The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2010, 17:50
A nie ma możliwości żeby je teraz zalać betonem skoro nie są konieczne do licencji ?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2010, 18:00
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
Kwestia oświetlenia jest wałkowana co 3 - 5 stron tego tematu.
W mojej opinii dobrze jest jak jest, na stadionie nikomu to nie przeszkadza, a w TV robi wrażenie mrocznego stadionu. A mrok kojarzy się raczej ze strachem, niewiedzą co się kryje, a jak kibice Wisły z tego mroku rykną, to czyż to nie wygląda efektownie? Nie potęguje magii stadionu przy Reymonta 22?
Moim zdaniem nic w tym efektownego.Jak jest mrok to jest mork, jak mozna o czyms co sie znajduje w ciemnosciach pisac ze ''wyglada'' efektownie, skoro praktycznie tego nie widac?... To tak zeby sobie pozartowac , a powaznie przy dobrym doswietleniu te zdjecia mogly wygladac efektownie a tak... Kazdy ma swoj gust... Na pierwszym zdjeciu mozna sobie zobaczyc flagi, jak prezentuja sie te na dole trybuny doswietlone odbitym z murawy swiatlem i te w ciemnosciach na samej gorze.

Uploaded with ImageShack.us

I jeszcze to:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...twarcie/40244/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...cilismy/40350/
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 20.09.2010 o godz. 18:05.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.09.2010, 18:01
a w czym Ci przeszkadzają ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.09.2010, 18:10
Ale po co w ogole rozmawiac o jakims oswietleniu trybuny skoro na starej E a obecnie G takie oswietlenie jest od 3 lat...
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2010, 18:21
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale po co w ogole rozmawiac o jakims oswietleniu trybuny skoro na starej E a obecnie G takie oswietlenie jest od 3 lat...
Bo jeszcze istnieje realna szansa na jakies zmiany ?
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.09.2010, 18:26
^^ Ale nie wszyscy chcą tej zmiany

sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
A nie ma możliwości żeby je teraz zalać betonem skoro nie są konieczne do licencji ?
Zasypać i zaasfaltować można w kazdej chwili, przynajmniej te za bramkami. Kiedyś były zalecenia UEFA żaby takie fosy były robione na stadionach
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 20.09.2010, 18:29
Co do oświetlenia - doświetlić można młyn, czyli trybunę północną, aby oprawy były dobrze widoczne. Jednak zanim trybuna północna będzie oddana do użytku, to SKWK (jeśli będzie tego chciało) powinno takie doświetlenie wywalczyć.
W wypadku reszty nawet lepiej, że jest ciemniej - człowiek lepiej skupia się na oglądaniu widowiska.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2010, 18:39
Hrluc napisał(a):Wyświetl post
Z takimi kibicami,potrzebujemy europejskich pucharów i porządnej gry.Wrażenia niesamowite!
Zęby wszystkie są ?

Co do oświetlenia, to taki efekt teatru miałem na meczu. Oświetlona scena, a publika tylko tłem.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.09.2010, 18:49
Czy murawa napewno jest w tym momencie wypośrodkowana?Przegladajac ostatnie zdjecia z oficjalnej wydaje sie ze z A jest troche dalej do lini, niz na zdjeciach z E.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.09.2010, 18:53
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Czy murawa napewno jest w tym momencie wypośrodkowana?Przegladajac ostatnie zdjecia z oficjalnej wydaje sie ze z A jest troche dalej do lini, niz na zdjeciach z E.
Chyba bandy powodują optyczne przybliżenie trybuny E.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.09.2010, 19:07
światło na trybunach faktycznie jest za słabe . Ten mrok odbiera dużo uroku pełnym trybunom . Patrzyłem na inne stadiony i fajniej wygląda jak jest porządnie doświetlone .
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.09.2010, 19:54
ej ale ja mam jedno podstawowe stwierdzenie przeciez my ten stadion mamy ogladac od srodka a nie w tv po za tym przecietny piknik ogladajacy mecz w tv patrzy na boisko i nie obchodza go kibice ani dzwiek z trybun
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 20.09.2010, 20:20
Już to napisałem wcześniej. Jaśniejsze światło będzie przeszkadzało w oglądaniu meczów (w niektórych bardziej doświetlonych miejscach stadionów już przeszkadza). Czy stadion Wisły jest od zdjęć i transmisji w TV ? Puknij się jeden z drugim w głowę. Stadion jest dla kibiców a nie dla pasjonatów fotografii czy innych temu podobnych.
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 20.09.2010, 20:36
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_mecze_wisly/

Cytat:
Równocześnie Wisła Kraków informuje, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.09.2010, 20:47
Cytat:
dodatkowo od rundy wiosennej 2011 klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez internet.
amen.:d:d:d
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.09.2010, 21:05
Wisła przyjmuje w tej rundzie gości?
jeśli tak to będzie ciekawie w meczu z Zegłębiem czy Legią. młyn koło sektora gości ?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.09.2010, 21:08
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Wisła przyjmuje w tej rundzie gości?
jeśli tak to będzie ciekawie w meczu z Zegłębiem czy Legią. młyn koło sektora gości ?
O to samo pytałem w innym temacie
Przyjmuje, bo skoro Korona miala mozliwosc zamowienia biletów to i inni bedą mogli.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2010, 21:27
To oznacza brak całego stadionu w tym roku.
Skandal.

I oczywiście brak kibiców gości, ale w sumie to teraz najmniejszy problem.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.09.2010, 21:32
Legia i tak nie przyjedzie bo do Krakowa nie jeżdżą, chyba że coś w tym względzie się zmieniło. Ale fakt ciekawe jak to będzie wyglądało z tym sektorem gości.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.09.2010, 21:35
W sumie nie oglądałem meczu z Reymonta w TV; ale widziałem gdzie była ulokowana główna kamera w czasie meczu kadry (na wysokości loży) oraz kamery C+ już troszkę wyżej. Ale dalej z tego co widziałem w jakiś skrótach jest to ciut za nisko, chciało by się żeby obraz był z takiej perspektywy -> http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9869488962.jpg Tylko szkoda ze to żelastwo na telebimu będzie pewnie kilka lat zanim Wisła sama dorobi się telebimów

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.09.2010, 21:41
Panowie i panie, prawda jest taka, że całego stadionu nie będzie ani w listopadzie ani w czerwcu. Majcher miasto zadłużył po uszy, sprytnie przerzucając długi na spółki miejskie i nie ma za co budować niczego nie tylko naszego stadionu.

Szczerze wątpię by ktoś się zainteresował budową i lodami, które były przy niej kręcone (nie mogę znaleźć teraz wpisu, ale bodajże PiotrG kiedyś pięknie pokazał jak wsysło 80mln złotych). Trzeba przyzwyczaić się, że Białą Gwiazdę na D/C będziemy oglądać co mecz bo jeszcze długo nikt tam nie usiądzie. Pozostaje mieć nadzieję, że chociaż oddadzą A/B do czerwca i bryła stadionu będzie zamknięta...

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.09.2010, 21:50
chcecie pomęczyć Majchrowskiego? to jutro po Dolcanie zapraszam na czat z prof. Majchrowskim

http://www.krakow.pl/odwiedz_krakow_...munikat,odbier
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.09.2010, 21:53
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
W sumie nie oglądałem meczu z Reymonta w TV; ale widziałem gdzie była ulokowana główna kamera w czasie meczu kadry (na wysokości loży) oraz kamery C+ już troszkę wyżej. Ale dalej z tego co widziałem w jakiś skrótach jest to ciut za nisko, chciało by się żeby obraz był z takiej perspektywy -> http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9869488962.jpg Tylko szkoda ze to żelastwo na telebimu będzie pewnie kilka lat zanim Wisła sama dorobi się telebimów

A według mnie to pogorszy widok bo główna kamera teraz może pokazać tego olbrzyma na przeciw w całej rozdzielczości, a jak podniosą kamerę to telebim będzie zasłaniał i będzie widać co najwyżej połowę piętra trybuny
pogorszy nie w sensie że murawy nie będzie widać, tylko teraz trybuna E (wraz z oświetleniem) robi niesamowite wrażenie w telewizji, patrząc na nią można dojść do wniosku że stadion mieści 50-60 tyś widzów, fantastycznie to wygląda
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.09.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.09.2010, 22:13
aNouc,
Tak jak pisałem nie oglądałem całego meczu w TV; to co napisałem opieram o jakieś kilkuminutowe skróty. Chodziło mi tylko o umiejscowienie głównej kamery która pokazuje z 60% meczu z jednej pozycji. Po prostu jakoś tak chyba fajniej w TV ogłada się tak z wyższej perspektywy
A co do oświetlenia trybuny, z tego co zauważyłem to na razie szału w TV nie ma, live dużo lepiej wygląda to, może jeszcze nie w pełni działa oświetlenie czy coś.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 20.09.2010, 22:39
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_mecze_wisly/ - pod linkiem cennik karnetów. I po kolejkach. Czyli ktoś myśli jednak w klubie.

Cytat:
W związku z bardzo dużym zainteresowaniem biletami na mecze Wisły, które zostaną rozegrane przy Reymonta 22, Klub postanowił wyjść naprzeciw oczekiwaniom Kibiców i od wtorku rozpocznie sprzedaż abonamentów na pozostałe cztery mecze – ze Śląskiem, Lechią, Legią i Zagłębiem.

Decydując się na zakup abonamentu na mecze Wisły u siebie zapłaci się mniej, niż kupując pojedyncze bilety. Uniknie się także każdorazowej konieczności zakupu biletów na poszczególne spotkania. Zakup abonamentu to gwarancja stałego miejsca na stadionie na wszystkich meczach ligowych Wisły przy Reymonta 22 do końca roku.

Posiadacze abonamentów z rundy jesiennej 2010 będą mieli pierwszeństwo w wyborze miejsc na rundę wiosenną. Klub przed rozpoczęciem sprzedaży karnetów na rundę wiosenną 2011 zorganizuje przedsprzedaż dla tych osób, które zakupią abonamenty na jesienne mecze.

Sprzedaż prowadzona będzie w sklepie Wiślacki Świat, który czynny jest od poniedziałku do piątku od 11:00 do 18:00, a także w soboty od 10:00 do 14:00.

Zniżka dla posiadaczy Kart Kibica obowiązuje tylko i wyłącznie osoby, które przyjdą do Wiślackiego Świata z Kartą. Osoby, które nie posiadają Kart Kibica, a są zainteresowane zakupem abonamentów, muszą przygotować swoje dane: imię, nazwisko i numer PESEL. Na jedną Kartę Kibica lub jeden numer PESEL można kupić wyłącznie jeden abonament.

Równocześnie Wisła Kraków informuje, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.

Przypominamy też, że dzieci do lat 12. wchodzą na mecze Wisły Kraków za darmo.
Powód: i
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 20.09.2010 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.09.2010, 22:49
neq. napisał(a):Wyświetl post
ej ale ja mam jedno podstawowe stwierdzenie przeciez my ten stadion mamy ogladac od srodka a nie w tv po za tym przecietny piknik ogladajacy mecz w tv patrzy na boisko i nie obchodza go kibice ani dzwiek z trybun
Abstrahując od tego, czy powinno zostać status quo czy światło powinno mieć większy "power" uważam, że Kibica niezależnie od tego czy jest "piknikiem" czy stoi i śpiewa, interesuje to co dzieje się wokół boiska i pilkarzy. Całość [efekt] ma znaczenie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.09.2010, 22:57
Ta ciemność na zdjęciach i z perspektywy tv to jest kolejny oczywisty mankament.Tak to już jest jak za stadion biorą się ludzie nie mający o tym pojęcia - tyle że na dziś to jest najmniejszy z najmniejszych problemów.Ma ktoś fotki pokazujące ludzi w tzw lożach, bo tak jak jakieś powtórki w tv oglądałem to na pierwszy rzut oka większość ściśnięta w drugim rzędzie

PAC napisał(a):Wyświetl post
Legia i tak nie przyjedzie bo do Krakowa nie jeżdżą, chyba że coś w tym względzie się zmieniło. Ale fakt ciekawe jak to będzie wyglądało z tym sektorem gości.
Z tego co wiem to Legia jedynie nie chciała przyjąć zaproszenia na nasze sektory, natomiast jak sektor gości będzie to będą jeździć ale to w następnym sezonie bo wiadomo że dawne D najwcześniej na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.09.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 20.09.2010, 23:01
Cytat:
Równocześnie Wisła Kraków informuje, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców.
Zastanawia mnie ta linijka - może wreszcie na rundę wiosenną pojawi się normalny catering, a te dodatkowe funkcjonalności to między innymi bezgotówkowe zapłaty w kioskach?
I tak, ten news to potwierdzenie, że trybuna zachodnia nie będzie oddana wcześniej niż na rundę wiosenną.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.09.2010, 23:12
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie ta linijka - może wreszcie na rundę wiosenną pojawi się normalny catering, a te dodatkowe funkcjonalności to między innymi bezgotówkowe zapłaty w kioskach?
I tak, ten news to potwierdzenie, że trybuna zachodnia nie będzie oddana wcześniej niż na rundę wiosenną.
Wiesz jak jest - mają jakiś pomysł i coś tam napisali ,natomiast jak to będzie i kiedy to tego nie wie nikt.Nawet nie wiadomo kto zostanie operatorem stadionu i kiedy
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2010, 23:18
Coś mi się kojarzy, że wymiana kart kibica jest związana z jakąś tam uchwałą PZPNu o tym, że muszą być chipowe czy tam ze zdjęciem... ale mogę sie mylić.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów