The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2010, 11:36
A co to za problem zrobić specjalną iluminację na imprezę? Poczekajmy do świętowania kolejnego mistrzostwa na Wiśle, chociaz wówczas Wisła za wszystko płaci więc może nie być aż tak efektownie. Ale jak byś ładnie oświetlił naszego krakowieskiego szkieletora to też by ładnie wyglądał bo ludzie nie patrzyliby się na bryłę tylko na kolory.
Krótko mówiąc szału nie ma
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2010, 11:37
Chyba Legia na otwarcie tych dziwnych specjalnych igrzysk olimpijskich.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.09.2010, 12:00
A czy ja mówię, że jest szał? Rzadko jakaś większa impreza u nas się odbywa to wkleiłem.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.09.2010, 23:01
Skoro dziś otwierają stadion w Poznaniu, to jak mam pytanie, gdzie w końcu ma znajdować się sektor dla gości ?
Oraz czy od pierwszego meczu będzie on na min. 5% pojemności stadionu?

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.09.2010, 23:29
Pare tygodni temu napisałem tutaj, że przeczytałem w PS, że mecz Polski z Australią bedzie otwarciem Waszego stadionu. Wyrwałem się trochę przez przekorę, z racji tego, że na forum było sporo szyderki, że otwieramy stadion bez jednej trybuny. Wtedy wytłumaczono mi, że PS się myli, że otwarcie będzie potem.

Czy mecz z Koroną był otwarciem? Jeśli nie to czy przed każdym meczem macie takie bajery?

A może to było jednak otwarcie?

Czyli jednak da się otworzyć stadion bez trybuny? A nawet dwóch?

P.S. Czytać z przymrużeniem oka
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.09.2010, 23:32
A co to jest za trawa z prawej strony boiska?

Jakiś pas startowy?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.09.2010, 23:33
Bajery? chłopcy trzymający flagi są ze szkółki pilkarskiej TS Wisła, gimnastyka artystyczna, wszystkie te pokazy to dziewczyny z sekcji gimnastycznej TS Wisła, czyli po znajomościach i mniejszych kosztach, to było powitanie Wisły przy Reymonta, otwarcie ma być po oddaniu stadionu (co powtarzał kilkakrotnie Basałaj), swoją drogą jak dla Ciebie to są bajery to Wy niezła bidę mieliście na Łazienkowskiej
Nie możesz przeboleć faktu że Legia się ośmieszyła robiąc oficjalne otwarcie stadionu? raz po raz usilnie próbujesz wmawiać o jakimś otwarciu. Była szansa już grania na Reymonta to gramy, tak trudno to zrozumieć? Czy mieliśmy czekać następne 5 lat aż oddadzą pozostałe trybuny i wtedy zagrać? Jak można robić otwarcie czegoś co nie jest choćby w 60% skończone? to wiedzą tylko na Łazienkowskiej. Szczena opada, 15 jebanych miesięcy nie graliśmy na Reymonta, rozumiesz to? 15 miesięcy poza domem! I jak przyszedł mecz w swoim domu to paru chłopców pomachało flagami na powitanie, wielkie mi rzeczy, nie życzę nikomu (prócz Cracovii) takiego cyrku jaki był u nas, niejeden już załamywał łapy gdy raz po raz dowiadywał się że jeszcze 2 miesiące, a po dwóch miesiącach że jeszcze 2 i tak w nieskończoność, gdy Majchrowski co jakiś czas się kompromitował, kłamał w żywe oczy, na wymioty zbierało już na tym Hutniczku po traumie Sosnowieckiej
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.09.2010 o godz. 23:53.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 20.09.2010, 23:33
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Jakiś pas startowy?
Nie widać ? Miejsce przeznaczone dla trenerów i rozgrzewki dla piłkarzy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.09.2010, 23:36

Jakiś pas startowy?

to tylko na fotkach tak

na zywo tej odleglosci praktycznie nie ma
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2010, 00:14
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W Krakowie wszytko się da.. niestety...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.09.2010, 00:37
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
to tylko na fotkach tak

na zywo tej odleglosci praktycznie nie ma
Przecież wiem, że to nie problem. Tak się tylko czepiam.

Wydaje mi się, że Wasz stadion z czasem zyska więcej przychylności i nie będzie już powodem do żartów.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.09.2010, 01:11
Przecież wiem, że to nie problem. Tak się tylko czepiam.

Wydaje mi się, że Wasz stadion z czasem zyska więcej przychylności i nie będzie już powodem do żartów.
Wydaje mi sie, że z czasem okaże się, że stadion Wisły jest najlepszy Teoretycznie fajniejsze będą w Gdańsku i Wrocławiu, ale tam będzie pustawo (w stosunku do wielkości) i cały efekt diabli wezmą. U nas będzie kocioł...
Stadiony Legii i Lecha uważam za słabsze niż R22. A Narodowego, Śląskiego i tych wszystkich po 15 tys nie liczę...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.09.2010, 01:41
Pare tygodni temu napisałem tutaj, że przeczytałem w PS, że mecz Polski z Australią bedzie otwarciem Waszego stadionu. Wyrwałem się trochę przez przekorę, z racji tego, że na forum było sporo szyderki, że otwieramy stadion bez jednej trybuny. Wtedy wytłumaczono mi, że PS się myli, że otwarcie będzie potem.

Czy mecz z Koroną był otwarciem? Jeśli nie to czy przed każdym meczem macie takie bajery?

A może to było jednak otwarcie?

P.S. Czytać z przymrużeniem oka
To było otwarcie dlatego zaprosiliśmy Man Utd ale że zapomnieli strojów to przebraliśmy ich za Koronę Kielce. Słyszeli że w warszawie płacili po pół miliona $ za gola jak sobie dał wbić Arsenal Legii to chcieli nas na taką samą kasę naciąć, ale że my centusie i tylko z dwóch trybun to zapłacone za dwa gole.

Jakiś pas startowy?
To jest miejsce gdzie Ariel Borysiuk w czasie meczu może ćwiczyć wślizgi żeby mu lepiej wychodziły i żeby nóg nie łamał. Ewentualnie pas awaryjnego lądowania na spadające balony, czasem z Warszawy, czasem z Wronek.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.09.2010, 02:26
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, że z czasem okaże się, że stadion Wisły jest najlepszy
No, to już jest chyba zbyt wielki hurraoptymizm, aczkolwiek jak zwykle okazało się, że stadion pełny, a stadion pusty to niebo, a ziemia

Dziękuję, że niektórzy potrafili odpowiedzieć normalnie, bez spinki.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Stary 21.09.2010, 02:40
Swoja droga, odnosnie tego zdjecia z meczu ktore wkleil 0 22 powyzej.

Co to jest poukladane z tych bialych kartek na trybunie? Widze megafon, wiec wyobrazam sobie, ze moze jakis napis to moze mial byc (Wisla?)?
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.09.2010, 03:03
northrop napisał(a):Wyświetl post

Co to jest poukladane z tych bialych kartek na trybunie? Widze megafon, wiec wyobrazam sobie, ze moze jakis napis to moze mial byc (Wisla?)?
nie trzeba byc super inteligentem aby to zobaczyc
.....
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.09.2010, 06:55
northrop napisał(a):Wyświetl post

Można użyć trochę wyobraźni i pomyśleć sobie, że literki zostały zmodyfikowane, ponieważ dobywały się z tego megafonu i to dźwięk tak je powichrował.

@pchelas
no co Ty nie powiesz, naprawdę?
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 21.09.2010 o godz. 07:31.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2010, 07:24
Dobrze wiedzieć, myślałem że jakieś pionki nie umiały trzymać kartoników tak jak trzeba.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.09.2010, 07:29
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
nie trzeba byc super inteligentem aby to zobaczyc
To chyba sama ELYTA w tym Krakowie, wyobrazic, to jeszcze rozumiem, ale zobaczyc to trzeba sporo piwa wypic

Co do naszych cen na Salzburg, to wladze klubu i miasta chyba sobie umowe spisaly ze idiotyczny napis POZnan ma byc widoczny w tv stad takie ceny, wkurzajace sa tez wypowiedzi ze ciesza sie ze kibice z calej Polski przyjada na ten mecz.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 21.09.2010, 08:31

Jakiś pas startowy?

pas startowy jest bardziej na prawo. z asfaltu. można lądować z każdej strony! rewelacja!

Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.09.2010, 09:55
Stadiony Legii i Lecha uważam za słabsze niż R22
Hmm dlaczego? Szczególnie o Legię pytam bo bardzo podobna wielkość. Chodzi Ci o wrażenia estetyczne czy może funkcjonalność itp?
P.S. Także nie wpadłem na pomysł, że ten niewyraźny napis to przez megafon
Ostatnio edytowane przez Marcin(L) : 21.09.2010 o godz. 09:57.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.09.2010, 10:05
mi na Legii z perspektywy TV nie podoba się tylko szpara miedzy dachem a trybuną.
wizualnie te stadion jest ładniejszy
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 21.09.2010, 14:52
Marcin(L) napisał(a):Wyświetl post
Hmm dlaczego? Szczególnie o Legię pytam bo bardzo podobna wielkość. Chodzi Ci o wrażenia estetyczne czy może funkcjonalność itp?
P.S. Także nie wpadłem na pomysł, że ten niewyraźny napis to przez megafon
Stadion Lecha jest ciekawy architektonicznie, ale imho ma za duże trybuny za bramkami w stosunku do trybun bocznych, sporą ilość miejsc o ograniczonej widoczności, słabą cyrkulacje powietrza i nasłonecznienie, przez co trawa gnije tam non-stop. Jest więc ładny wizualnie, ale mniej funkcjonalny niż stadion Wisły.

Stadion Legii jest funkcjonalny, ale nie podoba mi się zupełnie jego "tymczasowość" i tandetna (z wyglądu) konstrukcja - "szmaciany" dach, brak elewacji, dziury pomiędzy trybunami a dachem, widok stopnic od spodu jak na stadionie w Kielcach. Akustyka jest też gorsza niż na Wiśle. Dosyć dokładnie go pooglądałem, bo mam biuro w pobliżu.

Ogólnie uważam, że stadion Lecha cierpi na podobną chorobę co stadion Wisły - widać, że był budowany na raty, i w Krakowie wyszło to ostatecznie chyba lepiej. Natomiast stadion Legii mniej mi się podoba wizualnie, ale to kwestia gustu i rozumiem, że ktoś możę mieć inne zdanie. Na stadionie Wisły tez oczywiście nie jest super, ale naszą elewacje można wytynkować/wymalować itp, a na Legii już elewacji nigdy nie będzie.

Generalnie wszystkie stadiony są zajebiste, w porównaniu z tym co mieliśmy jeszcze rok temu, więc nie ma co narzekać.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.09.2010, 14:58

Generalnie wszystkie stadiony są zajebiste, w porównaniu z tym co mieliśmy jeszcze rok temu, więc nie ma co narzekać.
I na tym chyba trzeba poprzestać. Nie da się rozwiązać sporu co jest gorsze, czy marny dach, czy 17 metrów czy fatalne naróżniki..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.09.2010, 14:58
Teraz jak patrze na Ligue 1 we Francji to tamtejsze stadiony to takie dzidoskie mi się trochę wydają w porównaniu z tym co będzie w Polsce. To samo dotyczy stadionów w Hiszpaniu i Włoszech. Oczywiście wiem że trochę prezsadzam ale jak się pobudują wszystkie obecnie modernizowane stadiony to będziemy mieli stadiony lepiej niż na średnim europejskim poziomie

I na tym chyba trzeba poprzestać. Nie da się rozwiązać sporu co jest gorsze, czy marny dach, czy 17 metrów czy fatalne naróżniki..
"Zagadka" 17,5 metra została już rozwiązana i nie ma co do tego wracać
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.09.2010, 15:03
To wstaw sobie tam umiejscowienie okrąglaka czy coś innego.

Chodzi o to, że każdy stadion ma jakies minusy, ale i tak to gigantyczna odmiana w stosunku do tego co było. Wszędzie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.09.2010, 17:16
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l__Kaluzy.html Tak piknie to opisane, że chyba się przejdę buehehhehe
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.09.2010, 18:46
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To samo dotyczy stadionów w Hiszpaniu i Włoszech. Oczywiście wiem że trochę prezsadzam ale jak się pobudują wszystkie obecnie modernizowane stadiony to będziemy mieli stadiony lepiej niż na średnim europejskim poziomie
Kiedyś była przeprowadzona taka analiza, że po ukończeniu wszystkich modernizacji pod względem infrastruktury (oczywiście chodzi o te główne stadiony) będziemy mieć 3 miejsce w Europie (po Anglii i Niemczech)
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.09.2010, 18:53
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l__Kaluzy.html Tak piknie to opisane, że chyba się przejdę buehehhehe
W sam raz zeby pograc sobie na nim za rok ze Strozami czy Nieciecza
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.09.2010, 18:58
Oglądając otwarcie igrzysk na Legii i koncert Stinga w Poznaniu można stwierdzić, że lepsi ludzie od opraw pracują w W-wie. Poniżej film o pieczonych pyrach (od ok. 3:52)

http://www.youtube.com/watch?v=1axitjJUZDU
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów