The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 20:27
W słabszej drużynie zawsze jest ciężej o bramki. Gdyby Drogba grał w Birmingham, to pewnie o te 10 goli mniej w sezonie by ustrzelił. Dlatego tym większy szacunek za postawę Niedzielana w Ruchu i w Koronie.

http://www.weszlo.com/news/5550 To o wyższości Beto nad Andrzejem wg. Skorży.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.09.2010, 20:28
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
powiedzmy sobie szczerze... gdyby Niedzielan nie strzelil tych kilku bramek w Koronie to nikt z Was nie pisalby ze bylo bledem pozbywanie sie go..
Przecież on już w Ruchu dobrze grał, to po pierwsza , po drugie to wiadomo że jak by źle grał to nikt by nie pisał bo nie było by o czym pisać a po trzecie to fakt że jak się go pozbywaliśmy to nikt nie żałował go - Jak widać był to błąd.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.09.2010, 20:35
Cytat:
Pleciesz jak potłuczony, bez urazy. Niedzielan był za słaby na Wisłę, po czym przeszedł do Korony i nagle sobie przypomniał, jak się gra? Tak z dnia na dzień?
Ma rację, akurat Niedzielan zawsze jak wchodził to albo nic nie wnosił, albo marnował setki jak z Legią i Cracovią. W tamtym momencie był rzeczywiście słaby. Jednak daleki jestem od stwierdzenia, że należało się go pozbywać.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 12.09.2010, 20:37
Spoxter, ale my tu sobie możemy pisać różne banialuki, a od składu i transferów jest trener.
Co z tego, że 2/3 forum chciało się pozbyć Niedzielana? My byliśmy grupowym trenerem WISŁY, czy Skorża?
Poza tym Niedzielan jednak te bramki strzela i to jest fakt.

Dodaj sobie jeszcze ugięcie się Skorży przed pewną grupką osób w sprawie Frankowskiego i jaki masz efekt?
Ano taki, że Franek i Andrzej mogli teraz grać w Wiśle. A teraz spójrz na tabelę strzelców ekstraklasy i wyciągnij sobie wniosek.

Pewnie napiszesz, że gdyby zostali, to nie byłoby żadnej gwarancji, że strzelili by te 10 bramek zusammen do kupy. A prawda. Ale tak samo nie masz gwarancji, że by nie strzelili. Do takich decyzji jest trenerski "nos", zdolność analizy i przewidywania. A tego Skorża nie miał za Chiny ludowe. Za to wolał zrobić dobrze części kibiców, dla których dzięki temu jest teraz bożyszczem.

A o Beto nawet mi nie wspominajcie, bo mi ciśnienie zaraz skoczy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.09.2010, 20:45
willow napisał(a):Wyświetl post
Dodaj sobie jeszcze ugięcie się Skorży przed pewną grupką osób w sprawie Frankowskiego i jaki masz efekt?
Ano taki, że Franek i Andrzej mogli teraz grać w Wiśle. A teraz spójrz na tabelę strzelców ekstraklasy i wyciągnij sobie wniosek.
osobiscie nic dodawac nie zamierzam bo gdyby SKWK mialo na to wplyw to nie tylko Franek nie gralby w Wisle za czasow Skorzy..
Oczywiscie, Franek mogl grac, ale uciekl, Niedzielan tez gral.. tzn probowal grac, ale byl drewniany wiec odszedl i co tu rozkminiac..?jest slaby to wypad, a co dalej bedzie robil i gdzie gral nas nie interesuje, zycie toczy sie dalej.. gdyby ktos mial tak myslec.. to na chlopski rozum nalezaloby zostawic wszystkich w kadrze.. niech siedza na lawce, potykaja sie o wlasne nogi.. nie wnosza nic do zespolu.. nie pozbywajmy sie nich, bo przeciez moga gdzies przejsc i zaczac grac.. przeciez nie masz gwarancji ze taki Boguski nie zacznie grac.. zostawmy go na 10 lat niz sie go pozbywac.. bo trafi do Korony i zacznie strzelac.. glupie.. i co to ma wspolnego z nosem? widze ze chlop nie daje rady wiec sie rozstajemy.. tu nie potrzeba nosa, tylko oczow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.09.2010 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.09.2010, 20:58
willow napisał(a):Wyświetl post
A o Beto nawet mi nie wspominajcie, bo mi ciśnienie zaraz skoczy.
A Dudu? Łobo? Ćwielong?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.09.2010, 12:03
Dziś pod koniec treningu na R22 zawitał Junior Diaz.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2010, 19:44
Aż dziwne - myślałem, że on niespecjalnie był skory do socjalizacji z chłopakami.

Btw. z tego, co pisze Weszło! trochę się ziemia trzęsie pod Maciusiem w Warszawie. Kogo, jak kogo, ale tego pociesznego Wawrzyniaka wyrzucać do ME, podczas gdy tu w Krakowie tolerował Łobo, to nie fair. Kubuś się przynajmniej stara i zagrzewa do walki, a Łobo był cały czas zajebany.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.09.2010, 08:38
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Aż dziwne - myślałem, że on niespecjalnie był skory do socjalizacji z chłopakami.

Btw. z tego, co pisze Weszło! trochę się ziemia trzęsie pod Maciusiem w Warszawie. Kogo, jak kogo, ale tego pociesznego Wawrzyniaka wyrzucać do ME, podczas gdy tu w Krakowie tolerował Łobo, to nie fair. Kubuś się przynajmniej stara i zagrzewa do walki, a Łobo był cały czas zajebany.
Może dlatego, że tu miał 13-14 ludzi do gry, a w Wawie jest jeszcze z czego ciąć.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.09.2010, 10:06
I przez to całe stowarzyszenie mogliśmy mieć mistrza Polski : ) Swoją drogą ciekawi mnie kogo sobie znajdzie Skwk po Kasperczaku aby na niego najeżdżać ? Macie jakieś swoje typy ? Wielbiony Maciej Skorża właśnie pokazuje co umie i mam nadzieje, że utrzyma się choćby do meczu z Wisłą. Natomiast dla Wisły najlepiej by było aby do końca sezonu trenował Legię, wtedy jeden rywal mniej . Co do Andrzeja Niedzielana, jak pokazuje umie grać. Skorża nie dawał mu szansy, trzeba było mu dać parę meczy zagrać od 1 do ostatniej minuty i dziś strzelałby dla nas.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 15.09.2010 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.09.2010, 10:29
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
I przez to całe stowarzyszenie mogliśmy mieć mistrza Polski : ) Swoją drogą ciekawi mnie kogo sobie znajdzie Skwk po Kasperczaku aby na niego najeżdżać ? Macie jakieś swoje typy ? Wielbiony Maciej Skorża właśnie pokazuje co umie i mam nadzieje, że utrzyma się choćby do meczu z Wisłą. Natomiast dla Wisły najlepiej by było aby do końca sezonu trenował Legię, wtedy jeden rywal mniej . Co do Andrzeja Niedzielana, jak pokazuje umie grać. Skorża nie dawał mu szansy, trzeba było mu dać parę meczy zagrać od 1 do ostatniej minuty i dziś strzelałby dla nas.
Tylko tego kto da ku temu powód. Rozumiem, że Ty za cenę mistrzostwa zrobiłbyś wszystko. Analogiczna sytuacja do męża, który byle tylko z nim żona została, pozwala jej kochankowi się wprowadzić...

Wisła to honor, tradycje, zasady. Nie ma tu miejsca dla osób, które są z tymi pojęciami nie zaznajomione. Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy o to dbają. Inaczej już dawno przestalibyśmy być Wisłą Kraków. Tą Wisłą, za którą grał Reyman, Kawula, Flanek i wielu wielu innych. Wisłą, która jest i była czymś więcej niż klubem piłkarskim.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.09.2010, 18:36
Dzisiaj w Koronie trzech byłych Wiślaków: rajdowiec, Nikola i Wtorek. Zobaczymy co z tego wyniknie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.09.2010, 11:08
Pogoń Szczecin pod wodzą Maćka Stolarczyka pokonała 3:1 Górnika Łęczna. Z karnego trafił Olo Moskalewicz, zagrał też Dariusz Zawadzki
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 18.09.2010, 12:36
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Tak powinno być!!!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2010, 13:29
master777 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Tak powinno być!!!
Nareszcie bardzo ladny ruch ze strony klubu w kierunku bylych zawodnikow.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.09.2010, 13:36
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nareszcie bardzo ladny ruch ze strony klubu w kierunku bylych zawodnikow.
Też mi się podoba taka polityka.
Ale teraz przynajmniej są narzędzia do prowadzenia takiej polityki. Bo są miejsca na stadionie. Jak było 50 miejsc na loży to nie dało się zaprosić za darmo 30 byłych zawodników, bo są osoby bardziej istotne dla prowadzenia aktualnych spraw klubu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2010, 20:40
http://babol.pl/kat,1025469,title,By...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 11:33
Jakub Błaszczykowski, piłkarz który dotąd miał niepodważalne miejsce, w podstawowej jedenastce, teraz będzie chyba tylko zawodnikiem wchodzącym z ławki wygryzł go ze składu 18-letni Mario Gotze. Jednak to obecnie Błaszczykowski jest najbliżej I składu z całej polskiej trójki: Błaszczu, Lewy, Piszczek. Błaszczykowski trzeba przyznać po świetnych początkach sezonu przygasł...Zastanawiam się czy nie powinien spróbować on sił w innej lidze, dajmy na to Hiszpańską stylem gry ta liga chyba powinna mu najbardziej odpowiadać.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.09.2010, 11:42
Blaszczu dochodzil do siebie po kontuzji(na samym poczatku sezonu), potem gral w kadrze(dlatego tez wszedl tylko na 30 minut w LE), a dzisiaj wystapi w pierwszej 11. Akurat Kuba ma niepodwazalna pozycje w Dortmundzie.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 19.09.2010, 12:02
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
A Dudu? Łobo? Ćwielong?
nie wiem dlaczego na tym formu panuje durna moda porównywania Dudu do Beto czy innych niewypałów.

Co jak co, ale Dudu strzelil kilka bramek, jak dla mnie był dobrym zawodnikiem, a pozbycie się go na dłuższa mete okazało się błędem, wyleciał jak mieliśmy całkiem solidny skład i dużą konkurencję
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 19.09.2010, 12:53
Goły w BMG-SPORT
Cytat:
Niedługo trwał rozbrat z piłką Konrada Gołosia – byłego zawodnika Wisły Kraków, Górnika Zabrze i Polonii Warszawa, który mimo młodego wieku zmuszony był zakończyć karierę sportową. 28-letni Gołoś rozegrał w Ekstraklasie 82 mecze, trzykrotnie przywdziewał także koszulkę Reprezentacji Polski. Niestety później zdrowie dało znać o sobie – najpierw zmagał się z boreliozą, a definitywnie karierę przerwała mu kontuzja kolana. Zamiast więc dogranego przed tym sezonem kontraktu z Górnikiem Zabrze, zawodnik zawiesił buty na kołku i związał się z naszą Agencją, gdzie zajmował się będzie m.in. wyszukiwaniem i wspieraniem utalentowanych piłkarzy. O Konradzie nie zapomnieli także kibice Wisły Kraków, którzy przed niedawnym meczem Wisły z Polonią Bytom pamiątkową tablicą oficjalnie podziękowali mu za grę dla krakowskiej drużyny.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 19.09.2010, 16:37
Akurat to ja miałem racje i Błaszczykowskiego nie ma na boisku jest za to Gotze. Błaszczu nie będzie miał łatwo, aby wskoczyć do pierwszego składu Gotze jest świetnie dysponowany i pomyśleć tylko, że ma zaledwie 18 lat! Natomiast bramkę dla Borussi zdobył Kagawa przyjście tego zawodnika było w cieniu transferu Lewandowskiego teraz jest na odwrót na boisku Lewy jest w cieniu Kagawy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 19.09.2010 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2010, 17:36
pamięta ktoś czasy jak w Wisełce grał Nigeryjczyk Sunday Ibrahim? ktoś pamięta, jak się wtedy prezentował ?
Odpowiedz cytując
nax
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 19.09.2010, 17:50
Kuba zaliczył właśnie asystę w meczu przeciwko Schalke
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 19.09.2010, 17:51
No i Błaszczykowski pojawił się na boisku i zaliczył asystę przy golu Kagawy. Brawa!
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 19.09.2010, 17:52
nax napisał(a):Wyświetl post
Kuba zaliczył właśnie asystę w meczu przeciwko Schalke
Powiedziałbym że Kuba ogladal w piatek mecz z Korona bo bramka identyczna jak ta Rios-Brozek
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 19.09.2010, 17:58
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
pamięta ktoś czasy jak w Wisełce grał Nigeryjczyk Sunday Ibrahim? ktoś pamięta, jak się wtedy prezentował ?
Różnie. Potencjał miał,ale rzadko go wg mnie wykorzystywał.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2010, 18:23
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Miał niezłe mecze czasami, solidny pomocnik. Ale konkurencja była wówczas ogromna - Czerwiec, Szymkowiak, Moskalewicz, Kałużny czy Moskal. Ale moim zdaniem lepszy niż dzisiejszy Jirsak.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.09.2010, 18:29
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Różnie. Potencjał miał,ale rzadko go wg mnie wykorzystywał.

technicznie najlepiej wtedy sięprezentował w druzynie, i jak przyszło co do czego to zapominał co umie
za dużo było imprez i polek
bywalcy ówczesnego indigo wiedzą o co mi chodzi
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 19.09.2010, 18:32
Maciejj napisał(a):Wyświetl post
technicznie najlepiej wtedy sięprezentował w druzynie, i jak przyszło co do czego to zapominał co umie
za dużo było imprez i polek
bywalcy ówczesnego indigo wiedzą o co mi chodzi
Pewnie i to się przełożyło na jego grę. Co do techniki-zgadzam się, pamiętam co robił w meczu z Polonią w Warszawie, jak na tamte czasy świetnie to wyglądało. Tyle,że za rzadko tak grał.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów