The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2010, 14:38
Witam

Odrazu przepraszam jesli to nieodpowiednie miejsce ale nie moglem znalezc wlasciwego tematu.
Czy ktoś wybiera się po bilety w najblizszych dniach? Ja bede w Krakowie dopiero w czwartek a to może być już za późno. Potrzebuję jeden bilet na sektor F. Odebrałbym osobiscie w czwartek bilet. Byłbym wdzieczny gdyby mogl mi kto zakupic, prosze o info na priv

Edit: sorry znalazłem wlasciwy dział post prosze do kasacji
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 27.09.2010 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.09.2010, 15:01
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Witam

Odrazu przepraszam jesli to nieodpowiednie miejsce ale nie moglem znalezc wlasciwego tematu.
Czy ktoś wybiera się po bilety w najblizszych dniach? Ja bede w Krakowie dopiero w czwartek a to może być już za późno. Potrzebuję jeden bilet na sektor F. Odebrałbym osobiscie w czwartek bilet. Byłbym wdzieczny gdyby mogl mi kto zakupic, prosze o info na priv

Edit: sorry znalazłem wlasciwy dział post prosze do kasacji
Można było napisać to w dziale "Jak? Gdzie Kiedy?" w temacie "bilety".

Mam nadzieje, że mecz ze Śląskiem będzie meczem na przełamanie jeśli chcemy grać o mistrza nie możemy tak często jak teraz tracić punktów. Na ten moment 4 razy traciliśmy punkty - dwie porażki(Jagiellonia, Ruch) dwa remisy (Korona, Bełchatów) i tylko trzy razy komplet punktów (Polonia Bytom, Arka, Widzew) W poprzednich sezonach na tym etapie mogliśmy pochwalić się lepszym bilansem...
Skład moim zdaniem powinien wyglądać tak
Jovanić - Branco, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Małecki, Sobolewski, Wilk, Boukhari - Paweł Brożek, Rios
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.09.2010, 15:13
Ja ustawiłbym tak:
Branco - Chavez - Bunoza - Pietia
====Sobolewsk==i Wilk=====
========Boukhari*======
==Małecki***====== Paljić**=
=======Paweł Brożek=====

*Garguła
**Kirm
***Rios

jeszcze jest ponadto Żuraw, Boguski, tłok na tej ławce
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 27.09.2010 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.09.2010, 15:28
Wg. mnie Boukhari nie moze grac na skrzydle bo nie ejst zawodnikiem szybkim czy przebojowym.
On musi grac na srodku poniewaz ma bardzo dobre technke i dobry przeglad pola, potrafi naprawde jednym podaniem otowrzyc droge do bramki...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.09.2010, 19:19
Na oficjalnej stronie był plakat meczowy Wisła - Śląsk nic nie zmienione poza wprowadzeniem herbu Śląska w porównaniu meczu z Koroną. Na mecz przyjaźni wypadałoby zrobić coś nowego, wyjątkowego...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.09.2010, 19:34
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Wg. mnie Boukhari nie moze grac na skrzydle bo nie ejst zawodnikiem szybkim czy przebojowym.
On musi grac na srodku poniewaz ma bardzo dobre technke i dobry przeglad pola, potrafi naprawde jednym podaniem otowrzyc droge do bramki...
Zgodzę się całkowicie, Boukhari na chwilę obecną nie ma cech predysponujących go do gry na skrzydle. Ustawiłbym go w środku z Wilkiem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.09.2010, 22:02
na skrzydle powinni grac tacy ludzie jak Rios czy malecki. chociaz wolalbym zeby w pierwszym wyszedl Palijc albo Kirm a Malecki to jest lepszy na zmiany
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.09.2010, 22:59
Moim zdaniem powinni zagrać tak:

======Pawełek======

Cikos=Branco=Bunoza=Paljić

===Wilk=====Sobol===

=====Boukhari=======

==Małecki======Rios==

=====Pa.Brożek======

Przy założeniach, że:

*Riosa kontuzja nie jest powazniejsza (I hope so!)
*Chaveza zdyskwalifikują (to na pewno)

Nie zmieniałbym linii obrony Pietię na Paljicia, bo on sie zdazyl juz tam w miare zgrać. Byłoby bezsensem kolejną roszadę robić.

Proponowałbym jednak zacząc grywać ustawieniem 3-5-2

=====Pawełek*===== (może Kurto? co on potrafi, wie ktoś?)

=Branco=Cleber=Bunoza=

====Wilk==Sobol=====

Małecki=Boukhari==Rios=

==Pa.Brożek==Boguski==

Serio ładnie to wygląda.
i probować przywrócić komunikację Brożka z Boguskim, a Boguski podwójne treningi ze wszystkiego
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.09.2010 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.09.2010, 00:52
Szkoda, że przełamanie może/musi nastąpić w meczu ze Śląskiem. Trochę głupio, że dajemy parchom możliwość wyprzedzenia Sląska, choć mam nadzieję, że po ustawionym meczu z Arką wszystko wróci u icków na właściwe tory Obyśmy na Reymonta stworzyli lepsze widowisko niż, to w Bełchatowie. Póki, co wydaje się, iż z meczu na mecz jest gorzej. (Nie)ciekawie może wyglądać obrona - za kartki siedzi Cleber, a znając życie karę wrzucą Chavezovi. Nie wiadomo, jak to do końca było z Osmanem, bo niby chamsko nadepnął na zawodnika GKS'u, ale z drugiej facet ma posturę pięściarza wagi ciężkiej i trudno oczekiwać od niego lekkich, skoordynowanych i pełnych gracji ruchów. Jeżeli Osman nie dostanie kary, to skład mógłby wyglądać tak:
----------Jovanic------------
-----Chavez--Bunoza-----
Cikos---------------Branco
------Garguła-Wilk--------
---------Boukhari-----------
----Rios----------Paljic-----
----------Brożek-------------

Jeżeli jednak Chavez otrzyma karę, to w jego miejsce niestety musi wejść Kowalski. Jeśli chodzi o bramkarza, to nie ma większego znaczenia, czy zagra Jovanic, czy Pawełek. Uważam jednak, że Pawełek zawalił nieco przy bramce w Bełchatowie, dlatego wrzuciłem do składu Milana. Boukhari do środka, tam będzie mógł wykorzystać technikę i przegląd pola, a nie będzie aż tak raził brak dynamiki. Za nim Garguła z Wilkiem. Nie będą oni mieli problemów z komunikacją, do tego Garguła, to kolejny kreatywny zawodnik w składzie i atut podczas wykonywanych wolnych.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 28.09.2010, 07:57
Nikt? To ja zacznę: "Powieziemy ich 3 do jajka, bez problemu"... W końcu z kimś musimy i obym po meczu napisał: "A nie mówiłem"
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.09.2010, 08:26
Jovanic/Kutro

=Cikos == Bunoza ==Piotr Brozek=

==Sobolewski == Wilk==

==Małecki == Boukhari == Rios==

=Paweł Brożek=Boguski=

Zakładam,ze Chavez nie bedzie mógł grac,a my gramy po pierwsze u siebie i po drugie ze Sląskiem(obecnie słaba druzyna) ,wiec wariant jak najbardziej ofensywny.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.09.2010, 08:39
Śląsk nie jest wcale taki słaby, jak wskazuje tabela.
Sotirović, Diaz, Sobota, Kazimierczak, Mila, Gancarczyk...
Jak dla mnie będzie bardzo, bardzo ciężko.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2010, 08:43
Byle by wygrać, 3 ostatnie mecze 2 pkt... ;/ Wziął by Robert Chrapka na Śląsk, podobno był na ME więc może da mu szanse, Żuraw na ławe, Kurto do bramki, Mały na skrzydło i JAZDA!!
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 28.09.2010, 10:16
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Śląsk nie jest wcale taki słaby, jak wskazuje tabela.
Sotirović, Diaz, Sobota, Kazimierczak, Mila, Gancarczyk...
Jak dla mnie będzie bardzo, bardzo ciężko.
ciężko to z każdą drużyną Wisłe się gra bez ładu bez składu grają powiedzcie z kim będzie im się lekko grało? z nikim chyba z samym sobą
Odpowiedz cytując
KruQ
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.09.2010, 18:23
----------Jovanic------------
-----Chavez--Bunoza-----
Cikos---------------Peti
------Garguła-Wilk--------
---------Boukhari-----------
----Małecki----------Kirm*-----
----------Rios-------------

Paljić *
Odpowiedz cytując
YoYko
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 28.09.2010, 19:02
Korekty w składzie na pewno będą. Jeśli chodzi o grę ofensywną ,to zakładam tak ,jak piszą koledzy wyżej- Żurawski usiądzie na ławce. Jakby Rafał był w formie ,to on powinien grać za plecami Pawła Brożka, a tak sam nie wiem,któ zajmie pozycję Żurawia.
Odpowiedz cytując
wislak.kw
Member

Od: 04.2009

Stary 28.09.2010, 19:31
Wiadomo ilu Braci z Wroclawia wybiera sie do Krakowa?
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.09.2010, 19:47
jacula napisał(a):Wyświetl post
ciężko to z każdą drużyną Wisłe się gra bez ładu bez składu grają powiedzcie z kim będzie im się lekko grało? z nikim chyba z samym sobą
Trafione słowa...

A co do taktyki... my nie mozemy grać 2 def. pomocnikami!! ludzie Maaskant zapowiadał ofensywną grę?! tak.. ok wporzadku zapowiadał a robi to co robił Skorża i gra 2 def. pomocnikami... w meczu z Bełchatowem ewidentnie było widać brak środka pola.. brak rozgrywającego...

