|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Wewnątrz stadion jest ogromny..Konstrukcja pod telebimy jak i one same tez beda wielkie!Z perpsektywy starego E, stadion fajnie domkniety z wszystkich stron..akustyka dobra, wystarczylo kilkadziesiat gardel z luku jak cos zapodalo, to pol stadionu sie od razu podlaczalo! Tych 17 metrów nie widac,aczkolwiek nie wiem jak z perspektywy dawnego C..Jesli uda sie jakos ladnie wykonczyc elewacje, bedzie mega zajebisty! Na Reymana pasuje zrobic dwukierunkowy ruch=do lamp w lewo za lampami w prawo, bo lekkie zamieszanie sie zrobilo! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Z tym, że trzeba obiektywnie stwierdzić, że ocenę zawyżyła południowa. Gdyby nie oni, byłoby raczej cienko. Na wschodniej dużo rodzin i pikników, którzy poprzyjeżdżali tylko na reprę i nawet wstać im się nie chciało. I ciągle ktoś.mi krzyczał za plecami "siadaj!" ![]() Dlatego - duży szacun dla ekipy z południowej! Jeszcze jedna uwaga, szalenie istotna: Panie i Panowie, skończyło się sranie po krzakach. Trzeba będzie mocno spiąć pośladki, żeby zapełnić ten stadion jak będzie gotowy. Inaczej nie będzie to wyglądało zbyt dobrze. To po prostu kolos w porównaniu z tym, co mieliśmy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co do dopingu to byłem dumny z krakowskich kibiców jak usłyszałem po raz pierwszy równo z muzyką zaśpiewany hymn Polski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stadion nawet ładny bo oko stęsknionego za stadionem kibica pozytywów szuka ! Po dłuższym oglądaniu jednak nie sposób nie zauważyć licznych fuszerek budowlanych, szczególnie oszczędnościowo-materiałowych. Malowanie elewacji zewnętrznej konieczne bo wygląda ona jakby miała już ze 30 lat ! Jak na niej zawiśnie jeszcze zdjęcie Majchrowskiego w więziennym garniturku i za kratami to stadion nasz będzie piekny !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic dziwnego, że nie słyszałeś nic po otwarciu okna. Nie ryknęliśmy przecież ani razu choćby na 50% naszych możliwości. "Naszych" bo ludzie byli nie tacy jak trzeba.
Fajny ten stadion. Byle do meczu z Koroną! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wszystko ze stadionem ok
... tylko smiesznie wyglada toaleta od strony al. 3 maja .... Stojąc w kolejce można "podziwiać" ludzi korzystających z pisuarów .... mam nadzieje, ze to zostanie poprawione bo smiesznie to wyglada... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
moje wrażenia z E26 - świetny widok z każdego miejsca tej trybuny, zarówno z najwyższych miejsc jak i przy samej krawędzi balkonu. Razi trochę ten beton wystający tu i ówdzie. Fajnie, że są barierki przy każdym rzędzie - można się oprzeć jak ktoś się zmęczy i nie trzeba siadać - korzysta na tym ogólny doping. Widać było na każdym kroku, że to prowizorka - ale jednocześnie gigantyczny potencjał.
Chętnie bym się dowiedział jak wyglądało wejście na sektory w ostatnich momentach przed meczem - ja przyszedłem spooro przed czasem, a spiker podawał, żeby wchodzić i robić miejsca następnym, czyli jakieś zatory były. Jak dla mnie trochę za małe te kołowroty - miałem torbę naramienną i mi ją "wciągnęło", mimo, że miałem ją przy ciele. Boję się myśleć jak będzie wyglądało wejście naprawdę "dużej" osoby... Przy wychodzeniu kiepsko - nie wiem czemu, ale jak sobie wyobraziłem sytuację zagrożenia, gdy tymi klateczkami schodowymi trzeba nagle ewakuować cały stadion to jedyne co mi przychodziło do głowy to istna masakra ... ale może to był tylko taki moment... Jeszcze takie moje przemyślenia - śmieszne, że wejście na vip jest na środku stadionu, od strony wąziutkiej ul Reymana. Jak mówię, nie byłem w momencie największego "kotła", ale jeśli wejścia się korkują to nie wyobrażam sobie eleganckich vipów przebijających się przez te tłumy wściekłych kibiców - ani pieszo, ani autem(niby jak miałoby przejechać Jedna rzecz zrobiła na mnie olbrzymie wrażenie - bardzo dobra jakość nagłośnienia. Dźwięk płynący z głośników był naprawdę świetnej jakości i głos lektora czy muzyka były bardzo wyraźne. Tylko czekać na otwarcie całego stadionu. No i te wykończenia .... ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]() Ci, co korzystają z pisuarów, mają widok na Kałuży ![]() Od razu się lepiej sika ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A jak z "podziałem" starego C - mając bilet na część dolną można było wejść na piętro i na odwrót ?
Przepraszam jeśli było na ten temat mówionie, ale mogłem przegapić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W telewizji stadion prezentuje sie wysmienicie, przy nim bylo mi obojetne jak zagra repra bo i tak sie mecz dobrze ogladalo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
leci powtorka meczu na TVP KRAKOW (TVP INFO)
od srodka prezentuje sie super, w tv jeszcze lepiej ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A w ogóle to stadion w środku Detale oczywiście trzeba dopracować (widać brak ręki gospodarza), ale widoczność, krzesełka, komunikacja OK. Ten stadion to twierdza i sam w sobie robi atmosferę. Nagłośnienie z pesrspektywy starego C - bomba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Musze powiedziec ze mecz ogladalem w TV i wrazania sa super.
balem sie jakw tv bedzie wygladala sprawa odleglosci C od murawy a tu zonk.....praktycznie ma sie wazenie ze nie ma zdanej odleglosci,a to jest 17 m..moze dlatego ze trybuna jest duzo ostrzej niz stare C nachylona a murawa byla obnizana akustyka cudo-slychac nawet gadki kibicow w tv przed meczem,a doping nawet jak na repre dobry nowe C a tv wygladlo elegancko ,jak stadiony w Anglii naprawde robi wrazenie ,no i wylada to dosc masywnie ,ma sie wrazenie ze stadion jest ogromy jedneym slowiem wyczekalismy sie jak nikt na swoj stadion ale juz niedlugo pierwszy mecz ciarki mam na plechach jak pomysle o 34 tys ludzi ,wieczornej porze i dopingu na D cos pieknego ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja również podziele się swoimi spostrzeżeniami.
Na +: + zupełnie nowa jakość.. jak by nie ten stadion robi to wszystko wrażenie + murawa prezentuje się jak na pierwszy mecz na prawdę świetnie + wydaje mi się, że dobra akustyka Na -: - siatki za bramkami a raczej to ogrodzenie. Nie wierze, ze w XXI wieku nie ma sposobu by zrobić je bardziej dyskretnie. Szczerze mówiąc wyglądają jak ogrodzenie na boisku szkolnym - ławki rezerwowych wyglądają jak jakiś przystanek autobusowy gdzieś na wsi |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Stadion fajnie się prezentuję... byłem na E 16 (chyba) i jestem psychicznie wykończony... to nie dla mnie....zwiedziłem, pooglądałem i wracam na "stare śmiecie"... NA SIEDZĄCO SIĘ MĘCZĘ !!!!! i patrzyłem z zazdrością na sektor G plując sobie w brodę że dałem 50 zł za takie męki.... nie wiem jak to będzie w lidze ale mam nadzieję że będzie więcej kumatych ludzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Stadion po prostu gniecie jaja!
Wchodząc na trybunę dech zapiera w piersiach. Coś niesamowitego. Widocznosc z górnego piętra starego C jest kosmiczna. W ogóle nie widac ogległosci trybun od lini bocznej. Akustyka super. Witaj Europo! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
wlasnie.. myslalem ze tylko ja to zauwazylem.. ta siatka mi sie wydawala zbyt ciezka, taka gesta.. nie miala w sobie takiej lekkosci, wiekszej dyskrecji..
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrzac teraz na powtorke meczu, to troche slabo jest oswietlona trybuna C, gornego pietra praktycznie nie widac,a przydaloby sie przynajmniej tak jak na Legii..
No i ten beton miedzy pietrowymi trybunami, koniecznie musi zostac pomalowany(na niebiesko?) podobnie jak dół D i E! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wszystko juiz zostalo powiedziane. Jest lepiej niz na pewno wiekszosc sie spodziewala i spoko bo zawsze to milej rozczarowac sie pozytywnie. Ja siedzialem w pierwszym rzedzie na bakonie i w sumie to nie wiem czy tam nie powinno byc jakis barierek zamiast napisu: "nie wychylac sie"
, a na pewno powinny byc jakies haki zeby flagi powiesic to by fajnie wygladalo tak jak Angole zawsze obwieszaja balkony flagami na reprezentacji.Doping bez rewelacji jak to na kadrze. mlyn w sumie maly - byl dobry moment w drugiej polowie. Prawdziwa proba na Koronie. Byle do 17-ego. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czy specjaliści, którzy doktoryzowali się na odległości linii bocznej od trybun byli wczoraj na meczu ? Jesli tak. To jakie wrażenia ?
Nowo oddana Trybuna wschodnia jest świetna. To przeskok cywilizacyjny do całkiem innego świata. Komfort ogladania i widoczność niesamowita. Pomimo stromych trybun linia boczna boiska bardzo blisko. Wnętrze trybuny ogromne, wygodne, toalety zaraz po wyjściu z trybuny, na gastronomię jak widać przyjdzie czas chociaż sprzedawano jakieś chipsy. Zdjęcia nie oddają kompletnie tego co się widzi na żywo. Rewelacja. Na godzine przed meczem mozna było spokojnie i szybko wejść na stadion. Nowa era nastaje przy R22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ogladalem mecz w tv i mówiac szczerze bylem pełen obaw jak bedzie sie prezentował stadion z trubunami od boiska o 17 m i jak zobaczylem to bylem w totalnym szoku
owej odległosci prawie sie nie wyczywało, widok naprawde imponujący, akustyka byla swietna, byly tylko 2 minusy.pierszy - brak telebimu i drugi ten beton za bramkami który wygladał niezbyt atrakcyjnie ogólne wrażenia bardzo fajnie a STADION po wykonczeniu bedzie budził podziw, uwierzcie mi![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na ten beton wewnątrz to powinni wpuścić graficiarzy Wiślackich i tanim kosztem by się sprawę pięknie załatwiło...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A więc moje wrażenia. Przede wszytskim pal licho już ta elewację. Niech kasę wyłożą na zrobienie kiosków gastronomicznych bo tego najbardziej brakuje!! Byłem na starym C na górnej trybunie. Wejście 1,5h przed meczem (bez żadnej kolejki). Pierwszy pozytyw to toalety, dobra lokalizacja, zaraz po zejściu z sektora. Widok, bardzo dobry. Aż strach pomyslec jaki byłby jakby trybuny były bliżej!! Akustyka, zajebista!! To czego większość się tak bardzo obawiała a więc barierki duuuuży plus!! Chociaż ich wykonanie to totalna amatorka...Bardzo duże te telebimy, a raczej stelaże. Nie do pomyślenia jest fakt że mozna taką trybunę otworzyc bez kiosków gastronomicznych!!!! Nawet to jedno stoisko z byle czym było oblegane!! To musi zostac zrobione. Stadion jest w środka naprawdę świetny, szkoda że jest okrąglak bo bryła nei jest zamknięta.
Ogólnie wrażenia zajebiste, ale widac że repra nie gości za często w Krakowie. Nie ma jeszcze automatyzmu w przyśpiewkach, często byla cisza. Ale jak dla mnie repra może grac sobie po Warszawach czy Chorzowach. Dla mnie prawdziwe kibicowanie to mecze Wisły!! Tak sobie wyobraziłem Wisłę w LM, Lampard i Drogba na rozgrzewce na wyciągnięcie ręki, Gerrard strzela z wolnego....i wszystko na tak pięknym stadionie....rozmarzyłem się |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W dniu wczorajszym wszystkie braki tego stadionu rozdmuchiwane do potęgi n-tej w prasie i na forum musiały ustąpić REWELACYJNEJ akustyce w TV. Stadion podczas transmisji telewizyjnych juz teraz prezentuje sie świetnie zas doping ( biorac pod uwage stosunkowo niewielka liczbe kibiców spiewajacych) jest nie do opisania. Dla mnie ten mecz pokazal jedno - ten stadion mimo swoich wad jest obiektem z duszą i bedzie pieknie promował Kraków w Europie przy kazdym waznym meczu Wisły w pucharach. Teraz pozostaje czekac na budowę klubu piłkarskiego z prawdziwego zdarzenia .Zatem panie Maaskant do pracy ! Życzę z całego serca powodzenia !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To żart, rozumiem? Dźwięk był taki, jak by mikrofon efektowy zamontowali "Szpakowi" w d.... W telewizji doping brzmiał beznadziejnie. Masz wątpliwości? Porównaj z transmisjami c+ z nowego stadionu Legii. To przede wszystkim wina TVP, która prawdopodobnie zbierała głos z trybuny zachodniej - o ile w ogóle go zbierała, bo możliwe że dźwięk stadionu pochodził tylko z mikrofonu komentatorów. Ale też dźwięk byłby zupełnie inny, gdyby był oddany cały stadion...
Ciekaw jestem wrażeń odnośnie widoczności od osób z dolnego piętra trybuny wschodniej. Jak mówiłem kilka miesięcy temu - z górnego piętra widoczność jest najwyższej światowej jakości. A był ktoś w skyboksach? |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Panowie a jak z wejściem na stadion? Kołowrotki dały radę? Długo to trwało?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...lia_1_2/39868/
Ktoś tam jednak siedział. |
|
|