The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 19:21
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Poniżej film o pieczonych pyrach (od ok. 3:52)

http://www.youtube.com/watch?v=1axitjJUZDU
Mniam, pieczone ziemniaki w mundurkach Genialnie!

Ciekawe czy My kiedyś doczekamy się oficjalnego otwarcia.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.09.2010, 20:46
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś była przeprowadzona taka analiza, że po ukończeniu wszystkich modernizacji pod względem infrastruktury (oczywiście chodzi o te główne stadiony) będziemy mieć 3 miejsce w Europie (po Anglii i Niemczech)
Prawda, Włosi jak widzą nasze stadiony to tylko rozlega się płacz, że nie dostali Euro i dalej będą grać na rozpadających się molochach. Tak naprawdę to nowoczesny stadion buduje tam tylko Juve i San Siro ma być modernizowane, reszta broni się tylko pojemnością. Tak na marginesie podoba im się stadion Cracovii, czytałem taką wypowiedź, że każdy klub w serie c powinien taki mieć
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.09.2010, 21:05
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś była przeprowadzona taka analiza, że po ukończeniu wszystkich modernizacji pod względem infrastruktury (oczywiście chodzi o te główne stadiony) będziemy mieć 3 miejsce w Europie (po Anglii i Niemczech)
To chyba ktoś zwariował. Jeszcze za Hiszpania i Holandią - co najmniej. A Portugalia?

U nas będzie Narodowy, do tego 3-4 (nieszczęsny Chorzowski) powyżej 40 tys, dwa 30 tysięczne, reszta kameralne zadbane (Arka, Kielce, Zagłębie, Cracovia).

Holandia ma porównywalną sytuacje, a Hiszpania po prostu lepsza - zwłaszcza po otwarciu Espanyolu i niechybnym otwarciu Valencii. Zreszta jak dla mnie mimo wszystko Francja też przed nami.

Ale zgodze się, ze bedziemy przed Włochami.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.09.2010, 21:50
0 22 napisał(a):Wyświetl post
U nas będzie Narodowy, do tego 3-4 (nieszczęsny Chorzowski) powyżej 40 tys, dwa 30 tysięczne, reszta kameralne zadbane (Arka, Kielce, Zagłębie, Cracovia).
Myśle, że pojemność nie jest najważniejsza. Będziemy mieć poprostu najnowocześniejsze stadiony.

Lech (40 tys)
Śląsk (40 tys)
Lechia (40 tys)
Wisła (30 tys)
Legia (30 tys)
Cracovia (15 tys)
Zagłębie (15 tys)
Arka (15 tys)

To połowa ekstraklasy na super nowoczesnych stadionach (chociaż pewnie Craxa bedzie miała najlepszy stadion w I lidze )

Do tego zaczynają budować w Białymstoku na ok 20 tys

Reszta na razie na papierze, a szkoda, bo kilka dodatkowych stadionów by się zapełniło (Górnik, Ruch, Widzew, ŁKS). Szkoda, ze w Łodzi i na Śląsku taka czarna stadionowa dziura. Śląskiego nie liczę, bo to tylko na 2 mecze w sezonie (derby Górnik-Ruch)

Za 2-3 lata lepiej będzie tylko w Bundeslidze, Premiership i Primera Division...... w Lige 1 to już nie wiem, a w Serie A na pewno nie. Także 4 miejsce w Europie
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.09.2010, 22:00
A ja sądzę, że u nas pod względem nowoczesności jest lepiej niż w Hiszpanii. Owszem, może i mają tam większe stadiony, ale większość to takie obiekty a la stadion śląski w Chorzowie (przed remontem). Czyli bez całkowitego zadaszenia itp
Nowoczesne są Camp Nou (Barcelona), Santiago Bernabeu (Real) i stadion Espanyolu. Budowa stadionu Valencii ma zastój, brakuje funduszy.

U nas nowoczesne będzie 8 a nawet i więcej obiektów.

Z tego co wyczytałem na stadiony.net to Śląski ma mieć 55 200 pojemności, a więc tylko 700 mniej niż Narodowy. Szkoda, że stadion w Warszawie nie będzie miał 70 lub przynajmniej 65 tys.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.09.2010, 22:07
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
A ja sądzę, że u nas pod względem nowoczesności jest lepiej niż w Hiszpanii. Owszem, może i mają tam większe stadiony, ale większość to takie obiekty a la stadion śląski w Chorzowie (przed remontem). Czyli bez całkowitego zadaszenia itp
Nowoczesne są Camp Nou (Barcelona), Santiago Bernabeu (Real) i stadion Espanyolu. Budowa stadionu Valencii ma zastój, brakuje funduszy.

Z tego co wyczytałem na stadiony.net to Śląski ma mieć 55 200 pojemności, a więc tylko 700 mniej niż Narodowy. Szkoda, że stadion w Warszawie nie będzie miał 70 lub przynajmniej 65 tys.
No, to Portugalia ma tyle samo od Euro 2004, przy czym są większej pojemności (w większości).

A z hiszpańskich - owszem, nie są najnowocześniejsze, ale i Deportivo i Athletic jak na nasze warunki również ma kozacki stadion, to samo Sporting czy nawet Santander.. Nowoczesna Murcia, czy nawet Oviedo.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.09.2010 o godz. 22:14.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.09.2010, 22:11
0 22 ale ja pisałem o porównaniu Polski i Hiszpanii, wg Ciebie oni mają lepszą infrastrukturę niż my, ja sądzę, że są jednak za nami.

Co do Portugalii- sprawa bardziej dyskusyjna, nie tak jednoznaczna jak w przypadku Hiszpanii. Warte uwagi u nich są 3 stadiony (Porto, Sporting i Benfica). Reszta to takie niewiadomo co, przykład stadionu Bragi.

Owszem, takie Depor ma fajny stadion, ale nie oszukujmy się- jest to tylko modernizacja, tak jak u nas Śląski. Możesz dac przykłas np CN czy SB- te stadiony też były remontowane, ale zostały zrobione na jedna z najnowocześniejszych obiektów świata.

Co do Holandii, to też bym się kłócił, czy nie będziemy przed nimi Bezapelacyjnie wygrywają Niemcy, drugie miejsce Anglia. My wg mnie walczymy o trzecią lokatę (Polska, Portugalia, Holandia). Austria i Szwajcaria mnie nie przekonują do końca ze swoimi stadionami. Miejsca poza pierwszą piątką.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 21.09.2010 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.09.2010, 22:23
Zrobię na dniach taki prywatny ranking i tutaj wrzucę, sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. No i czy liczymy ewentualnie Zabrze lub Widzew.

EDIT: Okej, żeby nie nabijać. Powiedzmy gdzies w okolicy weekendu porównamy. Ja bym brał pod uwage tez widok z trybun - na fotkach mozna mniej wiecej ocenić.

pzdr.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.09.2010 o godz. 22:29.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.09.2010, 22:27
Ja zrobię swój i porównamy. Posiedzę i przeanalizuję dokładnie stadiony. Pojemnośc oczywiście się liczy, ale nie jest najważniejsza. Zabrze i Widzew się nie liczą. Chodzi o stadiony istniejące lub w budowie (pod uwagę nie brałbym nawet oczekujacych na realizację, bo wiadomo jak z tym jest).
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.09.2010, 22:33
W Portugalii po mistrzostwach 2 stadiony zostały częściowo rozebrane (jeśli dobrze pamiętam) i tak jak pisze ToTylkoJa tylko 3 stadiony prezentują sie bardzo dobrze.
W Holandii jest parę fajnych stadionów ale najczęściej są one średniej wielkości (tylko De Kuip i Arena w Amsterdamie i stadion PSV maja ponad 30tys.)
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.09.2010, 23:38
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie podoba im się stadion Cracovii, czytałem taką wypowiedź, że każdy klub w serie c powinien taki mieć
Serie C? Jakby tak każdy klub miał wydawać 50 mln € na stadion w trzeciej lidze to by tam zbankrutowali... ale na serie B bym się zgodził.

Jak powstanie Śląski to bedzie można zorganizować w PL MŚ i ME w LA (mam nadzieję że wszyscy zrozumieli )

A Camp Nou wcale nie jest takie nowoczesne. Jego ostatnia renowacja była przeprowadzona ponad 16 lat temu ale za to duże to cholerstwo jest.

Awangarda w polskiej piłce kibice przyjezdni nie oddzieleni od kibiców gospodarzy i o ironio wszystko się dzieje na Kałuży.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ci-w,id,t.html
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.09.2010 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.09.2010, 07:59
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Serie C? Jakby tak każdy klub miał wydawać 50 mln € na stadion w trzeciej lidze to by tam zbankrutowali... ale na serie B bym się zgodził.
Może chodziło o taką zasadę wydawania przez kluby kasy na stadiony jak u nas
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.09.2010, 08:03
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A Camp Nou wcale nie jest takie nowoczesne. Jego ostatnia renowacja była przeprowadzona ponad 16 lat temu ale za to duże to cholerstwo jest.

l
Mają tam ambitne plany jego przebudowy, gdzieś po sieci krążył nawet projekt zadaszenia całego stadionu. Co do nowoczesności, to radzę przystopować i wcześniej odwiedzieć chociażby toalety na tym stadionie
Wisła przy nich to Wersal
Co nie zmienia faktu, że stadion Dumy Katalonii jest efektowny i bardzo mi się podoba.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 22.09.2010, 09:19
Chyba wszyscy zapomnieliście, że Francja dostała Euro 2016 i wybudowanych lub zmodernizowanych zostanie u nich 8 stadionów na mecze Euro (a nie 4 jak w Polsce) Oprócz tego obecnie mają całkiem niezłe stadiony.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.09.2010, 11:11
FevPL 4 jak w Polsce? Myślałem, że u nas powstaje trochę więcej tych stadionów ( obiekty euro + Legia, Wisła, Jaga- wymieniłem te ciekawsze). To co podba mi się u nas, to to, że nie buduje się tylko 4 obiektów na euro i koniec. Powstaje wiele nowych stadionów, które są dopasowane pod względem potrzeb dla klubów- no bo po co Zagłębiu, Cracovii czy Arce stadiony po 30-40 tys? Na Ukrainie robine są tylko stadiony pod euro, inne obiekty jak były, tak będa nadal.

crazykaro CN jest bardzo nowoczesne. Sam fakt, że obiekt wpisany jest na listę stadionów mogących organizować finał LM duzo mówi. Tam są najwyższe standardy, zaczynając od wspomnianych toalet i kończąc na znakomitej widoczności z trybun. Tam nawet metro podjeżdza pod stadion. Wyobraź sobie 100 tys ludzi wychodzących po meczu w Krakowie czy Warszawie- paraliż totalny byłby.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 22.09.2010 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 22.09.2010, 11:17
crazykaro CN jest bardzo nowoczesne. Sam fakt, że obiekt wpisany jest na listę stadionów mogących organizować finał LM duzo mówi. Tam są najwyższe standardy, zaczynając od wspomnianych toalet i kończąc na znakomitej widoczności z trybun. Tam nawet metro podjeżdza pod stadion. Wyobraź sobie 100 tys ludzi wychodzących po meczu w Krakowie czy Warszawie- paraliż totalny byłby.
Możliwość rozgrywania finału LM świadczy tylko o jego pojemności i spełnianiu pewnych standardów które nie są żaden sposób związane z nowoczesnością. A fakt podciągnięcia metra oznacza że ten stadion jest po prostu dawno wybudowany
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.09.2010, 11:34
Pooglądaj zdjęcia z budynków klubowych, sklepu, muzeum itp. Może wyjaśnisz co rozumiesz przez słowo ''nowoczesność''? Wtedy będzie łatwiej.
Na ten moment CN brakuje zadaszenia wszystkich trybun, nic poza tym. W ramach wyjaśnienia, ostatnia modernizacja nie miałą miejsca w 1994 roku (jak podaje serwis stadiony.net). Dokładnie Ci nie napisze, ale w XXI w stadion był poddany renowacji, między innymi wymieniono krzesełka.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.09.2010, 11:42
odnośnie CN: tu jest o renowacjach do 2007 http://katalonczycy.bloog.pl/kat,254...l?ticaid=6aee4
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 22.09.2010, 12:38
Pooglądaj zdjęcia z budynków klubowych, sklepu, muzeum itp. Może wyjaśnisz co rozumiesz przez słowo ''nowoczesność''? Wtedy będzie łatwiej.
Na ten moment CN brakuje zadaszenia wszystkich trybun, nic poza tym. W ramach wyjaśnienia, ostatnia modernizacja nie miałą miejsca w 1994 roku (jak podaje serwis stadiony.net). Dokładnie Ci nie napisze, ale w XXI w stadion był poddany renowacji, między innymi wymieniono krzesełka.
Wymianę krzesełek czy murawy ciężko nazwać modernizacją. Oczywiście odnowienie pomieszczeń się mieści w pojęciu modernizacji. CN nie ma chociażby skyboxów Brak zadaszenia, nowoczesngo monitoringu? Nie będę sie wypowiadał bo nie byłem, ale stadion budowany w latach 50 nie może być nowoczesny. Nie chce mi się już pisać o CN wiec moze napiszmy o czymś innym
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 22.09.2010, 17:00
tak dla ciekawostki - jeszcze ze 2 lata temu krążyło po sieci zdjecie z CN z jakims zielskiem rosnacym na trybunach
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 22.09.2010, 17:10
FevPL 4 jak w Polsce? Myślałem, że u nas powstaje trochę więcej tych stadionów ( obiekty euro + Legia, Wisła, Jaga- wymieniłem te ciekawsze). To co podba mi się u nas, to to, że nie buduje się tylko 4 obiektów na euro i koniec. Powstaje wiele nowych stadionów, które są dopasowane pod względem potrzeb dla klubów- no bo po co Zagłębiu, Cracovii czy Arce stadiony po 30-40 tys? Na Ukrainie robine są tylko stadiony pod euro, inne obiekty jak były, tak będa nadal.
Napisałem, że 4, ale na mecze Euro. Zgadzam się z tobą, że to dobrze, że budują się także inne stadiony.W ogóle to powstała taka moda na budowanie stadionów w wielu miastach, ale myślę, że potencjał kibicowski Polska ma duży i te stadiony gdy dogonimy za kilka lat ligi zachodnie mogą nie wystarczyć (np. Sunderland 180 tys. mieszkańców - Stadium of Light 47 tys. miejsc i na mecze z czołówką jest komplet).
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.09.2010, 17:25
Byłeś na Camp Nou?

Mam wrażenie, że nie.

Ten stadion wymaga gruntownej przebudowy. Budynki klubowe, sklep, owszem są ładnie wykończone. To samo można powiedzieć o wyglądzie zewnętrznym. Ale muzeum nie rzuca na kolana(nie licząc trofeów oczywiście ) A toalety, wyjścia na sektory, krzesełka, hole dla kibiców są w kiepskim stanie. Ja byłem rozczarowany za pierwszym razem. Widać po prostu wiek tego stadionu.

Dla mnie ta strefa stricte kibicowska na Legii, Wiśle, Cracovii czy Lechu jest zdecydowanie nowocześniejsza. Co zresztą nie dziwi, bo są to nowe obiekty, zdecydowanie młodsze od Camp Nou.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 22.09.2010, 18:45
ze skyscrapercity.com
grzaniec z galicji napisał(a):Wyświetl post
Byłem wczoraj na dniu otwartym...
Koles (z gwozdziem w nosie) ktory wpuszczał ludzi na stadion (przez kołowrotki) miał krotka pogawedke. Wchodzac na moja karte kibica ... system prawidlowo odnalazl fotke w systemie... ale, to by było na tyle, nierozpoznał twarzy, mojej, brata, i kilku innych osob wchodzacych podczas mojej tam obecnosci (koles stwierdzil ze przez 20min jak tam ma obsluge rozpoznano dwie osoby). Generalnie z informacji ktore udało mi sie uzyskac to system biometrii jest w powijakach. Za kazdym razem gdy system nierozpoznaje twarzy, obsluga ma podglad na zdjecie w systemie i osobe ktora stoi w furtce, i moze niezaleznie od systemu decydowac o wpuszczeniu osobnika..., no ale to sie nie nazywa biometria a cieć.
Ktoś ma chyba problem
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.09.2010, 20:21
jeszcze jeden ciekawy post ze skyscrapercity.com
Cytat:
Dobra, tak na goraco.

Oswietlenie ma 4 tryby pracy:
- treningowe
- zmierzch
- TV
- HDTV
W tym ostatnim jasnosc to uwaga 3 000 luksow. Punktowo jest nawet wiecej pomiary w kilku miejscach murawy wykazaly 3200. Weglug wykoawcy to najjasniej oswietlony stadion w Polse.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.09.2010, 20:56
Proud osobiście nie byłem, ale mąż mojej siostry ciotecznej był tam częstym gościem (był w Barcelonie w pracy). Był zachwycony stadionem, porobił mnóstwo zdjęc i filmów, które widziałem. Wszystko bardzo nowoczesne.

I tak poza tym, skoro to taki przestarzały stadion, to jakim cudem dostał swego czasu 5 gwiazdek (najwyższy standard)- i nadal je ma. Gdy obiekt je otrzymywał to 5 gwiazdek miało tylko kilka stadionów (z bloga, ale pamiętam jak przez mgłę tą sytuację).

Oczywiście bryły się nie zmieni, bo niby jak przestawić trybuny. Ale poza tym wszystko jest na najwyższym poziomie, jedynie czego tak naprawdę brakuje, to zadaszenia wszystkich trybun.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 22.09.2010 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.09.2010, 21:51
Postępy prac we Wrocku, ogromne są te jednopoziomowe trybuny.

Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Stary 22.09.2010, 22:45
I tak poza tym, skoro to taki przestarzały stadion, to jakim cudem dostał swego czasu 5 gwiazdek (najwyższy standard)- i nadal je ma. Gdy obiekt je otrzymywał to 5 gwiazdek miało tylko kilka stadionów (z bloga, ale pamiętam jak przez mgłę tą sytuację).
CN spełniał wszystkie normy, które były potrzebne do uzyskania tych gwiazdek ale zwykłego kibica nie jest on aż tak nowoczesny. Wspomniane wcześniej toalety, krzesełka są po prostu przestarzałe. Również widok (z ostatniego pierścienia) pozostawia wiele do życzenia.
Mimo to robi ogromne wrażenie i na pewno jest jednym z najwspanialszych stadionów na świecie, jednak nie da się ukryć, że do nowoczesnych stadionów nie może się równać (pod względem komfortu). Taka jest moja opinia, którą opieram na tym że byłem na CN i oglądałem tam mecz.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 22.09.2010, 22:59
Proud osobiście nie byłem, ale mąż mojej siostry ciotecznej był tam....
- ToTylkoJa byłeś kiedyś w stanach?
Ja nie, ale znam kogoś kto był i powiedział mi to i owo

Twoje CN:

piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.09.2010, 23:13
Proud osobiście nie byłem, ale mąż mojej siostry ciotecznej był tam częstym gościem (był w Barcelonie w pracy). Był zachwycony stadionem, porobił mnóstwo zdjęc i filmów, które widziałem. Wszystko bardzo nowoczesne.

Oczywiście bryły się nie zmieni, bo niby jak przestawić trybuny. Ale poza tym wszystko jest na najwyższym poziomie, jedynie czego tak naprawdę brakuje, to zadaszenia wszystkich trybun.
stary z calym szacunkiem ale skoro nie byles i nie widziales to moze jednak nie upieraj sie przy swojej tezie
a standard 5-gwiazdkowy oczywiscie moze miec, jedno drugiego nie wyklucza... Nou Camp jest przestarzale i tyle w temacie

PS. "byles kiedys w Ameryce? ... Ja tez nie ale znam kogos kto byl i opowiedzial mi to i owo..."

edit: pozdro Kolumbus
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.09.2010, 23:32
Wygląda na to, że Podbeskidzie - główny faworyt do awansu z 1 ligi- będzie miało nowy stadion. Arena auf Kielce na bis:
http://stadiony.net/projekty/pol/sta...bielsku_bialej

Cytat:
Z Cieszyna po długim oczekiwaniu nadeszła dobra dla kibiców Podbeskidzia wiadomość. Dzięki zabiegom prezydenta Bielska-Białej Jacka Krywulta wyjaśnione zostały wszystkie wątpliwości dotyczące projektu budowy i 3. września Starostwo Powiatowe w Cieszynie, które zajmuje się sprawą, wydało pozwolenie na budowę Stadionu Miejskiego w Bielsku-Białej. Teraz sprawy związane z realizacją budowy stadionu powinny nabrać tempa. Po uprawomocnieniu się decyzji ogłoszony ma zostać przetarg, który wyłoni wykonawcę inwestycji.
stadiony.net
Ciekawym ile wszystko potrwa , jak narzucą sobie tempo krakowskie to zdążą jeszcze awansować i spaść z ekstraligi grając na placu budowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów