|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
naprawdę prezentacja jakiegoś grajka jest taka fascynująca? |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,83...ostatniej.html
Kolejny złośliwy artykuł Jawora na temat Wisły. (gazeta Wyborcza) ![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
wiec zaproponował rozwiazanie za porozumieniem stron a klub widzac, ze ostatnio nie ma z niego pożytku to sie zgodził Tak tylko spekuluje, ale jakby ktos miał informacje od kogo wyszła propozycja to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią Krzyma - a co tam jest złośliwego |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Mam też w opisie WIERNOŚĆ. Zeby ułatwić: WIERNOŚĆ nie oznacza głupotę. Nie zacznę łazić na Pasy, Legię czy Polonię W. Ale nie oznacza to , że nie moge mówić co jest źle i wyrażać swoich(i nie tylko moich) obaw co do dalszych losów drużyny.A jak widzisz jest tragicznie źle. Nie ma ani jednej formacji, a stadion do zapełnienia. Ja tam nie wiem jak ty stoisz finansowo ale ja nieźle.Co nie znaczy, że pobiegnę na R22 wywalę 40 plnów na bilet oraz 40 pn na dojazd na ten mecz , a w zamian wybiegnie banda nieprzygotowanych do walki piłkarzy, złapanych z przypadku(byleby byli) i w koszulkach Wisły zaprezentuje żenującą grę. Jak takie coś ma być to ja swoją WIERNOŚĆ dopełniąć będę przed TV. Nie mieszajcie pojęć. Kibicowanie to jedno, ale obiektywne stwierdzenie SPORTOWEJ SYTUACJI KLUBU to drugie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.09.2010 o godz. 11:14.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Rozwiązuje się kontrakt z Singlarem nie mając jego następcy na PO. Zostajemy na tej pozycji z juniorem Cikoszem. Singlar następnego dnia podpisuje umowę z Koszycami od których chcieliśmy kupić Milinkovica. 2. Sprzedaż Juniora bez znalezienia następcy na LO. 3. Wypożyczenie holenderskigo Araba (za jak rozumiem grubą kasę, Bredy nie było stać na niego) na lewą pomoc (bardzo mocno obsadzoną) przy jednoczesnym zaniechaniu kupna Włocha na lewą obronę (gdzie mamy dramatyczny wręcz deficyt piłkarzy). Czy to się trzma kupy? Czy może jest to podstawa do tego żeby spekulować o "managerskich" interesach Holendrów? Żeby była jasność: życzę Holendrom jak najlepiej. Co więcej uważam że suma summarum ich wynajęcie to był dobry ruch ze strony klubu. Ale patrzmy im na ręce dwa razy uważniej niż Polakom. I punktujmy wszystkie decyzje które wydają się być kontrowersyjne/niezrozumiałe. Tak będzie lepiej dla wszystkich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jego syn ma mieć wkrótce operację oka. Myślę że dlatego chciał wrócić na Słowację. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez palikot : 02.09.2010 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o 12:30 bedzie prezentacja tego nowego marokanczyka - tutaj bedzie transmisja na zywo http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...awodnik-wisly/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zresztą Tomas to spokojny chłopak i myślę , że z nim nie będzie problemu, a Łobo? Jest tyle sposobów uprzykrzania życia, że Wojtek sam poprosi o transfer jak najdalej z Krakowa . Zacytuje klasyka:http://www.youtube.com/watch?v=r6wWx3x49c0 Druga sprawa to zawodnicy których chciałbyś spieniężyć, ja ciągle w nich wierzę. Boguski nie zapomniał jak się gra w piłkę , ma dopiero 25 lat i wierzę , że się odbuduje i będzie strzelał równie cudowne bramki jak przed dwoma sezonami, więc trening indywidualny, lub półroczne wypożyczenie. Piotr Brożek - oddanie go Polonii to byłby strzał w stopę dla nas! To w dalszym ciągu bardzo dobry obrońca, przypomnę kto był najlepszym zawodnikiem meczu z Barceloną? -> http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE Kirm To dobry zmiennik i jest uniwersalny, może grać na każdym skrzydle , jaka również na środku pomocy, więc zostawiłbym. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Stan: "Dżen dobłry"
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"To podziękuj i do widzenia.
Jakim frajerem trzeba być, żeby myśleć, że zawodnik po jakimś roku nie grania nagle wróci i będzie solidnym wzmocnieniem składu? Za dużo fify, gdzie to zawodnikowi kończy się kontuzja i od następnego meczu gra na najwyższym swoim poziomie, a rzecz jasna po kontuzji ani śladu." Kolego kolend: z łaski swojej postaraj się być bardziej bardziej oględny stosując różne określenia w odniesieniu do innych uczestników forum. Internet bynajmniej nie jest anonimowy i może się zdarzyć że niektórzy będa mieli ochotę udowodnić Ci że jeśli ktoś jest frajerem to bynajmniej nie oni a raczej ten kto stosuje takie określenia. Być może tego nie wiesz ale w pewnych okolicznościach przyrody za takie wstawki mógłbyć stracić np: swoją cnotę. Odpuść. A jeśli chodzi o stronę merytoryczną Twojej wypowiedzi to napisze tylko że jak widać na załączonym obrazku Koszyce nie miały tych obaw które wymieniłeś w swoim poście. "Moze on sam z jakis wzgledów chciał wrócić na Słowacje wiec zaproponował rozwiazanie za porozumieniem stron a klub widzac, ze ostatnio nie ma z niego pożytku to sie zgodził Tak tylko spekuluje, ale jakby ktos miał informacje od kogo wyszła propozycja to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią" Ja rozumiem problemy osobiste piłkarza (emjot pisze o operacji dziecka) ale mówimy o profesjonalnym piłkarzu który podpisał profesjonalny kontrakt i jest zobowiązany do jego realizacji. Tym bardziej że na jego pozycji jest akurat wyraźny deficyt piłkarzy. Klub może oczywiście iść pilkarzowi na rękę (np: urlop na czas operacji dziecka) ale przecież nie może byc to podstawa do rozwiązania rocznego jeszcze kontraktu z piłkarzem który jest drużynie potrzebny. Tym bardziej jeśli w następnym dniu piłkarz (nie ogladajac się na operacje) podpisuje umowę z innym klubem. Co więcej z klubem który żyłował nas ile wlazło gdy negocjowaliśmy kupno od niego ich piłkarza (Milinkovic). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cieszy mnie ten nabytek, tyle powiem.
Taki OT - zawsze załamuje mnie jak "główni aktorzy" prezentacji pojawiają się na tym wydarzeniu w ciuchu jakby szli na zakupy lub do klubu na browara. NIepojęte jak dla mnie, jakby nie było jest to praca jak każda. Valckx potrafi założyc garnitur, Maasant też potrafił (o zeszłym tygodniu mówię) i zupełnie inny ma to wydźwięk. Marokańczyk i tak jako tako wygląda, najbardziej niszczą mnie oczojebne dolczegabany i tym podobne ![]() Wiem, że to nie tylko polski zwyczaj, ale siara jak dla mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
- Ty - działania osób z klubu możesz nazywać frajerstwem, - Ja - w odpowiedzi przekonań innych osób frajerstwem nazwać nie mogę, a do tego czekają na mniegroźby, tak? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
"Jak sprzedasz wielbłady to karawana nie jedzie. A jak nie jedzie to stoi.A jak stoi to się cofa na piechotę. A jak się cofnie ileś to może od razu się położyć i czekąc na dogorywanie. To wszystko. Mam też w opisie WIERNOŚĆ.
Zeby ułatwić: WIERNOŚĆ nie oznacza głupotę. Nie zacznę łazić na Pasy, Legię czy Polonię W. Ale nie oznacza to , że nie moge mówić co jest źle i wyrażać swoich(i nie tylko moich) obaw co do dalszych losów drużyny." Jasne ale co te wyrażanie obaw wnosi do tematu Ten wpis powoduje że tylko wpisujesz się stado pokemonów co pewnie nigdy na meczu nie było oglądając wszystkie mecze na necie ta grupa (tak wiem ze pewnie znajdzie się parę osób w stosunku do których mój osąd będzie niesłuszny,uznajmy wiec ze każdy kto przeczyta ten post a sapie i płacze w tym temacie zaliczy się do tego nielicznego grona tak by nie wysilać się nad odpowiedzią.Sztuka oszukiwania samego siebie i koloryzowania rzeczywistości jest w dzisiejszych czasach użyteczną umiejętnością) Uważam ze to się dzieje w klubie jest doskonale widoczne....ale po kiego uja sapać i spamować ten temat identycznymi "opiniami"często powielanymi w innej formie co stronę? To co się dzieje w klubie jest niepokojące też mi zależy na dobrej grze naszego klubu natomiast chyba zapominacie że to nie jest najistotniejsze.... podstawa to NASZA postawa,działania,autorytet na scenie kibicowskiej. (Tak na koniec dla wyjaśnienia napisałem "nasza" a nie "ludzi chodzących na r22 wyjazdy i biorących udział w życiu kibicowskim"ponieważ uznajemy oczywiście za dogmat że kazdy pokemon na tutejszym forum jest zagorzałym kibicem mającym na koncie 400 wyjazdów setki zdobytych barw oraz 30 letni staż na R22 ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Komentarz GW dotyczący polityki transferowej Wisły:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,83...ostatniej.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No Stan ma rację. Obrońców wolnych jest masa, ale większość cieniasów. I będziemy mieć znowu problem ze kolesiami którzy biorą ciężkie pieniądze, a nic nie dają klubowi. Tak jak to jest teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
no teraz Stan mowi ze Cikos i Piotr Brozek starcza, ale oni szukaja szukaja
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli prawego obroncy nie szukamy bo jest Cikos
tylko kogos uniwersalnego Quality i quality, lot of players and crazy money - troche to wymowki Beenhakera przypomina |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie chcą kolejnego Christowa, tylko kogos kto podniesie jakosc. szukaja na calym globie zawodnikow, a nie że np. maja parcie na Holandie.
Najwazniejsze znalezc obronce, a na inne pozycje w razie czego wskoczą chłopaki z ME. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A wolisz zawodnika który na boisko wbiegnie dwa razy bo nie ma "quality"?
Obrona nie jest genialna ale na te kilka miesięcy starczy... zawsze mamy Burligę, czy obrońców z Młodej Wisły, którzy w ramach potrzeb mogą robić za uzupełnienie. Ważne że dyrektor sportowy zwraca uwagę na polskich piłkarzy i zamierza szukać najlepszych jako podstawy dla drużyny! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli się nic nie zmieniło, poszukiwanie ogórków trwa dalej, czyżby kabaret z bramkarzami i inne drewna nie nauczyło nic nikogo w tym klubie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podsumowując:
Jest wielu zawodników bez kontraktów na całym świecie. Szukamy głównie uniwersalnego zawodnika do obrony ale musi posiadać konkretne umiejętności. Mówił dość optymistycznie że jest kilka potencjalnych zawodników już przymierzanych, nie zaprzeczył sięgnięciu po Golańskiego. A pod koniec powiedział że chcieli by znaleźć jakieś wzmocnienie wśród zawodników z Polski. Więc tak naprawdę nic konkretnego raczej podkreślenie tylko że szukają i jak się znajdzie dobry zawodnik bez kontraktu to bez względu na pozycję będą się starali ściągnąć go do nas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|