Mysle ze skład powinien być taki:

Kurto-Brano, Chavez, Bunoza, Paljic- Kirm (jeśli się wyleczy), Wilk, Garguła/Jirsak, Małecki- Paweł Brożek, Rios

a na zmiane Piotr Brożek, Boukhari i Żuraw? ojjj a zapomnialem za Gułę lub Jirsaka grać może Michał Chrapek!! jestem za tym zawodnikiem!!
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 28.09.2010, 19:59
ja myślę że Maskant przejży na oczy i da już spokój z tym Żurawskim ...on ledwie sapie
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.09.2010, 20:00
wislak.kw napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo ilu Braci z Wroclawia wybiera sie do Krakowa?
Również ciekaw jestem

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 28.09.2010, 20:32
Można byłoby dawać szanse Filipowi Kurto, ale może lepiej by było jakby to był puchar polski na początek. Na razie mało o nim wiemy...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.09.2010, 20:41
Z tego co się orientuję będzie ok. 1000 kibiców Śląska
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.09.2010, 22:14
blanco napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się orientuję będzie ok. 1000 kibiców Śląska
Skąd masz takie informacje? 1000 biletów to dostali ponoć od Wisły. może być ich mniej, może więcej bo chyba jak wykorzystają całą pulę to nikt problemu robił nie będzie żeby mieli zakup dodatkowych wejściówek.
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.09.2010, 22:45
YoYko napisał(a):Wyświetl post
Korekty w składzie na pewno będą. Jeśli chodzi o grę ofensywną ,to zakładam tak ,jak piszą koledzy wyżej- Żurawski usiądzie na ławce. Jakby Rafał był w formie ,to on powinien grać za plecami Pawła Brożka, a tak sam nie wiem,któ zajmie pozycję Żurawia.
Boukhari niech zagra za Brozkiem, a na lewej stronie pomocy Palijć.
Mysle ze Piotrek Brożek bedzie mógł juz zagrać ze Śląskiem na lewej obronie.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.09.2010, 10:06
Ja myślę że powinniśmy zagrać 2 napastnikami, albo Brożek + Rios (on jest dobry technicznie, potrafi dobrze podać, ale na skrzydło jest chyba za wolny, bardziej mi wygląda właśnie na napastnika), albo Brożek + Boguski. W środku dobrze mówicie że powinien grać Boukhari, obok niego Sobolewski ( po przerwie ew. Wilk ). Na skrzydle z jednej strony Małecki z drugiej Kirm, ew. Paljić. Obrona Branco, Chavez, Bunoza, P. Brożek. Standardowe ustawienie 4 - 4 - 2.

PS. Na meczu chyba powinniśmy śpiewać po angielsku żeby wszyscy nas zrozumieli. Only victory, Wisełko only victory!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2010, 10:31
Patrząc na układ spotkań nie spodziewam się, żeby wszystkie drużyny, które są przed nami zdobyły komplet punktów. Zapowiada się, że przynajmniej część coś w tej kolejce straci. Wypadałoby wygrać i przesunąć w tabeli lub przy korzystnym dla nas wyniku Jagi i Korony zmniejszyć dystans do tych zespołów.
Byłbym zadowolony z 1:0, 2:1 byle mieć 3p i trochę spokoju. Później jest przerwa na reprezentację i chwila czasu dla trenera na lepsze poukładanie gry.
..
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 29.09.2010, 10:47
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że powinniśmy zagrać 2 napastnikami, albo Brożek + Rios W środku dobrze mówicie że powinien grać Boukhari, obok niego Sobolewski ( po przerwie ew. Wilk ). Na skrzydle z jednej strony Małecki z drugiej Kirm, ew. Paljić. Obrona Branco, Chavez, Bunoza, P. Brożek. Standardowe ustawienie 4 - 4 - 2.
Właśnie taki skład mam nadzieję, że zobaczymy i właśnie to 4-4-2 rozwiąże nasze problemy.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2010, 12:34
-------Pawełek
Branco-Chavez-Bunoza-Paljic
-------Wilk-Sobolewski
Małecki---Rios---Boukhari
---------Brożek
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.09.2010, 12:56
Hudy napisał(a):Wyświetl post
Właśnie taki skład mam nadzieję, że zobaczymy i właśnie to 4-4-2 rozwiąże nasze problemy.
Zadne ustawienie nie rozwiąże naszych problemów. Ponieważ każde zakłada, że klub posiada zawodników na odpowiednim poziomie. Problem Wisły polega na braku jakości, a nie ustawieniu.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.09.2010, 14:08
Co sie wszyscy tak uparli na to 4-2-3-1... Na Koronie (na stadionie latwiej wszystko zobaczyc bo szersza perspektywa) najwiekszym problem byla dziura pomiedzy defensywnymi a ofensywa, nie bylo lacznika w postaci Graguly badz Jirsaka, byle same napdzioru z przodu i kazdego ciaglo pod bramke, zamiast do srodka zeby rozegrac pilke.. Przy tym co wczesniej gralismy, to obecnie tylko 4-4-2 badz 4-3-3

4-4-2:

-------------------Pawelek
------Branco Chavez Bunoza Pietia
Mały Sobol Gargula/Boukhari Palijc/Kirm
----------------Brozek Rios

4-3-3
---------------- Pawelek
------Branco Chavez Bunoza Pietia
-------------------Sobol
------------Gargula Boukhari
Maly-----------------------------------Rios
------------------Brozek
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 29.09.2010 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów