The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 13:55
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że rozważamy już nie ile czasu na budowę ma Maaskant i jak lichym dysponuje materiałem, tylko kto będzie odpowiadał za to, że niczego nie zbuduje. To już progres.
Jakby nie wywiad Basałaja, to bym tego nie wyciągał. Poza tym - ja akurat nie należałem do optymistów nawet umiarkowanych, od początku twierdzę, że Maaskant będzie potrzebował solidnych transferów. Zresztą - dowolny inny trener na jego miejscu też.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.09.2010, 14:05
Cytat:
Teraz pytanie do "umiarkowanych optymistów" - gdzie jest ten wasz nowy, rozsądny i cierpliwy Cupiał? Już nie popiera na 1906% długofalowego planu pracy od podstaw prezesa Basałaja?
Po co siejesz zamęt? Wydarzyło się coś, że już twierdzicie, że Cupiał traci cierpliwość?
Nie po to Cupiał płaci miliony Staszkowi i Robertowi, żeby ich od tak wywalić. A Basałaj jest 'tylko' prezesem dla mediów, równie dobrze byłoby, gdyby go nie było w Wiśle.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.09.2010, 14:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie wywiad Basałaja, to bym tego nie wyciągał. Poza tym - ja akurat nie należałem do optymistów nawet umiarkowanych, od początku twierdzę, że Maaskant będzie potrzebował solidnych transferów. Zresztą - dowolny inny trener na jego miejscu też.
Wiem, że nie należałeś.

Oczywiście, że będzie ich potrzebował. Oczywiście, że ich nie dostanie. Dlatego jakiekolwiek podsumowania pracy Maaskanta już teraz są głupie; a na koniec sezonu będą pozbawione sensu. On nie ma z kim pracować.

Ciekaw jestem, kto zagra na środku obrony na wiosnę. Chavez - Kowalski? Cleber najlepiej wie, czego się po nim można spodziewać. Gdy powiedział, że nie zagra na lewej - to nie zagrał. Gdy zdecydował, że kończy karierę, to skończy - i, jak widać, ma rację. Ale prawdziwe jaja to się zaczną w wakacje w eliminacjach do Ligi Europejskiej (jeśli oczywiście jakoś je wywalczymy). Będziemy mieć Kowalskiego i Brożka Piotra. Może znów wypożyczą jakiegoś ogóra. Cóż, nastał czas młodych wilków : )
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2010, 14:25
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że ich nie dostanie.
Ja po cichu liczę, że dostanie. Bo one naprawdę są niezbędne...

Chyba, że gramy o środek tabeli, ew. puchary.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2010, 14:47

Każdy rozsądny człowiek wie, że porządne wzmocnienia są nam niezbędne i to w każdej formacji. Niestety, sporo jest też takich, którzy od lat uważają, że "materiał jest wystarczający" - i to bez względu na faktyczną sytuację kadrową zespołu oraz pogarszające się wyniki. Chciałbym wierzyć, że tym razem Cupiał posłucha doradców "lobbujących" za pierwszą opcją. Chciałbym. Inaczej Maaskaant faktycznie może zabawić u nas znacznie krócej, niż wielu uważa.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2010, 15:49
Tok myslenia Cupiała:
Im droższy trener, tym mniej musze wydawać na drużynę. Skoro jest taki dobry, to powinien sobie poradzić z tym, co ma.
Co jest bezsensowne i prowadzi do trwonienia pieniędzy, czego byliśmy świadkami za czasów np Petrescu.
..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 30.09.2010, 15:52

Obawiam się, że o puchary będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.09.2010, 16:45
Trener Robert napisał(a):
- Dobrze sobie radzi, aktywnie uczestniczy w grze obronnej całego zespołu, jest nieco wyższy niż Jovanić. Przyznam, że po tym co zobaczyłem, nieco lepiej się czuję, gdy mam Pawełka w bramce niż Jovanicia. Dlatego dokonałem takiego wyboru.
Ze swej strony gratuluję samopoczucia.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2010, 16:48
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ze swej strony gratuluję samopoczucia.
"Lepiej" nie znaczy "dobrze". Pawełek jest przeciętny, Jovanić się zwyczajnie nie nadaje. O Kurto się nie wypowiadam.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.09.2010, 17:06
Skoro Jovanic - Slaby Pawelek - Slaby to moze przyszedl czas na Filipa Kurte to moze on okaze sie najlepszy. Jednak niech to nie nastapuje od razu w meczu ze Slaskiem dajmy mu szanse w PP i jak sie spisze dobrze no to nie on wejdzie do bramki.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2010, 17:49
"Lepiej" nie znaczy "dobrze". Pawełek jest przeciętny, Jovanić się zwyczajnie nie nadaje. O Kurto się nie wypowiadam.
Ciekawe, który to "ekspert" oglądał i zarekomendował Wiśle Jovanica. Stawiam na Zdzisia, bo Klejndinst ma chyba nieco większe pojęcie o tym, co robi i zagranicę nie jedzie jedynie na wczasy tudzież "odgrzewanie kontaktów".

Jeśli jakikolwiek bramkarz na przestrzeni kilku miesięcy nie jest w stanie wygrać rywalizacji z Pawełkiem, oznacza to, że jest po prostu słaby i niewiele potrafi. Jovanić ze swoją grą na przedpolu niestety pasuje do powyższego opisu.

To kolejny "trup w szafie", sprezentowany Maaskaantowi przez naszą cudowną "ofensywę transferową".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2010, 18:07
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, który to "ekspert" oglądał i zarekomendował Wiśle Jovanica. Stawiam na Zdzisia, bo Klejndinst ma chyba nieco większe pojęcie o tym, co robi i zagranicę nie jedzie jedynie na wczasy tudzież "odgrzewanie kontaktów".

Jeśli jakikolwiek bramkarz na przestrzeni kilku miesięcy nie jest w stanie wygrać rywalizacji z Pawełkiem, oznacza to, że jest po prostu słaby i niewiele potrafi. Jovanić ze swoją grą na przedpolu niestety pasuje do powyższego opisu.

To kolejny "trup w szafie", sprezentowany Maaskaantowi przez naszą cudowną "ofensywę transferową".

Smutne jes to ze mielismy caly kabaret z poszukiwaniem bramkarza, kilkunastu ludzi na testach... I nagle gdy znajduje sie kasa na bramkarza, moze przyjsc ktos niekoniecznie z karta w reku, ale ktos za uczciwe pieniadze, to kupuja bramkarza o klasie podobnej do tego co mamy. Radzacego sobie moze lepiej z gornymi pilkami, ale to przy błedniku Pawelka zadna sztuka... Jesli rzeczywiscie ktos dostal na bramkarza 400-500 euro i tak te pieniadze wykorzystal to szczerze mu gratuluje... Jedyna nadzieja w tym ze Jovanic teraz zacznie zapieprzac na treningach i ta kasa sie nie zmarnuje w przyszlosci...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 30.09.2010, 20:12
Markus napisał(a):Wyświetl post

Pytanie zasadnicze czy ktokolwiek Serba z wysłanników Wisły oglądał na żywo w spotkaniu ligowym - mam nieodparte wrażenie, że to kolejny półprodukt który podsunęli nam menadżerowie, którzy od czasu powrotu do klubu Kapki czują się w negocjacjach z klubem jak ryba w wodzie.

Nad Basałajem nie ma co się pastwić już kiedyś w klubie pracował - niczym szczególnym się nie zaznaczył a teraz pracując w nim na stanowisku prezesa udziela raz po raz "dziwnych" wywiadów...

A trener ma bardzo ciężkie zadanie by przy takim rozbiorze defensywny plus sprowadzeniu szrotu piłkarskiego zbudować drużynę będącą w trakcie sezonu - przy założeniu że cele stawiane przed nią (w moim przekonaniu wzięte z sufitu) są nadal aktualne. Szczerze i obiektywnie to nie ma prawa się udać. Ale niech będzie że to się nazywa budowa zespołu dodałbym made in Basałaj.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 01.10.2010, 20:57
Mnie nie zastraszycie. Maaskant pa pa.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2010, 21:00
Petycja do Maaskanta ds. odsunięcia Boguskiego, Jovanicia i Żurawia od składu?
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Od: 08.2008

Stary 01.10.2010, 21:06
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czy Bóg stworzył w jeden dzień cały świat
Czy sadzisz ze to wina trenera? Nie byłem na meczy bo jestem chory, ogladalem mecz Wisły w telewizji.
Moim zdaniem jest to wina zawodników, dajmy trenerowi troche czasu. Jaki trener zbuduje Ci zespół przez hmm niecały miesiąc pracy
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2010, 21:06
Zenada............
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2010, 21:08
Sepsili napisał(a):Wyświetl post
Czy Bóg stworzył w jeden dzień cały świat
Czy sadzisz ze to wina trenera? Nie byłem na meczy bo jestem chory, ogladalem mecz Wisły w telewizji.
Moim zdaniem jest to wina zawodników, dajmy trenerowi troche czasu. Jaki trener zbuduje Ci zespół przez hmm niecały miesiąc pracy
Trener Maciuś oczywiście
..
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.10.2010, 21:11
Weźcie tego Masskanta z Krakowa. Ten trener tyle umie co Kulawik i jest droższy.
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 01.10.2010, 21:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Trener Maciuś oczywiście
Haha właśnie widzimy początek rundy ległej
Jedyny mecz który im wyszedł to z amica
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2010, 21:13
Dziekujemy dziekujemy dziekujemy ........
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2010, 21:14
Po tym meczu na którym na szczeście być nie mogłem stwierdzam jedno Maaskanta od trenerów typu Okuka czy Liczka dzielą lata swietlne (do innych boję sie go nawet porównywać), ne przeczę że gość jest świetnym piarowcem - trenerem na tą chwilę jest dramatycznym - i nie da się wszystkiego zrzucić na to że on jest nowy, że zawodnicy są nie zgrani to prostu qrwa się nie da - Wisła zawsze (a przynajmniej od wejscia TF) była znana że u siebie cisnęła, niezaleznie od sładu a tu co - gramy z totalnie rozbitym Śląskiem i naszym głównym celem jest być częściej przy piłce i mieć wiećej dośrodkowan (watpliwej klasy zresztą) i to najlepiej w slow montion - jesli tak mamy grac to niech graja chłopaki z ME może nie będzie umiejętności ale na pewno będzie zaangażowanie i walka do końca
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 01.10.2010, 21:20
Ja tylko jednego nie rozumiem, z Jagiellonia Wisła potrafiła utrzymywać się przy piłce i stwarzać sytuacje... Po takim czasie zapomnieli!! Coś jest nie tak z tymi piłkarzami.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.10.2010, 21:27
W drużynie jest większy problem niż się wydaje , niestety widać to od meczów z Karabachem i od tego czasu naprawde nie widać progressu .

Zmiana trenera absolutnie nic nie da i jestem jej absolutnie przeciw . Jedyny pozytyw , o ile mozna to tak nazwać to fakt że trener widzi te wszystkie mankamenty , tyle że nie jest w stanie zrobic . Tutaj powodów jest kilka

a) brak odpowiednich wykonawców w drużynie
b) druzyna jest w kompletnej przebudowie , która na dodatek poszła w złą strone . Wystawienie w wyjściowej 11 aż 7 zawodników którzy przyszli do klubu 3 miesiace temu jest totalnym nieporozumieniem . Skład słaby bo słaby , ale grający z sobą nieprzerwanie od roku więcej zdziała niz taka zbieranina kopaczy .
c) jest w Polsce za krótko, za mało zna drużynie
d) w drużynie jest międzynarodowy kocioł , druzyna tylko na zdjeciach wyglada na zgraną

to są argumenty ktore działają na korzyść Maaskanta , a raczej go w pewien sposób usprawiedliwiają

inna sprawa ze naszej dzisiejszej gry praktycznie nic nie może usprawiedliwiać , tego nie dalo się oglądać
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.10.2010, 21:27
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Wez tego banana z awatara i wloz sobie jak ta babka i zamilcz !

Nie jest wina Maaskanta ze ma podopiecznych nieudacznikow.
Tu nawet Murinho nie pomoze...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2010, 21:29
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Wez tego banana z awatara i wloz sobie jak ta babka i zamilcz !

Nie jest wina Maaskanta ze ma podopiecznych nieudacznikow.
Tu nawet Murinho nie pomoze...
Mou jakie miał wyniki w Interze na początku i jakie ma w Realu ? Czy też nie potrafili strzelać goli, mieli problemy, gra była słaba itd ? No właśnie, na wszystko trzeba czasu. Nic co się tworzy nie będzie działać dobrze od początku. Pomijam, że w zimie jest tu potrzeba sprowadzić dobrze przygotowanych piłkarzy, którym nie sprawia problemów operowanie piłką, wychodzenie na pozycje, podania, strzały.
Ale nie ma co dyskutować z debilami, bo oni by zwolnili Mourinho, czy innego Capello, każdego,
..
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 01.10.2010, 21:32
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mou jakie miał wyniki w Interze na początku i jakie ma w Realu ? Czy też nie potrafili strzelać goli, mieli problemy, gra była słaba itd ? No właśnie, na wszystko trzeba czasu. Nic co się tworzy nie będzie działać dobrze od początku.
Ale nie ma co dyskutować z debilami, bo oni by zwolnili Mourinho, czy innego Capello, każdego,
100% poparcia!!! Potrzeba czasu, czasu i czasu. A zobaczycie że będą wyniki.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 01.10.2010, 21:38
Ta teraz trener winny ku..a każdy był winny.Może czas na pupilka Petrescu? U mnie Robert ma sezon zaufania, niech przepracuje obóz przygotowawczy i niech sprowadzą odpowiednich piłkarzy.Pragnę tylko zauważyć, że potrafi posadzić gwiazdora Małeckiego na ławkę a Polscy trenerom wchodził na głowę i nic sobie z tego nie robili.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2010, 21:39
Skoro nasz trener widzi mankamenty to czemu:
1. wystawia dwóch defensywnych pomocników, zwłaszcza u siebie
2. wystawia równocześnie dwóch leni (ew. zawodników kompetnie nie przygotowanych motorycznie) - Zurawia i Bouhkariego
3. gra jednym napastnikiem, chociaż gołym okiem widać że Paweł gra lepiej jak gra z kimś w przodzie, po za tym jednym z wiekszych atutów Pawła był start do piłki (czyli do prostopadłych podać od kreatywnego srodkowego napastnika) a nie gra tyłem do bramki
4. dopuszcza do tego żeby zawodnicy oddawali Bóg wie ile dośrodkowań na tego biednego Pawła - chociaż wiadomo że nic z tego nie będzie
5. zabronił im strzelać na bramkę
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
penetracja
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2010, 21:42
Jest tu Marszałek? ten co przepowiadał z kim ma Amica wtopić? na twoim miejscu dał bym sobie spokój
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów