|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
dobra informacja jest taka, że następny mecz gramy na R22 !
http://www.facebook.com/event.php?eid=125257460858368 |
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
"pawełki"...dobre określenie poczynan mariusza poprostu nie potrafiłem uwierzyc jak w pierwszej nkolejce Mario dał nam punkty z Arka...myslałem że to żart jest...i to był żart pawełków było wiecej niz dwa...ja naliczyłem 3 ale pewnie jeszce cos ominołem...pierwsza bramka(na 10 bramkarzy 8 by wyszło do tego szczura i złapało by go albo wypiastkowało....drugi to swietne piastkowanie po wrzutce na wysokość i metra w pierwszej połowie piłke miał na dwóch rekach wiec nie ma tłumaczenia ze była za daleko nie był to strzał w swiało bramki wiec jak mozna takie cos piastkować w taki sposób(bunoza wybił z lini)no i 3' pawełek' łapanie wrzutki burego powiem wam że teraz jak juz przegralismy to załuje ze ta piłka nie odpiła mu sie od włąsnej nogi i nie wepchnoł sobie jej sam do bramki bo moze to by był jego dwfinitywny koniec Wiśle
Obrony nie ma ale to wiem, w ataku duza porawa...brakuje rozgrywającego(starsznie licze na markokanczyka) duża porawa z kondycja a powino byc jeszce lepiej liga słaba wiec bedziemy walczyc ![]()
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może to głupie ale wolę już porażkę po dobrym meczu niż kolejne,wymęczone zwycięstwo...
W zimie powinniśmy kupić 3-4 obrońców, na wiosnę ich zgrywać i walczyć o Ligę Europejską latem. A potem,a potem LM panowie ;D ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
NADAL NIE MA DECYZJI GDZIE GRAMY Z KORONĄ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Bo tak się składa, że fejsbuki i inne naszeklasy to nie mój żywioł, także konta nie mam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Za dzisiejszą porażkę nie należy winić, ani obrońców, ani Pawełka, ani Brożka ani nikogo innego. Za tą porażkę winę ponoszą ludzie zarządzający Wisłą. Jeżeli w klubie jest bałagan, jeżeli sprzedaje się podstawowych zawodników bez zabezpieczenia sobie następców, jeżeli... itd.
Nie mieliśmy prawa tego meczu wygrać. Cieszmy się, że nie dostaliśmy piątki. Bo w formie jaką prezentowaliśmy jeszcze dwa tygodnie temu taki rezultat byłby całkiem możliwy.Tymczasem przy odrobinie szczęścia... Jest postęp, ale pamietajmy, że na tle zera jeden to już jest coś. Graliśmy dno, teraz jest nieco lepiej. Teraz chodzi o to, aby ten postęp był utrzymywany. Zaimponował mi Pajlić. Przyzwoita gra na nietypowej dla siebie pozycji (taka misja Kamikadze) i dobre spostrzeżenia pomeczowe. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
o wiele więcej oczekiwałem po tym meczu po Jadze! Piłkarsko zaprezentowali sie jak przecietniak broniący się przed spadkiem,kontra na grosickiego- to jest ta pieknie grająca drużyna ?Grosicki to nie potrafi kopnąć pilki na bramke.Kibicowsko wygwizdanie Małeckiego , wypi.... dla Pawełka disco polo! Wisła piłkarsko na duży plus!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kwota wykupu jest ustalona na 1,3 mln ojro, więc nie ma prawa wzrosnąć.
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pozytyw z tego meczu taki że następny mecz na otwarcie stadionu z Korona gramy z innym bramkarzem niż Pawełek
![]() co do gry najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis,no cóż trzeba grać dalej.Liga w tym sezonie jest wyjątkoweo zakrecona |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do meczu to niektórzy na tym forum mnie rozbrajają. Przed meczem większość uważa że Jaga z nami wygra, o tym że mamy słabą obronę trąbicie od dawna więc czym wy jesteście zaskoczeni. Basałajowi za rozprzedanie obrony co tydzień będziecie dziękować, bo to już się nudne robi. Graliśmy z zespołem który jak dla mnie obecnie jest chyba najlepiej poukładanym zespołem w lidze. Dodatkowo im pomagaliśmy i to nie tylko słabą grą w defensywie ale również stratami w środku pola. Więc efekt jest gotowy, dobrze rozpoczęliśmy ale w frajerski sposób straciliśmy bramkę na 1:1. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Patryczek kazał spier...lać reporterce C+, Paweł B. doj**bał się obcokrajowców... Mentalnie to niektórzy są bandą amatorów. Gra całkiem całkiem. Szkoda, że jednak nie ma obrońców. A Kurto to dawno powinien grac i nie wiem dlaczego go nie wpuszczają. Kiedy ma stac się gwiazdą? Po 30stce?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dajcie spokój Mariuszowi w Polskiej Lidze jest malo dobrych bramkarzy i w wisle brak fachowca od szkolenia bramkarzy
Co do czerwonej kartki Mariusz zrobił to co nalezy poświecił się by uratować zespół przed stratą bramki sam jestem bramkarzem i zrobił bym to samo. Ps:Szykuje sie w konicu najlepszy bramkarz w Wiśle XXI wieku chodzi o Kurto potrafił wejść bez tremy, potrafił krzyknąć do kolegów szczeże niech broni w PP a za dwa sezony bedzie podstawowym bramkarzem teraz jeszcze za wczesnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
PS. Niech ktoś Małeckiemu upierd.olii te łapska i język bo zaczyna przeginać pałę. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
powiem Ci tak bardzo fajne oceny naprawde mam podobne zdanie z wyjatkiem zurawskiego do przerwy 5 za asyste po przerwie 2 nie miał nawet jednego zagrania udanego do tego same starty albo nie celne podania aha no i zapomniałes dodac ze pierwsza bramka pawełek zamiast interweniowac to zafundował nam wspaniałego kocura... ![]()
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
aha i wciaz brak strzałów z dystansu, szczególnie w końcówce to było widoczne |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
i jakie proste to kupić 4 obrońców ... Fundusze masz na dobrych obrońców aha i do Ligi Europejskie bądź Mistrzów z Małeckim Żurawskim Boguskim Pajliciem = nie mieścił się w 2 Bundeslidzę Jirsakiem Krimem ludzie hhehehehe o czym my mówimy !!!! Płakać się się chcę jak niektórym się w głowie przewróciło po 20 minutach dobrej gry... ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Co do Kurto - nie przesadzałbym z optymizmem, ale jak zagra za tydzień to płakał nie będę. Przy obecnej obronie to raczej nie ważne kto stoi na bramce, raczej - kto ją atakuje. Przy tylu setkach co nasi sprokurują żaden bramkarz nas nie uratuje, trzeba liczyć na farta.
Mają. A czy my nie wymęczyliśmy mistrzostwa dwa lata temu i drugiego miejsca w tamtym sezonie? Nie śmiejmy się z Jagiellonii, bo sami nic nie gramy od ponad dwóch lat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.09.2010 o godz. 22:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pierwsze co mi przyszło do głowy odnośnie tych gwizdów na Małeckiego to to, że jest wychowankiem Wigier Suwałki, więc może się Jaga z nimi regionalnie nie lubi
Traktujcie to z przymrużeniem oka. A co do Pawełka, to ja momentami też mam ochotę do niego różnie krzyczeć. Dygresja na temat studia C+ i komentarza. Towarzystwo czasami bardziej, czasami mniej subtelnie sympatyzowało z Jagą. I wydaje mi się, że wiele obiektywnych osób by to potwierdziło. Nie podoba mi się to |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie chwalcie Filipa przed wcześnie...
Miał dwie interwencje, no ale bez przesady, w środek bramki, bramkarze w okręgówce to bronią. Niestety nie wiemy jak się zachowuje przy dośrodkowaniach itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rios dzisiaj zagral dobry mecz jak ogra sie jeszcze i dostanie do pomocy Boukhariego to bedzie zabujcza ofensywa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
O meczu nie chce mi sie pisac, bo stalo sie tak jak przewidywalem, chociaz kilka groszy u buka wpadlo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tylko że Pawełek z takimi strzałami w środek bramki sobie nie radzi. Po takim zagraniu zawsze mi ciśnienie skacze żeby tylko piłka nie powędrowała do przeciwnika gdy już odbije się od Pawełka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mecz był naprawdę OK.
Pierwszy raz w tym sezonie oglądałem Wisłe z przyjemnością. Nie chce zapeszać, ale czuć rękę Maskaanta. Jagiellonia jest w gazie, a mimo to wygrała o włos. Całkiem dobrze wypadł Paljic na lewej obronie. Może trener go tam postawi na stałe i będziemy mieli dwóch szybkich bocznych obrońców - Brożka i jego. Przypomnę, że Piotrek Brożek tez zaczynał na lewej pomocy. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
no wlasnie ofensywny pomocnik zagral lepiej na obronie niez rasowi obrocny
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
i tu sie zgadzam my jesteśmy nadal w dupie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ogólnie wyraźna poprawa, w pierwszej połowie aż się chciało mecz oglądać. Pawełek dziś anty-bohaterem nie został, choć przy pierwszej bramce wydaje mi się, że mógł się zachować lepiej. Mimo wszystko jakoś się cieszę, że go nie będzie za tydzień. Reszta drużyny, no cóż odkryciem żadnym nie jest słaba obrona, ale tak będzie do zimy, więc trzeba tylko pracować, błędu jakim było puszczenie Głowackiego już się nie da naprawić. Cikos z Bunozą z meczu na mecz grają coraz lepiej, ale błędów ustrzec się nie potrafią, i to jakimś super zaskoczeniem być nie może, biorąc pod uwagę wiek piłkarzy.
W drugiej połowie chyba trochę zabrakło wiary, no cóż potrzeba cierpliwości, ale mam przeczucie że może być tylko lepiej, i tylko ten Małecki, co z nim jest nie tak ? ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja juz nie mowie o samej Jadze, ale o tendencji jaka jest zauważalna co roku... co chwile wypala jakaś drużyna która "idzie na mistrza" - w zeszłym sezonie Ruch 2 sezony temu Polonia, Lech 4 sezony temu Bełchatów, Lubin itd... grają kapitalne mecze z Lechem, Wisłą Legią i niewiado kim, jadą na wyjazd do Odry Wodzisław, nie robią sztycha, a potem przypadkiem awansują do pucharów przez Puchar Polski i kopią piłki po autach bo są posrani jak Ruch z Austrią, potem się dziwimy ze dostajemy w pucharach... zaraz Frankowski skonczy kariere, Grosicki odejdzie i kto bedzie wykorzystywał te kontry? typowa sezonowa drużyna...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mariusz w tej sytuacji podjął decyzję słuszną - nie zdążył, zdarza się. Mógł też zostać, starać się wygrać pojedynek 1-1 i też nikt o to nie miałby pretensji. Chodzi o inne jego zagrania. O beznadziejne piąstkowania, dziwne wyjścia do dośrodkowań, słaby chwyt. Powtarzam - to słaby bramkarz, nie męczmy już nim kibiców Wisły.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|