The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2010, 18:51
rafalek napisał(a):Wyświetl post
12 - krotny reprezentant Kamerunu, Mistrz Olimpijski z Sydney. Grał w lidze niemieckiej, Kryszałowicz wypowiada się o nim dość dobrze..
1 - krotny, nie 12 - krotny.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.09.2010, 19:38
Zimą trzeba naciągnąć Cupiała na wydatki ==>>> tak żeby latem kasa była już tylko na wykupienie Riosa i Cikosa(mi się ten zawodnik podoba), być może Boukhariego(za jakieś grosze) i Chaveza(też za jakieś grosze- chociaż tutaj myślę że rozwiąże tą dziwną umowę i zostanie naszym graczem na dłużej za darmo, choćby silnym rezerwowym). Mam nadzieję na 5 mil. Euro na transfery do dyspozycji holendrów Natomiast oczywiście mam nadzieję, że Valcks został nakierowany na piłkarzy w zakresie 0-800tys Euro w wieku do 24 lat + ew. jakieś darmowe uzupełnienia typu Boukhari itp... Myślę, że skoro nie wzieliśmy Golańskiego to właśnie dlatego, że nie pasował do tej koncepcji(za drogi na drugą opcję, a już dawno nie w pierwszej grupie). Myślę, że obrońcę klasy Glowy tylko młodszego dałoby się znaleźć za jakieś 600tys Euro przy domniemanych znajomościach Valcxa. Podobnie z bocznym obrońcą. Defensywni pomocnicy pewnie drożej chodzą nieco. No i jakiegoś napadziora na zmianę dla Brożka... i będzie git. Czyli z 2,5 mil zimą+ 1,5 mil latem i moim zdaniem jestesmy w raju

PS. mam nadzieje ze ustalilismy cene za Riosa gdzies na 1mil Euro, albo nizej bo jezeli ten zawodnik bedzie gral tak dalej to napewno bedzie mial oferty w granicach 1.5mil Euro. A wieć będziemy musieli zapłacić za zawodnika np te 1.3 mil Euro to jak na nasz klub mega wydatek. A znając życie to specjalnie nie negocjowaliśmy prawa pierwokupu...

Sprawa Łobodzinskiego==> to jednak reprezrentant Polski były może ktoś by go wziął za darmo a u nas jednak z 200 tys Euro pewnie połyka. W naszym nowym systemie to chyba wogole dla niego miejsca nie będzie. Poki jest zdrowy i względnie młody... może ktoś by go wziął... mam nadzieję, że nad tym pracujemy. Garguły np. z taką placą nie opchniemy. Postarajmy się więc z Wojtusiem z całych sił.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.09.2010, 20:14
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję na 5 mil. Euro na transfery do dyspozycji holendrów

haha, dobre 5mil., ale chyba koron czeskich.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.09.2010, 20:17
Wg mnie Serge Branco powinniśmy zatrzymać. Zabezpieczy nam 3 pozycje: boki obrony i def pomoc. Jest doświadczonym piłkarzem i nie będzie robił w obronie głupot. Doda nieopierzonym młokosom pewności, może nawet od czasu do czasu coś im podpowie. Podpisać na rok, a jak sie nie sprawdzi to elo.
..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.09.2010, 20:23
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Zimą trzeba naciągnąć Cupiała na wydatki ==>>> tak żeby latem kasa była już tylko na wykupienie Riosa i Cikosa(mi się ten zawodnik podoba), być może Boukhariego(za jakieś grosze) i Chaveza(też za jakieś grosze- chociaż tutaj myślę że rozwiąże tą dziwną umowę i zostanie naszym graczem na dłużej za darmo, choćby silnym rezerwowym). Mam nadzieję na 5 mil. Euro na transfery do dyspozycji holendrów Natomiast oczywiście mam nadzieję, że Valcks został nakierowany na piłkarzy w zakresie 0-800tys Euro w wieku do 24 lat + ew. jakieś darmowe uzupełnienia typu Boukhari itp... Myślę, że skoro nie wzieliśmy Golańskiego to właśnie dlatego, że nie pasował do tej koncepcji(za drogi na drugą opcję, a już dawno nie w pierwszej grupie). Myślę, że obrońcę klasy Glowy tylko młodszego dałoby się znaleźć za jakieś 600tys Euro przy domniemanych znajomościach Valcxa. Podobnie z bocznym obrońcą. Defensywni pomocnicy pewnie drożej chodzą nieco. No i jakiegoś napadziora na zmianę dla Brożka... i będzie git. Czyli z 2,5 mil zimą+ 1,5 mil latem i moim zdaniem jestesmy w raju

PS. mam nadzieje ze ustalilismy cene za Riosa gdzies na 1mil Euro, albo nizej bo jezeli ten zawodnik bedzie gral tak dalej to napewno bedzie mial oferty w granicach 1.5mil Euro. A wieć będziemy musieli zapłacić za zawodnika np te 1.3 mil Euro to jak na nasz klub mega wydatek. A znając życie to specjalnie nie negocjowaliśmy prawa pierwokupu...

Sprawa Łobodzinskiego==> to jednak reprezrentant Polski były może ktoś by go wziął za darmo a u nas jednak z 200 tys Euro pewnie połyka. W naszym nowym systemie to chyba wogole dla niego miejsca nie będzie. Poki jest zdrowy i względnie młody... może ktoś by go wziął... mam nadzieję, że nad tym pracujemy. Garguły np. z taką placą nie opchniemy. Postarajmy się więc z Wojtusiem z całych sił.
Fajnie piszesz, co do Cikosa jestem zdania, że jak da mu się szansę może godnie zastąpić Baszczyńskiego. Jako uzupełnienie obrony widziałbym u nas Hernaniego z Korony jeśli by kosztował do 400 tyś. Euro można by się było nim zainteresować.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.09.2010, 20:48
K4millo napisał(a):Wyświetl post
1 - krotny, nie 12 - krotny.
12, wiki na 80% sie myli
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Stary 18.09.2010, 21:24
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
12, wiki na 80% sie myli
Co ty chłopie wygadujesz? Jakie 80%? Ma udokumentowany 1 oficjalny mecz. Reszta to może coś w tym stylu: http://www.weszlo.com/news/5570
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 18.09.2010, 21:56
Ufam naszemu b.prasowemu niż stronce ktora moze edytowac kazdy.
no offence ;-)
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Stary 18.09.2010, 22:05
To popatrz na inne strony, nie wikipedię np. tutaj mają bazę z meczami reprezentacji: http://national-football-teams.com/v...er.php?id=1294
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 18.09.2010, 22:17
Nie wiem, nie spieram się, te wszystkie strony działają na zasadzie przepisywania od siebie.
Nie jestem w stanie stwierdzić jak jest w rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.09.2010, 22:39
te 12 spotkan to pewnie wystepy w reprezentacji olimpijskiej(do ilu lat mozna tam grac?) + w seniorskiej.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.09.2010, 22:53
W temacie Jovanicia. Widze że sa tu jego obrońcy ale moje zdanie jest że to co najwyżej materiał na 2 bramkarza. Na przedpolu nieistnieje.Trzyma się linii bramkowej jak synuś spódnicy mamy każde wyjście metr rodzi niebezpieczeństwo.Widac to było z Karabachem, widać było wczoraj.Z niego nic nie będzie i nadal uważam ze jedyny bramkarz w ostatnim 15 leciu który coś prezentował to Dolha. A inne Bobrowicze, Sarnaty,Huguesy,Pawełki i teraz Jovanicie to poziom 2 ligowy.
Co do gry. Widze poprawę, wkońcu cały mecz nie wyglada w schemacie - do boku i balonik na pole karne do nikogo.
Mam nadzieję że władze SSA będą cierpliwe i dadzą Maaskantowi czas do wiosny.Jakieś zalążki gry kombinacyjnej są. Rios to ciekawy zawodnik , Boukhari także jeśli poprawi kondycję.Widać klej w bucikach u tych graczy.
Jest Wilk, jest Pa.Brożek,Bunoza,Kirm,Małecki ale o nim niżej, może Cikos (to sie okaże w ciągu pół roku),moze Palijić- na nich mozna coś budować.
Ale tacy kopacze jak Łobodziński,Boguski, wieczny maruda Pi.Brożek,niestety starzy Sobol,Żuraw,Cleber,bramkarze Pawełek i Jovanic- to goście do jak najszybszego odstrzału
Co do Wtorka. Nie zrozumiem za nic czemu SSA oddała go w sytuacji gdy w składzie mieliśmy własciwe tylko kontuzjowanego Brożka, pseudo napastnika Małeckiego - najlepszy sezon to 8 bramek hmmm(teraz Niedzielan ma już 7... po 6 kolejkach...).Tak samo teraz oddajemy za darmo Singlara żeby chwile później na gwałt szukać obrońców.Gdzie tu logika.Obawiam się co z Gargułą.Oby nie było tak jak część przepowiada że odejdzie w zimie do innego klubu i będzie casus Niedzielana.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2010, 23:05
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
W temacie Jovanicia. Widze że sa tu jego obrońcy ale moje zdanie jest że to co najwyżej materiał na 2 bramkarza. Na przedpolu nieistnieje.Trzyma się linii bramkowej jak synuś spódnicy mamy każde wyjście metr rodzi niebezpieczeństwo.Widac to było z Karabachem, widać było wczoraj..
Wrzuć filmiki z goli dla Karabachu i powiedz mi przy którym miał wyjść
To nie jest tak że widzę coś czego nie widać, bo faktycznie 'na dziś', to on nie prezentuje się dobrze.Tyle że jak dla mnie, zdecydowanie za wcześnie na ostateczne sądy.Każdy ma inną psyche i niektórzy potrzebują trochę luzu i czasu, by zaprezentować to co potrafią.Stres potrafi zabić a jeszcze częściej sprawić że decyzje które się podejmuje, nie są tymi dobrymi.

Dajmy mu trochę czasu - wiem że w tym sezonie go nie mamy ale jeśli ma bronić Pawełek, który mam nadzieje odchodzi w zimie i jak na razie 'Pawełek 2', to niech broni Jovanic
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2010, 04:41
Titto napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydaje, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Stwarzamy sobie dużo sytuacji potrafimy przeprowadzić składną akcje

Dawno się tak nie ubawiłem. Przez cały mecz z koroną stworzyliśmy tyle sytuacji , co kot napłakał. Tylko dobrej formie Brożka możemy zawdzięczać to , że mecz nie skończył się 0:2!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 07:40
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Dawno się tak nie ubawiłem. Przez cały mecz z koroną stworzyliśmy tyle sytuacji , co kot napłakał. Tylko dobrej formie Brożka możemy zawdzięczać to , że mecz nie skończył się 0:2!
Bez sensu takie gadanie równie dobrze można było napisać, że gdyby nie instynkt Niedzielana to Korona nie wywiozła by punktów z r22, ale czemu to służy? Mieliśmy sporo sytuacji w tym meczu w pierwszej połowie z 5 i w drugiej z 3.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 19.09.2010, 23:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wrzuć filmiki z goli dla Karabachu i powiedz mi przy którym miał wyjść
To nie jest tak że widzę coś czego nie widać, bo faktycznie 'na dziś', to on nie prezentuje się dobrze.Tyle że jak dla mnie, zdecydowanie za wcześnie na ostateczne sądy.Każdy ma inną psyche i niektórzy potrzebują trochę luzu i czasu, by zaprezentować to co potrafią.Stres potrafi zabić a jeszcze częściej sprawić że decyzje które się podejmuje, nie są tymi dobrymi.

