The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2010, 13:47
orosn, nie tylko z obrońcami. w późniejszym stadium gry, kluby żądają takich kosmicznych pieniędzy za graczy, że nie do wiary.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.09.2010, 14:28
johny96 napisał(a):Wyświetl post
orosn, nie tylko z obrońcami. w późniejszym stadium gry, kluby żądają takich kosmicznych pieniędzy za graczy, że nie do wiary.
To wlasnie zabija realizm gry
albo kwiatek sprzed chwili
sciagnalem za free Walcotta z Arsenalu, po miesiacu dostalem na niego oferte na 20 mln euro z tegoż samego Arsenalu... kretynizm
Sciagnalem Turka z U-19 Galatasaray, pogral na wypozyczeniach 2 sezony - wartosc zawodnika ok 2,5 mln a tu dostaje oferte wlasnie z Galaty na 15 mln...
dalej... w Barcelonie w pierwszym skladzie gra napastnik Nemeth ktorego scouci oceniaja mi na 1,5 gwiazdki na 5, nie strzela praktycznie bramek ale jak widze jest nie do ruszenia ze skladu (oczywiscie Barcelona wygrywa praktycznie wszystko)
a przykladowo E. Hazard 30 lat obrazony na klub, za rok koniec kontraktu, nie gra wogole bo klub ma taktyke bez skrzydlowych, wartosc 13 mln a Villareal krzyczy mi 45 mln...
gra jest super ale tylko do momentu gdy kariere zakonczy obecne pokolenie pilkarzy - z newgenami ta gra sobie wogole nie radzi...
najgorsze jest to ze pomimo wielkiej bazy danych gry nie ma w niej prawie wogole bocznych obroncow na poziomie swiatowym natomiast liczba bramkarzy i defensywnych pomocnikow jest porazajaca.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.09.2010, 15:08
gianbuffon nie żaden save load tylko pierwszy spotkanie z Realem w lidze zakończyło sie remisem 0:0 a w PK(Puchar Króla) zakończyło sie minimalną wygraną Realu(90min Kaka z karnego) mniej szczęścia mam do Barcelony pierwsze spotkanie z teamem Guardioli na Camp Nou zakończyło się przegraną mego teamu 6:2 teraz szykuje sie na drugie spotkanie z Barceloną i Realem dlatego szukam odpowiedniej taktyki
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.09.2010, 12:27
nie włącza mi się edytor danych w FM 2010, oczywiscie na piracie, ale wczesniej nie bylo z nim problemow. ma ktos jakies pojecie czemu tak jest?
a chcialem zrobic jedna lige z lig: polskiej, czeskiej, słowackiej, węgierskiej i ew. ukrainskiej- moze widzial ktos cos podobnego do tego? lub ma czas i chce sie pobawic w edytorze ?

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 21:40
Gdzie w fm umieszcza się ogłoszenie, że jest potrzebny do klubu scout/asystent? itp.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.09.2010, 00:01
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w fm umieszcza się ogłoszenie, że jest potrzebny do klubu scout/asystent? itp.
Na samej górze z lewej strony klikasz na zakładkę z Twoim nazwiskiem(imieniem) czeksz aż się rozciągnie i klikasz "poasdy" i potem u dołu z prawej strony klikasz "umieść ogłoszenie"
możesz też samemu poszperać klikając zakładke z twoim naziwskiem potem szukaj -> sztab szkoleniowy.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2010, 01:43
Ratujcie koledzy! Jaka jest kasa za awans z I-szej ligi do ekstraklasy(FM2010) W lutym jade juz na minusie, tzn. 1 mln funtow w plecy . Zero zaplanowanych transferow na lato, bo znacznie przekraczam budzet placowy . Jesli nie dostane powaznej kasy od sponsorow i za transmisje tv, to klub chyba lezy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.09.2010, 10:56
Co do kasy za awans to nie wiem bo zawsze gram w ekstraklasie Wisła ale chyba to nie jest jakas wielka kwota skoro za zdobycie mistrza Polski dostaje sie 3 mln złoych z hakiem... Transfery rob bezgotowkowe, zeby sie utrzymac czy awansowac do 1 ligi to napewno znajdziesz wiele wzmocnien nie placac pieniedzy za pilkarzy. Moze rob sparingi w zimie u siebie z mocnymi rywalami (zawsze troche kasy z tego wpadnie). No i jak jakies wysokie pensje placisz to wez posprzedawaj ich i jak mowie lepiej z karta w reku kogos zatrudnij. Chyba sposobow na zarobienie dobrej kasy w polskiej lidze to nie ma wiec musisz redukowac wydatki Kase to raczej dopiero wtedy mozna zarobic jak masz dobry klub, awansujesz do pucharow i masz kase z pucharow i z transferow z klubu.
PS Jak dociagniesz do konca sezonu i Cie nie wywala to byc moze wlasciciel klubu przeleje na konto klubu kase zeby zniwelowac te długi (albo nawet rzuci cos kasy zebys byl na plusie).
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.09.2010, 12:52
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ratujcie koledzy! Jaka jest kasa za awans z I-szej ligi do ekstraklasy(FM2010) W lutym jade juz na minusie, tzn. 1 mln funtow w plecy . Zero zaplanowanych transferow na lato, bo znacznie przekraczam budzet placowy . Jesli nie dostane powaznej kasy od sponsorow i za transmisje tv, to klub chyba lezy.
Wejdź na tabele i kliknij na przepisy/zasady. Nie zawsze, ale czasem jest tam podana kwota jaką się dostaje za awans. A jak nie ma to myślę, że na pewno nie więcej niż 400 tys. zł.
Kupuj młodych zawodników za małą kasę i sprzedawaj ich za grube miliony. Ja grając już od kilku FM-ów polską ligą w ten sposób co sezon wychodziłem kilka mln euro na plus. Ściągnij sobie jakiegoś dobrego scouta (od najważniejszych ocena pot., determinacja, oc. umiej.). Szukaj najlepiej w Afryce w klubach, które mają najnowocześniejsze obiekty i szkółkę młodzieżową. W takich klubach są najlepsi regeni Jak nie możesz tam wysłać scouta, to sam poświęć trochę czasu i przeszukaj najlepsze kluby z Afryki. Za darmo albo za max 5 tys. euro możesz ściągnąć super talenty i sprzedać po roku za kilka baniek.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.09.2010, 13:06
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Wejdź na tabele i kliknij na przepisy/zasady. Nie zawsze, ale czasem jest tam podana kwota jaką się dostaje za awans. A jak nie ma to myślę, że na pewno nie więcej niż 400 tys. zł.
Kupuj młodych zawodników za małą kasę i sprzedawaj ich za grube miliony. Ja grając już od kilku FM-ów polską ligą w ten sposób co sezon wychodziłem kilka mln euro na plus. Ściągnij sobie jakiegoś dobrego scouta (od najważniejszych ocena pot., determinacja, oc. umiej.). Szukaj najlepiej w Afryce w klubach, które mają najnowocześniejsze obiekty i szkółkę młodzieżową. W takich klubach są najlepsi regeni Jak nie możesz tam wysłać scouta, to sam poświęć trochę czasu i przeszukaj najlepsze kluby z Afryki. Za darmo albo za max 5 tys. euro możesz ściągnąć super talenty i sprzedać po roku za kilka baniek.
Polecam młodzieżówke Wybrzeża Kości Słoniowej, zawsze coś ciekawego i niedrogiego się znajdzie.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2010, 13:51
Dzieki za tak szeroki odzew . Tez juz jestem doswiadczony graczem, wiec sie orientuje. Chodzilo mi jedynie wlasnie o ta kase, bo dopiero pierwszy raz gram w tej klasie. Pilkarzy sprowadzilem z free transfer i jedynie kilku(dokladnie 4) za max. 70 tys funtow. To nawet nie pensje mi robia takie dlugi, a premie za wystepy(po 500 funtow na lepka w niektorych przypadkach). Ograniczylem juz wydatki(wyczyscilem praktycznie cala druzyne rezerw), ale i tak przekraczam w dalszym ciagu budzet placowy o 20 tys. funtow/tydzien. Na szczsecie wlasciciel co miesiac przelewa kase na wydatki biezace. W zasadach I-szej ligi za awans jest od 8 - 9 tys. funtow , wiec troche malo. Awansowalem na szczescie do cwierfinalu Pucharu Polski i czeka mnie teraz dwumecz z Lechia(zajmuja ostatnie miejsce w ekstraklasie), wiec droga do polfinalu otwarta(ale na drodze do finalu stoi jeszcze Lech i Legia). Zobaczymy, mam nadzieje ze mnie nie zwolnia. Za awans w koncu trzeba zaplacic !

P.S - Niestety po drodze w PP wyeliminowalem nasza Wisle... 3 : 1 i blad sedziego, ktory nie podyktowal karnego na Diazie .
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 09.09.2010, 14:01
Orson napisał(a):Wyświetl post
Polecam młodzieżówke Wybrzeża Kości Słoniowej, zawsze coś ciekawego i niedrogiego się znajdzie.
No tak, ale zanim ich powołają do reprezentacji to minie co najmniej kilka tygodni od ich pojawienia się w grze. Wtedy może być za późno, bo ktoś Cie może uprzedzić. Zwłaszcza jeśli chodzi o te lepsze reprezentacje. Nie mniej jednak warto też ta poszukać, ale ja natomiast polecam bardziej niszowe reprezentacje, typu Martynika, Komory, czy coś takiego Najlepiej szukać po klubach. Przepatrz sobie całą Afrykę od Tunezji, WKS, Nigerii po Madagaskar, Gabon itd. Warto też sprawdzić Amerykę Środkową i Oceanie. Szukaj takich klubów, gdzie są najnowocześniejsze obiekty i szkółka. Zapisz sobie na kartce te kluby i co kilka miesięcy (regeni pojawiają się chyba 2 razy w roku) sprawdzaj, czy pojawił się jakiś ciekawy zawodnik. Zazwyczaj nie żądają za nich dużo (ja teraz ściągnąłem kilku utalentowanych 17 latków po 1 tys. euro każdy). Ale jako, że grasz 1 liga polską może być tak, że Scout nie będzie mógł zdobyć raportu, a sam zawodnik będzie miał ukryte atrybuty (chyba, że wyłączysz sobie ta opcję). Wtedy albo zdaj się na intuicję, albo sprawdzaj, czy ma w osobistych np. obiecujący pomocnik oraz czy inne kluby są nim zainteresowane. Jak zobaczysz, że interesuje się nim taki Juventus, to ściągaj bez wahania.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.09.2010, 17:28
Ja bardziej od Afryki polecam Bliski Wschód, a szczególnie takie państwa jak Iran, Indie czy coś takiego. Można kilku zdolnych murzynków czy Azjatów pościągać, a Rysiek Czerwiec to tam po prostu wskazany
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 09.09.2010, 18:45
No i to tez zależy na jakiej bazie się gra i czy wybrane zostały dodatkowe państwa...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 10.09.2010, 14:54
może mi ktoś powiedzieć jakie państwa muszę mieć zaznaczone by znaleść Nedveda i Figo mam zaznaczoną lige włoską, portugalie i czechy(podgląd) na dużej bazie i o dziwo nie moge znaleść ani Nedveda ani Figo
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 10.09.2010, 15:05
No to nie w tym FM-ie, kolego Obaj zakończyli karierę :(
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pavel_Nedvěd
http://pl.wikipedia.org/wiki/Luís_Figo
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 10.09.2010, 15:57
gianbuffon ta że obaj zawiesili buty na kołki to wiem wiem też że podobnie jak Maldini zamienili boiska na klubowe stanowiska Figo wiem że udziela sie w Interze Maldini w Milanie a Nedved jest chyba odpowiedzialny za juniorów w Juve(chociaż co do Nedveda nie jestem pewny)
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 11.09.2010, 17:58
mam pytanie czy jak sprzedałem zawodnika i jest ustalona data transferu moge go jakoś anulować co prawda zrobiłem letnią wyprzedaż (z której dochód ma być przeznaczony na transfer na linii Koguty tj Tottenham -Atletico Madryt a na celowniku mego Galaktiko Gareth Bale) ale doszłem do wnioku po 4 kolejkach i po meczu z Barceloną że Hildebrand może mi sie jeszcze przydać a propo bramkarzy który lepszyztej trójki Handanović(Udnese) Almunia(Arsenal) Boruc(Celtic)
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 12.09.2010, 13:18
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie czy jak sprzedałem zawodnika i jest ustalona data transferu moge go jakoś anulować co prawda zrobiłem letnią wyprzedaż (z której dochód ma być przeznaczony na transfer na linii Koguty tj Tottenham -Atletico Madryt a na celowniku mego Galaktiko Gareth Bale) ale doszłem do wnioku po 4 kolejkach i po meczu z Barceloną że Hildebrand może mi sie jeszcze przydać a propo bramkarzy który lepszyztej trójki Handanović(Udnese) Almunia(Arsenal) Boruc(Celtic)
Po zaakceptowaniu oferty nie ma już odwrotu.
Z tej trójki odpuść Almunie. Boruc i Handanovic podobna klasa, ale ja postawiłbym na słoweńca. Boruc jest za bardzo ekscentrryczny
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.09.2010, 13:51
Chyba jest jedno wyjscie aby anulowac transfer. Trzebaby zrobic tak zeby w okresie kiedy mial podpisac kontrakt zlapal kontuzje (chyba musi byc ponad miesieczna) i wtedy chyba nie przejdzie testow medycznych i anuluja transfer. Tylko problem jest taki ze gdyby chciec aby zlapal on kontuzje to nie wiem, moze podniesc mu trening na jakis maksymalny? Wtedy bedzie bardziej podatny na urazy. Ale to chyba jest ryzykowne bo moze mozna w taki sposob zmarnowac mu kariere? ;>
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 12.09.2010, 13:55
A niby czemu mieliby anulować przez kontuzję? Przecież to nie jest wypożyczenie, czy transfer w trybie natychmiastowym. Kupili, zatwierdzili, więc wyjścia nie ma. Ja wczoraj sprzedałem dwóch zawodników z kontuzjami i nie było żadnych problemów.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.09.2010, 13:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chyba jest jedno wyjscie aby anulowac transfer. Trzebaby zrobic tak zeby w okresie kiedy mial podpisac kontrakt zlapal kontuzje (chyba musi byc ponad miesieczna) i wtedy chyba nie przejdzie testow medycznych i anuluja transfer. Tylko problem jest taki ze gdyby chciec aby zlapal on kontuzje to nie wiem, moze podniesc mu trening na jakis maksymalny? Wtedy bedzie bardziej podatny na urazy. Ale to chyba jest ryzykowne bo moze mozna w taki sposob zmarnowac mu kariere? ;>
Badanie medyczne odbywaja sie przed a nie po podpisaniu kontraktu.

Nie da się odwołać już potwierdzonego transferu. Lepiej poszukaj zmiennika.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.09.2010, 14:09
Cytat:
Badanie medyczne odbywaja sie przed a nie po podpisaniu kontraktu.
Hmm nie dam sobie reki uciac ale kiedys mialem taka sytuacje ze chcialem kupic pewnego zawodnika ale on zaakceptowal oferte Barcelony. Gdy przyszedl czas okienka transferowego i podpisania kontraktu on nie przeszedl do Barcy. Pozniej patrze a gosc mial wlasnie kilkumiesieczna kontuzje. I chyba mi sie to nie snilo ani nie przewidzialo, daje 99% pewnosci do tej mojej sytuacji. Teraz by pasowalo zeby taka suytuacje na nowo odwzorowac
drozd:
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.09.2010, 14:11
Chyba w FM 2008, bo tam można było anulować...

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.09.2010, 14:18
w FM10 mi sie to przydarzyło
drozd:
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 12.09.2010, 15:59
Ja polecam na początku gry :
Amusan - dobry napastnik , jest za darmo.
Shibani - Środkowy obrońca
Mhlongo - to jak gramy troche słabszymi drużynami niż Wisła
Kislyak - świetny pomocnik , jak grałem Wisłą to grał u mnie od 2010 do 2018. Z bardzo dobrym skutkiem.
Lung jr - bramkarz , bardzo tani. Mozna go sprzedac z dużym zyskiem.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.09.2010, 16:16
nie zdążyłem anulować bo Hildebrand zdążył już wylądować w swoim dawnym klubie Hoffenhaim ale w jego miejsce pozyskałem Butta który mimo 40tki na karku daje rady dzięki niemu rezerwy mego Galaktiko zatrzymały Seville na wyjeździe dzięki czemu mój team który po 1szym nieudanym sezonie(12miejsce w tabeli) miał zająć miejsce w środkowej części tabeli jest na 6tym miejscu i włączył sie do walki o europejskie pucharya Sevilla jest na 11tym
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.09.2010, 15:20
Jest problem! Już kolejny piłkarz w bardzo krótkim czasie "jest zaniepokojony brakiem harmonii w klubie" Na pewno to nie wina wyników, tylko pewnie są w drużynie jakieś czarne owce, które reszcie piłkarzy nie pasują. Czy można to jakoś sprawdzić, aby ewentualnie się pozbyć tych panów?
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.09.2010, 16:58
kubawislak próbój grać sparingi ze słabszymi klubami co wpływa na lepsze morale w drużynie albo do rezerw albo rozwiązanie kontraktu albo najlepsze wyjście sprzedaż zawodników którzy mają opis Konfrontacyjny,Wybuchowy zresztą masz tutaj wszytko czarne na białym co i jak------->http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj...w-zespole.html
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.09.2010 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.09.2010, 18:18
Ja tak w skrocie swoje przemyslenia ktore sa podane w poradniku powyzszym rowniez. UStalic wlasciwe statusy dla zawodnikow, nie pisac rezerwowemu ze jest pilkarzem 1 skladu bo wtedy sie wkurza ze jest robiony w wała. Wywalac nawet najwieksze gwiazdy jesli przez kilka seoznow ciagle chca odchodzic do lepszych klubow (sa tacy ktorzy nieraz chca, ale przy np wygraniu ligi gra w klubie znowu im odpowiada i mozna znowu podpisac kontrakt z nimi). Ciezko jest wywalic gwiazde zepsolu, sam jakos zawsze mam z tym proiblemy ;/ No i taki najlepszy sposob ale troche dziwny, to czesto podpisywac nowe kontrakty z tymi ktorym cos sie zaczyna nie podobac, maja male problemy typu "zaniepokojeni brakiem harmonii w druzynie". Im wystarczy dac nowy kontrakt i znowu sie ciesza. Troche dizwne powiedzmy co pol roku podpisywac kontrakty z wiekszoscia druzyny ale coz, jesli to pomaga w zachowaniu harmonii w GRZE to trzeba takie cos stosowac
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów