|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Piszecie,że Kuszczak za kasę marnuje sobie karierę. Nie wiem czy to jest kwestia kasy czy raczej mentalności. Podejrzewam,że jako pierwszy bramkarz podrzędnego Wigan dostawałby nie mniej niż siedząc na ławie MU. A co do Dudka. Gość już swoje wybronił i to w porządnych klubach a to,że teraz się schyla po piłę w Realu jest bonusem od kariery. Ale najpierw musiał grać,by teraz móc siedzieć na ławie Realu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.09.2010 o godz. 14:56.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Juz nie chce sie bawic w cytowanie ale Panowie na litosc boska. Kuszczak ani razu przez kilka lat nie zagral w sezonie 25 czy 30 meczow czyli nie zagral wiecej niz Mario raczej w zandym sezonie.
Ktos napisal ze teraz Kuszczak jak odejdzie to bedzie glupi bo niedlugo wreszcie VDS odejdzie na emeryture. No moze jest w tym zdaniu troche prawdy ale teraz to juz ten Kuszczak jest w sytuacji podbramkowej. Jak odejdzie to rzeczywiscie troche nierozsadnie ale jak zostanie to ile jeszcze bedzie musial czekac. Rok, dwa, a moze trzy? A latka leca i latka siedzenia na lawce tez. Chlopak ma juz 28 lat, za rok, dwa bedzie juz mial 30. I bedzie tak siedzial 6 czy 7 sezon na lawie. I co od 30 zacznie kariere? Ok jak na bramkarza to moze pociagnac i z 10 lat chociaz czy kazdy jest VDS i broni na swiatowym poziomie az tyle lat? Watpie. Powiedzmy ze nawet od 30 pogra te 7 lat w ManU ale czy oplacalo sie 7 lat grzac lawe zeby drugie tyle grac? oplacalo sie zmarnowac najlepsze lata rozwoju, oplacalo sie stracic to doswiadczenie ktore mogl zbierac w takich WBA czy innych sredniakach? Moim zdaniem nie, pilkarz powinien grac a nie pol kariery walczyc o miejsce w skladzie. Nawet jesli jest to miejsce w ManU ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Świetnie napisane - to chyba ostatni nasz tak bardzo utytułowano zawodnik. Z klubami osiągnął wszystko, w kadrze w sumie również, bo awans do fazy grupowej mundialu to i tak szczyt ówczesnych naszych piłkarskich możliwości.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
A co do tego, że pisałem, że Kuszczak gdyby teraz odszedł, to zrobiłby głupio - obecnie sytuacja jest mimo wszystko minimalnie inna, bo Kuszczak nie ma konkurencji na pozycji II bramkarza, a pierwszemu kończy się kontrakt. Natomiast jeżeli faktycznie VdS by przedłużył lub gdyby ściągnęli kogoś lepszego (do czego prawdopodobnie dojdzie), to zgadzam się, że wystarczy już tego dobrego i czas rozejrzeć się za innym klubem. I, swoją drogą, on nie jest w ManU od 6 lat, tylko od 4. *aż się prosi dodać - "a pozostali zostają bramkarzami ManU" ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Satre, zapominasz jednak o tym, że to prawdopodobnie ostatni sezon Fergusona, a jak przyjdzie nowa miotła to wymiecie kilku zawodników w tym możliwe, że Kuszczaka. Manchester United ery Fergusona miał tylko dwóch wybitnych bramkarzy, Schmeichel i VDS, a reszta z Howardem na czele to zwykli rzemieślnicy. Nie zdziwię się jak z Fergusonem za rok wyleci Kuszczak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Napiszę, że właśnie przez chwilę oglądałem mecz kadry u-21 Polska - Hiszpania w Grodzisku i w jednym momencie zrozumiałem jaki jest przeskok między piłką seniorską a młodzieżową. Polacy ani przez moment, w ogóle nie są przy piłce. W ogóle. Hiszpanie niemrawo próbują konstruować, wymieniają piłkę przede wszystkim między obrońcami, ale przynajmniej GRAJĄ! Są przy piłce. Nasi trzymają żelazną dyscyplinę taktyczną, to prawda, ale ani przez moment przez 15 minut drugiej połowy powiedzmy 8 piłkarzy nie dotknęło w ogóle piłki! Jak oni mają się nauczyć grać, jak trener nawet nie krzyknie do nich "odbierzcie piłkę! presing! grajcie, rozgrywajcie, próbujcie wymienić 3 podania, cokolwiek!"!?
Strasznie nudne macanko w Grodzisku. Piłkarze z obu stron prezentują podobny poziom fizyczny, motoryczny to nie wiem, ale w piłkę próbuje grać tylko Hiszpania. MASAKRA to za mało powiedziane. SKANDAL. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Masz racje, lepiej isc z jedna z najlepszych druzyn na swiecie na taktyke Smudy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To co widzieliśmy w Grodzisku to była chyba ta popularna w Polsce "gra na remis"
![]() Ten wolny Hiszpanów, przyznam ciekawy, a przy tym prosty do wykonania. Mogłaby Wisła czymś takim zaskoczyć w Białymstoku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Też oglądałem,ale końcówkę. Wolny rozegrali elegancko. Bramka zasłuzona. Piszesz,że Hiszpanie się macali,ale grali tak jak im rywal pozwalał, poza tym w sobotę,niedzielę czekają ich poważniejsze mecze. Widać było,że chcieli to wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Polacy nic sobą nie przedstawiają,biegają,choć nawet z tym mają problem,w którym kierunku. Ale z drugiej strony kto ma ich ustawić?Trener ktory ma problemy z budową prostego zdania?Najsolidnej zaprezentował się Gliwa.
Czy Krkić w czasie wywiadu miał jakieś nieczyste myśli wobec tej kobitki z Orange sport czy mi się wydaje. Się chłop napatrzyć nie mógł. Edit. Tofik, niby prosty ale najpierw trzeba umieć podnieść piłkę nad murem. Który z naszych wirtuozów,no poza Riosem tak umie?że wyjdzie mu na sto procent.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.09.2010 o godz. 18:21.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
nie chodzi o frontalny atak czy granie bez def pomocnika jak u Smudy z Hiszpania
ale o to, że np dwoch srodkowych pomocników nieprzekroczyło w calym meczu lini srodkowej Atakowalismy we 4 max 5 jak sie którys boczny obronca podlaczyl a bylo to po razie dla kazdego na połowe Nie wspominajac ograniu na czas w 80 minucie bezbramkowego meczu u siebie w którym gramy o nic |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ja rozumiem że są gorsi technicznie, nie maja takiej płynności gry, ale samym przeszkadzaniem kopać piłki się nie nauczymy. I potem gdy przyjdzie mecz w którym jednak tą piłkę trzeba kopać do przodu, to przegrywamy z Azerami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak wy sobie to wyobrazacie, ze my gramy otwarta pilke z takimi druzynami jak Hiszpania. To jest niemozliwe, bo to po prostu nie ta liga. Pozniej przyjdzie taki mecz jak ten sprzed mundialu i Smuda ustawia naszych w ustawieniu 4-3-3, co wiemy jak sie konczy 0_o Pokopac w otwarta pile to my mozemy z Norwegia, Izraelem, Serbią albo jakas inna Słowacją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
zobaczcie gdzie młodzieżowcy Hiszpanii grają
i jaki bagaż doświadczeń mają za sobą np ich bramkarz http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=15752&id_sezon=75 a część z nich ma 20 lat ![]() ach gdzie ta nasza wspaniała polska myśl szkoleniowa, wg której 20 latek to jeszcze rezerwach powinien grać, znaczy się "uczyć się grać" powinien i gdzieś tak kolo 23-24 wyrasta z wioeku młodzieżowca, chociaż nie u nas nawet 25 latek jest młodzikiem z talentem jak np ten http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8429![]() poza tym zapomniałem, że kluby z E-klasy zabrały już wsyztskich utalentowanych z roczników 88-91 przez co biedne kluby z II ligi (3 poziom) musiały wymusić zmianę na PZPN (który pomimo posiadania komórki do spraw szkolenia nic nie może zrobić w tej kwesti [poza zakontraktowaniem meczu z Iranem w Techeranie] bo przecież winne są tylko kluby) zmieniając wiek młodzieżowca z 21 na 23 lata ![]() a sorry zapomniałem to nie ich wina... ....musimy czekać i czekać, aż się w końcu drugi Boniek urodzi ![]() to jest K***a cyrk!!! śmieje się, bo płakać już sił nie mam ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Link do meczu, transmisja z TVP sport juz dostepna
http://egoals.pl/videos/na-zywo olska---australia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja chyba obejrzę na australijskim fox sports. Ładna pani w studio zamiast "starych ryjów".
No i pochwalili stadion po raz kolejny Podejrzewam, że będzie bardziej obiektywnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma to jak na meczu na stadionie Wisły , zaprosic w roli eksperta dyrektora sportowego Cracovii . Dali po garach .
PS. W telewizji stadion prezentuje sie naprawde fajnie , trzeba to przyznac . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Stadion prezentuje się kozacko... Komentator Szpakowski i Majdan
![]() ![]() O w morde![]() ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I doping się świetnie niesie ....Miodzio
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
doping miodzio
edytka: ale orły Franza coś nie chcą nas rozpieszczać ![]()
Ostatnio edytowane przez harthausen : 07.09.2010 o godz. 19:47.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jaaaaa, jak tu zjedzie Amika i Legia czy też Craxa jak ryknie pół luda, to goście będą mieli pełne portki
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mówcie co chcecie, ja widzę postęp, a to dlatego że już nie zbiera mi się na wymioty jak patrzę na grę naszych i nie mogę się skupić na innych zajęciach
W złą godzinę to napisałem |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Off topowo ale nie mogę się doczekać 17 września
Doping dobrze słyszalny co do wyniku ocenimy po 90 minucie póki 1 w plecy choć gra całkiem całkiem do tej straconej bramki. edit; Nie wiem czy tylko ja ale odnoszę wrażenie, że jak Majdan komentuje te akcje to czuję się jak na wykładzie o piłce nożnej, takie tylko spostrzeżenie.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 07.09.2010 o godz. 19:49.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
no, "jebać PZPN" dobrze się niesie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ale i tak najlepszym ekspertem jest Andrzej Iwan ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
"McDonald'sa"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarsko to jest skład drewna. Nie ma mowy o bardziej ofensywnej taktyce z takim potencjałem w obronie i pomocy. W ataku Błaszczykowski, Jelen, Lewandowski ujdą.
Może jednak warto zatrudnić kogos, kto ma pojęcie o ustawieniu drużyny ? Bo ten trenerski analfabeta sobie coś ubzdurał i próbuje zainteresować tym innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
najbardziej drażnić może twarz przestraszonego Peszki i Jego połamane nogi (czyt. celność )...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Do Majdana nic nie mam, jako komentator przynajmniej tak jak mówisz gada do rzeczy. ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|