|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Masz chyba jakiś specjalny tv
Doping na ekranie był tragiczny i pewnie tylko w tv, ale to już stała tradycja polskiej tvp.Między piętrami na prostej są loże na całej długości? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Więc moje wrażenia z drugiej bytności na stadionie w ostatnim czasie.
O elewacji nie pisze bo wiadomo , zresztą ciemno było nikt na to nie patrzył. Wejście- godzine przed meczem - bez kolejki .Kołowrotki jak dla mnie mega wąskie- naprawdę więksi/szersi muszą lekko bokiem wchodzić. Wnetrze - bez zastrzeżeń. Kioski 2 czy 3 - kanapki z szynką lub serem po 5 zł, cola , kawa po 4,5 zł.Nic cieplego nie było. Ubikacje - nie byłem ale znajomi twierdza że ok., trybuna wschodnia pietro- to tak jak kiedyś pisałem wrażenia z widoku na murawę-bajka.Żeby nie było tak super jak w 6 osób nie małych osób siedzieliśmy obok siebie to szału z miejscem nie było.Wygodnie nie usiądziesz , jest ścisk i tego nie da się ukryć. Barierki okazują się dość dobrym pomysłem,wcale nie przeszkadzają wręcz sa pomocne dla dzieciaków czy starszych osób ( lub zmęczonych % party ) Niestety barierki sa liche - parę silnych szarpnieć i można je wyrwać.Ławki rezerwowych - mam nadzieje tymczasowe - nawet nie nadaja się do komentarza- jakaś A klasa. Łapacze piłek za bramkami- mimo że zielone i rzucajac sie w oczy nawet mi nie przeszkadzały ale byli tacy co narzekali. Najgorsze to te konstrukcje pod telebimy- naprawdę potężne. Brak telebimow będzie caly czas powodował zwrażenie prowizorki i braku wykończenia . Opuszczenie stadionu- szybko i sprawnie. W porównaniu z opuszczaniem starego R22 gdzie wychodziło się przy kilkunastu tysiącach bardzo długo- tym razem zabrało nam to góra 2-3 min - różnica znacząca
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 08.09.2010 o godz. 08:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No to pisz to o co Ci chodzi, a nie opowiadaj o "REWELACYJNEJ akustyce w TV".
Też zawsze uważałem, że ten stadion będzie miał prawdopodobnie znakomitą akustykę. Niemniej z relacji z TV nijak nie dało się tego potwierdzić.
Ostatnio edytowane przez rav : 08.09.2010 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Siatki za bramkami, no właśnie, one zostaną zielone? Czy to tylko taka prowizorka na kadrę? Wg mnie o wiele lepiej prezentowałyby się czarne. Ewentualnie można by pomyśleć o barwach wiślackich (np. czerwonych), a nie wiem czy to nie wyszłoby zbyt pstrokato...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
A stadion wrażenie robi super (widziałem tylko w tv). |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja siedziałem na G. Po meczu chciałem się dostać w okolice Czarnowiejskiej. O ile na początku spacer Reymana przebiegał sprawnie, to przy jej końcu niestety się zaklinowało trochę, bo panowie policjanci zorganizowali tam sobie parking zajmując prawie połowę szerokości ulicy. Mam nadzieję, że to było rozwiązanie tymczasowe bo rzeczywiście przy większej ilości ludzi robi się w tym miejscu niepotrzebny korek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tej pory na D były chyba czarne właśnie i jak widzisz, nawet ich nie zauważałaś. Nie wiem czy jest to wymóg konieczny czy tylko udogodnienie dla kibiców, żeby im piłki po głowie nie latały...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Patrzac zza bramki zielone siatki i slupki nie przeszkadzaly,nawet fajnie sie zlewaly z murawa..natomiast w trasmisji TV strasznie razily po oczach..zbyt oczojebne..powinny byc czarne..takie żeby nie bylo ich praktycznie widac!
|
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Offline |
|
Ławki pochodziły z boiska treningowego i są tymczasowe. |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Co do akustyki - dźwięk na pewno będzie uciekał dziurą z okrąglakiem ale i tak wydaje mi się, że przy 4 trybunach będzie lepiej niż na Legii. TVP jest niemiarodajne jeśli chodzi o transmisje, a reprezentacja jeśli chodzi o doping. Trzeba zaczekać do pierwszego meczu Wisły i wziąć poprawkę na fakt, że są tylko dwie trybuny usytuowane prostopadle, a nie równolegle. Co do skyboksów - z 1 rzędu nie widać, co fajnie może być widoczne na zdjęciach (wolne miejsca w 1 rzędzie na balkonach, a zajęty cały drugi rząd). Zresztą z jakiegoś powodu panowie Lato, Majchrowski, Basałaj siedzieli w drugim rzędzie, a nie - jak nakazuje logika - w pierwszym. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie mogę się doczekać Korony
Będzie miazga ... |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Witam!
Po dotychczasowych opiniach wchodziłem wczoraj na stadion z pewną dozą nieśmiałości. Jednak z każdym kolejnym krokiem czułem się coraz lepiej. Po pierwsze przepustowość kołowrotów - zadowalająca. Po drugie wykończenie wnętrza C - niezłe choć szału nie ma. Po trzecie wejście na E24 - zostałem zmiażdżony. Siedziałem dość wysoko ale widok znakomity. Drażni niewykończenie samej góry trybuny (byle jak rozpięta siatka ogrodzeniowa). Akustyka pierwsza klasa - choć zawdzięczamy to głównie kibicom z narożnika. Barierki absolutnie nie przeszkadzają. Siedzenia nieco wąskie - ale zawsze miałem wielką dupę ![]() A teraz zastrzeżenia: widać, że stadion robiony po kosztach - spłuczki w toalecie już pordzewiałe, kilka kranów nieczynnych (ogólnie wydaje mi się, że jest trochę tłoczno w WC). I najgorsza sprawa - szyby wokół wejścia na sektor - po meczu już dwie były potłuczone przez jakiś debili w drobny mak. Podsumowanie - należy naciskać o jak najszybsze dokończenie i odpowiednie wykończenie naszego stadionu oraz zadbać o jego wypełnienie. Jeśli na meczu będzie komplet - przyjezdni zostaną wbici w murawę naszym dopingiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
mecz w TV oglądało się swietnie, stadion prezentuje się naprawdę ładnie i nowoczesnie, jednak strasznie raziły w oczy siatki za bramkami - kolor tragiczny (kto wpadł na pomysł jaskrawo zielonych siatek?!).
Trzeba cos zrobić, żeby to zmienili - mam wrażenie, ze wystarczy zmienić ich kolor na czarny/niebieski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
mecz niestety w TVP ogladalem, i oni chyba specjalnie wyciszyli trybun. Na poczatku przez jakies 3 min bylo na prawde super slychac. Potem polecialo "jebac PZPN" i od tego momentu trybuny zostaly wyciszone, takie mialem przynajmniej wrazenie...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mam pytanie do tych co byli na meczu i nie tylko. Czy kamery telewizyjne na trybunie zachodniej były ustawione już w docelowych miejscach? Tzn. chodzi mi przede wszystkim o kamerę główną pokazującą mecz, ustawioną na środku sektora. Były kiedyś obawy że widok na trybunę wschodnią będzie jej zasłaniać konstrukcja telebimu.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wczoraj przejeżdżałem rekreacyjnie rowerem koło stadionu (w poszukiwaniu szamanów z wuwuzelami) i naprawdę wielkie wrażenie robi NASZ stadion. Jest jaki jest (jak poniemiecki schron z czasów pierwszej wojny światowej), ale jak znajdzie się w jego pobliżu 33 Tys. Wiślackich kibiców... Bajka! Trochę mnie śmieszą te jadłodajnie na wschodniej, ale lepsze to niż spacer po żarcie do najbliższej knajpy :]
Siatka za bramkami. Kto do k. nędzy wymyślił sobie zielone siatki na naszym stadionie. 3ba było zostawić stare, one przynajmniej nie przyciągały do siebie uwagi tak jak te nowe. Mam nadzieję że wymienią je, albo deszcz je wybieli. nivy taki mały szczegół, ale na naszym stadionie są tysiące takich nie doróbek, rzeczy które pasują do siebie jak pięść do oka bądź ich nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Ciekawe, czy koledzy z "gorszego" rządu zaczęli mu się skarżyć po meczu. ![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Popatrzcie
![]() Szyby które zaznaczyłem na czerwono to chyba ...męska toaleta. Szedłem ulicą Reymana i wydawało mi się, że widzę tył faceta który stoi i robi to co każdy gdy dużo pije ! Prawy dolny róg to chyba umywalka. Z miejsca z którego robione jest zdjęcie nie widać miejsca przed którym się staje. Stojąc jednak na wysokości Reymana od strony 3 maja wydawało mi się, że oglądam dokładnie co robią faceci w toalecie Wiele rzeczy mogę zrozumieć bo wiem, że to "plac budowy" ale jeśli to co widziałem to prawda to mamy do czynienia z wtopą stulecia
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 08.09.2010 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Czy tak? |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie bylem, ale bylo wczesniej mowione ze nie byly, byly nizej bo w miejscu gdzie bedzie stala kamera (to samo co na starym C) jest rusztowanie pod daszek, wiec kamery byly kilka rzedow nizej, a gdzie? pewnie przy wyjsciach z korytarzy badz troche wyzej
EDIT: a do okraglaka z glownej trybuny to podziemiem sie bedzie chodzilo?
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 08.09.2010 o godz. 12:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ah jak pięknie prezentuje się elewacja na tym zdjęciu z poprzedniej strony...
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Raczej nie było to docelowe miejsce dla kamer. W tv była dość nisko ustawiona, pewnie to sprawka TVP.
Generalnie stadion robi ogromne wrażenia. Ma świetny klimat. Niestety w transmisji doping wydawał się słaby. pewnie zaszaleli i ustawili mikrofony na zachodniej. Jedyne co mi się nie podoba to siatki za bramkami. Zielony kolor jest obleśny i kompletnie nie pasuje. Niech coś z tym zrobią, dawniej wyglądało to o wiele lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|

|
||||||