The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 06:55
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Byłem tydzień na Węgrzech.

Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić chociaż jeden z punktów

1. Media "wiodące" w naszym kraju piszą o wielkim kryzysie na Węgrzech - dziwne że na miejscu nikt o tym nie mówi ani nie pisze ani tego nie widać ?

2. Jak to się dzieje że zbudowali 2x więcej autostrad bez posranego systemu bramek ale ze świetnie sprawdzającymi się winietkami ?

3. Czemu mimo że jest okres przedwyborczy do władz lokalnych w Egerze nikt o tym nie trąbi w mediach tylko wiszą plakaty wyborcze gdzieniegdzie ?

4. Czemu nawet w biedniejszych rejonach ktoś podjeżdża pod sklep i idzie na zakupy nie zamykając szyb ani nie wyjmując radia bo wie że nikt się nie włamie ?

...
....
......

5. Czemu żyjemy w kraju w którym od 20 lat szukamy agentów i dziury we własnej dupie zamiast się zabrać za rządzenie ?
1.Media ,czyli nie ogladaj telewizora za dużo...
2.Węgry z tego co sie orientuje , maja o wiele mniejsza powierzchnie terytorium kraju, więc autostrady może im łatwiej zrobić niż w Polsce ?
3.
4.Powieś se w aucie na lusterku gadżet Wisły i zaparkuj na noc auto na Kozłówku na próbe
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 21.09.2010, 08:04
Byłem tydzień na Węgrzech.

Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić chociaż jeden z punktów

1. Media "wiodące" w naszym kraju piszą o wielkim kryzysie na Węgrzech - dziwne że na miejscu nikt o tym nie mówi ani nie pisze ani tego nie widać ?
Tak dobrze znasz węgierski, że wiesz, iż nie pisze się o tym ani nie mówi ?

A tak na poważnie to nie zgodzę się z Tobą, iż kryzysu nie widać.

Byłam nie tak dawno w Budapeszcie i zauważyłam sporą różnicę w porównaniu z tym co było tam parę lat temu.
W centrum miasta bardzo wiele witryn ( wspaniałych, wielkich, oszklonych ) stoi pustych. Do wynajęcia.
Padają sklepy i knajpy. I to przede wszystkim jest wykładnią kryzysu. Ludzi stać na coraz mniej.

p.s.
A w Egerze w Dolinie Pięknych Kobiet pogorszyło się jedzenie
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.09.2010, 08:28
Ela - Gospodarz i jego jego znajomi znają angielski - przy stoliku i winie tematami były kobiety, F1, pogoda ale ani razu polityka albo "że komuś jest źle"
Może jedzenie się pogorszyło ale w Dolinie P.P. na pewno wino dalej trzyma swój fason

Po Budapeszcie chodziliśmy cały dzień po centrum i nie rzuca się w oczy pustka w sklepach - może za krótko tam byliśmy?

AS82 - wielkość kraju chyba nie ma takiego znaczenia bo nie procentowo ale po prostu maja więcej kilometrów autostrad. Co najważniejsze - nie robią ich z asfaltu jak u nas ale mieszają z betonem jak na Zachodzie - tam nie ma prawa nic popękać po 2 latach a u nas ciągle remont na A4 :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Ela
Pro Publico Bono

Stary 21.09.2010, 09:04
Ela - Gospodarz i jego jego znajomi znają angielski - przy stoliku i winie tematami były kobiety, F1, pogoda ale ani razu polityka albo "że komuś jest źle"
Kwestia narodowego charakteru i uprzejmość wobec gości
To w Polsce jest zwyczaj narzekania.
Cytat:
Może jedzenie się pogorszyło ale w Dolinie P.P. na pewno wino dalej trzyma swój fason
Tu się zgodzę.
Klimat Ci tam sprzyjający
Cytat:
Po Budapeszcie chodziliśmy cały dzień po centrum i nie rzuca się w oczy pustka w sklepach - może za krótko tam byliśmy?
Źle mnie zrozumiałeś.
Nie pustki w sklepach - bo towaru jest pod dostatkiem. Tylko wiele lokali stoi pustych. Tych z najwyższym czynszem. Tam gdzie dawniej były luksusowe sklepy.
Takich jak ten :

( Ten lokal co prawda jeszcze działa, ale sporo stoi z napisem " do wynajęcia". Specjalnie zwróciłam na to uwagę gdyż marzy mi się knajpa w Krakowie z podobną witryną )
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 21.09.2010, 09:53
http://pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Duda

Andrzej Duda, kandydat PIS na prezydenta Krakowa

Pytam o jego sympatie klubowe w Krakwie, czy ktoś słyszał o jego stosunku do Wisły?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.09.2010, 10:21

AS82 - wielkość kraju chyba nie ma takiego znaczenia bo nie procentowo ale po prostu maja więcej kilometrów autostrad. Co najważniejsze - nie robią ich z asfaltu jak u nas ale mieszają z betonem jak na Zachodzie - tam nie ma prawa nic popękać po 2 latach a u nas ciągle remont na A4 :/
Ostatnie 2 sezony mieli słabe jeśli chodzi o zbiory winogron, więc z wino można powiedzieć, że też się pogorszyło. Nie było nigdzie młodej Egri Lenyki

Poza tym angielski nie gwarantuje tam możliwości dogadania się, znają ten języch chyba jeszcze gorzej niż Polacy. Podstawy niemieckiego i rosyjskiego wystarczą, a nawet w dwóch piwnicach po lewej w Dolinie P.P. język polski jest tolerowany

Jeśli chodzi o autostrady do kilometrowo ich wyprzedzamy 1500km do 1300km tylko, że im idzie to o wiele sprawniej i pewnie wkrótce nas przegonią. W sierpniu tego roku koło Mezokovesd przeszła trąba powietrzna i na polach zrobiła się rzeka, która przerwała asfalt na trasie Budapeszt - Miszkolc. Wieczorem wracam z Tokaju, a oni już się uporali z tym. Nie to co u nas.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.09.2010, 11:02
Patologiczna sytuacja:

A ci by jeszcze chcieli dać rolnikom wcześniejsze emerytury... Dobre sobie.

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,..._rolnikow.html

Z taką aktywnością zawodową ludności nie ma się co dziwić, że system świadczeń społecznych jest coraz bardziej niewydolny...

A najlepsze z tego wszystkiego jest to, że w ostatnich latach ten wskaźnik i tak się podniósł. Dramat.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.09.2010, 11:15
Patologiczne to jest że ludzie w tym wieku maja bardzo ciężko znaleźć jakąkolwiek sensowna prace
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 21.09.2010 o godz. 11:23.
alejasienieznam
Ela
Pro Publico Bono

Stary 21.09.2010, 12:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie 2 sezony mieli słabe jeśli chodzi o zbiory winogron, więc z wino można powiedzieć, że też się pogorszyło. Nie było nigdzie młodej Egri Lenyki
To, że zbiory były mniejsze nie świadczy o słabszej jakości.
We Francji - w roczniku 2007 zanotowano był wyjątkowo niski zbiór a wina z z tego roku są smaczne. Szczególnie cenione są chardonnay.

Kocur - tu jeszcze co nieco o sytuacji na Węgrzech :

http://www.wprost.pl/ar/197813/Wegry...czne-zagranie/
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.09.2010, 12:34
I widać że władze Węgier wolą nawet zapeszać niż wciskać kit że jest super - jak to u nas na wiosnę robili mówiąc, że jesteśmy zieloną wyspą ...

Co do emerytur - powinni zastosować u nas model rosyjski:

Każdy potencjalny emeryt dostaje od Państwa Wołgę. Do przepłynięcia....
Jak nie przepłynie, problem emerytury znika. A jak przepłynie, to jeszcze lepiej. Widocznie emeryt wciąż nadaje się do pracy.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
jachting
Senior Member

Stary 21.09.2010, 13:06

ja też raczej nie gadam o polityce a już napewno nigdy o tym że mi, czy komuś jest żle , to jest kwestia indywidalna, "osobowościowa" o czym się mówi , nie którzy uważają że narzekanie jest głupie i do niczego dobrego nie prowadzi .

Występuje też syndrom trawnika po drugiej stronie u sąsiada - z daleka wydaje się bardziej zielony .
Ostatnio moja siostra która jeżdzi do innego miasta się uczyć , mówiła że tam jakoś ładniej jest .
A ja w Giżycku mógłbym ci takie miejsca pokazać i takie atrakcje zapewnić że napewno byłbyś pod wrażeniem .

Do porównania można użyć wielu kryteriów , a jak jesteś w obcym państwie to jeszcze ważne jest gdzie się znajdziesz , co zobaczysz , czego doświadczysz i co się akurat będzie działo . Gdyby cię napadli,okradli to pewnie uznał byś to miejsca za niebezpieczne , mimo że mógł to być jakiś incydentalny wypadek .

Węgierska liga słabo się rozwija , odjedziemy im troche w najblizszych latach
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
St@chu
Senior Member

Stary 21.09.2010, 13:09
I widać że władze Węgier wolą nawet zapeszać niż wciskać kit że jest super - jak to u nas na wiosnę robili mówiąc, że jesteśmy zieloną wyspą ...
Fakt faktem, że nią byliśmy, więc może zadziałał efekt samo spełniającej się przepowiedni
AS82
Banita

Stary 21.09.2010, 13:16
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Patologiczna sytuacja:

Z taką aktywnością zawodową ludności nie ma się co dziwić, że system świadczeń społecznych jest coraz bardziej niewydolny...

A najlepsze z tego wszystkiego jest to, że w ostatnich latach ten wskaźnik i tak się podniósł. Dramat.
Do tej tabelki doklej , równoległa tabelkę danych w tych krajach , jeżeli chodzi o prace w "szarej strefie" to zaczniemy gadać.
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.09.2010, 13:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
3. Możliwe, że wynika to z ich bierności nie tylko w sferze politycznej, ale i zawodowej. Ten naród po trosze przypomina mi Włochów, którzy nastawiają się głównie na rozrywkę i wygodne życie za wszelką cenę. Z drugiej strony silna laicyzacja i wydaje mi się że w pewnym sensie brak tożsamości narodowej mogą powodować niechęć do wyborów. Widocznie nie postrzegają polityki jak odskoczni do lepszego życia i dlatego traktują wybory po macoszemu.
A na potwierdzenie Twoich słów wkleję pewny link ;] Masz rację Węgrzy srają na politykę!! Dla porównania gdy my w 2 tygodnie staliśmy się z zielonej wyspy krajem który nie jest w stanie zamknąć budżetu i podnosi podatki. Ludzie, media, "opinia publiczna" zaczęła dyskutować o krzyżu w centrum Warszawy.

A dlaczego na Węgrzech ludzie nie dyskutują o kryzysie, polityce etc.? Odpowiedź jest prosta Węgrzy już wybrali i na razie Fidesz spełnia pokładane w nim nadzieje. Reformy w kraju zaczął od likwidacji części urzędów centralnych, przeprowadził reformę podatkową(i pod tym pojęciem nie kryje się podwyżka VAT-u) oraz wzmocnił rolę samorządów(nie poprzez zrzucenie na nich kłopotliwych spraw, ale przez zwiększenie udziałów w niektórych podatkach).

Patologiczna sytuacja:

A cóż dziwnego jest w tym że ludzie uciekają z posad na których klin podatkowy wynosi blisko 50% dochodów? No i co w tym jest patologicznego?

Rozumiem że policjanci, sędziowie, nauczyciele etc. mają większe moralne prawo do wcześniejszej emerytury(dodajmy średnio 3.7 raza wyższej niż rolnicy), a lekko pracujący rolnicy czy górnicy nie. Ot sprawiedliwość.

System świadczeń społecznych nie dlatego jest niewydolny że nieduży % ludzi pracuje lecz dlatego że jest źle adresowany. Dzieciak mojego sąsiada, dochody którego idą w setki tyś zł miesięcznie, gdy robił prawojazdy to zarejestrował się jako bezrobotny i z zaświadczeniem o gwarancji zatrudnienia od ojca kurs i egzamin na 3 kategorie(B, C, C+E) zaliczył za darmo. A takie przykłady można mnożyć i każdy z nas ma je dookoła

Zaś jeśli chodziło Ci o system emerytalny i ubezpieczeniowy to nawet gdyby pracowało 100% osób w wieku 18-65 lat to byłby on niewydolny(ba jeszcze szybciej zwiększała by się dziura w systemie więcej ubezpieczonych=większa dziura) bowiem średnio każdy z nas wpłaca do systemu mniej niż z niego pobiera. I tutaj taki mały prztyczek od Centrum Adama Smitha dla neoliberałów(cokolwiek to nie znaczy) jedynie system KRUS jest strukturalnie wydolny
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 21.09.2010 o godz. 14:18.
emj10
Senior Member

Stary 21.09.2010, 14:19
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
A na potwierdzenie Twoich słów wkleję pewny link ;] Masz rację Węgrzy srają na politykę!! Dla porównania gdy my w 2 tygodnie staliśmy się z zielonej wyspy krajem który nie jest w stanie zamknąć budżetu i podnosi podatki. Ludzie, media, "opinia publiczna" zaczęła dyskutować o krzyżu w centrum Warszawy.

A dlaczego na Węgrzech ludzie nie dyskutują o kryzysie, polityce etc.? Odpowiedź jest prosta Węgrzy już wybrali i na razie Fidesz spełnia pokładane w nim nadzieje. Reformy w kraju zaczął od likwidacji części urzędów centralnych, przeprowadził reformę podatkową(i pod tym pojęciem nie kryje się podwyżka VAT-u) oraz wzmocnił rolę samorządów(nie poprzez zrzucenie na nich kłopotliwych spraw, ale przez zwiększenie udziałów w niektórych podatkach).
Właśnie ten tekst potwierdza moje słowa.
Trudno, żeby po 3 permanentnych latach kryzysu polityczno-gospodarczego od początku afery taśmowej Gyurcsany'ego nie byli zadowoleni z Fideszu, ale ta ekscytacja powoli mija, bo jak się okazuję wcale ta partia nie jest tak przygotowana do władzy jak się wcześniej wydawało. Będzie prawdopoobnie podobny scenariusz jak z naszym PiS-em, który mimo kilku ciekawych obietnic (przynajmniej dla mnie) zrealizuje wyłącznie te mniej ciekawe:
http://www.wprost.pl/ar/197961/Wegie...zysem-greckim/
St@chu
Senior Member

Stary 21.09.2010, 15:04
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
A cóż dziwnego jest w tym że ludzie uciekają z posad na których klin podatkowy wynosi blisko 50% dochodów? No i co w tym jest patologicznego?
Co jest w tym patologicznego? Chociażby ten klin i wszystkie pozostałe czynniki, jak wczesniejsze emerytury, które skladaja się na te niecałe 33%...

Cytat:
Rozumiem że policjanci, sędziowie, nauczyciele etc. mają większe moralne prawo do wcześniejszej emerytury(dodajmy średnio 3.7 raza wyższej niż rolnicy), a lekko pracujący rolnicy czy górnicy nie. Ot sprawiedliwość.
Źle rozumiesz... Wszyscy oni mają takie samo mizerne moralne prawo do wcześniejszej emerytury. Dlatego zamiast dokładac rolniczych opowiadam się za likwidowaniem mundurowych itd. Liczę że w końcu doczekam się reform idących w tym kierunku

Cytat:
System świadczeń społecznych nie dlatego jest niewydolny że nieduży % ludzi pracuje lecz dlatego że jest źle adresowany. Dzieciak mojego sąsiada, dochody którego idą w setki tyś zł miesięcznie, gdy robił prawojazdy to zarejestrował się jako bezrobotny i z zaświadczeniem o gwarancji zatrudnienia od ojca kurs i egzamin na 3 kategorie(B, C, C+E) zaliczył za darmo. A takie przykłady można mnożyć i każdy z nas ma je dookoła

Zaś jeśli chodziło Ci o system emerytalny i ubezpieczeniowy to nawet gdyby pracowało 100% osób w wieku 18-65 lat to byłby on niewydolny(ba jeszcze szybciej zwiększała by się dziura w systemie więcej ubezpieczonych=większa dziura) bowiem średnio każdy z nas wpłaca do systemu mniej niż z niego pobiera. I tutaj taki mały prztyczek od Centrum Adama Smitha dla neoliberałów(cokolwiek to nie znaczy) jedynie system KRUS jest strukturalnie wydolny
Zgadzam się... Z tym, że chyba nie powiesz mi że policjant idący w wieku 40 lat na dość dobrą emeryturę nie jest obciążeniem dla systemu i nie przyczynia się do jego niewydolności? Zamiast pracować jeszcze kilkanaście lat i dokładać się do systemu, stanowi dla niego obciążenie idące w miliardy złotych (oczywiście nie jeden policjant, ale ujmując ogólnie mundurowi) czyniąc niewydolny system jeszcze bardziej niewydolnym...
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2010, 20:40
"Pełnomocnik instytucji kościelnych w rękach CBA.
Cztery zarzuty - w tym korumpowania osoby pełniącej funkcję publiczną w komisji majątkowej przy MSWiA oraz oszustw na łączną sumę ok. 10 mln zł - postawiła gliwicka prokuratura okręgowa pełnomocnikowi zakonów w tej rządowo-kościelnej komisji, Markowi P.
(...)" - calosc: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pelno...wiadomosc.html

to pewnie dlatego ostatnie sprawy zostaly rozstrzygniete na korzysc Krakowa.
Wisła Kraków
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.09.2010, 12:16
Misja specjalna - trochę nowych ciekawych rzeczy o "katastrofie" Smoleńskiej:

http://www.youtube.com/watch?v=ZhRvwPS7Ip0

http://www.youtube.com/watch?v=W28YX4WHJac
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.09.2010, 16:28
Baala napisał(a):Wyświetl post
Misja specjalna - trochę nowych ciekawych rzeczy o "katastrofie" Smoleńskiej:

http://www.youtube.com/watch?v=ZhRvwPS7Ip0

http://www.youtube.com/watch?v=W28YX4WHJac
ta tragedia w Smoleńsku to mi troche przypomina sprawe zatonięcia Kurska, do dziś nie wiadomo co tak naprawde sie stało a już mineło 10 lat.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.09.2010 o godz. 16:39.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.09.2010, 17:53
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/posel...wiadomosc.html

Tak sie zastanawiam ogladajac tego pajaca i czytajac debili w komentarzach jak bardzo trzeba byc slepym i glupim.

Sama sprawa kleru tutaj mnie ziebi, ale nie wiedzialem ze tylu idiotow wierzy w wielkosc "CZE".

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.09.2010, 18:00
Nie jestem pewien,czy weszła w życie już ustawa o zakazie noszenia symboli komunistycznych i nazistowskich ?
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 22.09.2010, 19:02
Nazistowskich to już dawno jest natomiast symbolami komunistycznymi bodajże Sejm zajął się rok temu i ustawa weszła. Tylko SLD protestowało.
Zastanawia mnie czy jak PO i SLD będą miały koalicję w Sejmie po wyborach to co zrobią antykomunistyczni wyborcy PO ? Pewnie poszukają sobie innej partii albo Rudy z Palikotem stworzy im nową
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
felipe
Senior Member

Stary 22.09.2010, 22:31
harimata napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie czy jak PO i SLD będą miały koalicję w Sejmie po wyborach to co zrobią antykomunistyczni wyborcy PO ? Pewnie poszukają sobie innej partii albo Rudy z Palikotem stworzy im nową
Co się martwisz, życie potoczy się dalej:

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._styczniu.html

Przykład z Rady Miasta niby, ale pokazuje, że wszlkie koalicje dla celów choćby doraźnych sa możliwe. Czy to PO-SLD, czy to PiS-SLD (Majchrowski), wsio rawno, to są ludzie siebie warci. Wszelkie gdybanie nei ma sensu, bo członek PiS jak trzeba to i rękę ludziom Majchrowskiego poda. Szkoda czasu na jakiekolwiek analizy polityczne
Ostatnio edytowane przez felipe : 22.09.2010 o godz. 22:34.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.09.2010, 22:38
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ta tragedia w Smoleńsku to mi troche przypomina sprawe zatonięcia Kurska, do dziś nie wiadomo co tak naprawde sie stało a już mineło 10 lat.
Jak dla mnie nietrafne porównanie.Jestem przekonany że z kwestią 'dlaczego Tu spadł', nie będzie problemów, czyli kwestia czysto techniczna będzie jasna. Schody były, są i będą jeżeli chodzi o szeroko pojętą odpowiedzialność i tu będzie jedno wielkie mordobicie, jakie jest zresztą od dawna i nikt nikogo nie przekona.

Więc co się stało będzie jasne ale dlaczego(w sensie nie technicznym) i kto za to jest odpowiedzialny, to już każdy będzie miał swoją wersję.
94 - Allah Akbar!!
St@chu
Senior Member

Stary 23.09.2010, 08:48
Ten pomysł jest tak kretyński, że szkoda to nawet komentować. Jak ktoś marzy o karierze radnego to warto rozważyć kandydowanie, bo przy 5-10 lub mniej % frekwencji każdy ma szansę.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.09.2010, 09:36
Przedruk jednego z komentarzy z krakowskiej:
"W projekcie budżetu kancelarii prezydenta Komorowskiego na 2011 dotacja na zabytki Krakowa maleje o 12 mln, z 42 do 30 mln zł ( czyli o 30%) !
Za to wydatki właściwe kancelarii , na samą siebie, rosną ze 116.5 do 139.8 mln -
o 23.3 mln zł czyli o 21%.
Dwukrotnie , czyli z 5 do 10 milionów wzrosną wydatki na odznaczenia

Nie brakuje też PO pieniędzy na takie , niezrozumiałe i kontrowersyjne pomysły jak pomoc zadłużonej Grecji (do czego przecież nie jesteśmy zobowiązani , bo nie jesteśmy w strefie Euro )zapowiedziana 1 września w Brukseli przez prezydenta , czy wydawanie pieniędzy z rezerwy budżetowej na program sprowadzania do Polski emigrantów z Afryki"
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.09.2010, 09:46
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Przedruk jednego z komentarzy z krakowskiej:
, czy wydawanie pieniędzy z rezerwy budżetowej na program sprowadzania do Polski emigrantów z Afryki"
No tego to już w ogóle nie rozumiem!
Nasi rodacy przymusowo wywiezieni do Sowietów ,wciąż czekają na powrót do ojczyzny.......
No tak zapomniałem,że to Komorowski.....

Czyżby temat wrócił ?
Przecież Zakajew i tak jest w Anglii.Chyba już do nas nie przyjedzie.

http://niezalezna.pl/article/show/id/39297
Ostatnio edytowane przez budka : 23.09.2010 o godz. 11:33.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.09.2010, 19:10
budka napisał(a):Wyświetl post
No tego to już w ogóle nie rozumiem!
Nasi rodacy przymusowo wywiezieni do Sowietów ,wciąż czekają na powrót do ojczyzny.......
No tak zapomniałem,że to Komorowski.....

Czyżby temat wrócił ?
Przecież Zakajew i tak jest w Anglii.Chyba już do nas nie przyjedzie.

http://niezalezna.pl/article/show/id/39297
Czego? Dla Francuzów teraz gajowy przyjacielem, pomoże im z emigrantami z Afryki. A TVN okrzyknie go WIELKIM PRZYJACIELEM CZARNOSKÓRYCH )

Gdzie teraz te cwaniaczki twierdzące ze nie jesteśmy kondominium? Czyich interesów broni polska "niezależna" prokuratura? Wyrok sądu jej nie pasuje? Bo na podstawie złej umowy orzekany? Nagle mamy traktować Rosję jak kraj europejski. Dlaczego w sprawie katastrofy nie opieramy się na umowach europejskich? Gdyby takie zwody robiła ruska prokuratura to zrozumiałe. Ale nasza? To się w głowie nie mieści. Zwyczajnie ruskie pachołki.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 24.09.2010, 07:54
Po przeczytaniu tego artykułu :

http://www.weszlo.com/news/5612

Utwierdza mnie to,że Państwo Prawo wg PIS,to było tylko pokazywanie codziennie konferencji prasowych w TVP,typu: "Rozwiążemy PZPN",prokuratura polityczna wtedy zamykała wszystkich na dołek przed kamerami i puszczali.Ten obserwator ,co teraz normalnie robi miał być umoczony, albo inaczej może miał kase z wałów ,ale coz tego jak teraz zarabia niby legalnie znów w tej samej instytucji
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.09.2010, 08:25
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu tego artykułu :

http://www.weszlo.com/news/5612

Utwierdza mnie to,że Państwo Prawo wg PIS,to było tylko pokazywanie codziennie konferencji prasowych w TVP,typu: "Rozwiążemy PZPN",prokuratura polityczna wtedy zamykała wszystkich na dołek przed kamerami i puszczali.Ten obserwator ,co teraz normalnie robi miał być umoczony, albo inaczej może miał kase z wałów ,ale coz tego jak teraz zarabia niby legalnie znów w tej samej instytucji
Miał być umoczony? To tak jak Chlebowski i Drzewiecki. Ale za czasów PO umoczenie nie dyskwalifikuje. Można nawet powiedzieć że to atut. Tworzą się nowe ważne znajomości itd. Nie dziwi miażdżące zwycięstwo PO w więzieniach. Nie dziwi też strach przed PiSem, kto chciałby mieć występ w TV z etykietką złodziej albo oszust. Dziwi natomiast że za frajerstwo PO która rządzi już trzy lata starasz się kolego obarczyć PiS. Możesz mi to wyjaśnić?
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów