|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
16 występów w fazie grupowej LM 6 występów w fazie grupowej PU a poza tym 12 występów w Ligue 1 48 występów w Benfice Lizbona 3 w kadrze Brazylii który z ekstra-klasowych kopaczy może poszczycić się takimi osiągnięciami ? ![]() ale mówię to tylko mrzonki...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 07.09.2010 o godz. 08:59.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje, że jeśli Wojciechowski chce Golańskiego to spokojnie go dostanie przebijając Wiślacką ofertę miesięcznej pensji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Not o jak Polonia chce Golańskiego to pozamiatane
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
No Golański to w szczególności dwa razy popatrzy ile pieniędzy na konto będzie spływać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A ja uważam zupełnie inaczej. Wszystko rozbija się o to, że w Polonii powstaje naprawdę porządna ekipa i to też piłkarze biorą pod uwagę. Jeśliby taki Piast Gliwice ogłosił że chcą być mistrzem Polski i budują mocny skład na LM, a w ślad za tym poszłyby duuuże pieniądze i ściąganie takich zawodników jak Smolarek, Sobiech, Nowak to każdy piłkarz chcący wrócić do polskiej ekstraklasy (albo zmienić klub) mocno zastanawiałby się nad Piastem Gliwice. Czemu Golański miałby nie przejść do Polonii, co mamy takiego czego nie mają oni? Stadion, kibiców? Dajcie spokój. Dla piłkarza najważniejsze jest kasa (z czym obecnie z Polonią nie możemy rywalizować) oraz jakieś perspektywy, póki co Polonia gra super piłkę i po kilku kolejkach jest wymieniana jako jeden z kandydatów na mistrza. Czasem czynnikiem decydującym jest również to jak się piłkarz z rodziną czują w danym miejscu ale w przypadku Golańskiego wracającego zza granicy myślę że to również nie będzie czynnikiem decydującym. Reasumując - póki co Wisła nie ma żadnych argumentów w porównaniu do ew. przebitki Polonii żeby ściągnąć Golańskiego do siebie, no chyba że "widzi mi się" piłkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Tym bardziej jeśli się miało poprzednio do czynienia z kimś takim jak Becali. To nazwisko powinno Golańskiemu dać poważnie do myślenia zanim podpisze kontrakt z Polonią.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Zgadzam się w zupełności. Dodam jeszcze, że jeśli Golańskiemu chodziłoby o odbudowanie formy, pokazanie się z dobrej strony kibicom no i może też Smudzie pewnie już widzielibyśmy go w Koronie, żeby móc jak najszybciej grać. W Koronie o której wcześniej mówił, że jest klubem do którego chce wrócić. A tak to trwają negocjacje i zastanawianie się co ze sobą ma zrobić, czego oczywiście nie krytykuje bo każdy na chleb mu zarobić ![]()
Ostatnio edytowane przez Jaapowy : 07.09.2010 o godz. 09:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja uważam,ze w Polonii nie buduje się nic dobrego,bo żaden dobry piłkarz ani trener nie przyjdzie do klubu w ten sposób zarządzany,no może poza naciągaczami i mitomanami. A tacy raczej wyników nie zrobią. Nie piszcie,że facet boi się konkurencji,skoro grał w Bukareszcie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A według mnie Golański próbuje podbić wysokość kontraktu zaproponowanego przez Wisłę.
Z tego co się orientuję to Prezes Wojciechowski w wywiadzie bodajże dla Orange Sport bądź Polsat Futbol wyraźnie powiedział, że owszem było zainteresowanie Golańskim ale w chwili obecnej rezygnuje z tego zawodnika, a najbliższe transfery zostaną przeprowadzone dopiero w zimowym okienku. Tak więc nie napinajcie się tak, natomiast co do stylu zarządzania Polonią to jako również jej kibic wierzę, że może powalczyć o mistrzostwo, a później nawet i LM, tyle że nauczony doświadczeniem Pana Cupiała wiem, że działania Prezesa Wojciechowskiego nie przyniosą Polonii nic dobrego w dłuższej perspektywie, a to ze względu na brak profesjonalizmu w w tych działaniach. Mam jedynie nadzieję, że Polonia w ten sposób powiększy grono swoich kibiców i wyrobi markę na poziomie Wisły, Legii czy choćby obecnego Lecha, co z kolei przełoży się na możliwość konkurowania o zawodnika dajmy na to z Wisłą, bez potrzeby oferowania mu znacznie wyższego kontraktu.
Co innego w przypadku Jagielonii, która jeżeli w zimie się nie rozsprzeda, co niestety jej wróżę, to ma realne szanse walki o mistrzostwo. Powód: Edit...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 07.09.2010 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie Polonia to taki kolos na glinianych nogach póki co dobra atmosfera bo są na pierwszym miejscu ale teraz przypadkowo meczu nie wygrają. I się zacznie potem jakieś kolejne straty punktów stracą lidera i J.W. zacznie świrować atmosfera padnie i koniec końców nie widzę ich na podium pod koniec sezonu. Nie z takim stylem prowadzenia klubu i drużyny.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Uważam że niesprawiedliwym krokiem byłoby ocenianie zespołu Polonii już teraz. No bo co jest największa miarą oceny każdego klubu? Przede wszystkim wyniki sportowe, jednak po 4 kolejkach nie mogą one obiektywnie i miarodajnie pokazywać możliwości zespołu.
Sposób budowania zespołu może się podobać lub też nie, ale jak ustrzelą mistrza to nie będzie ich można za mocno krytykować, bo cel zostanie osiągnięty, choć sam im jeszcze w tym sezonie tego nie wróżę. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam twardy orzech do zgryzienia, ale muszę podjąć decyzję w ciągu 2-3 dni - mówi Paweł Golański
Ciekawe jak ten orzech można by zgryźć, może większą pensyjką hmm hmm ciekawe Macie jakieś pomysły jak można pomóc Pawłowi w rozterce? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia gra super pilke ;O ? nie wiem gdzie .. wolalbym zarabiac troche mniej a byc w klubie prwadzonym z glowaa Wojciechowski wg mnie nie jest czlowiekeim ktoremu mozna zaufac, zobaczymy jak to bedzie z tym Golanskim ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
ten użytkownik to pysio, to pokazuje, jak źle jest w SE.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Żebyście się nie przejechali z tym "kolosem na glinianych nogach" i tym niedocenianiem Polonii. Pare lat temu to Wisła kupowała najlepszych piłkarzy tej ligii, jak pamiętamy skończyło się dominacją w polskiej lidze (w pucharach też nie było źle, Saragossa, Barcelona 3-4 ... ). Teraz Polonia, co prawda duuuuużo przepłacając, ale jednak też ściąga najlepszych polskich piłkarzy. Nikt mi nie powie że Smolarek jest gorszy od Boguskiego czy Żurawskiego... Dlatego uważam że cudów nie ma i o tyle z mistrzem może być różnie, o tyle Polonia do pucharów na pewno się zakwalifikuje a w naszej buraczanej będzie ciężkim przeciwnikiem.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co kto lubi. Moim zdaniem nie grają nic nadzwyczajnego, a fajną piłkę to prezentuje Jaga, a w gronie kandydatów Polonia była wymieniana jeszcze przed sezonem.
![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Witam,
Ja tak samo jak kolega powyzej uwazam ze nie ma sensu przeplacac. Rozumiem ze zawodnik gra prze okreslona czesc swojego zycia i ze w tym czasie probuje jak najwiecej zarobic ale tez nie mozna dac sie zwariowac. Pozatym jesli glowna motywacja do przyjscia do danego klubu maja byc tylko pieniadze to nie wiem czy taki gracz jest wart zainteresowania. Jesli by tak bylo to naprawde lepiej bedzie sprawdzic Nasza mlodziez (za granica w tym wieku co niektorzy w ME sa podstawowymi zawodnikami pierwszej druzyny). Jesli sie nie sprawdza to po co ich trzymac w ME Na koniec jesli chodzi o Polonie i Jej wlasciciela wizje budowy. Faktycznie moze to wypalic ale bardziej prawdopodobne jest jednak to ze bedzie to kolos na glinianych nogach. Patrzac na ostatnie decyzje (jakas rada oceniajaca? Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dawac jakies newsy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja uważam, że czasem warto zaryzykować i przepłacić. Dokładnie chodzi mi o przypadek Smolarka, bo Sobiech to jednak przesada
. Oczywiście moim zdaniem ryzyko powinno wchodzić w grę w przypadku zawodników "z nazwiskiem". Nie jakiś anonimowych kopaczy z Koszyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Oczywiście na temacie o Polityce transferowej Wisły, dysputa o genialnych transferach Polonii...
Ja mam do tego(transferów Polonii) taki sam komentarz jak do reklam o stadionie Amiki pokazywanych w Krakowie... I ch*j! Co z tego że mają super drużynę(wg niektórych) i że grają świetny futbol(wg niektórych) skoro prezes kardynał car wielmożny władca Wojciechowski zaraz to spie**li po pierwsze: powołując jakieś komisje oceniające zawodników po meczu, po drugie, co stanie się w najbliższym czasie przy najbliższej wpadce: wywalając Bakero i psując całą koncepcję gry DyskoPolo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() bo kolejny zmotywowany jak Łobodziński chyba nam niepotrzebny czyż nie? ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Należy definitywnie zerwać negocjacje. Golański to niepoważny człowiek.
Podoba mi się, że oferowaliśmy mu tylko roczny kontrakt. Takim kolesiom w rozsypce nic więcej zaoferowac nie można. Ot w charakterze strażaka na rok mógłby się przydać. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Gdybyśmy go podpisali i pełniłby rolę, jak sam napisałeś - "strażaka", to mógłby przykozaczyć tak jak Radosław "gwiazda ligi włoskiej" Matusiak. Znowu byłoby: "Nie tak się umawialiśmy". Dobrze, że temu darmozjadowi nie daliśmy tego czego chciał.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|