The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2010, 12:28
a nie myslicie ze skoro koles był na mundialu to jest po prostu na innym etapie przygotowan teraz?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.09.2010, 13:05
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
a nie myslicie ze skoro koles był na mundialu to jest po prostu na innym etapie przygotowan teraz?
i zapomniał jak się ustawia, odbiera piłke, kryje? To nie oznaka profesjonalisty.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.09.2010, 13:57
W Stali Rzeszów jest taki młody perspektywiczny lewy obrońca K. Hus, robi niesamowite postępy. Gra w młodzieżowej reprezentacji Polski. Na mistrzostwach Polski juniorów drużyna Stali Rzeszów zdobyła brązowy medal minimalnie przegrywając z triumfatorami ekipą z Lubina a Hus na tym turnieju był jednym z najlepszych zawodników. Przebojem też dostał się do pierwszej drużyny i regularnie występuje w podstawowej jedenastce będąc jednym z najlepszych obrońców na II ligowym froncie. Myślę że warto bliżej przyjrzeć się temu zawodnikowi bo to jest nieprzeciętny talent. Ja osobiście widziałbym go już w oknie zimowym w naszym zespole. Na pewno nie w I zespole bo na to zdecydowanie za wcześnie ale nawet zrobić tak jak Polonia z Sadlokiem. Ale niestety nie wiem jak ze skautingiem w naszym klubie w niższych klasach rozgrywkowych.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2010, 14:00
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
W Stali Rzeszów jest taki młody perspektywiczny lewy obrońca K. Hus, robi niesamowite postępy. Gra w młodzieżowej reprezentacji Polski. Na mistrzostwach Polski juniorów drużyna Stali Rzeszów zdobyła brązowy medal minimalnie przegrywając z triumfatorami ekipą z Lubina a Hus na tym turnieju był jednym z najlepszych zawodników. Przebojem też dostał się do pierwszej drużyny i regularnie występuje w podstawowej jedenastce będąc jednym z najlepszych obrońców na II ligowym froncie. Myślę że warto bliżej przyjrzeć się temu zawodnikowi bo to jest nieprzeciętny talent. Ja osobiście widziałbym go już w oknie zimowym w naszym zespole. Na pewno nie w I zespole bo na to zdecydowanie za wcześnie ale nawet zrobić tak jak Polonia z Sadlokiem. Ale niestety nie wiem jak ze skautingiem w naszym klubie w niższych klasach rozgrywkowych.
Boże widzisz i nie grzmisz....

Hus gra w Jadźce./

troszke wstyd, jesteś z Rzeszowa.

Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Stary 05.09.2010, 14:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Boże widzisz i nie grzmisz....

Hus gra w Jadźce./

troszke wstyd, jesteś z Rzeszowa.
Nie jednemu psu burek na imię Widzę że wszystko wiesz. To przejrzyj aktualne składy nie wiem powinno coś być na Wikipedii zanim coś napiszesz. Do Jaki poszedł Krzysztof. A ja pisałem o Konradzie http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=75
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Od: 06.2010

Stary 05.09.2010, 14:16
Jacek Pawłowski > http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=10865&id_sezon=75

dzisiaj testowany
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2010, 14:21
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Nie jednemu psu burek na imię Widzę że wszystko wiesz. To przejrzyj aktualne składy nie wiem powinno coś być na Wikipedii zanim coś napiszesz. Do Jaki poszedł Krzysztof. A ja pisałem o Konradzie http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=75
Pisałeś o Konradzie? Bo mogłem to wywnioskować z czego? Z tego K.Hus?
Widzialem Stal kilka razy w tamtej rundzie, wiec kojarze tych co grali.

regularne występy = 3 mecze? I po tym twierdzisz że jest wyróżniającym się na II ligowym froncie? A na żywo z tego frontu kogo scoutowałes?

ok, masz racje, co do 3 występow źle zobaczyłem.
Ale własnie sobie przypomnialem ze widzialem tego chłopaka w sparignu w Lipcu z Partyzanten Targowiska wygranym przez Stal 1-0.
I na tle beniaminka III ligi się nie wyróżniał.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.09.2010 o godz. 14:31.

Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Stary 05.09.2010, 14:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Pisałeś o Konradzie? Bo mogłem to wywnioskować z czego? Z tego K.Hus?
Widzialem Stal kilka razy w tamtej rundzie, wiec kojarze tych co grali.

regularne występy = 3 mecze? I po tym twierdzisz że jest wyróżniającym się na II ligowym froncie? A na żywo z tego frontu kogo scoutowałes?
Nie wiem czemu nie odpuszczasz choć nie masz racji http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=77 w tym sezonie wystąpił we wszystkich meczach. 3 występy to dane s tamtego sezonu no właśnie widzisz a nie grzmisz... Sam osobiście widziałem go w kilku meczach na żywo i sory ale nie prezentował się gorzej niż wczoraj Pietia z Resovią. Szkoda że nikt z naszego skautingu go nie obserwował bo myślę że za małe pieniądze można by było kogoś nieźle zapowiadającego sie sprowadzić.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.09.2010, 19:33
wiecie jak sluchalem naszego dyrektora sportowego w ostatnim wywiadzie to można powiedziec tylko jedno - odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku, widac ze facet zna sie na swoim fachu, a co do transferów do konca przerwy na lige ma sie zakonczyc sprawa transferu bocznego obrońcy. do tego przeniosł bym z Młodej Wisły czterech zawodników - 18 letniego Michała Chrapka, Kamila Jelenia, Michała Nalepe oraz ostatnio pozyskanego 18 letniego Michała Szewczyka, zeby juz teraz wprowadzac ich do pierwszej drużyny bo to moze byc przyszłość Wielkiej Wiselki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.09.2010, 22:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo śmieszy mnie to, że tak 'doświadczony' forumowicz, ba - były moderator, ma najzwyklejsze w świecie problemy z czytaniem ze zrozumieniem Moje gratulacje, czapki z głów Bo przecież ja nigdzie nie napisałem, że jesteśmy tacy sami lub mocniejsi niż przed sezonem. Ale OK, luzik, już się zaczynam przyzwyczajać Wolfy, że lubisz przekręcać wypowiedzi tych z którymi dyskutujesz tak żeby tylko pasowały do Twojej riposty.
s1mone napisał(a):
Gramy bezbarwnie, ale nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi niż w poprzednim sezonie. Nie mamy obrony to fakt, ale pomoc i atak imo lepszy, już nie trzeba na Pawła jak na świętą krowę w ataku patrzeć tylko ma grać jak jest w formie. Nowy trener z ambicjami i dyrektor sportowy, który ma budować wielką Wisłę.
Przyznam szczerze, że o ile z przeczytaniem Twojego postu nie miałem większych problemów, o tyle zrozumienie go faktycznie sprawiło pewne kłopoty. Ale tu zapewne potrzebny jest dyplom psychiatrii, najlepiej w połączeniu z kilkuletnim doświadczeniem klinicznym w leczeniu schizofrenii.

No bo jak to, mamy "lepsze" atak i pomoc, nowego trenera z ambicjami, trzaskamy te punkty. Nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi - czyli zostają dwie opcje: jesteśmy tacy sami lub lepsi. Niestety, post później okazuje się, że to jednak nie to. Nie jestem ( jak już wspomniałem ) specjalistą, ale dla mnie te objawy są lekko niepokojące.

Tak więc fakt - mam problemy ze zrozumieniem Twoich postów, ale nie sądzę, żebym to ja był tutaj winien...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2010 o godz. 22:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2010, 23:16
To by było spore wzmocnienie Wisły:

http://wislaportal.pl/news.php?id=18464
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 05.09.2010, 23:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyznam szczerze, że o ile z przeczytaniem Twojego postu nie miałem większych problemów, o tyle zrozumienie go faktycznie sprawiło pewne kłopoty. Ale tu zapewne potrzebny jest dyplom psychiatrii, najlepiej w połączeniu z kilkuletnim doświadczeniem klinicznym w leczeniu schizofrenii.

No bo jak to, mamy "lepsze" atak i pomoc, nowego trenera z ambicjami, trzaskamy te punkty. Nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi - czyli zostają dwie opcje: jesteśmy tacy sami lub lepsi. Niestety, post później okazuje się, że to jednak nie to. Nie jestem ( jak już wspomniałem ) specjalistą, ale dla mnie te objawy są lekko niepokojące.

Tak więc fakt - mam problemy ze zrozumieniem Twoich postów, ale nie sądzę, żebym to ja był tutaj winien...

o jeju mamy zupełnie nowy zespół więc trudno komuś ocenić czy jest to gorszy zespół niż w tamtym roku czy może lepszy, zagrali raptem kilka meczy.

Czasem czytając Twoje posty mam wrażenie że masz jakieś kompleksy a to forum pozwala Ci się dowartościować. Zupełnie wyjęte z kontekstu teksy typu "klinicznym w leczeniu schizofrenii" pokazują o czym My, a o czym Ty.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.09.2010, 02:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Spieszę z tłumaczeniem. Uważam, że personalnie jesteśmy conajmniej tak samo mocni jeśli nie mocniejsi - a, że nie przekłada się to na jakość gry (bo z wynikami w naszej buraczanej nie jest przecież źle) to na to trzeba czasu, musi się stworzyć zespół - jak uzupełnimy obronę o 2 bocznych obrońców i jednego stopera będę szczęśliwy. Szczerze powiedziawszy teraz tacy piłkarze jak Sobol, Brożek czy Mały pokażą z czego są zrobieni i ile naprawdę są warci - albo będą zapierdalać albo będą ławkować. Nie sprzedaliśmy żadnego znaczącego napastnika czy pomocnika, a nowo sprowadzeni wygryźli naszych wcześniejszych ze składu.

Obrona wygląda bardzo słabo i to każdy widzi, ale nie ma co się z tego powodu sadzić i rozdzierać szat tylko cierpliwie poczekać na uzupełnienie tej formacji.

Jak już pisałem - obstawiam miejsce w pierwszej piątce, ale się to może szybko zmienić - wszystko zależy od tego kiedy nasz zespół zacznie zaskakiwać i kim uzupełnimy obronę.

Na pewno wolę to od żelaznej jedenastki z poprzedniego sezonu i 3 gościami na ławce rezerwowych. I modlenie się, żeby naszym się chciało, albo żeby Brożek wreszcie zaczął grać na swoim poziomie, albo żeby Marcelo najwyżej wyskoczył do główki.

Wylewaj dalej własne frustracje i wal jadem bez opamiętania na lewo i prawo Czekam na kolejne podwórkowe wrzuty pod moim adresem, może nauczę moje dzieciaki paru jak się okażesz wystarczająco elokwentny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.09.2010 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.09.2010, 05:13
No tak ale wydaje mi się, że Wisła chciała powalczyc o Marcina Kowalczyka, ktorego kontrakt wygasa w grudniu...
Golanski moim zdaniem lepszy, ale bardziej kontuzjogenny i starszy...

Ale przynajmniej Cikos bedzie mial okazje do gry w razie czego
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.09.2010, 07:00
Golański według mnie mentalnie przypomina Wojtusia Łobodzińskiego. Niemniej jednak przy obecnej bidzie na obronie, nie pogardziłbym tym kopaczem, ale pod warunkiem kontraktu na max 2 lata i przy systemie z wyjściówkami.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.09.2010, 09:18
Kowalczyk?Odkąd transferów dokonują Holendrzy jestem spokojny,że tak słabi kopacze nas nie zasilą. Jedynym atutem Kowalczyka jest to,że wygasa mu kontrakt,nie widzę innych merytorycznych przesłanek dla których ten chłopiec miałby do nas trafić. Okropne,że tak owe pomysły niektórym przez myśl przechodzą. A co do Golańskiego,to doskonały jest post powyżej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Stary 06.09.2010, 09:23
Nie spodziewałbym się podpisania kontraktu z Golańskim, chyba, że na naprawdę dla nas atrakcyjnych warunkach. Valckx wyraźnie powiedział, że nie szukamy na gwałt prawego obrońcy. Dla mnie na tą rundę dwójka: Cikos, Burliga + ME zupełnie wystarczą, a potem będzie można przeprowadzić ewentualnie jakiś przemyślany transfer na tą pozycję. Nic na siłę...
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.09.2010, 09:30
Golański jednak to nie to samo co Łobodzinski. On naprawdę grał silnym klubie i trenerzy na niego tam stawiali. Nie dogadywał się jedynie z Becalim (właściciel klubu), który uważał go za cyrkowca i komedianta.
Jak dla mnie Golański byłby wzmocnieniem na prawej obronie i zmusiłby do Cikosa do nieustannego progresu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.09.2010, 11:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Golański jednak to nie to samo co Łobodzinski. On naprawdę grał silnym klubie i trenerzy na niego tam stawiali. Nie dogadywał się jedynie z Becalim (właściciel klubu), który uważał go za cyrkowca i komedianta.
Jak dla mnie Golański byłby wzmocnieniem na prawej obronie i zmusiłby do Cikosa do nieustannego progresu
Jesli Paweł byłby zdrowy to zmusiłby Cikosa do siedzenia na ławie. Osobiście uważam go za prawego obrońce bo nie jestem sobie wstanie przypomnieć jego dobrych występów na lewej flance.
Jak na zawodnika urodzonego w Polsce dysponuje naprawdę dobrą techniką. Przypominam, że spędził sporo czasu na prawej pomocy także potrafi dobrze rozwiązać akcje w ofensywie. Nie są to Alvarezowe wrzutki tylko porządne zagrania.
Jego największą wadą jest podatność na kontuzje.

Cytat:
Golański według mnie mentalnie przypomina Wojtusia Łobodzińskiego.
Gdyby to był zawodnik o mentalności Łobodzińskiego to po pierwsze nie wyjechałby do Rumuni, po drugie nie dałby tam rady w przeciwieństwie do Pawła, który potrafił wywalczyć sobie miejsce w pierwszym składzie. Nawet gdyby tam grał to wróciłby po kilku tygodniach z powrotem do polski bo chłopak załamałby się gdyby był tak traktowany jak Golański przez Becaliego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.09.2010 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.09.2010, 12:12
Byly podstawowy, prawy obronca w naprawde silnym klubie(o przynajmniej klase lepszym od Wisly) nie bylby wzmocnieniem dla naszego klubu Niektorzy to maja wymagania .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2010, 12:18
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Byly podstawowy, prawy obronca w naprawde silnym klubie(o przynajmniej klase lepszym od Wisly) nie bylby wzmocnieniem dla naszego klubu Niektorzy to maja wymagania .
Jasne że byłby wzmocnieniem, ale niekórzy maja np. upatrzonego Maicona i dopóki nie przyjdzie będa narzekać nawet na Dani Alvesa.
Pomijąc to, że nikt nie wie co aktualnie prezentuje Golańśki.
Jedyne co niepokoi,to że dalej nie ma informacji o tym że podpisał.

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.09.2010, 12:38
Golanski to ten sam gwiazdor co chciał robić karierę tylko za granicą i jeszcze niedawno mawiał że do Polski wróci tylko do ŁKSu?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2010, 12:39
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Golanski to ten sam gwiazdor co chciał robić karierę tylko za granicą i jeszcze niedawno mawiał że do Polski wróci tylko do ŁKSu?
Polski piłkarz w momencie uderzenia sodówki jest w stanie powiedzieć wszystko, wiec z przymrużeniem oka

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.09.2010, 12:49
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Ebi Smolarek też się śmiał kiedyś gdy zadawano mu pytanie o to czy kiedyś zagra w polskiej lidze
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.09.2010, 12:50
Psikusa nam zrobi, jak się nie dogadamy. Ale pretensji mieć nie będę. Nie chciałbym kolejnego sowicie opłacanego rekonwalescenta z 5 letnim kontraktem.
Może mam trochę spaczony obraz tego piłkarza, ale kojarzy mi się z Jackiem Bąkiem. O którym się mówiło, że jak otwiera lodówkę to łapie przeziębienie.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.09.2010, 13:10
Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów? Czy klub oficjalnie potwierdził zainteresowanie Golanskim?

Bo jak na razie wydaje mi się że wszytko co wiedzą media to że Wisła szuka a Golański jest wolny.

Choć dobrze by było gdyby do nas trafił. Na pewno byłby wzmocnieniem obrony. Dodatkowo może grać po obu stronach. Oraz to Polak a takich nam ostatnio brakuje...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.09.2010, 13:55
Cytat:
Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów?
Wilk. Ale 1/9 to i tak świetny wynik
Ale Golański sam chyba przyznał, że jest oferta z Wisły, więc coś jest na rzeczy. Ja bym nie miał nic przeciwko, by transfer wypalił.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 06.09.2010, 14:45
wywiad z Grosickim z onet.pl

-Jeśli dostałby pan ofertę transferową z Wisły Kraków, przyjął by ją pan?
Kamil Grosicki: - Na pewno rozważył.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 06.09.2010, 16:54
Grosickich i jemu podobnych w Wiśle nie trzeba. Tu trzeba 8 pracusiów, wyrobników w stylu Sobola, Głowackiego czy Diaza + 3 gwiazdy w ofensywie, które robią różnicę i są w stanie w pełni prezentować swe umiejętności nawet na tle niezłych europejskich drużyn.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.09.2010, 17:22
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów?
Przede wszystkim to Chavez.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów