|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
A tak poza tym, to fakt że oni się nie łapią we Francji czy Niemczech, ale już większości krajów europejskich i nie tylko , mogliby się spokojnie załapać . Ja uważam że z roku na rok będzie wiecej materiału , może nie tyle więcej co będzie on grał w dwu-trzykrotnie mocniejszej lidze , baza traningowa też w samych klubach musowo będzie się polepszała , do tego dochodzą i dojdą szkółki i szkolenie przez kluby . Dobrego systemu ogólnonarodowego nie ma , ale inne sprawy , rzeczy będą tą piłke popychały . A postep nie jest trudno zrobić bo do niedawna niemal wszystkiego brakowało , a polska piłka teraz ,jest w takim miejscu , jakim jest . Ps . Co do sal gimnastycznych i warunków w szkołach - to wiekszość z nich w przeszłości była w zdecydowanie gorszym stanie , w "ostatnich czasach",wiele szkół się remontowało albo odnawiało sale, szatnie , dokupowano sprzęt , są szkoły gdzie się buduje je nowe . Większa część szkół ma pare boisk w dobrym stanie , bądz całkiem nowe- koszykówka, piłka nożna , czasami piłka ręczna i bieżnia . Teraz dzieciaki mają zdecydowanie lepsze warunki niż jeszcze kilka a tym bardziej kilkanascie lat do tyłu . Kraj był w zapaści - jest jeszcze wiele do ogarnięcia ale bez przesady ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 09.09.2010 o godz. 12:43.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Inny kolega pisal, ze nasi zaawansowani wiekowo pilkarze nie beda grali do 2012...a ja jestem pewny, ze 36-letni Zewlakow bedzie mial pewne miejsce na zachodzie, w odroznieniu do takiego Glika, Sadloka czy innych "utalentowanych" stoperow P.S - W reprezentacji maja grac najlepsi pilkarze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
For_FuN, europejski poziom = światowy poziom. Poza Europą jest oczywiście jeszcze Ameryka pd., ale to już jest zupełnie inny styl grania. Poza tym najlepsi z Ameryki pd i tak przyjeżdżają do Europy grać.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
może ktoś z Białegostoku napisać jak się ma sprawa polskiego obywatelstwa dla Cionka?
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mnie najbardziej irytuje powiedzenie trenera , piłkarza czy też działacza po tytułem " reprezentacja jest w budowie " .Oni to pomylili coś z budową . No paranoja Polska przegrała bo jej kadra jest w " budowaniu ".Ja to myśle inaczej : to Polska przegrała i zagrała beznadziejnie .Bo jest reprezentacja albo jej nie ma.I tu masz racje For_fun w reprezentacji mają grac najlepsi i to bez względu na wiek. 36-letni Zewlakow jest najlepszy to niech gra nawet do 50 lat jak się nie znajdzie lepszego stopera .Albo Kosowski - najlepszy polski skrzydłowy niech gra , bo co Rybusa dać na skrzydło ...hehehe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=KEWZdjC-miQ
Gol Roberta Acquafreski w meczu z Romą.Ciekawe czy Franz postara się o tego zawodnika i czy przede wszystkim on sam będzie zainteresowany grą z orzełkiem na piersi.Póki co perspektyw na grę dla Włochów raczej nie ma,więc może się uda tak jak z Boenischem.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
jako ze sporo osob ma awersje do wyborczej to wklejam link:
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...a_z_kadry.html no nie powiem, ciekawie sie zaczyna robic, chociaz akurat tych dwoch pilkarzy nie jest mi żal w żadnym stopniu, a nawet ciesze sie gdyby naprawde mialo ich w kadrze nie byc |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wiadomo, piłkarze to też ludzie, ale zasady są zasadami i trzeba ich przestrzegać. Zamiast urządzać sobie popijawę, to powinni się przyłożyć do treningów, to by im na dobre wyszło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie spodziewałem się tego po Peszce. Co do Iwańskiego to nawet lepiej, że nie będziemy musieli go oglądać. Dla mnie to taki książkowy przykład polskiego "zawodowca", który coś tam osiągnął, a później osiadł na laurach, z czasem stawał się coraz bardziej leniwy i przy okazji miał wszystko w dupie (trzymanie wagi, konflikty w drużynie, pijaństwo). Mam nadzieję, że i Legia go udupi na dłużej, niech sobie kopie w rezerwach i przemyśli swoje postępowanie, oczywiście z przerwą na pączka
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No to już mamy po kadrze:
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Af...l?ticaid=1aee3 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Fajny jest Iwański. Nie zaprasza na popijawę zasłużonego Legionisty Boruca, najeżdża po popijawie na zasłużonego Legionistę Zieliśnkiego, no po prostu człowiek z eLką w sercu jak stąd do Radomia ;]
Ciekawe o których 8-12 chodziło... Jaka była szeroka kadra na Australię? ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Powołanie otrzymali:
Bramkarz: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok). Obrońcy: Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań). Pomocnicy: Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Maciej Iwański (Legia Warszawa), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Maciej Rybus (Legia Warszawa). Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Polonia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa). Oto zawodnicy powołani z lig zagranicznych: Bramkarze: Artur Boruc (AC Fiorentina), Przemysław Tytoń (Roda Kerkrade). Obrońcy: Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Sebastian Boenisch (Werder Brema), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Kamil Glik (Palermo), Michał Żewłakow (Ankaragücü). Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (Lille), Adam Matuszczyk (FC Köln). Napastnicy: Ireneusz Jeleń (Auxerre), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund). 3 nie było z powodu kontuzji:Głowacki,Mierzejewski i Obraniak.Za nich:Grosicki,Kupisz i Pietrasiak. Powód: Skład
Ostatnio edytowane przez Rasialdo : 22.09.2010 o godz. 10:31.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiscie ze 100% Legionista. Przeciez nie zaprosil pilkarzy Polonii.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gdzie Ci coś takiego pisze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Peszko sypie kolegów. Buc przyjął linię obrony typu: przecież tam byli też inni.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Grosicki i Rybus to bankowo. Rybus pil desperadosy reszta waliła czystą.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Podobno Peszko i Iwnaski najbardziej sie spili, a pili przez to ze zostani wygwizdani na meczu z Australia.
PS To teraz wiemy juz skad ta slaba forma Peszki, woda sodowa... tzn ognista PS2 dobrze ze wszystkich nie przylapali bo k..a kim my bysmy grali a Euro. PS3 Oby sie nie napili na Euro bo jak Smuda ma wykluczyc czesc skladu podczas turnieju ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Lech+Legia+w tym ex gracze tych klubów minus Boruc to 7 plus może Żewłak.
Ostatnio edytowane przez arti : 23.09.2010 o godz. 09:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Boniek sugerował, że Murawski tak się nawalił, że nie mógł wyjść z pokoju.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Boniek pisze że "dwaj panowie M" czyli zostaje Murawski i Matuszczyk...
no chyba że chodzi mu o imiona... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Szybki quiz - kto wierzy, że większość drużyny nie piła? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja nie ;p ale jestem za tym zeby wywalic tych dwóch dla przykładu który będzie ostrzezeniem dla reszty. Zbliża sie Euro u nas pasuje wyjść chociaż z grupy choćby ze wsparciem sędziów a z takim podejściem jest to nieosiągalne
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Czlowiek nie wielblad pic musi
Pic trzeba umiec Tyle w tym temacie ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Majewski w tym sezonie spuścił z tonu trochę, zresztą tak jak całe Forest, którego kibice już rzygają wynikiem 1:1...
Ale na pewno fajnie, że będzie miał okazję się sprawdzić w kadrze, osobiście widzę go w kadrze na E2012 rywalizującego o pierwszy skład na pozycji środkowego ofensywnego pomocnika z Adrianem Mierzejewskim, ewentualnie jeszcze z Ludo Obraniakiem - lepszych zawodników na tą pozycję po prostu nie mamy. Mierzejewski strasznie dobrze grał przeciwko Finlandii i Serbii, ma chłop tą prostopadłą w nodze i talent do szybkiej gry na jeden kontakt, do tego wybiegany, z przyzwoitym dryblingiem i zwinnością. Aż dziw, że pokazał się dopiero z takiej strony w poprzednim sezonie, w wieku 22 lat...Ogólnie na ten moment nasza kadra wygląda chyba mniej więcej tak: -------------------------------------------- Artur Boruc --------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Łukasz Piszczek ---- Arkadiusz Głowacki ----- Damian Perquis? ----- Sebastian Boenisch - -------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------- Rafał Murawski --------- ? ? ? ----------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------- Jakub Błaszczykowski ------ Adrian Mierzejewski ------ Ludovic Obraniak ------------ -------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------ Ireneusz Jeleń -------------------------------------------- Ewentualnie w miejsce Obraniaka Lewandowski, który w Borussi coś tam zaczyna pokazywać. Jako defensywnego pomocnika kogoś solidnego spokojnie znajdziemy, po prostu zagra tam najlepszy z grona przeciętniaków: Wilk, Bandrowski, Grzyb, Gol, Matuszczyk, Dudka. W sumie nie podzielam opinii, że personalnie nasza kadra jest słaba, a już że najsłabsza od lat to w ogóle bzdura. Powiedziałbym, że pod tym względem jest dużo lepsza niż ta, która awansowała na E2008, zresztą sami zobaczcie: Wojciech Kowalewski - Paweł Golański, Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski, Grzegorz Bronowicki - Jakub Błaszczykowski (65-Jacek Krzynówek), Mariusz Lewandowski, Radosław Sobolewski, Euzebiusz Smolarek - Maciej Żurawski, Grzegorz Rasiak (74-Radosław Matusiak). Sęk w tym, żeby znaleźć w końcu środek obrony, bo od biedy jak dla mnie z tych co grali do tej pory to tylko na EURO może zagrać Wojtkowiak...I liczę jeszcze, że do formy wróci Jodłowiec. Odpada Żewłakow, który już teraz nie wyrabia szybkościowo, więc co dopiero za dwa lata - smutne, ale co zrobić. Boki mamy już ekstra, zawodników świetnych w podłączaniu się do akcji ofensywnych, czyli takich, którzy idealnie pasują do tej taktyki, którą gramy - teraz znaleźć im tylko godnych zmienników. W środku pola (część) jest podstawowy zawodnik drużyny mistrza Rosji, który na pewno gwarantuje niezły poziom w tej formacji, do niego tak jak mówiłem dołączy najlepszy z kilkunastu (aktualnie) przeciętniaków jakich mamy na tej pozycji. Prawe skrzydło to Błaszczykowski, zmiennikiem może być Grosicki, o ile z tonu nie spuści. Ofensywny środek pomocy to Mierzejewski, który z racji swojej wszechstronności może jeszcze rotować się pozycjami ze skrzydłowymi (szczególnie z Obraniakiem) - dla mnie ten zawodnik będzie czarnym koniem tej reprezentacji, o ile mu sodówa do głowy się nie puści. W miarę typowego lewego pomocnika mamy właściwie tylko jednego, czyli Obraniaka, ale od biedy poradzi sobie tam Lewandowski czy Grosicki i jakiś poziom tej formacji będzie utrzymany, szczególnie, że siłą tej flanki jest Boenisch. Atak to w tej chwili Jeleń (aktualnie będący w słabszej formie), pierwszym zmiennikiem Lewandowski (z którego na pewno w Dortmundzie zrobią niezłego napadziora), w dalszym ciągu liczę na Robaka i Brożka, obaj mają po 27 lat i na pewno jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa, Brożek nawet w bardzo słabej formie miał 10 goli i...11 asyst! Być może w końcu do piłki poważnie zacznie podchodzić Janczyk, lub z Sobiecha/Kuświka/Jankowskiego/Kucharczyka zrobią się piłkarze, to dojdą następni kandydaci. Wbrew pozorom nie jest tak źle z naszym potencjałem, nie jest gorszy od Słowaków czy Słoweńców, a te kraje mają aktualnie reprezentacje na bardzo dobrym poziomie. A czy Smuda podoła zadaniu i zrobi z nich drużynę, to inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 24.09.2010 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/135/news1...Ekwadorem.html
jak to jest, ze chłop na obrone powołuje Mierzejewskiego z Cracovii ? Czy to że stracili najwięcej bramek, to zbyt mało? Czy może po prostu, jest .......niety? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Smuda jakies jaja sobie robi z tej reprezentacji...
Ł.Mierzejewski, Pietrasiak, Bonin - z jakiej paki kur**.To już nie mamy lepszych zawodników? Powołanie dla Wołąkiewicza jakoś jestem jeszcze w stanie zrozumieć, bo jednak się wyróżnia.Ale tych trzech Panów, których wymieniłem wyżej w kadrze grac nie powinno. Nie wiem czym się kieruje przy tych powołaniach... Niedługo okaże się, że doczekamy się powrotu Zahorskiego, Pazdana i im podobnych "reprezentantów". Jak to mawia Kołtoń: "Panowie, to jest kabaret". |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
dokładnie po h.uja mu mierzejewskiego jak i całych boninów pietrasiaków itd.w kadrze... sam franz powiedział że powoli czas selekcji sie konczy a on powołuje 30 sto latków..... tak samo wszyscy najeżdzają na iwanskiego... a ja sie pytam. co ten gość wogóle robi w kadrze.... czy on jest dobry czy poprostu smuda już nie ma kogo powoływac i bierze pierwszyc lepszych
kiedyś aż chciało oglądac sie reprezentacje bo była to drużyna z jajami i byli zawodnicy co pociągli wynik....a teraz... samo dno... i niech smuda nie pieprzy ze wyniki w sparnigach sie nie licza.... tyle w temacie... a co do picia to sam Boniek kiedys powiedział ze jakby oni nie pili to nigdy by nie zaszli tak daleko jak zaszli ![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|