The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2010, 17:40
Prawda jest taka, że tyle co Cleber za***ał w tych 5 meczach to jest horror. Przed odejściem do Tereka nie robił tyle błędów w całej rundzie. Dlatego niestety, pomaga trenerowi, czy nie, mam to w dupie nie może taka osoba grać w 1szym składzie.
W nast meczu Branco i Bunoza do wyjściowego składu i modlimy się, żeby nam leśne dziady nie udupiły Chaveza za niewinność.
..
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.09.2010, 18:34
tofik napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że tyle co Cleber za***ał w tych 5 meczach to jest horror. Przed odejściem do Tereka nie robił tyle błędów w całej rundzie. Dlatego niestety, pomaga trenerowi, czy nie, mam to w dupie nie może taka osoba grać w 1szym składzie.
W nast meczu Branco i Bunoza do wyjściowego składu i modlimy się, żeby nam leśne dziady nie udupiły Chaveza za niewinność.
Przyglądnij się dotychczasowym interwencjom pozostałych naszych genialnych stoperów, przyjrzyj się ile kluczowych piłek do tej pory potrafił wybić Cleber a ile Bunoza i Kowalski...śmiem twierdzić że mimo tego że jego gra jest dużo słabsza niż pare lat temu i zawala nam bramki co wówczas przydarzało mu się niezwykle rzadko to obecnie nie ma go na kogo wymienić. Zastąpisz Clebera, nie kumającym nic Kowalskim czy może ojeżdżanym przez wszystkich mistrzem koordynacji ruchowej Bunozą...jak dla mnie to zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Tak czy siak, Cleber dostał drugą żółtą więc zbawcy naszej obrony Kowalski lub Bunoza będą mogli się wykazać :/
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.09.2010, 18:43
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Tak czy siak, Cleber dostał drugą żółtą więc zbawcy naszej obrony Kowalski lub Bunoza będą mogli się wykazać :/
Nie ogarniam tej całej nagonki na Bunoze gość moim zdaniem gra dobrze, jest trudny do przejścia. Młody, perspektywiczny w przyszłości myślę, że nawet będzie mógł grać z powodzeniem w reprezentacji. Od niego możemy zacząć budowę defensywy. Dlatego uważam, że obecnie potrzebujemy tylko jednego solidnego stopera.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.09.2010, 19:05
Chavez moim zdaniem w tym meczu zagrał na poziomie Głowackiego i mysle ze bedziemy mieli z niego wielką pocieche, do tego Bunoza gra coraz lepiej więc mysle ze oni powinni zagrac na srodku w następnym meczu. Będzie dobrze
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.09.2010, 19:20
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Chavez moim zdaniem w tym meczu zagrał na poziomie Głowackiego i mysle ze bedziemy mieli z niego wielką pocieche, do tego Bunoza gra coraz lepiej więc mysle ze oni powinni zagrac na srodku w następnym meczu. Będzie dobrze
O ile komisja ligi nie zawiesi Chaveza za wiadome zajście, a znając nasze garbate szczęście i miłość, jaką nas darzy wspomniana komisja, Chavez dostanie 2 mecze :/
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.09.2010, 19:25
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nie ogarniam tej całej nagonki na Bunoze gość moim zdaniem gra dobrze, jest trudny do przejścia. Młody, perspektywiczny w przyszłości myślę, że nawet będzie mógł grać z powodzeniem w reprezentacji. Od niego możemy zacząć budowę defensywy. Dlatego uważam, że obecnie potrzebujemy tylko jednego solidnego stopera.
Żadna nagonka, po prostu nie podzielam Twojego zdania że gość jest trudny do przejścia...trudny do przejścia do byli Głowacki i Marcelo...Bunoza jak na mój gust ma tylko dobre warunki fizyczne...

Życzyłbym żeby Gość rozwinął się jak mówisz ale optymistą w tej kwestii nie jestem.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2010, 20:06
@JohnnyH

moim zdaniem Bunoza gra już na wyższym poziomie niż Marcelo w momencie przejścia do Wisły, tylko, że partnerów ma gorszych, a przeciwnicy wykorzystują jego błędy.
.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.09.2010, 20:54
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
@JohnnyH

moim zdaniem Bunoza gra już na wyższym poziomie niż Marcelo w momencie przejścia do Wisły, tylko, że partnerów ma gorszych, a przeciwnicy wykorzystują jego błędy.
Właśnie tak. Też uważam, że Bunoza to dobry stoper tylko nie ma dobrego partnera do gry. Bunoza popełniał tam jakieś błędy po przejściu do klubu, ale teraz z meczu na mecz jest lepiej. Szacunek skautom za znalezienie tego zawodnika. Poszukać jakiegoś młodocianego libero z klubu Holenderskiego lub kogoś z bałkanów i będzie git
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.09.2010, 22:27
Z Bunozą to zobaczymy jak bedzie

najpierw kazdy go wysmiewał za pierwsze mecze a teraz widze ze jest tendencja ze to jednak bedzie dobry stoper.
Sam mialem co do jego spore watpliwosci ale widze ze gosc ma potencjal i co kluczowe -on jakby dopiero sie rozkreca.Licze ze to bedzie ktos wokol ktorego Maaskant zbuduje obrone.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.09.2010, 22:36
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
najpierw kazdy go wysmiewał za pierwsze mecze a teraz widze ze jest tendencja ze to jednak bedzie dobry stoper.
80 % to jeszcze nie całość. Ja nie oceniam piłkarza po jednym meczu.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.09.2010, 07:32
willow napisał(a):Wyświetl post
O ile komisja ligi nie zawiesi Chaveza za wiadome zajście, a znając nasze garbate szczęście i miłość, jaką nas darzy wspomniana komisja, Chavez dostanie 2 mecze :/
I oby dostał, takich rzeznikow trzeba tępić.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.09.2010, 08:22
@JohnnyH

Mam przeciwne zdanie do Twojego, a juz zupełnie nie widzę w nim potencjału jaki miał Marcelo (dużo gorsza sprawność, zwinność, koordynacja). Ale czas pokaże... oby wyszło na Twoje-na chwałę Wisły oczywiście.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 28.09.2010, 09:36
co do koordynacji - przypomnij sobie jak na początku Marcelo machał łapami
.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.09.2010, 20:59
kupię i przez te 5 minut właduje im 3 bramy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.09.2010, 21:20
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
I oby dostał, takich rzeznikow trzeba tępić.
Jak dla mnie to on nie patrzy na tego gościa , na jego nogę, a cały czas jest skupiony na piłce. Źle to wygląda ale że to było celowe to ręki bym nie zaryzykował...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 28.09.2010, 21:29
Zwłaszcza, ze wyraźnie widać jak K... po przewróceniu wykonuje ruch nogą. W jakim celu? Nie wiem. Tak czy inaczej zachowanie panów z C+ bardzo niefajne. W każdej podobnej sytuacji byli przekonani o winie Wiślaka.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2010, 21:52
za ta kasę to powinni dać mu karnet na grę w Legi do końca sezonu... i tak pewnie byłby wyróżniającą się postacią
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.09.2010, 00:13
Też mi się wydaję, że nie zrobił tego specjalnie. Z resztą widać, jak od razu potem "uskakuje" z ciężarem ciała do przodu, żeby mu nie nacisnąć na to kolano. Ot Chavez jest taki lekko "klocowaty" w ruchach i chcial się tą nogą zastawić, żeby kopnąć piłkę. A Kuświk akurat wyprostował nogę.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 29.09.2010, 09:04
Latami testują bramkarzy, kupili wreszcie jednego za dość duże pieniądze, a Pawełek mimo swoich koszmarnych błędów, wciąż niezniszczalny ! To jest parodia !

http://wislaportal.pl/news.php?id=18639
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 29.09.2010, 09:17
Nie Maaskanta wina, że sobie sprowadzili Zdzisiek z Bogdanem para piłkarza.
..
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 29.09.2010, 09:36
jakich znowu koszmarnych błędów?

nie twierdzę, że nie popełnia błędów, ale jednak w tym sezonie prezentuje się dość pewnie w bramce.
.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2010, 09:53
jakich znowu koszmarnych błędów?

nie twierdzę, że nie popełnia błędów, ale jednak w tym sezonie prezentuje się dość pewnie w bramce.
kto?
Pawełek niby taki pewny?

bardzo pewnie puszcza prawie wszystko co leci do bramy
ot choćby ostatni mecz w Bełchatowie tego dowodem
Ostatnio edytowane przez emjot : 29.09.2010 o godz. 09:59.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.09.2010, 10:01
Nic nie ma ponad to,że jest lepszy od Serba. Bo zamiast kupić faceta do grania od razu,no to kupili Jovanica,gościa do obróbki,nauki i w ogóle. Ogólnie można ręce załamać. Tyle kasy w błoto na ten czas. Żeby tylko sięgnąć pamięcią. Jirsak 700 tysięcy,ten 500,....a bogaci jesteśmy,że stać nas na taki rozpirz.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.09.2010 o godz. 10:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.09.2010, 10:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nic nie ma ponad to,że jest lepszy od Serba. Bo zamiast kupić faceta do grania od razu,no to kupili Jovanica,gościa do obróbki,nauki i w ogóle. Ogólnie można ręce załamać. Tyle kasy w błoto na ten czas. Żeby tylko sięgnąć pamięcią. Jirsak 700 tysięcy,ten 500,....a bogaci jesteśmy,że stać nas na taki rozpirz.
Ja się tylko zastanawiam, skąd u nich tyle optymizmu co do obróbki? W Legii rozumiem, udało im się wypuścić kilku naprawdę niezłej klasy bramkarzy... Ale u nas - bramkarz, nauka, rozwijanie talentu? Tego jeszcze nie było
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.09.2010, 11:51
Szczególnie, że facet ma 25 lat
Ja rozumiem, że na bramce wiek nie ma aż takiego znaczenia jak w polu ale mimo wszystko
Bardzo żałuje, że nikt nie chce się odważyć i postawić na Kurto
ryzyko praktycznie żadne ani Pawełek ani Jovanić jakoś specjalnie nie pomagają drużynie
a profity mogłyby być ogromne - pewny bramkarz na lata
W Jadze sie nie bali postwić na Sandomierskiego a dużo młodszy od Filipa nie jest
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 29.09.2010, 12:05
Ja w tym widze jednak mały plus. Ta runda pewnie i tak będzie dla nas marna jeśli chodzi o wyniki. Więc grający Pawełek, który puszcza szmaty, to lepsza sytuacja niż Pawełek grzejący ławę. Dlatego, że Pawełkowi grzejącemu ławę ktoś mógłby odważyć się dać nowy kontrakt. Szczególnie obcokrajowiec, który nie wie, do czego ten bramkarz jest zdolny. Wiecie w stylu " właściwie to nie wiem do końca na co go stać, przedłużmy z nim na rok i zobaczymy jak się spisze"
A za rok facet nam upierdzieli elliminacje do LM, albo LE.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.09.2010, 12:07
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że na bramce wiek nie ma aż takiego znaczenia jak w polu ale mimo wszystko
ryzyko praktycznie żadne ani Pawełek ani Jovanić jakoś specjalnie nie pomagają drużynie
W Jadze sie nie bali postwić na Sandomierskiego a dużo młodszy od Filipa nie jest
Sadze,że jest to problem pieniędzy. Skoro Pawełek ma jeszcze pól roku kontraktu to chcą aby go wypełnił grając niż płacić mu za samo siedzenie. A Serb?doprawdy nie mam pomysłu na niego w Wiśle. Może w polu by się przydał,bo bramkarz z niego żaden. Tylko miejsce Kurto zabiera na ławie. A wg mnie Kurto powinien grać w jak największej ilości spotkań na ile to możliwe,aby było wiadomo czy jest coś wart czy też nie. Kontuzja Pawełka czy kartka to Kurto powinien wchodzić z ławy a nie słaby Serb.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 29.09.2010, 12:07
Panowie i Panie a może to wina trenera? według mnie, Robert powinien pozbyć się Kurdziela czy jak mu tam i sprowadzić solidnego trenera z Holandii.Pamiętacie jak było za Petrescu? wtedy nawet Pawełek dobrze bronił a Dolha grzał ławeczkę.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.09.2010, 12:09
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Wiek ma znaczenie - dla dobrych bramkarzy przedział wiekowy w którym grają najlepiej to rośnie od 30 lat w górę. Dlaczego? Gdyż doświadczenie ma tutaj kur**skie znaczenie, człowiek sie uczy całe życie i tutaj tak samo.
Im wiecej piłek złapie tym jest pewniejszy, im więcej razy wyjdzie do dziwnej piłki tym pewniej ją łapię, im wiecej razy sie przewróci w miejscu X - będzie wiedział by tego nie robić. Doświadczenie ma cholerne znaczenie.
O tym, że ryzyko jest żadne,mogłeś się przekonąc w meczu przeciwko Bełchatowowi, gdzie szansę otrzymał Łukasz Jarosiński.
Ja jestem fanem Kurto, tego by grał, ale chłop ma przejebane. By grał Pawełek musi wisieć za czerwoną a Jovanić musi mieć konkretną kontuzje inaczej na młodego nie postawią i się im nie dziwię.
W Jadze się nie bali postawić - jak będziemy w sytuacji Jagi z przed roku to również będziemy mogli stawiać na młodych, ale póki walczymy o MP to nie możemy ryzykować wystawianiem młodego i niedoświadczonego bramkarza. Tak jest było i będzie.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie a może to wina trenera? według mnie, Robert powinien pozbyć się Kurdziela czy jak mu tam i sprowadzić solidnego trenera z Holandii.Pamiętacie jak było za Petrescu? wtedy nawet Pawełek dobrze bronił a Dolha grzał ławeczkę.
A potem okazało się że Dolha jest lepszy i Pawełek nie bronił.
Kurdziel ponoć trenerem jest dobrym, to że Mario ma dziure w psychice, to już nie wina trenera bramkarzy. Po prostu pewnego poziomu nie przeskoczy..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów