The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2010, 12:02
witeq a jak sie okaze ze bedzie mistrz to co powiesz? ze szans nie bylo ale sie cud stał?
nie mozna mowic ze nie ma sznas
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.09.2010, 12:29
Moim zdaniem nie ma sie co doktoryzowac na temat obecnej gry Wisly, bo sytuacja jest dosc klarowna. Sklad jest jak na nasza lige bardzo mocny jesli nie najmocniejszy. Problem w tym, ze sa to narazie indywidualnosci, zlepek zawodnikow. Jest wielu nowych, musi uplynac troche czasu aby to wszystko zaczelo dzialac, trener musi spokojnie, systematyczna praca wszystko poukladac.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.09.2010, 13:42
wolfy mógłbyś w końcu przestać biadolić i zacząć pisać coś konstruktywnego. Na przykład podziel się swoją wizją naszego klubu. Bo kiedy nie wejdę na forum i widzę Twój post, to tylko krytyka i krytyka. Napisz jeden obszerny post i tam się wyżal na sytuacje Wisły, a nie ciągniesz to w postaci 100 postów, w których jest to samo tylko inaczej napisane.

Mam pytanie odnośnie tego co pojawiło się niedawno na różnych stronach. To prawda, że trener wysłał obcokrajowców na lekcje polskiego Jeżeli tak to Polacy powinni zostać wysłani na lekcje angielskiego. Po pierwsze wyjdzie im to na dobre, a po drugie nie można robić wszystkiego dla naszych rodzimych "gwiazd". Skoro Maaskant lepiej mówi po polsku niż Mały po angielsku, więc coś jest chyba nie tak. Później Małecki się żali, że trener mu nie powiedział dlaczego nie gra. Tylko po jakiemu miał mu to powiedzieć, jak Mały nawet z polskim ma czasem problemy.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.09.2010, 14:04
willow napisał(a):Wyświetl post
Głupoty?
Czy posiadanie własnego zdania i twarde obstawanie przy nim to objaw głupoty? Czy raczej konsekwencji?
Poglądy Wolifego, Markusa i również moje (bo się z nimi zgadzam) to trzeźwa ocena obecnej sytuacji kadrowej. Wasze poglądy to pobożne życzenia.
I oby wyszło na Wasze, bo chyba każdy z nas chciałby powrotu tytułu na Reymonta.
Moment, moment, moment.
Rozróżnijmy dwie rzeczy. Tu nie chodzi o to, jakie poglądy ktoś posiada, tylko w jaki sposób ich broni. Wolfy ma sporo racji pisząc o obecnym stanie Wisły - to jedna sprawa. Druga rzecz dotyczy sposobu, w jaki radzi sobie z osobami nie podzielającymi jego poglądów na dany temat. Przekręca wypowiedzi oponentów, zmienia temat dyskusji, byle tylko nie przyznać racji tym, którzy udowodnili słuszność swoich poglądów i odgrzewa jakieś niezwiązane z tematem rozmowy, w których aktualny dyskutant miał słabsze argumenty (argument typu: nie masz racji, bo kiedyś coś źle przewidziałeś).
Wolfy trafnie ocenia sporą część obecnego obrazu Wisły, ale to nie zmienia faktu, że dyskutuje na poziomie szczyla z gimnazjum.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.09.2010, 14:49
Markus napisał(a):Wyświetl post
Stadion nie zastąpi zdemontowanej niedawno obrony i nie nauczy piłkarzy, czego nie umieją.
Dodam też, że nie tylko Wisła będzie grać na nowym obiekcie. Wpierw to sobie rozważ.
Niestety, widocznie nie dostrzegasz innych implikacji powrotu na R22 poza czysto kibicowskimi (doping). Współczuję krótkowzroczności.

Zapomniałeś, że znacznie zwiększą się nam wpływy z przychodów w dniu meczu.
Poza tym, nowy stadion na pewno przyciągnie więcej inwestorów, a sam Cupiał zapewne będzie chętniej łożył pieniądze na klub, który ma profesjonalny stadion.

Moje słowa zweryfikuje rzeczywistość, ale nie teraz, tylko w najwcześniej w zimie a najpewniej za sezon - dwa. Zobaczymy czy Wisła będzie wtedy zwyczajnym szaraczkiem w Ekstraklasie czy ligowym potentatem. Ty stawiasz na to pierwsze - ja na to drugie, pożyjemy, zobaczymy. Jedyne co teraz możemy uprawiać to czcza gadanina (z małą domieszką demagogii i wróżbiarstwa ;>).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.09.2010 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 25.09.2010, 15:45
Naprawdę niektórych nie rozumiem choć bardzo ale to bardzo staram się by tak było - robienie z kogoś pesymisty życiowego tylko na płaszczyźnie oceny sytuacji Wisły Kraków nazwać można delikatnie sporym uproszczeniem nie mającym pokrycia w rzeczywistości. Niektórzy odwołują się do zamierzchłej przeszłości inni z kolei do niepewnej i nieznanej nikomu przyszłości - odnosząc to do tego że np. Boguski kiedyś grał dobrze w piłkę, to samo w odniesieniu do walki o mistrzostwo polski - szanse na nie ma każdy zespół w lidze na starcie rozgrywek natomiast czym innym jest realne patrzenie na możliwości danego zespołu od pesymizmu który bezpodstawnie przypisujecie np. Wolfy i Markusowi. Dlaczego na pytanie o konkretne dokonania Basałaja - w odpowiedzi usłyszałem same ogólniki, które i tak po prawdzie trudno przypisać samemu Prezesowi. Argument że udało mu się zatrudnić dyrektora sportowego i trenera z Holandii rozbawił mnie do łez, podobnie jak rozwój marketingu (chyba wirtualnego bo to co jest obecnie profesjonalnym trudno jest nazwać).
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 25.09.2010, 15:56
Bardzo przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać... zresztą widzę że wątek poszedł w tereny osobiste i takie tam.

Cytat:
Klienci ( nie kibice )
Ja rozumiem, że musi istnieć jakiś termin jasno oddzielający hm.. "zagorzałych kibiców" od całej reszty. W końcu od tego jest język żeby odwzorowywać sytuację w rzezcywistości. I ciężko nie zauważyć, że są dwa bieguny "kibicowania". Fanatyczny i konsumpcyjny.I dobrze.

Tylko dlaczego wszystkie próby nazwania rzeczy po imieniu muszą być złośliwe albo ironiczne? Naprawdę, gówniarze mają mnie od klientów wyzywać? Tacy co nawet o "dyszce" nie słyszeli? Teoretycznie teraz mieliby prawo. Sam powracam na R22 po sporej przerwie. I co - mam sobie na koszulce historię życia wydrukować, żeby mnie na stadionie nie obrażano? A g***o szanowni panowie, ja nikomu udowadniać nic nie muszę.

Są na tym forum specjaliści od piłki, zarządzania, rynku transferowgo i w ogóle wszystkiego. A jedyną rzeczą na którą taka internetowa społeczność kibcowska ma REALNY wpływ to właśnie atmosfera kibicowania i stadionowa. Może zamiast wymądrzać się na tematy nam odległe i nieznane lepiej nie spieprzyć tego na co akurat mamy/macie jakiś tam teoretyczny wpływ? Zacznijcie od wymyślenia normalnej nazwy dla normalnego kibica Wisły. Bonarkowca, klienta, piknika, konsumenta. Na ch*j nam te wszystkie licytacyjno-lojalistyczne gierki?

PS. Zgadzam się poniekąd z Wolfem. Sam niedawno zauważyłem takie jakieś zastanie mentalne. Polska reprezentacja - że niby to jesteśmy w "2 lidze europy" a wszystko co na wschód i południe musimy lać ile wlezie... no mogło tak być ale w 2003. Z Wisłą podobnie. Wydaje się nam że nadal jest 2004 czy coś. I nawet geriatryczna sylwetka M. Żurawskiego mało komu potrafi zrzucić z nosa rózowe okulary. Niestety, hello! 2010 i jesteśmy zupełnie gdzie indziej.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.09.2010, 16:14
Jagul napisał(a):Wyświetl post
wolfy mógłbyś w końcu przestać biadolić i zacząć pisać coś konstruktywnego. Na przykład podziel się swoją wizją naszego klubu.
Pisanie o własnej wizji klubu nie jest konstruktywne - z wielu powodów. Choć przyznam szczerze, że tego typu posty zdarzało mi się popełniać, kilka nawet całkiem niedawno. Ale wynikało to raczej w toku dyskusji i trudno tu mówić o jakichś odkrywczych tezach. W skrócie - byłem za postawieniem na zachodnich wykonawców i zapewnieniem im warunków do pracy. Na razie pierwszą część spełniono ( duży plus ), drugą zaś kompletnie olano. Jeżeli to się nie zmieni - Maaskant niewiele tutaj zdziała. Markus pisał kiedyś o takim debilnym przekonaniu, że dobry trener powinien zrobić coś z niczego. To tak nie działa, nie na dłuższą metę.
Tak jest też w moich postach - Maaskant tak, ale obecny skład - nie.

sopranos - nie mam obowiązku odpowiadać na każde denne wynurzenia, szczególnie jeżeli dotyczą one nie tematu, a mojej skromnej osoby Czasem to robię - dla jaj, z nudów, albo z jakichś nie do końca sprecyzowanych, perwersyjnych powodów. Wychodzę z założenia, że bronią się tylko winni: są moje posty, są wynurzenia jovy - każdy może sam ocenić. Akurat gówniarstwem jest przekonanie, że brak odpowiedzi równa się "przegranej" - takie reguły obowiązywały w podstawówce, może obecnie w gimnazjum, ale - że tak to ujmę - nie są uniwersalne
Spójrz, ile osób mnie tutaj nie lubi. Gdybym chciał odpowiedzieć każdej z nich, to nie dość że zawaliłbym temat jakimiś pierdołami (umówmy się, że to w mniejszym lub większym zakresie robimy, krążąc wokół naszego trenera), ale dodatkowo poświęciłbym masę czasu osobom, które niekoniecznie na ten czas zasługują. Mógłbym odesłać jedną do słownika, drugiej wytknąć schizofrenię, trzeciej... Po co?

Wydaje mi się, że wyczerpałem już temat. Chociaż nie miałbym nic przeciw temu, żeby wyszło na wasze - bo to by oznaczało sukcesy Wisły. Sport jest nieprzewidywalny, uczy pokory ( patrz wczorajszy mecz Amiki ), ale głupi ten, który w tym pokłada nadzieję. Nienawidzę tego polskiego "jakoś to będzie", tego przyzwolenia na miernotę. Wszystkim tak myślącym polecam "Ignacego Skarbka Malczewskiego wyprawę na Warszawę".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2010 o godz. 16:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 25.09.2010, 16:42
Szacunek za ten post Wolfy

Pytanie czy warunki do pracy naszemu nowemu tandemowi zostaną stworzone do zimy. W moim przekonaniu to będzie taki deadline, ale raczej dla decydentów w naszym klubie. Pytanie czy do tego czasu Maaskant się nie zniechęci, a szkoda by było bo to gość o właściwym podejściu i wydaje mi się, również - trenerskich umiejętnościach.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.09.2010, 16:49
Maaskant próbuje jak może - kadre ma szeroką, tylko ze wiekszosc zawodnikow gra bez blysku. Ja bardziej licze na jego podejscie psychologiczne do zawodników, które w kilku meczach już pokazał - vide ławka dla Brożka. Pomijam już fakt, ze mial kontuzje itp, ale w nastepnym meczu, w ktorym zagral sypnal bramke. Jutro mam nadzieje, ze seria zostanie podtrzymana
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.09.2010, 18:38. ...
[QUOTE=wolfy;986230]

Spójrz, ile osób mnie tutaj nie lubi. Gdybym chciał odpowiedzieć każdej z nich, to nie dość że zawaliłbym temat jakimiś pierdołami (umówmy się, że to w mniejszym lub większym zakresie robimy, krążąc wokół naszego trenera), ale dodatkowo poświęciłbym masę czasu osobom, które niekoniecznie na ten czas zasługują. Mógłbym odesłać jedną do słownika, drugiej wytknąć schizofrenię, trzeciej... Po co?

Może dokończę swoją wypowiedź - ja Ciebie wolfy ani lubię ani nie lubię, nie oceniam Ciebie, tylko Twoje wypowiedzi, które poniżają innych. Dla mnie jesteś kolegą - kibicem - łączy nas nasz ulubiony klub. Jeżeli krytykuję Cię za coś, to właśnie za to, że innych kolegów - kibiców nie szanujesz, więc niczym się nie różnisz od kibiców Amici, Widzewa i Legii - oni też nas nie szanują.
To tyle.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.09.2010, 21:29
Panowie to jest temat o trenerze a głównie to się tu kłócicie a jak nie to piszecie o przydatności naszych zawodników. Proszę piszcie w temacie bo posty będą lecieć a potem bany .
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.09.2010, 12:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież to nie są 4 mecze tylko de facto reklama nowego stadionu i nowego rozdania.Ja na dziś nie widzę żadnego marketingu a kilka filmików na youtube mnie nie zadowala
Też nie chodzi mi tu by wydawać nie wiadomo jakie sumy ale oplakatować miasto to jest minimum

Być może na dziś to nie jest wielki problem ale odniosłem się do słów że jest marketing i to plus Basałaja.Nie ma nadal marketingu i tyle

Na dziś największy jego plus to sprowadzenie Holendrów.Oczywiście to tak na wyrost piszę ale podoba mi się nowy trener, jego podejście i to co robi ale czy mu się uda to nie tylko od niego będzie zależało.
\
Bzdura, zwłaszcza o braku marketingu. Trzeba zrozumieć że marketing jest częścią składową systemu finansowego klubu i jest sprawny wtedy kiedy generuje dodatkowe zyski ale w odpowiedniej proporcji do nakładów. Wisła nie jest czekoladką która ma sprzedać się w całej Polsce czy świecie w ciągłym cyklu który marketing ma zbudować tylko ma zadbać o wypełnienie pewnej ograniczonej przestrzeni ( zawartość stadionu, założony plan sprzedaży pamiątek i usług w dniu meczu, wzmacnianie marki, ułatwiające negocjacje z sponsorami ) W którym z tych celów pomoże wyklejenie całego Krakowa plakatami? A może inaczej o ile w stosunku do kosztu takiego działania zwiększą się w pływy i z jakim ryzykiem wiąże się taka inwestycja? Marketing działa poprawnie i nie ma żadnych podstaw żeby mówić że nie istnieje. Skupił się na usprawnianiu przekazu klub - kibic i wykorzystaniu novum postaci trenera i zawodników na dzień dzisiejszy to wystarcza ( pełny stadion nieźle rozchodzące się karnety ) a jeśli masz wątpliwości to polecam słowa Kafarskiego po meczu z Górnikiem:" Były w telewizji ostatnio ładne reklamy Lecha i Cracowi dzisiaj oglądaliście reklamę Lechii" ( 5:1 ).
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.09.2010, 18:11
Czy Maaskant ma tylko jeden garnitur?
Bez napinki, tak tylko mi sie w oczy rzuca ;]
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.09.2010, 18:14
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Czy Maaskant ma tylko jeden garnitur?
Bez napinki, tak tylko mi sie w oczy rzuca ;]
Może i jeden ale wartością przewyższa wartość Twojej całej szafy.
Głupie pytanie, głupia odpowiedź.

Nie oceniajcie go w tym momencie za grę drużynę, ja proszę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 18:27
Dać Maaskantowi czas , bo z pustego i Salomon nie naleje . 5 pkt na 12 to marny wynik , ale trzeba powiedzieć że jest w tej chwili w lidze sporo drużyn lepiej zoorganizowanych i zgranych od nas . Jako jedynej drużynie ekstraklasy po sezonie sprzedano 6 obrońców i kupiono również w 6 , w każdym przypadku słabszego niż poprzednik .

Pytanie tylko czy ktokolwiek w klubie ma jakieś pomysly na np wizję obrony . Maasnant to na pewno zbyt ambitny trener by sie poddać po 4 meczach . Na razie trzeba walczyc tym co mamy , w wiosna powinna zweryfikować wiele rzeczy .
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.09.2010, 18:32
No, to chyba mamy nowego 'złotoustego'.
Zobaczymy co będzie w przyszłości, ale na razie z każdym kolejnym meczem Roberta jako trenera mamy coraz słabszą grę, co wyniki potwierdzają w 100%.
Jasne, wszyscy wiedzą że
1) Maaskant przejął zespół w trakcie rundy, i sam go nie przygotowywał
2) ma wyrównana ale przeciętną kadrę

ale
ad. 1) i co z tego? Czy nasi biegają wolniej od przeciwników? Albo nie mają sił w końcówkach? Nie, wręcz przeciwnie, póki co to przebudzają się w końcówkach i w ostatnich minutach osiągają znaczną przewagę. Nikt mi więc nie wmówi że są źle przygotowani, poza tym to jakiś absurd z tym polskim mówieniem o 'przygotowaniu zespołu do sezonu'. To bzdura jest kompletna, formę szlifuje się każdego dnia, na każdym treningu, a nie tylko przez 3 tygodnie przed sezonem.
ad. 2) I co że przeciętna? My nie gramy z Manchasterami tylko z Bełchatowem, Jagą czy Koroną... a to żadne potęgi nie są, i wcale silniejszej kadry niż my nie mają. Owszem, pojedynczych piłkarzy możemy im zazdrościć, ale bez przesady.

Prawda jest taka że przyszedł do nas przeciętny trener z baardzo przeciętnej (by nie powiedzieć słabej ostatnimi laty) ligi. Jedyny jego atut to że jest z tego legendarnego 'zachodu'.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2010, 18:41
Zaczyna się polskie piekiełko. Dajcie trenerowi czas. Teraz to wygląda źle, ale czy to jest na prawdę takie ważne, jakie mamy doraźne wyniki ? I tak wyżej ch nie podskoczymy z takim składem w pucharach.
Maaskant planuje na kilka kroków w przód, a wy macie klapki na oczach i widzicie tylko w kategoriach 3p = wszyscy zajebiści 1,0 = trener do dupy
..
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.09.2010, 18:47
Polskie piekiełko to miał Skorża który mimo zwycięstw i liderowania był wiecznie 'jechany'. Maaskant daje póki co ciała i wszelkie słowa krytyki są uzasadnione.
I nie wiem od kiedy to słaba gra i kiepskie wyniki są lepsze od zwycięstw, a przy tym świadczą o myśleniu 'do przodu'...

EDYT
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że ten przeciętny trener był jednym z głównych kandydatów na stanowisko selekcjonera reprezentacji Holandii później wicemistrza świata.
Tak, a Błaszczykowskim interesował się Liverpool i Real Madryt.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 26.09.2010 o godz. 18:54.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.09.2010, 18:48
W naszej lidze wygrywają zespołu lepiej poukładane taktycznie i lepiej przygotowane fizycznie - tych elementów w zespołach takich jak Wisła brakuje przez co wyniki są takie a nie inne - ale realnie i obiektywnie do przewidzenia. Ja będę powtarzał, że zmiana w trakcie sezonu trenera zaraz po przygotowaniach vide Kasperczak to błąd w tym znaczeniu że do zimy pozycja Holendra będzie z tygodnia na tydzień słabła a miarą tego będą wyniki osiągane przez niego. Wiślacy więcej trenują, są dłużej na terenie klubu ale jakie to ma przełożenie skoro umiejętności brakuje. Mamy przeciętnych grajków - zmiana trenerów tylko na krótką chwilę coś wnosi efekt nowej miotły a potem powrót do szarej rzeczywistości.
Jedno w tym wszystkim jest bardzo niedobre - transfery letnie w ogólnej ocenie należy ocenić na ocenę niedostateczną - przy takiej rotacji żaden trener nie da sobie rady bez względu jakie będzie nosił nazwisko.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2010, 18:48
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka że przyszedł do nas przeciętny trener z baardzo przeciętnej (by nie powiedzieć słabej ostatnimi laty) ligi. Jedyny jego atut to że jest z tego legendarnego 'zachodu'.
Dziwne, że ten przeciętny trener był jednym z głównych kandydatów na stanowisko selekcjonera reprezentacji Holandii później wicemistrza świata.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 26.09.2010, 18:57
Polskie piekiełko to miał Skorża który mimo zwycięstw i liderowania był wiecznie 'jechany'. Maaskant daje póki co ciała i wszelkie słowa krytyki są uzasadnione.
I nie wiem od kiedy to słaba gra i kiepskie wyniki są lepsze od zwycięstw, a przy tym świadczą o myśleniu 'do przodu'...
Tutaj to chyba jednak przesadziłeś bo takiego wsparcia jak miał Skorża od kibiców to pewnie długo żaden trener w Wiśle nie doczeka. Na piekiełko sam zapracował sobie z czasem chociażby Levadią. Co do stylu to jest taki sam jak w poprzednim sezonie z jedną różnicą, wtedy mieliśmy obronę i Marcelo przy stałych fragmentach.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2010, 18:58
Zobaczymy co będzie w przyszłości, ale na razie z każdym kolejnym meczem Roberta jako trenera mamy coraz słabszą grę, co wyniki potwierdzają w 100%.
Jasne, wszyscy wiedzą że

ale
ad. 1) i co z tego? Czy nasi biegają wolniej od przeciwników? Albo nie mają sił w końcówkach? Nie, wręcz przeciwnie, póki co to przebudzają się w końcówkach i w ostatnich minutach osiągają znaczną przewagę. Nikt mi więc nie wmówi że są źle przygotowani, poza tym to jakiś absurd z tym polskim mówieniem o 'przygotowaniu zespołu do sezonu'. To bzdura jest kompletna, formę szlifuje się każdego dnia, na każdym treningu, a nie tylko przez 3 tygodnie przed sezonem.
ad. 2) I co że przeciętna? My nie gramy z Manchasterami tylko z Bełchatowem, Jagą czy Koroną... a to żadne potęgi nie są, i wcale silniejszej kadry niż my nie mają. Owszem, pojedynczych piłkarzy możemy im zazdrościć, ale bez przesady.

Jak liga holenderska jest przecietna to jak nazwwałbys nasza ligę ? przypominam że My jestesmy 100 lat za murzynami , a Holandia to kraj aktualnych wicemistrzów świata .

ad1) nasi wcale nie są lepiej przygotowani fizycznie od przeciwników , to poprostu wynika z przebiegu spotkania

w meczach z Arką , Widzewem czy Polonia B. to nasi bronili wyniku jak niedawno robiła to Jaga czy Bełchatów . To nie wynika z tego że jesteśmy lepiej czy gorzej przygotowani pod względem kondycyjnym .

Wisla moze i ma potencjalnie najlepszą kadrowo drużyne w lidze , pewnie tez dlatego nie odstajemy w posiadaniu piłki , ale trzeba tez powiedzieć ze nasza drużyna stoii w miejscu od paru lat , a w tym czasie wiele drużyn poczyniło zaskakiwany rozwój .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2010, 19:00
Jasne, wszyscy wiedzą że

ale

I się zaczęło, zgodnie z moimi przewidywaniami. Winny będzie trener, który dostał szrot a nie prezes, który bezmyślnymi ruchami kadrowymi doprowadził do obecnej sytuacji.
Wiecie, jakiego trenera wam potrzeba? Takiego jak Legii w '93.

Nie, mój drogi - bez wzmocnień żaden trener nic więcej nie ugra. Taka smutna rzeczywistość.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wisla moze i ma potencjalnie najlepszą kadrowo drużyne w lidze (...)
Jakieś konkrety, czy może po prostu zatrzymałeś się myślami ładnych kilka lat wstecz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.09.2010 o godz. 19:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.09.2010, 19:10
wyniki potwierdzają tylko, że Wisła nagromadziła w swoim składzie ludzi totalnie niezdolnych do kreowania gry, i przystosowanych w dużej mierze do gry z kontry, jak Boguski, Kirm, Małecki czy Brożek, oraz piłkarzy totalnie nie przystających umiejętnościami do realiów eklasy, jak Łobodziński czy Kowalski.

I dopóki nie rozgoni tego towarzystwa na cztery wiatry, to nawet Mourinho by nie pomógł.

A jak dodasz do tego emerytów Sobola, Żurawia i Clebera, plus kupę nowych piłkarzy, masz co widzisz.

Karherop napisał(a):
Wisla moze i ma potencjalnie najlepszą kadrowo drużyne w lidze , pewnie tez dlatego nie odstajemy w posiadaniu piłki , ale trzeba tez powiedzieć ze nasza drużyna stoii w miejscu od paru lat , a w tym czasie wiele drużyn poczyniło zaskakiwany rozwój
Wisła nie ma najlepszej kadrowo drużyny, ma najbardziej przepłaconą. Jedynymi kreatywnymi piłkarzami w drugiej linii zdolnymi zrobić różnicę są Małecki i Rios. A stoimy w miejscy od lat przez trzymanie w kadrze piłkarzy ktorzy nie rokują, a kase biorą.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.09.2010, 19:14
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Marketing działa poprawnie
Chyba jedynie ściągając tu Żurawskiego...

Tarann napisał(a):Wyświetl post
polecam słowa Kafarskiego po meczu z Górnikiem:" Były w telewizji ostatnio ładne reklamy Lecha i Cracowi dzisiaj oglądaliście reklamę Lechii" ( 5:1 ).
Czy obecni pracownicy Wisły Kraków (mam na myśli piłkarzy) dadzą Maaskantowi w bliżej określonej przyszłości podstawy do wypowiedzenia podobnych słów ?
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 26.09.2010, 19:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I się zaczęło, zgodnie z moimi przewidywaniami. winny będzie trener, który dostał szrot a nie prezes, który bezmyślnymi ruchami kadrowymi doprowadził do obecnej sytuacji.
Wiecie, jakiego trenera wam potrzeba? Takiego jak Legii w '93.

Nie, mój drogi - bez wzmocnień żaden trener nic więcej nie ugra. Taka smutna rzeczywistość.
Nie wiem czy tylko mi się to rzuca w oczy ale jest tak że najpierw wszyscy mówią że trenerowi trzeba dać czas, zacznijmy rozliczać z wyników piłkarzy, działaczy a jak przychodzą słabe wyniki to po miesiącu już by się trenera zwalniało.
Gość pracuje miesiąc, przyszedł do rozwalonej pod każdym względem drużyny i to w trakcie trwania rozgrywek i już by się chcieli cudów spodziewać.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.09.2010, 19:17
W NAC kibice też narzekali, że Maaskant stawia na przestarzałych graczy i ma swoich pupilków. Jeżeli będzie tak dalej robił w Wiśle(Żurawski, Boukhari) to sam siebie będzie dołował...
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.09.2010, 19:19
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Tutaj to chyba jednak przesadziłeś bo takiego wsparcia jak miał Skorża od kibiców to pewnie długo żaden trener w Wiśle nie doczeka. Na piekiełko sam zapracował sobie z czasem chociażby Levadią. Co do stylu to jest taki sam jak w poprzednim sezonie z jedną różnicą, wtedy mieliśmy obronę i Marcelo przy stałych fragmentach.
Czyli te 2 mecze przesłaniają wszystko co dokonał w Wiśle?
Fajne rozumowanie.Każdy trener miał jakieś mniejsze czy większe wpadki.
Prawda jest taka, że dopóki był Skorża to były jako takie wyniki i nie zmienią tego kiepskie mecze przed zwolnieniem.

Co do Maaskanta to nie można go oceniać po tym co teraz widzimy.Powtarzane to już było setki razy.Nie on przygotował drużynę do sezonu, nie on wybierał zawodników(nie licząc Boukhariego i Branco).
Na prawdziwą ocenę pracy czekamy do wiosny.Chociaż już niektórzy tracą kontakt z rzeczywistością i mają wątpliwości co do kompetencji Maaskanta(np. Mar85 czy lexm).
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2010, 19:22
witeq napisał(a):Wyświetl post

Wisła nie ma najlepszej kadrowo drużyny, ma najbardziej przepłaconą. Jedynymi kreatywnymi piłkarzami w drugiej linii zdolnymi zrobić różnicę są Małecki i Rios. A stoimy w miejscy od lat przez trzymanie w kadrze piłkarzy ktorzy nie rokują, a kase biorą.
mówiąc 'najlepsza kadrowo ' mam na myśli fakt , że np każdy ( prócz Clebera i Paljicia ) z zawodników w naszej kadrze ma mniejszy lub wiekszy staż reprezentacyjny w swoim kraju ( lub młodzieżówce ) To że wielu zawodników jest bez formy lub ich najlepsze lata są za sobą ( Cleber , Żurawski ) to juz inna sprawa . To że jest przepłacana to się zdecydowanie zgadzam .

poza tym do drugiej lini Boukhari zrobił nam już drugą bramke ( inicjował akcje bramkową )

pod 1 i 3 zdaniem sie podpisuję .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów