The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kibic1989
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2010, 22:01
nie mogę uwierzyć , że was tak to boli. że liczyliscie ile m2 ma nasz stary rynek, żeby tylko więcej kibiców sie nie pomiesciło niz u was. to nie jest żal, to nie jej nienawiśc do was, w Poznaniu sie po prsotu z was śmiejemy a teraz? a teraz możecie sobie wspominac, płakać jaka kiedyś skisełka była.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 16.09.2010, 22:01
Wszystkie bramki z meczu Juve-Lech
http://www.fileserve.com/file/YGjx6MS
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.09.2010, 22:03
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Tylko monitora nie pobrudź

Remis na wyjeździe z Juventusem - super rzecz. Godna pozazdroszczenia.
Nie chcę nikomu podpadać, ale mogę się założyć, że jakby to nasza Wisełka była teraz na miejscu Lecha to wszyscy byliby tak podnieceni wynikiem że forum z przeciążenia by padło.
Wszystkich nas boli, że to nie nasz klub występuje w Europie, no ale cóż, teraz jest 5 min Lecha i nie szydźmy tak z tego wyniku, bo ktoś jeszcze pomyśli że niektórzy mają kompleksy na punkcie Lecha, a to niedorzeczne by było.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.09.2010, 22:04
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Wedlug mnie Lewandowski jest bardziej drewniany.
a dla mnie Łotysz, może po prostu jestem w większym stopniu patriotą
Nie chcesz chyba powiedziec, ze Lewandowski byl demonem szybkosci, ani tym bardziej dryblerem.
skądże. Ale zarówno jest szybszy, jak i posiada lepszy drybling. Rudnevs to typowy snajper, Lewy może grać cofniętego napastnika bądź skrzydłowego ( w ustawieniu 4-3-3) właśnie dlatego że od biedy spełnia warunki na te pozycję, co właśnie oznacza że:
- nie jest demonem szybkości, ale też nie odstaje
- potrafi minąć i podać dobrą piłkę, ale wirtuozem techniki nie będzie

Rudnevs za to ma lepsze uderzenie głową czy też lepiej gra tyłem do bramki. Po prostu troszkę inni piłkarze. Czas pokaże jak Lech na tym wyjdzie, tak jak wcześniej pisałem uważam że Łotysz ma duży potencjał. Czy się rozwinie na tyle abym uznał że przewyższył Lewego (wszak masz inne zdanie, rozmawiamy o naszych subiektywnych opiniach) - nie wiem, ale i tobie i sobie życzę aby delikatnie mówiąc w Lechu mu nie szło poza dwoma meczami w sezonie przeciwko pewnej ich zgodzie.
Cytat:
Nie trzeba, jarajmy się dalej minionymi czasami świetności Wisły.
to się przerzuć. Za trzy lata Legia zremisuje z Marsylią na wyjeździe, bo oni tam jakoś lubią kierunek francuski, to im pokibicujesz. Potem może Jaga badz Widzew wystrzelą, jakiś remisik w niemczech, będziesz wniebowzięty. Po co się masz frustrować kibicowaniem Wiśle.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.09.2010, 22:06
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak, osobiście się cieszę że Lech wywalczył pozytywny wynik w Europejskich Pucharach, bo zawsze zdobył troszki punkcika do rankignu, a poza tym, nasze ekipy muszą wkońcu grać żeby ta liga stawała się coraz mocniejsza.
@Arkas jeszcze im loda zrób.
ręce opadają.

Zobacz co lechita napisał jako kibic1989, zobacz jak oni sie cieszą. I ty mówisz że też sie cieszysz. Bana powinieneś dostać albo mlaskacza to może byś zrozumiał że kibicowanie to nie jest tak że co rok to innej drużynie, która jakieś tam punkciki dla dobra polskiej piłki ciuła. Piepsze to. To są nasi śmiertelni wrogowie ! Zrozumiecie to czy nie ? I to nie jest reklama sprite'a kontra pragnienie, czy jak to było... mniejsza z tym, to jest życie. Przyszło wam kiedyś bronić barw w obcym mieście. To nie piszcie takich głupot że sie cieszysz że Lech coś tam ugrał. Jarasz sie punkcikiem z którego trzeba jeszcze pierwiastek 3 stopnia wyciągnąć i podzielić na ilość drużyn z danego kraju i bóg wie co jeszcze zrobić ? Co to nam da ? My jutro mamy ważny mecz, wracamy na R22, ubierz sie człowieku na czerwono i przyjdz na Wisłe a nie wypisuj bredni na forum.
Ostatnio edytowane przez julo : 16.09.2010 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.09.2010, 22:10
Arkas napisał(a):Wyświetl post
bo ktoś jeszcze pomyśli że niektórzy mają kompleksy na punkcie Lecha
A nie mają
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.09.2010, 22:10
julo napisał(a):Wyświetl post
@Arkas jeszcze im loda zrób.
ręce opadają.
W którym miejscu napisał nieprawdę? Wskaż proszę, dokładnie.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.09.2010, 22:11
Jak się tak czyta poniektórych to nie mogę...Jak Wisła wygrała z Barceloną 1:0 po łomocie na Camp Nou to był wyczyn.Ale jak Lech zremisował na wyjezdzie po meczu którego nie powstydziłaby się żadna druzyna z naszego grajdoła to od razu:Juve grało w rezerwowym składzie, Juve olało mecz, Lech miał farta , Rudnevs strzelil co prawda 3 gole, ale co tam trafić z karnego(jak Zurawski,nie?) czy do pustej bramki(jak Małecki nie?).Fuks bo chłop miła strzął życia.Pfff. Taki hattrick. Powiedzieli kibice drużyny która w 2 lata zanotowała 2 największe blamaże polskiej piłki skopanej. Brak obiektywizmu u niektórych jest porażający.Ale to może kwestia wieku, który to zacżął radyklanie spadac od pewnego czasu i stąd wysyp kwiatków na forum.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.09.2010, 22:15
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jak się tak czyta poniektórych to nie mogę...Jak Wisła wygrała z Barceloną 1:0 po łomocie na Camp Nou to był wyczyn.Ale jak Lech zremisował na wyjezdzie po meczu którego nie powstydziłaby się żadna druzyna z naszego grajdoła to od razu:Juve grało w rezerwowym składzie, Juve olało mecz, Lech miał farta , Rudnevs strzelil co prawda 3 gole, ale co tam trafić z karnego(jak Zurawski,nie?) czy do pustej bramki(jak Małecki nie?).Fuks bo chłop miła strzął życia.Pfff. Taki hattrick. Powiedzieli kibice drużyny która w 2 lata zanotowała 2 największe blamaże polskiej piłki skopanej. Brak obiektywizmu u niektórych jest porażający.Ale to może kwestia wieku, który to zacżął radyklanie spadac od pewnego czasu i stąd wysyp kwiatków na forum.
Zaraz ci "wierni kibice" każą ci się przerzucić na Lecha
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.09.2010, 22:19
Chodzi o to, że trzepanie konia do Lecha to głupota. Ale zaprzeczanie temu co widzieliśmy jest jeszcze większą głupotą.Zwisay mi czy ktoś każe sie przerzucać na Lecha. Zwłąszcza jak ma 15 lat i stałe łaczę od 2óch tygodni.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 16.09.2010, 22:20
witeq napisał(a):Wyświetl post

Wisła w niedalekiej przeszłości biła w dwumeczu Parmę i Schalke, w Rzymie osiągnęła taki sam rezultat jak dziś Lech, pokonała Barcelonę.
Zrozumcie, że podobny wynik 3-3 również z włoską drużyną na wyjeździe nie zasługuje na PORÓWNANIE tych meczów (Lazio-Wisła, Juve-Amica).

Przecież Amika nie mogła wydostać się ze swojej połowy, indywidualnie byli tłamszeni, gwiazdor naszej ligi Arboleda robiony jak dziecko.

Wisła w Rzymie przy odrobinie szczęścia mogła spokojnie wygrać i prowadziła wyrównaną walką, a amika była schowana za podwójną gardą, pare razy wyprowadzili na oślep cepa, a to, że siadło to nie zasługa umiejętności tylko... no właśnie, tego czego nam brakowało min. w Atenach.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.09.2010, 22:22
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz ci "wierni kibice" każą ci się przerzucić na Lecha
Tak jak Tobie kazali po fuzji z Amicą?

Odnośnie meczu, to 3:3 dobry wynik. Widzieliśmy dwa oblicza Juventusu. Z pierwszej połowy, kiedy nie mogli przeprowadzić składnej akcji i z drugiej, gdy zaczęli dominować. Rudnevs zagrał dobrze, widać, że jak w Lechu obrona i środek słaby to napastnik wie co ma robić.

P.S. Do trolla (wróć, troll to postać ze Skandynawii) czyli do koziołka, ty to masz kompleksy.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2010, 22:27
lucekj ale co tu porównywać , zaraz dojdziemy do bitwy pod grunwaldem.
A że Juve miało przewagę? - no nie żartuj, co , mieli zagrać otwarty futbol i dostać 6-0?.Tak zawsze gra słabszy zespół z mocniejszym by marzyć o dobrym wyniku.
Amica zagrała dobry mecz i uzyskała świetny wynik - tyle
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.09.2010, 22:28
Oglądałem ten mecz od wolnego Del Piero, nie wiem która to minuta była. Gdzieć ok70 może mniej i z całą moją miłością do Poznania:* muszę powiedzieć, że nie widziałem nawet bramkarza Juve, tylko prawą stronę boiska. Piękna brama na 3-2 Del Piero i myslałem, że następne to kwestia czasu. Ale nie! Wielka drużyna Poznan*ia zremisowała. Nie jestem z tego powodu szczęśliwy, szczerze to nawet troszkę wstrząśnięty i zbulwersowany. Jak Juventus mógł zagrać tak słabo! Widać było po frekwencji jaki to był ważny dla makaroniarzy mecz. Wynik idzie w świat (polskę i włochy - bo dalej pójdzie zjebka na Juve, że się obijali.) i nie ma co komentować.

Jutro sobie po komentujemy naszą grę i wynik Oby pozytywny!
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 16.09.2010, 22:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
lucekj ale co tu porównywać , zaraz dojdziemy do bitwy pod grunwaldem.
A że Juve miało przewagę? - no nie żartuj, co , mieli zagrać otwarty futbol i dostać 6-0?.Tak zawsze gra słabszy zespół z mocniejszym by marzyć o dobrym wyniku.
Amica zagrała dobry mecz i uzyskała świetny wynik - tyle
piszę tylko, że te mecze nie są godne porównania, min sam to napisałeś, nie mogli zagrać otwartej pilki.

Nie pamiętam, abyśmy byli schowani za gardą i walili cepami z nadzieją, że któryś siądzie, pamiętasz?

Pamiętasz aby któryś z naszych piłkarzy był wrecz ośmieszany Chyba zapomniałeś, Jop nawet wymiatał, a Uche kręcił makaronem tak, że glowa boli :]

dążę do tego aby uświadomić niektórym, że takie porównanie nie ma sensu bo to porównanie w stylu walka Gołoty-Bowe i Gołoty z Lewisem, obie przegrane ale w jakim stylu? To, że przeciwnik był czarny i mówił po angielsku/amerykansu nie oznacza postawienia znaku równości między tymi starciami.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2010, 22:40
witeq napisał(a):
Ale zarówno jest szybszy, jak i posiada lepszy drybling
No to chyba wypadaloby ich obu zmierzyc na stoperze, bo ja mam jednak spore watpliwosci czy Lewandowski jest szybszy
To samo z dryblingiem. Moze i Rudnevs go nie ma, ale to samo wg mnie mozna powiedziec o Lewandowskim.

Ale to w sumie bez znaczenia, bo istota dyskusji nie bylo to, kto w naszej subiektywnej ocenie ma lepszy drybling czy uderzenie glowa. Ja zaryzykowalem stwierdzenie, ze pyry beda miec z Rudnevsa wiekszy pozytek w szerszej perspektywe. Przypominam o wspomnianej bezradnosc i kiepskim bilansie Lewandowskiego w starciach z silniejszymii europejskimi ekipami, ktorego pod szyldem poznanskiego klubu juz nie poprawi.
Odpowiedz cytując
Kołek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.09.2010, 22:47
Przypominam o wspomnianej bezradnosc i kiepskim bilansie Lewandowskiego w starciach z silniejszymii europejskimi ekipami, ktorego pod szyldem poznanskiego klubu juz nie poprawi.
Ja mysle ze moze poprawic jak wroci po 2 latach z podwinietym ogonem ze sie nie udalo na Zachodzie i bedzie trwierdzil ze tak naprawde to wyjechac nigdy nie chcial...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2010, 22:53
lucekj napisał(a):Wyświetl post
piszę tylko, że te mecze nie są godne porównania,.
Być może nie są ale w ogóle wywlekanie meczów z przed 7-8 lat jakoś mnie nie przekonuje.
Niestety czasem na siłę staramy się coś udowodnić, co wg mnie nie ma sensu bo spokojnie można spojrzeć prawdzie w oczy.Mieliśmy swoje 5 minut, teraz oni mają.

Wcale mnie to nie cieszy ale muszę to docenić i radzę szczególnie młodszemu pokoleniu, nabrać dystansu do tego wszystkiego, przyda Wam się to w życiu.
To żaden dyshonor - przyznać że my od jakiegoś czasu dajemy ciała a oni dają radę i to nie ma nic wspólnego z tym że ich można nie znosić.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2010, 23:02
Lechowi pogratulować, przechodzą do historii to pewne. Lepszej kampanii zachęcającej do wykupu biletów na nowy stadion nie ma. Nie ważne czy Juve wystawiło paru rezerwowych, że to może wynik zlekceważenia itp. Wynik idzie w świat, a zatrzymać taką firmę jak Stara Dama na jej stadionie dane jest niewielu. A już na palcach jednej ręki znalazłoby się piłkarzy którzy ustrzelili tam hattricka

O Rudnevsie pisałem od samego początku że to będzie jeden z najlepszych transferów ligi ogólnie. Nie co dzień polskii klub wzmacnia się "za grosze" młodym królem strzelców ligi silniejszej niż krajowa. To musiało wypalić.

No nic, byle do jutra i my też mamy święto
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2010, 23:04
Ta cala Liga Europejska to dla Juve kara a dla Amiki nagroda wiec roznica w motywacjii wystarczy by wyrównac i podciagnac braki i roznice miedzy obydwoma zespolami.

gdyby taki sam mecz byl o grupe LM to Amika wyjezdzala by z Turynu z duzym bagazem bramek

niby Juve ,remis ok ale trzeba brac poprawde na inne czynniki ktore doprowadzily do tego remisu

zobaczmy jak zagraja np z taki Salzbugiem bo smiem twierdzic ze bedzie im w takim meczu duzo trudniej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.09.2010, 23:12
felipe napisał(a):Wyświetl post
O Rudnevsie pisałem od samego początku że to będzie jeden z najlepszych transferów ligi ogólnie. Nie co dzień polskii klub wzmacnia się "za grosze" młodym królem strzelców ligi silniejszej niż krajowa. To musiało wypalić.
Liga węgierska jest słabsza od polskiej.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.09.2010, 23:17
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Liga węgierska jest słabsza od polskiej.
Na jakiej podstawie wnosisz?
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.09.2010, 23:18
Lechowi należą się gratulacje. Mogli odwalić taką żenadę jak Legła przed kilkoma laty z Valencią (ile to było? 1:6?) a tymczasem zagrali na swojego maksa, z ułańską fantazją i kupą szczęścia. Niemniej szczęsciu trzeba umieć pomóc. Brawo.
Oby tylko w lidze im tak Rudnevs nie sadził z czegokolwiek bądź bo będą kłopoty. Ale liczę że po tym - co by nie mówić - sukcesie, LE ich tak zaabsorbuje że w ekstraklasie będą zaliczać wtopy.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2010, 23:19
btw oto komentarz jednego Włocha na temat zespołu Lech Poznań.
(tłumaczenie by Google)
3 do 3 w domu z zespołem bezkręgowców mózgu ... Go fuck! Dzięki za rozczarowania, że przycięte do listopada 2009 r., dzięki ... Murzynów, którzy nie mogą wrócić do obrony i Marotta gówna, które sprzedaje i kupuje panchinari Diego Martinez jako 12000000 ...
xD
Odpowiedz cytując
Octopus
Junior Member

Stary 16.09.2010, 23:28
felipe napisał(a):Wyświetl post
A już na palcach jednej ręki znalazłoby się piłkarzy którzy ustrzelili tam hattricka
Rudnevs jest dokładnie 23 zawodnikiem, który tego dokonał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.09.2010, 23:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ot tak po prostu. Na zasadzie polska Repra rozjechałaby Ugandę. Potem Legia czy inny Ruch wylosuje Debreczyn i będzie zdziwienie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2010, 23:37
Octopus napisał(a):Wyświetl post
Rudnevs jest dokładnie 23 zawodnikiem, który tego dokonał.
To "na palcach jednej ręki" to wiadomo że przenośnia
Choć 23 i tak mało, jak na przeszło 110 letnią ekipę.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 16.09.2010, 23:41
Proud napisał(a):Wyświetl post
polska liga jest bogatsza, polska liga jest wyżej w rankingu uefa, polska liga lepiej prezentuje się w tym sezonie w pucharach, z polskiej ligi jest więcej reprezentantów, polska liga ma wyższą frekwencję, polska liga ma wyższą medialność, w polskiej lidze gra maciek iwański itp itd
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 16.09.2010, 23:53
z innej beczki: może kogoś ciekawi czemu palermo straciło trzy bramki z taką sobie spartą. otóż w obronie palermo zagrał glik i błyskotliwie zawalił dwie bramki. przy pierwszej zaprezentował trik "krycie na radar", przy trzeciej wpadł w polu karnym na murzyna z własnej drużyny.
lewandowski zaliczył za to pierwszy sukces w bvb: asystę przy golu na 3:3. polecam zobaczyć. asysta taka, jaką zaliczył tshibamba przy trzecim golu rudnevsa.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.09.2010, 00:07
Teraz możemy sobie powiedzieć,że polska piłka jest na poziomie,a za rok wszystkie drużyny jak jeden mąż odpadną z pucharów z jakąś wschodnią egzotyką.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów