The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2010, 23:00
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
kubawislak próbój grać sparingi ze słabszymi klubami co wpływa na lepsze morale w drużynie albo do rezerw albo rozwiązanie kontraktu albo najlepsze wyjście sprzedaż zawodników którzy mają opis Konfrontacyjny,Wybuchowy zresztą masz tutaj wszytko czarne na białym co i jak------->http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj...w-zespole.html
Serdeczne dzięki, myślę że bardzo mi to pomoże.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.09.2010, 19:09
mam do wyboru dwie oferty jedna to nowy kontrakt z Atletico na 3ci sezon(niestety do 7miejsca gwarantującego grę mego teamu w europejskich pucharach zabrakło mi 2pkt) i oferta z Jagielloni która spadła i która szuka nowego menagera który wyciągnie ją z piłkarskiego dołka który sie zwie I liga i zastanawiam sie co wybrać?
Odpowiedz cytując
Malaga24
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 17.09.2010, 12:50
siema ! jestem tu nowy mam na imie Mariusz jestem z Zywca ostatnio Wiselka byla na 100 leciu Koszarawy pojechaliscie z nami ale ja nie o tym tez gram w FM10 i tez Wiselka dziwne by nie
zaczalem teraz grac od nowa 1 sezon skonczylem na 3 miejscu;/ az 7 porazek i 5 pkt straty do ległej i 2 do warszawiakow z konwiktorskiej;/ Broziu krol strzelcow 22 bramki odpadniecie z Lm z grupowych LE rowniez 4 miejsce 1 pkt;/ teraz przeszedlem 1 runde 6-1 w dwumeczu
transfery bandrowski i henriquez z lecha za darmo wczesniej muhammed lung jr na bramke faye litmanena
zobaczymy co bd w 2 sezonie Wiselka narazie nie jest zle aha przegralem w finale PP z Gornikiem;/ i mecz o SPP z Lechem...
Odpowiedz cytując
Malaga24
Junior Member

Stary 17.09.2010, 14:21
no to bedzie 3 runda LE z Olimpiacosem...
najgorsze to to ze juz Lung Jr domaga sie sprzedania go kupilem go za 800 tys a teraz chca dac za niego 31 mln zl Juve albo Valencja chociaz nie chce go sprzedawac bo szkoda :(
Odpowiedz cytując
Malaga24
Junior Member

Stary 17.09.2010, 16:02
no i jednak Lung zostal przekonalem go awans do 4 rundy wyeliminowalem Olimpiakos 3-2 i 2-2 a teraz porazka z Udinese w pierwszym meczu 4-1;/ to jeszcze nie tak zle ale tragedia w lidze... pomozcie mi co robie zle zawsze w drugim sezonie mam jakis kryzys przegralem 3 mecze z rzedu;/ dopiero teraz wygrywam 3-1 z Piastem 13 miesce w Tabeli na chwile obecna. Co robie zle ze mam taki skok w dol Ta sama taktyka sklad moze 2-3 nowych i to wszystko treningi te same a tu takie porazki np z Gornikiem 7-4;/
Jak cos to piszcie z radami
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.09.2010, 17:28
Mariusz,( malaga 24) po pierwsze nie dodaje się 3 postów pod sobą, jeżeli chcesz c0ś dopisać to klikasz na na swoim poście (lewy, dolny róg) zakładkę edytuj i dopisujesz.
Wynik 7-4 mnie zszokował, mi się jeszcze taki nigdy nie zdarzył. może rozegrałeś zbyt małą lub zbyt dużą ilość sparingów i chłopaki są odpowiednio nieograni, lub zmęczeni.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Malaga24
Junior Member

Stary 17.09.2010, 21:03
kubawislak gralem bodaj 4 sparingi chcialem zrobic turniej ale mialem eliminacje LE no ten wynik to wstyd jak dla mnie mam juz w 4 meczach stracone 12 bramek a deff wyglada tak diaz/brozek-glowa-marcelo/faye-faye odszedl tylko alvarez zostal Lung. nie wiem co sie dzieje moze teraz bd juz lepiej ogolnie lepsze mecze grywam w Europejskich pucharach niz lidze jak narazie...
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 17.09.2010, 21:42
A ja tak z innej beczki, Panowie raczej trzymają się 4-4-2 ewentualnie 4-5-1 wymiennie z 4-3-3?
Czy kombinujecie czasem z innymi ustawieniami?

Nie mam teraz zbytnio czasu na wrzucanie screenów, ale opowiem pokrótce jak wygląda moja obecna gra.
Wybrałem drużyną irlandzkiej 1. Ligi (II poziom) Wexford Youths, skazywaną na spadek. Zerowy budżet, beznadziejni poziomem gracze (kilka nieoszlifowanych diamencików przeplatających mecze z notami 8.0 z notami 4.0).

Zrobiłem im rewolucję. Grają ustawieniem 1-3-3-2-2. Tzn:
Przed bramkarzem znajduje się libero, ustawiony na wsparcie znajdujących się przed nim stoperów. Przed nim rygiel defensywy w postaci DM. Na skrzydłach dwaj boczni wysunięci obrońcy ustawieni defensywnie. Za ofensywę odpowiadają dwaj środkowi pomocnicy i dwaj napastnicy praktycznie bez zadań defensywnych. Gramy środkiem pola, z kontrataku.

Przyznam, że byłem bliski porzucenia tej myśli taktycznej. Przed pierwszym sezonem rozegrałem 9 sparingów. Z lepszymi czy gorsyzmi od siebie. Zremisowałem jeden mecz, 0:0. Reszta zakończyła się klęską... Do zera.

Po słabym początku sezonu lekko piąłem się w górę. Niespodziewanie wygrałem Puchar Irlandii, zająłem 3 miejsce w lidze i wygrałem baraże. Awans!

Tamże, po kilku transferach, również mi się poszczęściło. Genialna gra defensywna, najmniej przegranych meczów i 4 miejsce na koniec sezonu. Ponownie wygrana w Pucharze Irlandii. W międzyczasie grałem w Lidze Europa, odpadłem w IV rundzie eliminacji z FK Rostów, różnicą jednej bramki.

Obecny sezon to kolejne niespodzianki. Drużyna zgrała się tak mocno (nikt z pierwszego skłądu nie odszedł, kupiłem paru wyrózniających się z niższej ligi irlandzkiej), ze po 18 kolejkach liderujemy

Zachęcam do eksperymentów z taktyką!

A i najważniejsze dla mojej taktyki. Przy doborze zawodników kierowałem się nie tylko umiejętnościami boiskowymi ale przede wszystkim determinacją, ambicją i walecznością. Działa
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2010, 09:56
jako, że zacząłem grać Wisłą (na aktualnych składach, mogę podrzucić link jeśli ktoś chce) a troszkę lipka ze skrzydłowymi.. to moje akcje praktycznie przechodzą środkiem boiska i gram 4-3-3..
a Rios.. boże, geniusz, na 16 meczów 18 goli! już go wykupiłem za grosze z tego klubu. Żurawski też daje rade.

jestem w fazie grupowej LE, wygrałem z Rosenborgiem 4-1, z Panathinaikosem 3-2 i dostałem od Wolfsburga 3-1 :<
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.09.2010, 11:00
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
jako, że zacząłem grać Wisłą (na aktualnych składach, mogę podrzucić link jeśli ktoś chce) a troszkę lipka ze skrzydłowymi.. to moje akcje praktycznie przechodzą środkiem boiska i gram 4-3-3..
a Rios.. boże, geniusz, na 16 meczów 18 goli! już go wykupiłem za grosze z tego klubu. Żurawski też daje rade.

jestem w fazie grupowej LE, wygrałem z Rosenborgiem 4-1, z Panathinaikosem 3-2 i dostałem od Wolfsburga 3-1 :<
Przyślij foto taksy jak możesz
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 13:02

Jak masz problem ze skrzydłowymi, polecam duet Grosicki-Kiełb a jak masz mało kasy i nie stać cię na nich sprowadź Hleb*-Afanasiev Jeżeli masz Małeckiego ustaw go na lewej stronie a kup samego Afanasiev.Kirm też daje rade

*Brat Aleksandra

edit

zapodaj linka
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 19.09.2010 o godz. 14:16.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
stanch99
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 19.09.2010, 17:04
Witam. Jest moze jakis update do fm 2010 zeby byly aktualne składy w Ekstraklasie ?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 19.09.2010, 17:11
Wywalili mnie z Wisły w trakcie przerwy zimowej 2012/2013, ponieważ złożyłem ultimatum. Wilczek (właściciel Wisły) anulował rozbudowę bazy, szkółki bo miałem najlepsze w lidze. Prowadzę WKS (ten od słoni ) i wszystkie mecze wygrane w EMŚ w Brazylii.

Jak myślicie, przyjmą mnie do reprezentacji Polski lub do Wisły? (obojętnie który przedział wiekowy)
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 19.09.2010, 18:03
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Jak myślicie, przyjmą mnie do reprezentacji Polski lub do Wisły? (obojętnie który przedział wiekowy)
Ja miałem reputacje kontynentalną, w lidze same sukcesy w pucharach co rok faza grupowa.
A jak w końcu doczekałem się odejścia Smudy(2014r.), złożyłem podanie, a selekcjonerem wybrali...Pawła Brożka(który nie miał żadnego doświadczenia) Decyzje PZPN-owskiego "betonu" nawet w FM-ie zostały odwzorowane

Spróbować zawsze możesz.Może Tobie się poszczęści.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.09.2010, 18:06
Takie ciekawostki.
Trenowalem Wisle do 2024 i mi sie znudzilo,odszedelm a razem ze mna kilkanascie oosb z zespolu.

Zostalem trenerem reprezentacji Tunezji.
Wygrywalem emcz za meczem to mis ei w 2027 znudzilo

Pozniej trener Mali i tu juz bylo duzo trudniej ,wiec postanowilem ze zagram do pierwszej porazki i tak tez sie stalo w 2029 przegralem.

W tym samym roku zostalem trnerem reprezentacji Czech -16 zespol na swiecie ,zobaczymy jak pojdzie

PS.A trenerami Wisly po mnnie byli Lukasz Piszczek i teraz Marcin Kikut

PS 2.Trenerem naszej reprezentacji od 2016 JEST Blaszczykowski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.09.2010, 18:22
Się pochwale

W 3 sezonie po zajęciu 3 miejsce w grupie LM zagrałem w Uefa z rezultatem takim wyeliminowałem Werder Brema

2:1

http://img820.imageshack.us/f/fm2010091919131814.jpg/

a na wyjeździe 0:0 i świętowaliśmy awans do Ćwierćfinału tam trafiłem na słynny Atletico Madryt na wyjeździe 0:0 a u siebie 0:1 w plecy ale nie żałuje

http://img178.imageshack.us/f/fm2010091919100204.jpg/

Składzik

http://img255.imageshack.us/f/fm2010091919112134.jpg/

http://img827.imageshack.us/f/fm2010091919112650.jpg/

Kiełb i Grosicki wymiatają, ale Grosickiemu sodówka odbiła i musiał odejść,najlepszy bramkarz Sergey Veremko nie chciał przedłużyć umowy, oferowałem mu 75 tys tygodniowo i nie chciał więc sprzedałem.Maycon napastnik pierwsza klasa z Rodionov wymiatają w lidze Nie wiem, jak teraz będzie w czwartym sezonie trochę zawodników odeszło kilku doszło trzeba to jakoś poukładać.Co do meczów z Barcą w Lm w pierwszym sezonie w grupie dwa remisy u siebie 0:0 i na wyjeździe 0:0.Reprezentacja prowadziłem Egipt w Puchar Narodów Afryki odpadłem i wyleciałem z hukiem, może i słusznie ale graliśmy bez bramkarza.A i oczywiście 3 razy mistrzostwo i 3 razy Puchar Białorusi.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 19.09.2010 o godz. 18:25.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 19.09.2010, 19:44
Panowie fajni serii Football Menager!! juz 5 listopada debiutuje nowy Football Menager 2011 !!

Już się nie moge doczekać ;D
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2010, 19:51
Dopiero...
Miesiąc po FIFIE to jedyne pocieszenie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 19.09.2010, 19:57
Rok temu wyszedł w grudniu, więc to bardzo dobra informacja.

Mam nadzieje, że 5 listopada już będzie w sklepach, bo ostatnio musiałem czekać dzień dłużej
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.09.2010, 19:57
Powiedzcie mi, jakim cudem u was Rios tak wymiata? U mnie ma ledwo 2 gole i to strzelone jakimś amatorom w PP. Partaczy wszystkie sytuacje, i to niektóre takie, że mi się nóż w kieszeni otwiera. Jak go ustawiacie, bo u mnie gra na szpicy...
Może on nie lubi rotacji w składzie, tylko musi pograć kilka meczów..ale za to wtedy Paweł mi się będzie marnował, jest w dobrej formie, a gram jednym napastnikiem..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.09.2010, 20:03
U mnie Rios gra nieźle, strzela mało (7 goli w trzydziestu paru meczach), ale za to jest najlepszym asystentem ligi. Ustawiam go jako klasyczną dziesiątkę obok Brożka, lub Lamine Diarry i pewnie po sezonie spróbuje wykupić.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.09.2010, 20:04
Mam pytanie jak w wiemy w lidze Białoruskiej może grać nie więcej jak 5 obcokrajowców.Niech mi ktoś powie, jakich zawodników można sprowadzać? pewnie tylko z poza UE? np.Ukraina? Rosja?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2010, 20:20
gram trzema napadziorami Brożek - Rios - Żurawski
i Rios na jakieś 30 meczów ma..23 bramki.. razem w pucharach itd. geniusz
Bunoza też się nieźle rozwija, z Chavezem tworzą mur nie do przejścia, a Chavez to u mnie nowy Marcelo - pakuje po rożnych aż miło
Kirm gra w środku pola i powiem tak - rządzi i jest najlepszym asystentem ligi. na dodatek w reprezentacji też go ustawiają w środku, z tego co widziałem.

kogo polecacie na defensywnego pomocnika? bo Sobolewski kiepściutko gra, i same kartki..

jutro prześlę Wam taktykę i zrzuty ekranowe ze statystyk, meczów itd. jak ktoś chce : )

a i mam pytanie, mam teraz przerwę zimową - kiedy zacząć grać sparingi i ile ich najlepiej rozegrać?
Ostatnio edytowane przez Evil_ : 19.09.2010 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.09.2010, 20:39
Sparingi: od ok. 3-5 styczeń i co jakieś 5-7 dni
Defensywny to: Yambuke Ceesay, Seidath Tchomogo, Gnanou, albo Jason Culina chyba do wyjęcia jest.
Ale ty czasem nie grasz ustawieniem 1-4-1-2-3? Bo takie staty Riosa i tyle bramek po rogach to mi na Ultimo Domination/Ultimo Domination 10.3 wygląda
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.09.2010, 20:40
kogo polecacie na defensywnego pomocnika? bo Sobolewski kiepściutko gra, i same kartki.. ?
Czarek Wilk

Riosa ustawiasz jako skrzydłowego-napastnika czy jakoś inaczej?
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 19.09.2010, 21:02
Charlie napisał(a):Wyświetl post
U mnie Rios gra nieźle, strzela mało (7 goli w trzydziestu paru meczach), ale za to jest najlepszym asystentem ligi. Ustawiam go jako klasyczną dziesiątkę obok Brożka, lub Lamine Diarry i pewnie po sezonie spróbuje wykupić.
u mnie Rios dostał więcej szans i dopiero od 3 sezonu zaczął grać na miare oczekiwań w lidze... w pucharach idzie mu przeciętnie..

Awansowałem do grupy LM i w grupie mam OL, Inter i Stuttgart no i narazie 2 mecze rozegralem z OL i Interem.
Odpowiednio pierwszy mecz przegrany 2:1 na wyjeździe i z Interem wygrałem 3:1 u siebie po 2 bramkach Małeckiego i 1 Wilka. W meczu z OL strzelił jedyną bramkę dla mnie właśnie Rios i miał notę 8.3 a w meczu z interem 5.9 dziwne ;D

Czekam na dalszy rozwój ale w lidze po 8 kolejkach i grze w pierwszym składzie Rios strzelił 7 bramek a w napadzie gra z Małym.

Brożek po pierwszym sezonie odszedł do Sevilli
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.09.2010, 21:03
Bunoza też się nieźle rozwija, z Chavezem tworzą mur nie do przejścia, a Chavez to u mnie nowy Marcelo - pakuje po rożnych aż miło
Kirm gra w środku pola i powiem tak - rządzi i jest najlepszym asystentem ligi. na dodatek w reprezentacji też go ustawiają w środku, z tego co widziałem.

kogo polecacie na defensywnego pomocnika? bo Sobolewski kiepściutko gra, i same kartki..

jutro prześlę Wam taktykę i zrzuty ekranowe ze statystyk, meczów itd. jak ktoś chce : )

a i mam pytanie, mam teraz przerwę zimową - kiedy zacząć grać sparingi i ile ich najlepiej rozegrać?
6-7 sparingów. Na początku grane co 4-5 dni, trzy ostatnie w systemie meczowym angielskim co 3 dni.
Zacznij tak, byś ostatni rozegrał jakieś 7-10 dni przed pierwszym meczem.
Odpowiedz cytując
Malaga24
Junior Member

Stary 20.09.2010, 14:31

ja mam Bandrowskiego na deff sciagłem z wolnego transferu i dobrze sobie radzi
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 21.09.2010, 11:18
Poratujcie potrzeba mi bramkarza do Bate Silviu Lung jr odpada poszedł do Aek kwota do 15 milionów zł.Gram bez bramkarza pff
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów