|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Aktualizacja tego tego kosztorysu była 28 sierpnia czego tu nie rozumieć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak z innej beczki
Czyj jest ten teren co zaznaczyłem na czerwono? http://pl.tinypic.com/r/54hwmx/7 Bo białe to kiedyś parchaty stadion lekkoatletyczny był, potem była ruina a 'dziś' widzę że tam nasi mają boisko treningowe. A to obok? - bo pamiętam że tam było tez boisko i ktoś na nim zawsze trenował a teraz jak byłem to jest jeden wielki chwast i nieużytek. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skoro nas czytają przedstawiciele UMK, to ja mam prośbę: skoro już nas cytujecie (w tym i moją wypowiedź), to proszę to robić rzetelnie, a nie wybiórczo. Dlaczego, oprócz ewidentnych pochwał, nic nie ma w tekście o katastrofalnej elewacji i fuszerkach budowlanych, o których pisali kibice po powrocie z meczu?
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niech ktos zrobi wizke i podesle na konkurs na zagospodarowanie 17 metrów, obrazek z obnizona murawa i wbudowanym trybunami, które podciagna trybuny na odleglosc 8-10 metrów,a za bramkami 5-7m..
Cos na zasadzie: http://stadiony.net/projects/grand_s...e_lille06m.jpg Musze przyznac, ze jesli byloby to wykonalne i kiedys bylaby taka potrzeba, to Obtulowicz w niezamierzony sposob osiagnalby wspanialy efekt..Bez burzenia (ew.okraglak),bez wielkich wydatków zwiekszylibysmy pojemnosc pewnie gdzies do 40 tyś. Trzeba by bylo jeszcze tylko przebudowac murek od skyboxów.. A tekst(ukazal sie w Krakowskiej?) kancelarii w gazecie to meeeeega skandal, na ripsote Wisla lub SkWK lub osoba prywatna, powinna wyslac do ich redakcji wszystkie minusy tego stadionu..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 09.09.2010 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|||||
|
Kto był na meczu wszystko widział. To co sie wypisywało o tym stadionie w zderzeniu z tym co się zobaczyło ma sie nijak. Na całe szczęście ludzie z całej Polski mogli zobaczyć to samo na żywo, bo to co lansowane było przez media to była karykatura rzeczywistości.
Zacytuję nawet wpis jednego z pokrzywdzonych przez los, który oprócz tradycyjnej negacji wszystkiego nieświadomie zauważył jeden bardzo istotny szczegół : Cytat:
Gdzie on to widział ?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Liczy się przede wszystkim widoczność z trybun i ich wnętrze, a nie podniecanie się ogladaniem z Błoń elwewacji w czasie meczu. Już myślałem, że zrozumiał ale :Cytat:
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Niestety istnieje jeszcze cos takiego jak zwierciadło wód gruntowych. Co na pewno ograniczylo obnizanie murawy. Mysle ze te 80 cm to max na jaki moglismy sobie pozwolic. Rozwiazan na obnizenie ZWG jest wiele ale zapewne nie oplaca sie ich tu zastosowac i istnialoby ryzyko przykrej niespodzianki w przyszlosci.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 09.09.2010 o godz. 09:03.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
macie jakieś info odnośnie stanu murawy po 1 meczu ?
pytam bo chciałbym aby u nas, nie powtórzyła się historia z Poznania, chciałbym aby mówiono, że na Wiśle jest w końcu porządna i równa płyta ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja widać, nie tylko u nas projektanci mieli swoje wizje:
http://img255.imageshack.us/img255/6...okf.jpg?ref=nf Kraków pozdrawia poznańskich architektów. ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Różnica jest taka, że my problem naszego stadionu nagłośniliśmy i podchwyciły to ogólnopolskie media, mając raz na jakiś czas świetny temat. W Poznaniu wszyscy siedzą cicho jak mysz pod miotłą. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
jeden z podwykonawców instalacji na trybunie południowej, bardzo źle wypowiadał się na temat jej stanu technicznego, tej zimy znowu strzeliła rura, dalej cieknie basen, coś tam też zalewane jest, sypia się ponoć ściany...taki obraz dostałem podczas rozmowy, jego podsumowanie było takie, że trybuna ta w bardzo niedalekiej przyszłości będzie nadawała się do remontu... może to jego subiektywna opinia, nie mam jak tego potwierdzić, możecie uznać to info za chwilowy spam...
![]()
Runner
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|||||||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez MCDave : 09.09.2010 o godz. 10:15.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Australia na stadionie Wisły Kraków, czyli organizacja na czwórkę z plusem
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...a-na,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Najbardziej mnie "cieszy" nagły wysyp na forum osób zainteresowanych stadionem, a raczej jego krytyków. Gdzieście byli przez ostatni rok albo i więcej jak wady o których teraz piszecie mozna było- w większości- poprawić.Ano własnie.... grupka osób sie szarpała z pisaniem po radnych i interpelacjach a reszta miala to w dupie.To teraz macie to na co zasłużyliście.Bo przynajmniej wykończenie północnej , kioski, nie zamknieta bryła (przypominam była sensowna koncepcja jednego z użytkowników zabudowania narożnika albo przedłużenia zachodniej ale braklo siły przebicia),telebimy czy elewację mozna było (w całości lub w części ) wymusić.
I skończcie z tymi 17 metrami - kto był to wie że to nie jest problem (przynajmniej w widoku ze wschodniej). Martwcie się teraz np. że nie ma sektora gości i z Korona zamkną dla nas cała południową (chyba że Koroniarze nie dojadą) |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czy ktoś wie kiedy będą montowane krzesełka na zachodniej? Patrząc na postęp prac nie wydaje mi się, żeby skończyli na mecz z Legia w listopadzie. Na wschodniej potrzebowali miesiąc żeby je zamontować...
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||||||||
|
To jest właśnie ten mało istotny problem.
Cytat:
Zerknij na czym skupia się autor artykułu, o którym piszemy. Chyba, że zapomniałeś od czego nasza wymiana zdań się zaczęła ? Cytat:
Zupełnie niedawno wybudowany gmach filharmonii łódzkiej ma fatalną akustykę. A jest to obiekt specjalistyczny. Cytat:
Cytat:
).Może to kwestia właśnie dachu i nachylenia trybun. Cytat:
Cytat:
Tyle, że ostatnio na ten temat napisano już wiele. Nie chcę się powtarzać. Na forum wolę pisać o pozytywach. Cytat:
Bez narożników i ( tu mogę się faktycznie mylić ) chyba bez trybuny AB. Na szybko stadion przeprojektowywano gdy wynikła sprawa Euro. Cytat:
![]() |
||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze nie prędko przecież w srodku nie ma nawet wszystkich ścianek działowych, nie zaczeli montować nawet szyb a gdzie tam krzesełka..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jednak projekt był nierealny - odciągi od dachu trybuny wschodniej w parku Jordana, do tego konstrukcja starego A/B nie wytrzymałaby ciężaru dachu. Oczywiście trybuny D/E zrealizowano z tego pierwotnego projektu, trybuny o długości 100m. Obtułowicz już wtedy nie pomyślał o odległościach trybun od boiska, nowa wschodnia miała być oddalona tak jak jest to dzisiaj zrobione (17,5m), właśnie ze względu na zbyt długie trybuny za bramkami. Jak wyszła sprawa EURO, to po prostu zmieniono projekt trybun bocznych - dodano narożniki, trybuny stały się dwupoziomowe, a oświetlenie powędrowało na dach. Jedyne, co było lepsze w początkowej wersji projektu, to telebim przed okrąglakiem, a nie pod dachem zachodniej. Skoro nas UM czyta... hello~! Kiedy będzie ten przetarg na operatora cateringu (kioski, restauracje)? Miał być w sierpniu. Kiedy zacznie budowane być zaplecze północnej? |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
Ela, nie potrafię już z Tobą dyskutować dlatego ograniczę się do jednego pytania;
A kiedy stałby się istotny? Kiedy trybuny byłyby oddalone o 20, 30, 40 metrów? W Stuttgarcie wydaje się miliony euro żeby wyburzyć 2 części pięknego stadionu Mercedes-Benz Arena bo trybuny były za daleko (o szerokość bieżni). U nas nowy stadion buduje się z tak oddalonymi trybunami za dużo większe pieniądze. Proponuję jeszcze bardziej cofnąć się w czasie i piłkarzy leczyć niedźwiedzim sadłem i upuszczaniem krwi (przy zachowaniu dzisiejszych kosztów nowoczesnych terapii). ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja sie pytam dlaczego miasto miałoby wybierać operatora cateringu skoro cały stadion ma miec wynajęty Wisła? Więc to chyba Wisła powinna szukać operatora cateringu
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 09.09.2010 o godz. 12:17.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Przestańmy bić pianę tylko spróbujmy trzymać się faktów.
Temat odległości murawy od trybun dla mnie przestał istnieć, więc po co do niego wracać? Widać, że autor artykułu chciał zaistnieć w mediach (reklama firmy?). Mógł poczekać do meczu i na własne oczy sprawdzić, czy problem jest, czy go nie ma, a nie napinać się w mediach. Podobnie czepianie się szyb w toaletach uważam za chore, przecież od zewnątrz i tak nic nie widać. Po co tworzyć wydumane historie? Skupmy się na rzeczach istotnych, a te dla mnie to przede wszystkim elewacja, trybuna północna, telebimy i catering. To są rzeczy do rozwiązania natychmiast. P.S. Okrąglak faktycznie tam jest potrzebny jak diabeł w Częstochowie, z tym się zgadzam. Ale konia z rzędem dla tego, kto ma tak wprawne ucho, że potrafi wychwycić różnice w akustyce z okrąglakiem i bez... ![]()
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
A co dokładnie?
Bo ja się specjalnie przyglądałem i jedyne, co widziałem, to sekcje z umywalkami. No czego jak czego, ale akurat mycia rąk po sikaniu to ja się nie wstydzę. A i sikać jest milej, jak sobie patrzysz na Kałuży ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Kioski gastronomiczne powinny zostać zaliczone do przestrzeni sportowej i wyposażone przez inwestora, a operator obiektu, zatrudniłby firmę świadczącą usługi w gotowych już kioskach. Jeśli miasto nie ma kasy na wyposażenie, to powinno dać je Wiśle jako przestrzeń sportową w tym 1%, a Wisła na własną rękę szukałaby firmy, która sama je wyposaży i będzie świadczyć usługi. Tylko przy tym 2. rozwiązaniu, to Wisła wiele na tych kioskach nie zarobi, w przeciwieństwie do innych operatorów obiektów. |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|