The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2010, 23:26
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ale Ty mylisz pojęcia i wychodzisz z założenia że jeśli dla Ciebie widok nie jest dobry to znaczy że taki jest. No to ja byłem na piętrze E podczas Polska - Australia i widok był bardzo dobry. Takie same spostrzeżenia mieli znajomi po meczu z Koroną i ja nie piszę że widok jest ogółem dobry bo według mnie osobiście taki właśnie jest, ale pójdzie na piętro MCDave i będzie miał inne zdanie. Mimo wszystko troszkę mnie to dziwi, murawa jest o ponad metr obniżona, nie ma żadnych płotów, a odległość jest w ogóle nie odczuwalna, ale nie każdemu się dogodzi, tak źle, i tak niedobrze. Chociaż tak czytam ostatnie komentarze i niektóre problemy są tak absurdalne że mnie głowa rozbolała. Najlepiej jakby do każdego kibica był przyłączany jeden steward, kelnerka, kucharz i sprzątaczka, a bilet kosztował 5 zł
Czytaj ze zrozumieniem - napisałem że na górze widoczność jest świetna i pisałem to już dość dawno temu. A resztę opieram na obiektywnych przesłankach - jeśli przychodzę na mecz to chcę widzieć boisko, jeśli pół boiska zasłania mi jakiś betonowy murek to - przykro mi - widoczność z tego miejsca jest bezwzględnie do kitu.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.09.2010, 23:43
Jot napisał(a):Wyświetl post
Tak tak, zrobmy od razu druga Anglie, siedzenie na wyznaczonych krzeselkach, jacys smieszni stewardzi, pozniej z dupy wzieci psiarscy pacholkowie ladnie nazywani spottersi, jak wstaniesz pod wplywem emocji to cie zawina, szluga nie zapalisz bo komus sie nie podoba.
To nie teatr tylko stadion i tak ma zostac.
A jak sie nie podoba ze ktos stoi to zwroc mu ladnie uwage a nie placz na forum (to samo sie tyczy tych co stoja w przejsciach). Moze to nie kozactwo, ale chec dopingowania druzyny ? nie pomyslales o tym? wiele ludzi, ktorzy tak robil mozei chcieli dopingowac, bo nie dostali biletow na mlyn.
Ja jakos nie mam problemow z docieraniem do ludzi na stadionie, ladnie trzeba poprosic i masz wszystko
Nie wszyscy mają zamiar wdychać dym papierosowy gdy jakiś komin odpali papierosa ale z tego co kojarzę to jakoś w listopadzie wchodzi ustawa o zakazie palenie więc jak ktoś zapali to będzie mu można zwinąć szluga i zgasić.
Jak powstanie trybuna główna to tam sobie będzie można siedzieć i nikt nie będzie wstawał ale póki co mamy niedokończony stadion i nie mozna wszytkiego
krytykować bez chwili zastanowienia. W sumie ochrony było tyle ze spokojnie można było wymusić na kibicach aby siedzieli a nie stali

MCDave napisał(a):Wyświetl post
Czytaj ze zrozumieniem - napisałem że na górze widoczność jest świetna i pisałem to już dość dawno temu. A resztę opieram na obiektywnych przesłankach - jeśli przychodzę na mecz to chcę widzieć boisko, jeśli pół boiska zasłania mi jakiś betonowy murek to - przykro mi - widoczność z tego miejsca jest bezwzględnie do kitu.
To powiedz w końcu gdzie siedziałeś bo z tych twoich wypocin ciężko cokolwiek zrozumieć. Piszesz że zły widok z parteru a później zaczynasz nawijać o jakimś murku. Do tego stwierdzenie "operam na obiektywnych przesłankach" sugeruje że coś kręcisz
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.09.2010 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 18.09.2010, 23:52
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To powiedz w końcu gdzie siedziałeś bo z tych twoich wypocin ciężko cokolwiek zrozumieć. Piszesz że zły widok z parteru a później zaczynasz nawijać o jakimś murku
Przeczytaj kilka stron tego tematu - z dołu niestety 17 metrów robi różnicę. Ze skyboxa nie widać w tym momencie części murawy bo murek zasłania (i nic z tym nie zrobiono - Niedziałkowska twierdzi że wszystko widać idealnie więc pewnie już nie zrobią). A widoczność organoleptycznie sprawdzałem z każdej działającej części stadionu poza górą narożnika.

To co pisałem wcześniej dotyczy tylko i wyłącznie uogólniania. Widok z góry super, ale to nie oznacza że można pisać o ogólnym widoku z nowej trybuny. Jak siedzisz w 1 rzędzie górnej części to choćby murawa była o 25 metrów od trybun nie byłoby dla Ciebie różnicy. Jeśli siedzisz w 1 rzędzie dolnej części to zaczyna Ci to przeszkadzać. Po zakończeniu meczu są zresztą otwarte wszystkie przejścia (a przynajmniej teraz były) można się przejść na dolny poziom i pospacerować.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 19.09.2010, 00:04
Myślisz że jak by przysunęli boisko o te 6-7 m to zrobiłoby to taką wielką różnice? przy boisku szerokosci 68m byłaby ta różnica 10%, która byłaby widoczna ale nie byłaby ona kolosalna i nie zmieniła widoczności diametralnie. Ale dlatego tez uważam że ceny biletów na dolny sektor powinny być niższe o te 5 zł
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.09.2010, 00:07
Powiedz mi, jakim cudem mówisz, że ze skyboxów nie widać części murawy, skoro ja tam też siedziałem i calutkie boisko było dobrze widoczne?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 19.09.2010, 00:48
Myślisz że jak by przysunęli boisko o te 6-7 m to zrobiłoby to taką wielką różnice? przy boisku szerokosci 68m byłaby ta różnica 10%, która byłaby widoczna ale nie byłaby ona kolosalna i nie zmieniła widoczności diametralnie. Ale dlatego tez uważam że ceny biletów na dolny sektor powinny być niższe o te 5 zł
Wiesz, tu akurat mamy porównanie do innych stadionów na świecie. Przysunąć można nawet o 10 metrów, a różnica byłaby i tak znaczna. Problem w tym że trybuna musiałaby być inaczej zaprojektowana, bo wtedy ze skyboksa nic by już nie było widać, a znacznie gorzej byłoby z góry. Nic już z tym nie poradzimy i jest jak jest. Kwestia poprawy tego, co poprawić się da, a w tym celu należy o błędach mówić a nie zaklinać rzeczywistość. Jak już zakończy się cała inwestycja (pewnie nieprędko...) to krytyka nie będzie miała sensu i będziemy się cieszyć z tego co jest.

A co do cen - z praktycznego punktu widzenia to uzasadnione. Z drugiej strony byłaby to paranoja - bilety na miejsca VIP tańsze od normalnych na koronie stadionu. Nie przejdzie.

Rafalek, a w którym skyboksie i w którym rzędzie? Po meczu z Australią pojawiło fajne zdjęcie gdzie dokładnie widać puste fotele z 1 rzędu i pełny 2 rząd. Jeśli siedziałeś z tyłu to boisko widziałeś idealnie, gorzej byś miał z telebimem (na nie-szczęście go nie ma).
Ostatnio edytowane przez MCDave : 19.09.2010 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.09.2010, 07:32
Adasss napisał(a):Wyświetl post
A teraz z zupełnie innej beczki
Pytanie do osób siedzących w temacie: czy takie dość rytmiczne podskakiwanie po bramkach jakie miało miejsce wczoraj jest bezpieczne? Na dole górnej części E czuć było dość wyraźnie coś co bym określił jako lekkie kołysanie. Czy takie sprawy są uwzględniane przy projektowaniu?
Generalnie trybuny wznoszone konstruowane są z pewną rezerwą na takie właśnie okazje co nie zmienia faktu, że masowe podskakiwanie na takich trybunach generalnie nie jest wskazane i odpowiedzialność wykonawcy w tym wypadku jest ograniczona.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.09.2010, 10:13
Jot napisał(a):Wyświetl post
Tak tak, zrobmy od razu druga Anglie, siedzenie na wyznaczonych krzeselkach, jacys smieszni stewardzi, pozniej z dupy wzieci psiarscy pacholkowie ladnie nazywani spottersi, jak wstaniesz pod wplywem emocji to cie zawina, szluga nie zapalisz bo komus sie nie podoba.
To nie teatr tylko stadion i tak ma zostac.
A jak sie nie podoba ze ktos stoi to zwroc mu ladnie uwage a nie placz na forum (to samo sie tyczy tych co stoja w przejsciach). Moze to nie kozactwo, ale chec dopingowania druzyny ? nie pomyslales o tym? wiele ludzi, ktorzy tak robil mozei chcieli dopingowac, bo nie dostali biletow na mlyn.
Ja jakos nie mam problemow z docieraniem do ludzi na stadionie, ladnie trzeba poprosic i masz wszystko
Czy trudne do zrozumienia jest to, że 80% ludzi stało - bo ktoś stał na samym początku w 1szym rzędzie, a to wymuszało powstanie 2go rzędu itp itd. Jakbym miał zwracać uwagę każdemu to oglądnięcie meczu stałoby się niemożliwe - i dlatego na najdroższych miejscach powinno się pilnować porządku. W piątekj było naprawdę dużo rodzin z dziećmi. Dzieci nic nie widziały a ich matki nie mogły sobie usiąść. Ci ludzie prawdopodobnie nie zasilą kasy klubu w kwocie 160zl na mecz bo grupa kibiców wychodzi z założenia że stanie okazuje większy fanatyzm. Nie mów mi, że stanie w przejściu to chęć dopingowania drużyny bo każda osoba która tam stała miała założoną rękę na rękę i 90 minut siedziałą cicho - więc co za różnica czy stoi czy siedzi ?

Stadion to stadion, piękna sentencja która realizowana wg twojej filozofii zapewni nam ok 7000 nawierniejszych kibiców na mecz - inni kibice się nie liczą bo to jest stadion tu sie k**** stoi.

Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.09.2010, 10:33
ludzie stoją w przejściach bo nie idą na swoje miejsce (albo jest już zajęte albo kupili na samym dole) stojąc zasłaniają widok chcącym siedzieć i tam efektem domina wstają inne rzędy...Temat dla Klubu

na razie mamy z dziećmi muszą niestety liczyć na szczęście, że trafią na fragment sektora, gdzie będzie można usiąść i widzieć murawę...sprawa myślę ugruntuje się dopiero po oddaniu trybuny zachodniej
my jesteśmy jeszcze w europie wschodniej (odnoszę się tutaj do Basałaja), gdzie zasada jest taka: ja jestem kozak se stoję i niech mi piknik podskoczy
Runner

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.09.2010, 10:39
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Czy trudne do zrozumienia jest to, że 80% ludzi stało - bo ktoś stał na samym początku w 1szym rzędzie, a to wymuszało powstanie 2go rzędu itp itd. Jakbym miał zwracać uwagę każdemu to oglądnięcie meczu stałoby się niemożliwe - i dlatego na najdroższych miejscach powinno się pilnować porządku. W piątekj było naprawdę dużo rodzin z dziećmi. Dzieci nic nie widziały a ich matki nie mogły sobie usiąść. Ci ludzie prawdopodobnie nie zasilą kasy klubu w kwocie 160zl na mecz bo grupa kibiców wychodzi z założenia że stanie okazuje większy fanatyzm. Nie mów mi, że stanie w przejściu to chęć dopingowania drużyny bo każda osoba która tam stała miała założoną rękę na rękę i 90 minut siedziałą cicho - więc co za różnica czy stoi czy siedzi ?

Stadion to stadion, piękna sentencja która realizowana wg twojej filozofii zapewni nam ok 7000 nawierniejszych kibiców na mecz - inni kibice się nie liczą bo to jest stadion tu sie k**** stoi.
1906 % poparcia , mam dokładnie takie samo zdanie
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.09.2010, 11:04
Myślę że klub powinen zabrać głos w tej sprawie wcześniej i to dosłownie a nie tak jak ten niby apel Basałaja, lub w czasie meczu, jak już jest po sprawie. Trzeba powiedzieć wprost,przy zakupie biletów- na nastepnym meczu sektor E siedzi, G i F stoi, no i niech ktoś tego pilnuje, problem z głowy.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 19.09.2010, 11:30
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym że trybuna musiałaby być inaczej zaprojektowana, bo wtedy ze skyboksa nic by już nie było widać, a znacznie gorzej byłoby z góry.
Pomijając kwestie skyboxów swoją wypowiedzią sugerujesz że gdyby przysunąć boisko do trybuny widok byłby gorszy. I zgadzam się z tym ale to oznacza ze na wszystkich nowych stadionach widok z pietra jest gorszy ponieważ boisko jest bliżej trybun niż u nas a nachylenie trybuna różni sie o 1-2 stopnie. Oznacza to ze przy takiej samej konstrukcj trybuny na Legii czy w Gadnsku mają gorzej, tak wiec z twojego narzekania wyszło to że mamy lepiej niż będzie na innych stadionach, przy najmniej jeśli chodzi o widok z piętra

Cytat:
A co do cen - z praktycznego punktu widzenia to uzasadnione. Z drugiej strony byłaby to paranoja - bilety na miejsca VIP tańsze od normalnych na koronie stadionu. Nie przejdzie.
Trybuna VIP na nowym stadionie będzie na pietrze trybuny głównej tak wiec póki co nie można pisać że jest coś źle póki jest tymczasowe
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.09.2010, 11:32
Tym bardziej, że jasne jest gdzie się siedzi, a gdzie stoi. Chcesz stać to idź do młyna. Jedyna nadzieja, że jak będzie 33 tys stadion to te problemy znikną w momencie kiedy będą sektory dla bogatych pikników, dla rodzin etc. Każdy kibic jest ważny, ten siedzący piknik, być może wrzuci do puszki 50 dych na oprawę, albo kupi co roku koszulkę za 230. Nie ma kibicow gorszych i lepszych, będziemy mieć tak duży stadion i mamy tylu kibicow, że będzie i wystarczająco dużo dopingujacych fanatyków i cała masa pikników, którzy zasilą budżet klubu. .
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 12:32
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej, że jasne jest gdzie się siedzi, a gdzie stoi. Chcesz stać to idź do młyna. Jedyna nadzieja, że jak będzie 33 tys stadion to te problemy znikną w momencie kiedy będą sektory dla bogatych pikników, dla rodzin etc. Każdy kibic jest ważny, ten siedzący piknik, być może wrzuci do puszki 50 dych na oprawę, albo kupi co roku koszulkę za 230. Nie ma kibicow gorszych i lepszych, będziemy mieć tak duży stadion i mamy tylu kibicow, że będzie i wystarczająco dużo dopingujacych fanatyków i cała masa pikników, którzy zasilą budżet klubu. .
Oczywiscie ze sa kibice gorsi i lepsi. Sektor rodzinny dla osob zabierajacych dzieci na stadion to bedzie cos ekstra, bo wazne jest zeby wychowywac sobie nowe pokolenia Wislakow. I sektor dla tych dzieci powinien byc wydzielony zeby mogly sobie spokojnie ogladac mecz to sprawa prosta. Bedzie zachodnia beda miejsca do siedzenia dla starszych
Ciekawy jestem ile z tych piknikow rzeczywiscie wrzuca te 50pln na oprawe oni maja to w dupie. Jestem pewien ze 80% skladek jakie wpadaja do puszek wrzucaja osoby ktore angazuja sie w doping i zalezy im na pieknych oprawach albo osoby ktore w mlodosci to robily(wychowani na X). Jest masa osob starszych na stadionie ktora dopinguje masa dziewczyn ktore zdzieraja gardla na stadionie.
Dla mnie najgorszy typ kibica to osoba ktora nie potrafi zabrac z soba na stadion syna czy corki a sam siedzi na foteliku i interesuja go tylko 4 najwazniejsze mecze w sezonie.I to jest fakt niezaprzeczalny.
Sa osoby ktore sa na prawie kazdym wyjezdzie ktore organizuja akcje charytatywne z ramienia SKWK.
Wiec trudno przy takich porownaniach nie mowic o kibicach lepszych czy gorszych.
Na szczescie na naszym stadionie prawie na kazdym sektorze sie stalo, mam nadzieje ze jedynie zachodnia po oddaniu bedzie sektorem ktory bedzie siedzial a reszta stadionu bedzie stac i pieknie spiewac Wislackie piesni.
A jak komus to nie pasuje to zawsze ma wygodny fotelik w domu przed telewizorkiem...
Parafrazujac Twoja wypowiedz, chcesz siedziec zostan w domu.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 19.09.2010 o godz. 12:35.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 19.09.2010, 12:42
gooro33. Na następnym meczu będzie o kilka tys. osób mniej.W tym przynajmniej ten 1 tys. którzy przyszli usiąść na krzesełku na które kupili bilet. Teraz dostosują się do twoich zaleceń i zasiądą ale w domu. Gwarantuje to Tobie i innym fanatykom. Frekwencję poprawią jedynie zgody jeśli przyjadą w większej ilości.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 13:05
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
gooro33. Na następnym meczu będzie o kilka tys. osób mniej.W tym przynajmniej ten 1 tys. którzy przyszli usiąść na krzesełku na które kupili bilet. Teraz dostosują się do twoich zaleceń i zasiądą ale w domu. Gwarantuje to Tobie i innym fanatykom. Frekwencję poprawią jedynie zgody jeśli przyjadą w większej ilości.
Gwarantuje Ci ze wystarczy obnizka cen biletow o 10pln nie wliczajac w nia trybuny ''G''.
Klub tak duzo na tym nie straci. Przyjdzie wiecej mlodych, ktorzy pozniej pofatyguja sie rowniez na Bytom, Arke czy PP w przeciwienstwie do tych ktorzy wg Ciebie juz na stadionie sie nie pojawia bo nie mogli spokojnie siedziec...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 19.09.2010, 13:19
Popieram krakusa 76. Niech więcej osób wyznaje taką filozofię jak gooro33 to będziemy mieć po 10 tysięcy widzów na meczu. Koło mnie w piątek miejsce miało trzech panów kolo 50 - 60 lat. I wierzcie, że mieli szaliki, dopingowali, śpiewali, ale najnormalniej w świecie w pewnym mmomencie chcieli usiąść, bo nogi nie takie same co u 20 latka, ale nie dało się, bo zamiast boiska widzieli czyjeś plecy.
Obniżka biletów? 12 tysięcy razy 10 zł to 120 tysięcy. Faktycznie, to jedyne 120 tysięcy mniej. Cóż to jest gooro33? Dwie zapiekanki
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 19.09.2010 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.09.2010, 13:24
Pomijając kwestie skyboxów swoją wypowiedzią sugerujesz że gdyby przysunąć boisko do trybuny widok byłby gorszy.
Gdyby przysunąć blisko do trybuny, to z góry i ze skyboksów nie byłoby widać całego boiska. A to dlatego, że u nas trybuna górna została maksymalnie przysunięta - zauważ, że jej dół zachodzi na trybunę dolną. Zwykle takiego rozwiązania się nie stosuje. Nie ma tak na Legii, o której wspominasz i zdaje się w Gdańsku także.

Trybuna VIP na nowym stadionie będzie na pietrze trybuny głównej tak wiec póki co nie można pisać że jest coś źle póki jest tymczasowe
Nie wiem skąd takie informacje.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 19.09.2010, 13:27
Stąd że trybuna VIP ma inne stopnice, które tak długo wylewali na pietrze trybuny zachodniej gdzię będą inne fotele. Tyle razy było mówione o tym w kontekście wzoru na zachodniej. Jeśli nie to ja nie wiem co tam będzie?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 19.09.2010 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.09.2010, 13:36
Cytat:
Gdyby przysunąć blisko do trybuny, to z góry i ze skyboksów nie byłoby widać całego boiska. A to dlatego, że u nas trybuna górna została maksymalnie przysunięta - zauważ, że jej dół zachodzi na trybunę dolną. Zwykle takiego rozwiązania się nie stosuje. Nie ma tak na Legii, o której wspominasz i zdaje się w Gdańsku także.
Kwestia nachylenia trybun. Trzeba byłoby po prostu zaprojektować bardziej strome trybuny. Chociaż jakby trybuny były 7-8m bliżej boiska, to projekt wyglądałby zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 19.09.2010 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.09.2010, 13:48
runner napisał(a):Wyświetl post
ludzie stoją w przejściach bo nie idą na swoje miejsce (albo jest już zajęte albo kupili na samym dole) stojąc zasłaniają widok chcącym siedzieć i tam efektem domina wstają inne rzędy...Temat dla Klubu

na razie mamy z dziećmi muszą niestety liczyć na szczęście, że trafią na fragment sektora, gdzie będzie można usiąść i widzieć murawę...sprawa myślę ugruntuje się dopiero po oddaniu trybuny zachodniej
my jesteśmy jeszcze w europie wschodniej (odnoszę się tutaj do Basałaja), gdzie zasada jest taka: ja jestem kozak se stoję i niech mi piknik podskoczy

A ja się nie mam za kozaka - po prostu lubię oglądać mecz na stojąco. Mam nadzieje że po oddaniu wszystkich trybun "dziadki" pójdą sobie na stare AB i będzie spokój. Każdy znajdzie miejsce dla siebie. Nie wiem, możne jestem jakiś dziwny ale nie potrafię pogodzić emocji z siedzeniem na dupie. Mam dziwne wrażenie, że nie tylko ja tak mam. Jak sobie chcę posiedzieć i pooglądać coś/kogoś idę do teatru ( dość często mi się to zdarza- pewnie w odróżnieniu od większości). Nie jestem jakimś ortodoksem ale widok pedałków strzelających sobie fotki z szalikiem na trybunach w połączeniu z kompletnym brakiem zaangażowania w doping mnie mierzi.Taki ultras wirtualny - dzień poźniej pewnie wkleja sobie taki to badziewne zdjęcie do profilu na naszej klasie czy innym g.... Pewnie mają też na tle fontanny w centrum handlowym.

PS. STAŁA koło mnie kobieta lat ok 50, klaskała , wrzeszczała i dobrze się bawiła dopingiem. Nie powinno się oceniać ludzi po wyglądzie ale ta sympatyczna pani wyglądała mi na zwykła kobietę z klasy średniej - raczej bez przeszłości kibicowskiej. Jak widać nie każdy "pełnoletni" czuje potrzebę siedzenia.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 19.09.2010, 13:57
Póki co można bytak zrobić że sektory a 50 zł są wyłącznie siedzące i będzie spokój. Zazwyczaj siedzą ci co mają na tyle kasy aby nabyć bilet na te sektory. A jesli ktoś chce sobie siedzieć na innnym sektorze to niech bierze miejsca w pierwszych rzędach
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.09.2010, 13:58
co do sławetnych 17.5 metrów - gdyby było bliżej byloby super zajebiscie a teraz jest "tylko" zajebiscie. Tak to przynajmniej wyglądąło z perspektywy G, nie wiem jak to widzą ci co tam siedzą/stoją, ale biorąc pod uwage że meczyk widzą z lini bocznej czyli raczej teoretycznie najlepszy widok, to chyba nie ma powodów do narzekąń.

W rzeczywistosci trybuny wydają sie mniejsze, a moze inaczej, w TV ten stadion wygląda jakby miał z 50 tys
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 19.09.2010, 14:17
Stąd że trybuna VIP ma inne stopnice, które tak długo wylewali na pietrze trybuny zachodniej gdzię będą inne fotele. Tyle razy było mówione o tym w kontekście wzoru na zachodniej. Jeśli nie to ja nie wiem co tam będzie?
Prasa?

A co do mojej rzekomej niekonsekwencji - byłem naprawdę na kilku poważnych stadionach i nigdy nie spotkałem się ze złym widokiem z górnego poziomu trybun. Tego po prostu nie da się schrzanić.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2010, 14:20
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Przypomniało mi się że Legia też ma taką betonową przedłużkę jak u nas

http://i53.tinypic.com/155m0kk.jpg

I oni to pokrywają bannerami, sklejkami czy jak to tam nazwać,
http://www.igol.pl/images/articles/legiaarsenal.jpg, zieleń, co parę metrów herb i tak wokół całego stadionu, żadnej filozofii w tym nie ma, chwila roboty, grosze to kosztuje i od razu efekt lepszy, jakaś grafika, zdjęcia kibiców, szalików , co tam chcą
Muszę Ci powiedzieć, że to bardzo dobry pomysł i warto byłoby za takim rozwiązaniem lobbować w klubie (jeśli ktoś ma taką możliwość), bo podejrzewam, że miasto prócz dokończenia trybun A,B i C i zrobienia ewentualnej elewacji raczej już ręki do tego stadionu nie przyłoży. Dlatego tego typu detale są już po stronie Wisły, a im więcej akcentów wiślackich na stadionie, tym lepszy będzie efekt końcowy.

Może to nie temat na to, ale detale tego typu jak poniższe są według mnie też bardzo istotne i fajnie, że klub o czymś takim pomyślał:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...twarcie/40174/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...twarcie/40185/

Mam przy tej okazji kilka pytań do osób zorientowanych:
1. Jak wygląda sytuacja z klatkami schodowymi pod trybuną C (od strony Reymonta)? Tam już coś jest robione czy będziemy znów czekać na przetarg i czekać rok na zakończenie prac?
2. Czy kioski gastronomiczne wyglądały tak samo jak podczas meczu Reprezentacji z Australią czy też może było ich więcej i był większy wybór towaru?
3. Czy w toaletach pojawiły się takie rzeczy jak mydło w płynie, papier toaletowy i nadmuchy do suszenia rąk lub papierowe ręczniki?
4. Czy po piątkowym meczu były jakieś szkody?
5. Czy poprawiono oznaczenia rzędów? Przed meczem z Australią wiele osób miało problemy ze znalezieniem swoich miejsc.
6. Jak wygląda sytuacja z parkingami? Czy są jakieś plany żeby pod stadionem utworzyć jakieś nowe parkingi?
7. Czy są jakieś widoki na to, że elewacja stadionu będzie składała się z podobnych płyt: http://budowastadionu.pl/foto/201008...4_stadion9.jpg lub innego materiału, który będzie wyglądał w miarę estetycznie?

Zapewne część odpowiedzi już w tym temacie padła, więc z góry przepraszam, ale za odświeżenie powyższych kwestii będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.09.2010, 15:28
Teraz ja dorzucę swoje 3 grosze. Z zewnątrz bardziej mi się podoba stadion Cracovii niż nasz betonowy kloc, ale da się to poprawić, trzeba tylko coś zrobić z tym brutalnym betonem. Byłem na G więc nic nowego nie powiem o widoku i estetyce tego sektora/trybuny bo większość z Was tam już była, zresztą sam też nie byłem tam po raz pierwszy. Wewnątrz razi niezamaskowana wentylacja, naprawdę brzydko to wygląda, zwłaszcza, że tyle kasy kosztowała ta trybuna. Mogli też trochę posprzątać klatki schodowe, zwłaszcza w miejscach gdzie się już wchodzi na trybunę, warstwa kurzu centymetrowa.
Nagłośnienie kapitalne, akustyka również. Cóż mogę jeszcze napisać? Jak jest hasło wszyscy na czerwono to wszyscy, zwłaszcza na G, gdzie jak wiadomo jest młyn. Tak trudno kupić czerwoną zwykłą nawet koszulkę za te 30 zł i założyć na bluzę czy coś?
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 19.09.2010, 16:39
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Gwarantuje Ci ze wystarczy obnizka cen biletow o 10pln nie wliczajac w nia trybuny ''G''.
Klub tak duzo na tym nie straci. Przyjdzie wiecej mlodych, ktorzy pozniej pofatyguja sie rowniez na Bytom, Arke czy PP w przeciwienstwie do tych ktorzy wg Ciebie juz na stadionie sie nie pojawia bo nie mogli spokojnie siedziec...
Jeszcze musi Ci trochę lat przybyć i musisz zacząć sam zarabiać aż zrozumiesz, że dla zarządu klubu Ci najbardziej fanatyczni kibice są najmniej ważni.
Przykładem Legia, tyle było wojny z kibicami tyle lamentu o ceny, ale efekt osiągnęli i mają przyciągniętą na stadion klasę średnią.
I o to chodzi aby stadion w 80% był zapełniony właśnie przez takich kibiców.
Taki kibic:
- kupi karnet więc klubowi będzie zwisać i powiewać czy on ma 100% frekwencji czy też nie;
- przyjdzie dwie godziny przed meczem i zostawi swoje pieniążki w klubowej restauracji
- na stadionie zachowuje się w sposób kulturalny i przewidywalny i szanuje stadion
- wyda masę pieniędzy na klubowe pamiątki
- jest atrakcyjniejszy dla potencjalnych sponsorów

Więc prędzej klub podniesie ceny biletów o 10pln aby ograniczyć ilość oszołomów, którzy:
- są na meczu gdy mama da na bilet, jak nie da to się kręcą pod stadionem
- zamiast w restauracji to kasę zostawiają w okolicznych sklepikach z tanim piwem
- przychodzą 30 min przed meczem i robią zadymy "bo kolejki"
- w chamski sposób odzywają się do innych kibiców zniechęcając ich do przychodzenia na stadion
- rzygają na klatkach schodowych, szczają do umywalek, urywają klamki i piszą po ścianach
- nie są żadnym magnesem dla sponsorów

Dlatego też zanim odeślesz kogoś na fotel przed tv, w chamski sposób odezwiesz się do innego mniej fanatycznego kibica, będziesz stał na krzesełku, z pogardą będziesz wypowiadał się o piknikach to zastanów się czy czasem nie działasz na szkodę klubu, który podobno kochasz.

Dlatego niech jest wydzielony ten jeden sektor dla młyna a na reszcie stadionu ma być kulturka i porządek. Po to są krzesełka aby na nich siedzieć, po to mają numery aby zajmować swoje miejsca. A za wszelkie odstępstwa na innych sektorach powinny być kary a kibice stojący w przejściach czy na fotelikach powinni być usuwani. I tyle.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.09.2010, 16:44
Kilka uwag ode mnie, miałem bilet na E25.
- pojawiłem się na stadionie masakrycznie późno,jakoś 19.30-19.40 ale na pierwszy gwizdek zdążyłem. Super usprawniony system wejścia? Nie. Inwencja własna panów z ochrony którzy otworzyli kolejne podwoje i kasowali bilety je przedzierając. Dzięki wielkie za to inaczej o 21 chyba bym postawił stopę na trybunie.
- macanko na schodach - śmiech, żal, maskara. No comments.
- wnętrze trybuny - spooooooro wolnej przestrzeni do wykorzystania. Póki co jest przeraźliwie pusto. Moja sugestia. Na ściany choćby jakieś zdjęcia, plakaty. Jak nie ma gastronomii w pełnym tego słowa znaczeniu to może chociaż automaty z napojami i przekąskami. Cola, 7days itd.
- co do kibelków- ludzie szanujcie swoją własność. I w stronę włodarzy. Postawcie koło umywalek kosze na śmieci. Na drzwiach kabin przydałyby się haczyki na odzież wierzchnią. Przyjdzie jesień, temperatura spadnie a nie ma nawet jak się rozodziać.
- widok stadionu i murawy z E25 - fantastico. Nagłośnienie - bomba. Z poziomu piętra trybuny 17m wogóle nie czuć.

I na koniec hit. Wpadamy z kumplem może o 19.58 na trybunę. Nie udaje nam się rozszyfrować gdzie są nasze krzesełka - nie widzimy oznaczeń + ludzie stojący na schodach. Wypatruję dwa wolne miejsca, sadzam zadek. W przerwie meczu zaczynam się orientować gdzie siedzę i bingo - to nasze miejscówki .

Respect Kultura jest.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.09.2010, 16:56
kiedy bedzie otwarty stary sektor D ?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.09.2010, 16:57
voy2s napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze musi Ci trochę lat przybyć i musisz zacząć sam zarabiać aż zrozumiesz, że dla zarządu klubu Ci najbardziej fanatyczni kibice są najmniej ważni.
Przykładem Legia, tyle było wojny z kibicami tyle lamentu o ceny, ale efekt osiągnęli i mają przyciągniętą na stadion klasę średnią.
To Ty chyba nie za bardzo jesteś w temacie, to tylko ze względu na właśnie tych fanatyków zapełnił się stadion na Legii, to włodarze klubu musieli się ugiąć i zdjąć kilkadziesiąt zakazów stadionowych, przywrócić herb Legii i nie wpieprzać się zbytnio w sprawy młyna, kibice i doping nie wrócili bo wydali 2 mln euro na transfery i wywiesili kilka bannerów na mieście zachęcających do przyjścia na mecz, co do drugiej teorii to sporo naciągana bo co jeśli wyników nie będzie? kto przyjdzie na mecz? właśnie Ci fanatycy, zresztą Ochalik mówił że na jedną z trybun mamy zagwarantowany komplet, problem jest z zresztą i zdają sobie sprawę że Ci fanatycy są najważniejsi bo przede wszystkim oni w razie czego pociągną klub, wydostaną z dołka (wystarczy spojrzeć na słabsze ligi i zdjęcia z wyjazdów i jakie osoby znajdują się w sektorze gości), reszta się schowa w domach i wyjrzy jak wrócą wyniki, także taka osoba nigdy nie zagwarantuje stabilizacji klubu, ale generalnie się zgadzam, potrzeba nam nawet sezonowców, tych, którzy raz kibicują Legii a potem Wiśle, byle tylko przyszli i zostawali pieniądze w klubie, stadion jest na tyle duży że nie mamy wyjścia
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.09.2010 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów