The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABG21
Junior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 21:21
Ile my jeszcze będziemy mieć tego pecha w ostatnich minutach i tych słupków...? Remis byłby sprawiedliwy!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Pawełek to sie nie nadaje do grania w ekstraklasie. Fakt faktem ze gra wygladała lepiej niż w ostatnich meczach ale bez obrony to my za daleko nie zajdziemy. Jaga nie pokazała nic poza kontrami.
Jak dobrze on gra... na treningach!
Chociaż nie winie go za dzisiejszy, ostateczny rezultat.
Milan Jovanić!

"Wisła Kraków za tydzień będzie miała szanse z Koroną Kielce na swoim nowym stadionie" mhm żebyś się nie przeliczył.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Pomimo wyniku jestem zbudowany postawą piłkarzy. Przez cały mecz miałem w głowie tekst, że na treningach jest miła atmosfera i widać zalążki kolektywu. Niestety "cały misterny plan poszedł w p****" jak usłyszałem o tekście Brożka. Cóż, nie raz Paweł po meczach odstawiał cyrki. Gwiazda się znalazła.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 10.09.2010, 21:22
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Małecki wszedł i zawalił kluczową piłkę.
Jak dla mnie to kluczową piłkę zawalił Żurawski na samym początku II połowy. Sytuacja była wymarzona na wbicie prostej bramki... Szkoda, że się nie udało wtedy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.09.2010, 21:22
2:1 na wyjeździe, przy naszych obecnych możliwościach to świetny wynik. Bałem się pogromu, a tu taka miła niespodzianka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.09.2010, 21:23
kto pisał że Boguski umie grać? Chyba kraulem jak leży. Może go Maaskant wyśle na siłkę na 2-3 tygodnie... bo co go ktoś tknął to leżął.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Diaz-Głowacki Cleber(Bunoza) - Baszczyński(Alvarez) trudno było mieć choć taką obronę ?
Pytam się trudno Basałaj !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

No panowie mowilem ze wygramy. Nie wierzyliście

Powiem, Wam ze macie dobrego trnera. Niech dobra pilkarzy i macie szanse

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Nie jest tak źle, co prawda przegraliśmy jednak gra jako tako wyglądała. Gdyby tak nasz chujowy zarząd z Basałajem na czele prowadzili rozsądną politykę transferową i zatrzymali choćby tylko Głowackiego... Niestety nasze "przemyślane" transfery obrońców to chyba kpina transferowa dekady - Cikos i Bunoza to straszne łajzy, do tego walczymy przez dwa miesiące o Chaveza a potem nie gra... Gdzie tu logika?

No i jak zawsze możemy liczyć na Pawełka - stara się nas rozweselić swoimi występami w tym ciężkim okresie
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Jak większość z Nas, mimo porażki jestem mile zaskoczony jakością Naszej gry. Jaga wygrała zasłużenie, ale przy takim postępie w grze Wisły w rewanżu im odpłacimy. Zastanawia mnie tylko zachowanie kibiców z Białegostoku. Dlaczego gwizdali naMałego i co miało znaczyć "wypier...j" do Pawełka, którego za tą czerwoną winić niema co, właściwie nie miał wyjścia.

Co do tekstu Brozia, to nie było na zasadzie: "niech inni się tłumaczą, bo mnie się nie chce", tylko było to w formie żartu "weźcie przepytajcie któregoś z obcokrajowców, bo przecież to też piłkarze Wisły" i tak to przedstawił reporter C+. Więc nie psioczcie na Brozia, bo chłopak nie zasużył.
Ostatnio edytowane przez libero : 10.09.2010 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Co Brożinio pow. w wywiadzieGra niezła,jest dużo pracy ale bd dobrze.Obrony nie mamy i raczej nie grozi nam jej zbudowanie.Co do kartki Pawełka to nie rozumiem po co to zrobił,ale ciesze się że 2 mecze ma z głowy.Cleber b.słaby mecz,ale każdemu może się zdarzyć.Małego chyba czeka po meczu rozmowa wychowawcza.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

1. Po najlepszym meczu sezonu ... w ....e.
2. Mały nawet na przyjaznym nam terenie znalazł fanów, tylko on tak ma.
3. Mam nadzieję, że od teraz Kurto będzie bramkarzem nr 2, z duzymi szansami na nr 1
4. "Wypierdalaj" w stronę Pawełka, chociaż sam tak nieraz myslałem, całkiem zobojetniło mnie już do Jagiellonii.
5. Po pięciu kolejkach 3 wygrane i 2 porażki, dawno tak nie było, więc teraz na pełnej ....ie do przodu.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.09.2010, 21:24
Brożek niech lepiej dobrym ojcem zostanie bo tu ma jeszcze szanse. Mecz gdyby nie bramka i akcja z konca. To chłopa nie ma. A słowa że niech obcakrojawcy sie tlumacza to wyszla frustracja ze siedzial na ławie, za to kara powinna byc
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Nie patrząc na samą grę to mimo wszystko wreszcie widziałem nieźle grającego Boguskiego i Brożka. Naprawdę to była namiastka tego co tworzyli kiedyś. Poza tym świetny Rios, nieżle Wilk i nie najgorzej Paljić na tej lewej stronie
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

vaazon napisał(a):Wyświetl post
btw Skąd te info o Brożku? Nie słyszałem nic takiego, a oglądałem transmisję :<
Reporter, który przeprowadzał wywiad z Paljiciem powiedział, że chciał pogadać z Brożkiem, na co ten mu odparł: "Niech pan zapyta obcokrajowców, bo zawsze rozmawiacie z Polakami i my musimy tłumaczyć się z porażek". Coś takiego mniej więcej.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

A może by tak Kurto na stałe wystawi nasz Holender? Bardzo mi się podobało jak wszedł i dał radę. Jak on broni to czuje się większą pewność jak u Pawełka. Pierwsze minuty to był kosmos, przecierałem oczy ze zdumienia. Gigantyczny postęp wciągu 2 tygodni! Potem było gorzej ale i tak trochę więcej spokoju i byśmy mieli jakieś punkty. Maaskant ma jaja, w końcówce ustawienie 3-4-2. Zespół na prawdę walczył i przygniótł Jagę grając w 10! Podoba mi się podejście do Małego i po jego uwaga Mały lepiej grał i mniej gwiazdorzył. To chyba jakieś większe światełko w tunelu od bardzo dawna. Trzeba tez zauważyć, że graliśmy z drużyną grającą obecnie najlepiej w kraju. W ataku jest duży potencjał. Na plus dla mnie też Wilk, bardzo dobrze grał w I połowie.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 10.09.2010, 21:25
troche prawdy powiedzial hyhy

chociaz takie sprawy powinien zostawic dla siebie
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

jeśli to prawda co Brożek powiedział to sory ale sam dziś zmarnował 2 doobre okazje <słupek i to sam na sam gdzie poszedł całkowicie w bok >

a co do Kutro już dawno pisałem żeby spróbować go, to całe forum śmiało się ze mnie że za młody, jeszcze ma czas, i tym podobne pierdoły pisano wtedy..

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

snyrting napisał(a):Wyświetl post
Poważne sprawdziany?

Chodzi Ci o Lecha, który z Jaga przegrał 2:0 czy Legie, która dostaje w dupę od każdej drużyny w lidze?
Legia dostaje od kazdej druzyny w lidze? Hmm, tabela jakos tego nie pokazuje. Juz widze, jak Cleber czy Bunoza walcza z Manu, czy z Rybusem... Nie mowie o Lechu i Peszce, Krivcu, Stilicu... Napewno przejdzie 0 prostopadlych pilek przez takie drewna . Przede wszystkim sie patrz na nas, a nie na innych. Nie mamy obrony i to jest fakt. W dodatku w przypadku kontuzji bedziemy grali na 2 lub 3 obroncow , bo juz pomocnik wystepuje po lewej stronie. Sytuacja z tylu jest tragiczna. Na gwalt potrzeba 2 stoperow, ktorzy odrazu wskocza do skladu i 2 bocznych obroncow. Ale kiedy to sie wszystko zgra? Nie mam pojecia, bo jestesmy pierwszym profesjonalnym klubem walczacym o Mistrzostwo w swoim kraju, ktory w jednym okienku rozsprzedaje cala obrone.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

A tak swoją drogą... to kto będzie za tydzień z bramkarzy na ławie siedział, jeśli Milan się nie wykuruje?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Brożek wszedł,. strzelił bramę i gwiazdorzy juz

Zwalać na obcokrajowców? Równie dobrze można pocisnąć na Małeckiego i właśnie Pawła, że nie wykorzystali setek... na Pawełka, że przy pierwszym golu wywijał jakies karate-kid, a przy drugim pajacował ("Prawie jak Dudek"), zamiast zachować się jak normalny bramkarz. Itp.

Nie ma kolektywu. A kopacze jak Brożki, Małecki widać że sieją ferment w najlepsze...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2010, 21:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
2:1 na wyjeździe, przy naszych obecnych możliwościach to świetny wynik. Bałem się pogromu, a tu taka miła niespodzianka.
Bardzo strachliwy jesteś, ja zdążyłem przywyknąć, że nawet jak gramy z tuzami naszej ligi to nawet w najgorszej formie i tak będziemy prowadzić grę. I tu było tak samo.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Jesteśmy właśnie w takim miejscu jakie wskazał ten mecz. Dobra jak na nasze warunki Jaga jest od nas po prostu lepsza i tyle. Poprawę w stosunku do tego co widzieliśmy od początku tego roku widać ale cholera wie czy to stała tendencja. Z tą poprawą to też za bardzo nie można przesadzać, bo w całym meczu stworzyliśmy raptem 2-3 sytuacje do zdobycia gola. Z samego posiadania piłki niewiele wynikało.

Obrona to katastrofa. Mario na swoim dennym poziomie, Cleber po prostu się kompromituje i lepiej pewnie do wiosny nie będzie.
:/
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Szkoda, że nikt nie wspomni nawet o świetnej interwencji Pawełka z pierwszej połowy, kiedy uprzedził Frankowskiego. Gdyby nie wyszedł tak daleko poza pole karne to zapewne było by 1 na 1 i bramka...

Tego forum się już nie da czytać...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
A może by tak Kurto na stałe wystawi nasz Holender?
Jak Jovanić nie wyzdrowieje, to raczej będzie musiał. Pawełek ma czerwo, za to są standardowo dwa mecze dyskwalifikacji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.09.2010, 21:27
. Dlaczego gwizdali na Małego i co miało znaczyć "wypier...j" do Pawełka, którego za tą czerwoną winić niema co, właściwie nie miał wyjścia.
Bo to już nie bracia a proste "KONONOWICZE"!
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nikt nie wspomni nawet o świetnej interwencji Pawełka z pierwszej połowy, kiedy uprzedził Frankowskiego. Gdyby nie wyszedł tak daleko poza pole karne to zapewne było by 1 na 1 i bramka...

Tego forum się już nie da czytać...
a o piąstkowaniu pod nogi piłkarza Jagi ?
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Od: 07.2009

....a, a nie przyszło wam do głowy, że Paweł Brożek powiedział to w formie żartu?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.09.2010, 21:28
A dla mnie czarną owcą, poza blokiem defensywnym jest Małecki. Niestety, choć wielu z Was go chwaliło po poprzednich meczach (bo może i owszem walczył najwięcej, ale ile w....ów łapałem przy jego holowaniu), dziś pokazał, że nie nadaje się do gry proponowanej przez Maaskanta. Zespół był ustawiony na szybkie rozgrywanie piłki, na jeden kontakt, natomiast Mały to wszystko rozpierdalał. Jak zwykle to jego holowanie piłki, brakowało jeszcze kółeczek a'la Mauro Cantoro. Naprawdę nie dziwi mnie fakt, że siedział dzisiaj na ławce, wyrażam nadzieję, że podobna nagroda spotka go w kolejnym meczu, już na R22.

Z pozytywów - poprawa gry, utrzymywanie się przy piłce, no naprawdę dało się na to patrzeć, po raz pierwszy od niepamiętnych czasów. Akcja z bramką to majstersztyk. Wielkie brawa dla Riosa, Paljicia (który mimo nie swojej pozycji grał nieźle), Pawła Brożka, który wreszcie się przebudził, Żurawskiego za parę fajnych zagrań (m.in. asysta), bardzo fajnie Wilk, Sobol przyzwoicie - lepiej niż w poprzednich meczach. Ambitnie Kirm, no i Boguski przypomniał sobie, co to jest celne podanie i dobre przyjęcie piłki. Jest progres, nie ma się co oszukiwać, z Koroną nie ma innej opcji, jak zwycięstwo. Wypada mieć nadzieję, że z chłopaków nie ujdzie powietrze, bo dzisiaj zaprezentowali (w ofensywie) kawałek dobrej gry. Fatalnie znowu Mario. Nie dość, że czerwona kartka, to pełno niepewnych interwencji.

Tylko teraz pytanie - co zrobić z obroną?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.09.2010, 21:28
Powiem szczerze byłem pod wrażenia... jeszcze 2 tygodnie temu nie ptorafilismy wymienic 5 podań.... dzisija naliczyłem z 10. Tylko ta obrona.... skandal.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów