|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Niestety ma rację.
Beton konstrukcyjny + asfalt i byle jak zrobiona zieleń - to niestety nie będzie pięknie wyglądać. Gdyby zrobiono przyzwoity plac z ładnym oświetleniem i aranżacją zieleni, to efekt finalny byłby w 50% zadowalający. Tak będzie z zewnątrz 100% gówno, niestety nie ma dlatego innego wytłumaczenia. Wnętrze wnętrzem, ale z zewnątrz wizytówką miasta i okolicy to ten stadion nie będzie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Odnośnie tej wizualizacji, wykonanej przez kolegę Davida, to niebieski kolor nijak tam nie pasuje. Zdecydowanie lepiej elewacja prezentuje się w szarych kolorach, oczywiście odpowiednio wykończona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^ Już bym nawet przyjął to co David patrząc na to co jest.
Tym co marudza że oponek jest w brud i u nas tego nie powinno być lub uważaja że beton architektoniczny za 5 lat byłby gorszy od naszego sypiącego się konstrukcyjnego lub że elewacja wytynkowana lub obłożona płytkami w kolorze białym , niebieskim czy jakimś szarym - jest złym pomysłem- zapraszam na wycieczke na R22 i przyjrzenie się z bliska temu czemuś - bo tego elewacją truno nazwać.Prawie wszystko jest lepsze od tego bubla a obawiam się że większośc tu sie wypowiadających z bliska nie widziała elewacji wschodniej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktoś się może orientuje czy narożniki pomiędzy trybunami są zadaszone i w razie deszczu nie będzie ludziom kapać na głowę? Pytam, bo wybieram się na mecz Reprezentacji.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeżeli pytasz o nasz stadon to narożniki są zadaszone ale czy nie będzie "kapać" to będzie zależało od kilku czyników...
Czy będziesz siedział na górze czy dole trybuny, z boku czy od środka bo jak deszcz będzie zacinał to Cię tylko hala uratuje! ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Zależy jak będzie deszcz zacinał. Jak prostopadle w kierunku trybuny wschodniej, to narożniki N-W, NE i S-E będą suche.
Jak równolegle do trybuny wschodniej od kierunku północnego, to zmoknie część osób na piętrze narożników N-W& N-E (otwarta dziura nad piętrem narożnika). Jak z kierunku południowego, to zmoknie część osób w narożniku S-E i część ludu na trybunie zachodniej. Oczywiście jeśli kierunki będą pośrednie, to linie moknięcia będą się przesuwać. Propozycja elewacji jednego z użytkowników SSC: http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=12926 gdyby wszystkie trybuny tak wykończyć, to o brutalizmie nie byłoby mowy.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 03.09.2010 o godz. 10:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam dwa bilety na piętrze. F23 rząd 16.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
taka elewacja to marzenie ....ale to może chyba tylko wymusić/albo zrobić Basałaj wspólnie z B.C.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Ale jest jeden niezaprzeczalny plus! Takiego stadionu za takie pieniadze nie bedzie mial nikt na swiecie!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
pięknie wyglądałby ten stadion ..
niby tak nie wiele do szcześcia potrzeba, ciekaw też jestem ile by to kosztowało .. może jakaś zbiórka ? można też np w zamian za materiały zamieścić reklamy na stadionie etc, w celu zmniejszenia kosztów .. trzeba zacząć działać, a wyglądałby pięknie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Właśnie o takiej elewacji myslalem(a raczej marzyłem
).. mogłaby byc nawet troszke ciemniejsza..Taki szary fajnie sie komponuje z niebieskiem zelastwem..Mogłby ktos obyty w Photoshopie zrobic ujecia pozostalych trybun z takim dibondem(najlepeij od strony D lub E)?Warto byloby sie postarac przeforsowac ten pomysl na wykonczenie, bo stadion wyglada zdecydowanie lepiej.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
dużo lepiej niz to : http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=12926 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to ten ciemny szary wygląda świetnie i gdyby tak to zrobili to byłbym bardzo zadowolony. Kwestia gustu.
Chociaż to połączenie niebieskiego z szarym jak na projekcie też fajnie wygląda. Sam niebieski mi się nie podoba. No ale zobaczymy co z tym zrobią, najważniejsze żeby coś z tym zrobili bo w tej chwili jest masakrycznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje, czy trybuna wschodnia jest wyższa id zachodnie? Jakieś takie niesymetryczne pod względem wysokości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Elewacja D z dibondu(z forum skyscraper..)..
Tutaj wydaje mi sie zbyt jasna, ale i tak odmienia ten obiekt niesamowicie...
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 03.09.2010 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
jezeli rezygnuje sie z betonu architektonicznego na rzecz kontrukcyjnego to z reguly w zamian projektuje sie jakąś okladzine...generalnie i niepodwazalnie - zamiana architektonicznego na konstrukcyjny to oszczednosc pieniedzy, ktos w jakims celu przyoszczedzil aby kasa poszla na inny element stadionu/projektu szlifowanie teraz tego betonu i impregnowanie to dodatkowe pieniadze.a i tak efekt bedzie zaden.....ktos chyba myslal ze taki ,manewr przejdzie i nikt sie nie dowali a tu jak widac jest sprawa i bedzie z tego problem bo aby tak ochydna elewacje doprowadzic do stanu przywoitego trzeba troche grosza...paradoks jeszcze stadion nie oddany, swiezutki a wyglada jakby mial 50 lat...to nie jest brutalizm to jest Wielkie Gówno posrodku bardzo ladnego zalozenia parkowego - wypada tylko pogratulowac projektantom i inwestorowi...ochyda...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W nocy był test oświetlenia albo przepalają lampy. niech ktoś powie jak tu wstawić zdjęcia bo wcześniej moglem a teraz nie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na pewno przepalają i ustawili je już, bo na żadnej kamerce nie było widać plam jak przy występie "Cyrku Majchrowski".
Za to widok oświetlenia z zewnątrz, bo akurat przejeżdżałem, wspaniały, byle do Korony! ![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po meczu reprezentacji nie zastaniemy trybunę obklejoną wewnątrz vlepkami...
Zbyt ładne jest to wnętrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Nadzieja nadzieją. Też ją mam. Niestety rozum podpowiada co innego. Jak nie na reprezentacji to na ligowym. Niech tylko stado kretynów dostanie się na trybuny i już zobaczymy ją obklejoną. Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich, dla których szczytem osiągnięć jest obkleić gdzie popadnie własny stadion. Niech żyje piękno ! ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o reprezentację to po to Wisła idzie na mecz żeby być u siebie i patrzeć na ręce przybyszom. Więc naszym zdaniem nie jest tylko wejście na trybunę i zajęcia miejsca ale każdy Wiślak obserwuje co się wokół niego i dalej od niego dzieje by potem nie było płaczu na forum w stylu " widziałem 2 kolesi jak przyklejali ale ja byłem 20 m a ci co byli bliżej nie reagowali" Rozglądać się. Naszych też strofować i upominać.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak się chce gościć reprezentację to się trzeba liczyć z mniejszą lub większą dewastacją niektórych elementów wyposażenia stadionu. Dlatego m.in. nie jestem zwolennikiem grania na Wiśle reprezentacji. Przyjedzie pełno różnego elementu, któremu nie będzie zależeć nie tylko na zostawieniu porządku, ale na celowym niszczeniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła Kraków: stadion przeszedł kontrolę. Mecz Polska-Australia już we wtorek
http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...?kategoria=663 |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
[IMG]file:///C:/Users/Adam/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Adam/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Adam/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-2.png[/IMG]
nowy wymiar krakowskiego brutalizmu... bravo!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
z czego to jest z bibuły ?
|
|