The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2010, 08:52
rw88 napisał(a):Wyświetl post
28-letni serbscy defensorzy bez kontraktu:

- Bojan Neziri
- Nino Pekaric

30-letni brazylijscy defensorzy bez kontraktu:

- Vinicius Bergantin
- Anderson Cleber
- Flavio Pinto
- Edinho
- Rafael Pereira
z tej piątki Brazylijczyków, którą wymieniłeś najciekawsze CV ma bez wątpienia - Anderson Cleber, marzenie piłkarz.

16 występów w fazie grupowej LM
6 występów w fazie grupowej PU
a poza tym 12 występów w Ligue 1
48 występów w Benfice Lizbona
3 w kadrze Brazylii

który z ekstra-klasowych kopaczy może poszczycić się takimi osiągnięciami ?

ale mówię to tylko mrzonki...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 07.09.2010 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 07.09.2010, 08:59
Coś mi się wydaje, że jeśli Wojciechowski chce Golańskiego to spokojnie go dostanie przebijając Wiślacką ofertę miesięcznej pensji
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.09.2010, 09:00
Not o jak Polonia chce Golańskiego to pozamiatane
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.09.2010, 09:20
Gdyby Wojciechowski był w miarę normalnym prezesem to tak, ale myślę, że piłkarza niemający noża na gardle dwa razy się zastanowi niż podpiszę kontrakt z Polonią
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Stary 07.09.2010, 09:36
No Golański to w szczególności dwa razy popatrzy ile pieniędzy na konto będzie spływać.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.09.2010, 09:38
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Wojciechowski był w miarę normalnym prezesem to tak, ale myślę, że piłkarza niemający noża na gardle dwa razy się zastanowi niż podpiszę kontrakt z Polonią
Zagrają 3 słabsze mecze, Wojciechowski się wku*** wstrzyma wypłaty. Zacznie się robić nie ciekawe atmosfera i całą tą "Wielką Polonie" szlak trafi.
W ogóle co to są za reguły że robi się głosowanie na najsłabszego zawodnika i odsuwa się go od składu na następny mecz. Nie wspomnę o zatrudnianiu drugiego trenera wrazie jakby temu pierwszego podwinęła się noga. Dodatkowo doradzanie trenowi w takich kwestiach kto ma grać na obronie też nie jest normalne. Golański już raz pracował z takim gościem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.09.2010 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2010, 09:39
A ja uważam zupełnie inaczej. Wszystko rozbija się o to, że w Polonii powstaje naprawdę porządna ekipa i to też piłkarze biorą pod uwagę. Jeśliby taki Piast Gliwice ogłosił że chcą być mistrzem Polski i budują mocny skład na LM, a w ślad za tym poszłyby duuuże pieniądze i ściąganie takich zawodników jak Smolarek, Sobiech, Nowak to każdy piłkarz chcący wrócić do polskiej ekstraklasy (albo zmienić klub) mocno zastanawiałby się nad Piastem Gliwice. Czemu Golański miałby nie przejść do Polonii, co mamy takiego czego nie mają oni? Stadion, kibiców? Dajcie spokój. Dla piłkarza najważniejsze jest kasa (z czym obecnie z Polonią nie możemy rywalizować) oraz jakieś perspektywy, póki co Polonia gra super piłkę i po kilku kolejkach jest wymieniana jako jeden z kandydatów na mistrza. Czasem czynnikiem decydującym jest również to jak się piłkarz z rodziną czują w danym miejscu ale w przypadku Golańskiego wracającego zza granicy myślę że to również nie będzie czynnikiem decydującym. Reasumując - póki co Wisła nie ma żadnych argumentów w porównaniu do ew. przebitki Polonii żeby ściągnąć Golańskiego do siebie, no chyba że "widzi mi się" piłkarza.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 07.09.2010, 09:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej jeśli się miało poprzednio do czynienia z kimś takim jak Becali. To nazwisko powinno Golańskiemu dać poważnie do myślenia zanim podpisze kontrakt z Polonią.
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Stary 07.09.2010, 09:51
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam zupełnie inaczej. Wszystko rozbija się o to, że w Polonii powstaje naprawdę porządna ekipa i to też piłkarze biorą pod uwagę. Jeśliby taki Piast Gliwice ogłosił że chcą być mistrzem Polski i budują mocny skład na LM, a w ślad za tym poszłyby duuuże pieniądze i ściąganie takich zawodników jak Smolarek, Sobiech, Nowak to każdy piłkarz chcący wrócić do polskiej ekstraklasy (albo zmienić klub) mocno zastanawiałby się nad Piastem Gliwice. Czemu Golański miałby nie przejść do Polonii, co mamy takiego czego nie mają oni? Stadion, kibiców? Dajcie spokój. Dla piłkarza najważniejsze jest kasa (z czym obecnie z Polonią nie możemy rywalizować) oraz jakieś perspektywy, póki co Polonia gra super piłkę i po kilku kolejkach jest wymieniana jako jeden z kandydatów na mistrza. Czasem czynnikiem decydującym jest również to jak się piłkarz z rodziną czują w danym miejscu ale w przypadku Golańskiego wracającego zza granicy myślę że to również nie będzie czynnikiem decydującym. Reasumując - póki co Wisła nie ma żadnych argumentów w porównaniu do ew. przebitki Polonii żeby ściągnąć Golańskiego do siebie, no chyba że "widzi mi się" piłkarza.

Zgadzam się w zupełności. Dodam jeszcze, że jeśli Golańskiemu chodziłoby o odbudowanie formy, pokazanie się z dobrej strony kibicom no i może też Smudzie pewnie już widzielibyśmy go w Koronie, żeby móc jak najszybciej grać. W Koronie o której wcześniej mówił, że jest klubem do którego chce wrócić. A tak to trwają negocjacje i zastanawianie się co ze sobą ma zrobić, czego oczywiście nie krytykuje bo każdy na chleb mu zarobić
Ostatnio edytowane przez Jaapowy : 07.09.2010 o godz. 09:54.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.09.2010, 10:07
A ja uważam,ze w Polonii nie buduje się nic dobrego,bo żaden dobry piłkarz ani trener nie przyjdzie do klubu w ten sposób zarządzany,no może poza naciągaczami i mitomanami. A tacy raczej wyników nie zrobią. Nie piszcie,że facet boi się konkurencji,skoro grał w Bukareszcie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.09.2010, 10:22
A według mnie Golański próbuje podbić wysokość kontraktu zaproponowanego przez Wisłę.
Z tego co się orientuję to Prezes Wojciechowski w wywiadzie bodajże dla Orange Sport bądź Polsat Futbol wyraźnie powiedział, że owszem było zainteresowanie Golańskim ale w chwili obecnej rezygnuje z tego zawodnika, a najbliższe transfery zostaną przeprowadzone dopiero w zimowym okienku.

Tak więc nie napinajcie się tak, natomiast co do stylu zarządzania Polonią to jako również jej kibic wierzę, że może powalczyć o mistrzostwo, a później nawet i LM, tyle że nauczony doświadczeniem Pana Cupiała wiem, że działania Prezesa Wojciechowskiego nie przyniosą Polonii nic dobrego w dłuższej perspektywie, a to ze względu na brak profesjonalizmu w w tych działaniach. Mam jedynie nadzieję, że Polonia w ten sposób powiększy grono swoich kibiców i wyrobi markę na poziomie Wisły, Legii czy choćby obecnego Lecha, co z kolei przełoży się na możliwość konkurowania o zawodnika dajmy na to z Wisłą, bez potrzeby oferowania mu znacznie wyższego kontraktu.

pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Polonia to taki kolos na glinianych nogach póki co dobra atmosfera bo są na pierwszym miejscu ale teraz przypadkowo meczu nie wygrają. I się zacznie potem jakieś kolejne straty punktów stracą lidera i J.W. zacznie świrować atmosfera padnie i koniec końców nie widzę ich na podium pod koniec sezonu. Nie z takim stylem prowadzenia klubu i drużyny.
Najgorsze jest to, że zarówno Wisła czy Legia czyli drużyny zapowiadające walkę o mistrzostwo, również wydają się kolosami na glinianych nogach, brak obrony w przypadku Wisły czy brak jakiegokolwiek stylu w przypadku Legii także nie wróżą walki o podium.
Co innego w przypadku Jagielonii, która jeżeli w zimie się nie rozsprzeda, co niestety jej wróżę, to ma realne szanse walki o mistrzostwo.
Powód: Edit...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 07.09.2010 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 07.09.2010, 10:23
Dla mnie Polonia to taki kolos na glinianych nogach póki co dobra atmosfera bo są na pierwszym miejscu ale teraz przypadkowo meczu nie wygrają. I się zacznie potem jakieś kolejne straty punktów stracą lidera i J.W. zacznie świrować atmosfera padnie i koniec końców nie widzę ich na podium pod koniec sezonu. Nie z takim stylem prowadzenia klubu i drużyny.
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Stary 07.09.2010, 10:28
Uważam że niesprawiedliwym krokiem byłoby ocenianie zespołu Polonii już teraz. No bo co jest największa miarą oceny każdego klubu? Przede wszystkim wyniki sportowe, jednak po 4 kolejkach nie mogą one obiektywnie i miarodajnie pokazywać możliwości zespołu.
Sposób budowania zespołu może się podobać lub też nie, ale jak ustrzelą mistrza to nie będzie ich można za mocno krytykować, bo cel zostanie osiągnięty, choć sam im jeszcze w tym sezonie tego nie wróżę.
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Stary 07.09.2010, 10:42
Mam twardy orzech do zgryzienia, ale muszę podjąć decyzję w ciągu 2-3 dni - mówi Paweł Golański

Ciekawe jak ten orzech można by zgryźć, może większą pensyjką hmm hmm ciekawe
Macie jakieś pomysły jak można pomóc Pawłowi w rozterce?
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 07.09.2010, 11:00
Polonia gra super pilke ;O ? nie wiem gdzie .. wolalbym zarabiac troche mniej a byc w klubie prwadzonym z glowaa Wojciechowski wg mnie nie jest czlowiekeim ktoremu mozna zaufac, zobaczymy jak to bedzie z tym Golanskim ;p
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.09.2010, 11:28
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Użytkownik, który puścił wczoraj tę plotę w obieg zaznaczał jeszcze, że Ci tajemniczy piłkarze maja za sobą karierę reprezentacyjną.

Swoja drogą chciałem pozdrowić wszystkich czytajacych to "dziennikarzy", którzy poprzez zdobywanie informacji rozumieja czytanie forów internetowych i zrzynanie z nich. Czesc chłopaki, gratuluje dobrej roboty!
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7669
ten użytkownik to pysio, to pokazuje, jak źle jest w SE..
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.09.2010, 11:28
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Też tak sądze. Dla mnie Polonia jeśli w najbliższych powiedzmy czterech kolejkach poniesie porażkę lub dwie to będzie początek ich końca. Wojciechowski nie wytrzyma, zwolni Jose, posadzi jednego i drugiego na ławce innych przesunie do rezerw i się zacznie. Co innego jak rundę jesienną skończa na pozycji lidera, wtedy ciężko będzie ich zatrzymać (zimą dochodzą do nich Nowak i Sadlok + inne zakupy)
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2010, 12:17
Żebyście się nie przejechali z tym "kolosem na glinianych nogach" i tym niedocenianiem Polonii. Pare lat temu to Wisła kupowała najlepszych piłkarzy tej ligii, jak pamiętamy skończyło się dominacją w polskiej lidze (w pucharach też nie było źle, Saragossa, Barcelona 3-4 ... ). Teraz Polonia, co prawda duuuuużo przepłacając, ale jednak też ściąga najlepszych polskich piłkarzy. Nikt mi nie powie że Smolarek jest gorszy od Boguskiego czy Żurawskiego... Dlatego uważam że cudów nie ma i o tyle z mistrzem może być różnie, o tyle Polonia do pucharów na pewno się zakwalifikuje a w naszej buraczanej będzie ciężkim przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 07.09.2010, 12:26
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
...póki co Polonia gra super piłkę i po kilku kolejkach jest wymieniana jako jeden z kandydatów na mistrza...
Co kto lubi. Moim zdaniem nie grają nic nadzwyczajnego, a fajną piłkę to prezentuje Jaga, a w gronie kandydatów Polonia była wymieniana jeszcze przed sezonem.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.09.2010, 14:43
Genio napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7669
ten użytkownik to pysio, to pokazuje, jak źle jest w SE..
Nie od dziś wiadomo, że wszelkiej maści podpałki do pieca typu: fakt, wybiórcza, PS informacje o Wiśle czerpią w 90% z tego forum. Jeżeli Polonia chce dać Golańskiemu więcej niech daje, ale ja uważam, że nawet mając noż na gardle nie można dawać kontraktów nie wiadomo jakich. Chytry traci 2x o czym chyba przekonał się niejaki Milinković czy jak mu tam, bo chyba dalej w rezerwach Koszyc gnije. Skoro chce grać w Koronie to kontrakt z nią podpisałby już w sierpniu. Mamy młodych zawodników i trzeba kiedyś ich wypróbować. Teraz pół roku mógłby jeden czy 2 młodzików zagrać. Zobaczymy jednak w piątek.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.09.2010, 10:34
Witam,

Ja tak samo jak kolega powyzej uwazam ze nie ma sensu przeplacac. Rozumiem ze zawodnik gra prze okreslona czesc swojego zycia i ze w tym czasie probuje jak najwiecej zarobic ale tez nie mozna dac sie zwariowac. Pozatym jesli glowna motywacja do przyjscia do danego klubu maja byc tylko pieniadze to nie wiem czy taki gracz jest wart zainteresowania. Jesli by tak bylo to naprawde lepiej bedzie sprawdzic Nasza mlodziez (za granica w tym wieku co niektorzy w ME sa podstawowymi zawodnikami pierwszej druzyny). Jesli sie nie sprawdza to po co ich trzymac w ME? Lepiej rozwiazac kontrakty lub sprzedac i poszukac nowych mlodych zawodnikow w Polsce na ich miejsce do ME zeby w przyszlosci nie trzeba bylo szukac zagranicznych zawodnikow lub przeplacac za krajowych.

Na koniec jesli chodzi o Polonie i Jej wlasciciela wizje budowy. Faktycznie moze to wypalic ale bardziej prawdopodobne jest jednak to ze bedzie to kolos na glinianych nogach. Patrzac na ostatnie decyzje (jakas rada oceniajaca?) plus wysokie kontrakty (zawodnicy dojda do wniosku ze po co walczyc na maksa jak i tak kasa skapnie) moze doprowadzic do tego ze zespol nie bedzie mial motywacji jak i rowniez wprowadzi to element paralizu ze jeden slabszy dzien moze sie przykro zakonczyc.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.09.2010, 11:05
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Ja tak samo jak kolega powyzej uwazam ze nie ma sensu przeplacac. Rozumiem ze zawodnik gra prze okreslona czesc swojego zycia i ze w tym czasie probuje jak najwiecej zarobic ale tez nie mozna dac sie zwariowac. Pozatym jesli glowna motywacja do przyjscia do danego klubu maja byc tylko pieniadze to nie wiem czy taki gracz jest wart zainteresowania. Jesli by tak bylo to naprawde lepiej bedzie sprawdzic Nasza mlodziez (za granica w tym wieku co niektorzy w ME sa podstawowymi zawodnikami pierwszej druzyny). Jesli sie nie sprawdza to po co ich trzymac w ME? Lepiej rozwiazac kontrakty lub sprzedac i poszukac nowych mlodych zawodnikow w Polsce na ich miejsce do ME zeby w przyszlosci nie trzeba bylo szukac zagranicznych zawodnikow lub przeplacac za krajowych.

Na koniec jesli chodzi o Polonie i Jej wlasciciela wizje budowy. Faktycznie moze to wypalic ale bardziej prawdopodobne jest jednak to ze bedzie to kolos na glinianych nogach. Patrzac na ostatnie decyzje (jakas rada oceniajaca?) plus wysokie kontrakty (zawodnicy dojda do wniosku ze po co walczyc na maksa jak i tak kasa skapnie) moze doprowadzic do tego ze zespol nie bedzie mial motywacji jak i rowniez wprowadzi to element paralizu ze jeden slabszy dzien moze sie przykro zakonczyc.

Pozdrawiam
Oj z tymi piłkarzami Poloni nie byłbym taki pewien. Wojciechowski jak pokazał potrafi być porywczy i jak miałby nie być zadowolony z piłkarzy to raczej najprędzej posłałby ich na tydzień na budowę, gdzie ich podejście do zawodu by się diametralnie zmieniło.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.09.2010, 17:22
dawac jakies newsy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.09.2010, 18:35
Ja uważam, że czasem warto zaryzykować i przepłacić. Dokładnie chodzi mi o przypadek Smolarka, bo Sobiech to jednak przesada . Oczywiście moim zdaniem ryzyko powinno wchodzić w grę w przypadku zawodników "z nazwiskiem". Nie jakiś anonimowych kopaczy z Koszyc.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.09.2010, 22:03
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23894

No to chyba możemy zapomnieć o Golańskim.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 22:06
MCX napisał(a):Wyświetl post

No ja pie*** sprzedajmy najlepiej całą drużynę....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.09.2010, 23:02
Oczywiście na temacie o Polityce transferowej Wisły, dysputa o genialnych transferach Polonii...
Ja mam do tego(transferów Polonii) taki sam komentarz jak do reklam o stadionie Amiki pokazywanych w Krakowie...

I ch*j!

Co z tego że mają super drużynę(wg niektórych) i że grają świetny futbol(wg niektórych) skoro prezes kardynał car wielmożny władca Wojciechowski zaraz to spie**li po pierwsze: powołując jakieś komisje oceniające zawodników po meczu, po drugie, co stanie się w najbliższym czasie przy najbliższej wpadce: wywalając Bakero i psując całą koncepcję gry DyskoPolo...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2010, 06:22
MCX napisał(a):Wyświetl post

na szczęście
bo kolejny zmotywowany jak Łobodziński chyba nam niepotrzebny
czyż nie?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.09.2010, 07:53
Należy definitywnie zerwać negocjacje. Golański to niepoważny człowiek.
Podoba mi się, że oferowaliśmy mu tylko roczny kontrakt. Takim kolesiom w rozsypce nic więcej zaoferowac nie można. Ot w charakterze strażaka na rok mógłby się przydać.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 09.09.2010, 08:00
tofik napisał(a):Wyświetl post
Należy definitywnie zerwać negocjacje. Golański to niepoważny człowiek.
Podoba mi się, że oferowaliśmy mu tylko roczny kontrakt. Takim kolesiom w rozsypce nic więcej zaoferowac nie można. Ot w charakterze strażaka na rok mógłby się przydać.
Gdybyśmy go podpisali i pełniłby rolę, jak sam napisałeś - "strażaka", to mógłby przykozaczyć tak jak Radosław "gwiazda ligi włoskiej" Matusiak. Znowu byłoby: "Nie tak się umawialiśmy". Dobrze, że temu darmozjadowi nie daliśmy tego czego chciał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów