The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 18:24. [8. Kolejka] Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 1 października piątek godz. 20:00
Po trzech meczach bez zwycięstwa przyszedł czas na wygraną. Śląsk obecnie w kryzysie i na przedostatnim miejscu w tabeli z zaledwie jedno punktową przewagą nad Cracovią. Drugi mecz na R22 w którym wypadałoby wygrać. Moim zdaniem po tym meczu na ławkę powinien polecieć Żurawski, który ostatnio gra fatalnie na jego miejsce mógłby wejść Rios a na skrzydło Małecki. Nasza obrona osłabiona na ten mecz brakiem Clebra. Tylko zwycięstwo!
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.09.2010, 18:34
Tak jak przedmówca: Tylko zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
wiślak1992
Member

Od: 06.2009

Stary 26.09.2010, 18:34
wiadomo coś z biletami ? ile będzie dostępych na sektor G ?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.09.2010, 18:40
Titto napisał(a):Wyświetl post
Po trzech meczach bez zwycięstwa przyszedł czas na wygraną. Śląsk obecnie w kryzysie i na przedostatnim miejscu w tabeli z zaledwie jedno punktową przewagą nad Cracovią. Drugi mecz na R22 w którym wypadałoby wygrać. Moim zdaniem po tym meczu na ławkę powinien polecieć Żurawski, który ostatnio gra fatalnie na jego miejsce mógłby wejść Rios a na skrzydło Małecki. Nasza obrona osłabiona na ten mecz brakiem Clebra. Tylko zwycięstwo!
Wzmocniona jak pieron! Bunoza-Chavez niech się zgrywa ten duet i to będzie przyszłość Wisły, a Clebi niech w ME Wiśle pomaga.

Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.09.2010, 18:47
mam wrazenie ze duet Bunoza - Chavez sie nie beda zgrywac, bo chavez od komisji ligi kare dostanie na 2 mecze znajac zycie... Bunoza z Kowalskim jest prawie pewne... tak mi sie wydaje, ale obym sie mylił
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.09.2010, 18:58
Jak już poinformowała stacja Orange Sport trenerem Śląska został Orest Lenczyk 68 letni trener (Wcześniej Cracovia) i były coach naszego zespołu Za jego "rządów" Cracovia radziła sobie bardzo dobrze w pierwszej części poprzedniego sezonu była wysoko w tabeli i była rewelacją sezonu. Lenczyk został zwolniony przed rozpoczęciem bieżącego sezonu i zastąpił go Rafał Ulatowski.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2010, 18:59
jesli nie wygramy tego meczu przekonywujaco 2 lub 3 do zera, to juz chyba w tej rundzie nic nam nie pomoze. bywa.
mam nadzieje, ze Zuraw w koncu powedruje na lawke.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.09.2010, 19:09
Cytat:
mam wrazenie ze duet Bunoza - Chavez sie nie beda zgrywac, bo chavez od komisji ligi kare dostanie na 2 mecze znajac zycie...
pffff, chłopie, w meczach zdarzają się często takie sytuacje, dramatyzujecie, jak Laskowski z C+
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.09.2010, 19:21
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nasza obrona osłabiona na ten mecz brakiem Clebra. Tylko zwycięstwo!
Obawiam sie ,ze w czwartek po posiedzeniu komisji ligi i bez Chaveza....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.09.2010, 19:27
Na ławeczkę dziadek Żurawski do składu Piotr Brożek a za Żurawia ktoś z dwójki Jirsak-Garguła.Czas się przełamać Wisełko czas się przełamać!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.09.2010, 19:37
Ja widzę to tak:
Jovanić - Branco, Bunoza, Chavez, Brożek(Paljić) - Boukhari, Sobolewski, Wilk(Garguła), Małecki - Rios, Brożek

Pawełek popełnił błąd przy bramce moim zdaniem to jednak Jovanić jest od niego lepszy tzn. ma większe umiejętności Sobolewski zagrał dobry mecz z Bełchatowem, a w ogóle na boisku jest potrzebny ktoś taki jak on Wilk w ostatnim czasie gra dobrze i będziemy mieli z niego pożytek jednak jeśli mielibyśmy już zagrać z potencjalnym rozgrywającym to postawiłbym na Gargułę w składzie widzę też Małeckiego, który jednak na boisku zapie*dala i dodaje coś na wartości naszej ofensywie w napadzie obok Brożka widzę Riosa, który technicznie jest jednym z lepszych w zespole. Natomiast jako pierwszego do zmiany widzę Boguskiego, który coś dał naszej drużynie w meczu z Bełchatowem.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.09.2010, 19:45
A ja mając świeżo w pamięci dzisiejszy mecz wyszedłbym o tak:

Jovanić - Branco Chavez Bunoza Pi Brożek - Sobolewski Garguła Wilk - Rios Paw Brożek Paljic

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.09.2010, 19:50
Wisła nie ma obrony i mieć już w tym sezonie nie będzie . Do tego Maaskant w systemie 1/4/3/3 na skrzydłach ustawia nietykalnych : "puderniczkę" Żurawskiego oraz "żółwia" Boukhariego , czyniąc tym samym szacha-mata sobie samemu w ofensywie i w obronie jednocześnie ( ich motoryka to czyni, że Wisła nie ma przez nich, ani obrony, ani ataku). Dlatego może przy kibicach na R22 coś tam uda mu się wygrać, ale na wyjazdach, nawet z Cracovią, czeka nas raczej płacz i zgrzytanie zębów. Nie mówię tego z przekory, lecz aby przygotować się na taki scenariusz i go zaakceptować z góry a nie potem skakać sobie do oczu i zwalniać wszyskich z klubu

Mój awaryjny " a nuż się uda" skład na dziś :
bramkarz obojętnie który
Obrońcy z braku wyboru : Branco,Chavez, Bunoza, Brożek ( pewnie ze Śląskiem zagra Kowalski, gdyż Chavez może zaliczyć karę na równi z Cleberem )
W pomocy Sobol,Wilk,Rios w środku oraz Pailic i Małecki na bokach
w ataku Brożek
Za najbardziej odstających w danym dniu w ofensywie, można wprowadzić ewentualne zmiany na Boukhariego wyłącznie w roli środkowego rozgrywającego, Kirma lub Boguskiego.

ŻURAWSKI OUT ( zgodnie z przeznaczeniem, zapakować do Astona Martina i razem z Basałajem niech jeżdżą po Krakowie i robią marketing stadionowy , szukając przy okazji zagubionej obrony i kasy za nią i na nią ).

EDIT

Titto - uwierz mi,ze Głowę po dziesięciu latach kierowania obroną i wyjątkowego Marcelo, będzie bardzo, ale to bardzo trudno zastąpić i nawet jeśli znajdzie się ich godnych następców, to ich proces adaptacji i zgrania w drużynie, musi potrwać jakiś czas. Oby szybciej,niż ja myślę i oby sprowadzono zimą takiej klasy obrońców, jak sugerujesz, dla których wkomponowanie się w zespól i gra na wysokim poziomie, to bułka z masłem .
Ostatnio edytowane przez kot : 26.09.2010 o godz. 22:52.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.09.2010, 20:01
kot napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie ma obrony i mieć już w tym sezonie nie będzie
A zimowe okno transferowe?
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.09.2010, 20:02
Trzy mecze bez zwycięstwa - trzeba w końcu przerwać złą passę. Śląsk gra w tej chwili tzw. padakę i nasi powinni wygrać.
Skład widzę tak:
Jovanic
Branco, Bunoza, Kowalski, Paljic
Wilk, Sobolewski, Boukhari
Małecki, Brożek, Rios

JrQ- - problem w tym, że Chavez dał komisji podstawy do tego, żeby go ukarać. Niewiem, czy oglądałeś mecz, ale Osman "przespacerował się" po nodze Kuświka (po kolanie zdaje się).
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.09.2010, 20:15
krasny napisał(a):Wyświetl post
A ja mając świeżo w pamięci dzisiejszy mecz wyszedłbym o tak:

Jovanić - Branco Chavez Bunoza Pi Brożek - Sobolewski Garguła Wilk - Rios Paw Brożek Paljic
Garguła? Gość jest w gorszej formie od Żurawia
Jovanić? Pawełek zagrał dobrze, nie winiłbym go jakoś baaardzo za bramkę.
Chavez? Tożto człowiek chaos i w dodatku mogą go zawiesić
Rios? Ma kontuzję!
Piotr Brożek w obronie a Paljić w ataku? Na odwrót! Paljić już się zgrał z obroną, a Pietia lepiej grał w pomocy!

Ponadto robisz duży błąd rozwalając nam na nowo defensywę. Serio, zobacz:
z.. Cikos Cleber Bunoza Paljić
przez.. Cikos/Branco Chavez Cleber Paljić
robisz Branco Chavez Bunoza Piotr Brożek.
w 3 mecze wymienilibyśmy ZNÓW całą obronę. BŁĄD!

Proponuję 4-4-2 i:

Pawełek - Cikos, Branco, Bunoza, Paljić - Boukhari, Sobol, Wilk, Pietia - Paweł Brożek, Boguski

i.. Małecki w drugiej połowie wchodzi. Dlaczego? Bo on jest jak Grosicki czy Ćwielong. Lepszy jako joker.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2010, 20:43
Zastanawiam się skąd te pomysły na grę w pierwszym składzie Garguły. Czy naprawdę wierzycie, że gdyby błyszczał, "zły" trener nie widziałby go w kadrze na mecz? Obawiam się, ze Garguła jest obecnie w podobnej formie do Łobo.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.09.2010, 20:44
wiślak1992 napisał(a):Wyświetl post
wiadomo coś z biletami ? ile będzie dostępych na sektor G ?

Cytat:
Zostało tylko 200 miejsc na trybunie G - w związku z dużą ilością sprzedanych abonamentów oraz pulą miejsc zarezerwowaną pod akcje Fanklubową miejsca te będą sprzedawane tylko w ramach abonamentów na 4 spotkania.
Lepiej zaopatrzyć się w taniutki abonament i mieć pewność miejsca na stadionie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...namentow_trwa/ między innymi na meczu z Legią, żebyście potem nie mieli pretensji że biletów w kasach brak a koniki sprzedają je za 100 zł

A kupno biletów na mecz ze Śląskiem tutaj http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...etow_na_slask/ i jak widać abonament jest bardzo tani i opłaca go się kupić
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.09.2010 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.09.2010, 20:49
Lenczyk debiutuje.
Ostatnio nam zafundowal katastrofalne 2 wyniki.

:/
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2010, 22:32
A jak debiutował z Pasami na Łazienkowskiej to też wywalczył sensacyjny remis. A Legia była wtedy w gazie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.09.2010, 23:10
na który sektor Śląsk dostanie bilety?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.09.2010, 08:45
Kto będzie wodzirejem na meczu? Bo powiem delikatnie że kolega z koszykówki, który próbował swoich sił na meczu z Koroną się do tego kompletnie nie nadaje. Ma chęci i stara się ale ktoś powinien go zastąpić. Krzykiem i emocjami nie pociągnie się za sobą tłumu....
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.09.2010, 09:46
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się skąd te pomysły na grę w pierwszym składzie Garguły. Czy naprawdę wierzycie, że gdyby błyszczał, "zły" trener nie widziałby go w kadrze na mecz? Obawiam się, ze Garguła jest obecnie w podobnej formie do Łobo.
Póki nie zagra to się o ty nie przekonamy. Mam jednak nadzieje, że Małecki mecz ze Śląskiem będzie oglądał z trybun, bo nie do pomyślenia, aby zawodowiec ani razu w meczu nie potrafił celnie dośrodkować. Można się cieszyć, że gramy z beznadziejnym w tym sezonie Śląskiem, bo jest szansa na przełamania. Może czas, aby Żurawski zaczął mecze na ławce, a do pierwszego składu Boguskiego czy Jirsaka. Można też dać szansę któremuś z ME. Osobiście ja wystawił bym taki skład:

-----------------------------------------------Jovanić------------------------------------------------
--------------Branco---------------Chavez-----------Bunoza-----------Piotr Brożek---------
--------------Rios--------------------Wilk-------------Boukhari*---------Pajlić------------------
---------------------------------Paweł Brożek--------Boguski-----------------------------------

*- ewentualnie Jirsak/Garguła

Małecki niech nauczy się w ME dośrodkowywać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.09.2010, 11:08
Każdy mecz jest inny. To, że Bełchatów zagrał na zabicie meczu, przy tym nie grając nic w ofensywie - oprócz jednej akcji - to ich sprawa. Uważam, że w następnym spotkaniu, ze Śląskiem będziemy w ataku wyglądać całkiem inaczej. Bo z innym, inaczej ułożonym i nastawionym w defensywie zespołem się spotkamy.

Uważam, że to spotkanie wygramy. Nie spodziewam się fajerwerków, czy wysokiego zwycięstwa, ale podchodzę optymistycznie do tego i liczę na trzy punkty.
Potrzebujemy ich, by nabrać wiatru w żagle i w następnych spotkaniach grać lepiej. Jak się nie wygrywa to nie ma tej pewności i to zaczyna u nas trochę być widoczne.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.09.2010 o godz. 11:11.
..
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.09.2010, 11:11
Ten mecz trzeba wygrać, tym bardziej ze gramy u siebie a nie wygraliśmy już od 3! spotkań. Śląsk jest w bardzo trudnej sytuacji, także czeka nas kolejny ciężki mecz. Mimo wszystko myślę że wygramy jedna bramką, przy naszej obronie trzeba też liczyć co najmniej jedną straconą.

Moim zdaniem: Jovanic - Branco, Chavez (o ile nie dostanie zawieszenia), Bunoza, Piotr Brożek - Rios, Sobolewski, Boguski (cofnięty napastnik za Żurawskiego), Wilk, Paljic - Paweł Brożek
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 27.09.2010 o godz. 12:37.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.09.2010, 12:45
szkoda tylko że dla Śląska to mecz o miliard punktów, do tego nowa miotła

Śląsk nie gra źle, tylko ma jakiegoś niefart i przede wszystkim słabą obronę. Ofensywnie są ciekawi, ale nie wykorzystują bardzo wielu okazji.
Dla nas tylko zwycięstwo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 27.09.2010, 13:00
No, to czekam na wpisy w stylu "Powieziemy ich 3 do jajka, bez problemu"

Kolejny mecz i kolejny eksperymentalny skład. Cleber wypadnie, więc zagra pewnie Bunoza, który nigdy nie grał z Chavezem. Jeli wypadnie Chavez, to zagra Kowalski, który co prawda grał już z Bunozą, ale za to żaden z nich nie grał z Branco, który chyba wygryzie Cikosa (hurra!). Szykuje się kolejny spektakl nieporozumień i niezgrania w obronie.

Mając Branco i Pietję po lewej, ustawiłbym drużynę na 4-4-2.
W środku posadziłbym na ławie Sobola, wpuścił Wilka i Boukhariego. Po prawej Rios, po lewej Kirm (nie ma znaczenia, bo i tak się wymieniają w trakcie meczu), w ataku Brożek z Małym.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.09.2010, 13:37
willow napisał(a):Wyświetl post
No, to czekam na wpisy w stylu "Powieziemy ich 3 do jajka, bez problemu"

Kolejny mecz i kolejny eksperymentalny skład. Cleber wypadnie, więc zagra pewnie Bunoza, który nigdy nie grał z Chavezem. Jeli wypadnie Chavez, to zagra Kowalski, który co prawda grał już z Bunozą, ale za to żaden z nich nie grał z Branco, który chyba wygryzie Cikosa (hurra!). Szykuje się kolejny spektakl nieporozumień i niezgrania w obronie.

Mając Branco i Pietję po lewej, ustawiłbym drużynę na 4-4-2.
W środku posadziłbym na ławie Sobola, wpuścił Wilka i Boukhariego. Po prawej Rios, po lewej Kirm (nie ma znaczenia, bo i tak się wymieniają w trakcie meczu), w ataku Brożek z Małym.
Jeśli zawieszą Chaveza to może Bunoza z Branco na stoperze, Pietia na lewej i dziura na prawej? Burliga już jest na chodzie? Może ktoś z młodej? Nie wierzę żeby chłopaki trenujące regularnie od kilku, kilkunastu lat były w stanie zagrać większe dziadostwo niż Słowak, a zawsze to swoi. Może Pietia na prawej, a Paljic na lewej?
Widmo pary B&K straszy mnie równie mocno jak "umiejetności" naszego prawego obrońcy C.
Moim zdaniem lepiej jak będą jaja z boku niż jakby Sotirovic z Diazem śmigali w środku choć i tak w każdym przypadku pewnie będzie horror.
Ostatnio edytowane przez arti : 27.09.2010 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.09.2010, 13:42
Kurcze, mimo iz Slask jest na duzym stopie ostatnio to mecz uwazam bedzie bardzo ciezki. Nowa miotla to i wiadomo ze zawodnicy zagraja z wiekszymi ambicjami aby sie pokazac przed Lenczykiem. Dodatkowo sam Lenczyk ma ostatnio sposob na Nas i moze znowu cos wymyslic.

Co do Chaveza to komisja ligi wedlug mnie ma ciezki orzech do zgryzienia, bo w meczu Ruchu z Legia tez ktorys z pilkarzy zespolu z Wawki nadepnal na reke Pulkowskiego o ile dobrze pamietam i chyba nie bylo zadnej reakcji i kary, a moze sie myle W takim razie jest nadzieja ze i Chavez nie dostania"bana" . Jesli by sie tak stalo to wedlug mnie Wisla powinna zaprotestowac i podac ten wyzej przezemnie opisany "casus" odnosnie Legii.

A wracajac do kwesti meczu, faktycznie Zuraw poki co powinien odpoczac, zobaczymy co z Riosem czy da rade zagrac, jak nie to Maly powinien wejsc do pierwszej 11 i pokazac czy warto pokladac w Nim nadzieje. W obronie mysle ze zagraja Pietja i Branco na bokach. Posadzilbym tez Sobola na lawce i wpuscil na srodek kolo Wilka Jirsaka lub Gargule zeby zobaczyc czy z tej maki bedzie jeszcze chleb.

Oczywiscie jako niezrazony optymista licze na fajna gre i wynik do przodu, skromne 1:0 nawet by mnie zadowolilo.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2010, 14:06
Śląsk zagra ofensywnie, a obronę ma równie biedną co my, będzie dobrze, liczę na coś w okolicach 4 - 3 dla gospodarzy

skład jaki ja bym wystawił:

Pawełek
Branco - Chavez/Kowalski - Bunoza - Brożek
Wilk - Sobolewski
Rios - Boukhari - Paljić
Brożek

skład jaki wystawiłby trener Maaskant:
Pawełek
Branco - Chavez/Kowalski - Bunoza - Paljić
Wilk - Sobolewski
Rios - Żurawski - Boukhari
Brożek