The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2010, 17:27
Fojut, Stachowiak, Labukas, Lukjanovs, Sawala, Celeban - to jakis zart? :E
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.09.2010, 17:45
z tej listy co podał do Wisły nie nadaje się nikt. Poźniak i Sobota, ale za rok lub dwa. Reszta to ludzie którym wyszedł jeden mecz. Mogles dodać do tej listy Jopa
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.09.2010, 18:27
Moim zdaniem Pozniak i Kupisz by się nadawali- najmłodsi z tej stawki, do tego dobre warunki fizyczne jak na pomocnikow(osobiscie nie lubie mikrusow typu Iwanski w pomocy)...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 22.09.2010 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.09.2010, 18:32
Zabawne, że niektórzy z was podają nazwiska zawodników którzy kompletnie nie mają pojęcia o grze w piłkę jako kandydatów do gry w Wiśle a potem oceniają naszych grajków. Śmieszy mnie to, że gdy jakiś zawodnik zostanie pochwalony w Canale + to z automatu staję się kandydatem do gry w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.09.2010 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2010, 18:38
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Pozniak i Kupisz by się nadawali- najmłodsi z tej stawki, do tego dobre warunki fizyczne jak na pomocnikow(osobiscie nie lubie mikrusow typu Iwanski w pomocy)...
Może niech najpierw Pozniak i Kupisz pokażą coś w tej ekstraklasie? Dwa udane mecze to na razie nieco za mało żeby przymierzać kogoś do Wisły. Z pewnością należy ich bacznie obserwować ale na transfer jeszcze za wcześnie a po drugie jeśli mieliby przyjść to ktoś musiałby odejść ,np. Guła i Boguski a oni swego czasu też mieli udane mecze i było ich znacznie więcej niż w wykonaniu Kupisza ,Pozniaka czy Soboty i też wszyscy piali z zachwytu . Gorzej jak naściągamy właśnie takich zawodników którzy zagrali kilka dobrych meczów a naszych piłkarzy oddamy za pół darmo i później będziemy żałować że w innym klubie błyszczą tak jak Niedzielan a my mamy leszczy którzy mieli jedną dobrą rundę. Odnośnie tej listy to nie wiem czy ktoś ją na serio tak podał czy dlatego że się nudził, piłkarze w większości z tej listy nie nadają się do Wisły. Może wybrałbym na dzień dzisiejszy tylko Sandomierskiego i Ukaha.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.09.2010 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Stary 22.09.2010, 18:43
Mirosław Sznaucner, w Polsce już nieco zapomniany, a przecież ma 31 lat i regularnie gra w dobrym greckim klubie - PAOKU! Nie siedzi, tylko gra i może grać na obu bokach obrony. Przydałby się
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.09.2010, 19:05
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Mirosław Sznaucner, w Polsce już nieco zapomniany, a przecież ma 31 lat i regularnie gra w dobrym greckim klubie - PAOKU! Nie siedzi, tylko gra i może grać na obu bokach obrony. Przydałby się
to prawda, w GKS Katowice swego czasu grał swietnie
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.09.2010, 19:49
wg. naszego trenera oraz dr. sportowego Wisła powinna składać się z większości z polaków, tak że gdybym był bogaty... to ściągnąłbym:
Dawid Janczyk
Michał Janota
Błażej Augustyn
Adam Kokoszka
Bartosz Białkowski
Marcin Kowalczyk
Dariusz Dudka
Tomasz Cywka

każdy z nich grał trochę za granicą, a niektórzy nawet tam zaczynali swoja przygodę z poważnym futbolem, poza tym są młodzi i każdy z nich powinien wnieść nową jakość... nie każdy gra w podstawowym składzie swojej drużyny...myślę że można by próbować :]

z PL ekstraklasy:
Sandomierski
Grosicki
Kupisz
Hernani
Cetnarski
Pazdan (piłkarsko tak, z charakteru NIE!!)
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.09.2010, 19:59
a ja chce jakiegos japonczyka !
moglby trafic nam sie drugi Kagawa przeta .
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2010, 12:41
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Fojut, Stachowiak, Labukas, Lukjanovs, Sawala, Celeban - to jakis zart? :E
A wyglądam na kogoś kto lubi żartować...? Dajmy na to taki Sawala jest najlepszym zawodnikiem Polonii Bytom...ba, on w chwili obecnej gra znacznie lepiej niż Sobol i według mnie tak samo jak cała reszta przeze mnie wymieniona jest warty poddania go obserwacji.
cinekw napisał(a):Wyświetl post
z tej listy co podał do Wisły nie nadaje się nikt. Poźniak i Sobota, ale za rok lub dwa. Reszta to ludzie którym wyszedł jeden mecz. Mogles dodać do tej listy Jopa
Za rok lub dwa to oni będą warci zbyt dużo bądź nie będą warci gry w Wiśle. Problemem naszego klubu jest to, że zaczynamy się interesować zawodnikami wtedy kiedy oni myślą już o wyjeździe za granicę. Dlatego też coraz mniej w naszych szeregach Polaków.
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, że niektórzy z was podają nazwiska zawodników którzy kompletnie nie mają pojęcia o grze w piłkę jako kandydatów do gry w Wiśle a potem oceniają naszych grajków. Śmieszy mnie to, że gdy jakiś zawodnik zostanie pochwalony w Canale + to z automatu staję się kandydatem do gry w Wiśle.
Z całą pewnością nie mają tak dużego pojęcia o grze w piłkę jak Ty...
Nie wiem czy wiesz ale zawodników nie ocenia się na podstawie tego jak im wyszedł mecz, a na podstawie szeregu indywidualnych umiejętności...takich jak szybkość, wytrzymałość, technika, ustawianie się i wiele, wiele innych i na tej podstawie oceniam ich potencjał. Jedni mają większy, a inni mniejszy.
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Może niech najpierw Pozniak i Kupisz pokażą coś w tej ekstraklasie? Dwa udane mecze to na razie nieco za mało żeby przymierzać kogoś do Wisły. Z pewnością należy ich bacznie obserwować ale na transfer jeszcze za wcześnie a po drugie jeśli mieliby przyjść to ktoś musiałby odejść ,np. Guła i Boguski a oni swego czasu też mieli udane mecze i było ich znacznie więcej niż w wykonaniu Kupisza ,Pozniaka czy Soboty i też wszyscy piali z zachwytu . Gorzej jak naściągamy właśnie takich zawodników którzy zagrali kilka dobrych meczów a naszych piłkarzy oddamy za pół darmo i później będziemy żałować że w innym klubie błyszczą tak jak Niedzielan a my mamy leszczy którzy mieli jedną dobrą rundę. Odnośnie tej listy to nie wiem czy ktoś ją na serio tak podał czy dlatego że się nudził, piłkarze w większości z tej listy nie nadają się do Wisły. Może wybrałbym na dzień dzisiejszy tylko Sandomierskiego i Ukaha.
Człowieku, jak oni pokażą pełnię swoich umiejętności to wyjadą za granicę, zupełnie jak Lewandowski.
My musimy sprowadzać graczy z potencjałem, a już na pewno musimy ich obserwować, co zresztą podkreśliłem tuż przed podaniem listy. Twierdzisz, że Guła czy Boguski również byli ciekawymi zawodnikami itd. no więc powiem Ci, że Guła owszem miał duży potencjał ale zniszczyły go kontuzje, natomiast Boguski zawsze był i zawsze będzie namiastką piłkarza, a to dlatego, że nie posiada podstawowych umiejętności, których w jego wieku nie sposób nadrobić. I właśnie dlatego zawodników należy oceniać na podstawie umiejętności, a nie tego jak dobry/słaby mecz zagrali.

Dodatkowo jak czytam, że taki Sernas nie daje się do Wisły to jest mi słabo...w ataku mamy takich tuzów jak Żuraw(w obecnej formie), Boguski, a gardzimy zawodnikiem pokroju Litwina...no to fajnie.
Pamiętajcie, że obserwacje nie jest równa kupnu zawodnika ;P
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.09.2010, 13:17
To moze i ja sie powbawie. Oglądam po 2-3 mecze na kolejke i ci zawodnicy z poza Legii, Lecha, Polonii się według mnie narazie wyróżniają:

Sandomierski - 21 lat, a w tej chwili najlepszy bramkarz w lidze, nieźle zbudowany prawie dwa metry w dodatku po wywiadach robi wrażnie ułożonego

Cionek - twardy obrońca, taki młodszy (24 lata) Cleber, co to się nie patyczkuje z piłką i rywalem.

Jovanovic - Bośniak 25 lat, jak dla mnie transfer sezonu do Polskiej ligi narazie. Zrobił na mnie duże wrażenie od samego początku, najlepszy gracz meczu (Polonia-Korona i Wisła-Korona), za Sobolewskiego byłby idealny.

Sernas - już sześć bramek w lidze, co mnie w ostatnim w meczu zaskoczyło, to to że też potrafi dobrze podać i nie "sępi". W dodatku gra w kadrze w pierwszym składzie dzięki czemu nabiera ogrania międzynarodowego. Zdobył gola przeciwko Czechom w eliminacjach

Bruma - Arka w tym sezonie sprowdziła dwóch bardzo dobrych bocznych obrońców przez co straciła najmniej goli jak na razie w lidze. Bruma to Holender więc by sie z Maskantem szybko dogadał, 26lat prawy obrońca, a wiadomo że u nas problem jest z tą pozycją.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 23.09.2010, 14:12
Baala napisał(a):Wyświetl post
To moze i ja sie powbawie. Oglądam po 2-3 mecze na kolejke i ci zawodnicy z poza Legii, Lecha, Polonii się według mnie narazie wyróżniają:

Sandomierski - 21 lat, a w tej chwili najlepszy bramkarz w lidze, nieźle zbudowany prawie dwa metry w dodatku po wywiadach robi wrażnie ułożonego

Cionek - twardy obrońca, taki młodszy (24 lata) Cleber, co to się nie patyczkuje z piłką i rywalem.

Jovanovic - Bośniak 25 lat, jak dla mnie transfer sezonu do Polskiej ligi narazie. Zrobił na mnie duże wrażenie od samego początku, najlepszy gracz meczu (Polonia-Korona i Wisła-Korona), za Sobolewskiego byłby idealny.

Sernas - już sześć bramek w lidze, co mnie w ostatnim w meczu zaskoczyło, to to że też potrafi dobrze podać i nie "sępi". W dodatku gra w kadrze w pierwszym składzie dzięki czemu nabiera ogrania międzynarodowego. Zdobył gola przeciwko Czechom w eliminacjach

Bruma - Arka w tym sezonie sprowdziła dwóch bardzo dobrych bocznych obrońców przez co straciła najmniej goli jak na razie w lidze. Bruma to Holender więc by sie z Maskantem szybko dogadał, 26lat prawy obrońca, a wiadomo że u nas problem jest z tą pozycją.

Cała piątka to zawodnicy z dużym potencjałem. Sernasa, Sandomierskiego i Cionka biorę bez większych oporów tym bardziej, że nie są to zawodnicy za których trzeba zapłacić krocie. Co do Brumy i Jovanovicia to owszem widzę ich spore umiejętności i na pewno warto się im dokładniej przyjrzeć(w najbliższych kolejkach poświęcę im troszkę czasu).

Moim skromnym zdaniem, w polskiej lidze jest wielu ciekawych graczy, którzy znają już specyfikę naszej ligi, a co za tym idzie ich aklimatyzacja to mały problem. Oczywiście wiekszość userów zakrzyknie, że Ci co są w naszej lidze to słabi Polacy bądź obcokrajowcy trzeciego sortu, a ja odpowiem im, że my jesteśmy klubem trzeciej kategorii(przynajmniej w skali Europy) i na lepszych zawodników nie możemy sobie pozwolić. Przydki Kuby czy Marcelo jedynie potwierdzają ten smutny fakt.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.09.2010, 14:51

Bardzo ale to bardzo dobre typy, ta 5 faktycznie jest warta blizszego przyjzenia sie i zastanowienia czy aby nie pasowali do Wisly.

Od siebie do obserwacji dorzucilbym mlodego napastnika z Ruchu Chorzow, niejakiego Jankowskiego. W meczach w ktorych go widzialem widac bylo ze pilka lubi go poszukac a i On sam nie ma wiekszych kompleksow i nie brakuje mu odwagi. Oczywiscie to pilkarz nie odrazu na pierwszy sklad, ale z drugiej strony na zachodzie zawodnicy w Jego wieku nie raz decyduja o obliczu druzyny.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.09.2010, 15:03

Sandomierski i Cionek jak najbardziej. Jovanović grał narazie w 4 meczach i spisywał się albo poprawnie albo dobrze, warto się mu przyjrzeć. Za Sernasa to Widzew, znając ich, zarząda kosmicznych pieniędzy tak jak kiedyś zarzucił zaporową cenę za Napoleoniego. Bruma zagrał dobrze narazie w 2 meczach: z Górnikiem i Jagą, a w 4 pozostałych grał jak Cikos czyli słabo.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.09.2010, 15:31
Przerażają mnie niektóre nazwiska przeciętnych stranieri z naszej ligi, które tu wypisujecie. Naprawdę uważacie że jak ktoś zagra jeden czy dwa poprawne mecze w przeciętnej drużynie w Ekstraklasie to od razu nadaje się do Wisły Kraków?

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Też to zauważyłem, tylko powoli mnie już to przestaje śmieszyć.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 23.09.2010 o godz. 15:33.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.09.2010, 15:43
z racji że nie oglądalem ostatnio C+, to nie wiem o kim mówia, ale dla mnie patrząć na w/w to tak :

Sandomierski - młody, może coś z niego być, ma warunki przede wsztstkim i chyba porządek w głowie
Sernas - to już wcześniej pisałęm, podoba mi sie ten napastnik

Cionkowi za ten nos Niedzielana, to bym połamał nogi. Stop debilom.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 23.09.2010, 15:45
Cytat:
A wyglądam na kogoś kto lubi żartować...? Dajmy na to taki Sawala jest najlepszym zawodnikiem Polonii Bytom...ba, on w chwili obecnej gra znacznie lepiej niż Sobol i według mnie tak samo jak cała reszta przeze mnie wymieniona jest warty poddania go obserwacji.
Aha.

A Fojut - czyli zawodnik z najwieksza srednia samobojczych bramek w naszej lidze czym cie zachwycil? A zawodnik (nie zawsze podstawowy) znakomitej obrony Slaska Piotr Celeban? A Ivans Lukjanovs? Napastnik, ktory strzelil 2 gole w 30 paru meczach. Labukas tak samo dobry - 2 gole w 27 meczach w tamtym sezonie.

Nie wydurniaj sie czlowieku w tym temacie. Lepiej wyjdz sobie na dwor, zrob sobie herbatę albo jakąs kanapke. Cokolwiek, tylko nie pisz glupot w tym temacie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.09.2010, 17:38

obawiam sie że są to tylko pobożne życzenia, skończy sie jak zwykle czyli przyjdzie za darmo ktoś taki jak Palijc albo Branco.
Pozatym trzeba oszczędzac pieniądze (1,3 mln €) na wykupienie Riosa a to kosmiczna jak na nasze możliwości kwota
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 23.09.2010, 17:56
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Aha.

A Fojut - czyli zawodnik z najwieksza srednia samobojczych bramek w naszej lidze czym cie zachwycil? A zawodnik (nie zawsze podstawowy) znakomitej obrony Slaska Piotr Celeban? A Ivans Lukjanovs? Napastnik, ktory strzelil 2 gole w 30 paru meczach. Labukas tak samo dobry - 2 gole w 27 meczach w tamtym sezonie.

Nie wydurniaj sie czlowieku w tym temacie. Lepiej wyjdz sobie na dwor, zrob sobie herbatę albo jakąs kanapke. Cokolwiek, tylko nie pisz glupot w tym temacie.
Co do Fojuta to mam gdzieś jaką posiada średnią bramek samobójczych. Interesuje mnie sposób w jaki się ustawia, jego warunki fizyczne i kilka innych rzeczy, a nie to jak sobie radzi w Śląsku.Dodatkowo nie wiem czy pamiętasz kto "lubił" walić swojaki...? Niejaki Arkadiusz Głowacki czyli gość, o którym w chwili obecnej mówi się jak o najlepszym polskim obrońcy ostatnich lat.
Celaban...? Co mnie intersuje czy jest podstawowym czy rezerwowym zawdnikiem...? Co mnie interesuje jak prezentuje się ogół defensywy Śląska...? Jak już mówiłem interesują mnie indywidualne możliwości tego gracza, która są na niezłym poziomie.
Labukas i Lukjanovs faktycznie nie mają zbyt oszałamiających statystyk ale... mają coś co przekonujew mnie do ich umiejętności. Sam nie do końca potrafię to nazwać ale wiem, że ta dwójka może wkrótce pokazać pełnię swoich możliwości.
Każdy może mieć swoje zdanie i ja takowe posiadam. Oczywiście najłatwiej jest napisać, kupmy Boruca, Jelenia, Błaszczykowskiego bo to super zawodnicy...tyle, że o tym to każdy już dawno wie. Mnie natomiast interesują zawodnicy z potencjałem, który nie został jeszcze nagłośniony jak te Sobiecha czy Sadloka.
Zresztą na mojej liście było trochę więcej nazwisk, a co za tym idzie czepianie się kilku z nich i mówienie/pisanie "o pisaniu głupot" jest nie na miejscu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.09.2010, 18:59
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Co do Fojuta to mam gdzieś jaką posiada średnią bramek samobójczych. Interesuje mnie sposób w jaki się ustawia, jego warunki fizyczne i kilka innych rzeczy, a nie to jak sobie radzi w Śląsku.Dodatkowo nie wiem czy pamiętasz kto "lubił" walić swojaki...? Niejaki Arkadiusz Głowacki czyli gość, o którym w chwili obecnej mówi się jak o najlepszym polskim obrońcy ostatnich lat.
Celaban...? Co mnie intersuje czy jest podstawowym czy rezerwowym zawdnikiem...? Co mnie interesuje jak prezentuje się ogół defensywy Śląska...? Jak już mówiłem interesują mnie indywidualne możliwości tego gracza, która są na niezłym poziomie.
Labukas i Lukjanovs faktycznie nie mają zbyt oszałamiających statystyk ale... mają coś co przekonujew mnie do ich umiejętności. Sam nie do końca potrafię to nazwać ale wiem, że ta dwójka może wkrótce pokazać pełnię swoich możliwości.
Każdy może mieć swoje zdanie i ja takowe posiadam. Oczywiście najłatwiej jest napisać, kupmy Boruca, Jelenia, Błaszczykowskiego bo to super zawodnicy...tyle, że o tym to każdy już dawno wie. Mnie natomiast interesują zawodnicy z potencjałem, który nie został jeszcze nagłośniony jak te Sobiecha czy Sadloka.
Zresztą na mojej liście było trochę więcej nazwisk, a co za tym idzie czepianie się kilku z nich i mówienie/pisanie "o pisaniu głupot" jest nie na miejscu.
Rozumiem, że szukamy Polaków, ale nie na siłę.
Przecież zarówno Fojut, jak i Celeban to nie są zawodnicy lepsi od tych, których posiadamy.
Proponuję się wstrzymać co do ocen naszych gwiazd z ekstraklasy przynajmniej z pół roku, bo znów się okaże, że zagra jeden z drugim dwa dobre mecze, przejdzie do Wisły i będzie lipa jak z Łobo.
A co do tych co podałeś, hmm, nie wiem czy często oglądasz ligę, ja oglądam prawie każdy mecz i Ci zawodnicy co podałeś, to słabi są.
Naprawdę.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:16
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że szukamy Polaków, ale nie na siłę.
Przecież zarówno Fojut, jak i Celeban to nie są zawodnicy lepsi od tych, których posiadamy.
Proponuję się wstrzymać co do ocen naszych gwiazd z ekstraklasy przynajmniej z pół roku, bo znów się okaże, że zagra jeden z drugim dwa dobre mecze, przejdzie do Wisły i będzie lipa jak z Łobo.
A co do tych co podałeś, hmm, nie wiem czy często oglądasz ligę, ja oglądam prawie każdy mecz i Ci zawodnicy co podałeś, to słabi są.
Naprawdę.
Część z nich może i nie jest, że tak powiem the best of the best ale...
Kupisz, Grosicki, Sandomierski, Sernas, Pozniak, Nhamoinesu czy Sobota to gracze dobrzy bądź bardzo ciekawi i o ile Kupisza, Pozniaka, Nhamoinesu czy Sobotę trzeba nadal obserwować o tyle Grosicki, Sernas i Sandomierski są w stanie wnieść do naszej drużyny ową jakość odpowiednio na prawym skrzydle, ataku i bramce.

A odpowiadając na Twoje pytanie...oglądam każdą kolejkę, a w niej większość spotkań na C+ oraz Orange Sport, pomijając powtórki w Ekstraklasa + Extra. Wiem również, że kilku z podanych przeze mnie zawodników nie prezentuje umiejętności pozwalających grać w Wiśle, co nie znaczy, że brak u nich potencjału, a co za tym idzie nie trzeba zwracać na nich uwagi.
Odpowiedz cytując
Dunkel
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 23.09.2010, 21:44
Łobodzińskiego bym zamienił na Grosickiego z dopłatą. Który jeszcze z Polaków? widzicie ciężka sprawa, stąd prezesi ściągają obcokrajowców...Sandomierski jest faktycznie talentem, jednym z nielicznych, których obserwuje od bardzo dawna i mnie nie zawodzi, rozwija się HARMONIJNIE, co dla polskich sportowców jest już wyczynem.
Aczkolwiek Dubravka jeszcze jest obiecujący...
a wnosząc do tego gdybym miał pieniądze jak Cupiał to bym ładował grubsza kasę w transfery, np. takich zawodników jak Boghossian, swego czasu Maxi Lopez, Hernanes i Miranda, jeden już w Lazio...teraz Mbola, a także wielu za darmo, tylko, że z wysokimi kontraktami jak niegdyś Lugano, Kadlec, Kameni wypożyczałbym też takich grajków jak Boulahrouz...właściwie jeśli liczyć, że poszłyby na nich miliony to i tak prawdopodobieństwo, że się to zwróci jest co najmniej dwukrotnie wyższe niż ładowanie drobniaków w Bunozy i liczyć, że coś z nich wyrośnie...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.09.2010, 22:25
Reiro napisał(a):Wyświetl post
o tyle Grosicki, Sernas i Sandomierski są w stanie wnieść do naszej drużyny ową jakość odpowiednio na prawym skrzydle, ataku i bramce.
No tak, z tym się zgodzę, ale reszta co podałeś (szczególnie w poprzednim poście) to zwykłe dziady.
Nie tędy droga raczej.

PS: generalnie atak Widzewa, Robak-Sernas jest imponujący.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.09.2010, 10:16
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
wg. naszego trenera oraz dr. sportowego Wisła powinna składać się z większości z polaków, tak że gdybym był bogaty... to ściągnąłbym:
Dawid Janczyk
Michał Janota
Błażej Augustyn
Adam Kokoszka
Bartosz Białkowski
Marcin Kowalczyk
Dariusz Dudka
Tomasz Cywka

każdy z nich grał trochę za granicą, a niektórzy nawet tam zaczynali swoja przygodę z poważnym futbolem, poza tym są młodzi i każdy z nich powinien wnieść nową jakość... nie każdy gra w podstawowym składzie swojej drużyny...myślę że można by próbować :]
Nie wiem czy byłby sens sprowadzać Augustyna ,przecież on w tym roku (chyba w kwietniu )zerwał więzadła krzyżowe i uszkodził łękotkę , nawet nie wiem czy wrócił już do treningów , oczywiści jest utalentowanym młodym zawodnikiem który już dużo potrafi , ma świetne warunki fizyczne , może grać i na stoperze ,i jako defensywny pomocnik ale jednak ściąganie go byłoby ryzykowne ponieważ nie wiadomo co będzie z nim właśnie po tej kontuzji czy wróci do grania na dobrym poziomie czy też posypie się jak kilku innych ,zresztą Cywka też już ma zerwane więzadła za sobą tylko że ten już wrócił do grania i narazie wygląda na to że nie ma większych kłopotów z kolanem choć ja jednak trzymałbym się z dala od zawodników którzy są już po takiej kontuzji . Co do Kokoszki to niech on trzyma się z daleka od Wisły , raz już się na nas wypiął i wystarczy. Dudi i Janczyk raczej są poza zasięgiem a po drugie raczej nie będą chcieli wracać do Polski .Janoty dawno nie widziałem więc nie mogę za wiele o nim powiedzieć, co do Białkowskiego to uważam że Sandomierski jest zdecydowanie lepszy i lepiej dopłacić nieco grosza i ściągnąć po prostu lepszego.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.09.2010 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.09.2010, 14:38
A właśnie, że Dudce opłacałoby się wracać do Polski. W Auxerre siedzi na ławce, a EURO już niedługo...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.09.2010, 15:15
Może Jańczyk by dał się namówić na powrót do Polski...nie gra, na ławkę się nie łapię, więc w zimie warto by było się nim zainteresować...obcokrajowców nam już wystarczy, przykład Wilka pokazuje że da się wyszukać utalentowanego Polaka
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.09.2010, 15:17
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Może Jańczyk by dał się namówić na powrót do Polski...nie gra, na ławkę się nie łapię, więc w zimie warto by było się nim zainteresować...obcokrajowców nam już wystarczy, przykład Wilka pokazuje że da się wyszukać utalentowanego Polaka
Janczyk. I jak klub w Polsce to dla niego tylko Legia.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2010, 15:21
Zamiast Branco trzeba było Darka Dudkę wypożyczyć.

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.09.2010, 15:55
Dean napisał(a):Wyświetl post
Zamiast Branco trzeba było Darka Dudkę wypożyczyć.
O to to! Akurat jest taki okres że Polacy którym nie idzie zbyt dobrze za granicą, a mogą jeszcze pograć na EURO będą na pewno chcieli wracać, więc trzeba by to wykorzystać
Odpowiedz cytując
LuQee
Member

Od: 04.2009

Stary 24.09.2010, 16:55
hmm.a wg.mnie Wisla powinna sie zainteresowac Bartoszem Białkowskim...ostatnio mało gra wiec drogi by nie byl..a talent ma spory
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów