The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 13:39
Obawiam sie ze po tej rundzie, albo sezonie Grosicki bedzie mogl przebierac w ofertach i wybierze klub w miescie, w ktorym jest dostateczna ilosc kasyn,dlugich prostych dobrze oswietlonych noca drog no i wazne zeby do klubu bylo dosc daleko bo wtedy mozna sie legalnie spoznic.

Mowiac juz powazniej : Jesli utrzyma forme to zal zeby sie kisil w tej buraczanej lidze.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.09.2010, 13:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Będzie lepszy od obecnego Sobola (o to raczej trudno nie będzie), ale czy będzie lepszy od dawnego Sobola? Śmiem wątpić. To, że Żuraw czy Sobol lepsi już nie będą jest jasne, chodziło mi raczej o to, że jakoś potencjału u byłego gracza Korony predysponującego go do gry na poziomie Sobola w najlepszej dyspozycji dostrzec nie mogę. Uważam, że transfer tego zawodnika powinien być traktowany jako uzupełnienie składu a nie jako wzmocnienie pierwszej jedenastki. Tymczasem nasza polityka transferowa doprowadza do sytuacji w których za wzmocnienie uważa się już takich średnich piłkarzy jak Wilk.
kibice w Kielcach bardzo płakali jak sie dowiedzieli że Czarek wzmocni nasze szeregi.
Chłopak rozegrał w naszych barwach 3 mecze a wy spekulujecie czy będzie taki jak dawny Sobol.
Dajcie mu pół rundy, wtedy go ocenicie, kto uważa że słaby transfer ma prawo, ja uważam przeciwnie.
Po to jest forum, każdy patrzy na Wisłe z innej perspektywy, i dlatego wymieniamy argumenty etc.

Mam nadzieję że z Czarka wyrośnie bardziej Sobol niż Strąk.
Póki co narazie bardzo dobrze przerywa kontry przeciwnika, walczy nie odstawia nóg i przede wszystkim biega.

Cytat:
Mowiac juz powazniej : Jesli utrzyma forme to zal zeby sie kisil w tej buraczanej lidze.
Żal ? przecież to jest ten sam zawodnik co Peszko, tyle że Grosik mniej razy gubi piłkę.

W tej buraczanej lidze...ehh...to po cholere ta Legia kupuje kogokolwiek skoro gra w buraczanej lidze.Po co w ogóle startuje w rozgrywkach tej żenującej buraczanej ligi?
Nie pasuje, nie oglądaj
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.09.2010 o godz. 13:45.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.09.2010, 13:46
Reiro napisał(a):Wyświetl post
No to pokaż nam zawodnika, którego Wisła mogła kupić, a jest lepszy niż Wilk. Oczywiście mowa o def. pomocniku w podobnym, niezbyt zaawansowanym wieku. Dodatkowo trzeba pamiętać, że Wisła to mimo wszystko polski klub i muszą w niej grać również Polacy.
W polskiej lidze bardzo porównywalne umiejętności ma choćby Gol czy Kuklis - to właśnie ta półka zawodników. Nie uważam, by w polskim klubie musieli grać też Polacy - jeśli są za słabi to dlaczego mają grać? Chodzi o to, że Sobol w swojej optymalnej formie przerastał o klasę innych zawodników w polskiej lidze grających na tej pozycji. Kupiliśmy chłopaka, który nie gwarantuje nam takiej jakości, jaką dawał Sobol.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
kibice w Kielcach bardzo płakali jak sie dowiedzieli że Czarek wzmocni nasze szeregi.
Chłopak rozegrał w naszych barwach 3 mecze a wy spekulujecie czy będzie taki jak dawny Sobol.
Dajcie mu pół rundy, wtedy go ocenicie, kto uważa że słaby transfer ma prawo, ja uważam przeciwnie.
Po to jest forum, każdy patrzy na Wisłe z innej perspektywy, i dlatego wymieniamy argumenty etc.
Ja nie uważam, że to słaby tansfer - źle mnie zrozumiałeś. To ciekawy chłopak, tyle tylko, że nie tej klasy co Sobol. Powinniśmy zastępować - przynajmniej raz na jakiś czas - dobrego zawodnika dobrym zawodnikiem. W tej chwili nasza polityka to zastępowanie dobrego zawodnika albo starym repem albo co najwyżej perspektywicznym.

Jeszcze jedno - nie oceniam Czarka przez pryzmat tylko gry w Wiśle ale też na podstawie wcześniejszych jego występów w Koronie.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.09.2010 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.09.2010, 13:49
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Obawiam sie ze po tej rundzie, albo sezonie Grosicki bedzie mogl przebierac w ofertach i wybierze klub w miescie, w ktorym jest dostateczna ilosc kasyn,dlugich prostych dobrze oswietlonych noca drog no i wazne zeby do klubu bylo dosc daleko bo wtedy mozna sie legalnie spoznic.
O transfer do Monaco będzie łatwiej z drużyny, która zagra w europejskich pucharach. Moglibyśmy się postarać o miejsce na podium
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.09.2010, 14:29
Nie no przecież przychodził jako uzupełnienie składu. Mam nadzieje, że nowy Sobol dopiero zostanie sprowadzony, ale wiadomo zycze Wilkowi jak najlepiej, a wolę jego niz np. takiego Wilczka
Swoją drogą gdyby jakimś cudem udało się uzbierać duzo punktow do zimy, to czuję ze by przyszlo kilku nowych Marcelo...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 12.09.2010 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.09.2010, 14:46
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Nie no przecież przychodził jako uzupełnienie składu. Mam nadzieje, że nowy Sobol dopiero zostanie sprowadzony, ale wiadomo zycze Wilkowi jak najlepiej, a wolę jego niz np. takiego Wilczka
O czym ty mówisz? Bo nie jestem w stanie pojąć. Piszesz, że wolisz naszego Cezarego Wilka od Kamila Wilczka? Jeśli tak, to nie wiem o co Ci chodzi bo Kamil Wilczek to nie defensywny pomocnik.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2010, 15:38
Nie psioczcie na Wilka. Gra lepeij niż Sobol w jego wieku. A Sobol tez jak przychodzil do Wisly, to były kontrowersje, czy jest wystarczająco dobry. Mam nadzieję, że przemieni się w porywającego pierwszoplanowego pomocnika.
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Stary 12.09.2010, 15:43
A czy ktoś może mi wyjaśnić co dzieje się z Chavezem Czemu nie gra
Czemu ciagle jest w młodej ekstraklasie I czy Chavez mógłby grać na lewej obronie czy tylko stoper?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.09.2010, 15:43
Ja uważam, że Bunoza to dobry zawodnik - z meczu na mecz wygląda coraz lepiej myślę, że będziemy mieli z niego pożytek. Miejmy nadzieje, że w zimowym oknie dokonamy kilku wzmocnień przede wszystkim na bokach obrony zarówno na lewą jak i na prawą obronę. Cleber w grudniu kończy karierę i na jego pozycje się ktoś znajdzie. Wierzę, że Valckx ma już jakieś plany na nadchodzące okno i cześć pieniędzy z transferów " z klubu" zostanie rozważnie wydana.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.09.2010, 16:12
Chavez... dobrze gdyby zastąpił Clebera ale okazało się że nawet w młodej ekstraklasie sobie nie radzi. Trochę jak Chroistov. Oby była to kwestia tylko przygotowania kondycyjnego...
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2010, 16:24
Jak dla mnie , to Paljic również wygląda coraz lepiej
Zaczyna być widoczne ,że z meczu na mecz drużyna coraz bardziej się zgrywa.
Dodatkowo wydaje mi się ,że Chavez może nie być takim wzmocnieniem jak nam się wydawało. Bunoza - przez wielu określany jako drewno absolutne rozpoczyna każdy mecz w podstawowej 11, a nasz Honduranin ,który już na wstępie umieszczany był w pierwszym składzie ,nie dość ,że grzeje ławę , to jeszcze nie wchodzi na boisko na chociażby 5 minut.
Panowie - pożyjemy, zobaczymy. Około 10 kolejki wszystko powinno być jasne.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.09.2010, 16:43
Tą rundę trudno będzie zakończyć na pierwszym miejscu w tabeli, więc tak jak ktoś już wcześniej napisał trzeba będzie zakończyć rundę z jak najmniejszą stratą do lidera jeśli to się uda będę usatysfakcjonowany W drugiej linii i w napadzie jest dobrze więc uważam, że wzmocnienia będą tylko potrzebne w obronie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.09.2010, 16:54
Trudno, żeby wpuszczać obrońcę w meczu u siebie, czy w momencie jak gonimy wynik. Chavez jeszcze swoje zagra bo Bunoza i Cleber szybko się wykartkują.
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.09.2010, 17:02
Cytat:
Chavez jeszcze swoje zagra bo Bunoza i Cleber szybko się wykartkują.
Szczególnie Bunoza, ma już dwie, Cleber chyba jedną (chyba?).
Może dostanie szanse z Dolcanem.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.09.2010, 17:08
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Chavez... dobrze gdyby zastąpił Clebera ale okazało się że nawet w młodej ekstraklasie sobie nie radzi. Trochę jak Chroistov. Oby była to kwestia tylko przygotowania kondycyjnego...
skad wiesz ze sobie nie radzi? ogladales mecze w jego wykonaniu? czy sugerujesz sie wynikiem wynikiem 4-1 czy iles tam, na dodatek w przekroju jednego czy dwoch meczach w mlodej Ekstraklasie, to Chavez sam gra przeciwko 11 zawodnikom?
przygotowania kondycyjnego? chlop ledwo co skonczyl mecze na MS w RPA (grajac wszystkie w pelnym wymiarze) i nikt mi nie wmowi ze to pionek.. a tam jeden mecz to jak 5 w Polskiej Ekstraklasie, po mojemu to jakby byl taki odsuniety od grupy, jakby w ogole go nie bylo w Wisle, oby Robet to zmienil, bo dopiero co zakupil fajna gablote, volvo v60 i musi zaczac sie splacac.. inaczej tego zrozumiec nie moge... to w Wisle tak sie przelewa ze podstawowy gracz reprezentacji Hondurasu ma problem z wejsciem chocby na 20 min?
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.09.2010 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.09.2010, 17:15
Cleber 2 kartki z Widzewem i z Jagą po jednej dostał
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.09.2010, 18:37
SpoXsteR

Jakby Chavez był w dobrej formie to Maaskant z pewnością by to dostrzegł. Skoro gra Paljić a nie on znaczy - jest bardzo źle.
(Ja widziałem tylko skrót meczu z Resovią i wyglądało to gorzej niż Kowalski - starcona bramka to jego dzieło do tego powinniśmy stracić jeszcze 1 bramkę po jego kiksach)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.09.2010, 18:38
Grosicki za drogi i za duze ryzyko (sama szybkość to nie wszystko), ale Kupisz moglby taki drogi nie byc, chlopak ma 2 lata mniej niz Grosicki a juz teraz wymiata w naszej supelidze.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.09.2010, 18:49
Jak czytam co niektórzy tu wyspisuja to smiać mi sie chce... mówiecie ze chce polskich obrońców do Wisły ale pytam KOGO?bo ja nie widze polaka który by prezentował taka formę zeby mogł przyjsc odrazu do pierwszej 11, bo jeśli tacy są to grają za granica i nas nie stać na nich...muszę sie zgodzic z poprzednikiem ze transferów juz teraz nie bedzie gdyż pracuja nad transferami które bedą w zimie. Sam dyrektor sportowy Wisły powiedział ze od 1 września zaczyna pracowac na oknem zimowym i mam nadzieje ze tak jest. Moim zdaniem nalezy wzmacniac nasze zaplecze mowie o Młodej Wiśle - tam sprowadzac 16 -17 najlepszych w Polsce i niech poźniej stanowia o sile Wisły Kraków. gdyz to bedzie nasza przyszłość. a wiadomo ile łacznie chlopców szkoli sie w naszej szkołce piłkarskiej liczac wszystkie roczniki?
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 12.09.2010, 20:11
Grosicki jest wart w tym momencie więcej niż 1 mln euro..chciałbym go widzieć w Wisle..
Żuraw jak do nas przychodził to ile za niego zapłacil Cupial ponad 1 mln marek czy 2 mln? nawet jesli by to było ok. 1,5 mln marek to wtedy było to ok 3 mln zł !..
Za Grosickiego 4 mln zl teraz to dobra cena..gość jeszcze zrobi kariere na miare jego mozliwości
To samo było z Kosą,też kosztowal nasz klub sporo ale jakim był piłkarzem wszyscy wiemy..
Powinno się przestać w tym klubie zatrudniać 5 zawodników z karta na ręku i placić im chore prowizje za podpis a zakontraktować jednego pilkarza który jest wart dużych pieniędzy[1 mln-2mln euro jak na polskie realia bardzo duze pieniądze] potem nie trzeba by było robić czystki w postaci wywalania szrotu :]
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 12.09.2010, 20:37
@WhiteStarDvisionTheBest - zrozum, za duże ryzyko.
Jak już to jakieś wypożyczenie. Nie mamy zbędnego miliona, zresztą, już wolę niech Wisła go da na Riosa.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.09.2010, 20:38
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
*** - wyjaśnienie - stawiam, że jeżeli moje założenie na temat myśli Cupiała się sprawdzą, do Wisły przejdzie Grosicki ( myśle że już coś było gadane z samym Grosikiem bo w wywiadzie nie powiedział NIE w temacie Wisły, zaś tajemniczo stwierdził że by rozważył taką propozycję ) . Ten pomysł z Żewłakowem też jest całkiem realny ( Żewłakowem - obrońcą ), tylko tu problemem będzie kontrakt. Pewnie ktoś jeszcze, kto się rozwinie z obrońców, no bo Sadlok odpada.
Żewłakow fakt ciekawy piłkarz ale on ma 34 lata niestety i pewnie roczny kontrakt w turcji. Może by przyszedł na rok ale po co ? Ja próbowałem znaleźć kilku młodszych zawodników ale z tym też jest problem. Liczę, że Czikosz się rozkręci.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.09.2010, 08:18
Sandomierskiego należało ściągnąć w lecie zamiast Jovanica - więcej niż MJ nie kosztowałby, a przy dobrym trenerze bramkarzy to moim zdaniem będzie przech... A co do Waszej dyskusji o obrońcach to nie wiem... nie siedzę w tym aż tak.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2010, 09:25
Tylko my nie mamy dobrego trenera bramkarzy arti... No chyba, że nasz Holender w zimie swój sztab ściągnie i tylko Kazia Moskala zostawi jako asystenta...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.09.2010, 09:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jakby Chavez był w dobrej formie to Maaskant z pewnością by to dostrzegł. Skoro gra Paljić a nie on znaczy - jest bardzo źle.
(Ja widziałem tylko skrót meczu z Resovią i wyglądało to gorzej niż Kowalski - starcona bramka to jego dzieło do tego powinniśmy stracić jeszcze 1 bramkę po jego kiksach)
Po pierwsze -wystawienie wysokiego prawonożnego Chaveza na lewej obronie na Grosika byłoby po prostu głupie więc wybór Paljica nie dziwi a z Chavezem wcale tak źle nie musi być.
Co do meczu z Resovią to jeśli oceniasz piłkarza na podstawie 4-minutowego filmiku w którym miał dwa kontakty z piłką to jesteś śmieszny . Oczywiście w tym filmiku popełnił błąd który jednak może przydarzyć się każdemu , Glowie nieraz też równie wielki błąd się przytrafiał , takim obrońcom jak Kłos czy Żewłakow również a nawet ostatnio Bunozie w jednym sparingu z Kolejorzem po którym większość z forum już go skreśliła a teraz Gordan zaczął zbierać pochwały, więc nie przejmowałbym się tym błędem i czekał co pokaże dalej. Co do bramki nie mogę zgodzić się że była to wina wyłącznie Chaveza, to była wina całej drużyny, Resovia ładnie rozegrała , rozklepała naszą obronę, Chavez trzymał linię z pozostałymi obrońcami i dlatego napastnik Resovii był niekryty ale piłka poszła na skrzydło do zawodnika który nie był na spalonym i wtedy Chavez już nie mógł zdążyć. Cała obrona źle się spisała, również pomoc więc pisanie że stracona bramka w tamtym sparingu jest jego dziełem jest głupie i nie słuszne, jeśli brakuje Ci argumentów żeby po kimś pojeździć to nie wymyślaj głupot!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.09.2010 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.09.2010, 09:40
Informacja z Facebooka oficjalnej:

Wisła Kraków napisał(a):
Ten tydzień zaczniemy od dobrej informacji. Jakiej? Już niedługo pojawi się ona na www.wisla.krakow.pl
i później w komentarzach:

Wisła Kraków napisał(a):
Zbudujemy napięcie jeszcze bardziej - chodzi o zawodnika
Ale, czy o transfer chodzi? Nie wiem. Podejrzewam jednak, że tak, bo wątpię, by z innego powodu robili wszystkim smaka - mam tu na myśli przede wszystkim zacytowany komentarz do newsa.

EDIT: Hmm... Niestety, pomyliłem się, chodzi o zwykłe testy...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...co_na_testach/
Ostatnio edytowane przez enzo : 13.09.2010 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.09.2010, 09:46
Kontynuuje trend oceniania zawodników po wyglądzie.
Jakiś taki okrągły na twarzy trochę...
I co on ma na głowie ?

Jeśli go zakontraktują i tak wydaję się to tylko rozwiązanie tymczasowe a my tych rozwiązań tymczasowych na moje oko mamy już za dużo.
Niestety ciężko będzie znaleźć kogoś z kartą na ręku kto będzie gwarantował jakiś tam poziom.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.09.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2010, 09:52
Gość wygląda jakby 30 lat miał 10 lat temu. Ładnie zaokrąglony,to fakt.

Nasz problem polega na tym,że ściągamy,kupujemy a ci goście do niczego się nie nadają. Jeśli już robić transfer to taki aby nowy nabytek był lepszy od tego z którym ma konkurować na pozycji. Nie wchodząc w szczegóły,skoro Kurto już wszedł do bramki to niech gra jak najdłużej. Nawet jak Serb będzie zdrowy,a Pawełek będzie mógł grać. Skoro jesteśmy tragiczni na rynku zagranicznym to może trzeba przeglądnąć nasze zasoby. Obiektywnie rzecz ujmując,chyba gorszych od tych których sprowadziliśmy za spore pieniądze, wyszperać na terenie małopolski nie byłoby specjalnie trudne.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.09.2010 o godz. 10:31.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.09.2010, 09:53
Nie mam nic przeciwko testom wręcz przeciwnie. Ale ostatnimi czasy wydaje się że szukamy jakiś rzeźników. Ten przynajmniej wygląda tak jakby właśnie tasak odłożył. Ale jakieś papiery na granie ma ciekawa jak z jego formą.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.09.2010, 09:56
Spokojnie da sobie radę. Nie był to trybunowicz czy ławkowicz. Raczej podstawowy zawodnik. W Grecji, Rosji czy 2 Bundeslidze. Przpominam o poziomie naszej ligi.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów