest Guła? Co tydzień zapalenie ucha, moczowodów czy grypa żołądkowa? No chyba nie :/
W wyjściowej jedenastce muszą być zmiany , bo niestety piłkarze z "pierwszego garnituru" nie gwarantują jakiejkolwiek jakości gry .
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.10.2010, 10:00
wiem że nasz super trener i tak będzie stawiał na bezproduktywnego Żurawskiego i dlatego mówię STOP! NIE DA SIĘ TEGO GOŚCIA OGLĄDAĆ! Zurawski i Boukhari tak ale od 75 minuty!!!

W środku moim zdaniem albo Sobol albo Wilk. Jirsak powinien dostać szansę obok bo zagrał moim zdaniem wczoraj lepiej zarówno od Sobola jak i Wilka. Niech dostanie szansę w kilku meczach. Dałbym też szansę Boguskiemu na wiecej minut.

Pawełek Branco Cleber Bunoza Pi.Brożek Sobol/Wilk Jirsak Rios/Małecki Paljic/Boguski Kirm Brożek

Tak bym chciał żebyśmy zagrali w następnym meczu (na czarno podstawowa 11 ew. któryś z szarych). Zurawski i Boukhari jak zobaczę do 75 minuty to jestem za zwolnieniem Maaskanta!

------------Pa.Brozek--------
----Paljic------Rios------Kirm
----------Sobol-----Jirsak---
Pi.Brozek-Bunoza-Cleber-Branco
--------------Pawełek---------------
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.10.2010 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Stary 02.10.2010, 10:06
Wg mnie za Pawłem Brozkiem powinien grać albo Garguła albo Rios - innej opcji nie widzę. Co do lewej strony zgodzę się z przedmówcą - Pietia i Dragan zdecydowanie . Paljic ze swoim potencjałem ofensywnym marnuje się w obronie.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 02.10.2010, 10:09
Żurawski + Boukhari <75min = no Maaskant in Cracow!!
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.10.2010 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.10.2010, 10:10
Ludzie opanujcie się z tą krytyką trenera.
Obrona została po rozpi przez pana Bogdana. Nie wiem jak można było wykazać się taką niekompetencją.
Dodatkowo nasze ruchy transferowe...
Zawodnicy podesłani przez menagerów. Z początku myślałem że podesłani są tylko Chavez, Palić i Rios. Teraz słyszałem coś o Jovanicu i Cikoszu. - Zdichu Kapka poleciał na skróty.

Misja pod tytułem ratowanie sezonu zakończyła się fiaskiem i nic tego nie zmieni.Trener Maaskant zastał wszystko w opłakanym stanie i niestety nie udało mu się tego posklejać.

Według mnie nie jest to wina trenera tylko materiału który jest do dyspozycji.
Cikosz. Kowalski czy Bunoza mieliby problem aby przebić się do podstawowego składu Polonii Bytom. U nas muszą grać bo nie ma nikogo innego.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.10.2010, 10:10
Nie wiem co myśleć po wczorajszym meczu, tzn. nie mam pojęcia czy z tej drużyny (nawet wzmocnionej na wiosnę) i trenera coś będzie czy też nie.
Na razie w 5 spotkaniach zdołaliśmy uciułać 6 pkt. Tyle co gaszący pożar i krytykowany niemiłosiernie Tomasz Kulawik w trzech. Trener Robert zaznaczał, że tracimy za dużo bramek, ale problem to chyba mamy większy w ofensywie.
Ciekawy też jestem, jak to będzie wyglądało na jednym przykładzie z wczorajszego meczu.
Małecki zagrywa do Branco, Branco przedłuża mu piłkę, (fakt, że może trochę niecelnie) i ... patrzy ze zdziwieniem, że po swoim zagraniu Mały stanął w miejscu, nawet nie postarał się poszukać pozycji!
Czy to kwestia niezgrania?
Niezrozumienia?
Czy może są dwie opcje i teraz pytanie, kótra zwycięży Panie trenerze?
Piłkarze będą biegać bez piłki tak jak wszędzie, czy trzeba będzie niektórym grającym na stojaka podawać "do nóżki"?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2010, 10:14
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie za Pawłem Brozkiem powinien grać albo Garguła albo Rios - innej opcji nie widzę.
A czy z ręką na sercu możesz napisać, skąd się bierze twoje przeświadczenie, że Garguła może obecnie cokolwiek grać...

Plastman napisał(a):Wyświetl post
Na razie w 5 spotkaniach zdołaliśmy uciułać 6 pkt. Tyle co gaszący pożar i krytykowany niemiłosiernie Tomasz Kulawik w trzech. Trener Robert zaznaczał, że tracimy za dużo bramek, ale problem to chyba mamy większy w ofensywie.
Mamy problem we wszystkich formacjach. Zarówno w konstruowaniu akcji, jak i grze obronnej...
Nie porównywałbym okresu Kulawika do obecnego, poza Śląskiem graliśmy jednak z trochę lepszymi przeciwnikami pod okiem Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 02.10.2010 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 02.10.2010, 10:16
Rios lub Boguski moim zdaniem. Napewno nie Żurawski, może ew. Boukhari.
Powiem tak sytuacja z Maaskantem przypomina mi trochę tą z Petrescu. Maaskant po prostu użył trudną taktykę, którą można jednak wygrywać mecze i sprawiać niespodzianki w pucharach. Tyle tylko że ta taktyka pokazała jak nieudolni są nasi piłkarze i jakie mają braki techniczne, jak prymitywną piłkę grają. Taki Małecki - teraz widać jak dużo mu brakuje kultury gry do Riosa! On po prostu przy Riosie to jest zwykły podwórkowy kopacz. Mam nadzieję, że nie obrazi się chłop na Maaskanta tylko za to że ten mu prawdę ukazał i to nie w rozmowie, ale na boisku. Jak się całą grę pod jeźdzca bez głowy ułoży to może i jeździec będzie groźny, a jak jeździeć ma grać dla zespołu to nagle widać że jeździeć gówno wort. Ciekawe jak długo Małeckiemu uda się podporządkować zespołowi. Stawiam na to że jeszcze 1 mecz może będzie starał się grać szybką piłkę, a potem zobaczy że jest w tym beznadziejnie słaby i koniec współpracy Małecki Maaskant.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.10.2010 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.10.2010, 10:18
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Żurawski + Boukhari <75min = no Maaskant in Cracow!!
Nie musisz dwa razy powtarzać chyba że masz jakieś problemy. To jak będzie wyglądała nasza 11 zależy od trenera , on widzi piłkarzy na treningach i najlepiej wie na co kogo stać a mówienie że jak wystawi tego a nie tego to należy go zwolnić jest głupie do potęgi! Pozwolę sobie dodać że nie mamy zdecydowanie lepszych piłkarzy ofensywnych którzy ostatnio więcej dawali drużynie od Żurawia i Boukhariego . Na Boguskiego , Kirma , Małeckiego też ostatnio dużo osób na tym forum narzeka ponieważ też słabo się spisują. Nie będę się dłużej rozpisywał ale ja chętnie zobaczyłbym w następnym meczu Wisłę w takim składzie :
Pawełek - Cikos , Kowalski , Cleber , Piotr Brożek - Sobolewski , Wilk - Kirm , Rios , Paljic - Paweł Brożek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów