|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W słabszej drużynie zawsze jest ciężej o bramki. Gdyby Drogba grał w Birmingham, to pewnie o te 10 goli mniej w sezonie by ustrzelił. Dlatego tym większy szacunek za postawę Niedzielana w Ruchu i w Koronie.
http://www.weszlo.com/news/5550 To o wyższości Beto nad Andrzejem wg. Skorży. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przecież on już w Ruchu dobrze grał, to po pierwsza , po drugie to wiadomo że jak by źle grał to nikt by nie pisał bo nie było by o czym pisać a po trzecie to fakt że jak się go pozbywaliśmy to nikt nie żałował go - Jak widać był to błąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spoxter, ale my tu sobie możemy pisać różne banialuki, a od składu i transferów jest trener.
Co z tego, że 2/3 forum chciało się pozbyć Niedzielana? My byliśmy grupowym trenerem WISŁY, czy Skorża? Poza tym Niedzielan jednak te bramki strzela i to jest fakt. Dodaj sobie jeszcze ugięcie się Skorży przed pewną grupką osób w sprawie Frankowskiego i jaki masz efekt? Ano taki, że Franek i Andrzej mogli teraz grać w Wiśle. A teraz spójrz na tabelę strzelców ekstraklasy i wyciągnij sobie wniosek. Pewnie napiszesz, że gdyby zostali, to nie byłoby żadnej gwarancji, że strzelili by te 10 bramek zusammen do kupy. A prawda. Ale tak samo nie masz gwarancji, że by nie strzelili. Do takich decyzji jest trenerski "nos", zdolność analizy i przewidywania. A tego Skorża nie miał za Chiny ludowe. Za to wolał zrobić dobrze części kibiców, dla których dzięki temu jest teraz bożyszczem. A o Beto nawet mi nie wspominajcie, bo mi ciśnienie zaraz skoczy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Oczywiscie, Franek mogl grac, ale uciekl, Niedzielan tez gral.. tzn probowal grac, ale byl drewniany wiec odszedl i co tu rozkminiac..?jest slaby to wypad, a co dalej bedzie robil i gdzie gral nas nie interesuje, zycie toczy sie dalej.. gdyby ktos mial tak myslec.. to na chlopski rozum nalezaloby zostawic wszystkich w kadrze.. niech siedza na lawce, potykaja sie o wlasne nogi.. nie wnosza nic do zespolu.. nie pozbywajmy sie nich, bo przeciez moga gdzies przejsc i zaczac grac.. przeciez nie masz gwarancji ze taki Boguski nie zacznie grac.. zostawmy go na 10 lat niz sie go pozbywac.. bo trafi do Korony i zacznie strzelac.. glupie.. i co to ma wspolnego z nosem? widze ze chlop nie daje rady wiec sie rozstajemy.. tu nie potrzeba nosa, tylko oczow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.09.2010 o godz. 20:52.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dziś pod koniec treningu na R22 zawitał Junior Diaz.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Aż dziwne - myślałem, że on niespecjalnie był skory do socjalizacji z chłopakami.
Btw. z tego, co pisze Weszło! trochę się ziemia trzęsie pod Maciusiem w Warszawie. Kogo, jak kogo, ale tego pociesznego Wawrzyniaka wyrzucać do ME, podczas gdy tu w Krakowie tolerował Łobo, to nie fair. Kubuś się przynajmniej stara i zagrzewa do walki, a Łobo był cały czas zajebany. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
I przez to całe stowarzyszenie mogliśmy mieć mistrza Polski : ) Swoją drogą ciekawi mnie kogo sobie znajdzie Skwk po Kasperczaku aby na niego najeżdżać ? Macie jakieś swoje typy ? Wielbiony Maciej Skorża właśnie pokazuje co umie i mam nadzieje, że utrzyma się choćby do meczu z Wisłą. Natomiast dla Wisły najlepiej by było aby do końca sezonu trenował Legię, wtedy jeden rywal mniej
. Co do Andrzeja Niedzielana, jak pokazuje umie grać. Skorża nie dawał mu szansy, trzeba było mu dać parę meczy zagrać od 1 do ostatniej minuty i dziś strzelałby dla nas.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 15.09.2010 o godz. 10:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wisła to honor, tradycje, zasady. Nie ma tu miejsca dla osób, które są z tymi pojęciami nie zaznajomione. Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy o to dbają. Inaczej już dawno przestalibyśmy być Wisłą Kraków. Tą Wisłą, za którą grał Reyman, Kawula, Flanek i wielu wielu innych. Wisłą, która jest i była czymś więcej niż klubem piłkarskim. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dzisiaj w Koronie trzech byłych Wiślaków: rajdowiec, Nikola i Wtorek. Zobaczymy co z tego wyniknie
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pogoń Szczecin pod wodzą Maćka Stolarczyka pokonała 3:1 Górnika Łęczna. Z karnego trafił Olo Moskalewicz, zagrał też Dariusz Zawadzki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Też mi się podoba taka polityka.
Ale teraz przynajmniej są narzędzia do prowadzenia takiej polityki. Bo są miejsca na stadionie. Jak było 50 miejsc na loży to nie dało się zaprosić za darmo 30 byłych zawodników, bo są osoby bardziej istotne dla prowadzenia aktualnych spraw klubu. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jakub Błaszczykowski, piłkarz który dotąd miał niepodważalne miejsce, w podstawowej jedenastce, teraz będzie chyba tylko zawodnikiem wchodzącym z ławki wygryzł go ze składu 18-letni Mario Gotze. Jednak to obecnie Błaszczykowski jest najbliżej I składu z całej polskiej trójki: Błaszczu, Lewy, Piszczek. Błaszczykowski trzeba przyznać po świetnych początkach sezonu przygasł...Zastanawiam się czy nie powinien spróbować on sił w innej lidze, dajmy na to Hiszpańską stylem gry ta liga chyba powinna mu najbardziej odpowiadać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Blaszczu dochodzil do siebie po kontuzji(na samym poczatku sezonu), potem gral w kadrze(dlatego tez wszedl tylko na 30 minut w LE), a dzisiaj wystapi w pierwszej 11. Akurat Kuba ma niepodwazalna pozycje w Dortmundzie.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
nie wiem dlaczego na tym formu panuje durna moda porównywania Dudu do Beto czy innych niewypałów.
Co jak co, ale Dudu strzelil kilka bramek, jak dla mnie był dobrym zawodnikiem, a pozbycie się go na dłuższa mete okazało się błędem, wyleciał jak mieliśmy całkiem solidny skład i dużą konkurencję |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Goły w BMG-SPORT
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat to ja miałem racje i Błaszczykowskiego nie ma na boisku jest za to Gotze. Błaszczu nie będzie miał łatwo, aby wskoczyć do pierwszego składu Gotze jest świetnie dysponowany i pomyśleć tylko, że ma zaledwie 18 lat! Natomiast bramkę dla Borussi zdobył Kagawa przyjście tego zawodnika było w cieniu transferu Lewandowskiego teraz jest na odwrót na boisku Lewy jest w cieniu Kagawy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 19.09.2010 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
pamięta ktoś czasy jak w Wisełce grał Nigeryjczyk Sunday Ibrahim? ktoś pamięta, jak się wtedy prezentował ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kuba zaliczył właśnie asystę w meczu przeciwko Schalke
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Błaszczykowski pojawił się na boisku i zaliczył asystę przy golu Kagawy. Brawa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Powiedziałbym że Kuba ogladal w piatek mecz z Korona bo bramka identyczna jak ta Rios-Brozek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Różnie. Potencjał miał,ale rzadko go wg mnie wykorzystywał.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Miał niezłe mecze czasami, solidny pomocnik. Ale konkurencja była wówczas ogromna - Czerwiec, Szymkowiak, Moskalewicz, Kałużny czy Moskal. Ale moim zdaniem lepszy niż dzisiejszy Jirsak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie i to się przełożyło na jego grę. Co do techniki-zgadzam się, pamiętam co robił w meczu z Polonią w Warszawie, jak na tamte czasy świetnie to wyglądało. Tyle,że za rzadko tak grał.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|