Dajmy mu trochę czasu - wiem że w tym sezonie go nie mamy ale jeśli ma bronić Pawełek, który mam nadzieje odchodzi w zimie i jak na razie 'Pawełek 2', to niech broni Jovanic
http://www.youtube.com/watch?v=sBIyI...eature=related
sytuacja przed pierwszą bramką (strzal w słupek), pierwsza bramka, przy drugiej aż sią prosi żeby piąstkował. W kazdej sytuacji stoi na 2 metrze. Na palcach jednej ręki można policzyć ze wszystkich jego meczy interwencje poza 5 metrem
Odpowiedz cytując
dziadek44
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 19.09.2010, 23:31
w pierwszej sytuacji sie zgodze, powinien wyjsc do tej pilki, ale przy drugim golu nie mialbym do niego pretensji, imo nie mial szans dosiegnac pilki
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 20.09.2010, 08:56
No nie wiem - jak dla mnie bramkarz po to ma 16m na interwencję rękoma żeby z tego korzystał - szczególnie przy górnych piłkach na 5-8 m gdzie siłą rzeczy ma większy zasięg a wiec przewagę i wtedy gdy środkowi obrońcy są niepewni a tak jest u nas. Jovanić ma wyjatkową awersję do gry na przedpolu i po prostu widać że tam się niepewnie czuje.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.09.2010, 09:14
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Sytuacje Brożka były stuprocentowe i nie zawdzięczamy ich geniuszowi Pawła lecz dobremu rozegraniu akcji. Do tego sytuacja Bukhariego, Boguskiego i strzały Maćka. To naprawdę sporo mając na uwadze to że 3 tygodnie temu nie potrafiliśmy wymienić 5 podań. Nie wspominając o tym co było w poprzednim sezonie gdzie wszystko było oparte na stałych fragmentach gry i na chaotycznie grającym Małeckim.
Trenera Maaskant buduje praktycznie wszystko od zera. Defensywę ofensywe... tutaj nie było niczego przed jego przyjściem. Dzięki niemu mam nadzieje na to, że ten sezon jeszcze nie jest stracony.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.09.2010 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 20.09.2010, 09:27
a dodaj jeszcze ilość dośrodkowań

jest źle, ale w ubiegłym sezonie nie było nawet nadziei na poprawę gry, a że reszta grała równie fatalnie, tylko dzięki temu przez ostatnie dwa sezony Wisła był w czołówce
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 20.09.2010, 09:45
Na sport.pl jest wywiad z Serge Blanco, mowi m.in. ze dziś bedzie wszystko jasne co do kontraktu , ze niema problemow z komunikacja bo zna rosyjski, angielski, niemiecki i francuski.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.09.2010, 10:25
A wiec tak, Ci co juz uwazaja ze Jovanic sie nie nadaje niech troszke ochlona, dadza przynajmiej runde zawodnikowi (ale zeby faktycznie gral a nie jak teraz jeden mecz gra, dwa siedzi), niech sie chlopak oswoi w pelni z nowym miejscem, niech zgra sie z obrona i reszta druzyny a dopiero wtedy bedzie mozna w pelni stwierdzic jaki z niego grajek. Co po niektorzy mowia ze Dolha przy Nim to byl profesor, na dzisiaj na pewno ale niech mnie ktos poprawi jesli sie myle czy przypadkiem Dolha po troche dluzszym pobycie i aklimatyzacji dopiero wszedl na dobre do bramki, pozniejsze jego dokonania wiadomo w jakim klubie pokazuja ze kwestia aklimatyzacji odpowiedniej jest bardzo wazna.

Kolejna sprawa, gra Boukhariego, wedlug mnie jest to faktycznie zawodnik wyjety jakby z innej ligi, oczywiscie musi poprawic kondycje i troche kilogramow jeszcze zrzucic ale prawda jest taka ze technika ma doskonala, co prawda w drugiej polowie juz mniej widoczny ale kilka razy sie fajnie zastawil, wywalczyl wolny, dal troche odpoczac obronie przyczymujac pilke a i dosrodkowania ma bardzo fajne. Wydajemi sie ze to moze byc dobry transfer.

Rios, Cikos,Bunoza,Paljic,Wilk......to wedlug mnie widac progres z meczy na mecz, Rios wiadomo kilka osob pisalo i widac ze ma duze mozliwosci i moze byc kwalgrajka z niego, Cikos wedlug mnie z meczu na mecz coraz lepszy, Bunoza coraz pewniejszy w interwencjach a i szybkosciowo nie najgorzej jak na tak wysokiego gracza, Paljic powoli sie uczy roli obroncy, ale jego przyszlosc i tak widze w pomocy, Wilk z kolei to tak jak juz kilka razy pisano ogromne serce do walki a i podanie w pierwszej polowie do Boukhariego pokazuje ze ten chlopak mysli podczas gry.

Na dzisiaj na pewno potrzebujemy przynajmnej jednego srodkowego obronce (jesli Chavez sie nie sprawdzi to potrzeba bedzie drugiego, bo Kowalski dla mnie powinien poleciec po tej rundzie), oraz graczy na boki obrony (jeden lewo i jeden prawonozny). W pomocy mozna by poszukac jeszcze jednego defensywnego pomocnika bo Sobol juz chyba nie bedzie umial nic wiecej wskrzesac niz to ma obecnie miejsce wiec jakas alternatywa by sie przydala (Jovanović z Korony bardzo mi sie poodba od poczatku sezonu a i z Nami (szczegolnie w drugiej polowie) zagral bardzo dobre zawody.) Boki pomocy wedlug mnie sa ok (tak tak uwazam ze Lobo jeszcze moze pokazac co nie co, obym sie nie mylil ), a w ataku mozna by poszukac kogos do towarzystwa dla Brozka (opcje Sernas lub Robak jak najbardziej za).

Konczac powiem jeszcze o Branco, jesli kondycyjnie nie jest zle to mysle ze mozna tak jak z Ba umowe na pol roku i zobaczyc co i jak. Ale to juz zostawiam Maaskantowi i dyrektorowi sportowemu bo przeciez chyba od tego wlasnie sa?

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.09.2010, 10:32
Uważam, że nie powinniśmy już w tej rundzie podpisywać żadnych transferów z łapanki. Doprowadzi to do obciążenia budżetu i zablokowania miejsca. Chyba, że zawodnik będzie realnym i pewnym wzmocnieniem, a nie tylko ewentualnym uzupełnieniem. Lepiej w zimie kupić 2 - 3 naprawdę dobrych zawodników, niż zawalać się wątpliwym szrotem. Teraz trzeba zacisnąć zęby i nie dopuścić do zbyt dużej różnicy punktowej z czołówką. A na wiosnę atak na pozycję lidera.
Choć sam Maaskant w taki scenariusz nie wierzy...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2010, 10:45
Branco podpiszemy(jak się dogadamy). Na treningach zbiera dobre noty i prezentuje sie pewnie.
Sytuacja na bokach obrony jest dramatyczna. A Kameruńczyk bije na głowę doświadczeniem i umiejętnościami Cikosa, nie wspominając o pomocniku Paljiciu.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2010, 10:46
Podpisać faceta na pół roku z opcją i niech gra. Nie sadzę aby nie dał sobie rady w naszej lidze. A nam potrzeba obrońców jak tlenu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.09.2010, 11:00
willow napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że nie powinniśmy już w tej rundzie podpisywać żadnych transferów z łapanki. Doprowadzi to do obciążenia budżetu i zablokowania miejsca. Chyba, że zawodnik będzie realnym i pewnym wzmocnieniem, a nie tylko ewentualnym uzupełnieniem. Lepiej w zimie kupić 2 - 3 naprawdę dobrych zawodników, niż zawalać się wątpliwym szrotem. Teraz trzeba zacisnąć zęby i nie dopuścić do zbyt dużej różnicy punktowej z czołówką. A na wiosnę atak na pozycję lidera.
Choć sam Maaskant w taki scenariusz nie wierzy...

Jesli masz na mysli wywiad ktory w innym dziale wkleiles to moze nie tyle nie wierzy w taki scenariusz a raczej podkresla jak bedzie ciezko w obecnym skladzie i przy takiej obronie jaka na dzisiaj mamy(oczywiscie to moje prywatne odczucie i moge sie mylic). Ciezko z tymi pogladami polemizowac, ale jest tez nadzieja bo jak sam Maaskant w tym samym wywiadzie mowi nie widzi zespolu w Naszej lidze ktory na dzisiaj jakos znaczaco przewyzszal by Nasz zespol i chyba ma racje skoro tak chwalona Jaga (i slusznie tak czy owak) wczoraj przegrala na Arce. Zgadzam sie wiec rowniez z Toba ze trzeba teraz zacisnac zeby i ciulac ile da sie punktow do zimy, a potem liczyc ze beda wymiany slabych ogniw i odpowiednia praca na zgrupowaniach przed runda rewanzowa, a wtedy jesli za bardzo czolowka nie ucieknie faktycznie wszystko moze sie zdarzyc.

Pol roczny kontrakt Branco moze byc dobra decyzja i nie obciazy za bardzo budetu jesli sie nie sprawdzi do zimy.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.09.2010, 11:11
2 - 3 transfery do pierwszego składu, to absolutne minimum na chwilę obecną. Śmiem twierdzić, że potrzeba nam znacznie więcej - prawego obrońcy, 2 stoperów (żegnamy Clebera i Kowalskiego), defensywnego pomocnika (Sobol już nie daje rady, ewentualnie należy przesunąć Kirma) i środkowego napastnika w przypadku kontuzji (odpukać) lub gorszej formy Pawła Brożka. Na lewej obronie Piotrek Brożek i ewentualnie Branco powinni dać radę. Najlepiej obsadzone mamy skrzydła i pozycję ofensywnego pomocnika. Potrzeba 5 konkretnych, klasowych zawodników, którzy z miejsca wzmocnią drużynę. Nie wspominam tu o pozycji bramkarza, gdyż Jovanic zasługuje mimo wszystko na szansę i będzie można go sumiennie ocenić po rozegranej całej rundzie przez niego.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.09.2010, 11:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Branco podpiszemy(jak się dogadamy). Na treningach zbiera dobre noty i prezentuje sie pewnie.
Sytuacja na bokach obrony jest dramatyczna. A Kameruńczyk bije na głowę doświadczeniem i umiejętnościami Cikosa, nie wspominając o pomocniku Paljiciu.
Nie widziałem Branco na żywo, więc nie pozostaje mi nic innego, jak zaufać Twojej ocenie. Jednakże chcę zwrócić uwagę, że akurat być lepszym od Cikosa, to żaden wyczyn. Według mnie Słowak jest jednym z najsłabszych prawych obrońców naszej ligi.

Kryterium oceny Branco nie powinien być w związku z tym fakt, czy jest lepszy od Cikosa, czy nie, lecz czy jest to zawodnik, który będzie realnym wzmocnieniem naszej obrony w europejskich pucharach.

Od dawna powtarzam bowiem, że wielu kibiców ocenia przydatność zawodnika do naszego zespołu biorąc pod uwagę poziom naszej ligi. Na zasadzie " Ee gość jest spoko, na naszą ligę wystarczy". A to jest totalnie błędne myślenie, które doprowadziło Wisłę kadrowo w to miejsce, gdzie obecnie jesteśmy, czyli w przysłowiowej d...e.

Od początku nie podobała mi się strategia transferowa naszego klubu, polegająca na ściąganiu większej ilości kiepskich zawodników, zamiast zakontraktowania na przykład dwóch, ale za to bardzo dobrych. Pójście na ilość a nie na jakość zaowocowało tym, że ławkę może i mamy najdłuższą w lidze, ale jej poziom nie odbiega od średniego poziomu drużyn z dołu tabeli.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.09.2010, 11:54
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=sBIyI...eature=related
sytuacja przed pierwszą bramką (strzal w słupek), pierwsza bramka, przy drugiej aż sią prosi żeby piąstkował. W kazdej sytuacji stoi na 2 metrze. Na palcach jednej ręki można policzyć ze wszystkich jego meczy interwencje poza 5 metrem
dośrodkowania które są bite poza piąty metr, na dodatek odkręcane od bramki, stosunkowo płaskie i szybkie - wybacz, ale przed pierwszą bramką to nie była piłka do wyjścia i łapania. Zdecydowanie za duże ryzyko minięcia się z piłką.
Pierwsza bramka to wina stopera którego piłka przeszła i za nim odbiła się kozłem, wszyscy byli przekonani że on ją wybije. A przy drugiej bramce to już w ogóle przesadzasz, bo dośrodkowanie było z bardzo bliskiej odległości, mierzone, szybkie i również poza piąty metr.

Nie gloryfikuję Milana, denerwowało mnie jego koślawe wybijanie piłki, widzę jego minusy, ale on ma potencjał aby być bramkarzem tylko lepszym, przy dobrym treningu i obyciu w nowym klubie. Mariusz, mimo tego że w Wiśle ma duży staż, wciąż popełnia strasznie dużo błędów prawie w każdym meczu. Nawet jeśli by uznać że Pawełek ma lepszą grę na przedpolu, wciąż nie ma sensu stawianie na niego w obecnej sytuacji, gdyż ma inne wady, i chyba wszyscy się zgadzają, że nie jest bramkarzem na miarę Wisły. A skoro nim nie jest, i kończy mu sie kontrakt, to ogrywamy innego.

Cytat:
Tylko dobrej formie Brożka możemy zawdzięczać to , że mecz nie skończył się 0:2
a powiedz mi w której sytuacji ten Brożek tak błysnął, gdy dołożył nogę do kapitalnego dośrodkowania Riosa, czy gdy skiksował po podaniu Żurawia Paweł Brożek strzela bramki, bo cała drużyna na niego gra, ale Paweł Brożek w żaden sposób nie kreuje gry Wisły w ofensywie. A to jest wartość dodana którą w zagranicznych i cywilizowanych ligach zdecydowanie wymaga się od napastnika, chyba że w drugiej linii ma się wirtuozów i stać nas na granie na typowego sępa. Wisła Kaki i Pirlo nie ma w składzie, więc pora aby rozliczać piłkarzy nie za to że dołożą nogę czy głowę do akcji rozegranych przez innych, ale też za to czy czasem sami potrafią innym dograć taką piłkę. Bo na razie to Rios z Zurawskim się szarpią za trzech aby ktoś tą nogę czy głowę tylko dokładał. Nic mnie tak nie irytuje jak ocenianie piłkarzy po bramce, którą tak naprawdę strzeliło by 90% piłkarzy znajdujących się na boisku, i pisanie o ich rzekomej dobrej formie, jak cały mecz kopią się po czole i czekają tylko na tą jedną sytuację rozegraną przez kolegów.

Paweł Brożek jest naszym jedynym prawdziwym napastnikiem, w obecnej sytuacji jest nam niezbędny, ale to nie jego zasługa że te bramki strzela, bo na razie i ta w Białym i ta z Koroną jest kwestią doskonałej asysty, a nie kunsztu Brożka. Ja od niego niestety wymagam więcej, bo to że strzela takie gole to jego psi obowiązek. Jak zobacze gola Pawła rozegranego w jakiejś dwójkowej akcji z jego udziałem, gdzie minie piłkarza przeciwnej drużyny zwodem, niekonwencjonalnie rozegra bądź po prostu wykreuje komuś okazję bramkową, będę pierwszym aby go pochwalić. Chwalić za podstawy rzemiosła napastnika nie mam zamiaru.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.09.2010, 12:49
Czikos to jednak nie ten poziom, chaotyczny, spóźnia się z wejściami, brak dośrodkowania, zastanawiam się co on robi w Wiśle, gdzie ten jego niby talent, zagrał już w ok. 10 meczach i nie widać żadnego progresu, zero techniki, gra dlatego że nie ma innej opcji, Nawet Bunoza wygląda już lepiej niż na początku. Czikos to jeździec bez głowy, strasznie chaotyczny, jest za słaby, mówiłem o tym w meczach z litwinami wyglądał cieniutko, teraz się nie dziwie że na tle ekstraklasy gra padakę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów