|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy lubisz czytać książki? | |||
| Tak |
|
486 | 79,80% |
| Nie |
|
123 | 20,20% |
| Głosujących: 609. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cokolwiek pomyślisz, pomyśl odwrotnie. Świetna książka
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przez ostatnie 2 tygodnie przelecialem sie po Bukowskim. Listonosz, Faktotum, Kobiety, Z szynka raz!, Hollywood, Szmira.
Ciezko wybrac najlepsza bo wszystkie sa najlepsze. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A ja trafiłem przypadkiem na małą perełkę dla fantów fantastyki - "Gra o tron" Martina.
Lepiej mi się czyta niż "Władcę". ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Kolekcja klubów "Lwów, Wilno - encyklopedia pilkarska Fuji"
Świetna sprawa, istna skarbnica wiedzy.. Szczególnie polecam zainteresowanym Pogonią Lwów! ![]()
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mitologia świata bez klamek - Waldemar Ł.
Polecam ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No pewnie, że czytam książki jest to moje ulubione zajęcie, ostatnią przeczytaną była http://www.dobraksiazka.net/pod-kopula-p-147572.html polecam
![]() |
|
|
|
Wredna i Humorzasta Kocica
Od: 02.2005
Offline |
|
U mnie wygrywa chyba 'Z szynką raz!'. Z naciskiem na CHYBA. ![]()
Lubię siebie. Jestem najlepszą rozrywką, jaką mam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Którą z książek Stephena Kinga moglibyście mi polecić?
Z chęcią poczytałbym coś w klimacie standardowych hiszpańskich horrorów, tj stary opuszczony dom... |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Szukam jakiejś ciekawej ksiązki o historii Polski, okres 1945+, najlepiej coś dobrze napisanego, czym matematyk zaspokoi swoją historyczną ciekawość. Zna ktoś coś?
|
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Poleci ktoś jakieś dobre książki o rasizmie, apartheidzie itp?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Historia Polski A.Czubińskiego. ![]()
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy było, czy nie, ale inicjatywa, którą warto poprzeć:
Petycja przeciwko wprowadzeniu VAT-u na książki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na pewno dobre jest tez ''Lśnienie'', ale nie czytałem.Czytał już ktoś ''Kopułę''? Jakie wrażenia? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Przeczytałem ostatnio "Christine", bardzo dobrze mi się czytało. Teraz czytam "Oczy smoka", choć jakoś nigdy nie przepadałem za fantasy. Ale tylko to było w bibliotece. Mam ochotę coś jeszcze Kinga poczytać, ale nie mam pojęcia na co się zdecydować, coś z horroru na pewno. Jakieś rady? ![]() Jak ktoś lubi akcję, trochę kryminału w książkach, to polecam Trylogie Larssona, "Millennium". Po pozytywnych opiniach z tego tematu zdecydowałem się przeczytać, i z całą pewnością nie załuję. Dość grube czytadło (Ponad 2tys stron!) ale szybko się pochłania. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Plus bijąca po oczach szwedzka poprawność polityczna. Ale jak już się zacznie to nie można się oderwać Zarwane noce gwarantowane. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Elu, masz rację.
Ale tak jak przyznałaś, jest w stylu Szweda coś, co pociąga czytelnika i ciężko się oderwać. Co do poprawności politycznej to się zgodzę. Trochę razi...ale da się przeżyć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A dla mnie nie dało się przeżyć. Tak politycznie poprawnie książki w życiu nie czytałem, przeczytałem 2 tomy,za 3 podziękowałem.
Czytam tomiszcze pomad 1000-stronicowe "Łaskawe" Littella, jak na razie miażdży. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I będzie miażdżyło do samego końca. Tak przenikliwej i atomowej mieszanki historii,ludobójstwa, dewianctwa i... człowieczeństwa nie znalazłem nigdzie indziej. Prawdziwe arcydzieło...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
qazwsx123 książki o 2 wojnie kiedyś była i chyba jest jescze ale raczej już w bibliotekach seria książek z z charakterystyczyym tygrysem w żółtym kółku zapomniałem jak sie nazywała ta seria i jakie to wydawnictwo ale chyba jedna z ciekawszych serii książek o 2 wojnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
"Czerwone gardło" Jo Nesbo. - Norweski kryminał, akcja trzyma do końca w napięciu, akcja przez pewien czas dzieje się na 2 płaszczyznach. Trzeba uważnie czytać by się nie pogubić.
"Nosiciel" Tess Gerritsen - thriller medyczny, również polecam, fajnie się czyta. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Z innych Wybuch Mastertona wzbudził we mnie dużo emocji. Żal mi było ją kończyć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
I jeśli dobrze pamiętam to jest to niezbyt obiektywne źródło informacji o IIWŚ. ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Invictus. Apartheid w RPA, Mandela z pomocą MŚ rugby '95 stara się zjednoczyć podzielone rasowo państwo.
Myślę, że Cię zainteresuje ; czyta się miło, zawsze można jeszcze nadrobić zaległości z historii najnowszej ;>. ![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Polecam książkę pt. SHANTARAM . Książka fenomenalna, jakbym stał obok tych wydarzeń z lizakiem w ręku. POLECAM!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na pierwszy rzut przeczytam sobie "lśnienie" Kinga.
A coś podobnego do Władcy Pierścieni możecie polecić? Elfy, krasnoludy i te sprawy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nik Pierunow - "Pierścień mroku" mi się nasuwa. To jest książka (trylogia?) rozgrywająca się w świecie Tolkiena. Możesz Wiedźmina przeczytać. Jeśli chcesz książkę w idealnych klimatach Lotr'a to przeczytaj "Hobbita". Takie bardziej dla młodszego odbiorcy, ale też się fajnie czyta.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Osobiście polecam:
Pamiętnik narkomanki Barbary Rosiek My dzieci z dworca Zoo Książki naprawdę na poziomie i w niektórych miejscach powalają ![]() ![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|