The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2010, 13:32
dla mnie też sprawa jest jasna. za bezpieczeństwo w samolocie odpowiada pilot, tak jak w tramwajach MPK - motorniczy ;-)
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2010, 13:38
a Komorowski powiedział kiedyś że "Polski pilot to nawet na drzwiach od stodoły poleci"
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.09.2010, 16:53
shaggy napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/article/show/id/38572

Dziennikarka zwolniona za swoje poglady...

Podczas rzadow PiS PO jako opozycja krzyczala ze pod rzadami Kaczynskich bedziemy przypominac Bialorus.

Po kilku latach bialoruskie standardy faktycznie wkroczyly do Polski... tylko ze za rzadow PO.
Bo teraz potrzebni są dziennikarze, którzy turystyczną wizytę Tuska i jego ledwo co poślubionej małżonki do Indii i Wietnamu, przekują we wzruszającą opowieść o męczącej podróży i ciężkiej mozolnej pracy w pocie czoła jaka ich tam zastała dla dobra liberalnej ojczyzny.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 05.09.2010 o godz. 16:54.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.09.2010, 19:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To tak jak i ja - Natomiast pełna zgoda że wyolbrzymiają tzw winę obozu prezydenckiego a przemilczają winę obozu rządowego, do tego jak dla mnie niestety, największą odpowiedzialnością obarczają pilotów.Niestety bo to niby takie banalne - zrzucić odpowiedzialność na nich, ale od cholery to oni ten samolot pilotowali i też oni byli w pełni świadomi że warunki są grubo poniżej minimum.Czynnik Ruski lotniska nie zamknął ale zalecał odpuszczenie sobie tego karkołomnego manewru, co gorsza czynnik polski potwierdził że warunki są fatalne.Czegoż jeszcze chcieć więcej by zawrócić?Oni mieli pełną informacje o tym że nie da się wylądować, przecież to akurat jest nie do podważenia.
Jednocześnie stwierdzając, że spokojnie mogą dwa razy próbować lądować. Fakt oczywiście niezbyt wygodny dla zwolenników teorii spiskowej o naciskach i samobójczym pilocie, więc tuszowany jak się da, co jak widzę również czynisz.

A dodać jeszcze trzeba zdanie naszego pilota z JAKa, który podważył wiarygodność stenogramów od skompromitowanego MAKa. W normalnym państwie media krajowe wierzyłby naszemu pilotowi, albo chociaż przedstawiały sytuacje jako słowo przeciwko słowu. Tutaj mamy kuriozum - bo jeszcze 'nasz rząd by padł'.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.09.2010, 02:07
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jednocześnie stwierdzając, że spokojnie mogą dwa razy próbować lądować. Fakt oczywiście niezbyt wygodny dla zwolenników teorii spiskowej o naciskach i samobójczym pilocie, więc tuszowany jak się da, co jak widzę również czynisz.

A dodać jeszcze trzeba zdanie naszego pilota z JAKa, który podważył wiarygodność stenogramów od skompromitowanego MAKa. W normalnym państwie media krajowe wierzyłby naszemu pilotowi, albo chociaż przedstawiały sytuacje jako słowo przeciwko słowu. Tutaj mamy kuriozum - bo jeszcze 'nasz rząd by padł'.
Ale kto to stwierdził(o tym że spokojnie mogą 2 razy próbować) bo w ogóle o tym nie słyszałem , natomiast słyszałem - 1 podejście i zawracamy- źródło poproszę.I tak samo poproszę o źródło gdzie pilot Jaka podważa wiarygodność stenogramu(rozumiem tych zapisów czarnej skrzynki), czyli że rozumiem nie powiedział tego co na nagraniu jest, a jeśli nie to to co podważył?

ps a co do 'jeszcze nasz rząd by padł' - darował byś sobie.Każdy kto stara się myśleć wie że sprawa jest skomplikowana.Czas już na szczęście minął, można spokojnie o tym wszystkim pogadać, ja też w ogóle nie forsuje swoich poglądów, po prostu mam takie zdanie jakie mam ale to nie jest takie proste że rząd ma paść albo Lecha trza przenieść z Wawelu(w zależności kto co myśli)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.09.2010 o godz. 02:14.
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 06.09.2010, 08:01
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiemy, co się działo na pokładzie. Nigdzie nie ma dowodów, ani nawet poszlak sugerujących, że był jasny rozkaz lądowania za wszelką cenę. Jeśli były sugestie, że prezydent chce lądować jak najszybciej, to ja jestem pewien, że tego typu presja jest czymś powszechnym na samolotach wożących VIPów. Ale pilotowi nie płaci VIP, tylko państwo, za to żeby olewał gadanie VIPa i robił swoje.
Ale jest chyba roznica miedzy zwyklym Vipem a Prezydentem panstwa, ktory jest rownierz zwierzchnikiem sil zbrojnych. Chcialbym przypomniec rowniez ze na pokladzie samolotu znajdowali sie generalowie rowniez ten najwazniejszy i jesli Prezydent kazal mu wydac rozkaz ladowania to wszyscy wiemu co armii oznacza odmowa wykonania rozkazu. Szczegolnie ze juz wczesniej byl podobny przypadek w Gruzji. Pilot opowiadal jakie szykany na niego polecialy i jakich to metod uzyl byly juz perzydent!!!
Siwy_89
Senior Member

Stary 06.09.2010, 08:24
Ale kto to stwierdził(o tym że spokojnie mogą 2 razy próbować) bo w ogóle o tym nie słyszałem , natomiast słyszałem - 1 podejście i zawracamy- źródło poproszę.I tak samo poproszę o źródło gdzie pilot Jaka podważa wiarygodność stenogramu(rozumiem tych zapisów czarnej skrzynki), czyli że rozumiem nie powiedział tego co na nagraniu jest, a jeśli nie to to co podważył?
źrodło: stenogram - piloci JAKA
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.09.2010, 08:56
Jankowska wyrzucona ze szkołyza to, iż ma poglądy propisowskie.

Miód na serce wykształciuchów - następują ciężkie czasy monopartii
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.09.2010, 09:36
Pani Jankowska jeszcze nie została wyrzucona
http://janinajankowska.salon24.pl/22...alam-wyrzucona
Ale problem i tak pozostaje
Cytat:
Nie pisałam, żeby się żalić na wyrzucenie z pracy, bo jeszcze nie zostałam wyrzucona! ( a jeśli szkoła ze mnie zrezygnuje - ma prawo. ) Nie mogę zrozumieć, dlaczego dziennikarze nie widzą istoty problemu.
Chciałam zwrócić uwagę na fakt SPORZADZANIA LIST wykładowców pod kątem ich poglądów. KAŻDY MA PRAWO DO POSIADANIA POGLĄDÓW. Także wykładowcy i dziennikarze.
Jeśli nie widzicie grozy tej sytuacji to za chwilę uwierzycie, że opozycja nie ma prawa krytykować rządu, a wasz bliźni do odmiennego niż wy poglądu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.09.2010, 09:46
Budze sie rano chce poczywac jakies wiadomosci dnia padlo na WP:
Sposrod pierwszych 5 niewsow 4 na temat Pis-u
- Kluzik-Rostkowska przerywa milczenie: nie chcę oceniać Kaczyńskiego
- "PiS działa jak sekta wyznaniowa"
- "Kaczyński jest przeżarty dążeniem do władzy"
- "Wiem, kto odpowie za przegraną PiS-u"

Hmmm moze na onecie sie czegos dowiem ale tam tez dominuje PIS:
- Migalski atakuje: To oni opanowali PiS. Wierzę w Kaczyńskiego
- Poseł PiS: zmiana lidera możliwa za 4 lata
- Palikot: L. Kaczyński zbezcześcił święte miejsce

Wyglada na to ze cala polska polityka i dyzkusja toczy sie tylko wokol PIS.
Czy nie powinno byc tak ze media powinny podejmowac naprawde wazne tematy a nie tematy zastepcze.
Gdy rzadzilo PIS media poddawaly go nieustannej krytyce i bylo tylko PIS to PIS tamto.
Az troche sie ucieszylem ze PO wygralo te wybory bo mialem nadzieje ze retorka mediow sie zmieni - ale gdziez tam. Zamiast pattrzec rzadzacym na rece i tak nadal calym zlem wszystkiego jest PIS.
Az strach pomyslec co by sie stalo gdyby PIS zniknal ze sceny politycznej. Coz by wowczas poczeli wszyscy nadworni dziennikarze zorientowani tylko w jednym kierunku na straszeniu Polakow PIS-em i przypisywaniu mu calego zla ktore sie w Polsce dzieje.
Szkoda ze w niektorych mediach nie ma miejsca na merytoryczna dyskusje o prawdziwych problemach Polski i Polakow...
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 06.09.2010, 10:37
Niekonik napisał(a):Wyświetl post
Ale jest chyba roznica miedzy zwyklym Vipem a Prezydentem panstwa, ktory jest rownierz zwierzchnikiem sil zbrojnych. Chciałbym przypomniec rowniez ze na pokladzie samolotu znajdowali sie generalowie rowniez ten najwazniejszy i jesli Prezydent kazal mu wydac rozkaz ladowania to wszyscy wiemu co armii oznacza odmowa wykonania rozkazu. Szczegolnie ze juz wczesniej byl podobny przypadek w Gruzji. Pilot opowiadal jakie szykany na niego polecialy i jakich to metod uzyl byly juz perzydent!!!
To przypomnij mi łaskawco jakież to "szykany" spadły na pilota Bo z tego co ja się orientuję to raczej nagroda go spotkała ze strony MON. Sprawa kolejna może mi przypomnisz co też w "armii oznacza odmowa wykonania rozkazu", bo mam takie nieodparte wrażenie, że próbujesz nam tu zasugerować, iż w polskim wojsku za odmowę wypełnienia rozkazu groziła conajmniej "kula w łeb". W tym względzie jednak od czasów Hitlera i Stalina, nie wspominając już o PRLu, coś się jednak zmieniło. Jest prokuratura, są sądy... nie wspominając o rządzie i ministrze Klichu, którzy za samo przeciwstawienie się Prezydentowi Kaczyńskiemu gotowi byli każdego ozłocić (vide sytuacja z prezesem PZPS Przedpełskim oraz siatkarzami i ich olaniem wizyty u Kaczyńskiego, na wskutek sugestii ówczesnego ministra "Polska to dziki kraj"-Drzewieckiego).
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.09.2010, 11:33
Cytat:
nasi politycy tak są skupieni na wojenkach między sobą że już nie rozróżniają co jest dobre a co nie dla kraju
Optymista
Pawlak się coś strasznie nakręcił na tą umowę .
Życzę KE wytrwałości , ale obawiam się , że zakończy się jakąś ugodą opartą o papierowe fasady.
Przy okazji surowcowych tematów dwa newsy z ,,obozu'' Nabucco

dobry

Cytat:
Gaz z irackiego Kurdystanu zasili gazociąg Nabucco. Kurdyjski surowiec popłynie magistralą, która ma uniezależnić Europę od dostaw z Rosji.

Umowę z władzami irackiej prowincji podpisał właśnie niemiecki koncern energetyczny RWE
http://www.gazetafinansowa.pl/index....do-europy.html

i potencjalnie zły(e)

Cytat:
Gazprom jest zainteresowany kupnem majątku BP w Azerbejdżanie.
(...)
Koncern BP jest również operatorem transkaspijskiego gazociągu którym tłoczony jest azerski gaz ze złóż na Morzu Kaspisjskim przez Gruzję do tureckiego hubu w Erzurum. Korzystając z tego rurociągu Unia Europejska planuje wybudować magistrale gazową Nabucco, która ma dywersyfikować dostawy surowca do krajów Unii Europejskiej. Jeśli Rosjanie nabyli by aktywa BP w Azerbejdżanie, mieliby wpływ na transport azerskiej ropy i gazu do Europy
http://www.tvn24.pl/0,1672050,0,1,ga...wiadomosc.html

Cytat:
Rosyjski państwowy koncern gazowy Gazprom podpisał umowę z Azerbejdżanem na zakupu gazu. W przyszłym roku Rosjanie kupią 2mld m3 surowca. A w następnym, jak chwali się spółka, jeszcze więcej.
Kontrakt z azerbejdżańska firmą podpisał szef Gazpromu Aleksiej Miller. Stało się to podczas wizyty rosyjskiego prezydenta Dimitrija Miedwiediewa w Baku.

To zła wiadomość dla zwolenników niezależnego od Rosjan gazociągu Nabucco. Oznacza bowiem, że jeden z potencjalnych dostawców surowca do rury będzie ją dostarczał Rosjanom.
http://gazownictwo.wnp.pl/mniej-gazu...810_1_0_0.html
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.09.2010 o godz. 12:01.
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.09.2010, 12:05
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
To przypomnij mi łaskawco jakież to "szykany" spadły na pilota Bo z tego co ja się orientuję to raczej nagroda go spotkała ze strony MON.
Plus zawiadomienie przez posła PiS Karola Karskiego o popełnieniu przestępstwa przez pilota, który nie wykonał rozkazu lądowania w Tibilisi.
the end
JEDREK76
konserwa

Stary 06.09.2010, 13:09
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Plus zawiadomienie przez posła PiS Karola Karskiego o popełnieniu przestępstwa przez pilota, który nie wykonał rozkazu lądowania w Tibilisi.
Zostało wszczęte śledztwo przez prokuraturę W związku z tym śledztwem został zawieszony w czynnościach tudzież aresztowany Co to za k...a szykany Równie dobrze możesz stwierdzić, że niejaki dziennikarzyna Wojewódzki zwany potocznie "Gminnym" jest "szykanowany" bo już kilka nań doniesień do prokuratury było (choćby w związku z wtykaniem chorągiewki w barwach narodowych w psie gówna).
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.09.2010, 13:54
Zostało wszczęte śledztwo przez prokuraturę W związku z tym śledztwem został zawieszony w czynnościach tudzież aresztowany Co to za k...a szykany Równie dobrze możesz stwierdzić, że niejaki dziennikarzyna Wojewódzki zwany potocznie "Gminnym" jest "szykanowany" bo już kilka nań doniesień do prokuratury było (choćby w związku z wtykaniem chorągiewki w barwach narodowych w psie gówna).
Tak na szybko...

Cytat:
Poseł Przemysław Gosiewski zapytaniem poselskim z dnia 23 września 2008 r. do Ministra Obrony sugerował, że odmowa wykonania przez pilota TU 154 polecenie prezydenta RP zmiany trasy lotu jest rządową prowokacją.
Zapytanie nr 2496 - do ministra obrony narodowej

- w sprawie odznaczenia pilota prezydenckiego samolotu, kpt. Grzegorza Pietruczuka, srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności

Uzasadnienie

Według informacji prasowych i wywiadu, jakiego szef MON udzielił dla Radia Zet 19 września br., kpt. Grzegorz Pietruczuk został odznaczony srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Wedle słów szefa MON pilot otrzymał medal za ˝przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie˝. Ministrowi chodziło o lot, jaki wykonał prezydencki TU-154 na Kaukaz 12 sierpnia br. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie w Ganji, ale prezydent RP podjął decyzję o locie do Tbilisi. Pilot odmówił zmiany kierunku lotu. Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji. Przejazd drogą do Tbilisi był bardzo niebezpieczny i sprowadzał realne zagrożenie dla osób w nim uczestniczących. Według doniesień medialnych obawy pilota o stan techniczny lotniska w Tbilisi były całkowicie nieuzasadnione i można było na nim bezpiecznie wylądować.

Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania:

1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?

2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami?

3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów?

4. Czemu sprawa odznaczenia pilota została tak nagłośniona w mediach przez szefa MON? Czy był to kolejny element prowokacyjnej polityki rządu wobec prezydenta RP?

5. Czy zbadano przebieg wydarzeń w kabinie pilotów i zgodność podejmowanych przez nich decyzji z obowiązującymi procedurami? Jakie są wnioski z tej kontroli?

6. Czemu szef MON nie odznaczył innych członków załogi?

7. Jak MON zamierza reagować, jeśli w przyszłości będą powtarzać się tego typu przypadki odmawiania zmiany kierunku lotu?

Z wyrazami szacunku

Poseł Przemysław Gosiewski Kielce, dnia 23 września 2008 r.
Cytat:
Kaczyński jeszcze w czasie lotu mówił dziennikarzom, że "jeśli ktoś decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy". Po wylądowaniu w Azerbejdżanie zapowiedział, że "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie".
Więcej... http://wyborcza.pl/1,76842,5705983,M...#ixzz0yklcw7wm

Cytat:
Pilot rządowego samolotu jest tchórzem i powinien stanąć przed sądem wojskowym, a jego zwierzchnik - minister obrony narodowej - podać się do dymisji - uważa poseł PIS, Karol Karski.

http://fakty.interia.pl/polska/news/rmf-pilot-prezydenta-stanie-przed-sadem,1167100
Ostatnio edytowane przez St@chu : 06.09.2010 o godz. 13:56.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.09.2010, 14:10
Z drugiej jednak strony nie wiem na ile są prawdziwe stwierdzenia Jarka że Tupolew powinien bez problemu skosic te drzewa niczym kosa zboże i spokojnie odleciec.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.09.2010 o godz. 17:15.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.09.2010, 17:04
No, teraz to jestem w szoku, bo myślałem, że obaj w miarę śledzimy sprawę - a tak wyszło, że budujesz swoją tezę pomijając pewne istotne fakty (o których nie masz pojęcia, a zarazem które obalają Twoje tezy).

Cóż pozostało mi wrzucić cytaty i źródła i zakończyć temat, bo nie wiem czego jeszcze nie wiesz lub o czym jeszcze nie słyszałeś...

Jeżeli chodzi o sprawę stenogramów i zeznań pilota JAKa to zapraszam to wyszukiwania faktów w google pod hasłem 'Artur Wosztal zeznania'. Otóż nasz pilot twierdzi, że słyszał fragment rozmowy wieży z TU-154, którego to fragmentu nie ma w stenogramach. Jednocześnie jego zeznania przeczą zeznaniom (cały czas mówimy o kopiach, wszak chyba nikt nie wierzy, że nasi prokuratorzy kiedykolwiek bedą mieli dostęp do dowodów pierwotnych, mających kluczowe znaczenie w postępowaniu karnym) rosysjkiego kontrolera lotów.

Na szybko:

http://www.wspinanie.pl/forum/read.php?1,463728
http://www.rp.pl/artykul/502942_Dziw...nia_wiezy.html
http://wyborcza.pl/1,75478,8080281,C...k_Wosztyl.html
http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1...wiadomosc.html

Oczywiście fakt, że facet zamiast zostać bohaterem mediów, które powinny rozdawać łapówki na prawo i lewo WSZĘDZIE, żeby dowiedzieć się CZEGOKOLWIEK od KOGOKOLWIEK (również w Rosji), ma kłopoty z polską prokuraturą, a nasze mainstreamowe media go olały nie dziwi. Robi smród, psuje tezy. Wszystkie linki nie są 'topowe', ani 'czerwono paskowe' tylko w głębokim archiwum - zwraca jednak uwagę fakt, że nawet Wyborcza łaskawie w 584 wersie zauważa, że Wosztyl rzeczywiście złożył takie zeznania.

Sam fakt, że o tym nie słyszałeś - bo nie bombarduje o tym TVN, Wyborcza, onet i praktycznie nikt poza partyjną przybudówką PiS - świadczy o tym, jak bardzo rzetelne są nasze mainstreamowe media i jak bardzo im zależy na dokładnym wyjasnieniu wszystkiego. Zwłaszcza w porównaniu z bombardowaniem sensacyjkami w stylu 'ktoś piąty był w kabinie' etc.

Druga kwestia to po prostu stenogramy. Następnym razem polecam je przeczytac przed zabieraniem głosu

strona 20, pilot JAKa:

Cytat:
No, nam sie udało w ostatniej chwili wylądować. No, natomiast powiem szczerze, że możecie sprobować jak najbardziej [!!!! - dop. 022]. Dwa AMPy są, bramkę zrobili, także możecie sprobować, ale.. Jeżeli Wam się nie uda za drugim razem [!!!!!-dop. 0 22] to proponuję lecieć do Moskwy albo gdzieś.
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.09.2010 o godz. 17:06.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.09.2010, 19:40
Bylo juz?
http://w423.wrzuta.pl/film/4aGMJQWYE..._wrzesnia_2010

Towarzyszu Gierek, prowadz!
Wlasciwie to za prezydenta mamy mix marnego klechy z misja (dla babc), tow. Gierka od "wspolnych sił" (dla wielbicieli poprzedniego ustroju), Kononowicza od gloszenia niestworzonych teorii o tym ze kolko jest okragle a woda mokra (dla niespelnionych) oraz pana co czyta dzieciom bajki na dobranoc (dla mlodych). Dla kazdego cos milego. Da sie zadowolic wszystkich? Da sie!
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.09.2010 o godz. 19:50.
WISŁA PANY !!
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.09.2010, 19:54
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Bylo juz?

Nawet do końca nie oglądnąłem, bo nie było sensu. Niech pracuje nad stylem wypowiedzi i akcentowaniem bo jego się słuchać nie da. Chyba, że po prostu był pijany... yy przepraszam, że w ogóle takie coś przyszło mi do głowy. Przecież to absurd...
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.09.2010, 21:19
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
nie ukrywajmy że teraz numerem jeden w Polsce będzie premier...
W końcu upodabniamy się do Rosji
Siwy_89
Senior Member

Stary 07.09.2010, 01:06
Opłaty w stosunku do osobówek wydają się że będą 'bardzo konkurencyjne'.Warszawa, czy Kraków - do granicy Niemieckiej - 90-100 zeta - pełen zachód.

Racja.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.09.2010, 06:56
Siwy - skąd to masz?

Chętnie zobaczę ile km można przejechać za średnią pensję w każdym z tych krajów
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Siwy_89
Senior Member

Stary 07.09.2010, 07:52
money.pl - dane bodaj z 2005 roku.

no nic, musimy więcej zarabiać i po problemie ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 07.09.2010 o godz. 07:55.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.09.2010, 07:56
Rosyjskiej dezinformacji ciag dalszy. Otoz teraz media glosza wszem i wobec iz do katastrofy tej musialo dojsc, bo symulator wykazal, ze tylko w trzech z czterech przypadkow, udalo sie wykonac awaryjne odejscie w sytuacji identycznej jaka miala miejsce w Smolensku. Szkoda tylko, ze jedynie w jednym zrodle podano informacje iz proby byly wykonywane dla wysokosci 20 metrow!!! Wg mojego skromnego zdania to i tak znakomity wynik. Dalej nie wiemy dlaczego samolot znalazl sie na takiej wysokosci, w takiej odleglosci od lotniska. Wazne ze " ynteligencja" PO
znajac sie doskonale na statystyce rozumie ze te mocno przyblizone 25% to pewnosc ze samolot musial sie rozbic.
"Lecieli po smierc" tak dzisiaj media rosyjskie pisza o katastrofie. Znajac Putina, tak wlasnie bylo...
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 07.09.2010, 08:31
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Bylo juz?

Wlasciwie to za prezydenta mamy mix marnego klechy z misja (dla babc), tow. Gierka od "wspolnych sił" (dla wielbicieli poprzedniego ustroju), Kononowicza od gloszenia niestworzonych teorii o tym ze kolko jest okragle a woda mokra (dla niespelnionych) oraz pana co czyta dzieciom bajki na dobranoc (dla mlodych). Dla kazdego cos milego. Da sie zadowolic wszystkich? Da sie!
Nie podoba mi sie ten prezydent, ale jaka mielismy alternatywe? Skrzeczaca kaczke o teorii siskowej dziejow? Gdyby wygrala bylby dramat. A tak wogole zamknac ten temat w pi....u bo mnie szlag trafia jak pomysle o polityce, a tutaj widze sami koledzy PIS-owcy!!!
JEDREK76
konserwa

Stary 07.09.2010, 08:41
St@chu w dalszym ciągu nie odpowiedzieliście mi jakie szykany spotkały pilota

Mamy demokrację i każdy może składać doniesienie do prokuratury (czy też zapytanie poselskie w przypadku ministra Klicha) w przypadku jeżeli uznaje, że ktoś złamał prawo. Od tego jest Prokuratura, aby rozstrzygać czy doniesienie jest zasadne czy też nie. W tym przypadku o ile wiem żadne szykany ze strony Prokuratury czy MON kpt. Pietruczuka nie spotkały (szykany rozumiem, przez utrudnienie mu pracy, w sensie zawieszenie, wyrzucenie z wojska, aresztowanie itp.). Stało się wręcz odwrotnie.

A może powinniśmy sobie zadać pytanie dlaczego do tego doszło, że Karski złożył takie doniesienie do prokuratury, a Gosiewski poselską interpelację Dlaczego Premier RP próbował marginalizować Prezydenta w słynnej "wojnie o krzesełka" posługując się m.in. szefem KP Arabskim odmawiającym głowie państwa możliwości skorzystania z samolotu, gdzie przypominam na szczyt UE w Brukselii, Kaczyński poleciał samolotem LOTu http://kuzmiuk.blog.onet.pl/1,DA2010-08-03,index.html

Dlaczego wspólnie z premierem Rosji Putinem "rozgrywano" Prezydenta RP, próbując nie dopuścić do Jego wizyty w Katyniu (vide cały medialny szum a'la "Kaczyński się pcha do Katynia", sugestie rządowych ministrów, aby zamiast do Katynia wybrał się do Moskwy), sugestie rosyjskiego ambasadora, iż kancelaria Prezydenta RP nie informowała go o zamiarze podróży Kaczyńskiego (o czym już wiedział od stycznia), czy też później marginalizując Jego wizytę, określając ją mianem "prywatnej podróży"
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 07.09.2010 o godz. 10:30.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.09.2010, 08:57
http://wyborcza.pl/1,75248,8340535,S...zakladaja.html

może w końcu przyjdzie kryska na matyska

jak dla mnie jedna z dziennikarek która nawet nie próbuje być obiektywna
Nic dziwnego, ze ten program jest solą w oku różnych kanciarzy, złodziei i przekręciarzy ponieważ odsłania mechanizmy ich oszustw i zwyczajnego bezprawia. Pokazuje że jest to możliwe ponieważ aparat państwowy i jego ludzie przeżarci są korupcją. W starciu z nimi zwykły człowiek jest na straconej pozycji.
Wiedziałem, że po przejęciu TV przez partię olgarchów i drobnych kanciarzy, dziennikarze pokazujący rzeczywistość staną się niewygodni i zostaną odstrzeleni. Zmnierzamy w stronę rusyfikacji i białorusyzacji mediów gdzie niewygodne sprawy pójdą w odstawkę a telewidzom prezentować się bedzie uśmiechniętego Komorowskiego w otoczeniu jabłonek prawiącego morały lub Tuska walczącego z anakondą w Peru lub powalającego jednym uderzeniem tygrysa w Indiach.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.09.2010, 10:55
St@chu w dalszym ciągu nie odpowiedzieliście mi jakie szykany spotkały pilota

Mamy demokrację i każdy może składać doniesienie do prokuratury (czy też zapytanie poselskie w przypadku ministra Klicha) w przypadku jeżeli uznaje, że ktoś złamał prawo. Od tego jest Prokuratura, aby rozstrzygać czy doniesienie jest zasadne czy też nie. W tym przypadku o ile wiem żadne szykany ze strony Prokuratury czy MON kpt. Pietruczuka nie spotkały (szykany rozumiem, przez utrudnienie mu pracy, w sensie zawieszenie, wyrzucenie z wojska, aresztowanie itp.). Stało się wręcz odwrotnie.
W tym rozumieniu, które przedstawiasz być może faktycznie nie spotkały go szykany. Ale czy nie jest publicznym szykanowaniem kogoś rzucanie pod jego adresem następujących określeń:

Gosiewski w interpelacji o zachowaniu pilota: "przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów"

Kaczyński o pilocie: "jeśli ktoś decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy" [z całym szacunkiem, ale czy to nie jest obelga dla żołnierza, dla pilota?]

Kaczyński dalej: "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie"

Karol Karski, poseł PiS : "Pilot rządowego samolotu jest tchórzem i powinien stanąć przed sądem wojskowym"

Ponadto sprawa skierowana do prokuratury i wiele więcej wypowiedzi polityków PiS w mediach w tamtych dniach. Rozumiem że nie czułbyś się zaszczuty i szykanowany będąc na miejscu pilota i jego rodziny.

Podsumowując, jeśli przyjmiemy Twoją definicję szykanowania to faktycznie być może (bo to mógłby stwierdzić wyłącznie sam pilot) nie był szykanowany. Niemniej uważam, że zbytnio zawężasz to określenie...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.09.2010, 12:59
ty w ogóle przeczytałeś ten artykuł?
widziałeś jej programy?
rzadko u kogo widzi się taki brak obiektywizmu, i to jeszcze pod przykrywką pomocy

i to uogólnianie
stary i chory = dobry i uczciwy
podział na białych i czarnych
szarzy ludzie mieszkający na wsi zawsze są uczciwi

ale z drugiej strony jak jest coś nie w interesie pani J. to się to pomija

zapomniałem że na gazeta.pl nie wchodzisz, przeklejam więc cały art
Tak widziałem jej programy. Tzw. Rada Etyki Mediów jako "obiektywne" ciało rozpatrujące skargi to chyba żart. Chyba najbardziej upolityczniona medialna sitwa.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.09.2010, 13:04
St@chu napisał(a):Wyświetl post
W tym rozumieniu, które przedstawiasz być może faktycznie nie spotkały go szykany. Ale czy nie jest publicznym szykanowaniem kogoś rzucanie pod jego adresem następujących określeń:
....

.
Masz rację.
To szykany.
Teraz bądź konsekwentny i wymień różne okreslenia rzucane pod adresem Kaczyńskich i PiS na przestrzeni lat i odpowiedz uczciwie czy jeśli to, co cytujesz nazywasz szykanami to czy mnóstwo podobnych czy innych okresleń pod adresem Kaczyńskich, (których nie chce mi się cytować, każdy je na pewno nieraz widział i czytał) to szykany czy objaw troski i czułości?

Co do programu pani Jaworowicz: moim zdaniem są one w wielu miejscach nieuczciwe, upraszczające, nierzetelne. Pani J szuka taniej sensacji i poklasku a nie daje ludziom dojść do głosu popiskując przy tym jak mysz w pułapce. Zawsze przedstaiwa jakiś reportaż pod tezę chcąc uchodzic za obrończynię uciśnionych podczas gdy, ostatnio coraz częsciej, jest to tylko chwyt pod publiczkę
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.09.2010 o godz. 13:09.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów