|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
: Maaskaant trzyma na ławce Chaveza dlatego, że jest świetnym zawodnikiem lepszym od pary Cleber-Bunoza. Takie postępowanie świadczy wyłącznie o dużej klasie sportowej zawodnika, nie przeciwnie. A o wartości piłkarza w ogóle można mówić wyłącznie wtedy, gdy ów jest w pełni formy, a kibice mogą go widzieć na boisku przez minimum kilka miesięcy ![]() Cytat:
Proszę choć jeden konkret, argument, a nie słoganiki o Holendrach i sreberkach. O Bednarzu, Skorży, Kasperczaku itd itp. też można byłoby napisać, że nie byli kontraktowani po to, by robić za świstaki. ![]() Ja bardzo chciałbym, aby było inaczej niż zwykle. Ale ostatnie sezony są przeciwko Tobie. Za sobą masz tylko marzenia i nadzieje.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.09.2010 o godz. 17:13.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co poniektórzy traktują zatrudnienie duetu z Holandii jako wybawienie nas ze wszystkich problemów i błędów popełnianych latami przez decydentów w naszym klubie. Gdyby to było takie proste że zatrudniając dyrektora sportowego z zagranicy mamy na bank zapewnione dobre transfery, świetnie dobraną siatkę skautów - zapewne już dawno na ten pomysł ktoś w klubie by wpadł - wszak nie wszystkich pracowników klubu można nazwać bandą skretyniałych amatorów - ale to w rzeczywistości już tak łatwo i przyjemnie nie przekłada się na owe bonusy bo żaden nawet najlepszy trener czy dyrektor sportowy nie osiągnie wyników w swojej dziedzinie bez zaplecza, które powinien zagwarantować profesjonalny klub. Bez pieniędzy - sprowadzając zawodników do 500 tys euro, na wypożyczenia aż wreszcie za darmo silnego zespołu się nie zbuduje. Bez zaplecza w postaci bazy treningowej, profesjonalnego sztabu trenerskiego odpowiedzialnego za rozwój młodych adeptów futbolu - nie wyszkoli się uzdolnianych wychowanków etc.. To wszystko ma jeden mianownik pieniądze plus profesjonalne zarządzanie przez które należy rozumieć również działanie właściciela klubu.
Wisła nie spełnia żadnego z powyższych kryteriów dlatego jest w takim miejscu na jakie zasługują jej właściciel i władze.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 23.09.2010 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Guest
|
|
PS. fajny nick. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.09.2010 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jasne, przekopię się tylko przez kilkaset stron tematu transferowego.
Jaja sobie robisz? Już zapomniałeś kto na forum rozpływał się nad "młodym reprezentantem" Pazdanem, kiedy Skorża w przypływie desperacji postanowił go przetestować? A na chwilę przed jego wielkim otwarciem rozsprzedaliśmy skład w ....u. Możliwe implikacje takiego działania zostawiam Tobie do rozważenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 21:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Jeszcze raz napiszę - mamy to, co mamy (w sensie kadrowym) i - mimo wszystko - ja widzę szansę zrobienia z tego drużyny. Jako, że to jest wątek o Maaskancie, wydaje mi się bez sensu dyskutować o wartości kadry Wisły. Nie czekam na cudowne przebudzenia. Uważam, że Cikos i Bunoza to dopiero materiał na dobrych obrońców i nie powinni być kupowani jako "wzmocnienia". Widzę, jakim marnotrawstwem jest trzymanie Łobodzińskiego i obawiam się, że ani Kirm ani Jirsak nie zrobią już furory u nas (choć mała nadzieja wciąż się tli bo pachnie mi to w obu przypadkach problemami z psyche) Ale ciekawi mnie właśnie, jak w takich trudnych kadrowo warunkach poradzi sobie Maaskant. Niewielkie powody do optymizmu już znajduję - Brożkowi znów się chce, Mały dostał po uszach, Wilk dostaje szanse, na które zasługuje. Czy Bunoza i przede wszyskim Cikos przerobią w przyspieszonym trybie "podstawówkę dla obrońców" mając Maaskanta za nauczyciela ? Czy pewność siebie i głód piłki odzyska Żuraw ? Czy Wilk zrobi postępy na miarę Euro 2012 ? To według mnie ciekawe tematy. A nadzieję trzeba po prostu mieć ... Powód: poprawienie cytatu
Ostatnio edytowane przez zajacek : 23.09.2010 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja wolę nie dyskutować z czyjąś wiarą. Ja tego materiału na drużynę nie widzę - brak jest szkieletu, bo starszyzna jest już za stara i po prostu za słaba. Brak też stabilizacji, bo Ci ofensywni gracze ( Rioz i Bunoza ) są tylko wypożyczeni i coś mi mówi, że nie stać nas na ich wykup. Biorąc to pod uwagę - faktycznie pozostaje tylko nadzieja, bo racjonalnych przesłanek że będzie lepiej po prostu brak. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie robię sobie jaj. Nie trzeba grzebać w temacie transferowym, bo wystarczy tylko w moich postach, których za wiele nie ma. Uprzedzając Twój trud powiem Ci tylko, że już sprawdziłem i żadne takie sformułowania tam nie padły. Pisałem w skrócie tyle, że Pazdana nie zaszkodzi przetestować i że w związku z naszą ubogą wówczas kadrą mógłby być niezłym jej uzupełnieniem, czyli trzecim w hierarchii środkowym obrońcą lub alternatywą na pozycję defensywnego pomocnika. Pisałem też, że jest lepszy od Kowalskiego i na dzień dzisiejszy to podtrzymuję. Skończ więc z tym zmyślaniem.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 23.09.2010 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
widzę, że u ciebie znajomość naszej kadry stoi na wysokim poziomie^^ Po Pierwsze RIOS ! - Wstyd nie znać pisowni naszego zawodnika Po drugie Bunoza jest obrońcą, więc jest to gracz DEFENSYWNY, a nie OFENSYWNY Po trzecie Bunoza NIE jest wypożyczony, tylko podpisane do 2014 roku tak mi się zdaje. I weź nie narzekaj na wszystko, bo aż się czytać tego nie chce. Każde posunięcie zarządu jest złe. Wyluzuj troche ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę, że nasza dyskusja na temat tego, czy Wisła jest słaba, czy też nie jest bardzo jałowa. Osobiście jadąc nastudia w październikumyślę się wybrać na kilka spotkań Wisły. Jestem przekonany, że wraz z większym zainteresowaniem nas kibiców drużyna będzie stawać się silniejsza, a nie słabsza. Myślę, że są duże szanse na jakieś zimowe transfery przygotowany przez holenderski duet.
Maaskant narazie robi dobrą pracę, miejmy nadzieję, że efekty będą coraz lepsze - popatrzmy zresztą na tabelę - większość faworytów zaliczyło falstart na początku rozgrywek. Poczekajmy na dalszy rozwój sytuacji i pozwólmy na spokojną pracę trenerowi Maaskantowi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Można się było chyba domyślić z kontekstu... Ale błysnąłeś. Na nic więcej jak widać Cię nie stać. Sprawdź jeszcze, czy nie walnąłem jakiejś literówki, często zdarza mi się nie wklepać wszystkich polskich znaków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 22:24.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS.dobrze wiesz,ze nie chodziło o literówki,ale lepiej było się tego doczepic,niz odnieść się do meritum. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
czy można się było domyśleć. Założę się, że wielu użytkowników nie domyśliła się i bała się zwrócić Tobie uwagę.
Powiedziałeś, że nie stać nas na kupno wypożyczonych zawodników. Uważam, że się mylisz. Zarządzanie kadrowe Wisłą zmieniło się i to widać. Obiło mi się o uszy gdzieś, że w kontrakcie mają oni klauzule pierwokupu. Basałaj nie jest głupi, zna się na swoim fachu. Napisałeś o starszyźnie, że jest stara...( Dziwne, aby starszyzna była młoda) ... i słaba. Nie zgadzam się. Sobol, Żuraw czy nawet Boukhari, swoim doświadczeniem przebijają o lata świetlne wielu zawodników z naszej ligi. I na końcu twierdzisz, że lepiej nie będzie... Nie wiem jakie ty mecze oglądasz, jeśli nie widzisz różnicy w stylu gry. Nowy trener nie zrobi drużyny w miesiąc. Potrzeba przynajmniej sezonu, aby poznać każdego zawodnika itp. Ja osobiście widzę duży progres. Za Skorży i Kasperczaka była długa piła na Brożka i "Urwij się" jak to bywa w Okregówce. A teraz, utrzymujemy się przy piłce, mamy dużo podań, stwarzamy sobie sytuacje z gry, ale jeśli dla ciebie nie ma różnicy, to niestety obawiam się ze potrzebna będzie wizyta u okulisty ![]() Pozdrawiam ![]() Edit: @picasso, wiesz wolfy i "tym podobni" to ludzie mądrzejsi od nas zwykłych szaraczków. Wiedzą lepiej. I też mnie strasznie drażnią jego wypociny. Wszystko mu nie odpowiada, jak jest taki mądry to proponuje mu wyłożyć kasę panu Cupiałowi, odkupić Wisłę i zarządzać nią.. Powód: ForumWisła
Ostatnio edytowane przez janko04 : 23.09.2010 o godz. 22:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ktoś napisał, że piłkarz X zagrał nieźle? To w przyszłości będziesz mógł mu wypomnieć, że zachwycał się zawodnikiem X. Ktoś stwierdził, że nie potrzeba nam kolejnego lewego pomocnika? To będzie można napisać, że uważa, iż w zespole nie potrzeba rywalizacji. Ktoś powiedział, że nie należy wyzywać zawodników będących w słabej formie? To znaczy, ze będzie można mu zarzucić bezkrytyczność i uwielbienie dla naszych drużynowych gwiazdek. itd. itp. Nie możesz żyć jeśli w ten sposób nie przekręcisz i wyolbrzymisz wypowiedzi osób, z którymi się nie zgadzasz. Szkoda tylko, że nie zauważasz, że przez to nie dyskutujesz z użytkownikami forum, tylko ze swoją przeinaczoną interpretacją ich słów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
janko04, mi osobiście brakuje takich dawnych ,,urwij się" ( jak to ująłeś), brakuje mi podań prostopadłych i podań w uliczkę. Kiedyś jedno dalekie podanie górą, albo dołem stwarzało więcej zagrożenia niż to obecne kopanie do siebie ( to trochę wygląda chaotycznie niestety). Mam nadzieję że trener nad tym też popracuje
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jako tym podobny - w skrócie.
Mamy gówno? - mamy ,będzie miód? - tego nie wiemy I to jest ta różnica - niektórzy opisują to co jest a niektórzy snują domysły co będzie.Sam często lubię się tak zabawić ,sam autentycznie mam nadzieje że ten duży krok w tył za jakiś czas będzie dwoma krokami w przód. Ale to jest tylko gdybanie które na dziś nie ma wielkiego startu z faktami. Straciliśmy mistrza? - tak Daliśmy dupy w pucharach? - tak Rozsprzedaliśmy wszystko co było do sprzedania? - tak Mamy problem w tej rundzie? - tak To są fakty, natomiast reszta to tylko domysły.Tyle ode mnie ![]() I jak nie chcę wchodzić w kompetencje moderatorów to przyłączam się do apelu by zrobić coś z kolesiem o nicku antyzbymak - sam zbymaka nie darze wielką sympatią ale to nie ma znaczenia i jasne jest że ten koleś to prowokator.Sam nick jest już prowokacją,wiadomo że to któryś z odstrzelonych a jak też wiadomo, zakładanie kilku kont jest niezgodne z regulaminem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Brakuje podań otwierających drogę do bramki. Pewnie pewnych schematów trzeba się pouczyć i mam nadzieję, że w końcu zobaczymy jak Wisła rozklepuje przeciwników w polu karnym, tak jak to kiedyś bywało. Nasi piłkarze to podobno profesjonaliści i nie trzeba ich chyba uczyć piłkarskiego rzemiosła od podstaw. Kilkanaście treningów powinno wystarczyć do dobrego opanowania kilkunastu schematów |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|||
Gwoli wyjaśnienia nie piszę tego posta bo lubię jego czy nie lubię Ciebie - wstawiłem go ze względu na odzwierciedlenie faktów - wniosków nikomu nie każe wyciągać, każdy może zrobić to sam, a ja wolę postawić sie po stronie atakowanego zewsząd Wolfyego - bo w znacznej częsci sie z nim zgadzam. pozdrawiam, bez urazy i bez odbioru ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No więc ja czytałem te posty wczoraj i nie widzę tutaj żadnego rozpływania się nad Pazdanem. To, że Pazdan był najlepszym defensywnym zawodnikiem Górnika w roku 2009 to nie tylko mój pogląd, ale też kibiców Górnika. To, że prosiłem ludzi o danie mu czasu na wykazanie się przynajmniej na tych tygodniowych testach czy też to, że widziałem go jako walczącego z Kowalskim o 3 miejsce na środku obrony za Głowackim i Marcelo czy jako zmiennika Sobolewskiego też nie jest żadnym zachwalaniem tego zawodnika. Nie pisałem też jak widać, ze to będzie "drugi Sobol", więc nie wiem co chciałeś udowodnić tymi cytatami, ale nie udowodniłeś kompletnie nic poza tym, że Wolfy lubi sobie pozmyślać. Pisał o tym zresztą jova powyżej.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 24.09.2010 o godz. 09:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Panowie z ostatnimi kilkoma wpisami, jaki wklad w temat o trenerze Maaskancie ma to co ktos kiedys o jakims pilkarzu napisal
A zebym i Ja offtopu nie popelnil to dodam ze bardzo mi sie podoba u Maaskanta to w jaki sposb probuje swoich graczy. Mianowicie chodzi mi o sytuacje jak te niby dni wolne i ze kto chce to moze przyjsc pocwiczyc. Niby nie musisz ale i tak zajecia sa fajnie zroganizowane (jak wczoraj) co wiecej trener po pierwszych cwiczeniach rzuca haslo "jak chcecie to mozemy zrobic jeszcze jedne fajne cwiczenie", i co Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Oczywiście,że nasi piłkarze musza się uczyć rzemiosła od podstaw. Co ma do tego pojecie profesjonalisty?przecież można nim być będąc jednocześnie słabym.To nie wina Maaskanta,że co niektórzy mają problem z przyjęciem,Boguski,czy z celnym podaniem,Małecki. Tak więc najpierw trzeba tych gości coś nauczyć aby później od nich wymagać. Już oponowali kilka schematów ale to są podstawy podstaw, wystarczające na naszą ligę. Nie ulega wątpliwości,że w przyszłej rundzie będziemy grać daleko innym składem,zawodnikami którzy coś potrafią.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.09.2010 o godz. 09:56.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Tak więc wolfiacze i inne Markusy przestańcie chrzanić głupot, że jak Maaskant nie dostanie materiału to nic nie uszje, bo z tym co mamy (Boguskim i Łobodzińskim) ŚMIAŁO można walczyć o majstra, co do pucharów to wiadoma sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat Roberta z oficjalnej:
„Rozmawiałem dłużej z Patrykiem dzisiaj rano” – odpowiedział Maaskant. „Komunikacja z nim na boisku jest trudna. Nie sprawia żadnych problemów, ale mój polski nie jest perfekcyjny, a jego angielski jest gorszy niż mój polski” – zażartował holenderski szkoleniowiec. „Wyjaśniłem mu kilka rzeczy. Patryk musi być cierpliwy. Jest bardzo utalentowany. Może być pożyteczny dla Wisły w tym sezonie, ale teraz postawiłem na innych graczy” Slowa kluczowe - "w tym sezonie". Czy tylko w tym sezonie a w lecie "bye bye". Wiem szukam sensacji... Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Domello : 24.09.2010 o godz. 14:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeśli Maaskant okiełzna Małego, to będzie murowanym kandydatem do Piłkarskiego Oscara
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O co chodzi? Byłem zaspany, zamiast Boukhari napisałem Bunoza, chociaż z kontekstu można było się domyślić o kogo chodzi. Kolega janko postanowił to wykorzystać do porobienia sobie ze mnie jaj, co samo w sobie było żenujące, a Ty i jova ( ten to w ogóle jest numer, zarzucał mi generalizację i przylepianie etykietek w poście, który w całości był generalizacją i próbą przyczepienia mi etykietki; to się już ociera o schizofrenię - no, ale jeśli jednocześnie wyśmiewa się Petrescu i wychwala Skorżę; och - znowu generalizacja ) dorzuciliście jeszcze do pieca. Ani to ciekawe, ani merytoryczne - mam nadzieję, że poczuliście się lepiej. Z mojej strony zapewniam, że ani przez chwilę nie poczułem się gorzej Wybaczcie.Dzięki, funkykoval, dokładnie o te posty mi chodziło. Było tego chyba nawet więcej, bo w międzyczasie włączył się Markus, ale daje dobry pogląd na to who is who. Niektórym pozostało już tylko tzw. palenie głupa. Ogólnie zarys problemu przedstawił 1q2 - krótko, zwięźle i na temat, bez żadnych głodnych kawałków. Ja oceniam to co jest - i nie mam zamiaru ukrywać, że bardzo mnie obecny stan naszej kadry martwi. Na chwilę obecną Bunoza jest cienki, Żuraw ociężały etc. Co będzie za rok - to już kwestia spekulacji, ale obawiam się, że może być jak zwykle. Czyli dużo szumu, bez przełożenia na sensowne działania. Bo że mistrzami w nabijaniu kibiców w butelkę niewątpliwie Basałaj i S-ka są, to już wiemy. Tylko, że każdą fanfaronadę na koniec zawsze weryfikuje boisko. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://kiks.tv/2010/09/maaskant-male...byc-cierpliwy/
relacja video z konferencj na KIKS.tv, najwazniejsze wątki +kontrowersyjna wypowiedź Maskaanta na temat Małeckiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak widać wciąż są ludzie którzy nie widzą, że jedyna drogą dla Maaskanta jest wymiana połowy składu na lepszych piłkarzy. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|