The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2010, 20:19
Elegancko się prezentuje stadion,ładnie doping niesie. Dach robi swoje.

Ten beton za bramkami trochę średnio wygląda.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
andej
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 07.09.2010, 20:25
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nie offtop, stadion w tv naprawdę prezentuje się świetnie. Szkoda że cienie są ... miało ich nie być.
Też obserwowałem cienie zawodników i cienie nie występują kiedy jest na środku boiska. Im dalej od środka tym cień jest intensywniejszy
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.09.2010, 20:26
Wogóle niewidć tv tych 17m odległości, fajnie się prezentóje nowe C.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.09.2010, 20:30
Co do cieni - oświetlenie musi zostać poprawione, to nie ulega wątpliwości. Jest źle ustawione, na pałę bez testów i widać efekty.
Straszy niestety konstrukcja pod telebim. Ciekaw jestem jak zaskoczeni będą kibice na wschodniej, gdy zobaczyli, że nic do jedzenia czy picia nie kupią...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.09.2010, 20:31
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Co do cieni - oświetlenie musi zostać poprawione, to nie ulega wątpliwości. Jest źle ustawione, na pałę bez testów i widać efekty.
Straszy niestety konstrukcja pod telebim. Ciekaw jestem jak zaskoczeni będą kibice na wschodniej, gdy zobaczyli, że nic do jedzenia czy picia nie kupią...
może wiedzieli i kanapki z domu przynieśli...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.09.2010, 20:32
Jak pięknie prezentuje się puste miejsce pod telebim. Dziękujemy, prezydencie ;]
Powód: wybaczcie, PiotrG mnie wyprzedził.
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 07.09.2010 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.09.2010, 20:40
Stadion wymaga jeszcze dopieszczenia detalów. Moim zdaniem bardzo korzystna byłaby delikatna iluminacja okrąglaka, która ładnie by go wyeksponowała i może w jakimś sensie zrekompensowała brak narożnika. Co do reszty nie jest źle. Jak dojdzie telebim i jakieś flagi na betonie za bramkami będzie elegancko
What's new?

Odpowiedz cytując
dario.h
Junior Member

Od: 09.2003

Stary 07.09.2010, 21:08
W telewizji nasz stadion wygląda na prawde przyzwoicie. Jak jeszcze pojawią sie telebimy...cały zostanie obwieszony Wiślackimi barwami...ryknie doping.....myśle że wielu będzie nam zazdrościć takiego domu!...teraz czekam na pierwsze opinie tych co byli na meczu i żywo przekonali sie o widoczności i zaletach oraz wadach naszego stadionu.
Odpowiedz cytując
Pawko
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.09.2010, 21:16
stadion w tv jak zauważyli poprzednicy wygląda super, zwłaszcza podoba mi się przejście z piętrowych trybun wdłuż lini to jednopoziomowych za bramkami co wygląda super ;]
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.09.2010, 21:25
Stadion fajnie wygląda. Beton od wewnątrz zostanie zasłonięty reklamami, telebim predzej czy później zakupią. Straszą tylko błyszczące puste miejsca które aż biją w oczy szczególnie na parterze no i ławki rezerwowych.
Co do kibiców w kotle to szkoda że zabrakło trochę repertuaru reprezentacyjnego i było można słyszeć typowo wiślackie przyśpiewki co nie przystoi na reprezentacji
Czekam na wpisy osób obecnych na meczu
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.09.2010, 21:26
Nie minęły 3 minuty od końcowego gwizdka a trybuna wschodnia w 85% pusta ( znaczy, widownia ). No jednak przepustowość w stronę wyjścia prezentuje się całkiem sympatycznie

@crazykaro - zgadzam się w 100%. Repertuar naszego młynu ostatnio mnie rozczarowuje. W Łodzi były beszty, tutaj przyśpiewki klubowe :/
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 07.09.2010, 21:36
To prawda, stadion wygląda pięknie - jakbym oglądał jakie ćwierćfinały LM, naprawdę! Niby tylko ponad 30 tysięcy miejsc ale wygląda naprawdę świetnie! Wyjęty z ligi włoskiej czy hiszpańskiej ? Apetyty rozbudzone, teraz tylko CIERPLIWIE poczekać AŻ wszystko zostanie ukończone, rozwiesić transparenty, umeblować nasz dom - będzie pięknie Przychodźmy regularnie na mecze, dajmy zarobić klubowi!!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.09.2010, 21:44
Chciałem zauważyc, ze kołowroty chyba jednak maja super szybka przepustowość kibiców...
o 20 jeszcze wschodnia była praktycznie pusta, a za poł godziny juz pełna...
jak to mozliwe?przeciez kołowroty miały przepuszczac 12tys kibicow w ciagu 3h
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.09.2010, 21:47
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Chciałem zauważyc, ze kołowroty chyba jednak maja super szybka przepustowość kibiców...
o 20 jeszcze wschodnia była praktycznie pusta, a za poł godziny juz pełna...
jak to mozliwe?przeciez kołowroty miały przepuszczac 12tys kibicow w ciagu 3h
Nie wiem po czym wnosisz, że o 20 wschodnia była pusta. Jeśli po przedmeczowych wywiadach, to one były nagrywane gruuubo wcześniej. Poza tym między kołowrotami a widownią jest jeszcze całe zaplecze - tam już było bardzo dużo ludzi.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.09.2010, 21:56
Zobaczymy co powiedzą Ci co byli na meczu. W TV stadion wygląda elegancko, chociaż trybuna C, mimo sprzedania prawie wszystkich biletów wydawała się pustawa w niektórych miejscach. Ciekawe skąd ten efekt?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.09.2010, 21:58
Właśnie wróciłem.
Siedziałem na nowej trybunce oczywiście aby sprawdzić jak to wszystko wygląda.
Gdy wyszedłem na trybunę na minute chyba umarłem powiem krótko i na temat nasz stadion to typowa twierdza

A i co do odległości od murawy praktycznie jest ona niewidoczna wiec myślę ze nie mamy czym się martwić.
Powód: Pomyłka ;)
Ostatnio edytowane przez wordbatata : 07.09.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.09.2010, 21:58
Sinoos napisał(a):Wyświetl post
Nie minęły 3 minuty od końcowego gwizdka a trybuna wschodnia w 85% pusta ( znaczy, widownia ). No jednak przepustowość w stronę wyjścia prezentuje się całkiem sympatycznie
Zawsze tak było, że wychodzi się szybciej niż wchodzi. Gdy wychodzisz, to otwierają bramy i nie musisz przykładać kart do czytników itp.
Kiedyś w niecałe 5 minut ponad 70 tys widzów z Santiago Bernabeu wyszło gdy ogłosili, że na stadionie jest bomba.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 07.09.2010, 21:59
Bo część biletów została u Laty w kieszeni dla VIP i innych osób które nie pojawiły się na meczu
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.09.2010, 22:01
jakas namiastka gastronomii była
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...kibice//39823/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.09.2010, 22:14
Dobrze, że jest i tyle... Chociaż to i tak prowizorka na maksa.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.09.2010, 22:14
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy co powiedzą Ci co byli na meczu. W TV stadion wygląda elegancko, chociaż trybuna C, mimo sprzedania prawie wszystkich biletów wydawała się pustawa w niektórych miejscach. Ciekawe skąd ten efekt?
Rewelacja. Po prostu odjazd.
Widok odjazdowy, wszystko świetnie widać.
17 m - koniec dyskusji, w ogole nie jest to problem, wręcz gdyby bylo mniej to tylko ze 2 metry.
Poręcze - szok, ale bylem nimi zalamany jak zakladali tak teraz uwazam, ze sa super. Zeby bylo jasne, dobrze ze ich nie ma na D -gdzie bedzie mlyn. Ale dla siedzacych idealne, mozna sie oprzec, a jak stalem to moglem synka na nich posadzic zeby lepiej widzial. Moze ich jakosc jest taka sobie, ale to jest szczegół.
Jakosc dzwieku - dla mnie swietna.
Widok wieczorem od zewnatrz - bardzo fajny.
To z takich rzeczy, ktore wczesniej mi sie wydawaly do bani.
Ponadto system do biletow dzialal, wchodzilo sie bardzo szybko. Jak doszedlem to stalem w kolejce na 150 osob i po 12 minutach bylem w srodku.
Minusy - 1 punkt gastronomiczny, a widac , ze zapotrzebowanie jest duze i to moglaby byc olbrzymia kasa dla klubu.
To tak na szybko, sorki za literowki, ale jeszcze chce nagrany meczyk ogladnac
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.09.2010, 22:20
Teraz wyszla kolejna rzecz o ktorej zapomnielismy, nie wiem jak z naroznikiem PL-Wsch, ale przy PD-Wsch sa oddzielne bramki, wiec pewnie jak skoncza D i plac, bedzie tak przy kolejnym narozniku, czyli wychodzi ze 24 bramki sa do wejscia tylko na Glowna czesc trybuny ! Wiec nie powinno byc zle. O przepustowosc wejscia juz na sama trubune w srodku stadionu przy takich rozwizaniach to bylo logiczne ze przepustowosc musi byc dobra, ale przez ta piramide schodow jest ograniczona widocznosc... ciekaw jestem opini
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.09.2010, 22:20
Byłem panowie w sektorze E21, czyli wschodnia bliżej narożnika z D.
Wrażenia? Miałem w głowie wszystkie buble i nastawiony byłem sceptycznie ale...
po wyjściu na trybunę gęba roześmiała mi się od ucha do ucha. Naprawdę, jak się wychodzi na trybunę to wrażenie jest niesamowite i dziwnym trafem wszystkie problemy w mig znikają. Nie wiem jak z dołu ale z górnej kondygnacji odległość od murawy nie razi. Doping niesie się świetnie, szkoda, że właśnie nie był to mecz Wisły bo wschodnia była przez większość meczu cicha. Były otwarte bodajże dwa okienka gastronomiczne, nie musze mówić jakie były do nich kolejki. Co do wejścia. Ja się wbiłem mniej więcej 40 minut przed meczem więc całkowicie bezproblemowo, jednak na ok 25 min do rozpoczęcia spiker cały czas prosił kibiców by nie zajmowali schodów bo dużo ludzi nadal stoi przed wejściem i nie mogą się dostać na trybuny. Nie wiem prawdę mówiąc gdzie tkwił problem, ale na pewno do rozwiązania. To tyle na gorąco. Jak wszystko skończą, będzie i tak naprawdę świetnie się oglądało mecze+ majcher w pierdlu (taki mały bonus dla nas)

Edit: Nagłośnienie faktycznie świetne.
Powód: braki
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 07.09.2010 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.09.2010, 22:23
Ja bylem na E11 czyli parter od strony starego D. Musze powiedziec ze powialo zachodem. Wiadomo ze mozna sie czepiac tego czy owego ale uwazam ze to sa wszystkie sprawy do poprawy jeszcze. To czego balem sie najbardziej czyli odleglosc od boiska nie wypada tak najgorzej. Dodac do tego caly zapelniony stadion a nie tylko polowe i bedzie sympatyucznie. Teraz juz tylko czekam jak to bedzie widac z pietra. Do zobaczenia !!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.09.2010, 22:31
Zasadniczo zgodzę się z Bekasem. Widoczność rewelacja, odległość od trybuny w ogóle nie przeszkadza. Wejście/wyjście szybko i sprawnie, bez tłoku i korków. Kapitalna akustyka, bardzo dobre nagłośnienie. Wystarczająca ilość czystych toalet. Murawa - wygląda na to, że bajka.

A teraz, żeby nie było zbyt pięknie, kilka minusów.

Pierwszy i podstawowy: estetyka wykończenia detali. Widać pośpiech w realizacji. Pęknięcia i ukruszenia betonu, brak wykończeń fug między posadzką betonową i płytkami, ochlapane farbą barierki.

Drugi minus: brak koszy na śmieci wewnątrz sektora, kubek po coli udało mi się wyrzucić dopiero na zewnątrz Reymana.

Trzeci minus: tylko jedna suszarka do rąk w toalecie, brak ręczników. Wszyscy wycierali ręce w spodnie

A co do punktu gastronomicznego, to nie wiem, skąd się Wam wziął jeden Na starym C były trzy tylko brak odpowiednich oznaczeń, stąd cała kolejka stała do środkowego, a dwa skrajne były praktycznie puste.

To tyle. Pomijam oczywiście zewnętrzną elewację, bo ta niestety w wielu miejscach wygląda paskudnie. Musimy stanąć na głowię, by miasto ją pomalowało, bo inaczej będzie mega - obciach.

Reasumując - znacznie więcej plusów niż minusów, a jeśli już są minusy, to raczej w mniej znaczących sprawach.

A teraz pytanie do tych, co oglądali mecz w tv: Jak się prezentowała trybuna i doping?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.09.2010, 22:35
Oglądnąłem sobie wreszcie nasze R22 w nowszym wydaniu , wrażeń sporo.
Stadion jest (będzie) ogromny. Zdecydowanie wracam na dawne C , a zwłaszcza na X kiedy tylko zostanie "reaktywowana".
Bez względu na odległość od murawy widoczność jest bardzo dobra
.Duże wyzwanie przed nami wszystkimi ( kibice , marketing ,a zwłaszcza GWIAZDORKI) aby zapełnić trybuny.
Katering ? Jakieś stoiska wewnątrz trybuny były otwarte. Widziałem gości z ...kanapkami.
Dymiących stoisk dla parówkożerców nie stwierdzono , ale to mnie akurat nie interesuje.
Tak wielki stadion to wizytówka miasta , MUSI być skończony. Tak wewnątrz jaki na zewnątrz.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 07.09.2010 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.09.2010, 22:35
O wrażeniach z tv szukaj postów w godzinach 20-22 bo wtedy było ich dość dużo na ten temat
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2010, 22:36
prezentowała się znakomicie, pisałem już w innym temacie że aż chciało się oglądać, połowę meczu to skierowałem na trybuny a nie na piłkarzy, przyjemnie się oglądało, trybuna robiła wrażenie, odległości z perspektywy tv niewidoczne, typowa twierdza a jak kibicom zachciało się głośniej śpiewać to był taki zajebisty multum i te ogromne trybuny w tle, doping jak to doping na reprezentacji, raz dobry, czasem bardzo dobry, a raz długie przestoje w ciszy, ale były momenty że jak ryknął stadion to aż cofało od telewizora, a to przecież tylko namiastka tego co nas czeka, z perspektywy tv wrażenia ZNAKOMITE, z chęcią obejrzałbym ten mecz jeszcze z dwa razy, i co do nagłośnienia to w tv idealne, właśnie takie przestrzenne, jakby rozbrzmiewało po całym Krakowie
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.09.2010 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.09.2010, 22:37
cóż gdy wchodziłem na stadion - dreszczyk emocji jak przed laty na pierwszym meczu na R22, widok z narożnika lepszy jak zza bramki, odległość nie razi. Ogólnie od wewnątrz stadion prezentuje się korzystnie
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2010, 22:37
Cytat:
A teraz pytanie do tych, co oglądali mecz w tv: Jak się prezentowała trybuna i doping?
Jeśli chodzi o trybunę - powiało zachodem. Naprawdę, przyjemnie było patrzeć na ten stadion. Trochę rzucał się w oczy "beton" za bramkami, puste miejsca na wschodniej i konstrukcja telebimu. Natomiast reszta - miodzio.

Doping ... Przyznam się że "z zewnątrz" przycichł, mianowicie pamiętam że jak graliśmy z Barceloną, jak Cleber strzelił bramkę, przyciszyłem tv, otworzyłem okno i gęba mi się śmiała, tak było słychać Dzisiaj przy momentach dopingu takiego głośniejszego, gdzie wszyscy się włączali, otworzyłem okno i zonk, nic nie było słychać. Myślę że właśnie dlatego że konstrukcja jest zamknięta, dźwięk się tak nie niesie na zewnątrz tylko bardziej do wewnątrz, co było słychać. Przy przyśpiewkach Polska Polska gdzie dużo więcej gardeł się zaangażowało niż sam wiślacki kocioł naprawdę oczami wyobraźni wyobrażałem sobie pierwszy mecz Wisły, bo potencjał jest jak cholera Zajebiście było słychać przy większym zaangażowaniu publiki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów