The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 23:46
No taak wszytscy chcielibyscie upchac komus Lobo a powiedzice gdzie znajdziecie takiego lamusa ktorzy bedzie temu przecientmu pilkarzowi placicil 25 tys euro miesiecznie

to samo z Jirsakiem ...maja fajne posadki to sie ich trzymac bedą i tyle.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.09.2010, 01:39
Jasne, glownym problemem Wisly w tym sezonie sa Lobodzinski i Jirsak, czyli pilkarze ktorzy siedza na lawie ... Problemem sa nowi pilkarze, ktorzy nie wykazuja za grosz ambicji i ktorzy to powinni umierac na boisku(w przeciwienstwie do emerytow - Zurawskiego i Clebera). Jakies pomieszanie z poplataniem w logice niektorych osob...sila napedowa zespolu powinni byc: Rios, Bukhari, Cikos, Bunoza, Paljic...a nie pilkarze, ktorzy zaraz skoncza kariere lub tacy, ktorzy wogole nie wystepuja. Jak mozna zwalac na ta druga grupe? Nowi(wedlug prezesa wzmocnienia, wiec niech to pokaza na boisku) powinni ciagnac ta ekipe do zwyciestw.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.09.2010, 08:11
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jasne, glownym problemem Wisly w tym sezonie sa Lobodzinski i Jirsak, czyli pilkarze ktorzy siedza na lawie
siedzą na ławie bo przegrali z nimi rywalizacje i są od nich słabsi. To ci historia, odrzut z drugiej bundesligi i gruby marokańczyk za słaby na turcje, wygryźli biednych pokrzywdzonych wirtuozów piłki znad Wisły.

Problemem sa nowi pilkarze, ktorzy nie wykazuja za grosz ambicji i ktorzy to powinni umierac na boisku(w przeciwienstwie do emerytow - Zurawskiego i Clebera). Jakies pomieszanie z poplataniem w logice niektorych osob...sila napedowa zespolu powinni byc: Rios, Bukhari, Cikos, Bunoza, Paljic...a nie pilkarze, ktorzy zaraz skoncza kariere lub tacy, ktorzy wogole nie wystepuja. Jak mozna zwalac na ta druga grupe? Nowi(wedlug prezesa wzmocnienia, wiec niech to pokaza na boisku) powinni ciagnac ta ekipe do zwyciestw.
siła napędową zespołu powinni być piłkarze niewkomponowani w drużynę, niezgrani ze sobą, nizaaklimatyzowani w nowym kraju? Marokańczyk z nadwagą który rok w piłkę nie grał, odrzut z drugiej bundesligi i młodziutcy obrońcy? Riosa nie będę wymieniał, bo akurat on z Małeckim to jedyny motor napędowy tej drużyny.

Oni powinni być w tą drużynę wkomponowani i uczyć się naszej ligi, jak na początku było z Marcelo. Wymagasz od darmowych piłkarzy z zagranicy i aby przyszli do nas i ciągnęli ten wózek za leniwych i przepłaconych Polaków? Aby ci mogli dokładać nóżkę i trzymać ciepłe posadki - nie mam pytań.

Winę za tragiczny obraz naszej kadry ponosi marna polityka transferowa klubu w stosunku do zawodników nie rokujących. Obwinianie zawodników nowych jest najprostszym rozwiązaniem, tymczasem Wisła kopie się po czole od kilku dobrych lat, z przerwą na pół roku Kosowskiego.

Zresztą, za Kosowskiego i tak miała lepszych piłkarzy niż obecnie. Był Baszczyński, Sobol i Cleber byli młodsi, Zieńczuk, Paulista, Dudka. O Głowackim nie wspomnę. Wystarczyło że odszedł Kamil, a tej drużynie znacząco ubyło wartości - tyle właśnie znaczy nietuzinkowy piłkarz kreujący grę - jeden. Przy takim Zieńczuk miał sezon konia i Brożek nastrzelał, bo Kamil kreował grę. Stwarzał na boisku lepsza sytuację wyjściowa do dalszej gry dla partnera - w obecnym składzie jakby połączyć razem Riosa i Małego, to może byłby z nich Kamil. A za niego przyszedł Łobo. Boguski wtedy był rezerwowym i po wypożyczeniu do Bełchatowa - potem był zawodnikiem pierwszego zespołu. Zieńczuk wydawał się parodią skrzydłowego - bez dryblingu - teraz byłby w naszej kadrze zawodnikiem z najlepszym dośrodkowaniem. Wszyscy wartościowi zawodnicy kreujący w jakikolwiek sposób grę odeszli, zostali ci którzy byli rezerwowymi albo tacy, którzy kreować nie potrafią. Nie kupiliśmy nikogo wartościowego od tamtego czasu, a Ty się dziwisz że przychodzą no name z maroka i niemiec i mają pierwszy plac? I wymagasz aby ciągli za uszy Łobo Jirsaka Boguskiego Gargułę? Aby byli w stanie zniwelować zwyczajne braki spowodowane wiekiem u Sobola, Żurawia i Clebera? Wybacz, ale ja tego nie kupuje. Winę za naszą grę ponoszą tylko i wyłącznie piłkarze kryjący się w kadrze Wisły Kraków od kilku lat.
Ostatnio edytowane przez witeq : 27.09.2010 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.09.2010, 12:18
witeq napisał(a):Wyświetl post
siedzą na ławie bo przegrali z nimi rywalizacje i są od nich słabsi. To ci historia, odrzut z drugiej bundesligi i gruby marokańczyk za słaby na turcje, wygryźli biednych pokrzywdzonych wirtuozów piłki znad Wisły.

siła napędową zespołu powinni być piłkarze niewkomponowani w drużynę, niezgrani ze sobą, nizaaklimatyzowani w nowym kraju? Marokańczyk z nadwagą który rok w piłkę nie grał, odrzut z drugiej bundesligi i młodziutcy obrońcy? Riosa nie będę wymieniał, bo akurat on z Małeckim to jedyny motor napędowy tej drużyny.

Oni powinni być w tą drużynę wkomponowani i uczyć się naszej ligi, jak na początku było z Marcelo. Wymagasz od darmowych piłkarzy z zagranicy i aby przyszli do nas i ciągnęli ten wózek za leniwych i przepłaconych Polaków? Aby ci mogli dokładać nóżkę i trzymać ciepłe posadki - nie mam pytań.

Winę za tragiczny obraz naszej kadry ponosi marna polityka transferowa klubu w stosunku do zawodników nie rokujących. Obwinianie zawodników nowych jest najprostszym rozwiązaniem, tymczasem Wisła kopie się po czole od kilku dobrych lat, z przerwą na pół roku Kosowskiego.

Zresztą, za Kosowskiego i tak miała lepszych piłkarzy niż obecnie. Był Baszczyński, Sobol i Cleber byli młodsi, Zieńczuk, Paulista, Dudka. O Głowackim nie wspomnę. Wystarczyło że odszedł Kamil, a tej drużynie znacząco ubyło wartości - tyle właśnie znaczy nietuzinkowy piłkarz kreujący grę - jeden. Przy takim Zieńczuk miał sezon konia i Brożek nastrzelał, bo Kamil kreował grę. Stwarzał na boisku lepsza sytuację wyjściowa do dalszej gry dla partnera - w obecnym składzie jakby połączyć razem Riosa i Małego, to może byłby z nich Kamil. A za niego przyszedł Łobo. Boguski wtedy był rezerwowym i po wypożyczeniu do Bełchatowa - potem był zawodnikiem pierwszego zespołu. Zieńczuk wydawał się parodią skrzydłowego - bez dryblingu - teraz byłby w naszej kadrze zawodnikiem z najlepszym dośrodkowaniem. Wszyscy wartościowi zawodnicy kreujący w jakikolwiek sposób grę odeszli, zostali ci którzy byli rezerwowymi albo tacy, którzy kreować nie potrafią. Nie kupiliśmy nikogo wartościowego od tamtego czasu, a Ty się dziwisz że przychodzą no name z maroka i niemiec i mają pierwszy plac? I wymagasz aby ciągli za uszy Łobo Jirsaka Boguskiego Gargułę? Aby byli w stanie zniwelować zwyczajne braki spowodowane wiekiem u Sobola, Żurawia i Clebera? Wybacz, ale ja tego nie kupuje. Winę za naszą grę ponoszą tylko i wyłącznie piłkarze kryjący się w kadrze Wisły Kraków od kilku lat.

Napisze krotko...nie zrozumiales mojego postu , wiec nie wiem o czym piszesz. 90% forumowiczow cieszylo sie z tych "wzmocnien", a kozlow ofiarnych(fatalnej, fatalnej gry) szuka wsrod pilkarzy, ktorzy zaraz koncza kariere lub takich, ktorzy nie graja. - tak wyglada to w duzym skrocie. A ja sie poprostu temu sprzeciwiam, bo nie ma to najmniejszego sensu.

P.S - Po kiego w takim razie zatrudniano takie zapchajdziury(tak mozna wywnioskowac z twojego postu), skoro nie potrafia sie wyroznic w polskiej, amatorskiej lidze
P.S 2 - Z ta aklimatyzacja, to mam nadzieje zart...nasza liga jest przeciez na poziomie ligi Azerbejdzanu, Malty czy Estonii...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 27.09.2010 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.09.2010, 15:11
P.S - Po kiego w takim razie zatrudniano takie zapchajdziury(tak mozna wywnioskowac z twojego postu), skoro nie potrafia sie wyroznic w polskiej, amatorskiej lidze
P.S 2 - Z ta aklimatyzacja, to mam nadzieje zart...nasza liga jest przeciez na poziomie ligi Azerbejdzanu, Malty czy Estonii...
Te ligi różnią się od siebie poziomem i to dużo obecnie moglibyśmy powiedzieć, że jesteśmy na poziomie ligi Azerów. Natomiast liga Maltańska i Estońska raczej słabsza od naszej... Otóż w Azerbejdżanie kluby dysponują wielkimi pieniędzmi dzięki którym mogą nas za niedługo przegonić poziomem. Ludzie w ich kraju potrafią wpompować niezłą kasę w zespół. infrastruktura też będzie u nich na wysokim poziomie powstają tam piękne stadiony z bazami treningowymi na po żądnym europejskim poziomie...

Wg. mnie przydałby się nam ktoś taki jak Radek Majewski - szybki, zwinny z dobry strzałem z dystansu i z umiejętnością rozgrywania. Nie wiem czy chciałby wrócić do Polski, ale można by było go namówić... Jest jeszcze nie taki stary dopiero 24 lata na karku.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2010, 15:32
Kolego, o czym Ty piszesz? Majewski "cenowo" jest teraz na poziomie dla nas nieosiągalnym. Kwota jego transferu do innego klubu nie zeszłaby moim zdaniem poniżej 3-4 mln. euro. A średnich zarobkach w Championship nie wspominając. Czytając niektóre posty tu, mam wrażenie, że piszący je ludzie żyją w innym świecie...
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 27.09.2010, 15:49
Po rundzie jesiennej nasz trener, dyrektor i sztab na pewno będą doskonale wiedzieli kogo nam brakuje. Pytanie brzmi czy znajdą się środki i chęci, by te plany zrealizować.

Jedno jest pewne. Najbliższe okienko uwidoczni nam, czy włodarze mają poważne plany w stosunku do klubu, czy też czeka nas kontynuacja dotychczasowego trendu.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.09.2010, 15:51
m_staszek napisał(a):Wyświetl post
Kolego, o czym Ty piszesz? Majewski "cenowo" jest teraz na poziomie dla nas nieosiągalnym. Kwota jego transferu do innego klubu nie zeszłaby moim zdaniem poniżej 3-4 mln. euro. A średnich zarobkach w Championship nie wspominając. Czytając niektóre posty tu, mam wrażenie, że piszący je ludzie żyją w innym świecie...
Ok, faktycznie może i finansowo jest za drogi jak na nasze możliwości, ale bez przesady...Dziwne, że w Polonii go nie chcieli. Wiadomo w ogóle ile otrzymała za niego Polonia ?
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 27.09.2010, 16:52
Majewskiego przecież w Polonii nie chcieli, a w trzech pierwszych meczach tego sezonu grał ogony w drugoligowcu angielskim. Dla pewnych userów z tego forum przekreślałoby go to już na starcie.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.09.2010, 17:42
Napisze krotko...nie zrozumiales mojego postu , wiec nie wiem o czym piszesz. 90% forumowiczow cieszylo sie z tych "wzmocnien", a kozlow ofiarnych(fatalnej, fatalnej gry) szuka wsrod pilkarzy, ktorzy zaraz koncza kariere lub takich, ktorzy nie graja. - tak wyglada to w duzym skrocie. A ja sie poprostu temu sprzeciwiam, bo nie ma to najmniejszego sensu.

Nie, to ty nie zrozumiałeś. Mnie przeraża, że te zapchajdziury jak ich nazwałeś są lepsze od piłkarzy jakich mieliśmy w kadrze. Co widać np po Boukharim, mimo nadwagi.
Mnie przeraża, że 90% forum za obecne wyniki wini nowych zawodników, jakby to oni mieli ciągnąć tę drużynę za uszy - a nowi zawodnicy są albo melodią przyszłości, albo darmowi. Darmowi piłkarze z drugiej Bundesligi mają stanowić o silę wicemistrza Polski, i są obwiniani za złe wyniki. A nikt się nie zastanowi jak słabi musi być reszta, skoro ci obwiniani grają w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 27.09.2010, 17:52
witeq napisał(a):Wyświetl post
Mnie przeraża, że 90% forum za obecne wyniki wini nowych zawodników, jakby to oni mieli ciągnąć tę drużynę za uszy - a nowi zawodnicy są albo melodią przyszłości, albo darmowi. Darmowi piłkarze z drugiej Bundesligi mają stanowić o silę wicemistrza Polski, i są obwiniani za złe wyniki. A nikt się nie zastanowi jak słabi musi być reszta, skoro ci obwiniani grają w pierwszym składzie.
Bo 90% forum wymazało z pamięci wiosnę 2010, kiedy po raz pierwszy okazało się, że mamy skład za słaby, żeby walczyć o mistrza, o europejskich pucharach nie wspominając. A to było jeszcze przecież z Diazem, Alvarezem, Marcelo i Głową w składzie.
Odpowiedz cytując
dawidienko
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 27.09.2010, 18:40
Wg mnie optymalny skład wisły to :
Jovanić/Pawełek - Branco Bunoza Cleber Paljić - Wilk Sobolewski Boukhari Rios Małecki - Brożek
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 29.09.2010, 02:30
Cytat:
Po rundzie jesiennej nasz trener, dyrektor i sztab na pewno będą doskonale wiedzieli kogo nam brakuje. Pytanie brzmi czy znajdą się środki i chęci, by te plany zrealizować.

Jedno jest pewne. Najbliższe okienko uwidoczni nam, czy włodarze mają poważne plany w stosunku do klubu, czy też czeka nas kontynuacja dotychczasowego trendu.
27.09.2010 16:32

To co , nie wiedzą? Nie widać, że nie mamy obrony? Nie mamy może środków po tym okienku? A może trzeba niebywałej chęci, żeby wykonywać swoje obowiązki?

I jakie poważne plany? Ktoś tu jest poważny w ogóle w tym burde.... zarządzie
Ale nie jest przecież źle, kaska jest na koncie co miesiąc a najwyżej się trenera wywali.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 29.09.2010, 09:07
Bramka Bazylei z wczorajszego meczu z Bayernem.

http://www.youtube.com/watch?v=-1D3OyaXgug

Wyobrażacie sobie takie otwierające podanie od Sobola, zgranie Żurawia i wykończenie Brożka? Ciężko coś w to uwierzyć...
Cztery lata temu wygrywaliśmy z Bazyleą 3-1, dziś gdzie jesteśmy my, a gdzie oni?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2010, 09:14
Ee Paweł myśle, że dalby radę tak strzelić. A Żuraw i Sobol, no niestety to już skansen piłkarski. Chociaż po dobrym przepracowaniu przygotowań może coś z nich będzie i doczłapią do końca kontraktów. Będzie, w skali ligi polskiej oczywiście.
..
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.09.2010, 09:15
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Bramka Bazylei z wczorajszego meczu z Bayernem.

http://www.youtube.com/watch?v=-1D3OyaXgug

Wyobrażacie sobie takie otwierające podanie od Sobola, zgranie Żurawia i wykończenie Brożka? Ciężko coś w to uwierzyć...
Cztery lata temu wygrywaliśmy z Bazyleą 3-1, dziś gdzie jesteśmy my, a gdzie oni?
Bazylea od kilku lat to solidny poziom europejski. Jak grali z nami byli w slabszej formie. Nie mozna tak na to patrzec. Poza tym formula Pucharu UEFA byla wtedy tragiczna. Z Panata tez u siebie 3-1 wygralismy, nie wiadomo jak by sie skonczyl pojedynek ze Szwajcarami gdyby dwumecz byl.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2010, 17:43
Frei to nie Żuraw czy Brożek tylko jeden z lepszych napastników w ostatniej dekadzie w europie. W lidze francuskiej grał naprawdę super, trochę słabiej w Dortmundzie. Generalnie to bardzo dobrej klasy napastnik.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.09.2010, 18:56
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Frei to nie Żuraw czy Brożek tylko jeden z lepszych napastników w ostatniej dekadzie w europie. W lidze francuskiej grał naprawdę super, trochę słabiej w Dortmundzie. Generalnie to bardzo dobrej klasy napastnik.
I powiedzcie, czy obrazilibyście się gdyby ktoś ściągnął do Wisły z wysokim kontraktem na rok-dwa zawodnika takiej klasy, w wieku powiedzmy 34-36 lat ?
Odpowiedz cytując
Truman
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 29.09.2010, 19:11
A to moje zdanie na temat zawodników, którzy przyszli w ostatnim czasie do Wisły:

Jovanić – ten bramkarz potrzebuje ogrania, regularnej gry. Nie rozumiem dlaczego w ogóle broni Pawełek, skoro i tak w grudniu się z nim pożegnamy. Ogrywać Jovanica, a nie sadzać go na ławie po jednym czy dwóch słabszych meczach!

Paljić – udany transfer. Serce do walki, zmysł kombinacyjny, gość nie grał regularnie dwa lata w piłkę, a radzi sobie naprawdę dobrze. Pewnie, że zdarza mu się popełnić błąd (jak przy dośrodkowaniu Markiewicza z Koroną na 2-2). Liga niemiecka to dla niego na pewno za wysoki poziom, ale pierwszy skład Wisły już ma i nie zawiedzie, gdy regularnie potrenuje i pogra.

Bunoza – tego zawodnika nie czuję i nie wiem jak potoczy się jego kariera w Wiśle. Patrzę na niego i widzę, że jest przede wszystkim bardzo młody, a takie młodziaki w jeden sezon potrafią się tak rozwinąć, że są nie do poznania. Widać, że jest przyzwoity technicznie i że bardzo chce.

Cikosz – moim zdaniem to nadzieja Wisły. Takie piły jak gość potrafi przejąć w polu karnym, to nawet Baszczu nie dawał rady. Oczywiście, że zdarzają mu się wpadki, czy chaos w rozegraniu, ale ja bym go absolutnie nie przekreślał. Pamiętacie Diaza… Miewał udane mecze raz na trzy-cztery kolejki. Cikosz ma ciąg na bramkę, szybkość, technikę, potrzebuje łyknąć jeszcze taktyki i nabrać doświadczenia. Jednym okiem widać, że to nie jest polski tylko słowacki obrońca. Będą z niego ludzie.

Chavez – oj, tu to chyba nic ciekawego nie będzie. Obym się mylił.

Branco – może tak, może nie. Pół meczu to za mało na ocenę.

Boughari - klasa gość, na polską ligę to niebo a ziemia. Grał dwa mecze, a zrobił tyle co pozostali goście w siedem meczów. Absolutne numero uno wśród transferów. Niech tylko regularnie potrenuje. Dogranie Brożkowi z GKS, czy podanie do Żurawia z Koroną palce lizać.

Żurawski – jeszcze coś zrobi dla Wisły, ale w tej chwili nie jest to piłkarz na pierwszy plac.

Rios – super zawodnik, jak technika, jakie podanie! Trzeba cierpliwości. Liczyć się z tym że ze dwa lata ogrywania przed nami.

Dziewięciu nowych! To niemożliwe by od razu wygrywali mecze! Trzeba pamiętać, że większość zawodników dłuższy czas nie grała regularnie w piłkę.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.09.2010, 19:40
Wisła widziana z Belgradu. Próba wiwisekcji

http://futbolnet.pl/wiadomosci/wisla...oba-wiwisekcji
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.09.2010, 21:38
Cytat:
Andraż „w Krakowie zarabiam, w kadrze Słowenii gram” Kirm

sama prawda z tego artykułu bije - choć na forum już to było wszystko poruszane
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2010, 21:39
weszlo napisał(a):
A na koniec musimy pogratulować rozpoczynającemu swoją przygodę z futbolem menedżerowi Marcinowi Lewickiemu - umieścił latem w polskiej lidze Jovanicia, który okazał się gorszy niż Pawełek i Antolovicia, który z bramkarza to ma tylko wzrost. Namówić polskie kluby, by wyłożyły na takich zawodników po pół miliona euro - niebywałe.
Ktoś ma jeszcze wątpliwość, że nikt tego faceta nie wdział przed zakupem ?
Nosz kur...a
..
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 29.09.2010, 22:15
Jovanić , Paljić, Rios, Boukhari ,Bunoza to się zgadzam z przedmówcą .
Cikosz to są jakieś jaja w obronie , on chce , ale ma takie doświadczenie na tej pozycji co Burliga , zapewne ma ciąg na bramkę , ale on musi zapamiętać , że jest obrońcą.
Żurawski rozgrywa piłki i to widać , a to , że ma dużo strat jest irytujące , ale potrafi uruchomić podaniem zawodnika , który asystuje , takich przypadków było 4 , raz strzelił i asystował.
Branco widać u niego spokój w obronie i brak zgrania , ale jak dla mnie lepszy od Słowaka .
Chavez lepszy od Clebera i tyle w temacie , tak jak wyżej po jednym meczu wieszałem psy na Bunozie , ale chłopak się prostuje.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2010, 00:58
Niedugo znowu kolejna seria "Mody na Bramkarza" ,bo za dlugo byl spokoj

Pawelkowi konczy sie kontrakt a Jovanic wydaje sie byc jego podpobizną

wiec znwou bedziemy szukac pierwszego bramkarza ,bo skoro Jovanic przegrywa z Mariem to juz jest niedobrze
boje sie pomyslec ile nasze poszukiwania trwac beda,licze jednak ze Holendrzy znajda kogos w szybkim tempie..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2010, 01:02
trzeba pamiętac że za Riosa trzeba wykartkowac 1,3 mln €.Byłby chyba jeszcze droższy od Żurawia jak przychodził 11 lat temu z Lecha.Myśle wiec że na jakieś wielkie transfery w najbliższym czasie nie ma co sie napalac.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.09.2010, 08:18
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Niedugo znowu kolejna seria "Mody na Bramkarza" ,bo za dlugo byl spokoj

Pawelkowi konczy sie kontrakt a Jovanic wydaje sie byc jego podpobizną

wiec znwou bedziemy szukac pierwszego bramkarza ,bo skoro Jovanic przegrywa z Mariem to juz jest niedobrze
boje sie pomyslec ile nasze poszukiwania trwac beda,licze jednak ze Holendrzy znajda kogos w szybkim tempie..
A może tego Jovanica spróbować wypchać gdzieś na Bałkany - może ma tam jakąś markę to się odzyska wyłożoną kasę. A Pawełka zostawić i zacząć łapankę na pierwszego od nowa. Wtedy Kurto oczywiście na wypożyczenie żeby zaczął grać gdzieś w ekstraklasie-1 lidze. Albo pożegnać obu i poszukać pierwszego, a Kurto na rezerwę.
Jakoś nie widzę w Jovanicu potencjału na więcej niż pokazuje Pawełek - wiem może za wcześnie na tak kategoryczne sądy, ale...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.09.2010, 08:56
Dajcie chłopowi czas na aklimatyzacje. Jak się nie ogarnie do roku to będziecie go sprzedawać i poniewierać. Psychika na tej pozycji to kluczowa sprawa dlatego między innymi Pawełek jest jaki jest bo ma słabą psyche. Jovanić pierwszy raz wylądował za granicą więc spokojnie.
Podniecacie się po jakimś pastiszowym wywiadzie jak dzieci łopatką w piaskownicy. Jeśli macie potrzebę przyp... się do grajków to mamy wielu innych w składzie którzy nie rokują na przyszłość a dostali dość czasu na pokazanie się.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Stary 30.09.2010, 10:28
arti napisał(a):Wyświetl post
A może tego Jovanica spróbować wypchać gdzieś na Bałkany - może ma tam jakąś markę to się odzyska wyłożoną kasę
...
może za wcześnie na tak kategoryczne sądy, ale...
No comment. Najpierw uporządkuj rzeczy we własnej głowie, a dopiero potem pisz coś konkretnego.
Dokładnie w ilu meczach widzieliście Jovanicia? W ilu z tych meczów popełnił błąd, który skończył się stratą bramki (on, nie niezgrana obrona)?
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 30.09.2010, 10:40
z Jovy bedzie dobry bramkarz, musi tylko nabrać pewności
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2010, 11:01
m_staszek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie w ilu meczach widzieliście Jovanicia? W ilu z tych meczów popełnił błąd, który skończył się stratą bramki (on, nie niezgrana obrona)?
Ot choćby ostatni mecz, gdzie nawet nie drgnął przy strzale Vukovica. Dobry bramkarz by to wybronił.

http://www.youtube.com/watch?v=YL8B0CnKe8g

Jovanicia nie wybronił nam żadnego meczu, jest zwyczajnie przeciętnym bramkarzem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów