The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2010, 23:52
Jak na otwarcie walniemy koronie mniej niż 5 to będę zawiedziony
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.09.2010, 07:11
A ja myślę, że jak się Niedzielan ze 2 razy urwie, to na pewno coś strzeli. Oby tylko nikt nie złapał na nim czerwonej kartki. No i trzeba uważać na Ediego. Jestem cholernie ciekaw tego meczu, ale mam spore obawy.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.09.2010, 07:12
Orientuje się ktoś może, od której będzie możliwość wejścia na stadion ? (G sektor)
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 17.09.2010, 07:17
Na Sektor G trzeba iść od al. 3 Maja. Jak idziesz od północy (tj od ulicy Reymonta), to musisz przejść ulicą Reymana i podejść później od południa.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.09.2010, 07:19
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.09.2010, 07:20
Piotrze, kolega pyta o której godzinie
Chyba jeszcze jesteś zaspany z rana

do johny96: zapewne 3h przed meczem otworzą wejścia.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Stary 17.09.2010, 07:20
15 się wybieram, wiec nie będzie problemu z trafieniem, a pierwszy raz na mecz nie idę. Chodzi mi tylko od, której bramy będą otwarte, bo prosto z treningu będę jechać, a i jeszcze jedno, czy ochrona może się burzyć o korki itp, które będę miał w torbie ?

Proud: dzięki ; )
Powód: zbyt długo pisałem. ; )
Ostatnio edytowane przez johny96 : 17.09.2010 o godz. 07:21.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 17.09.2010, 07:24
Nie doczytałem... No nic.
Cytat:
Chyba jeszcze jesteś zaspany z rana
To prawda, dopiero co wstałem.
Odpowiedz cytując
SanGin
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 17.09.2010, 07:53
Trochę nie w temacie, ale myslę , że będziecie wiedzieć. Czy za dzieci ( wiek do 6 lat ) płaci się za bilety czy wchodzą za darmo?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 17.09.2010, 07:58
Za darmo wchodzą dzieci do lat 12
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_korona_8270/
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 17.09.2010, 08:04
Dzieci do lat 12 wchodzą za darmo.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.09.2010, 08:17
johny96 napisał(a):Wyświetl post
15 się wybieram, wiec nie będzie problemu z trafieniem, a pierwszy raz na mecz nie idę. Chodzi mi tylko od, której bramy będą otwarte, bo prosto z treningu będę jechać, a i jeszcze jedno, czy ochrona może się burzyć o korki itp, które będę miał w torbie ?

Proud: dzięki ; )
Z korkami nie wejdziesz. Nic, czym mógłbyś teoretycznie rzucić na murawę nie wniesiesz. Swego czasu nawet plastikowych butelek 0, 33 nie można było wnosić.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.09.2010, 08:47
julo napisał(a):Wyświetl post
Przeciez to juz nie jest KOLPORTER ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 17.09.2010, 08:51
moskit napisał(a):Wyświetl post
dla zainteresowanych : wypowiedzi piłkarzy Korony oraz trenera (buńczuczne)
A gdzie buńczuczne. Ma drużynę, która może mu te trzy punkty zdobyć, my gramy jak drużyna środka tabeli - mówi jak jest. Niedzielan w formie strzeleckiej, szybki był zawsze więc wystarczy postawić autobus w polu karnym i słać dzidy do przodu. Przy szybkości naszych środkowych obrońców i w ogóle naszej obronie taka taktyka spokojnie może wystarczyć.

To czego na pewno nie bierze pod uwagę to R22. Nie było ich tutaj to nie wiedzą co ich czeka.
Dlatego mam nadzieję, że zamiast zapowiadanych 3 punktów przywiozą do Kielc 3 bramki w plecy.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.09.2010, 09:03
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Z korkami nie wejdziesz. Nic, czym mógłbyś teoretycznie rzucić na murawę nie wniesiesz. Swego czasu nawet plastikowych butelek 0, 33 nie można było wnosić.
wg regulaminu znowu nie można wnosić butelek:

1. Zabrania się wnoszenia na Stadion i posiadania na Meczu:
g. butelek, kubków, dzbanów lub puszek, wykonanych z twardego materiału, w tym butelek plastikowych;

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/regulamin/

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 17.09.2010, 09:10
Wiadomo juz jaką 18tke wybrał Maaskant ?
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.09.2010, 09:14
Cytat:
Bogdan Basałaj: Do kibiców!

Przed pierwszym meczem przy Reymonta 22 prezes Bogdan Basałaj zwraca się z apelem do wszystkich kibiców Wisły Kraków.

Drodzy Kibice,

Po ponad roku wróciliśmy na Nasz Stadion. Oczywiście czeka nas jeszcze wiele pracy i wysiłku, aby obiekt ten w pełni spełniał Państwa oczekiwania, ale myślę, że już dziś możemy mówić o Stadionie na miarę europejskiego formatu. Pragniemy, aby miejsce to stało się sportowym sercem Polski. Nie uda nam się zrealizować tego pomysłu bez Was. Gramy dla Was i z Wami – zawsze tak było.

Dziś jednak Wisła Kraków zwraca się do Was, w możliwie bezpośredni sposób, ze szczególnym apelem. Jesteśmy w Europie i bądźmy jak Europa: zjednoczeni i silni, ale także w poczuciu bezpieczeństwa przekraczajmy kolejne, otwarte granice – nowy stadion Wisły to miejsce dla każdego, każdy może tu być i każdego należy szanować. Gorący, emocjonalny doping, często wzbogacony barwnym widowiskiem i oprawami był i jest od lat znakiem rozpoznawczym Kibiców Białej Gwiazdy. Taki wymiar Waszego dopingowania jest wizytówką naszego Klubu.

Cieszy nas fakt, że Wiślacka Rodzina powiększa się – na trybunach spotkać można całe rodziny z najmłodszymi Kibicami. Dla nich mecz to ogromne przeżycie. W związku z tym apeluję do Was, Drodzy Dorośli Kibice, o powstrzymanie się od wszelkich od wulgarnych przyśpiewek oraz innych nagannych zachowań. Kulturalny doping, który stał się już standardem w Europie, nie wyklucza gorącej i pełnej emocji atmosfery stadionu. Musimy pamiętać, że niewłaściwe zachowania przynoszą negatywne skutki dla całego klubu, którego częścią jesteście. Oficjalne kary, zakazy stadionowe, zły wizerunek marketingowy utrudni nam realizacje projektu jakim jest zapełnienie stadionu. A jest to na pewno nasz wspólny cel.

Idąc w ślad za europejskimi klubami, już niedługo na trybunach przy Reymonta 22 pojawią się stewardzi, którzy będą służyli pomocą i informacją wszystkim Kibicom. Pomogą także dotrzeć na wyznaczone miejsce. Zapewni to przyjemność oglądania meczów przez wszystkich. Pamiętajmy, że poza sektorem G, gdzie nasi najzagorzalsi Kibice będą jak zwykle wspaniale dopingować przeważnie stojąc, nie wszyscy mogą lub chcą stać. Uszanujmy to. Wspierać drużynę można równie mocno siedząc na swoim krzesełku.

Drodzy Kibice,

pięknie napisaliście na stronie SKWK: „Szanuj swój Dom”. Dziękujemy Wam za to. Chcemy, aby na stadion przychodziło jak najwięcej osób. W związku z tym zwracam się do Was z wielką prośbą o dotrzymanie słowa.

Bogdan Basałaj
Prezes Zarządu Wisły Kraków SA

Popieram ten apel prezesa Basałaja w 1906 %, podobnie, jak i prośbę SKWK. Szanujmy swój dom czyli szanujmy także wszystkich jego mieszkańców. Trzymajmy się razem a srających na własne gniazdo, usuwajmy wspólnie i bezceremonialnie. Marzę od dawien dawna, aby wreszcie wykazać naszą wyższość i odmienność od innych. Nie dorównujmy już nigdy więcej w dopingu Cracovii czy innym postkomunistycznym przyśpiewkom kibicowskim. Wisła to My a My to Pany i Mistrzowie, czyli elita tego kraju i miasta i na nas spoczywa wprowadzenie Polski piłkarskiej oraz kibicowskiej do Europy.

Ps. nasi przodkowie, idąc na bój nie jeden, na ustach mieli Bogurodzicę a nie Odę do Lucyfera, zakraszaną przekleństwami. Odwaga i siła nie mają nic wspólnego z przekleństwami czy chamstwem pospolitym. Chcesz być lepszy od Pasiaka czy innego Scyzora, to nie klnij tak jak oni, tylko wskaż mu jego miejsce w szyku a swojemu po szalu, podaj rękę. Gniazdowy powinien po konsultacji kibicowskiej, usunąć z repertuaru dopingu tzw. "elementy" w dosłownym tego słowa znaczeniu
Ostatnio edytowane przez kot : 17.09.2010 o godz. 12:08.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.09.2010, 09:35
@7 kotów, masz racje, ale wtopa.
Odpowiedz cytując
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.09.2010, 09:39
Najwyższy czas wyeliminować wulgarne przyśpiewki z repertuaru kibiców Wisły....
Równajmy do najlepszych ,a nie do "panienek zza Błoń"...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.09.2010, 09:45
Więcej kibiców na stadionie, to większe przychody dla klubu, które to z kolei powinny wpływać na lepszy poziom sportowy drużyny. Fajnie by było, gdyby Kraków, jako stolica polskiej kultury, pokazał, że można wspierać swoją drużynę zachowując odpowiedni poziom.

Śmiem twierdzić, że w zeszłym sezonie los nas pokarał samobójczym golem Jopa i utratą mistrzostwa, właśnie przez to, że w trakcie fety na rynku w 2009, zamiast wielkiej radości i celebrowania sukcesu, wylewane były olbrzymie pokłady nienawiści w stronę Legii, Lecha czy Cracovii. Byłem wówczas zniesmaczony, zażenowany, że ta banda krzyczących, zakompleksionych dzieciaków mieni się kibicami Wisły. Może warto zmienić coś w tej materii. Może SKWK powinno zapoczątkować pracę u podstaw - tzn. nauczyć dzieciarnię i dresiarstwo kulturalnego dopingu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.09.2010, 10:03
Korona niby ma szybkiego Niedzielana, ale oni nie za bardzo lubią grać kontrę. Wiadomo, że jak odbiorą piłkę to z Niedzielanem wyjdzie im to naturalnie bo strzelą dzidę w przód na walkę. Ale oni wolą dominować w spotkaniu, bo mają równie słabą obronę co my. A dominować w Krakowie nie będą.

Trzeba naciskać na nich, posiadać piłkę, niech biegają i popełniają błędy w obronie. Druga sprawa Małkowski to jest straszny szmaciarz. W Polsce jeszcze nie wyrobił sobie marki, bo i ofensywni zawodnicy słabi, nie miał go kto sprawdzić. Jednak dobrze pamiętam jego występy ze Szkocji i to było pośmiewisko.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.09.2010 o godz. 10:05.
..
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.09.2010, 10:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Korona niby ma szybkiego Niedzielana, ale oni nie za bardzo lubią grać kontrę. Wiadomo, że jak odbiorą piłkę to z Niedzielanem wyjdzie im to naturalnie bo strzelą dzidę w przód na walkę. Ale oni wolą dominować w spotkaniu, bo mają równie słabą obronę co my. A dominować w Krakowie nie będą.

Trzeba naciskać na nich, posiadać piłkę, niech biegają i popełniają błędy w obronie. Druga sprawa Małkowski to jest straszny szmaciarz. W Polsce jeszcze nie wyrobił sobie marki, bo i ofensywni zawodnicy słabi, nie miał go kto sprawdzić. Jednak dobrze pamiętam jego występy ze Szkocji i to było pośmiewisko.
Chyba żartujesz, my mamy jedną z najgorszych defensyw w lidze, a Korona odwrotnie. Kuzera jest lepszy od Cikosa, Hernani lepszy od Clebera, Stano lepszy od Bunozy, a Mijailović lepszy od Paljicia/Pietii. Ja w tym meczu liczę na Boukhariego, Riosa i Wilka. Oczekuję także od Pawła Brożka, że zacznie grać jak dawniej. Jeśli uda nam się zdominować środek pola to szansa na zwycięstwo jest.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.09.2010, 10:19
A gdzie nie ma wulgarnych przyśpiewek? Nawet w Anglii, której przykład tak lubicie dawać się zdarzają.
Niektórzy by chcieli żeby na R22 przychodzili ludzie w garniturach i nie wstawali z krzesełek podczas meczu.

Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2010, 10:41
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Więcej kibiców na stadionie, to większe przychody dla klubu, które to z kolei powinny wpływać na lepszy poziom sportowy drużyny. Fajnie by było, gdyby Kraków, jako stolica polskiej kultury, pokazał, że można wspierać swoją drużynę zachowując odpowiedni poziom.

Śmiem twierdzić, że w zeszłym sezonie los nas pokarał samobójczym golem Jopa i utratą mistrzostwa, właśnie przez to, że w trakcie fety na rynku w 2009, zamiast wielkiej radości i celebrowania sukcesu, wylewane były olbrzymie pokłady nienawiści w stronę Legii, Lecha czy Cracovii. Byłem wówczas zniesmaczony, zażenowany, że ta banda krzyczących, zakompleksionych dzieciaków mieni się kibicami Wisły. Może warto zmienić coś w tej materii. Może SKWK powinno zapoczątkować pracę u podstaw - tzn. nauczyć dzieciarnię i dresiarstwo kulturalnego dopingu.
Z większością Twojego posta się zgadzam. Powinno być kulturalnie. Zauważ, że Wisła w porównaniu do innych polskich drużyn ekstraklasowych ma naprawdę w miarę doping kulturalny. Na Cracovię się śpiewa na derbach, na meczach z ich zgodami (mniej niż na derbach) no i na fetach. Na Legię dużo dużo mniej.
Co do fety ad.2009 - ten tytuł wywalczony został w bólach, szala na naszą korzyść przechyliła się dopiero w ostatnich kolejkach. Marsz na Rynek i śpiewanie ze "legła Warszawa" czy też retoryczne pytanie "Gdzie Twoje berło?" uważałem za wyraz radości po takim ciężkim sezonie, oczywiście mogło tego być mniej, ale radość po tytule była przeogromna. Skoro śpiewali prawie wszyscy, to wszyscy są zakompleksieni? Ja śpiewałem z radości.
Trudno wyplenić ze stadionu hymn kibiców: "PZPN, PZPN..." i ja się nie dziwię, PZPN to banda matołków. Zauważ, że wśród wulgaryzmów na Wiśle, oprócz tego 'hymnu', na normalnym meczu spotkasz chyba tylko jedynie ku*we w "gola, gola, gola..."
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.09.2010, 10:54
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
Zauważ, że wśród wulgaryzmów na Wiśle, oprócz tego 'hymnu', na normalnym meczu spotkasz chyba tylko jedynie ku*we w "gola, gola, gola..."
Byłeś na meczu z Polonią Bytom? Tylu wrzut już dawno nie slyszałem na meczu.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Stary 17.09.2010, 11:03
Tak, zgadzam się na meczu z Polonia było mnóstwo wrzut, ale wg mnie to jest taki mały smaczek meczów. Oczywiście powinnismy ograniczyć wulgaryzmy, ale nie je wyeliminować.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.09.2010, 11:05
A może wiecie czy jakieś osoby będą mie pod stadionem bilety do sprzedania ja mam ale braciszek wrócił a że jestem z poza Krakowa więc niemam jak dziś rano zakupi
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Stary 17.09.2010, 11:09
Prawdopodobnie koniki będą stać, ale nie jestem pewien. zobacz w dziale bilety może ktoś będzie chciał sprzedać.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.09.2010, 11:12
A dzięki ślicznie dozoba na meczyku
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.09.2010, 11:42
Bilety są w Wiślackim Świecie cały czas, jak masz czas to teraz podjedz pod Reymonta, przed meczem też coś powinno być
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów