The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 17:44
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
A właśnie, że Dudce opłacałoby się wracać do Polski. W Auxerre siedzi na ławce, a EURO już niedługo...
A co mu po tym EURO? A tak skasuje jeszcze z 1,5 mln euroale na konto
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.09.2010, 20:02
Dean napisał(a):Wyświetl post
Zamiast Branco trzeba było Darka Dudkę wypożyczyć.
Hm... fajnie jakby po sezonie nas zasilił i nie na zasadzie wypożyczenia tylko na dłuższy pobyt. Dudka chciał odejść z Auxerre już w letnim okienku 2010, ale trener oznajmił mu, że będzie dostawał szansę jak na razie w Auxerre w ogóle nie gra i konkurencja może nam go zabrać już zimą.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.09.2010, 20:51
Cieszmy sie tym co mamy , bo znając zarząd może być gorzej
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.09.2010, 00:43
Borussia Dortmund zaplaci tylko 350.000 € za Shinji Kagawa, tutaj macie jego HL:

http://www.youtube.com/watch?v=K05n7...eature=related

Inny ciekawy zawodnik Cerezo Osaka to Takashi Unui (gracz z numerem 7 w wideo) ktory ma zaledwie 22 lata
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 25.09.2010, 08:27
Właśnie ostatnio oglądając Cafe Futbol też stwierdziłam, że taki Dudka by nam się przydał. Nie wiem jednak, czy będzie chciał wracać do Polski, chociaż lepsza gra w Wiśle niż ławka w Auxerre.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.09.2010, 09:33
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Właśnie ostatnio oglądając Cafe Futbol też stwierdziłam, że taki Dudka by nam się przydał. Nie wiem jednak, czy będzie chciał wracać do Polski, chociaż lepsza gra w Wiśle niż ławka w Auxerre.
Pod jakim niby względem? finansowym? sportowym?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.09.2010, 13:28
gypsy napisał(a):Wyświetl post
chyba cie pograło
nasz najlepszy transfer od wielu lat, nigdy wiecej Darku!

Tak jak Skorża niech sie trzyma Warszawy, tak niech Daruś z daleka od Krakowa!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.09.2010, 13:43
Dudka w Wiśle był takim "zapchajdziurą" grał na wielu pozycjach i w mojej opinii na żadnej się nie sprawdził.
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 25.09.2010, 16:57
Jestem ciekawy w jakiej formie jest Gikiewicz z Jagi. Bo Sandomierski w takiej dyspozycji jak jest teraz wygryzłby chyba każdego. A pamiętam, że jak ostatnio Rafał grał, bardzo mi się podobał. Później niby parę błędów i wylądował na ławie, słuch o nim zaginął. Rywalizowałby z Jovaniciem i młodym Kurto, bo mam nadzieje, że z Mariuszem męczymy się już tylko do zimy
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.09.2010, 17:38
*woocashx*- z całym szacunkiem (dla twoich poglądów i dla Milana), ale Jovanić jak dla mnie jest co najwyżej na takim samym poziomie jak Mario, a nawet to Pawełek sprawia dla mnie lepsze wrażenie niż Serb. Są w tym samym wieku, a wiadomo Pawełek to Polak i już jest długo w Wiśle. Był pewien nie mały incydent w zeszłym sezonie, ale poza tym zawsze było z nim w porządku. Nie mam nic do Serba, ale z nich dwojga, o ile żaden nie podniesie umiejętności (szcz. chodzi mi tu o Milana) wybieram Mariusza.
I wku... mnie to wieczne najeżdżanie na niego. Nawet jak on nie gra, to jest winny porażki...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.09.2010, 18:21
woocashx napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekawy w jakiej formie jest Gikiewicz z Jagi.
Gikiewicz jest teraz wypożyczony do OKS 1945 Olsztyn.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.09.2010, 19:10
Cytat:
Są w tym samym wieku
No dobre dobre Pawełek rocznik 81, Jovanic rocznik 85 Tak jakby porównac wiekowo Brożka z Lewandowskim
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.09.2010, 18:33
http://www.tvn24.pl/-1,1675362,0,1,n...wiadomosc.html - mysle, ze bylby to dobry transfer...napewno przyciagnalby ludzi na stadion , a Pawelek mialby z kim porozmawiac o interwencjach bramkarskich. Dwa takie "skarby" na druzynie, to byloby cos .
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.09.2010, 08:40
Dean napisał(a):Wyświetl post
Zamiast Branco trzeba było Darka Dudkę wypożyczyć.
Branco jest ok. Robił co należało z GKS, a na pewno będzie grał jeszcze lepiej. Co do Dudki pewnie odejdzie z Auxerre, ale do Niemiec, 2 Anglii czy gdzieś gdzie skasuje >500 tys, euro/rok. Ze znalezieniem takiego klubu nie będzie miał problemu.
Z kolei zupełnie hipotetycznie gdyby wrócił do nas to po co? Wymagania finansowe duże jak to wracający z Zachodu, a co Wisła dostanie w zamian? Będzie strzelał dużo goli? Nie? Będzie zaporą nie do przebycia jako stoper czy defensywny pomocnik? Nie. Będzie bocznym obrońcą - dobrym w obronie i z ciągiem na bramkę? Też nie. Więc po co...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.09.2010, 10:06
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
http://www.tvn24.pl/-1,1675362,0,1,n...wiadomosc.html - mysle, ze bylby to dobry transfer...napewno przyciagnalby ludzi na stadion , a Pawelek mialby z kim porozmawiac o interwencjach bramkarskich. Dwa takie "skarby" na druzynie, to byloby cos .
Tak jego błąd jak i obrońcy. Nie wiem gdzie tutaj jest powód do śmiechu?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.09.2010, 13:43
Jakkolwiek to nie zabrzmi:
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,84...e_obroncy.html
On by był dla nas wzmocnieniem. Serio. Tak uważam.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2010, 13:51
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Jakkolwiek to nie zabrzmi:
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,84...e_obroncy.html
On by był dla nas wzmocnieniem. Serio. Tak uważam.
No od Kowalskiego czy Clebera (w obecnej formie) na 100% jest lepszy, chociaż nie wiadomo w jakiej formie jest Kumbev
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 30.09.2010, 14:05
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tak jego błąd jak i obrońcy. Nie wiem gdzie tutaj jest powód do śmiechu?
Jak to gdzie? Facet po tej interwencji uciekl do szatni i trzeba bylo dokonac zmiany .
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.10.2010, 09:51
W Poniedziałek wszyscy po fakt

Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.10.2010, 10:49
zamiast ściagac kolejnych 30-34 latków to niech Basałaj sprowadzi kilku chłopaków z kadry U-17.Ograli ładnie Cypr na wyjeździe 3-0.Myśle że jeszcze Polską myślą szkoleniową nie przesiąkli i Valcx z Maaskantem zrobią z nich klasowych graczy których potem sprzedamy za miliony jak Marcelo czy Diaza
http://www.90minut.pl/news/136/news1...-3-Polska.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.10.2010 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2010, 11:01
Z Polskiej ligi tym którym kontrakty się kończą za rok to Nykiel oraz Gol.

Z zagranicy to:
http://www.transfermarkt.de/en/konst...ler_42812.html

http://www.transfermarkt.de/en/kaja-...ler_46248.html

Myśle że byliby ciut tansi ze względu na długość kontraktu.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.10.2010, 13:58
Wolfy tak ładnie podsumował dokonania naszego Pana Zdzisława Skauta , więc ja jeszcze spytam
czy to nie dziwne, że nasze największe gwiazdy tzn. Bunoza i Jovanić maja najdłuższe kontrakty po 4-5lat czym kierował się nasz bałkański guru dlaczego nie rok tak jak większość naszych pupili?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2010, 14:04
Akurat z Bunozy będziemy mieli pożytek.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.10.2010, 14:20
Titto napisał(a):Wyświetl post
Akurat z Bunozy będziemy mieli pożytek.
Ogromny. Tzn. wysoki.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.10.2010, 14:31
Baala napisał(a):Wyświetl post
Z Polskiej ligi tym którym kontrakty się kończą za rok to Nykiel oraz Gol.
A może Wołąkiewicz ? Też chyba mu się kończy kontrakt ale pewności nie mam.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:33
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A może Wołąkiewicz ? Też chyba mu się kończy kontrakt ale pewności nie mam.
Bardzo ciekawy zawodnik, śledzę jego karierę i tylko czekam, aż Wisła złoży mu ofertę...
Odpowiedz cytując
Dunkel
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 03.10.2010, 09:50
Gol się jakby trochę zatrzymał w miejscu. Wołąkiewicz jak najbardziej.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 03.10.2010, 17:02
Tak przegladam te kadry zespolow z ekstraklasy(i pilkarzy, ktorych mozemy "wyjac") i jest np. 3 ciekawych stoperow: Wolakiewicz, Ukah i Hernani. Zamiast tez wydawac gruba kase na Jovanica trzeba bylo sprowadzic 21-letniego Sandomierskiego, ktory pewnie bylby tanszy i lepszy. Vlastimir Jovanović tez fajnie sie prezentuje na pozycji def. pomocnika.
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Stary 03.10.2010, 21:13
Kamil Graczyk (Concordia Elbląg) 22 lata

Kto to wygral ten konkurs NIKE?
Odpowiedz cytując
zimek
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 04.10.2010, 09:48
Tak się naczytałem i nasłuchałem, że z polską kopaną jest tak źle, a kadry zespołów ekstraklasy nie posiadają ciekawych zawodników, więc zadałem sobie trud i poszperałem w tych kadrach pod kątem wzmocnień Wisły. Okazuje się że mimo wszystko da się znaleźć ciekawych graczy z rodzimej ligi, których warto obserwować, w jaki sposób się rozwiną. Ze względu na ten fakt, brałem pod uwagę zawodników, którzy są młodzi albo w sile wieku piłkarskiego. To pozwala wyłuskać piłkarzy, na których będzie można jeszcze zarobić po ich wcześniejszym sprowadzeniu do Wisły. Taka oto wyszła mi lista:

Jagiellonia Białystok:
- Grzegorz Sandomierski (21 lat)
- Tomasz Kupisz (20 lat)
- Franc Leopold Essomba Tchoungui (23 lata)
- Ndabenkulu Ncube (22 lata)
- Kamil Grosicki (22 lata)
- Rafał Grzyb (27 lat)
Ciężko będzie wyjąć kogokolwiek z Jagiellonii, ale nie jest to niemożliwe, o ile dysponuje się jakąś gotówką na transfery. Najciekawiej prezentuje się Grosicki, ale ma on wiele wad (hazard, pijaństwo) i nie wiem czy warto inwestować kasę w tego gościa, bo to duże ryzyko. Inaczej sprawa wygląda z Kupiszem, który powinien być jednym z głównych celów transferowych Wisły. Gość już teraz gra dobrze, a widać że jeszcze ma rezerwy i że jest rozwojowy. Dodatkowy plus to doświadczenie wyniesione z gry w Wigan. To może być podobna historia jak u Glika - powrót do Polski, wypromowanie się i wyjazd za naprawdę dobre pieniądze na zachód po paru latach. Sandomierski to kolejny główny cel transferowy - jest jak na bramkarza bardzo młody a już teraz gra bardzo pewnie i dobrze, przewiduje, że jeszcze się rozwinie, warto więc nawet za sporą kasę ściągnąć go, bo i tak ta kasa się zwróci. Co do reszty to Grzyb gra równo i stabilnie, co jest bardzo ważne w przypadku defensywnego pomocnika, ale jego może dyskwalifikować korupcja oraz to w jaki sposób przeszedł do Jagiellonii. (Pamiętać należy to że Sobolewski też grał "tylko" solidnie i stabilnie, a mimo to był bardzo pewnym punktem drużyny.) Pozostałych dwóch należy mimo wszystko pilnie obserwować, bo uważam, że coś z nich jeszcze może być.

Korona Kielce:
- Piotr Malarczyk (19 lat)
- Hernani José da Rosa (26 lat)
- Vlastimir Jovanović (25 lat)
Z Korony warto wyjąć przede wszystkim Jovanovicia, bo prezentuje się naprawdę bardzo solidnie, a z meczu na mecz widać u niego progres. On może być jeszcze lepszy niż Sobolewski.

GKS Bełchatów:
- Mateusz Cetnarski (22 lata)
- Janusz Gol (24 lata)
- Łukasz Bocian (22 lata)
- Kamil Poźniak (20 lat)
- Marcus Vinicius da Silva (26 lat)
- Grzegorz Kuświk (23 lata)
- Dawid Nowak (25 lat)
- Tomasz Wróbel (28 lat)
- Maciej Małkowski (25 lat)
Warto wyjąć po sezonie przede wszystkim Cetnarskiego (o ile się ostatecznie wyleczy), ale tacy gracze jak Gol, Poźniak, da Silva, Bocian czy Kuświk powinni być bardzo pilnie obserwowani, bo są dość młodzi a już grają dobrze lub bardzo dobrze (zwłaszcza Gol i Poźniak, którzy są moim zdaniem jądrem drużyny Bartoszka)

Lechia Gdańsk:
- Luis Santos DELEU (26 lat)
- Hubert Wołąkiewicz (24 lata)
- Bedi Buval (24 lata)
- Abdou Razack Traore (21 lat)
Kolejni zawodnicy do pilnej obserwacji, wszyscy prezentują się niezwykle ciekawie i sądzę, że mogliby stanowić obecnie dobre uzupełnienie składu (w przyszłości może nawet byliby to gracze pierwszego składu).

Górnik Zabrze:
- Michał Pazdan (23 lata)
- Adam Banaś (27 lat)
- Adam Danch (22 lata)
- Daniel Sikorski (22 lata)
Warto poobserwować, najciekawiej moim zdaniem prezentuje się Sikorski.

Widzew Łódź:
- Ugochukwu Ukah (26 lat)
- Bruno Pinheiro (23 lata)
- Carlos Eduardo de Souza Tomé Dudu (25 lat)
- Paweł Grischok (24 lata)
- Darvydas Sernas (26 lat)
- Piotr Grzelczak (22 lata)
- Marcin Robak (27 lat)
Pinheiro i Dudu t bardzo ciekawi zawodnicy i myślę że warto ich sprowadzić po sezonie jako wartościowe uzupełnienie składu. Pozostali zawodnicy również ciekawie się prezentują. Jak najbardziej warto ich obserwować.

Polonia Bytom:
- Clemence Matawu (27 lat)
- David Kobylik (29 lat)
Przyzwoici gracze, może warto ich poobserwować.

Arka Gdynia:
- Marciano Bruma (26 lat)
- Marcin Budziński (20 lat)
- Denis Glavina (24 lata)
- Giovani Vemba Duarte (19 lat)
Interesujący gracze z zaciągu Czyżniewskiego (poza Budzińskim), a on zna się na rzeczy, więc warto ich obserwować, może coś z nich będzie.

Ruch Chorzów:
- Maciej Sadlok (21 lat)
- Maciej Jankowski (20 lat)
- Łukasz Janoszka (23 lata)
- Arkadiusz Piech (25 lat)
Dwaj zawodnicy którzy muszą znaleźć się w Wiśle - Sadlok, o ile nie ma jeszcze podpisanej umowy z Wojciechowskim. Wszyscy wiemy że to naprawdę perspektywiczny piłkarz, którego warto ściągnąć, Jankowski zaś podobno jest jeszcze bardziej utalentowany od Sobiecha, musi jedynie nieco "przypakować" i oswoić się z ekstraklasą, więc trzeba działać szybko, żeby nie powtórzyła się sytuacja z Sobiechem. Pozostali dwaj nadają się do obserwacji.

Zagłębie Lubin:
- Adrian Błąd (19 lat)
- Szymon Pawłowski (23 lata)
Obecnie przyzwoici, może warto im się przyglądać.

Śląsk Wrocław:
- Jarosław Fojut (22 lata)
- Przemysław Kaźmierczak (28 lat)
- Waldemar Sobota (23 lata)
- Cristian Omar Diaz (23 lata)
- Łukasz Gikiewicz (22 lata)
Diaz już teraz gra dość dobrze, a sądzę że jeszcze nie skończył aklimatyzacji, więc może być jeszcze lepszy. Sobota i Kaźmierczak to dobrzy gracze, warto by ich dokładnie oglądać, może by się nadali.

Podsumowując, jest kilku graczy w ekstraklasie prezentujących dobry poziom, którzy by się obecnie Wiśle przydali, jest też kilku młodych i perspektywicznych. Niestety konkurencja na rynku jest duża, więc trzeba działać szybko i zdecydowanie. Mam nadzieje, że któryś z ww zawodników trafi czy to zimą czy to już latem do Wisły, bo moim zdaniem byłoby warto odmłodzić skład i sprowadzić tym razem także kilku polaków, żeby Wisła miała nadal Polski charakter, z jedynie silną domieszką obcokrajowców (co niestety jest nieuniknione).

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez zimek : 04.10.2010 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów