The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 17:10
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Niczego to nie pokazuje. Nadrobi braki w przygotowaniu fizycznym, dostanie kilka szans gry w pierwszym składzie (a dostanie na pewno, bo Cleber jest o kartkę od zawieszenia), to będziesz go oceniał, a na razie skończ z tworzeniem fikcji, zmyślaniem kolejnych bzdur i przeinaczaniem faktów.
Ok, powiem zatem "po Twojemu", "nie przeinaczając faktów i nie tworząc fikcji" : Maaskaant trzyma na ławce Chaveza dlatego, że jest świetnym zawodnikiem lepszym od pary Cleber-Bunoza. Takie postępowanie świadczy wyłącznie o dużej klasie sportowej zawodnika, nie przeciwnie. A o wartości piłkarza w ogóle można mówić wyłącznie wtedy, gdy ów jest w pełni formy, a kibice mogą go widzieć na boisku przez minimum kilka miesięcy

Cytat:
Mhm, a Valckx został zatrudniony po to żeby zawijać w sreberka. Widzę, że dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu, bo Ty i tak "swoje wiesz" na temat tego jak będzie.
Na razie to jestem jedynie wielce ciekaw, kto Ci zagwarantował że będzie inaczej niż zwykle, skoro tak się przy tym upierasz? Proszę choć jeden konkret, argument, a nie słoganiki o Holendrach i sreberkach. O Bednarzu, Skorży, Kasperczaku itd itp. też można byłoby napisać, że nie byli kontraktowani po to, by robić za świstaki.

Ja bardzo chciałbym, aby było inaczej niż zwykle. Ale ostatnie sezony są przeciwko Tobie. Za sobą masz tylko marzenia i nadzieje.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.09.2010 o godz. 17:13.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 23.09.2010, 17:37
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ok, powiem zatem "po Twojemu", "nie przeinaczając faktów i nie tworząc fikcji" : Maaskaant trzyma na ławce Chaveza dlatego, że jest świetnym zawodnikiem lepszym od pary Cleber-Bunoza. Takie postępowanie świadczy wyłącznie o dużej klasie sportowej zawodnika, nie przeciwnie. A o wartości piłkarza w ogóle można mówić wyłącznie wtedy, gdy ów jest w pełni formy, a kibice mogą go widzieć na boisku przez minimum kilka miesięcy
Ale to nie jest po mojemu, bo ja nie twierdzę, że Chavez jest super grajkiem i jest lepszy od aktualnie grających, tylko, że nie należy go oceniać po siedzeniu na ławce w sytuacji, gdy nie grał po prostu ze względu na brak odpowiedniego przygotowania do sezonu. Twierdzę zaś, że trzeba dać mu czas, szansę i wstrzymać się z ferowaniem wyroków. U mnie Chavez ma na razie zerowe konto po stronie plusów i minusów, bo nie miał okazji żeby się wykazać zarówno w tym pozytywnym sensie, jak i w negatywnym. Uważam, że kryteria oceny powinny być obiektywne, więc siedzącego na ławce i mającego za sobą raptem jeden mecz Chaveza po prostu nie powinno się jeszcze oceniać po samym siedzeniu na ławce. Zresztą na razie siedział na ławce tylko kilka meczów, gdyby to był cały sezon, to rozmawialibyśmy inaczej.

Na razie to jestem jedynie wielce ciekaw, kto Ci zagwarantował że będzie inaczej niż zwykle, skoro tak się przy tym upierasz? Proszę choć jeden konkret, argument, a nie słoganiki o Holendrach i sreberkach. O Bednarzu, Skorży, Kasperczaku itd itp. też można byłoby napisać, że nie byli kontraktowani po to, by robić za świstaki.
Myślę, że dobrym omenem jest sprowadzenie przez holenderski duet Boukhariego, bo tacy gracze do naszej ligi trafiają niezwykle rzadko. Jasne, że nie mam gwarancji, że nasze kolejne transfery będą lepsze, a klub będzie wydawał grube miliony, ale w ten sposób moglibyśmy dyskutować w nieskończoność, bo tak naprawdę nikt nie ma szklanej kuli i nie wiadomo jak będzie. Natomiast nie chcę mi się wierzyć, że Valckx został sprowadzony po to, by kontynuować amatorszczyznę, którą uprawiali Bednarz czy Skorża. Zresztą oni nie sprowadzali zawodników pokroju Riosa czy wspomnianego Boukariego.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 23.09.2010, 18:16
Co poniektórzy traktują zatrudnienie duetu z Holandii jako wybawienie nas ze wszystkich problemów i błędów popełnianych latami przez decydentów w naszym klubie. Gdyby to było takie proste że zatrudniając dyrektora sportowego z zagranicy mamy na bank zapewnione dobre transfery, świetnie dobraną siatkę skautów - zapewne już dawno na ten pomysł ktoś w klubie by wpadł - wszak nie wszystkich pracowników klubu można nazwać bandą skretyniałych amatorów - ale to w rzeczywistości już tak łatwo i przyjemnie nie przekłada się na owe bonusy bo żaden nawet najlepszy trener czy dyrektor sportowy nie osiągnie wyników w swojej dziedzinie bez zaplecza, które powinien zagwarantować profesjonalny klub. Bez pieniędzy - sprowadzając zawodników do 500 tys euro, na wypożyczenia aż wreszcie za darmo silnego zespołu się nie zbuduje. Bez zaplecza w postaci bazy treningowej, profesjonalnego sztabu trenerskiego odpowiedzialnego za rozwój młodych adeptów futbolu - nie wyszkoli się uzdolnianych wychowanków etc.. To wszystko ma jeden mianownik pieniądze plus profesjonalne zarządzanie przez które należy rozumieć również działanie właściciela klubu.

Wisła nie spełnia żadnego z powyższych kryteriów dlatego jest w takim miejscu na jakie zasługują jej właściciel i władze.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 23.09.2010 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.09.2010, 19:12
Antyzbymak napisał(a):Wyświetl post
Co poniektórzy traktują zatrudnienie duetu z Holandii jako wybawienie nas ze wszystkich problemów i błędów popełnianych latami przez decydentów w naszym klubie. Gdyby to było takie proste że zatrudniając dyrektora sportowego z zagranicy mamy na bank zapewnione dobre transfery, świetnie dobraną siatkę skautów - zapewne już dawno na ten pomysł ktoś w klubie by wpadł - wszak nie wszystkich pracowników klubu można nazwać bandą skretyniałych amatorów - ale to w rzeczywistości już tak łatwo i przyjemnie nie przekłada się na owe bonusy bo żaden nawet najlepszy trener czy dyrektor sportowy nie osiągnie wyników w swojej dziedzinie bez zaplecza, które powinien zagwarantować profesjonalny klub. Bez pieniędzy - sprowadzając zawodników do 500 tys euro, na wypożyczenia aż wreszcie za darmo silnego zespołu się nie zbuduje. Bez zaplecza w postaci bazy treningowej, profesjonalnego sztabu trenerskiego odpowiedzialnego za rozwój młodych adeptów futbolu - nie wyszkoli się uzdolnianych wychowanków etc.. To wszystko ma jeden mianownik pieniądze plus profesjonalne zarządzanie przez które należy rozumieć również działanie właściciela klubu.

Wisła nie spełnia żadnego z powyższych kryteriów dlatego jest w takim miejscu na jakie zasługują jej właściciel i władze.
wow naprawdę odkrywcze.
PS. fajny nick.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.09.2010, 19:44
Ja bardzo chciałbym, aby było inaczej niż zwykle. Ale ostatnie sezony są przeciwko Tobie. Za sobą masz tylko marzenia i nadzieje.
Zapominasz mój drogi o jednym istotnym fakcie - właśnie wróciliśmy na R22, więc są przesłanki do tego, że będzie trochę inaczej niż 'zwykle'. Możliwe implikacje tego powrotu pozostawiam Tobie do rozważenia.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.09.2010 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.09.2010, 21:23
Znajdź proszę post, w którym tak pisałem.
Jasne, przekopię się tylko przez kilkaset stron tematu transferowego.
Jaja sobie robisz? Już zapomniałeś kto na forum rozpływał się nad "młodym reprezentantem" Pazdanem, kiedy Skorża w przypływie desperacji postanowił go przetestować?

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zapominasz mój drogi o jednym istotnym fakcie - właśnie wróciliśmy na R22, więc są przesłanki do tego, że będzie trochę inaczej niż 'zwykle'. Możliwe implikacje tego powrotu pozostawiam Tobie do rozważenia.

Pozdrawiam
A na chwilę przed jego wielkim otwarciem rozsprzedaliśmy skład w ....u. Możliwe implikacje takiego działania zostawiam Tobie do rozważenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 21:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.09.2010, 21:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No właśnie to nie jest żaden materiał, tylko śmietnik. Jeżeli Maaskant nie dostanie porządnych wzmocnień, to nie ma sensu liczyć na cokolwiek - nawet najlepszy trener nie sprawi, że Boguski przestanie potykać się o własne nogi, Sobol, Cleber i Żurawski odmłodnieją o przynajmniej dwa lata a Łobodziński... OK, w przypadku tego ostatniego nie wiem nawet od czego zacząć.

Boję się właśnie takich gości jak Ty, którzy oczekują od trenera nie wiadomo czego. Cuda może są, ale nie zdarzają się często - a wcześniej czy później Legia i Amika się ogarną. Jeżeli wówczas wciąż będziemy czekać na "przebudzenie" Łobodzińskiego, Kirma, Bunozy, Cikosa i kogo tam jeszcze, to nie wróżę nam sukcesów...
Strasznie emocjonalna się ta dyskusja robi... Wolę jednak dyskusję na argumenty, a nie na lęki...
Jeszcze raz napiszę - mamy to, co mamy (w sensie kadrowym) i - mimo wszystko - ja widzę szansę zrobienia z tego drużyny. Jako, że to jest wątek o Maaskancie, wydaje mi się bez sensu dyskutować o wartości kadry Wisły.
Nie czekam na cudowne przebudzenia. Uważam, że Cikos i Bunoza to dopiero materiał na dobrych obrońców i nie powinni być kupowani jako "wzmocnienia". Widzę, jakim marnotrawstwem jest trzymanie Łobodzińskiego i obawiam się, że ani Kirm ani Jirsak nie zrobią już furory u nas (choć mała nadzieja wciąż się tli bo pachnie mi to w obu przypadkach problemami z psyche)
Ale ciekawi mnie właśnie, jak w takich trudnych kadrowo warunkach poradzi sobie Maaskant. Niewielkie powody do optymizmu już znajduję - Brożkowi znów się chce, Mały dostał po uszach, Wilk dostaje szanse, na które zasługuje. Czy Bunoza i przede wszyskim Cikos przerobią w przyspieszonym trybie "podstawówkę dla obrońców" mając Maaskanta za nauczyciela ? Czy pewność siebie i głód piłki odzyska Żuraw ? Czy Wilk zrobi postępy na miarę Euro 2012 ? To według mnie ciekawe tematy.
A nadzieję trzeba po prostu mieć ...
Powód: poprawienie cytatu
Ostatnio edytowane przez zajacek : 23.09.2010 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:49
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Strasznie emocjonalna się ta dyskusja robi... Wolę jednak dyskusję na argumenty, a nie na lęki...
(...)
Tak. Wolisz dyskusję na argumenty, ale wyjeżdżasz mi z nadzieją.

Ja wolę nie dyskutować z czyjąś wiarą.

Ja tego materiału na drużynę nie widzę - brak jest szkieletu, bo starszyzna jest już za stara i po prostu za słaba. Brak też stabilizacji, bo Ci ofensywni gracze ( Rioz i Bunoza ) są tylko wypożyczeni i coś mi mówi, że nie stać nas na ich wykup. Biorąc to pod uwagę - faktycznie pozostaje tylko nadzieja, bo racjonalnych przesłanek że będzie lepiej po prostu brak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:51
Jasne, przekopię się tylko przez kilkaset stron tematu transferowego.
Jaja sobie robisz? Już zapomniałeś kto na forum rozpływał się nad "młodym reprezentantem" Pazdanem, kiedy Skorża w przypływie desperacji postanowił go przetestować?
Nie, nie robię sobie jaj. Nie trzeba grzebać w temacie transferowym, bo wystarczy tylko w moich postach, których za wiele nie ma. Uprzedzając Twój trud powiem Ci tylko, że już sprawdziłem i żadne takie sformułowania tam nie padły. Pisałem w skrócie tyle, że Pazdana nie zaszkodzi przetestować i że w związku z naszą ubogą wówczas kadrą mógłby być niezłym jej uzupełnieniem, czyli trzecim w hierarchii środkowym obrońcą lub alternatywą na pozycję defensywnego pomocnika. Pisałem też, że jest lepszy od Kowalskiego i na dzień dzisiejszy to podtrzymuję. Skończ więc z tym zmyślaniem.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 23.09.2010, 21:51
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz napiszę - mamy to, co mamy (w sensie kadrowym) i - mimo wszystko - ja widzę szansę zrobienia z tego drużyny. Jako, że to jest wątek o Maaskancie, wydaje mi się bez sensu dyskutować o wartości kadry Wisły.
Nie czekam na cudowne przebudzenia. Uważam, że Cikos i Bunoza to dopiero materiał na dobrych obrońców i nie powinni być kupowani jako "wzmocnienia". Widzę, jakim marnotrawstwem jest trzymanie Łobodzińskiego i obawiam się, że ani Kirm ani Jirsak nie zrobią już furory u nas (choć mała nadzieja wciąż się tli bo pachnie mi to w obu przypadkach problemami z psyche)
Ale ciekawi mnie właśnie, jak w takich trudnych kadrowo warunkach poradzi sobie Maaskant. Niewielkie powody do optymizmu już znajduję - Brożkowi znów się chce, Mały dostał po uszach, Wilk dostaje szanse, na które zasługuje. Czy Bunoza i przede wszyskim Cikos przerobią w przyspieszonym trybie "podstawówkę dla obrońców" mając Maaskanta za nauczyciela ? Czy pewność siebie i głód piłki odzyska Żuraw ? Czy Wilk zrobi postępy na miarę Euro 2012 ? To według mnie ciekawe tematy.
Szanse zrobienia z tego co jest drużyny są nikt temu nie zaprzecza tyle tylko że ekipy nie na mistrzostwo polski - europejskie puchary pominę milczeniem. A chyba nie takie podobno mamy ambicje chociaż już sam trener ostatnim przestał mówić o LM i dobrze bo choć jest u nas krótko poznał nasze realia czego pan Basałaj jakoś nie może dostrzec epatując na każdym kroku awansem do LM w przeciągu sezonu - grunt to optymizm. Nazwać to można jedynie bujaniem w obłokach, wiele rzeczy by się chciało gdzie nie spojrzeć wielkie NIC.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 23.09.2010 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.09.2010, 21:59
Tak. Wolisz dyskusję na argumenty, ale wyjeżdżasz mi z nadzieją.

Ja wolę nie dyskutować z czyjąś wiarą.

Ja tego materiału na drużynę nie widzę - brak jest szkieletu, bo starszyzna jest już za stara i po prostu za słaba. Brak też stabilizacji, bo Ci ofensywni gracze ( Rioz i Bunoza ) są tylko wypożyczeni i coś mi mówi, że nie stać nas na ich wykup. Biorąc to pod uwagę - faktycznie pozostaje tylko nadzieja, bo racjonalnych przesłanek że będzie lepiej po prostu brak.

widzę, że u ciebie znajomość naszej kadry stoi na wysokim poziomie^^
Po Pierwsze RIOS ! - Wstyd nie znać pisowni naszego zawodnika
Po drugie Bunoza jest obrońcą, więc jest to gracz DEFENSYWNY, a nie OFENSYWNY
Po trzecie Bunoza NIE jest wypożyczony, tylko podpisane do 2014 roku tak mi się zdaje.

I weź nie narzekaj na wszystko, bo aż się czytać tego nie chce. Każde posunięcie zarządu jest złe. Wyluzuj troche
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2010, 22:13
janko04 napisał(a):Wyświetl post
widzę, że u ciebie znajomość naszej kadry stoi na wysokim poziomie^^
Po Pierwsze RIOS ! - Wstyd nie znać pisowni naszego zawodnika
Po trzecie Bunoza NIE jest wypożyczony, tylko podpisane do 2014 roku tak mi się zdaje.

I weź nie narzekaj na wszystko, bo aż się czytać tego nie chce. Każde posunięcie zarządu jest złe. Wyluzuj troche
jak śmiesz poprawiać wolfy'ego.on wie i tak lepiej.a jak fakty są inne-tym gorzej dla faktów.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:20
A ja myślę, że nasza dyskusja na temat tego, czy Wisła jest słaba, czy też nie jest bardzo jałowa. Osobiście jadąc nastudia w październikumyślę się wybrać na kilka spotkań Wisły. Jestem przekonany, że wraz z większym zainteresowaniem nas kibiców drużyna będzie stawać się silniejsza, a nie słabsza. Myślę, że są duże szanse na jakieś zimowe transfery przygotowany przez holenderski duet.

Maaskant narazie robi dobrą pracę, miejmy nadzieję, że efekty będą coraz lepsze - popatrzmy zresztą na tabelę - większość faworytów zaliczyło falstart na początku rozgrywek. Poczekajmy na dalszy rozwój sytuacji i pozwólmy na spokojną pracę trenerowi Maaskantowi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:21
Chodziło mi o Boukhariego. Pora spać

P.S. Można się było chyba domyślić z kontekstu...

picasso napisał(a):Wyświetl post
jak śmiesz poprawiać wolfy'ego.on wie i tak lepiej.a jak fakty są inne-tym gorzej dla faktów.
Ale błysnąłeś. Na nic więcej jak widać Cię nie stać. Sprawdź jeszcze, czy nie walnąłem jakiejś literówki, często zdarza mi się nie wklepać wszystkich polskich znaków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 22:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:33
Chodziło mi o Boukhariego. Pora spać

P.S. Można się było chyba domyślić z kontekstu...

Ale błysnąłeś. Na nic więcej jak widać Cię nie stać. Sprawdź jeszcze, czy nie walnąłem jakiejś literówki, często zdarza mi się nie wklepać wszystkich polskich znaków.
Twojemu blyskowi i tak nie mam szans dorównać.kiedyś myslalem,że tylko mnie drażnią Twoje wypociny,ale widzę że takich osob jest wiecej.Ty i i jeszcze jeden kolega-od niedawna na czerwono-uznajecie tylko te argumenty które sa wam wygodne.jeżeli nie zgadzaja sie one z waszymi tezami,to je ignorujecie.a na to co się Wam nie udaje spuszczacie zasłonę milczenia.dyskusja z wami jest bezcelowa i z tego co zauwazyłem coraz więcej ludzi na forum to dostrzega
PS.dobrze wiesz,ze nie chodziło o literówki,ale lepiej było się tego doczepic,niz odnieść się do meritum.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.09.2010, 22:35
czy można się było domyśleć. Założę się, że wielu użytkowników nie domyśliła się i bała się zwrócić Tobie uwagę.

Powiedziałeś, że nie stać nas na kupno wypożyczonych zawodników. Uważam, że się mylisz. Zarządzanie kadrowe Wisłą zmieniło się i to widać. Obiło mi się o uszy gdzieś, że w kontrakcie mają oni klauzule pierwokupu. Basałaj nie jest głupi, zna się na swoim fachu.

Napisałeś o starszyźnie, że jest stara...( Dziwne, aby starszyzna była młoda) ... i słaba. Nie zgadzam się. Sobol, Żuraw czy nawet Boukhari, swoim doświadczeniem przebijają o lata świetlne wielu zawodników z naszej ligi.

I na końcu twierdzisz, że lepiej nie będzie... Nie wiem jakie ty mecze oglądasz, jeśli nie widzisz różnicy w stylu gry. Nowy trener nie zrobi drużyny w miesiąc. Potrzeba przynajmniej sezonu, aby poznać każdego zawodnika itp. Ja osobiście widzę duży progres. Za Skorży i Kasperczaka była długa piła na Brożka i "Urwij się" jak to bywa w Okregówce. A teraz, utrzymujemy się przy piłce, mamy dużo podań, stwarzamy sobie sytuacje z gry, ale jeśli dla ciebie nie ma różnicy, to niestety obawiam się ze potrzebna będzie wizyta u okulisty

Pozdrawiam

Edit:

@picasso, wiesz wolfy i "tym podobni" to ludzie mądrzejsi od nas zwykłych szaraczków. Wiedzą lepiej. I też mnie strasznie drażnią jego wypociny. Wszystko mu nie odpowiada, jak jest taki mądry to proponuje mu wyłożyć kasę panu Cupiałowi, odkupić Wisłę i zarządzać nią..
Powód: ForumWisła
Ostatnio edytowane przez janko04 : 23.09.2010 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.09.2010, 22:45
Częściej od literówek zdarzają Ci się sofizmaty rozszerzenia. Stąd stwierdzenie, że nie przykładasz większej wagi do faktów, jest trafne.
Ktoś napisał, że piłkarz X zagrał nieźle? To w przyszłości będziesz mógł mu wypomnieć, że zachwycał się zawodnikiem X.
Ktoś stwierdził, że nie potrzeba nam kolejnego lewego pomocnika? To będzie można napisać, że uważa, iż w zespole nie potrzeba rywalizacji.
Ktoś powiedział, że nie należy wyzywać zawodników będących w słabej formie? To znaczy, ze będzie można mu zarzucić bezkrytyczność i uwielbienie dla naszych drużynowych gwiazdek.
itd. itp.

Nie możesz żyć jeśli w ten sposób nie przekręcisz i wyolbrzymisz wypowiedzi osób, z którymi się nie zgadzasz. Szkoda tylko, że nie zauważasz, że przez to nie dyskutujesz z użytkownikami forum, tylko ze swoją przeinaczoną interpretacją ich słów.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.09.2010, 23:06
janko04, mi osobiście brakuje takich dawnych ,,urwij się" ( jak to ująłeś), brakuje mi podań prostopadłych i podań w uliczkę. Kiedyś jedno dalekie podanie górą, albo dołem stwarzało więcej zagrożenia niż to obecne kopanie do siebie ( to trochę wygląda chaotycznie niestety). Mam nadzieję że trener nad tym też popracuje
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.09.2010, 00:00
tym podobni".
Jako tym podobny - w skrócie.
Mamy gówno? - mamy ,będzie miód? - tego nie wiemy
I to jest ta różnica - niektórzy opisują to co jest a niektórzy snują domysły co będzie.Sam często lubię się tak zabawić ,sam autentycznie mam nadzieje że ten duży krok w tył za jakiś czas będzie dwoma krokami w przód.
Ale to jest tylko gdybanie które na dziś nie ma wielkiego startu z faktami.

Straciliśmy mistrza? - tak
Daliśmy dupy w pucharach? - tak
Rozsprzedaliśmy wszystko co było do sprzedania? - tak
Mamy problem w tej rundzie? - tak

To są fakty, natomiast reszta to tylko domysły.Tyle ode mnie

I jak nie chcę wchodzić w kompetencje moderatorów to przyłączam się do apelu by zrobić coś z kolesiem o nicku antyzbymak - sam zbymaka nie darze wielką sympatią ale to nie ma znaczenia i jasne jest że ten koleś to prowokator.Sam nick jest już prowokacją,wiadomo że to któryś z odstrzelonych a jak też wiadomo, zakładanie kilku kont jest niezgodne z regulaminem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.09.2010, 08:48
Ja osobiście widzę duży progres. Za Skorży i Kasperczaka była długa piła na Brożka i "Urwij się" jak to bywa w Okregówce. A teraz, utrzymujemy się przy piłce, mamy dużo podań, stwarzamy sobie sytuacje z gry, ale jeśli dla ciebie nie ma różnicy, to niestety obawiam się ze potrzebna będzie wizyta u okulisty.
Fakt, nie ma już tylu podań na aferę ale z drugiej strony nasi na razie klepią piłkę często bezproduktywnie. Każde działanie powinno mieć jakiś cel. Czasem jak patrzę na grę to wydaje mi się, że celem naszych piłkarzy jest kolejne celne podanie i tyle.
Brakuje podań otwierających drogę do bramki. Pewnie pewnych schematów trzeba się pouczyć i mam nadzieję, że w końcu zobaczymy jak Wisła rozklepuje przeciwników w polu karnym, tak jak to kiedyś bywało. Nasi piłkarze to podobno profesjonaliści i nie trzeba ich chyba uczyć piłkarskiego rzemiosła od podstaw. Kilkanaście treningów powinno wystarczyć do dobrego opanowania kilkunastu schematów
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.09.2010, 08:53
Nie, nie robię sobie jaj. Nie trzeba grzebać w temacie transferowym, bo wystarczy tylko w moich postach, których za wiele nie ma. Uprzedzając Twój trud powiem Ci tylko, że już sprawdziłem i żadne takie sformułowania tam nie padły. Pisałem w skrócie tyle, że Pazdana nie zaszkodzi przetestować i że w związku z naszą ubogą wówczas kadrą mógłby być niezłym jej uzupełnieniem, czyli trzecim w hierarchii środkowym obrońcą lub alternatywą na pozycję defensywnego pomocnika. Pisałem też, że jest lepszy od Kowalskiego i na dzień dzisiejszy to podtrzymuję. Skończ więc z tym zmyślaniem.
no cóż tak z ciekawości zerknąłem w połowę tematu polityki transferowej i coś znalazłem:

....Podejrzewam, że jednak nie wiesz co on prezentuje. Pazdan to najlepszy defensywny zawodnik Górnika w ciągu dwóch ostatnich rund. Banaś strzelał wprawdzie więcej bramek, ale w defensywie (odbiorze, kryciu) Pazdan prezentował się jednak lepiej. Wyjątkiem były jego początki w ekstraklasie, gdzie Chinyama go ośmieszył. Od tamtego czasu, a zwłaszcza od czasu powołań do reprezentacji, zrobił jednak spory postęp i na pewno jest opcją, pod warunkiem jednak, że będzie on uzupełnieniem kadry i obok niego będziemy mieć jeszcze jednego środkowego obrońcę, po którego w razie czego będzie można sięgnąć. Na ten moment i tak ten transfer wydaje mi się średnio prawdopodobny, więc póki co wstrzymałbym się z wypieprzaniem Skorży na zbity pysk. ....
To nie miała być rekomendacja, nie zrozumiałeś mnie. Pazdan za Kasperczaka zaczął grać znacznie lepiej i obok Glika był bodaj najrówniej grającym młodym środkowym obrońcą spoza drużyn czołówki.
Widzę, że idziesz dalej w kpiny zamiast obiektywnie spojrzeć na człowieka. Jeden piłkarz nie decyduje o sile zespołu i Górnik spadł głównie ze względu na to, że nie potrafił niczego "skleić" w ofensywie. Aktualna niska pozycja w 1 lidze to z kolei efekt marnej dyspozycji strzeleckiej napastników Górnika, na co środkowy obrońca nie bardzo może mieć wpływ. Chcę przez to powiedzieć, że nawet z drużyn, które osiągają wynik sportowy poniżej oczekiwań można wyciągnąć ciekawych zawodników. Pazdan nie jest postacią pierwszoplanową, zatem ciężko żeby niektórzy dostrzegali dobrą robotę, którą wykonuje w defensywie. Poza tym zachowujecie się tak jakby Pazdan miał od razu grać w pierwszym składzie i być dla nas zbawieniem. Ja uważam, że to lepsze rozwiązanie niż Jop i razem z Kowalskim, Pazdan mógłby walczyć o miano 3 środkowego obrońcy, a przy okazji być również zabezpieczeniem dla pozycji defensywnego pomocnika. Czyli bardziej uzupełnieniem kadry, niż gwiazdą pierwszego składu, a podejrzewam, że jego ewentualne kupno, to byłby wydatek niewielki. No ale do transferu jeszcze daleko.
A czy któryś z wymienionej dwójki był na mistrzostwach europy? (chodziło o Polczaka i Wasiluka - przyp. mój)
To zależy od roli jaką miałby pełnić piłkarz. Jeżeli szukamy uzupełnienia kadry, to Pazdan będzie dobry, jeżeli równego konkurenta dla Marcelo i Głowackiego, to niestety trzeba będzie wybulić znacznie więcej. Bo w to, ze sprowadzimy drugiego Marcelo niestety nie wierzę.
Problemem jest znalezienie tego lepszego stopera z zagranicy. Na razie na Pazdana nic jeszcze nie wydaliśmy, więc czego konkretnie nie rozumiesz? Nie sprawdzi się, to pojedzie szukać klubu dalej.
W porządku, tylko obu sprowadzaliśmy chyba w innej roli. Obecnie szukamy raczej młodego stopera, następcę dla Głowackiego i poważnego konkurenta zarówno dla niego, jak i dla Marcelo. Krótko mówiąc trzeciego obrońcy, a Łobodziński i Gołos sprowadzani byli jako piłkarze, którzy od razu mieli wskoczyć do pierwszego składu......
To były Twoje posty w dyskusji z Wolfym - każdy może ocenić, czy jest to zgodne z tym o czym napisałeś w poście cytowanym na samej górze.
Gwoli wyjaśnienia nie piszę tego posta bo lubię jego czy nie lubię Ciebie - wstawiłem go ze względu na odzwierciedlenie faktów - wniosków nikomu nie każe wyciągać, każdy może zrobić to sam, a ja wolę postawić sie po stronie atakowanego zewsząd Wolfyego - bo w znacznej częsci sie z nim zgadzam.
pozdrawiam, bez urazy i bez odbioru
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 24.09.2010, 09:06
No więc ja czytałem te posty wczoraj i nie widzę tutaj żadnego rozpływania się nad Pazdanem. To, że Pazdan był najlepszym defensywnym zawodnikiem Górnika w roku 2009 to nie tylko mój pogląd, ale też kibiców Górnika. To, że prosiłem ludzi o danie mu czasu na wykazanie się przynajmniej na tych tygodniowych testach czy też to, że widziałem go jako walczącego z Kowalskim o 3 miejsce na środku obrony za Głowackim i Marcelo czy jako zmiennika Sobolewskiego też nie jest żadnym zachwalaniem tego zawodnika. Nie pisałem też jak widać, ze to będzie "drugi Sobol", więc nie wiem co chciałeś udowodnić tymi cytatami, ale nie udowodniłeś kompletnie nic poza tym, że Wolfy lubi sobie pozmyślać. Pisał o tym zresztą jova powyżej.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 24.09.2010 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.09.2010, 09:26
Panowie z ostatnimi kilkoma wpisami, jaki wklad w temat o trenerze Maaskancie ma to co ktos kiedys o jakims pilkarzu napisal? Wydaje mi sie ze sa do tego chyba odrebne tematy gdzie mozecie wymieniac swoje poglady na temat kadry i poszczegolnych zawodnikow.

A zebym i Ja offtopu nie popelnil to dodam ze bardzo mi sie podoba u Maaskanta to w jaki sposb probuje swoich graczy. Mianowicie chodzi mi o sytuacje jak te niby dni wolne i ze kto chce to moze przyjsc pocwiczyc. Niby nie musisz ale i tak zajecia sa fajnie zroganizowane (jak wczoraj) co wiecej trener po pierwszych cwiczeniach rzuca haslo "jak chcecie to mozemy zrobic jeszcze jedne fajne cwiczenie", i coZawodnicy o dziwo z checia zostaja jeszcze i z zapalem walcza w nowym "konkursie". Wydaje mi sie ze to jest tez sposob na ocene przez Maaskanta poszczegolnych graczy, ich podejscia do swojej pracy, jak i tego czy chca cos robic ponad stan czy sa minimalistami.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.09.2010, 09:53
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Fakt, nie ma już tylu podań na aferę ale z drugiej strony nasi na razie klepią piłkę często bezproduktywnie. Każde działanie powinno mieć jakiś cel. Czasem jak patrzę na grę to wydaje mi się, że celem naszych piłkarzy jest kolejne celne podanie i tyle.
Nic na raz. Najpierw niech nauczą się celnie podawać i wychodzić do tych podań. Przez kilka lat tego w ogóle nie robili. Przyjdzie czas,że zaczną grać w uliczkę i coś z tych podań będzie wynikać.

SlawekS napisał(a):Wyświetl post
o. Nasi piłkarze to podobno profesjonaliści i nie trzeba ich chyba uczyć piłkarskiego rzemiosła od podstaw. Kilkanaście treningów powinno wystarczyć do dobrego opanowania kilkunastu schematów
Oczywiście,że nasi piłkarze musza się uczyć rzemiosła od podstaw. Co ma do tego pojecie profesjonalisty?przecież można nim być będąc jednocześnie słabym.To nie wina Maaskanta,że co niektórzy mają problem z przyjęciem,Boguski,czy z celnym podaniem,Małecki. Tak więc najpierw trzeba tych gości coś nauczyć aby później od nich wymagać. Już oponowali kilka schematów ale to są podstawy podstaw, wystarczające na naszą ligę. Nie ulega wątpliwości,że w przyszłej rundzie będziemy grać daleko innym składem,zawodnikami którzy coś potrafią.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.09.2010 o godz. 09:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 24.09.2010, 10:47
Antyzbymak napisał(a):Wyświetl post
Szanse zrobienia z tego co jest drużyny są nikt temu nie zaprzecza tyle tylko że ekipy nie na mistrzostwo polski - europejskie puchary pominę milczeniem.
Na puchary to się zgodzę- można przemyśleć, ale na MISTRZA jak najbardziej, mamy taką "silną" ligę, że szanse na mistrza NAWET Z TYM co mamy są REALNE!

Tak więc wolfiacze i inne Markusy przestańcie chrzanić głupot, że jak Maaskant nie dostanie materiału to nic nie uszje, bo z tym co mamy (Boguskim i Łobodzińskim) ŚMIAŁO można walczyć o majstra, co do pucharów to wiadoma sprawa.
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.09.2010, 14:19
Cytat Roberta z oficjalnej:
„Rozmawiałem dłużej z Patrykiem dzisiaj rano” – odpowiedział Maaskant. „Komunikacja z nim na boisku jest trudna. Nie sprawia żadnych problemów, ale mój polski nie jest perfekcyjny, a jego angielski jest gorszy niż mój polski” – zażartował holenderski szkoleniowiec. „Wyjaśniłem mu kilka rzeczy. Patryk musi być cierpliwy. Jest bardzo utalentowany. Może być pożyteczny dla Wisły w tym sezonie, ale teraz postawiłem na innych graczy”
Slowa kluczowe - "w tym sezonie". Czy tylko w tym sezonie a w lecie "bye bye". Wiem szukam sensacji...
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Domello : 24.09.2010 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.09.2010, 14:32
Jeśli Maaskant okiełzna Małego, to będzie murowanym kandydatem do Piłkarskiego Oscara
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.09.2010, 15:49
picasso napisał(a):Wyświetl post
PS.dobrze wiesz,ze nie chodziło o literówki,ale lepiej było się tego doczepic,niz odnieść się do meritum.
Dobrze wiem, ze od dłuższego czasu chciałeś mi pojechać i wreszcie nadarzyła się okazja.
O co chodzi? Byłem zaspany, zamiast Boukhari napisałem Bunoza, chociaż z kontekstu można było się domyślić o kogo chodzi. Kolega janko postanowił to wykorzystać do porobienia sobie ze mnie jaj, co samo w sobie było żenujące, a Ty i jova ( ten to w ogóle jest numer, zarzucał mi generalizację i przylepianie etykietek w poście, który w całości był generalizacją i próbą przyczepienia mi etykietki; to się już ociera o schizofrenię - no, ale jeśli jednocześnie wyśmiewa się Petrescu i wychwala Skorżę; och - znowu generalizacja ) dorzuciliście jeszcze do pieca. Ani to ciekawe, ani merytoryczne - mam nadzieję, że poczuliście się lepiej. Z mojej strony zapewniam, że ani przez chwilę nie poczułem się gorzej Wybaczcie.

Dzięki, funkykoval, dokładnie o te posty mi chodziło. Było tego chyba nawet więcej, bo w międzyczasie włączył się Markus, ale daje dobry pogląd na to who is who. Niektórym pozostało już tylko tzw. palenie głupa.

Ogólnie zarys problemu przedstawił 1q2 - krótko, zwięźle i na temat, bez żadnych głodnych kawałków. Ja oceniam to co jest - i nie mam zamiaru ukrywać, że bardzo mnie obecny stan naszej kadry martwi. Na chwilę obecną Bunoza jest cienki, Żuraw ociężały etc. Co będzie za rok - to już kwestia spekulacji, ale obawiam się, że może być jak zwykle. Czyli dużo szumu, bez przełożenia na sensowne działania. Bo że mistrzami w nabijaniu kibiców w butelkę niewątpliwie Basałaj i S-ka są, to już wiemy. Tylko, że każdą fanfaronadę na koniec zawsze weryfikuje boisko.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.09.2010, 15:56
http://kiks.tv/2010/09/maaskant-male...byc-cierpliwy/

relacja video z konferencj na KIKS.tv, najwazniejsze wątki +kontrowersyjna wypowiedź Maskaanta na temat Małeckiego
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.09.2010, 16:02
Cytat:
Założę się, że wielu użytkowników nie domyśliła się i bała się zwrócić Tobie uwagę
wolfy jak Małecki - swoją dominującą osobowością nie daje rozkwitnąć forumowiczom o delikatnym usposobieniu

Cytat:
Tak więc wolfiacze i inne Markusy przestańcie chrzanić głupot, że jak Maaskant nie dostanie materiału to nic nie uszje, bo z tym co mamy (Boguskim i Łobodzińskim) ŚMIAŁO można walczyć o majstra, co do pucharów to wiadoma sprawa
w wielu kwestiach się z wolfym i markusem nie zgadzam, denerwuje mnie ich negowanie wszystkiego co związane z Basałajem i nie wiem jaki w tym mają interes, ale myślałem że już każdy widzi jak katastrofalnie słabą mamy kadrę. I Boguski z Łobodzińskim są pierwszymi z którymi należy się pożegnać, bo oni nawet w eklasie juz nie robią róznicy.

Ale jak widać wciąż są ludzie którzy nie widzą, że jedyna drogą dla Maaskanta jest wymiana połowy składu na lepszych piłkarzy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów