|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Boruc nie mógł zostać sprzedany za większe pieniądze, bo zarówno Celtic chciał pozbyć najlepiej opłacanego piłkarza ze względu na problemy finansowe, jak i sam bramkarz nie był skory przedłuzać kontraktu, który wygasał w 2011 roku.
Źródło - Nasz Dziennik ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Jak mozna pisac, ze Borucem sie nikt nie interesowal
Jelen nie rusza sie z Auxerre, bo tam ma szczegolne wzgledy, o ktorych chodza juz "legendy" . Teraz jeszcze bedzie gral w LM, wiec temat pewnie wroci wiosna, zwlaszcza jesli bedzie strzelal bramki.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 04.09.2010 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie po prostu zainteresowanie Borucem było takie jak i Rogerem. Nasze gazety je napędzały.
Niech każdy pozostanie przy swoim, bo nie chce mi się tłumaczyć o co mi dokładnie chodzi. Bo rzeczywiście mogłem trochę zamotać. ![]() pozdrawiam! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Dziś zagraliśmy już bardziej doświadczoną jedenastką, z dwoma DM, lewym obrońcą, Borucem w bramce i od razu zaczęło się to wszystko zazębiać. W sumie brakuje nam jeszcze jednego defensywnego w stylu Murawskiego i pierwsza jedenastka wyglądałaby naprawdę przyzwoicie - tu liczę na to, że jeden z trójki Matuszczyk, Borysiuk, Wilk, rozwinie się na tyle, że będzie w stanie tą lukę wypełnić, do gry w środku pola aspiruje też Jodłowiec, który tak jak Mierzej dobrze zagrał (na tej pozycji) z Finami. Chociaż trzeba powiedzieć, że Bandrowski dziś w defensywie zagrał bardzo poprawnie, zdecydowanie wolę widzieć na tym miejscu jego, niż statycznego, wolnego Dudkę, z którego gry nie ma żadnego pożytku. Ogólnie Bander jest dobrą, sensowną alternatywą na partnera Murasia. Bardzo dobrze dziś prezentowały się boki obrony, przy taktyce z zagęszczonym środkiem pola właśnie gra ofensywna bocznych obrońców jest ważnym elementem gry ofensywnej całego zespołu, a zarówno Piszczek, jak i Boenisch nadają się do tego idealnie - zaskoczył mnie trochę ten pierwszy, widać, że coraz lepiej mu idzie ta rola bocznego obrońcy, sporo poprawił się w ostatnim czasie w grze obronnej. Środek obrony tak sobie, niby poprawnie, oprócz ostatniej akcji meczu bez większych błędów, ale widać gołym okiem, że nie jest to nasza silna strona - Wojtkowiak zawsze przynajmniej raz na mecz zalicza jakąś większą gafę, a Żewłakowowi brakuje już trochę szybkości i przy lepszych rywalach to wychodzi, a E2012 dopiero za dwa lata, kiedy Michał będzie miał już 36 lat...Wydaje mi się, że lepiej tutaj postawić na Głowackiego, też doświadczony, a trochę młodszy, solidna marka w naszej lidze, a teraz jeszcze ma okazję pograć regularnie z lepszymi rywalami niż w Ekstraklasie. W parze z nim powinien grać najlepszy z grona Jodłowiec, Perquis (zapewne obywatelstwo w niedługim czasie otrzyma), od biedy Żewłakow i - o ile któryś zacznie prezentować solidny europejski sezon - Glik, Sadlok, Augustyn. Atak to zdecydowanie Jeleń, pierwszym zmiennikiem Lewandowski - jak się w Borussi przebije i zacznie regularnie strzelać, będzie można pomyśleć o zmianie ról, na razie ten pierwszy jest niekwestionowanym liderem w tym pojedynku. Do tego w ramach uzupełnienia młodzi Sobiech, Grosicki, może też Małecki. W roli playmakera poraz kolejny trochę zawiódł Iwański, gdyby miał 5 lat mniej można by było jego grę zaakceptować, z nadzieją że się rozwinie, ale chyba nie ma co liczyć, że 29-latek zacznie w przyszłości prezentować coś więcej. Zdecydowanie bardziej w tym miejscu podobał mi się Mierzejewski, gdyby jeszcze grał w każdym meczu tak jak z Finami - dużo biegał, fajne prostopadłe piłki, nieźle przyśpieszał grę, dobrze drybluje - to byłby jak dla mnie pewniakiem w to miejsce, szczególnie, że potrafi zdobywać gole, a to cenna i dość rzadka umiejętność u naszym pomocników. Warto też mieć na oku na tą pozycję dwójkę z Championship - Majewski miał świetny poprzedni sezon, Cywka bardzo dobrze rozpoczął aktualny. Obraniak jak dla mnie jest za statyczny i nie pasuje trochę do tej taktyki, gry wysokim pressingiem i szybkiego ataku, do tego w Lille na razie nie gra wcale. Moim zdaniem Peszko lepiej pasuje do takiego ustawienia, a szansę dałbym też Grosickiemu. Na ten moment widzę to tak: Boruc - Piszczek, Głowacki, Żewłakow, Boenisch - Murawski, Bandrowski - Błaszczykowski, Mierzejewski, Grosicki - Jeleń. ...zmiennicy: Kuszczak - Wojtkowiak, Glik, Sadlok, Gancarczyk - Matuszczyk, Jodłowiec - Peszko, Cywka/Majewski, Obraniak - Lewandowski.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 04.09.2010 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
W ogóle to można psioczyć na Smude i słusznie bo gość odleciał na inną galaktykę po wzięciu reprezentacji ale spójrzmy prawdzie w oczy. Jesteśmy jedną wielką pustynią na futbolowej mapie.5 najlepszych lig(Anglia,Hiszpania,Włochy,Niemcy,Francja) - liczba zawodników grających w podstawowym składzie - jeśli się nie mylę to konczy się na 2 - dwóch .Jeleń i Błaszczu + dwóch farbowanych ale ich nie liczę bo mają tylko z nami wspólnego co nic.Druga piątka lig - Rosja,Holandia,Portugalia,Turcja,Grecja...kolejnyc h 3 rodzynków.Murawski,Głowa i Baszczu W 10 najlepszych ligach - 5 Polaków a pójść dalej i następną piątkę lepszych od naszej czyli np Belgia,Ukraina(w sumie to liga z drugiej grupy),Austria,Szwajcaria,Rumunia...gra ktoś? Ogólnie dno i 5 metrów mułu - tak wygląda nasza piłka ps może kogoś pominąłem ale to niczego nie zmienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ogólnie ok rw88, ale nie zapominajmy o Smolarku. Jeśli tylko będzie w formie to pierwszy skład pewny moim zdaniem, jeden z lepszych piłkarzy ostatnich lat, a wciąż stosunkowo młody. Trzeba wierzyć w gościa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Smudy bym już zawęził selekcję do ok. 35 zawodników, bo prawdopodobnie nikt inny w tym czasie nie wskoczy już na poziom powyżej średniaka ligowego. Na kolejne cudowne dziecko polskiego futbolu też nie ma co liczyć, więc pozostaje szlifować to co posiadamy. W tej chwili na mój gust to wygląda mniej więcej tak:
GK - Boruc, Kuszczak, Fabiański, Tytoń, Szczęsny LB - Boenisch, Gancarczyk CD - Żewłakow, Sadlok, Glik CD - Głowacki, Wojtkowiak, Jodłowiec RB - Piszczek, Rzeźniczak DM - Murawski, Gol, Wilk DM - Matuszczyk, Bandrowski, Borysiuk LM - Peszko, Grosicki, Rybus AM - Mierzejewski, Obraniak, Iwański, Majewski RM - Błaszczykowski, Kiełb, Małecki ST - Jeleń, Lewandowski, Smolarek, Janczyk, Sobiech Nie biorę pod uwage: Wasilewski - nie wydaje mi się, żeby w wieku 32 lat po takiej kontuzji był w stanie reprezentować nas na ME |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Z Austrią, Walią i Anglią. W eliminacjach do EURO to rzeczywiście bronił sporo, ale kluczowe mecze na początku należały do Kowalewskiego i gdyby ten nie został wykartkowany w meczu z Portugalią, to pewnie stałby do końca eliminacji, bo spisywał się świetnie. Tak czy inaczej nie da się obronić tezy, że bez Boruca nie byłoby żadnego awansu na dużą imprezę ![]() Dodajmy że w eliminacjach do Mundialu w RPA zawalił dwa kluczowe mecze, przez które szybko straciliśmy realne szanse na awans.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 05.09.2010 o godz. 00:15.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawalić, zawalił ale realnych szans ja tam nie widziałem. Całą wiosnę trzon kadry był bez formy, a część emerytów dogrywała swoje ostatnie mecze w reprze. Kim my mieliśmy awansować?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O jakim my tu szczęściu mówimy jeśli Słowenia nas prawie zmiotła z ziemi? Nic nie graliśmy i obwinianie wyłacznie Boruca o to że zawalił eliminacje to jakaś kpina.
Przypominam, że zabrakło 11 punktów (sic!) do pierwszego miejsca w grupie, a w 10 meczach zgromadziliśmy... 11 punktów ![]() PS. W tym 6 z San Marino
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.09.2010 o godz. 00:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie napisałem że tylko Boruc zawalił? Jedynie napisałem, że odegrał w tych eliminacjach raczej negatywną rolę i raczej oddalił, niż przybliżył nas do RPA. Apeluję o niewkładanie mi w usta słów, których nie napisałem... w ogóle apeluję o niewkładanie mi do ust czegokolwiek
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Boruc - Piszczek, Zewlakow, Glowacki, Boenisch - Blaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Murawski, Kosowski - Jelen, Janczyk - to jest dla mnie optymalne zestawienie
. Czyli Smuda musi sie jeszcze przeprosic z Lewandowskim, Kosowskim i Janczykiem.Jeden warunek - wszyscy musza wystepowac regularnie w swoich klubach . Wlasnie widze, ze Janczyk ma jakies klopoty, wiec zostaje Smolarek, Lewandowski(ktory nie sprawdza sie w kadrze i mozna to glosno powiedziec) i Sobiech. Chyba, ze zaczniemy powolywac ze starszego pokolenia
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.09.2010 o godz. 01:02.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I co tu ogladac w tv? W kosza dostajemy od kazdego, w siatke ostatnio rowniez, reprezentacja w kopaną to dramat, moze szachy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie będę nic wkładał
Co nie zmienia faktu, że zrobiono wtedy z Boruca, który był owszem w średniej formie kozła ofiarnego stawiając go na równi z Leo jako tych co doprowadzili naszą piłkę do ruiny. Prawda jest taka, że grano żenadę w polu i nawet Buffon by wszystkiego nie wybronił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
kolarstwo górskie kobiet
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
e: Co oczywiśc nie nie zmienia faktu, że ogólnie graliśmy straszną kiche, ale moim zdaniem nawet z taką grą mieliśmy szanse wyjść z tej żałośnie słabej grupy gdyby nie popisy Boruca.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 05.09.2010 o godz. 08:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
A kiedy leci Cafe Futbol?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pytanie czy Jelen sie sprawdza w kadrze ? moim zdaniem nie - wczoraj spokojnie powinien byc hat-trick ale to jest taki gosc, ze nigdy nie wiadomo co zrobi - dlatego tez pewnie nigdy nie przejdzie do lepszego niz Auxerre klubu. brakuje nam takiego niezawodnego egzekutora jak Jusko, ZUraw czy Franek kiedys. Mysle, ze kims takim moglby byc Lewandowski - jeszcze jest mlody i moze sie przelamac w najwazniejszym momencie. Ile meczy Rooney czy Ronaldo nie strzelili bramki w kadrze ? Co do Mariusza Lewandowskiego mysle, ze na pozycji defensywnego pomocnika przeznaczonej dla najbardziej drewnianego pilkarza spokojnie moze stawiac na kogos mlodszego. Mysle, ze Bandrowski nie gral zle z Dnipro na przyklad. Nie wiem jak wczoraj ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ktoś wie o której reprezentacja jutro trenuje? Trenuja na bocznym czy na glownym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem w TV to dziś miał być trening na głównym, a jutro na bocznym, ale w jakich godzinach to już nie wiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś linka do zdjęć z treningu Repry? Chciałbym zobaczyć jak wyglądają na naszym stadionie
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Bl...wiadomosc.html
Głowa i Kuba mieli wrócić na R22. Możliwe, że Kuby we wtorek też nie zobaczymy... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nie jest tak źle
gramy z lepszymi http://www.sport.pl/pilka/1,65037,83..._pilkarzy.html w październiku lecą do Iranu na rewanż ![]() trzeba coś wymyślić żeby nam Stefcio Wilka nie powołał ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Smuda: Błaszczykowski zagra
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ykowski_zagra/ Australijczycy przy Reymonta 22 http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_reymonta_22/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 06.09.2010 o godz. 16:36.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|