The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2010, 18:39
kristos napisał(a):Wyświetl post
To czy p.Jawor ma rację , to się dopiero okaże.
Oczywiście taki autorytet piłkarski jak Jawor już to wie ,ja bym jednak proponował jakiś czas odczekać.
Przynajmniej ja tak zrobię .
Jawor akurat jest zagorząłym kibicem Wisły i zarzucanie mu złośliwości w odniesieniu do TSW mija się z prawdą o lata świetlne.Prawda , prawda i jeszcze raz prawda. Aż w oczy kole niektórych.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.09.2010, 18:40
Panowie skąd w Was tyle pesymizmuWsyscy narzekaja ,ze ściągnelismy szrot,a tym czaem ten sam szrot usadził takie gwiazdy jak Kirm,Brozki,Jirsaki na ławie ,a szroty typu Łobo na trybunach.Szrot to niekótrzy uczestnicy tego forum.Obrona owszem tu jest bład ,ale mysle ,że Cleber i Chavez dadza radę jak na polska lige ,a w zimie moze byc tylko lepiej.Jedziecie po Cikoszu,a ja nie widzę w nim wiecej błedów niz u innych prawych obrońców w lidze,mało tego jego pierwsze wystepy były obiecujace.Tej drużynie potrzeba zgrania,aklimatyzacji,bo narazie to "wieża Babel" z nowym trenerem,ale jakiś cudem mamy 9 pkt. a ciekawe co byscie mówili na miejscu kibiców Legii....Zobaczymy jakię zaprezentuja po tych dwóch tygodniach z przerwy z Jagą.Mysle ,ze będzie to jakąs wykładnia w którym miejscu jestesmy ....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.09.2010, 18:44
sprzedano co było najlepsze do sprzedania.Myśle że to jest konsekwencje kiepskiej postawy w pucharach(Levadia,Karbach,braku mistrzostwa w tym roku) i koniecznością zamknięcia budżetu bo w końcu z czegoś trzeba zapłacic pensje Łobodzińskiemu,Gargule którzy co miesiąc razem połykają 200 tyś zł
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.09.2010 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.09.2010, 18:46
Ja już kiedyś to napisałem i znowu napisze. W dupach się co poniektórym poprzewracało od tych Jimenezów, Petresków i innych wielkich nazwisk, które niby miały trafić do Wisły. Kiedyś jaraliście się tak naprawdę nikomu nieznanym Jirasakiem, a teraz nie pasuje wam zawodnik, który ma ponad 200 meczów w Eredivisie i grał kilkanaście razy w Lidze Mistrzów. Ale w sumie niektórym to nigdy nic nie pasuje, Ronaldinho by przyszedł do Wisły, to by było że za stary i za gruby...
Ostatnio edytowane przez ChG : 02.09.2010 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2010, 18:49
Co do artykułu Kołtonia i w ogóle osób wygłaszające opinie o tym że w polskich klubach jest za dużo obcokrajowców a za mało polaków.
W polskich klubach jest za mało ale ludzi potrafiących na przyzwoitym poziomie uprawiać sport jakim jest piłka nożna. Każdy klub ma gdzieś szkolenie wychowanków, zdolnych zawodników po niższych ligach też się nikomu nie chce szukać, a na wyróżniających się w ekstraklasie nie stać. Z zawodnikami z zagranicy też jest problem, bo ilu tak naprawdę zawodników którzy trafili do polski to był efekt tego że skaut z danego klubu obserwował go w kilku spotkaniach (już pomijając fakt ilu z tych i tak niewielu skautów nadaje się do tego). Większość to efekt działania managerów którzy swoich zawodników gdzieś chcą upchnąć.
Zawodników mamy słabych a płacimy im coraz więcej, dodatkowo po kilku przyzwoitych spotkaniach robimy z nich gwiazdy.
A prawda jest taka że nagle wszyscy zachwyceni Bełchatowem bo w końcu znalazła się drużyna która przez 45 minut grała w piłkę nożną, a Frankowski dalej zaskakuje bo w polskiej lidze brak napastników którzy kopią piłkę tak jak by tego chcieli.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.09.2010, 18:55
Ale co Wy chcecie od zarzadu czy Basalaja nazwyajac jego decyzje debilnymi
A czy to jest jego klub czy Cupiala

Bogus mowi skacz na lewej nodze Basalaj skacze i juz...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 02.09.2010, 18:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
sprzedano co było najlepsze do sprzedania.Myśle że to jest konsekwencje kiepskiej postawy w pucharach(Levadia,Karbach,braku mistrzostwa w tym roku) i koniecznością zamknięcia budżetu bo w końcu z czegoś trzeba zapłacic pensje Łobodzińskiemu,Gargule którzy co miesiąc razem połykają 200 tyś zł
Garguła ok 116 tys zl/m
Lobo ok 106 tys zl/m
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.09.2010, 18:58
ChG napisał(a):Wyświetl post
Ja już kiedyś to napisałem i znowu napisze. W dupach się co poniektórym poprzewracało od tych Jimenezów, Petresków i innych wielkich nazwisk, które niby miały trafić do Wisły. Kiedyś jaraliście się tak naprawdę nikomu nieznanym Jirasakiem, a teraz nie pasuje wam zawodnik, który ma ponad 200 meczów w Eredivisie i grał kilkanaście razy w Lidze Mistrzów. Ale w sumie niektórym to nigdy nic nie pasuje, Ronaldinho by przyszedł do Wisły, to by było że za stary i za gruby...
Dokładnie. Niektórym malkontentom (ce..... w tym wolfy) przydałby się kryzys taki jak na początku lat 90., spadek do drugiej ligii, krach finansowy itd. Ciekawe co wtedy byście powiedzieli? Musicie zrozumieć, że nie zawsze się wygrywa i nawet najlepsze drużyny (np Liverpool czeka na mistrzostwo kraju juz 19 lat) przechodzą gorsze okresy, są w przebudowie etc. A z nami (przynajmniej na arenie krajowej) aż tak, źle nie jest w ostatnich 3 latach dwa razy byliśmy Mistrzem i raz vicemistrzem Polski. To mało? Ja osobiście nie widzę jakichś znamion nadchodzącego armaggedonu. Mamy nowego trenera, dyrektora sportowego z świetnymi referencjami. Wierzę, że pieniądze z letniego okienka zostaną dobrze zainwestowane w zimie.

Przychodzi gość 200 meczów w Eredivisie, 25 w reprezentacji a wam dalej nic nie odpowiada. Szkoda słów.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2010, 19:01
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Garguła ok 116 tys zl/m
Lobo ok 106 tys zl/m
czyli razem rocznie ok 2500000 zł czyli mniej wiecej 5% budżetu-a to jest tylko dwoch zawodnikow.nie piszcie więc "gdzie jest kasa za Marcelo".
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2010, 19:22
picasso napisał(a):Wyświetl post
czyli razem rocznie ok 2500000 zł czyli mniej wiecej 5% budżetu-a to jest tylko dwoch zawodnikow.nie piszcie więc "gdzie jest kasa za Marcelo".
O nie. My piszemy "Gdzie jest boczny obrońca za Singlara i konkurent dla Brożka na lewej obronie?". Kwestie klasy sportowej już mało kto podnosi, bo brzmią strasznie zabawnie przy obecnych ruchach kadrowych.

fialo napisał(a):Wyświetl post
Przychodzi gość 200 meczów w Eredivisie, 25 w reprezentacji a wam dalej nic nie odpowiada. Szkoda słów.
Kiedyś mnie to denerwowało, ale teraz już rozumiem - ty po prostu nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Wtórny analfabetyzm. Serio.

O ile się orientuję, większość postów dotyczy tragicznego stanu naszej obrony. Gdyby ten gość z Eredivisie był skrajnym defensorem, to pewnie ktoś by się nim żywiej zainteresował. A tak - nikt go jakoś specjalnie nie krytykuje, ot - kolejny pomocnik, w niczym nie zmieniający naszej tragedii w obronie.

Czy gdyby przed końcem okienka sprzedano Jovanicia i Pawełka, zostalibyśmy z jednym Kurto a w ramach transferów "last minute" ściągnięto by napastnika, to jak myślisz - poprawiłoby to naszą sytuację na bramce?

Dlatego rada - najpierw przeczytaj posty tych, których tutaj pouczasz, później poproś kogoś o pomoc we fragmentach, których nie rozumiesz, a dopiero na końcu sam zabierz głos. Dotyczy to zresztą wszystkich piszących posty w rodzaju " O co wam chodzi, wypożyczyliśmy przecież pomocnika?". Wiemy. Problem w tym, że pozbyliśmy się w tym samym momencie dwóch obrońców ( a w całym okienku - sześciu ).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2010 o godz. 19:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2010, 19:25
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Garguła ok 116 tys zl/m
Lobo ok 106 tys zl/m
skad te dane?
chyba lekka przesada.. najwieksza pensja w Wisle to moze z 50-60 , moze ciut wiecej i to przy dobrych wiatrach.. chyba ze rzeczywiscie tyle to jestem w szoku az mi sie nie chce wierzyc ze Wisla bylaby sklonna tyle placic pilkarzowi.. chyba ze im sie tak dobrze powodzi..
takich plac to nie ma w ligach w ktorych zespoly graja w LM / PE (Belgia, Szwajcaria, Austria, Izrael itd..)
dziwne ze Piotrek Brozek zarabia ok 15 tys zl
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.09.2010 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2010, 19:29
Tylko bez demagogii prosze. Odeszlo 11 zawodnikow w tym pilkarze ktorzy mieli dosyc wysokie kontrakty: Glowacki, Marcelo, Alvarez. Nie mysle rowniez aby Diaz, Jop grali za "drobne". Pieniadze wydane w nowych graczy powinny byc traktowane jako inwestycja. Nie chodzi juz nawet o miliony z Champions League; ale o zwykle zapelnienie stadionu. 33000*15*45=22,275 miliony zlotych. To tylko liga nie liczac pucharow (krajowych i europejskich).
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2010, 19:32
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
skad te dane?
chyba lekka przesada.. najwieksza pensja w Wisle to moze z 50-60 , moze ciut wiecej i to przy dobrych wiatrach.. chyba ze rzeczywiscie tyle to jestem w szoku az mi sie nie chce wierzyc ze Wisla bylaby sklonna tyle placic pilkarzowi.. chyba ze im sie tak dobrze powodzi..
takich plac to nie ma w ligach w ktorych zespoly graja w LM / PE (Belgia, Szwajcaria, Austria, Izrael itd..)
co ty gadasz.. 50 tys.zl miesiecznie to biorac pod uwage kurs zlotego wyjdzie ci jakies 160tys. euro za sezon, a nasze "gwiazdy" zarabiaja 2x tyle..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2010, 19:36
szok

kiedy sie koncza kontrakty miedzy innymi Lobodzinskiego? tuz to skandal trzymac pilkarza zarabiajacego ponad 100 tys zl...miesiecznie!
a ja do Piotrka mam pretensje, ktory biedaczyna zbiera po 15 tys zl, a przez wiele lat gral na juniorskim kontrakcie.. choc i tak trudno 15 tys nazwac profesjonalnym kontraktem

kto to k.. w ogole zgadza sie tyle placic zawodnikowi dla mnie to kompletnie nie zrozumiale, 40 tys to sa kosmiczne pieniadze, te pensje sa nieadekwatne do tego co pokazuja na boisku.. ale to chyba nikogo nie dziwi, nawet bedac reprezentantem Polski to dla mnie skandal zeby grajek w PL tyle zarabial
to nie jest smieszne
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.09.2010 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 02.09.2010, 19:38
RAF napisał(a):Wyświetl post
Tylko bez demagogii prosze. Odeszlo 11 zawodnikow w tym pilkarze ktorzy mieli dosyc wysokie kontrakty: Glowacki, Marcelo, Alvarez. Nie mysle rowniez aby Diaz, Jop grali za "drobne". Pieniadze wydane w nowych graczy powinny byc traktowane jako inwestycja. Nie chodzi juz nawet o miliony z Champions League; ale o zwykle zapelnienie stadionu. 33000*15*45=22,275 miliony zlotych. To tylko liga nie liczac pucharow (krajowych i europejskich).
no tak,ale na ich miejsce przyszli inni.myslisz,ze graja za darmo?.ostatnio na meczu było 3 tys osób,a nie 33 tys.jak zacznie przychodzic tyle ile podałeś,to dopiero bedzie mozna liczyć na te 22 mln zł.zreszta dojdzie zapłata za stadion a mowi sie o 5-6 mln.
tak wiec niestety pieniądze ze sprzedazy co lepszych zawodników musza uzupełniać budżet.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2010, 19:41
szok

kiedy sie koncza kontrakty miedzy innymi Lobodzinskiego? tuz to skandal trzymac pilkarza zarabiajacego ponad 100 tys zl...miesiecznie!
a ja do Piotrka mam pretensje, ktory biedaczyna zbiera po 15 tys zl, a przez wiele lat gral na juniorskim kontrakcie, choc i tak trudno 15 tys nazwac profesjonalnym kontraktem
Łobo podpisał na rundę wiosenną 2008 roku, chyba cztero- lub pięcioletni kontrakt.
Gargula podpisał piątkę, nie pamiętam kiedy.

Ale to byli wówczas (tfu!) Reprezentanci.

ostatnio na meczu było 3 tys osób,a nie 33 tys.jak zacznie przychodzic tyle ile podałeś,to dopiero bedzie mozna liczyć na te 22 mln zł.zreszta dojdzie zapłata za stadion a mowi sie o 5-6 mln.
tak wiec niestety pieniądze ze sprzedazy co lepszych zawodników musza uzupełniać budżet.
O nie, mój panie - jak to mawiał Obelix.
33 tys. kibiców nie przyjdzie oglądać bandy paralityków dostających oklep od średniaków ligowych. Taką cywil-bandę frajerów będzie oglądało te 3 - 6 tys. fanatyków, może więcej na meczach z potentatami.

Kolejność jest odwrotna - to klub musi przyciągnąć pikników dobrą grą i wynikami.

A co do tych nowych - na pewno w większości zarabiają znacznie mniej niż ich poprzednicy. Po prostu nie ten rozmiar kapelusza - Bunoza to jakiś no-name, więc nie może żądać tyle co podstawowy zawodnik Santosu, Cikos spuścił swój klub z ligi Słowackiej, więc nie dostanie kontraktu jak Alvarez ( pewnie nie zarabia nawet połowy ), Pajlić to odrzut z drugiej Bundesligi ( w chwili podpisywania kontraktu bez klubu ), więc...

Widzisz pewien wzorzec?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2010 o godz. 19:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.09.2010, 19:45
Tylko że mają kontrakty motywacyjne i nie biorą całej tej kasy. Choć i tak za dużo.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2010, 19:46
Przypomniała mi się dziecinna wyliczanka ;
"Jawor ,jawor jaworowi ludzie ...."
Jak to dalej szło ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2010, 19:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Łobo podpisał na rundę wiosenną 2008 roku, chyba cztero- lub pięcioletni kontrakt.

tak konczy sie niespojna polityka dyrektorow sportowych naszego klubu.. w dodatku nieprofesjonalna.. mozna bylo sie spodziewac, ze Lobo bedzie beznadziejny...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 02.09.2010, 19:48
skad te dane?
Dane wzialem stad ze...

Lobo podczas podpisania kontraktu mial zarabia w Wisle 320 tys euro
Gargula podczas podpisanie kontraktu mial zarabiac 350 tys euro.

Oczywiscie nie mam pewnosci ze tyle zarabiaja ale on takich sumach byla mowa w mediach...

Ale moze tez byc tak ze sa to kontrakry motywacyjne i obaj nie biora takich pieniedzy...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 02.09.2010, 19:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post

O nie, mój panie - jak to mawiał Obelix.
33 tys. kibiców nie przyjdzie oglądać bandy paralityków dostających oklep od średniaków ligowych. Taką cywil-bandę frajerów będzie oglądało te 3 - 6 tys. fanatyków, może więcej na meczach z potentatami.

Kolejność jest odwrotna - to klub musi przyciągnąć pikników dobrą grą i wynikami.
to tym bardziej nie będzie kasy na transfery.najpierw musimy płacić już zakontraktowanych,dzierżawe,trenerów,obozy,pracown ikow,podatki...
poza tym 15 meczów po 30 000 i bilet srednio po 20 zł to daje dziewięć milionów.a stadion ma kosztować 5-6
Ostatnio edytowane przez picasso : 02.09.2010 o godz. 19:58.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.09.2010, 19:57
szok

Łobo ma do czerwca 2012 a Gargula czerwca 2014. Troche jeszcze zostalo. Chociaz ja nie wierze, ze oni tyle zarabiaja majac taki mizerny wklad w druzyne. "Gula" jeszcze pewnie cos zagra, natomiast dla Loba to ja widze trybuny do konca kontraktu, o ile nie uda sie jakos rozwiazac umowy.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2010, 20:00
ChG napisał(a):Wyświetl post
Jak długo będę musiał czytać te faryzejskie sofizmaty?! ; )

Co to w ogóle jest za argument?

Jak Ci pracodawca nie wypłaci pensji za wrzesień i powie: panie ChG, pan się cieszy, że dostał za sierpień i dostanie za październik, mogło być gorzej, mógłby pan być bezrobotnym - zadowolisz się takim stanem rzeczy?

Jak Ci sąsiad zaleje mieszkanie, pójdziesz z awanturą, a on wyjdzie spod prysznica i w ręczniku, otoczy Cię ramieniem, zapali papierosa i powie: sąsiedzie, sąsiad się nie stresuje, sąsiad wyluzuje, mógł się sąsiad urodzić bezdomnym Rumunem - zadowolisz się takim stanem rzeczy?

Otóż kibice, ludzie o których właściciel spółki sportowej powinien zabiegać, a tego nie robi, troszczą się o dobro tej spółki i zauważają, że pieniądze inwestowane w Wisłę są inwestowane źle. Nieumiejętnie. Nieudolnie.

To, co zrobiono z drużyną w tym okienku transferowym to albo sabotaż, albo totalna głupota. Jeśli chcesz wycisnąć klub jak cytrynę, to zbierasz owoce i je wyciskasz, a potem podlewasz drzewko i czekasz aż wyrosną nowe cytryny - nie ścinasz pnia i nie oddajesz go tartaku.

Wniosek jest prosty - Cupiał to zły gospodarz.

edit: w obu powyższych przypadkach przysługuje roszczenie o wypłatę zaległego wynagrodzenie / świadczenie odszkodowawcze. Wdg. prawa. Za kibicami Wisły stoją tylko uczucia i siła ekonomii, która najwyraźniej nie robi na Cupiale żadnego wrażenia. Może czas, by SKWK zaczęło grać na giełdzie, w lotka i robić zbiórki, zamiast opraw, niedługo kupi klub : )
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 02.09.2010 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.09.2010, 20:00
Jestem ciekawy jak będzie wyglądał zespół po "styczniowej rewolucji" Może wtedy doczekamy się niezłych nazwisk i skład będzie naprawdę mocne. Naprawdę mam wielkie oczekiwania co do obecnego dyrektora sportowego, Stana Valckxa.
Odpowiedz cytując
Cerber
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2010, 20:01
dla tych, co sądzą, że jak zamienimy autochtonów na przyjezdnych z bambusolandii czy jugosławiańskich górali:

polecam słowa Szymkowiaka. "W szatni muszą być jaja" - to taka lapidarna odzywka, ale wielce treściwa. Musi być atmosfera w drużynie. Na Zachodzie gospodarowanie ludzkimi zasobami jest co najmniej tak samo ważne, jak technologia i kwalifikacje. Ludzie, którzy się nie znają i nie mają jak poznać (bo np. nie znają języka), nie będą dobrze ze sobą współpracować. Zwłaszcza ludzie o średnich kwalifikacjach (to i tak komplement w kierunku naszych piłkarzy). To muszą być ludzie, którzy znają się od poszewki i skoczą za sobą w ogień a nie sobie do gardeł. To nie może być grupka, która po meczu i treningu rozjeżdża się w swoje strony.

Prawda np. o genialnej jesieni 2007 - zobaczcie, ile wtedy było wypadów na jakieś gokarty, spływy, spotkań w szkołach było dużo dużo więcej (mimo, iż przez PE był ciaśniejszy terminarz). Co tydzień był grill u Kosowskiego (wróble ćwierkają, że to Kosa ustalał na tym grillu co Wisła ma grać), Jirsak i Cleber szybko nauczyli się polskiego. Boguski, który grę w Wiśle traktował jako karę, grał dużo lepiej niż dzisiaj. Z niewiadomych przyczyn Skorża później z tego sposobu budowania drużyny zrezygnował, a dyrektor sportowy zaczął sprowadzać prawie wyłącznie za granicę - i widać było jak narasta napięcie, a spada poziom gry.

PS Kontrakt 320 tys. € za rok dla Łobo to bujda - przynajmniej on tak twierdzi. Pomyłki biorą się z tego, że w razie awansu do wiosennej rundy LE lub do fazy grupowej LM kwota w kontrakcie miałaby zostać podwojona. Łobo zarabia pewnie koło 150 tys. € + 50 tys. € motywacyjnego. Mówię o tym, ponieważ Kosowski chciał kontrakt za 350 tys. € - a przecież idiotyzmem byłoby zamienianie Kosowskiego na Łobodzińskiego+wykup za 400 tys. € z Zagłębia. To się nie kalkuluje i nie sądzę, by Bednarz był kompletnym idiotą w tym zakresie.
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.09.2010, 20:03
Był kiedyś już taki Dawidowski który ciągle leczył kontuzje a kontrakt też miał dość wysoki. Lobo przynajmniej raz z Lechią zagrał dobry mecz i dał nam mistrza o ile dobrze pamiętam. A Gula liczę ze będzie z niego jeszcze pożytek mam nadzieję ze pozbiera się ten chłopak i zacznie grać tak jak w Bełchatowie a wtedy nikt nie będzie patrzył na kontrakt jak wysoki ma
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 02.09.2010, 20:05
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Wniosek jest prosty - Cupiał to zły gospodarz.
w zeszłym roku budżet wynosił ok 32 mln zł,w tym 45 mln i to mimo marnej liczby widzów,koniecznosci placenia za stadion w Hucie....zly gospodarz chyba nie mimo mniejszych przychodów nie zwieksza budżetu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.09.2010, 20:06
Cerber napisał(a):Wyświetl post
dla tych, co sądzą, że jak zamienimy autochtonów na przyjezdnych z bambusolandii czy jugosławiańskich górali:

polecam słowa Szymkowiaka. "W szatni muszą być jaja" - to taka lapidarna odzywka, ale wielce treściwa. Musi być atmosfera w drużynie. Na Zachodzie gospodarowanie ludzkimi zasobami jest co najmniej tak samo ważne, jak technologia i kwalifikacje. Ludzie, którzy się nie znają i nie mają jak poznać (bo np. nie znają języka), nie będą dobrze ze sobą współpracować. Zwłaszcza ludzie o średnich kwalifikacjach (to i tak komplement w kierunku naszych piłkarzy). To muszą być ludzie, którzy znają się od poszewki i skoczą za sobą w ogień a nie sobie do gardeł. To nie może być grupka, która po meczu i treningu rozjeżdża się w swoje strony.
Racja, dlatego ja chciałbym, żeby został Sobol to jest taka postać drużyny, "gość z jajami". Nie wyobrażam sobie jego odejścia.
Odpowiedz cytując
Cerber
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2010, 20:09
w zeszłym roku budżet wynosił ok 32 mln zł,w tym 45 mln i to mimo marnej liczby widzów,koniecznosci placenia za stadion w Hucie....zly gospodarz chyba nie mimo mniejszych przychodów nie zwieksza budżetu.
a porównaj zakupy, jakie dokonywano. Za Kirma zapłacono 2 milion złotych, Alvarez miał spory kontrakt i opłata za wypożyczenie, wynajęcie stadionu Hutnika i dołożenie się do jego remontu, podwyżki kontraktów (Boguś, Mały, Sobol, Marcyś). po 6 latach zresztą to nawet stopa inflacji obligowałaby do podwyższenia budżetu. To tylko oznaczało, że w 2009 wydaliśmy śmiesznie małe pieniądze i cudem (bo taka prawda) zdobyliśmy mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2010, 20:09
Owszem - racjonalnie myślący gospodarz szukałby oszczędności lub kredytowanej inwestycji, które przyniosłyby mu zysk, który pokryłby zeszłoroczne straty.

Dobry gospodarz, to nie ktoś, kto szasta pieniędzmi, kupuje drzewa, szklarnie, sadzonki, a potem podlewa je, wynajmuje ogrodników i modernizuje gospodarstwo kiedy mu tylko przyjdzie na to ochota, ale ten, kto zachowuje się rozsądnie i racjonalnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów