The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 16:59
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Ty Gargule ostatnio widziales jak smiga bo jak jakies 2 lata temu.
Kiedyś musi zacząc
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 30.09.2010, 17:02
Jak dla mnie jutro zagra nasz najlepszy (Bunoza) i najgorszy (Kowalski) stoper. Nie oszukujmy się , Cleber w ostatnich meczach prezentował się dużo słabiej, niż chociażby Bunoza z Koroną. A Chaveza po jednym meczu nie chcę oceniać, ale nie jest źle. Co do Kowalskiego jaki jest, każdy widzi.
Liczę na skład:
Pawełek(to niestety pewne)
Branco - Kowalski(cóż zrobić) - Bunoza -Brożek
Sobol - Wilk
Boukhari
Małecki Paljić
Brożek

Na zmiany :
Boguski, Żurawski, Kirm lub Garguła
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2010, 17:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trójka obrońców z wiecznie zagubionym Bunoza, pseudo-obrońcą Pajliciem i Branco? Nie ma mowy, Maaskant aż tak nie zaryzykuje. Sobol to jakieś rozwiązania, pytanie tylko, które słabe ogniwo lepiej nim zastąpić?
Tak czy siak - monolit to to na pewno nie będzie...

Liczę na Pawełka - bez ironii. Bo jeśli on zawiedzie, to będzie słabo.

Z drugiej strony - jeżeli już mamy tracić punkty, to lepiej ze Śląskiem niż z Koroną.
Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu. Tzn, boję się jej grę sobie wyobrazić , obojętnie w jakim "dostępnym" zestawieniu. Kowalski powyższą troskę jedynie potęguje - myślę, że każdy wariant będzie lepszy niż ten z jego udziałem. Pytanie tylko, na ile Maaskaant się odważy.

Mimo wielkiej niewiadomej, wolałbym też zobaczyć jako ofensywnego pomocnika Gargułę, niż cofniętego "emeryta" Żurawskiego. "Władca Muraw" pokazał, że dziś w tej roli jest słabiutki, ryzyka jeszcze gorszej jakości więc nie ma. Garguła może wyłącznie coś poprawić w stosunku do poprzednich spotkań.

"Moja propozycja" wyglądałaby następująco:
Pawełek - Branco,Sobol,Bunoza,Pi. Brożek - Wilk - Małecki, Burkhari,Palić - Garguła - Pa. Brożek

Ewentualnie Kirm zamiast Garguły, na pozycji nie ofensywnego, a def. pomocnika.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.09.2010 o godz. 17:19.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.09.2010, 17:16
Markus napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu. Tzn, boję się jej grę sobie wyobrazić , obojętnie w jakim "dostępnym" zestawieniu. Kowalski powyższą troskę jedynie potęguje - myślę, że każdy wariant będzie lepszy niż ten z jego udziałem. Pytanie tylko, na ile Maaskaant się odważy.

Mimo wielkiej niewiadomej, wolałbym też zobaczyć jako ofensywnego pomocnika Gargułę, niż cofniętego "emeryta" Żurawskiego. "Władca Muraw" pokazał, że dziś w tej roli jest słabiutki, ryzyka jeszcze gorszej jakości więc nie ma. Garguła może wyłącznie coś poprawić w stosunku do poprzednich spotkań.
Nie wiem, podobno w PP i ME Garguła cieniował ( nie widziałem, takie opinie się pojawiają ). Dlatego zmiana byłaby chyba raczej czysto kosmetyczna.

Obawiam się, że w obecnej sytuacji dobrych rozwiązań brak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.09.2010, 17:20
Trzeba wygrywać mecze bo legia z Lechem nas dogonią. jaga sie nie przejmują oni nie potrafia grac na wyjazdach . Był przecież taki czas co chyba 30 meczów pod rząd nie wygrali.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.09.2010, 17:21
Nie wiem, podobno w PP i ME Garguła cieniował ( nie widziałem, takie opinie się pojawiają ). Dlatego zmiana byłaby chyba raczej czysto kosmetyczna.

Obawiam się, że w obecnej sytuacji dobrych rozwiązań brak.
Zgadzam się. Zresztą "materiał" sprawia, że taki stan trwa od dawna.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 30.09.2010, 17:41
A ja mam wręcz nadzieję na dalsze kartki w obronie albo kontuzje. I niech się prezes Bogdan tłumaczy przed Cupiałem z wyników!
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.09.2010 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.09.2010, 17:54
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
A ja mam wręcz nadzieję na dalsze kartki w obronie albo kontuzje. I niech się prezes Bogdan tłumaczy przed Cupiałem z wyników!
Basalaj nie będzie się przed Cupiałem z niczego tłumaczył, najwyżej zasugeruje zwolnienie kolejnego "niespełniającego oczekiwań" trenera i zrzuci winę na Maaskaanta oraz swój "zbyt krótki pobyt" po powrocie w klubie.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.09.2010, 18:07
Też nie podobało mi się zachowanie prezesa ze sprzedaniem całej obrony pan Bogdan chyba stosuje regułkę " Ch*j z wynikami, ważne że kasa przyjdzie". O ile mogłem zrozumieć odejście Marcelo, bo chłopak chciał zrobić krok w przód i przejść do silniejszego klubu o tyle nie rozumiem sprzedania Głowackiego, kapitana zespołu do Trabsonsporu. Mecz z Kowalskim w składzie jest zazwyczaj meczem przegranym dlatego moge tylko zacytować Markusa:
każdy wariant będzie lepszy niż ten z jego udziałem. .
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2010, 18:12
W obronie wakat. No to Basałaj z Maaskantem ubierać getry. Dwóch wysokich chłopów, na stoperów jak znalazł.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2010, 18:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
W obronie wakat. No to Basałaj z Maaskantem ubierać getry. Dwóch wysokich chłopów, na stoperów jak znalazł.
Kowalski przecież też wysoki...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.09.2010, 19:15
Kowalski przecież też wysoki...
Moze stac w Jamie na bramce ,takie ma umiejetnosci gry w pilke i jego wzrost niewiele zmienia jak sadze
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.09.2010, 21:00
Może tak:

Cikos-Branco-Bunoza-Paljic

Jesteśmy w czarnej d***e, od Kowalskiego każdy lepszy.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.09.2010, 22:31
http://kiks.tv/2010/09/maaskant-mam-...broni-pawelek/
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.09.2010, 23:01
Ach nasi obrońcy :(.Bilans bramek mówi sam za siebie 8:8.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2010, 23:03
No z obrona to sa jaja ,szkoda mi Chaveza moglby wreszcie zagrac a zostal zawieszony.

Pewnie zagra Kowal z Biunozą ale taki srodek to Slask nam bedzie wchodzil jak w masło.
No coz trzeba te pukty ciulac bo jestemy w srodku tabeli a rywale nie spia i beda chcieli wygrac.

Licze ze jednak wygramy w koncu kiedys trzeba ,ale bracia z Wroclawia beda niezadowleni a tez punktow potrzebuja ehhh.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.09.2010, 23:42
Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu.
To po pierwsze

Garguła ponoć nie błyszczy nawet w młodej... Poza tym, kiedy zagrał on ostatnio dobry mecz? W barwach Bełchatowa...? Już chyba lepiej wrzucić w to miejsce Boukhariego lub nawet Jirsaka. Z drugiej strony widziałbym Gargułę za Boukharim, jako takiego niby defensywnego pomocnika.

Moja propozycja" wyglądałaby następująco:
Pawełek - Branco,Sobol,Bunoza,Pi. Brożek - Wilk - Małecki, Burkhari,Palić - Garguła - Pa. Brożek
Hmm... Też myślałem o Sobolu, jako stoperze. Oczywiście nie jest, to jego pozycja, tym samym może być problem z trzymaniem linii spalonego, odpowiednim ustawianiem się, Sobolowi zdarza się głupio faulować, nie jest też specjalnie szybki żeby ewentualnie gonić napastnika. Jednak te same punkty programu oferuje Kowalski więc Sobol może być mniejszym złem. Proponujesz właściwie ustawienie 4-5-1, ja jednak skłoniłbym się do 4-2-3-1 (które też jest wariacją 4-5-1) lub 4-3-3. Na dzień dzisiejszy nie wygląda to najlepiej, ale do zimy może jakoś przebidujemy, a i w chłopakach pojawi się jakiś zalążek predyspozycji gry w tym systemie, który zimą Maaskant będzie rozwijał. Na teraz widzę, to tak: Jovanic - Cikos, Sobol, Bunoza, Branco - Wilk, Garguła - Kirm, Boukhari, Paljic - Brożek. W sumie w bramce, to mało istotne, i tak poziom bramkarzy prawie ten sam, uważam jednak, że Mariusz zawalił trochę przy bramce w Bełchatowie. Na stoperze niech będą Sobol i Bunoza. Dałbym szansę Kirmowi od początku, bo zagrać nie może Rios, poza tym ciekaw jestem jego współpracy z Boukharim.

Ewentualnie Kirm zamiast Garguły, na pozycji nie ofensywnego, a def. pomocnika.
Kirm jako defensywny pomocnik? W sumie ja wrzuciłem Gargułę
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.09.2010, 23:52
To nie będzie łatwy mecz. Wyniki Śląska są nieadekwatne do jego gry.
Ta drużyna potrafi grać w piłkę, ale do tej pory czegoś im brakowało do dobrego wyniku.
Atmosfera również musi być niezła, skoro zawodnicy przed poprzednim (przegranym) spotkaniem głośno zastanawiali się, czy w razie wygrania dwóch kolejnych meczów istnieje szansa, aby trenował ich dotychczasowy asystent Tarasiewicza, a nie ktoś inny. Kiedyś Śląsk musi się przełamać i obawiam się, aby nie było to właśnie w meczu z nami.
Sytuację dodatkowo komplikuje dyskwalifikacja Chaveza. Wielka szkoda, bo był to ten moment, kiedy mógł on wskoczyć do pierwszego składu, sprawdzić się i już nie oddać miejsca. Jak wiadomo żaden trening nie zastąpi zawodnikowi gry w meczu.
Nie mamy szans nawet na uratowanie punktu, jeśli zagramy tak jak w pierwszej połowie w Bełchatowie, czyli na stojąco. Tu musi być widać zaangażowanie i walkę od pierwszej do ostatniej minuty, bo Śląsk potrzebuje punktów i na pewno nie przegra tego meczu już "w szatni".
Mimo to optymistycznie zakładam 2:0 dla nas.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 01.10.2010, 00:10
Nie no, sorry chłopaki ale Kowalskiego ogrywały chłopaczki z MESY Bełchatowa...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2010, 02:29
Nie widzę tego meczu niestety.Za mało jakości w przodzie , zero jakości w tyle.To jest do wygrania ale Maaskant musi zastosować wybitnie anty holenderską taktykę.
Proponował bym by zamknąć ten temat na czas meczu.Jeśli będzie dobrze, można go otworzyć zaraz po, jeśli jakiś mod będzie dostępny, jeśli będzie kicha to najlepiej na drugi dzień, szczeólnie że mamy piątek i niektórzy mogą nie być sobą a być może będą sobą bardziej niż zwykle
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.10.2010, 05:03
Widzę, że pomysł z cofnięciem Sobola zyskał aprobatę forumowiczów, ciekawe, czy zyska aprobatę trenera.

Ja bym zestawił to tak:
-------------Pawełek--------------
Branco, Sobol, Bunoza, Brożek
-----------Wilk, Chrapek---------
------Mały, Boukhari, Paljić-----
--------------Brożek---------------

Ale możliwe jest wszystko. Branco jest ponoć wszechstronny, więc możemy go zobaczyć na def. pomocniku albo nawet na stoperze. Kto wie, czy Pietia w ogóle zagra, ja osobiście obawiam się czegoś takiego:
-------------Pawełek--------------
Czikosz, Kowalski, Bunoza, Paljić
------------Sobol, Branco---------
------Mały, Żuraw, Boukhari-----
---------------Brożek---------------
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 01.10.2010, 07:05
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No z obrona to sa jaja ,szkoda mi Chaveza moglby wreszcie zagrac a zostal zawieszony.

Pewnie zagra Kowal z Biunozą ale taki srodek to Slask nam bedzie wchodzil jak w masło.
No coz trzeba te pukty ciulac bo jestemy w srodku tabeli a rywale nie spia i beda chcieli wygrac.

Licze ze jednak wygramy w koncu kiedys trzeba ,ale bracia z Wroclawia beda niezadowleni a tez punktow potrzebuja ehhh.
Slask gra na ogol 1 wysunietym Soirovicem i w zaleznosci od wyniku zmieniaja na 4-4-2 z tym nowym O.Diazem ,ale przy stanie 0-0 i jeszcze na Reymonta, nie sadze ze Slask zagra wiecej niz 1 napastnikiem ,pozatym Wilk z Sobolem beda musieli zapier*alac jesli Maaskant bez Riosa znów Nas ustawi 1-4-2-3-1
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.10.2010, 07:16
Może Branco z Bunozą na stoperze, Pajlic na lewej, a na prawej nie wiem... może Pietia, może ten nieszczęsny Cikos?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 01.10.2010, 07:19
arti napisał(a):Wyświetl post
Może Branco z Bunozą na stoperze, Pajlic na lewej, a na prawej nie wiem... może Pietia, może ten nieszczęsny Cikos?
Piotr Brozek trenował na bocznym w tym tygodniu ,wiec moze byc do dyspozycji trenera.Pamietam Jak Lobodzinski ,za Kulawika chyba w tym drugim meczu, wstawil na prawa obrone Łobodzińskiego w 2 giej polowie ,ale wszystko bedzie zalezec od wyniku
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.10.2010, 09:51
Tak swoją drogą to ciekawe. Padła propozycja cofnąć Sobola na stopera i powstał dylemat kogo w jego miejsce. Padły różne propozycje i to dość egzotyczne. Był Garguła, był Kirm, ja proponuję Chrapka, trener może dać Branco... Jakoś nikomu nie przyszło do głowy, że jest Jirsak. To chyba o czymś świadczy.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.10.2010, 10:13
Hmm a moze by tak cos zmienic i zagrac.....:

Pawełek,

Branco,Bunoza,Pietia

Wilk, Sobolewski

Malecki, Boukhari, Kirm

Brozek, Boguski

W takim ustawieniu moglby podczas obrony Sobol lub Wilk wspomagac srodek obrony a wtedy Branco z Pietia zabezpieczali by boki, oczywiscie Maly i Kirm tez musieliby w razie problemow aekurowac boki obrony. No ale pewnie za bardzo poszalalem i nie ma to wiekszego sensu, chcociaz jak pomysle ze Kowalski ma byc w obrone to kazdy pomysl wydaje sie byc bardzo dobry wobec tej opcji.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 01.10.2010, 10:57
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwię się, pewnie dla 90 % z nas nie stanowiłoby problemu ogranie go...
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 01.10.2010, 11:02
"Kupiliśmy worek cementu, mamy cegły i zamurujemy bramkę - mówił w wywiadzie dla "Dziennika Polskiego" trener wrocławian"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2010, 11:10
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
"Kupiliśmy worek cementu, mamy cegły i zamurujemy bramkę - mówił w wywiadzie dla "Dziennika Polskiego" trener wrocławian"
Ta, a trener Karabachu mówił, że chcą nisko przegrać. Podpuszczają nas

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie no, sorry stary, ale ładnie to tak szydzić z naszego piłkarza przed meczem? A jeśli czyta to forum? Takie opinie nie pomagają, wiesz...
Bardzo jestem rozczarowany Twoją postawą, dotąd byłeś wzorem dla innych forumowiczów

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę tego meczu niestety.Za mało jakości w przodzie , zero jakości w tyle.To jest do wygrania ale Maaskant musi zastosować wybitnie anty holenderską taktykę.
Proponował bym by zamknąć ten temat na czas meczu.Jeśli będzie dobrze, można go otworzyć zaraz po, jeśli jakiś mod będzie dostępny, jeśli będzie kicha to najlepiej na drugi dzień, szczeólnie że mamy piątek i niektórzy mogą nie być sobą a być może będą sobą bardziej niż zwykle
Tez myślałem, że fajnie byłoby zamurować bramkę i grać z kontry. Pytanie tylko - kim? Bo wtedy walczyć w obronie musieliby tez pomocnicy, a z tym jest różnie...
Zamknięcie tematu da tylko tyle, że frustraci będą się produkować w transferowym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2010 o godz. 11:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2010, 11:16
virus_nh napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwię się, pewnie dla 90 % z nas nie stanowiłoby problemu ogranie go...
Haha jak to mawiał trener Andrzej Wiśniewski " Szeremet nie jest obrońcą i jakby to powiedzieć, mogę Panu wymienić przynajmniej 50 tysięcy ludzi w Polsce, którzy są w stanie Szeremeta jako obrońcę zakręcić"
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów