The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 13:23
Czy macie jakieś informacje na temat preferencji kibicowskich komentatorów Polsatu i TVP? Mecze Wisły w Polsacie najczęściej komentuje Iwanow i generalnie obiektywnie ocenia Wisłę oraz poczynania naszych pilkarzy. Borek częściej Wisłę ganie niż chwali, ale to i tak nic przy Kołtoniu, który bardzo jara się Lechem, a Wisłę wręcz wyśmiewa (swoją drogą czasem klub sam jest sobie winien).

W TVP lubię jak mecze Wisły komentuje Szpakowski. Nie wiem darzy Wisłę jakąś sympatią, czy może nakręca się na meczu każdej polskiej drużyny, z reprezentacją na czele. Iwański to oczywiście "SZTIIILIIIIIIIIIIIIIIIĆ" i Szybkiej Piłce dość często krytykuje nasz klub za byle co. Nie przypominam sobie meczu Wisły relacjonowanego przez Patyrę, ale we wspomnianym powyżej programie z reguły dobrze mówi o Białej Gwieździe. Jeszcze niejaki pan Jasina - obiektywny gość, choć czaasem bywa monotonny.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.09.2010, 14:44
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...uj-sam,1529191

pomsta do nieba
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2010, 14:44
Borek z pewnością ma jakieś preferencje kibicowskie, jak każdy fan piłki nożnej, ale jest sprawiedliwy moim zdaniem. Na pewno nie jest kibicem Wisły bo praktycznie nigdy w Cafe Futbol Wiśle czasu nie poświęca. Ale jeśli już się zdarzy i za coś ją zgani to robi to słusznie. Kołtoń z kolei to chyba fanatyk Amici, jest w stanie podniecać się wszystkim co tylko się tam nie wydarzy, rozpływa się nad każdym. Co ktoś wspomni nazwisko jakiegoś piłkarza z Bułgarskiej to ten z miejsca ma wielokrotne orgazmy. Polityka transferowa? Fantastyczna, genialna, mądra. Peszko? Niesamowity, nieszablonowy, prawdziwy motor napędowy całej polskiej piłki. Lewandowski? W PL nie było takiego napastnika od stuleci, potrafi się przepchać, wypracować sytuację innym, sam strzela. Stilić? Och, ach. Facet nie zna umiaru.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
użytkownik 11060
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 08.09.2010, 15:24
Borek kibicuje Igloopolowi. Pykał w młodości na wyjazdy, a wiadomo, ze w tamtych czasach kto jechał to aniołkiem nie był. I tak mu zostało. Sympatyzuje na pewno z Jagiellonią, w jakimś tam wywiadzie się przyznał. Ale trzeba jasno napisać, ze bardzo dobrze komentuje i w czasie meczu nie dopierdziela wyimaginowanym wrogom tak jak robi to np. Kołtoń, te jego pokazywanie wyższości Lecha nad Wisłą faktycznie jest ciut niesmaczne.
WP
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.09.2010, 15:28
LAW napisał(a):Wyświetl post
Czy macie jakieś informacje na temat preferencji kibicowskich komentatorów Polsatu i TVP? Mecze Wisły w Polsacie najczęściej komentuje Iwanow i generalnie obiektywnie ocenia Wisłę oraz poczynania naszych pilkarzy. Borek częściej Wisłę ganie niż chwali, ale to i tak nic przy Kołtoniu, który bardzo jara się Lechem, a Wisłę wręcz wyśmiewa (swoją drogą czasem klub sam jest sobie winien).

W TVP lubię jak mecze Wisły komentuje Szpakowski. Nie wiem darzy Wisłę jakąś sympatią, czy może nakręca się na meczu każdej polskiej drużyny, z reprezentacją na czele. Iwański to oczywiście "SZTIIILIIIIIIIIIIIIIIIĆ" i Szybkiej Piłce dość często krytykuje nasz klub za byle co. Nie przypominam sobie meczu Wisły relacjonowanego przez Patyrę, ale we wspomnianym powyżej programie z reguły dobrze mówi o Białej Gwieździe. Jeszcze niejaki pan Jasina - obiektywny gość, choć czaasem bywa monotonny.
Też zauważyłem to, że Bożydar Iwanow dużo łagodniej ocenia poczynania Wisły aniżeli Borek czy Kołtoń. O ile jeszcze można znieść krytykę, która wypływa z ust Borka, bo nie jest taka mocna, to już jak słyszę wypowiedzi Kołtonia o Wiśle, to aż mu piana z pyska leci. Jeździ po Białej Gwieździe jak po burej suce. Choćby ostatnio, w studiu przed meczem z Szawle, gdy gościł wtedy Basałaja i Smude tak krytykował stadion przy ulicy R22, a jakoś nie słyszałem, żeby źle wypowiadał się o kartoflisku z Poznania, które jest jeszcze większym bublem, za podobne pieniądze, a nawet większe. Nie dość, że jedna trybuna jest całkowicie inna od 3 pozostałych, to jeszcze murawę tam muszą bez przerwy wymieniać. Fakt jest taki, że bardzo podnieca się Pyrami. Co do Szpakowskiego, to on raczej żyje każdym spotkaniem. Wiadomo, że najbliżej jego sercu jest Reprezentacja Polski, ale również, trzyma kciuki za wszystkie Polskie kluby w pucharach. Szpakowski też lubi piękny futbol i dlatego kibicuje też tym najlepszym zespołom na świecie, jak Barcelony, Manchestery i inne Intery: http://www.youtube.com/watch?v=7nzzk...eature=related . Nie znam upodobań Iwańskiego, ale jak komentuje, to nie tylko podnieca się w przypadku spotkań Lecha w Europie: http://www.youtube.com/watch?v=zdvcXMKVufg . Patyra i Jasina raczej należą do tych ludzi, którzy nie emocjonują się za bardzo.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.09.2010, 15:49
Rafał Patyra do Warszawy przywędrował z Krakowa, zagorzały Wiślak, nawet tego specjalnie nie ukrywa, ale robi to z wyczuciem...
Ostatnio edytowane przez Wrona : 08.09.2010 o godz. 15:51.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.09.2010, 16:21
Szpakowski - wiadomo, że Legionista.

Iwanow - Legionista.

Kołtoń - Lechita, ale bardziej przez to, że zna się z Rutkowskim. Od momentu, gdy dali mu robotę w Interii przestał tak mocno na Wisłę nadawać. Być może przez to, że Białoński jest jego szefem.

Kołodziejczyk - Wiślak.

Iwański - ciężko wyczuć, drze się na meczu każdej drużyny, ale jego popisy z meczy Wisła - Basel mówią, że jednak darzy Wisłę sporą sympatią.

Jasina - Legionista

Borek - ciężko go wyczuć.

Redakcja gazety wyborczej w 80 % Widzewiacy, w 100% antyWiślacy.

Ryczel - podobno Widzewiak.

To są moje subiektywne odczucia lub też zasłyszane informacje. Nie wiem na ile są one prawdziwe.
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2010, 10:54
Dzięki Panowie za ciekawe przemyślenia. Tak czułem z Patyrą, a i z nie wymienionym przez mnie Kołodziejczykiem z Rzeczpospolitej i Szybkiej Piłki.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.09.2010, 11:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...uj-sam,1529191

pomsta do nieba
http://www.uniquevisionstudio.com/blog/blog.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.09.2010, 13:06
http://majchrowski.blogspot.com/2010...onie-wisy.html

Jaki ten prezydent dobry...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.09.2010, 16:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://majchrowski.blogspot.com/2010...onie-wisy.html

Jaki ten prezydent dobry...
to jest mocne:

"Teraz obiekt przy Reymonta jest praktycznie gotowy. Prace, które trwają przy budowie trybuny zachodniej nie wykluczają rozgrywania meczów. Dotrzymałem więc danego słowa i zadecydowałem, by udostępnić go zawodnikom i kibicom natychmiast, gdy będzie to możliwe. "

A my się go ....a czepiamy...
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.09.2010, 18:21
Coroczne zestawienie klubów, mających najwięcej kibiców w Europie przygotowane przez SPORT+MARKT.

1. FC Barcelona 57,8 mln kibiców
2. Real Madryt 31,3
3. Manchester United 30,6
4. Chelsea Londyn 21,4
5. Bayern Monachium 20,7
6. Arsenal Londyn 20,3
7. AC Milan 18,4
8. Inter Mediolan 17,5
9. FC Liverpool 16,4
10. Juventus Turyn 13,1

W czołowej 20, brak tym razem Wisły. Wg. firmy SPORT+MARKT Wisła zanotowała spadek liczby kibiców z 9,3 miliona w sezonie 2005/06, do 4,6 miliona w sezonie 2009/10. Wisła porównywana jest z Realem Madryt (od 48,6 do 31,0 miliona) w tabelce spadków.

Dla zainteresowanych:
http://www.sportundmarkt.de/de/aktue...p-20-2009.html

i klikamy na "download"
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.09.2010, 22:59
http://www.weszlo.com/news/5546
Moim zdaniem po tym artykule cale weszlo powinno być na tym forum cenzurowane gwiazdkami.
Widać, że komuś przeszkadza iż Wisła się rozkręca i zaczyna grać w piłkę oraz grać piłką : )
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.09.2010, 23:04
Za to ze napisali prawde?

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.09.2010, 23:11
Jeśli dla Ciebie jest to sama prawda, to ja serdecznie dziękuję... Artykuł prześmiewczy i w stu procentach tendencyjny - zresztą z takim zamiarem napisany od samego początku do końca.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 10.09.2010, 23:19
Cytat:
Spóźniona interwencja Pawełka na czerwoną kartkę - kretynizm.

Spóźniona! Piłka wyłożona na środku boiska, a on że spóźniona!

Gratulacje że w ogóle zdążył do niej dobiec i zapobiegł straty gola. Bramka nie jest usytuowana na środku boiska, a bramkarz nie ma w dupsku silnika F16.
Że weszlo to ....y wiem nie od dziś, tyle tylko że dziś jebać będą Wisłę i wyśmiewać uraz Kurto, a jutro sobie upatrzę Jagiellonię bo znów sobie coś ubzdurali. Także z tego względu można na chłodno do nich podchodzić. Jedynym nieruszonym jest bodaj ŁKS. I oczywiście osoby posiadające u nich blogi, którzy poniekąd też im nabijają kasę z reklam na których złego słowa nie napiszą. Na tym się kończy ich rzetelność i odwaga.
Ostatnio edytowane przez element : 10.09.2010 o godz. 23:30.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.09.2010, 23:19
Już się boją Wisełki. A za tydzień mam nadzieje że wracaaaaaamy na Reymonta i bijemy Kielce po głowie. Weszło można czytać ale z przymrużeniem oka. Czasami wydaje mi się że te artykuły to piszą napinacze w komentarzach z interii czy z wp
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2010, 01:36
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5546
Moim zdaniem po tym artykule cale weszlo powinno być na tym forum cenzurowane gwiazdkami.
Widać, że komuś przeszkadza iż Wisła się rozkręca i zaczyna grać w piłkę oraz grać piłką : )
Drażni mnie, że większość użytkowników tego forum nie potrafi a) zdobyć się na chociaż trochę obiektywne spojrzenie b) śmiać się z samych siebie. Czy interwencja Pawełka była wielkim poświęceniem, czy kretynizmem - to jedno, ale piętnowanie głupoty w Wiśle - drugie.

Sprzedali całą obronę? Sprzedali. Kupili godnych następców? Nie kupili. No, to mają, co chcieli.
Mądrzy się Maciek i uderza w moralizatorskie tony? No, tak, tak. A czy coś gra? Daje z siebie wszystko? Już nie bardzo. Testowali kilkunastu bramkarzy i nie sprowadzili nikogo, kto zastąpiłby Pawełka? Si. Wymieniać głupie błędy dalej? W kolejnym temacie?

Komu przeszkadza, że Wisła się rozkręca? Warszawiakom? Legionistom? Poznaniakom? Rządowi? Żydom? Masonom? Z tego, co wiem, to Weszło! kpi ze wszystkiego i wszystkich - po równo. Czasem trochę nie słusznie, czasem trochę infantylnie lub głupio, ale nigdy stronniczo.

I jeszcze jedno - to Wisła się rozkręca? Zaczyna grać w piłkę? Ale od kiedy? Po czym to wnioskujesz i do czego porównujesz?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.09.2010, 03:42
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Z tego, co wiem, to Weszło! kpi ze wszystkiego i wszystkich - po równo. Czasem trochę nie słusznie, czasem trochę infantylnie lub głupio, ale nigdy stronniczo.

Może nie tyle kpi co nie prowadzi polityki głaskania po jajkach jak 99% naszego rynku prasowego dotyczącego sportu. Warto było poczytać ten portal chociażby za wyszydzenie Miklasa, Trałki i jego leżenia, a potem tekstu, ze weszło nie jest konstruktywne w związku z tym czy Jopa, Leo, Smudy albo Górnika Zabrze. No, bo jak można pytać tak beznadziejnych piłkarzy (porównując potencjał ludzki i finansowy do wyników - jesteśmy chyba najgorsi w Europie i w czołówce świata) o formę, zainteresowania, opinie. Trzeba im jechać.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.09.2010, 04:02
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Z tego, co wiem, to Weszło! kpi ze wszystkiego i wszystkich - po równo. Czasem trochę nie słusznie, czasem trochę infantylnie lub głupio, ale nigdy stronniczo.
A to dziwne co piszesz, bo zawsze uważałem tą stronę pro Wiślacką Serio tyle lat głaskania i klepania naszej drużyny po tyłku, czułem się tam prawie jak na TWSD.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 11.09.2010, 10:42
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A to dziwne co piszesz, bo zawsze uważałem tą stronę pro Wiślacką Serio tyle lat głaskania i klepania naszej drużyny po tyłku, czułem się tam prawie jak na TWSD.
Bo przez długi czas nasza głupota organizacyjna była nieporównywalnie mniejszą przeszkodą w prowadzeniu klubu niż bieda z nędzą w większości innych klubów. Teraz przyszło nam zapłacić za wieloletnie błędy, w ostatnim okresie popełniliśmy kolejne, a do tego nasz budżet wcale nie powala na kolana połowy ligi.
Odpowiedz cytując
Tommy Johnson
Junior Member

Stary 11.09.2010, 12:00
My sie jaramy naszymi stadionami, a popatrzcie na to http://www.fc-sheriff.com/eng/club/stadium
W takim kraju jak Moldawia to jest niesamowite osiagniecie, a to ze w Polsce w koncu doczekalismy sie kilku pozadnych stadionow to tylko wstyd i tyle, ze po 21 latach od upadku komunizmu dopiero teraz cos sie w tej kwestii ruszylo. Jak tak dalej pojdzie to za jakies 20-30 lat uda nam sie zdobyc gwarantowane miesce w Lidze Mistrzow...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 11.09.2010, 12:18
Tommy Johnson napisał(a):Wyświetl post
My sie jaramy naszymi stadionami, a popatrzcie na to http://www.fc-sheriff.com/eng/club/stadium
W takim kraju jak Moldawia to jest niesamowite osiagniecie, a to ze w Polsce w koncu doczekalismy sie kilku pozadnych stadionow to tylko wstyd i tyle, ze po 21 latach od upadku komunizmu dopiero teraz cos sie w tej kwestii ruszylo. Jak tak dalej pojdzie to za jakies 20-30 lat uda nam sie zdobyc gwarantowane miesce w Lidze Mistrzow...
Heh, nie rozumiem, czemu takie kraje kojarzą wam się z obornikiem. Słyszałeś o nowej stolicy Kazachstanu? O tym, co teraz tam się buduje? Jeszcze niedawno w podobny, arogancki sposób wypowiadano się o Rosji.

To, że nam się wydaje, że jesteśmy biedni, ale będziemy bogaci i wszystko przyjdzie samo, to bzdura. Japończycy zbudowali swoją gospodarkę przeogromnym wysiłkiem i są do pracy przyzwyczajeni, my, jesteśmy zbyt leniwi, zbyt zadowoleni, żeby więcej i ciężej pracować.
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2010, 20:55
Oglądam Lige+ i redaktor realizujący skrót z meczu Wisła Korona niejaki Laboga mówi coś w stylu "Wisła przystapiła do meczu z Koroną w składzie identycznymjak w kompromitującym meczu w Białymstoku". Kompromitującym, rozumiecie ? Gość poprostu z choinki się urwał albo poprostu meczu nie widział. Powinien sobie dodać przed nazwiskiem literę "O".
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.09.2010, 10:13
Ciekawy wywiad z naszym trenerem. Widać, że bardzo liczy na zimowe okienko:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Stary 23.09.2010, 19:37
http://www.igol.pl/article,26018.html

Artykuł o szansach na tytuł mistrzowski z Wisłą w tle.

A w temacie weszło, trudno się nie zgodzić z tym, że Wisła dała ciała w letnim okienku transferowym, niestety w tym przypadku autor myślał tak długo o tekście, że zapędził się zbyt głęboko i w efekcie odkrył niezmierzone pokłady swojej głupoty. Krytykować można zawsze, ale należy zachować rozsądek i szacunek dla tych o kim sie pisze, bo w końcu nikt nie będzie chciał tego autora czytać...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.09.2010, 10:17
Gregor 82 napisał(a):Wyświetl post
http://www.igol.pl/article,26018.html

Artykuł o szansach na tytuł mistrzowski z Wisłą w tle.

A w temacie weszło, trudno się nie zgodzić z tym, że Wisła dała ciała w letnim okienku transferowym, niestety w tym przypadku autor myślał tak długo o tekście, że zapędził się zbyt głęboko i w efekcie odkrył niezmierzone pokłady swojej głupoty. Krytykować można zawsze, ale należy zachować rozsądek i szacunek dla tych o kim sie pisze, bo w końcu nikt nie będzie chciał tego autora czytać...
Co do weszlo to Twoje, bylo nie bylo, trafne uwagi a propo ich komentarzy i artykolow, i tak do nich nie trafiaja. Bywam na ich stronie i nie raz juz pisali ze nie interesuje ich Nasza (czytelnikow) opinia o ich wypocinach, bo Oni ten portal sobie dla zabawy stworzyli i pisza co chca i nikt nie musi sie z Nimi zgadzac. Zreszta raz w dosyc mocnych slowach powiedzieli ze jako komu sie nie podoba to co Oni pisza to niech s........ Wiec gadka z nimi to jak walenie glowa w mur. Ale nie pwoiem czasami trafnie co nieco opisza.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 09:44
Takie dwa kwiatki z ostatnich wydań gazet:

Tytuł po Lechii w Gazecia Krakowskiej: Wisła Kraków: radość Piotra Małeckiego http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...iego,id,t.html

oraz teksty pod znamiennym tytułem ,, Wisła wturlała się do ćwierćfinałów - który jest szczytem obiektywizmu pana Piotra Jawora , kończący się podaniem ilości widzów - 6,5 tys http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...iercfinal.html gdzie oficjalne dane z kołowrotów mówią - Widzów: 7 300
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.10.2010, 21:16
Piotr Malecki to mój wykładowca na PK
heh, ale fail
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.11.2010, 20:15
w czwartek od 12 55 transmisja z przed derbowej konferencji trenerów http://www.malopolskatv.pl/4-xiprzed-derbami-krakowa/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów