The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2010, 14:53
Sartre napisał(a):Wyświetl post
. Przypomnę, że z zupełnie niezrozumiałych dla świata przyczyn Wenger poważnie rozważał Fabiańskiego do bycia pierwszym bramkarzem i Fabiański o tę pozycję walczy. I chociaż na to nie zasługuje, jego szanse na wejście między słupki Arsenalu są więcej, niż tylko matematyczne. On nie siedzi w Arsenalu, bo to dla niego nobilitacja grzanie ławy w tak fajnym klubie. On siedzi w Arsenalu, bo okazuje się, że autentycznie ma szanse w nim grać.
Sam napisałeś,że kiedyś.....Obecnie Wenger poza Pucharem Ligi nie da Fabiańskiemu nigdzie zagrać. Co mecz to facet notuje babola.

Piszecie,że Kuszczak za kasę marnuje sobie karierę. Nie wiem czy to jest kwestia kasy czy raczej mentalności. Podejrzewam,że jako pierwszy bramkarz podrzędnego Wigan dostawałby nie mniej niż siedząc na ławie MU.

A co do Dudka. Gość już swoje wybronił i to w porządnych klubach a to,że teraz się schyla po piłę w Realu jest bonusem od kariery. Ale najpierw musiał grać,by teraz móc siedzieć na ławie Realu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.09.2010 o godz. 14:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.09.2010, 15:16
Juz nie chce sie bawic w cytowanie ale Panowie na litosc boska. Kuszczak ani razu przez kilka lat nie zagral w sezonie 25 czy 30 meczow czyli nie zagral wiecej niz Mario raczej w zandym sezonie.
Ktos napisal ze teraz Kuszczak jak odejdzie to bedzie glupi bo niedlugo wreszcie VDS odejdzie na emeryture. No moze jest w tym zdaniu troche prawdy ale teraz to juz ten Kuszczak jest w sytuacji podbramkowej. Jak odejdzie to rzeczywiscie troche nierozsadnie ale jak zostanie to ile jeszcze bedzie musial czekac. Rok, dwa, a moze trzy? A latka leca i latka siedzenia na lawce tez. Chlopak ma juz 28 lat, za rok, dwa bedzie juz mial 30. I bedzie tak siedzial 6 czy 7 sezon na lawie. I co od 30 zacznie kariere? Ok jak na bramkarza to moze pociagnac i z 10 lat chociaz czy kazdy jest VDS i broni na swiatowym poziomie az tyle lat? Watpie. Powiedzmy ze nawet od 30 pogra te 7 lat w ManU ale czy oplacalo sie 7 lat grzac lawe zeby drugie tyle grac? oplacalo sie zmarnowac najlepsze lata rozwoju, oplacalo sie stracic to doswiadczenie ktore mogl zbierac w takich WBA czy innych sredniakach? Moim zdaniem nie, pilkarz powinien grac a nie pol kariery walczyc o miejsce w skladzie. Nawet jesli jest to miejsce w ManU
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 07.09.2010, 15:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

A co do Dudka. Gość już swoje wybronił i to w porządnych klubach a to,że teraz się schyla po piłę w Realu jest bonusem od kariery. Ale najpierw musiał grać,by teraz móc siedzieć na ławie Realu.
Świetnie napisane - to chyba ostatni nasz tak bardzo utytułowano zawodnik. Z klubami osiągnął wszystko, w kadrze w sumie również, bo awans do fazy grupowej mundialu to i tak szczyt ówczesnych naszych piłkarskich możliwości.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.09.2010, 16:08
Cytat:
Powiedzmy ze nawet od 30 pogra te 7 lat w ManU ale czy oplacalo sie 7 lat grzac lawe zeby drugie tyle grac?
99,9%* bramkarzy tego globu powiedziałoby Ci, że "NO BA ŻE TAK!". 7 lat zmarnowanej kariery w imię 7 lat grania w podstawowym składzie jednego z najlepszych klubów świata? Czy to w ogóle jest pytanie?

A co do tego, że pisałem, że Kuszczak gdyby teraz odszedł, to zrobiłby głupio - obecnie sytuacja jest mimo wszystko minimalnie inna, bo Kuszczak nie ma konkurencji na pozycji II bramkarza, a pierwszemu kończy się kontrakt. Natomiast jeżeli faktycznie VdS by przedłużył lub gdyby ściągnęli kogoś lepszego (do czego prawdopodobnie dojdzie), to zgadzam się, że wystarczy już tego dobrego i czas rozejrzeć się za innym klubem. I, swoją drogą, on nie jest w ManU od 6 lat, tylko od 4.

*aż się prosi dodać - "a pozostali zostają bramkarzami ManU"
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.09.2010, 16:37
Satre, zapominasz jednak o tym, że to prawdopodobnie ostatni sezon Fergusona, a jak przyjdzie nowa miotła to wymiecie kilku zawodników w tym możliwe, że Kuszczaka. Manchester United ery Fergusona miał tylko dwóch wybitnych bramkarzy, Schmeichel i VDS, a reszta z Howardem na czele to zwykli rzemieślnicy. Nie zdziwię się jak z Fergusonem za rok wyleci Kuszczak.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.09.2010, 17:22
Napiszę, że właśnie przez chwilę oglądałem mecz kadry u-21 Polska - Hiszpania w Grodzisku i w jednym momencie zrozumiałem jaki jest przeskok między piłką seniorską a młodzieżową. Polacy ani przez moment, w ogóle nie są przy piłce. W ogóle. Hiszpanie niemrawo próbują konstruować, wymieniają piłkę przede wszystkim między obrońcami, ale przynajmniej GRAJĄ! Są przy piłce. Nasi trzymają żelazną dyscyplinę taktyczną, to prawda, ale ani przez moment przez 15 minut drugiej połowy powiedzmy 8 piłkarzy nie dotknęło w ogóle piłki! Jak oni mają się nauczyć grać, jak trener nawet nie krzyknie do nich "odbierzcie piłkę! presing! grajcie, rozgrywajcie, próbujcie wymienić 3 podania, cokolwiek!"!?

Strasznie nudne macanko w Grodzisku. Piłkarze z obu stron prezentują podobny poziom fizyczny, motoryczny to nie wiem, ale w piłkę próbuje grać tylko Hiszpania. MASAKRA to za mało powiedziane. SKANDAL.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2010, 18:11
Masz racje, lepiej isc z jedna z najlepszych druzyn na swiecie na taktyke Smudy
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.09.2010, 18:16
To co widzieliśmy w Grodzisku to była chyba ta popularna w Polsce "gra na remis"
Ten wolny Hiszpanów, przyznam ciekawy, a przy tym prosty do wykonania. Mogłaby Wisła czymś takim zaskoczyć w Białymstoku
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.09.2010, 18:19
Też oglądałem,ale końcówkę. Wolny rozegrali elegancko. Bramka zasłuzona. Piszesz,że Hiszpanie się macali,ale grali tak jak im rywal pozwalał, poza tym w sobotę,niedzielę czekają ich poważniejsze mecze. Widać było,że chcieli to wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Polacy nic sobą nie przedstawiają,biegają,choć nawet z tym mają problem,w którym kierunku. Ale z drugiej strony kto ma ich ustawić?Trener ktory ma problemy z budową prostego zdania?Najsolidnej zaprezentował się Gliwa.

Czy Krkić w czasie wywiadu miał jakieś nieczyste myśli wobec tej kobitki z Orange sport czy mi się wydaje. Się chłop napatrzyć nie mógł.

Edit. Tofik, niby prosty ale najpierw trzeba umieć podnieść piłkę nad murem. Który z naszych wirtuozów,no poza Riosem tak umie?że wyjdzie mu na sto procent.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.09.2010 o godz. 18:21.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.09.2010, 18:28
nie chodzi o frontalny atak czy granie bez def pomocnika jak u Smudy z Hiszpania
ale o to, że np dwoch srodkowych pomocników nieprzekroczyło w calym meczu lini srodkowej
Atakowalismy we 4 max 5 jak sie którys boczny obronca podlaczyl
a bylo to po razie dla kazdego na połowe
Nie wspominajac ograniu na czas w 80 minucie bezbramkowego meczu u siebie
w którym gramy o nic
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.09.2010, 18:36
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Masz racje, lepiej isc z jedna z najlepszych druzyn na swiecie na taktyke Smudy
pozostaje też zadać pytanie, czy lepiej imitować grę i stracić szansę aby się czegoś nauczyć od najlepszych?

Ja rozumiem że są gorsi technicznie, nie maja takiej płynności gry, ale samym przeszkadzaniem kopać piłki się nie nauczymy. I potem gdy przyjdzie mecz w którym jednak tą piłkę trzeba kopać do przodu, to przegrywamy z Azerami.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2010, 18:58
Jak wy sobie to wyobrazacie, ze my gramy otwarta pilke z takimi druzynami jak Hiszpania. To jest niemozliwe, bo to po prostu nie ta liga. Pozniej przyjdzie taki mecz jak ten sprzed mundialu i Smuda ustawia naszych w ustawieniu 4-3-3, co wiemy jak sie konczy 0_o Pokopac w otwarta pile to my mozemy z Norwegia, Izraelem, Serbią albo jakas inna Słowacją.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.09.2010, 19:02
zobaczcie gdzie młodzieżowcy Hiszpanii grają
i jaki bagaż doświadczeń mają za sobą
np ich bramkarz
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=15752&id_sezon=75

a część z nich ma 20 lat

ach gdzie ta nasza wspaniała polska myśl szkoleniowa, wg której 20 latek to jeszcze rezerwach powinien grać, znaczy się "uczyć się grać" powinien i gdzieś tak kolo 23-24 wyrasta z wioeku młodzieżowca, chociaż nie u nas nawet 25 latek jest młodzikiem z talentem jak np ten http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8429

poza tym zapomniałem, że kluby z E-klasy zabrały już wsyztskich utalentowanych z roczników 88-91 przez co biedne kluby z II ligi (3 poziom) musiały wymusić zmianę na PZPN (który pomimo posiadania komórki do spraw szkolenia nic nie może zrobić w tej kwesti [poza zakontraktowaniem meczu z Iranem w Techeranie] bo przecież winne są tylko kluby) zmieniając wiek młodzieżowca z 21 na 23 lata

a sorry zapomniałem to nie ich wina...
....musimy czekać i czekać, aż się w końcu drugi Boniek urodzi

to jest K***a cyrk!!!

śmieje się, bo płakać już sił nie mam
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 07.09.2010, 19:03
Link do meczu, transmisja z TVP sport juz dostepna http://egoals.pl/videos/na-zywoolska---australia
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.09.2010, 19:18
Ja chyba obejrzę na australijskim fox sports. Ładna pani w studio zamiast "starych ryjów".
No i pochwalili stadion po raz kolejny Podejrzewam, że będzie bardziej obiektywnie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.09.2010, 19:19
Nie ma to jak na meczu na stadionie Wisły , zaprosic w roli eksperta dyrektora sportowego Cracovii . Dali po garach .

PS. W telewizji stadion prezentuje sie naprawde fajnie , trzeba to przyznac .
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.09.2010, 19:21
Stadion prezentuje się kozacko... Komentator Szpakowski i Majdan O w morde
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 07.09.2010, 19:36
I doping się świetnie niesie ....Miodzio
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.09.2010, 19:39
doping miodzio

edytka: ale orły Franza coś nie chcą nas rozpieszczać
Ostatnio edytowane przez harthausen : 07.09.2010 o godz. 19:47.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.09.2010, 19:42
Jaaaaa, jak tu zjedzie Amika i Legia czy też Craxa jak ryknie pół luda, to goście będą mieli pełne portki
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.09.2010, 19:42
Mówcie co chcecie, ja widzę postęp, a to dlatego że już nie zbiera mi się na wymioty jak patrzę na grę naszych i nie mogę się skupić na innych zajęciach

W złą godzinę to napisałem
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.09.2010, 19:46
Off topowo ale nie mogę się doczekać 17 września

Doping dobrze słyszalny co do wyniku ocenimy po 90 minucie póki 1 w plecy choć gra całkiem całkiem do tej straconej bramki.

edit; Nie wiem czy tylko ja ale odnoszę wrażenie, że jak Majdan komentuje te akcje to czuję się jak na wykładzie o piłce nożnej, takie tylko spostrzeżenie.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 07.09.2010 o godz. 19:49.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.09.2010, 19:46
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
I doping się świetnie niesie ....Miodzio
harthausen napisał(a):Wyświetl post
doping miodzio
no, "jebać PZPN" dobrze się niesie
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.09.2010, 20:09
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
edit; Nie wiem czy tylko ja ale odnoszę wrażenie, że jak Majdan komentuje te akcje to czuję się jak na wykładzie o piłce nożnej, takie tylko spostrzeżenie.
Przynajmniej jest wygadany(ważna cecha dla komentatora) i gada w miare do rzeczy.Lepszy niż Juskowiak.

Ale i tak najlepszym ekspertem jest Andrzej Iwan
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.09.2010, 20:10
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
no, "jebać PZPN" dobrze się niesie
To się zawsze dobrze niesie
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.09.2010, 20:10
"McDonald'sa"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.09.2010, 20:14
Piłkarsko to jest skład drewna. Nie ma mowy o bardziej ofensywnej taktyce z takim potencjałem w obronie i pomocy. W ataku Błaszczykowski, Jelen, Lewandowski ujdą.
Może jednak warto zatrudnić kogos, kto ma pojęcie o ustawieniu drużyny ? Bo ten trenerski analfabeta sobie coś ubzdurał i próbuje zainteresować tym innych.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.09.2010, 20:15
najbardziej drażnić może twarz przestraszonego Peszki i Jego połamane nogi (czyt. celność )...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.09.2010, 20:15
tofik napisał(a):Wyświetl post
Piłkarsko to jest skład drewna. Nie ma mowy o bardziej ofensywnej taktyce z takim potencjałem w obronie i pomocy. W ataku Błaszczykowski, Jelen, Lewandowski ujdą.
Za to Peszko w składzie to jest jakiś sabotaż
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.09.2010, 20:19
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej jest wygadany(ważna cecha dla komentatora) i gada w miare do rzeczy.Lepszy niż Juskowiak.

Ale i tak najlepszym ekspertem jest Andrzej Iwan
Nie mówię,że źle komentuje, to taka odskocznia od tego dotychczasowego komentowania przykładowo na MŚ duet Szpakowski/ Lubański i wieczne pamiętasz Włodek jak 15 lat temu strzelałeś bramki w Lokeren blablabla albo Jasina czy inny - zapełnianie czasu przez statystyki- jak dla mnie w większości bezsens.

Do Majdana nic nie mam, jako komentator przynajmniej tak jak mówisz gada do rzeczy.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów