The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 15:36
picasso napisał(a):Wyświetl post
no tak,ale zaplecze czy telebimy są "w trakcie roboty" i to wczesniej czy poźneij się zmieni.mi bardziej chodziło o cos czego juz zmienić się niestety nie da.bo i wyjazd dla kosiarek zostanie i odległość i okrąglak
W takim razie skyboksy.
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 12.09.2010, 15:53
picasso napisał(a):Wyświetl post
ciekaw jestem co kto uważa,za najbardziej spieprzona rzecz na stadionie,ale tylko jedną.
ja zacznę
dla mnie jest to wyjazd dla kosiarek.

Wnętrze stadionu jest ok. Nie do przyjęcia jest jedynie elewacja stadionu.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2010, 16:04
obecnie D jesli cos z nią kiedyś zrobią to okrąglak
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2010, 16:09
Skyboksów nie oceniam, bo i tak z nich nie skorzystam... Elewacja - brzydka, ale nie wpływa na komfort oglądania meczu...

Więc mój głos idzie w stronę sławetnych 17,5 m.
Odpowiedz cytując
zibizib1
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 12.09.2010, 17:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Przybliżenie trybun dało by jeszcze jeden plus.Większą o kilka metrów odległość między stadionem a kratami parku Jordana.
Nie chcę się przypiepszać do kolejnej rzeczy ale szerokość tej 'uliczki' jest dyskusyjna.12 tyś wychodzi ze stadionu, jakaś panika i może być nieciekawie.
Nie rozumiem po co teraz pisać o przybliżaniu trybun. Czy ktoś wyobraża sobie, że będą teraz burzyć trybunę aby była bliżej murawy. Pewnych rzeczy nie da się zmienić. Też mi się wydaję, że ulica Reymana jest za wąska. Trzeba jednak poszukać innego możliwego rozwiązania. Takim może być np. otwarcie Parku Jordana.
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 12.09.2010, 17:32
Jeśli chodzi o oznakowanie dróg ewakuacyjnych widziałem, że na stadionie Cracovii umieszczono na schodach jedynie wąskie paski żółto czarne. Dla spójności naszego stadionu dobrze by było usunąć żółtą farbę ze schodów z południowej, a jeśli jest wymóg oznakowania, to na wszystkich trybunach zastosować rozwiązanie podobne, jak po drugiej stronie Błoń.
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 12.09.2010, 18:47
Powinni wywalic ten smieszny okraglak na prymitywnej podmurowce,przeciez to jakas paranoja zeby budowac taki syf zupelnie nie komponujacy sie z reszta ,zupelny brak estetyki i pomyslu..Slyszalem ,ze "to tylko na chwile"moze wiec na jego miejscu stanie ciekawa forma zamykajaca caly stadion.Poruszajac temat odleglosci trybun od bojska ja bym mimo wszystko widzial obnizenie murawy i dobudowanie kilku rzedow trybun.Wiem ,ze to nie zalatwi problemu ale moze zmniejszyc te nieszczesne 17,5 metra oraz polepszyc optycznie wyglad dolnej czesci stadionu.Sa glosy ,ze jest to technicznie niewykonalne jednak ja w to nie wierze bo skoro budowane sa tunele pod dnem morza to taka operacja nie powinna napotkac na opor.Kwestia dobrej woli ze strony decydentow ,w sumie sa Nam cos winni.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.09.2010, 18:57
o niemożności obniżenia murawy było już pisane, i to dosyc niedawno. Podpowiem że zaważyły względy geologiczne
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 12.09.2010, 19:06
Wysoki poziom wod gruntowych?Dla architekta ktory ma problem z dlugoscia trybun wszystko jawi sie w czarnych barwach,to oczywiste.W takim razie ciekawe jak chca zbudowac parking podziemny,a moze to tez kolejny wyssany z palca kit ?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 12.09.2010, 19:36
pardon za pytanie pewnie oklepane, ale czy pozostała możliwosc pzrechodzenia między sektorami na E ? (obecnie G)
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.09.2010, 19:43
Mnie się stadion podoba i podobał od początku budowy. Na dzisiaj wnętrze, czyli 3 trybuny wyprzedzają o lata resztę budowanych stadionów. Klimatem ten stadion bije wszystkie.

2 godziny na stadionie to chwila, bycie Wislakiem to całe życie. Mam w dupie popękaną i niewykończoną elewację. Mam w dupie wszystkie niedoróbki. Mam w dupie że zakompleksiony żyd zobaczy z parku Jordana, jak wygląda nieobrzezana pyta. Cieszy mnie nasz stadion i niedługo wszyscy docenią jego wielkość.
Ostatnio edytowane przez gigant : 12.09.2010 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 12.09.2010, 19:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
o niemożności obniżenia murawy było już pisane, i to dosyc niedawno. Podpowiem że zaważyły względy geologiczne
Do względów dodaj sobie fakt widoczności ze skyboxów po hipotetycznym obniżeniu murawy
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.09.2010, 20:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jednak skyboksy.Wiadomo że to dla większości z nas żaden problem bo nie będziemy tam siedzieć, jednak to jest mistrzostwo świata w partactwie i co najgorsze nie ma chyba żadnej koncepcji co z tym zrobić
Oj tam, oj tam.. Dramatyzujesz. Da im się poduszki pod dupy
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.09.2010, 20:48
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, oj tam.. Dramatyzujesz. Da im się poduszki pod dupy
To to akurat jest najmniejszy problem, istnieją piły do betonu czy młoty wyburzeniowe, beton można usunąć a w jego miejsce dać niższe barierki.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.09.2010, 21:49
simone napisał(a):Wyświetl post
To to akurat jest najmniejszy problem, istnieją piły do betonu czy młoty wyburzeniowe, beton można usunąć a w jego miejsce dać niższe barierki.
Właśnie to nie jest takie proste bo ta betonowa barierka ma najmniejszą dopuszczalną wysokość.Tak więc mniejsza nie może być, z krzesełkami już też nic najpewniej nie można zrobić.Jedyne jakieś wyjście to wyburzyć beton i dać zwykłą barierkę(może przeszkloną)ale to też pachnie prowizorką bo jej góra będzie zasłaniała część boiska, tyle że i tak będzie lepiej niż jest.

Ciężko coś innego wymyślić bo po prostu walnęli się w obliczeniach.Na prawdę to jest śmieszne że walczą o 'centymetry' - udowadniają że do linii widać(jak nawet do linii nie widać).Przecież to powinno być dobrych kilka metrów zapasu.
Ale cóż począć, takich architektów mamy

Swoją drogą to są jakieś wiadomości co do operatora stadionu?Kto będzie zgarniał kasę jak nie dogadają się do piątku?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.09.2010, 23:43
A propos meczu z Koroną. Jak to jest z faktycznym odwzorowaniem sektorów "biletowych" na krzesełka? Np. E23 zaczyna się w połowie "S" i kończy w połowie "I"? Czy obejmuje całą literkę "I" również? Jest jakiś rysunek?

A w ogóle to może lepiej zwiększyć liczbę tych sektorów tak żeby ich liczba dokładnie odzwierciedlała naturalny podział jaki stanowią układ krzesełek i drogi/wyjścia od klatek schodowych? Czyli 5 literek plus dwa bez literek?
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 13.09.2010, 00:16
sandbender napisał(a):Wyświetl post

A w ogóle to może lepiej zwiększyć liczbę tych sektorów tak żeby ich liczba dokładnie odzwierciedlała naturalny podział jaki stanowią układ krzesełek i drogi/wyjścia od klatek schodowych? Czyli 5 literek plus dwa bez literek?
Tez uważam za chory i nie wiadomo skąd wzięty podział 7 grup krzesełek na 6...
I ja podpisuje się pod pomysłem Sanbendera
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.09.2010, 01:27
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
[SIZE=3][COLOR=#000000][...]
12. ul. Reymana – otworzyć na park Jordana.
Darek,
konia z rzędem temu, kto przekona Imć Cholewę, że przydałoby się otworzyć Park, bo to przecież byłoby otworzenie Parku Jordana na ulicę Reymana (to Park jest "zagrodzony") a nie odwrotnie.

Dla decydentów Parku (Park jest miejski ale jednak Stowarzyszenie tam "rządzi") wizja ewentualnego otwarcia się nasunie automatycznie obrazy Wielkiej Hordy Tatarskiej ciągnącej ze swoimi używkami takimi jak choćby i kumys po nowy jasyr do Parku.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.09.2010, 01:36
Zamiast "otwierać na park Jordana" - wystarczy przesunąć lekko jego ogrodzenie. 2 metry i kilka nowych furtek, starczą w zupełności.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 13.09.2010, 02:04
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Zamiast "otwierać na park Jordana" - wystarczy przesunąć lekko jego ogrodzenie. 2 metry i kilka nowych furtek, starczą w zupełności.

Koncepcja "lekkiego przesunięcia" może doprowadzić Zarządcę Parku do natychmiastowej palpitacji serca.
I kontrakcji w postaci blokad i pikiet , bo to będzie "zabór" terenu Parku przez Miasto.
... Ale warto próbować, bo kto nie robi nic i stoi w miejscu, ten tak naprawdę się cofa ...
Jednak, bez zgody Stowarzyszenia, które opiekuje się Parkiem - koncepcja stanie się nierealną, bo nawet jeśli Miasto przyciśnie i zmieni położenie ogrodzenia w sumie na swoim terenie, to Stowarzyszenie wywoła rewolucję parkową

Myślę, że rozmowy muszą być prowadzone inteligentnie, i w kręgu wszystkich zainteresowanych stron.
Rozwiązaniem "minimum", soft, mogłoby być uważam "wybicie" sporej liczby dużych bram w ogrodzeniu Parku i otwieranie ich wszystkich na oścież w dniu meczu (przepustowość "osobowa" tej arterii w tym dniu).
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.09.2010 o godz. 02:33.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 13.09.2010, 05:52
pardon za pytanie pewnie oklepane, ale czy pozostała możliwosc pzrechodzenia między sektorami na E ? (obecnie G)
sorki ale podbijam, kupuje dzis bilet i chcialbym wiedziec czy to wsjo ryba jaki podsektor bedzie na bilecie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.09.2010, 08:05
sorki ale podbijam, kupuje dzis bilet i chcialbym wiedziec czy to wsjo ryba jaki podsektor bedzie na bilecie
Tak. 10 znaków
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 13.09.2010 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.09.2010, 08:05
Na reprezentacji wszystkie bramki na G były otwarte, te u góry.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.09.2010, 11:15
Odpowiedź p. Niedziałkowskiej na sugestię otwarcia parku Jordana na stadion (choćby poprzez zrobienie kilku alejek i furtek), cytat z pamięci: - Co takiego!? Przecież tam chodzą matki z dziećmi!
Odpowiedz cytując
Wałek
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 13.09.2010, 11:28
Widzieliście pomysł FortArta odnośnie bieżni lekkoatletycznej na stadionie Wisły ? Czy rzeczywiscie jest to realne tak jak on pisze ?
http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=13198
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.09.2010, 11:44
Boże jeszcze tylko bieżni brakuje na tym stadionie...
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.09.2010, 12:22
Stojąc dzisiaj w kolejce po bileciki usłyszałem koło godziny 10:30 piękną rozmowę "majstra" z kierownikiem. " Panie kierowniku, mamy jeszcze ze 12 poprawek. Potrzebne nam jest 'x' sztuk kleju, 'x' sztuk płytek itp!. Na już!" Kierownik:" spokojnie, spokojnie, jutro przyjedzie".

Ja dziękuję za takie "mistrzowskie" tempo :/
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 13.09.2010, 12:23
Mam takie pytanie na czasie a mianowicie czy już wiadomo ile będzie kas i w którym miejscu?
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2010, 12:58
Pomysły FortArta na temat stadionu Wisły każdy z nas powinien wiedzieć gdzie można włożyć.Rzeczywistość natomiast wygląda tak:

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 13.09.2010, 13:24
rav napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź p. Niedziałkowskiej na sugestię otwarcia parku Jordana na stadion (choćby poprzez zrobienie kilku alejek i furtek), cytat z pamięci: - Co takiego!? Przecież tam chodzą matki z dziećmi!
To tylko pokazuje jaką intelektualnie (nie do) rozwiniętą osobą jest p. Niedziałkowska. Słyszy słowo 'kibic', myśli 'latające siekiery i chamówa'. Gdyby otworzyć park na Reymana, to mogliby na tym skorzystać wszyscy. Tylko potrzebny jest sensowny projekt, który byłby zrobiony z pomysłem i dobrym smakiem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów