|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie naskakiwanie teraz na Maaskanta to przejaw skrajnego debilizmu.Nie chodzi mi tu i jakąś krytykę np. że ten grał a nie tamten bo każdy może mieć własne zdanie.
Nie było dotąd trenera który przejął zespół w takim stanie. Mourinho zajęło ponad rok zrobienie na prawdę konkretnego teamu z Interu a od jakiego pułapu on startował.Tacy eksperci to go chcieli kilkanaście razy zwalniać. Niestety piłka to nie są czary-mary - przychodzi koleś i nagle wszyscy grają jak nigdy, szczególnie że w składzie nastąpiła prawdziwa rewolucja. Dajcie chłopowi czasu - jak na wiosnę nie będzie żadnej poprawy bo będziemy moli się zacząć martwić ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Fajnie ze wiesz co mam w szafie. Byle byś sie nie zdziwił. Masz racje, odpowiedz głupia, ino ze pytanie normalne. Ale spoko, jeżeli Ci ta spina coś dała, to na zdrowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Musze zgodzic sie z Iq2 ,bo widze ze pojawiaja sie glosy krytyki Maaskanta ,ze nie widac stylu,jego reki itd Trener ktory byl zupelnie zielony co do polskich reliow i tak widac ze calkiem niezle sobie radzi z pilkarzami,chwala go dziennikarze ze jest otwarty i mozna z nim o wszystkim porozmawiac np ostatnio Jacelk Laskowski kometator z C+ mowial ze przygotowywali sie do relacjii z meczu Wisla-Korona a tu podszedl do nch Maaskant i pol godziny gadali o Krakowie jak sie zyje itd.Widac ze to dobry trener ale tez i dobry czlowiek a to tez wazne . Na razie nie ma co cudow oczekiwac ,tylko trzymac kciuki zeby na wiosne druzyna zaskoczyla ,i wtedy bedziemy mogli powoli oceniac prace Maaskanta. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Gramy słabo w obronie? Gramy. Dlaczego? Bo mamy, na litość boską, słabą obronę. Nie strzelamy bramek? Nie strzelamy. Dlaczego? Bo mamy jednego napastnika, który i tak jest całkiem skuteczny i gra idzie mu lepiej niż ostatnio. Mało gramy skrzydłami? Mało. Dlaczego? Bo nie mamy dobrych skrzydłowych (chociaż tutaj cos może by się znalazło). Co ma z tym zrobić Maaskant? Rzucić zaklęcie? Iść do Szewczyka Dratewki, żeby ten uszył im super buty? Sami widzicie, że ściągnięty został Branco, który już w tych 45 minutach zrobił lepsze wrażenie niż Cikos. Coś się tam Holendrzy starają, ale efektów natychmiastowych NIE MA. Nawet jak sobie kupisz danonka i włożysz go do zamrażarki to musisz chwilę poczekać, zanim zrobi Ci się z niego lód. Dobranoc! |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jedyny DUŻY minus dla trenera to wystawianie Żurawskiego w każdym meczu niemalże do samego końca!
Maciek z tą formą nadaje się tylko na trybuny (w żadnym wypadu na ławkę!) Czy Łobodziński zagrałby większą kaszane na tej pozycji? Obawiam się, że NIE! Ktokolwiek za Żurawia, przecież już nawet Boguski zrobił postęp i piłka w miarę się trzyma (wcześniej odskakiwała na 5 metrów teraz dwa). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wczoraj w Lidze+Extra gość z Przekrętu Sportowego coś nieśmiało sugerował, że można by już powoli kończyć okres ochronny dla Maaskanta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jak dla mnie Maaskant ma 100% poparcia. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() do rzeczy. Ja się zgadzam z tym, że potrzebny jest czas. Zgadzam się również z tym, że stan, w jakim Robert przejął drużynę, był, mówiąc delikatnie, daleki od normalności. Ale pamiętam doskonale wywiad, w którym powiedział, że potrzebuje od 4 do 6 tygodni na poprawę gry i wyniki. Chyba zbyt optymistycznie podszedł do sprawy, bo czas powoli mija.... Martwi mnie również to, co mówi się o naszym trenerze w Europie: dobry szkoleniowiec, ale bez wyników. Hm. Zobaczymy. P.S. To, co napisałeś, tyczy się każdego trenera, również Kasperczaka. To jemu zrobili rewolucję w kadrze po czym kazali awansować do pucharów. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie ma czegoś takiego jak dobry trener bez wyników, bo to są dwie rzeczy, które się wykluczają. To, że ktoś jest pogodnym człowiekiem, otwartym dla otoczenia, ładnie wypowiadającym się itd. nie czyni go ekspertem w danej dziedzinie. W każdym razie nasz nowy trener powinien mieć kredyt zaufania co najmniej, do kwietnia przyszłego roku. Będzie miał dłużsyz okres do przygotowania piłkarzy, może już wdroży jakąś myśli będziemy powoli oceniać. NA razie jest za wcześnie, a już niektórym gajor zaczyna stroić problemy
Ostatnio edytowane przez lucekj : 27.09.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jedyne rzecz jaka mi sie nie podoba, to to, że Maaskantowi pomagają Żurawski i Cleber. Oni niby trzymają drużynę i są doradcami szkoleniowca...i właśnie dlatego będa grali. A nie powinni. Cleber to w ogóle nie powonien się przebierać, nie wiem komu dziękować za ten wczorajszy nieodgwizdany bezsensowny wślizg. Sędzie nie gwizdnął bo nie myślał ze ktokolwiek inteligentny może się tak zachować. Pomiając braki szybkościowe naszej nowej czernej plamy, to Cleber przebił główkę i poszła brama, tak samo Cleber traci duzo piłek jak na obrońce, bo zamiast uspokajać stara sie grac albo to silną prostopadłą która nic nie wnosi do tematu bo nikt do niej nie dochodzi albo bezproduktywną dzidę.
Marcelo i Głowa w porównaniu z Cleberem i np. Chavezem to niebo i ziemia. Tutaj nawet boję się o przeciwników, bo niektóre wejścia Clebera są w szalonym stylu Juniora Diaza tyle że bardziej hardkorowe. A Chavez to plama smoły. Jak wdepniesz jesteś blisko to będzie ciężko się z niej wydostać, ale wystarczy być szybkim i ją obiec i po kłopocie. Żuraw powinien wchodzi na 5 minut, Cleber powinien być yyy nie wiem niech zrobia go nawet asystentem, a Chavez, no cóż będzie grał, żeby tylko komisja ligi go nie ukarała po tym jak wczoraj chciał wyłączyć z gry noge kogoś tam z GKS. Obrone mamy dramat, najpewniejszy wydaje sie Czesiek Palik który mimo że jest pomocnikiem, i czasem nie wróci to bezsensownie nie traci i nie fauluje. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe jak byście śpiewali, gdybyśmy np przegrali 4 mecze z rzędu mając najmocniejszy skład w lidze? Pewnie, że trener to nieudacznik i wywalić go jak najszybciej. Bo to cienias bez warsztatu.
A takie coś np się przydarzyło Petrescu w Krasnodarze. Tylko, że później wygrał 10 z rzędu. I pewnie te same płaczki go wysławiały pod niebiosa. Takie mendy są kibicami. Jak widać nie można po krótkotrwałych wynikach oceniać czy drużyna robi postęp, czy nie. Bo piłka to nie jest taka dyscyplina, że można to zrobić obiektywnie po kilku spotkaniach. Jak dla mnie pomimo, że wygrywaliśmy w poprzednich 2 sezonach, to drużyna szła w dół i miała regres. A teraz pomimo kilku słabszych meczów jest szansa na postęp i rozwój.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.09.2010 o godz. 11:20.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja jestem spokojny jak na razie. Maaskant miał o tyle pecha że nie licząc meczu z Polonią Bytom, trafiły mu się trzy trudne mecze (jak na Ekstraklase) pod rząd z marszu. Wyjazd do najlepiej grającej drużyny w lidze, mecz z Koroną która jest czarnym koniem i wyjazd do Bełchatowa gdzie w przeciąu 5 lat wygraliśmy tylko raz tam. A wiadomo, że zaczyna z rozbitą drużyną i niezgranym składem. Przecierz nawet wczoraj mieliśmy dwa debiuty w lidze. Dodatkowo, sam trener musi się dowiedzieć jak gra się w tej lidze, bo mimo wszystko to dość specyficzna liga oraz kto jest kto w Ekstraklasie.
Tak naprawdę to teraz się okaże co Maaskant potrafi bo czekają nas teoretycznie trzy łatwiejsze mecze gdzie powinniśmy zdobyć 9pkt. Ja cały czas mam wrażenie że gramy z trzymanym hamulcem ręcznym, jak go puścimy możemy polecieć serią zwycięstw. Tak naprawdę zamiast tych dwóch punktów w trzech meczach równie dobrze mogliśmy mieć 5. Słupek Brożka w ostatnich minutach w Białym, wczoraj coś na koniec wpada, a były ku temu okazje. Generalnie czas działa na naszą korzyść i jestem jakoś dziwnie spokojny że tą runde zakończymy w pierwszej trójce, a walka o mistrza rozegra się w następnej rundzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Maaskant 1906% Poparcia !
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 28.09.2010 o godz. 08:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Yyyyy a czy On przypadkiem nie powiedzial ze potrzebuje od 4 do 6 tygodni ale na poznanie druzyny (czytaj kazdego z zawodnikow) tak aby wiedziec co moze od nich potem wymagac i na co kogo stac Moge sie mylic, wiec jesli tak jest to przepraszam ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź trenera po meczu z Jagiellonią:
- Jaką Wisłę chce pan oglądać i ile czasu na to potrzeba? - Dziesięć lat? (śmiech) A poważnie mówiąc, to potrzeba około sześciu tygodni na przygotowania zespołu do sezonu. My nie mamy tego czasu, musimy grać co tydzień. Podczas przerwy na reprezentację większości piłkarzy też nie było, więc tak naprawdę pracujemy dopiero od tygodnia. Wciąż będziemy grać dobre i złe mecze, wyraźnie lepiej będzie za kilka tygodni. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To nie jest żaden argument, a jakby miał połamane nogi to co wtedy? O kulach grałby?
W klubie w ramach zajęć powinni robić zajęcia angielskiego dla nieuków, nie mieści mi się w głowie, aby grac zawodowo, zgarniać tyle kasy i nie znać kilku zwrotów? Przecież nikt od nich nie wymaga wierszem gadać podczas meczów. W dzisiejszych czasach znajomość angielskiego nawet nie ma żadnego znaczenia, bo z góry zakłada się, że ludzie w jakimś tam stopniu go znają, przecież ten język jest wszędzie, w radio, reklamach, prasie, tv, filmach....
Ostatnio edytowane przez lucekj : 27.09.2010 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bo tak grałby Mały, ale dopóki Maaskant nie nauczy się naszego języka tak by wytłumaczyć Małeckiemu jego rolę, dopóty Mały nie będzie grał. Titto : Najwidoczniej nie, bo on w momencie wejścia na boisko, chyba zapomina wszyskto i dyskoteka we łbie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.09.2010 o godz. 15:03.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A czy asystenci nie są wstanie przetłumaczyć czegoś Małeckiemu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
'są polscy piłkarze którzy nawet po polsku nie rozumieją poleceń '
' mój polski jest lepszy niż jego angielski ' to tylko niektóre wypowiedzi Maaskanta, dla mnie sprawa jest jasna . Tu nie język jest problemem , ale problemy dyscyplinarne . niestety z panem Patrykiem i najlepszy lingwista się nie dogada , może ktos powinien postawić flaszke na rozwiązanie ust ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Szkoda mi trenera Maaskanta bo to nie jego wina ze ma takich obronców jakich ma.Niech Pan Basałaj sie tłumaczy.pozbywając sie w jednym okienku transferowym 4 podstawowych graczy lini obronnej to bylo samobojstwo. i tylko jakis optymistyczny wariat wierzyl w to ze Ci co przyszli odrazu beda pelnic taka role w druzynie jak poprzednicy.
To ze obroncy graja slabo to mozna bylo przewidziec.ale ze miedzy obroncami a pomocnikami w srodku zostaje taka duza przestrzen juz bardzo martwi.wlasnie w tym elemencie nasi przeciwnicy dosc szybko przedostaja sie w pole karne i robia zamieszanie. Mam tez zastrzezenia co do osoby trenera Maaskanta. Po pierwsze:jak on moze pozwalac ciagle Maleckiemu wykonywac rzuty rozne i wolne? przeciez one sa zalosne.co mecz to samo.wysoka wrzutka i nic.ciagle tak samo.zygam juz tym.A druga sprawa to gracz Nourdin Boukhari.Fakt jego wczorajsze podanie wypracowalo sytuacje bramkowa.ale.jest ale. zawodnik bardzo powolny.prawie wogole niewidoczny.spowalnia wiekszosc akcji.jesli chce zaistniec w naszej lidze musi szybciej podejmowac decyzje.tu nei ma chwili na myslenie tylko trzeba szybko dzialac.Mam nadzieje ze trener nie bedzie patrzyl na nazwiska a na obecna forme poszczegolnych graczy. Czy aby w obecnej formie naszej druzynie nie przydalby sie taki zawodnik jak Kosa,czy Paulista? zawodnicy którzy zawsze ciagneli zespol do przodu.Mam nadzieje ze w zimie Maaskant sprowadzi zawodników którzy nie beda tylko uzupelnieniem skladu ale przede wszystkim dobrym wzmocnieniem.bo jesli tak dalej pojdzie to czeka nas powtorka z sezonu gdzie zajelismy 8 miejsce. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Na marginesie odnośnie Maaskanta - zobaczcie jakie wyniki notuje jego były klub w lidze holenderskiej. Moim zdaniem trener po tych kilku tygodniach pracy najpóźniej w zimie powinien zacząć sprowadzać swój sztab. Trudno żeby w klubie takim jak Wisła trener był od wszystkiego - pomijając już fakt że dla niego to pierwsza praca poza granicami Holandii. Zobaczcie co się stało z Basałajem - raptem znikł z mediów.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziś Maaskant i kilku piłkarzy ,w tym m.in.: Piotr Brożek,Żirsak czy Boguski trenowali na bocznym boisku przed meczem ME jeszcze rano.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kto to jest Żirsak?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cóż, w trudnej sytuacji się ludzie jednoczą Kasperczak poleciał kiedyś z francuskim akcentem mówiąc Żirsak. Było to zabawne ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.09.2010 o godz. 17:00.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Doszły mnie słuchy, że zostały popełnione duże błędy w przygotowaniu fizycznym. Co może mieć spory wpływ na gre i np momenty, gdzie przestajemy biegać. Mamy zrywy szybkości, a później dół, prąd wyłączają.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.09.2010 o godz. 21:09.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Znowu jesli tak to lezymy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI