The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2010, 10:54
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A Singlar odnalazł się w Koszycach. Za darmo (czy przypadkiem nie od Koszyc chcieliśmy Milinkovicia?). Jak Holendrzy będą dalej robić takie interesy to ja dziękuję. Ktoś ich wpuścił w kanał czy co? Czyste frajerstwo.BC ma prawo się zdenerwować.
To podziękuj i do widzenia.

Jakim frajerem trzeba być, żeby myśleć, że zawodnik po jakimś roku nie grania nagle wróci i będzie solidnym wzmocnieniem składu? Za dużo fify, gdzie to zawodnikowi kończy się kontuzja i od następnego meczu gra na najwyższym swoim poziomie, a rzecz jasna po kontuzji ani śladu.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.09.2010, 11:01
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Jeśli u nas leży i kwiczy wszystko to dlaczego mamy tylko jeden punkt straty do tej Polonii która przecież zaskoczyła a ostatnio zagrał słaby mecz? Z Ruchem przegraliśmy bo w tym sporcie nie ma drużyn niepokonanych a przecież widać gołym okiem że mamy kryzys z którego ma wyciągnąć nas nasz nowy trener tylko że on potrzebuje czasu. Mówisz że głównym wyznacznikiem będzie mecz z Jagą - ...ja prawda wyznacznikiem będzie miejsce na koniec tej rundy i koniec sezonu. Mecz z Jagą będzie bardzo ciężki , Jaga jest w formie , jest mocna u siebie , ostatnio zlała Le... sorry Amicę i to ona w tym meczu będzie faworytem zwłaszcza że będzie to drugi mecz Maskanta oraz prawdopodobnie pierwszy w którym dokona bardziej znaczących zmian więc nikt normalny znając sytuację naszej drużyny nie będzie od wyniku tego meczu uzależniał czy nasz klub jest zarządzany w tak kiepski sposób jak Ty to piszesz i czy wszystkie ruchy dokonane ostatnio w klubie były błędne .To wszystko okaże się później .
Poniekąd mogę się z Tobą zgodzić, ale gdybyśmy mieli zawodników lepszych to na zgranie nie trzeba byłoby całej rundy, a i Karabach by się nie zdarzył. Porażka w pucharach to wynik żałosnego przygotowania drużyny i cienkiej kadry, a więc sami sobie jesteśmy winni. Byle do grudnia....
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.09.2010, 11:05
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
dlaczego takie sprawy nie sa transmitowane online ? chyba to nie jest jakis wielki problem teraz a napewno pare osob z chcecia by zobaczylo to na zywo
a co do Łobo i innych darmozjadow bo inaczej tego nazwac nie mozna to ja nie wiem do kiedy maja kontrakty ale mysle ze jak w kazdej umowie za zerwanie pewnie klub musialby bulic a kolejek po tych zawodnikow nie bylo raczej
nie masz ciekawszych rzeczy do roboty?

naprawdę prezentacja jakiegoś grajka jest taka fascynująca?
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2010, 11:07
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,83...ostatniej.html

Kolejny złośliwy artykuł Jawora na temat Wisły. (gazeta Wyborcza)
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.09.2010, 11:08
A Singlar odnalazł się w Koszycach. Za darmo (czy przypadkiem nie od Koszyc chcieliśmy Milinkovicia?). Jak Holendrzy będą dalej robić takie interesy to ja dziękuję. Ktoś ich wpuścił w kanał czy co? Czyste frajerstwo.BC ma prawo się zdenerwować.
Moze on sam z jakis wzgledów chciał wrócić na Słowacje
wiec zaproponował rozwiazanie za porozumieniem stron
a klub widzac, ze ostatnio nie ma z niego pożytku to sie zgodził
Tak tylko spekuluje, ale jakby ktos miał informacje od kogo wyszła propozycja
to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią

Krzyma - a co tam jest złośliwego
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.09.2010, 11:08
MNG napisał(a):Wyświetl post
Spójrz kolego, co masz w podpisie. Rozumiem, że jeżeli się pomylisz to odszczekasz to zgodnie z jego logiką...

Na Pana Wójtowicza w tej mierze nie liczę.A szkoda, bo kilka sformułowań zdecydowanie na wyrost i nieuprawnionych(co on może wiedzieć o formie fizycznej Marokańca-może najwyżej powątpiewać)

Skąd pewność, że więcej wzmocnień nie będzie, a nawet jezeli rzeczywiście nie, to że skład aktualny nie wypali? Intryguje mnie to czarnowidztwo..
Jak sprzedasz wielbłady to karawana nie jedzie. A jak nie jedzie to stoi.A jak się stoi to się cofa względem tych co jadą do przodu. A jak się cofnie ileś to może od razu się położyć i czekąc na dogorywanie. To wszystko.

Mam też w opisie WIERNOŚĆ. Zeby ułatwić: WIERNOŚĆ nie oznacza głupotę. Nie zacznę łazić na Pasy, Legię czy Polonię W. Ale nie oznacza to , że nie moge mówić co jest źle i wyrażać swoich(i nie tylko moich) obaw co do dalszych losów drużyny.A jak widzisz jest tragicznie źle. Nie ma ani jednej formacji, a stadion do zapełnienia. Ja tam nie wiem jak ty stoisz finansowo ale ja nieźle.Co nie znaczy, że pobiegnę na R22 wywalę 40 plnów na bilet oraz 40 pn na dojazd na ten mecz , a w zamian wybiegnie banda nieprzygotowanych do walki piłkarzy, złapanych z przypadku(byleby byli) i w koszulkach Wisły zaprezentuje żenującą grę. Jak takie coś ma być to ja swoją WIERNOŚĆ dopełniąć będę przed TV. Nie mieszajcie pojęć. Kibicowanie to jedno, ale obiektywne stwierdzenie SPORTOWEJ SYTUACJI KLUBU to drugie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.09.2010 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:10
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
mysle ze za wczesnie zeby ich osadzac, niech sie rozkreca moze na polmetku sezonu a moze pod koniec takie oceny
Póki co oceniam fakty a nie całokształt. Masz rację że na to przyjdzie czas po zamknięciu okienka zimowego. Tym niemniej należy fakty zbierać już dzisiaj żeby mieć bazę do oceny za pół roku. A fakty są takie:

1. Rozwiązuje się kontrakt z Singlarem nie mając jego następcy na PO. Zostajemy na tej pozycji z juniorem Cikoszem. Singlar następnego dnia podpisuje umowę z Koszycami od których chcieliśmy kupić Milinkovica.
2. Sprzedaż Juniora bez znalezienia następcy na LO.
3. Wypożyczenie holenderskigo Araba (za jak rozumiem grubą kasę, Bredy nie było stać na niego) na lewą pomoc (bardzo mocno obsadzoną) przy jednoczesnym zaniechaniu kupna Włocha na lewą obronę (gdzie mamy dramatyczny wręcz deficyt piłkarzy). Czy to się trzma kupy? Czy może jest to podstawa do tego żeby spekulować o "managerskich" interesach Holendrów?

Żeby była jasność: życzę Holendrom jak najlepiej. Co więcej uważam że suma summarum ich wynajęcie to był dobry ruch ze strony klubu. Ale patrzmy im na ręce dwa razy uważniej niż Polakom. I punktujmy wszystkie decyzje które wydają się być kontrowersyjne/niezrozumiałe. Tak będzie lepiej dla wszystkich.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2010, 11:12
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Moze on sam z jakis wzgledów chciał wrócić na Słowacje
to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią

Krzyma - a co tam jest złośliwego
był wywiad z Singlarem na oficjalnej stronie
jego syn ma mieć wkrótce operację oka. Myślę że dlatego chciał wrócić na Słowację.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.09.2010, 11:13
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Skoro jesteś takim znawcą i wiadomo było że drużyna potrzebuje zgrania to powiedz mi dlaczego Polonia Warszawa zaskoczyła? Dlaczego nas Ruch ograł? Ano powiem Ci. U nas leży i kwiczy wszystko, gdybyśmy sprowadzili odpowiedniego trenera na początku czerwca i kupili graczy którym chce się trenować tobyśmy na boisku wyglądali o niebo lepiej pod względem fizycznym. Pan Basałaj wiedział że u nas problem jest ze wszystkim to należało nie rozwalać drużyny do końca, nie mając odpowiednich zastępców. Ok można było sprzedać ale nie tych graczy. Marcelo ok, ale pozbycie się np. Łobodzińskiego, Jirsaka, Pawełka to powinien być piorytet. Nic nie wnoszą do gry a kasę doją. Zamiast zarobić na tym że zwolnią ich z kontraktu lepiej mieć braki po sprzedaży lepszych a trzymać tych sepów co nas doją....a wyniki są jakie są. Zgranie to wynik wyprzedaży, każdy klub ma z tym problem, ale u nas za rok też będzie problem ze zgraniem bo trzeba wywalić pół składu, ale mi chodzi o jakoś sprowadzonego gracza bo nikt mi nie powie że każdy zawodnik ma takie same podejście do trenowania. Trener też się w tym zawiera
A czy Polonia sprzedala swoich najlepszych bo sobie nie przypominam, zeby była jaka kolwiek wyprzedarz, tym bardziej, ze kupila lepszych pilkarzy niż mają. Źle to wszystko rozumiesz: Złe przygotowanie brak zgrania, nowe twarze, slaba atmosfera, co sie przeklada na zniechęcenie i tak wygląda nasza gra. Dopiero gdy Zuraw otworzyl gębe to w koncu wzieli się do roboty, ale czy to przyniosło efekt w kulturze gry? Nie! Ostatnie dwa mecze byly wymęczone, walką a nie grą w piłke a w meczu z Ruchem nie bylo ani walki ani gry. Wiec nie mowmy, że im sie nic nie chce, tylko poprostu są źle przygotowani fizycznie do sezonu (oni puchną już w 70 minucie meczu, czego w Wiśle nigdy nie było za Cupiała!) + brak zgrania wiekszosc jest mlodych niedoswiadczonych piłkarzy na ważnych pozycjach i wygląda to narazie kiepsko... I masz racje w pierwszej kolejnosci musza wypaść Łobodzinski, Boguski, Jirsak, jak Kirm nie zaskoczy do konca rundy to też sprzedać puki to jest reprezentant bo bedzie z niego jakas kasa. Sobol wkoncu musi oddać miejsce, bo nie moze byc tak, że on tylko walczy o odbiór piłki... my mamy atakować, on ma sie właczac do gry, jest pomocnikiem, ma wychodzić do podan a nie sie chować i unikać gry, przez co latają długie piłki od obrony do ataku,- ktoś to musi zrozumieć, bo narazie panuje powszechny kult Sobola, ktory naprawde jest spoko gosciu, ale powoli trzeba sobie powiedzieć, ze to zawodnik który już do Wisły nic nie wnosi jeśli chodzi o grę zespołu i to trwa już niestety od ponad roku... Nam potrzeba teraz naprawde ludzi którzy pociągną tą gre wniosą jakąs pozytywną energie do zespołu, bo mam wrażenie, ze mamy doczynienia z kompletnie zagubionymi ludźmi, ktorzy nie wiedzą co mają robić na boisku. Moim zdaniem wymiana Diaz- Boukhari moze przynieść własnie jakiś efekt, ale to zobaczymy dopiero po pierwszych meczach. Nie da się kupić całego składu i kazać mu grać... tym bardziej, ze są to młodzi piłkarze dopiero zaczynający przygode z piłką na to trzeba czasu.
Ostatnio edytowane przez palikot : 02.09.2010 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:22
palikot napisał(a):Wyświetl post
A czy Polonia sprzedala swoich najlepszych bo sobie nie przypominam, zeby była jaka kolwiek wyprzedarz, tym bardziej, ze kupila lepszych pilkarzy niż mają. Źle to wszystko rozumiesz: Złe przygotowanie brak zgrania, nowe twarze, slaba atmosfera, co sie przeklada na zniechęcenie i tak wygląda nasza gra. Dopiero gdy Zuraw otworzyl gębe to w koncu wzieli się do roboty, ale czy to przyniosło efekt w kulturze gry? Nie! Ostatnie dwa mecze byly wymęczone, walką a nie grą w piłke a w meczu z Ruchem nie bylo ani walki ani gry. Wiec nie mowmy, że im sie nic nie chce, tylko poprostu są źle przygotowani fizycznie do sezonu (oni puchną już w 70 minucie meczu, czego w Wiśle nigdy nie było za Cupiała!) + brak zgrania wiekszosc jest mlodych niedoswiadczonych piłkarzy na ważnych pozycjach i wygląda to narazie kiepsko... I masz racje w pierwszej kolejnosci musza wypaść Łobodzinski, Boguski, Jirsak, jak Kirm nie zaskoczy do konca rundy to też sprzedać puki to jest reprezentant bo bedzie z niego jakas kasa. Sobol wkoncu musi oddać miejsce, bo nie moze byc tak, że on tylko walczy o odbiór piłki... my mamy atakować, on ma sie właczac do gry, jest pomocnikiem, ma wychodzić do podan a nie sie chować i unikać gry, przez co latają długie piłki od obrony do ataku,- ktoś to musi zrozumieć, bo narazie panuje powszechny kult Sobola, ktory naprawde jest spoko gosciu, ale powoli trzeba sobie powiedzieć, ze to zawodnik który już do Wisły nic nie wnosi jeśli chodzi o grę zespołu i to trwa już niestety od ponad roku... Nam potrzeba teraz naprawde ludzi którzy pociągną tą gre wniosą jakąs pozytywną energie do zespołu, bo mam wrażenie, ze mamy doczynienia z kompletnie zagubionymi ludźmi, ktorzy nie wiedzą co mają robić na boisku. Moim zdaniem wymiana Diaz- Boukhari moze przynieść własnie jakiś efekt, ale to zobaczymy dopiero po pierwszych meczach. Nie da się kupić całego składu i kazać mu grać... tym bardziej, ze są to młodzi piłkarze dopiero zaczynający przygode z piłką na to trzeba czasu.
Polonia pozyskała Sobiecha, Smolarka, Tosika, Rachwała, Bruno, Pietrasiaka, wszyscy grają w pierwszym składzie...odeszło ok.10 graczy więc jak się ma kasę to są efekty...liczenie na wersje oszczędnościowe nie w klubie pokroju Wisły...oni zaskoczyli bo są ograni na Polskich boiskach...moim zdaniem Wisła powinna iść taką drogą jak 12 lat temu, kupować najlepszych z ligi, do tego holenderska twarda ręką i efekt napewno byłby lepszy
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:23
o 12:30 bedzie prezentacja tego nowego marokanczyka - tutaj bedzie transmisja na zywo http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...awodnik-wisly/
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2010, 11:23
witeq napisał(a):Wyświetl post
wszystko pięknie ładnie, ale zaproponuj proszę, w jaki sposób Wisła miałaby zarobić zwalniając z kontraktu Łobodzińskiego czy Jirsaka?
(...)
Zadanie na zimę to próba spieniężenia Boguskiego, Piotra Brożka, Kirma. .
W ani jednym punkcie się nie zgadzam. Priorytetem powinna być próba pozbycia się Wojciecha Łobodzińskiego i Tomasa Jirsaka i nie obchodzi mnie jak oni to zrobią , może Wojciechowski byłby zainteresowany? On jest trochę szalony i mógłby być do tego zdolny Zresztą Tomas to spokojny chłopak i myślę , że z nim nie będzie problemu, a Łobo? Jest tyle sposobów uprzykrzania życia, że Wojtek sam poprosi o transfer jak najdalej z Krakowa . Zacytuje klasyka:
http://www.youtube.com/watch?v=r6wWx3x49c0

Druga sprawa to zawodnicy których chciałbyś spieniężyć, ja ciągle w nich wierzę.
Boguski nie zapomniał jak się gra w piłkę , ma dopiero 25 lat i wierzę , że się odbuduje i będzie strzelał równie cudowne bramki jak przed dwoma sezonami, więc trening indywidualny, lub półroczne wypożyczenie.
Piotr Brożek - oddanie go Polonii to byłby strzał w stopę dla nas! To w dalszym ciągu bardzo dobry obrońca, przypomnę kto był najlepszym zawodnikiem meczu z Barceloną? -> http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE
Kirm To dobry zmiennik i jest uniwersalny, może grać na każdym skrzydle , jaka również na środku pomocy, więc zostawiłbym.
Odpowiedz cytując
Derek_89
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 02.09.2010, 11:33
Stan: "Dżen dobłry" )
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:34
"To podziękuj i do widzenia.

Jakim frajerem trzeba być, żeby myśleć, że zawodnik po jakimś roku nie grania nagle wróci i będzie solidnym wzmocnieniem składu? Za dużo fify, gdzie to zawodnikowi kończy się kontuzja i od następnego meczu gra na najwyższym swoim poziomie, a rzecz jasna po kontuzji ani śladu."

Kolego kolend:
z łaski swojej postaraj się być bardziej bardziej oględny stosując różne określenia w odniesieniu do innych uczestników forum. Internet bynajmniej nie jest anonimowy i może się zdarzyć że niektórzy będa mieli ochotę udowodnić Ci że jeśli ktoś jest frajerem to bynajmniej nie oni a raczej ten kto stosuje takie określenia. Być może tego nie wiesz ale w pewnych okolicznościach przyrody za takie wstawki mógłbyć stracić np: swoją cnotę. Odpuść.
A jeśli chodzi o stronę merytoryczną Twojej wypowiedzi to napisze tylko że jak widać na załączonym obrazku Koszyce nie miały tych obaw które wymieniłeś w swoim poście.

"Moze on sam z jakis wzgledów chciał wrócić na Słowacje
to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią"

Ja rozumiem problemy osobiste piłkarza (emjot pisze o operacji dziecka) ale mówimy o profesjonalnym piłkarzu który podpisał profesjonalny kontrakt i jest zobowiązany do jego realizacji. Tym bardziej że na jego pozycji jest akurat wyraźny deficyt piłkarzy. Klub może oczywiście iść pilkarzowi na rękę (np: urlop na czas operacji dziecka) ale przecież nie może byc to podstawa do rozwiązania rocznego jeszcze kontraktu z piłkarzem który jest drużynie potrzebny. Tym bardziej jeśli w następnym dniu piłkarz (nie ogladajac się na operacje) podpisuje umowę z innym klubem. Co więcej z klubem który żyłował nas ile wlazło gdy negocjowaliśmy kupno od niego ich piłkarza (Milinkovic).
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2010, 11:38
Cieszy mnie ten nabytek, tyle powiem.

Taki OT - zawsze załamuje mnie jak "główni aktorzy" prezentacji pojawiają się na tym wydarzeniu w ciuchu jakby szli na zakupy lub do klubu na browara. NIepojęte jak dla mnie, jakby nie było jest to praca jak każda. Valckx potrafi założyc garnitur, Maasant też potrafił (o zeszłym tygodniu mówię) i zupełnie inny ma to wydźwięk.

Marokańczyk i tak jako tako wygląda, najbardziej niszczą mnie oczojebne dolczegabany i tym podobne

Wiem, że to nie tylko polski zwyczaj, ale siara jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.09.2010, 11:41
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Polonia pozyskała Sobiecha, Smolarka, Tosika, Rachwała, Bruno, Pietrasiaka, wszyscy grają w pierwszym składzie...odeszło ok.10 graczy więc jak się ma kasę to są efekty...liczenie na wersje oszczędnościowe nie w klubie pokroju Wisły...oni zaskoczyli bo są ograni na Polskich boiskach...moim zdaniem Wisła powinna iść taką drogą jak 12 lat temu, kupować najlepszych z ligi, do tego holenderska twarda ręką i efekt napewno byłby lepszy
No to o tym pisze, oni sie wzmocnili w stosunku do tego co mieli, a my na odwrót kupilismy pilkarzy ktorzy nie wnosza takiej jakosci jak Marcelo Glowa, Alvarez. Popatrz jak u nich wyglada wprowadzanie pilkarzy do skladu: Smolarek Sobiech są wprowadzani po woli im nie kazano od razu grać miedzy sobą po dwoch tygodniach treningu jak u nas, przypomnij sobie jak całej obronie kazali grać od razu i w każdym meczu w innym zestawieniu... do czego to prowadzi? Rozumiem jeszcze gdyby taka sytuacja dotyczyła napastników i skrzydłowych, ale obrona i srodek pomocy musi być zgrany ze sobą i z resztą zespołu, musza sie znać jak własną kieszeń a u nas tak: I mecz: Kowalski- Cleber Sobol Garguła II mecz Kowalski Cleber Sobol Jirsak III mecz Kowalski Bunoza Sobol Jirska IV mecz Cleber Bunoza Sobol Rado V mecz: Bunoza Cleber Wiik Rios... no chłopie takiej sytuacji w Polonii nie ma a podałem ci tylko przykład srodka pola, bo rotacja dotyczy kazdego w zespole, co sam widzisz, nikt z obecnego składu nie zagrał wszystkich meczów w pełnym wymiarze, a my chcemy zeby oni dobrze grali. Co innego jest wprowadzać jednego piłkarza na pozycje i mu pomagac podpowiadać ustawiać, asekurować, a co innego jak masz 4 nowych piłkarzy w formacji do tego mało doswiadczonych i kazac im sie rozumieć - to jest nie możliwe
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:42
z łaski swojej postaraj się być bardziej bardziej oględny stosując różne określenia w odniesieniu do innych uczestników forum. Internet bynajmniej nie jest anonimowy i może się zdarzyć że niektórzy będa mieli ochotę udowodnić Ci że jeśli ktoś jest frajerem to bynajmniej nie oni a raczej ten kto stosuje takie określenia. Być może tego nie wiesz ale w pewnych okolicznościach przyrody za takie wstawki mógłbyć stracić np: swoją cnotę. Odpuść
popraw mnie jeśli się mylę:
- Ty - działania osób z klubu możesz nazywać frajerstwem,
- Ja - w odpowiedzi przekonań innych osób frajerstwem nazwać nie mogę, a do tego czekają na mniegroźby, tak?
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 02.09.2010, 11:42
moskit napisał(a):Wyświetl post
o 12:30 bedzie prezentacja tego nowego marokanczyka - tutaj bedzie transmisja na zywo http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...awodnik-wisly/
Super jakość transmisji. Pogratulować.
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 02.09.2010, 11:43
"Jak sprzedasz wielbłady to karawana nie jedzie. A jak nie jedzie to stoi.A jak stoi to się cofa na piechotę. A jak się cofnie ileś to może od razu się położyć i czekąc na dogorywanie. To wszystko. Mam też w opisie WIERNOŚĆ.
Zeby ułatwić: WIERNOŚĆ nie oznacza głupotę. Nie zacznę łazić na Pasy, Legię czy Polonię W. Ale nie oznacza to , że nie moge mówić co jest źle i wyrażać swoich(i nie tylko moich) obaw co do dalszych losów drużyny."

Jasne ale co te wyrażanie obaw wnosi do tematu?
Ten wpis powoduje że tylko wpisujesz się stado pokemonów co pewnie nigdy na meczu nie było oglądając wszystkie mecze na necie ta grupa (tak wiem ze pewnie znajdzie się parę osób w stosunku do których mój osąd będzie niesłuszny,uznajmy wiec ze każdy kto przeczyta ten post a sapie i płacze w tym temacie zaliczy się do tego nielicznego grona tak by nie wysilać się nad odpowiedzią.Sztuka oszukiwania samego siebie i koloryzowania rzeczywistości jest w dzisiejszych czasach użyteczną umiejętnością)

Uważam ze to się dzieje w klubie jest doskonale widoczne....ale po kiego uja sapać i spamować ten temat identycznymi "opiniami"często powielanymi w innej formie co stronę?
To co się dzieje w klubie jest niepokojące też mi zależy na dobrej grze naszego klubu natomiast chyba zapominacie że to nie jest najistotniejsze.... podstawa to NASZA postawa,działania,autorytet na scenie kibicowskiej.

(Tak na koniec dla wyjaśnienia napisałem "nasza" a nie "ludzi chodzących na r22 wyjazdy i biorących udział w życiu kibicowskim"ponieważ uznajemy oczywiście za dogmat że kazdy pokemon na tutejszym forum jest zagorzałym kibicem mającym na koncie 400 wyjazdów setki zdobytych barw oraz 30 letni staż na R22 )
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.09.2010, 11:46
Komentarz GW dotyczący polityki transferowej Wisły:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,83...ostatniej.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2010, 11:49
No Stan ma rację. Obrońców wolnych jest masa, ale większość cieniasów. I będziemy mieć znowu problem ze kolesiami którzy biorą ciężkie pieniądze, a nic nie dają klubowi. Tak jak to jest teraz.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2010, 11:49
no teraz Stan mowi ze Cikos i Piotr Brozek starcza, ale oni szukaja szukaja

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:50
Czyli prawego obroncy nie szukamy bo jest Cikos
tylko kogos uniwersalnego
Quality i quality, lot of players and crazy money - troche to wymowki Beenhakera przypomina
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2010, 11:52
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Czyli prawego obroncy nie szukamy bo jest Cikos
tylko kogos uniwersalnego
Quality i quality - troche to wymowki Beenhakera przypomina
No tak, bo nam na quality nie powinno zależeć. Lepiej sciągnąć kogokolwiek byle by był, prawda?
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
no teraz Stan mowi ze Cikos i Piotr Brozek starcza, ale oni szukaja szukaja
Czyli szukamy tradycyjnie: wolnych zawodników, za małe pieniądze, może nie kompletnych piłkarskich analfabetów, ale wiadomo- tacy dobrzy już popodpisywali umowy z innymi klubami...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

nie chcą kolejnego Christowa, tylko kogos kto podniesie jakosc. szukaja na calym globie zawodnikow, a nie że np. maja parcie na Holandie.
Najwazniejsze znalezc obronce, a na inne pozycje w razie czego wskoczą chłopaki z ME.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2010, 11:54
A wolisz zawodnika który na boisko wbiegnie dwa razy bo nie ma "quality"?

Obrona nie jest genialna ale na te kilka miesięcy starczy... zawsze mamy Burligę, czy obrońców z Młodej Wisły, którzy w ramach potrzeb mogą robić za uzupełnienie. Ważne że dyrektor sportowy zwraca uwagę na polskich piłkarzy i zamierza szukać najlepszych jako podstawy dla drużyny!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Czyli się nic nie zmieniło, poszukiwanie ogórków trwa dalej, czyżby kabaret z bramkarzami i inne drewna nie nauczyło nic nikogo w tym klubie?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Podsumowując:
Jest wielu zawodników bez kontraktów na całym świecie. Szukamy głównie uniwersalnego zawodnika do obrony ale musi posiadać konkretne umiejętności. Mówił dość optymistycznie że jest kilka potencjalnych zawodników już przymierzanych, nie zaprzeczył sięgnięciu po Golańskiego. A pod koniec powiedział że chcieli by znaleźć jakieś wzmocnienie wśród zawodników z Polski. Więc tak naprawdę nic konkretnego raczej podkreślenie tylko że szukają i jak się znajdzie dobry zawodnik bez kontraktu to bez względu na pozycję będą się starali ściągnąć go do nas.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 02.09.2010, 11:55
snyrting napisał(a):Wyświetl post
No tak, bo nam na quality nie powinno zależeć. Lepiej sciągnąć kogokolwiek byle by był, prawda?
Oczywiscie, ze powinno
z tymze na chwile obecna jeszcze jeden obronca jest moim zdaniem niezbedny
wystarczy zeby mogl na zmiane zastepowac Brozka albo Cikosa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów