The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2010, 08:46
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Konferencja o 12:30
Wszystko wskazuje, że dopiero w czwartek zostanie zaprezentowany nowy gracz Wisły Kraków – Nourdin Boukhari. sportowetempo

więc chyba nie na pewno dziś.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.09.2010, 08:48
Pisanie że ktoś marudzi a podaje faktyczny stan rzeczy to chyba nie jest marudzenie .Właśnie wy marudzicie że ktoś śmie napisać cokolwiek co ma oparcie w rzeczywistości. To że sprzedaliśmy całą obronę, to że Wisła zarobiła pokaźną sumę i nie kupiła konkretnego zawodnika itd. Zastanawiam się bo ostatnie ruchy są niepokojące a braki w obronie to absurd na skalę światową, czegoś takiego w żadnym innym klubie nie było, chyba że uznajemy się za klub na skraju upadku...
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 02.09.2010, 08:50
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wszystko wskazuje, że dopiero w czwartek zostanie zaprezentowany nowy gracz Wisły Kraków – Nourdin Boukhari. sportowetempo

więc chyba nie na pewno dziś.
Dzisiaj czwartek
Dzisiaj na pewno konferencja

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.09.2010, 08:50
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Skoro dla Ciebie wykładnikiem jest jeden mecz to jak nie przegramy w z Jagiellonią to będziesz w stanie wejść na to forum i powiedzieć wszystkich że się myliłeś i jednak nasza polityka transferowa jest ok?
Tak, ten mecz jest dla mnie bardzo ważnym wykładnikiem, bo skoro ogrywa nas Jagiellonia to na jakim poziomie jesteśmy? Już nas przegoniła? To na którym miejscu skończymy?...pokarze do czego doprowadziła polityka transferowa
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 02.09.2010 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.09.2010, 09:03
A ja myślałem że transfery ocenia się po rundzie a wynik całego zespołu na koniec sezonu. Ale widać że tak nie jest.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2010, 09:11
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Pisanie że ktoś marudzi a podaje faktyczny stan rzeczy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fakt
http://pl.wikipedia.org/wiki/Opinia_%28pogl%C4%85d%29
Miałbyś duże problemy ze zdaniem matury z polskiego.

Tak, ten mecz jest dla mnie bardzo ważnym wykładnikiem, bo skoro ogrywa nas Jagiellonia to na jakim poziomie jesteśmy? Już nas przegoniła? To na którym miejscu skończymy?
Spadniemy. Ba, już spadliśmy. I tak co roku od jakiś 5 lat.
Idąc twoim tokiem rozumowania to Real Madryt jest na poziomie Majorki, a ManCity powinien się powoli szykować na występy w Championship bo przegrał z Sunderlandem.

A co jeśli wygramy z Jagiellonią? Choć wprawdzie takiej opcji nie przewidujesz, ale wyobraź sobie że tak się stało, to co? Nagle będziemy gigantem? Wpadniesz tu i będziesz zachwalał nasze posunięcia na rynku transferowym?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.09.2010, 09:18
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ma pewnie do niej jeszcze dużo czasu więc zdąży się przygotować.

Tak, ten mecz jest dla mnie bardzo ważnym wykładnikiem, bo skoro ogrywa nas Jagiellonia to na jakim poziomie jesteśmy? Już nas przegoniła? To na którym miejscu skończymy?...pokarze do czego doprowadziła polityka transferowa
Jeśli chcesz z kimś dyskutować to najpierw naucz się ortografii albo pisz ze słownikiem a później dopiero zabieraj głos
Ostatnio edytowane przez fanfan : 02.09.2010 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2010, 09:20
Cytat:
A tu dupa pozbyto sie obroncy i nie pomyslano ze moze by jakis nastepca przyszedl
Przyszedł Boukhari, którego ewidentnie załatwił duet holenderski i to ma być nasz ofensywny lewy obrońca

Zarobiliśmy 6 klocków, mam nadzieję, że teraz dyrektor sportowy przez te parę miesięcy znajdzie kogoś sensownego.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.09.2010, 09:22
Ja tak z czystej ciekawości - czy można już ocenić to okienko transferowe czy jeszcze nie można? Pamiętam, że jakoś pod koniec lipca próbowano już powoli podsumowywać okienko to były głosy oburzenia, że okres transferowy trwa do końca sierpnia i jak można oceniać coś co jeszcze trwa i może zakończyć się sukcesem? (ha ha ha)

Pytam bo w sumie można pozyskiwać jeszcze wolnych zawodników i nie wiem, czy moment na podsumowanie kiedykolwiek będzie dobry.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2010, 09:29
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja tak z czystej ciekawości - czy można już ocenić to okienko transferowe czy jeszcze nie można? Pamiętam, że jakoś pod koniec lipca próbowano już powoli podsumowywać okienko to były głosy oburzenia, że okres transferowy trwa do końca sierpnia i jak można oceniać coś co jeszcze trwa i może zakończyć się sukcesem? (ha ha ha)

Pytam bo w sumie można pozyskiwać jeszcze wolnych zawodników i nie wiem, czy moment na podsumowanie kiedykolwiek będzie dobry.
można, już nikt nowy nie dojdzie
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.09.2010, 09:30
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

haha sam się nad tym zastanawiam , może wyznaczymy ostateczny "deadline" np. 1 października
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.09.2010, 09:34
snyrting napisał(a):Wyświetl post
http://pl.wikipedia.org/wiki/Maruder

;D
tu chodzi o potoczne okreslenie....gratuluje szybkiego działania nie ma to ja wikipiedia
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.09.2010, 09:35
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Skoro dla Ciebie wykładnikiem jest jeden mecz to jak nie przegramy w z Jagiellonią to będziesz w stanie wejść na to forum i powiedzieć wszystkich że się myliłeś i jednak nasza polityka transferowa jest ok?
Tacy są nasi forumowi znafcy piłki... Chcialbym zaznaczyć, ze czy wygramy czy przegramy narazie ze zgraniem to beda problemy przez najbliższe pare miesięcy, gdyz mamy tak naprawde nowy sklad ktory byl do konca okienka przemeblowywany i z tego cos sie urodzi najwczesniej za 2 miesiące, bo nie mozliwym jest, ze jak mamy nową linie obrony, + w co kazdym meczu inny sklad linii srodkowej to nasza gra miala by wyglądać dobrze... niestety bedzie wygladac jak do tej pory, czyli kiepsko, ale oczywiscie bedzie forma powoli rosnąć z meczu na mecz. Nikt chyba nie myślał ze jak w jednym okienku transferowym wywalamy 9 zawodnikow kupujemy 8 i my chcemy, zeby to dobrze hulało... no nie da się... druzyne buduje sie pare dobrych kilkanascie miesiecy
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2010, 09:36
Mar85 weź się ogarnij. Każdy twój post to frustracja. Każdy widzi co się dzieje i nie musisz jęczeć o tym codziennie.
Zresztą ludzie wierzą w co chcą. Jak ci się nie podoba wszystko to powiedz mi po co kibicujesz Wiśle. Palnij sobie w łeb z rozpaczy. Wszystko jest nie po twojej myśli wiec po co żyć ?
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.09.2010, 09:42
O której jest konferencja ?
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.09.2010, 09:48
palikot napisał(a):Wyświetl post
Tacy są nasi forumowi znafcy piłki... Chcialbym zaznaczyć, ze czy wygramy czy przegramy narazie ze zgraniem to beda problemy przez najbliższe pare miesięcy, gdyz mamy tak naprawde nowy sklad ktory byl do konca okienka przemeblowywany i z tego cos sie urodzi najwczesniej za 2 miesiące, bo nie mozliwym jest, ze jak mamy nową linie obrony, + w co kazdym meczu inny sklad linii srodkowej to nasza gra miala by wyglądać dobrze... niestety bedzie wygladac jak do tej pory, czyli kiepsko, ale oczywiscie bedzie forma powoli rosnąć z meczu na mecz. Nikt chyba nie myślał ze jak w jednym okienku transferowym wywalamy 9 zawodnikow kupujemy 8 i my chcemy, zeby to dobrze hulało... no nie da się... druzyne buduje sie pare dobrych kilkanascie miesiecy

Skoro jesteś takim znawcą i wiadomo było że drużyna potrzebuje zgrania to powiedz mi dlaczego Polonia Warszawa zaskoczyła? Dlaczego nas Ruch ograł? Ano powiem Ci. U nas leży i kwiczy wszystko, gdybyśmy sprowadzili odpowiedniego trenera na początku czerwca i kupili graczy którym chce się trenować tobyśmy na boisku wyglądali o niebo lepiej pod względem fizycznym. Pan Basałaj wiedział że u nas problem jest ze wszystkim to należało nie rozwalać drużyny do końca, nie mając odpowiednich zastępców. Ok można było sprzedać ale nie tych graczy. Marcelo ok, ale pozbycie się np. Łobodzińskiego, Jirsaka, Pawełka to powinien być piorytet. Nic nie wnoszą do gry a kasę doją. Zamiast zarobić na tym że zwolnią ich z kontraktu lepiej mieć braki po sprzedaży lepszych a trzymać tych sepów co nas doją....a wyniki są jakie są. Zgranie to wynik wyprzedaży, każdy klub ma z tym problem, ale u nas za rok też będzie problem ze zgraniem bo trzeba wywalić pół składu, ale mi chodzi o jakoś sprowadzonego gracza bo nikt mi nie powie że każdy zawodnik ma takie same podejście do trenowania. Trener też się w tym zawiera
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.09.2010, 09:49
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mar85 weź się ogarnij. Każdy twój post to frustracja. Każdy widzi co się dzieje i nie musisz jęczeć o tym codziennie.
Zresztą ludzie wierzą w co chcą. Jak ci się nie podoba wszystko to powiedz mi po co kibicujesz Wiśle. Palnij sobie w łeb z rozpaczy. Wszystko jest nie po twojej myśli wiec po co żyć ?

Podaj posty gdzie jęczy codziennie?
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2010, 09:52
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
O której jest konferencja ?
podobno o 12:30 , gdzies na naszym forum wyczytalem
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.09.2010, 10:02
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post

Spadniemy. Ba, już spadliśmy. I tak co roku od jakiś 5 lat.
Idąc twoim tokiem rozumowania to Real Madryt jest na poziomie Majorki, a ManCity powinien się powoli szykować na występy w Championship bo przegrał z Sunderlandem.

A co jeśli wygramy z Jagiellonią? Choć wprawdzie takiej opcji nie przewidujesz, ale wyobraź sobie że tak się stało, to co? Nagle będziemy gigantem? Wpadniesz tu i będziesz zachwalał nasze posunięcia na rynku transferowym?

Strzeliłeś sobie sam w kolano, wiesz dlaczego Real nie może od 8 lat przejść 1/8 finału LM, dlaczego przegrywa z Barca, dostaje lanie od amatorów w Pucharze Króla? Bo co sezon wyprzedaje graczy, zmienia trenerów, taki Snejder czy Robben odeszli i co?, pociągneli drużyny do finału LM. Oni już od paru lat się zgrywają i nic ugrać nie mogą. U nas trzeba zacząc stabilizację, ale z czym do ludzi? Wypożyczeniami, czy Cleberem na obronię i Żurawskim w ataku Może darmowymi ogórkami\
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.09.2010, 10:06
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Przebudowa drużyny to proces stopniowy, długotrwały, który wymaga cierpliwości - mówicie. Być może. Ale przebudowa nie oznacza chyba rozpieprzenia wszystkiego w drobny mak i budowy od początku. Tak zachowują się tylko dzieci z adhd, gdy mają problem z zamkiem z Lego.
Te 2 zdania to kwintesencja całego okienka
ciezko cokolwiek dodac. Szacunek

A tak na powaznie, poczytałem troche jacy sa wolni boczni obroncy chociażby z Francjij
naprawde jakby ktos sie postarał
to jest wciaż w stanie nie tylko uzupełnić ale wzmocnić nasz zespoł
nawet teraz i nawet za darmo
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 02.09.2010, 10:09
Konferencja ma być, była wczoraj informacja o tym na facebooku, a to, że o 12:30 to już może być wymysł pokemonów.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 02.09.2010, 10:15
klub wysłał maila do redakcji, że konferencja z prezentacją nowego zawodnika jest o 12:30. ludzie opanujcie się
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.09.2010, 10:25
Nie wiem po co obserwujemy tego słowackiego bramkarza. Hipotetycznie będziemy mieć dwóch drogich bramkarzy (nie wiem czy dobrych bo Jovanic mnie jak dotąd nie zachwycił), a z przodu goła d.pa. Poza tym co z Kurtą? Jeśli jest taki dobry to dać go na drugiego i niech pogra od czasu do czasu albo wypożyczyć żeby gdzieś (nie w ME) grał o coś. 19 lat to pora żeby zaczął grać w seniorskiej piłce - twardsza walka, presja itd.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.09.2010, 10:34
ale pozbycie się np. Łobodzińskiego, Jirsaka, Pawełka to powinien być piorytet. Nic nie wnoszą do gry a kasę doją. Zamiast zarobić na tym że zwolnią ich z kontraktu lepiej mieć braki po sprzedaży lepszych a trzymać tych sepów co nas doją....a wyniki są jakie są
wszystko pięknie ładnie, ale zaproponuj proszę, w jaki sposób Wisła miałaby zarobić zwalniając z kontraktu Łobodzińskiego czy Jirsaka? Gdyby chciała ich zwolnic, co oczywiście moim zdaniem byłoby decyzja jak najbardziej słuszną, musiałaby wypłacić tym piłkarzom odszkodowanie za zerwanie kontraktu, czyli przelać na ich konto wszystkie pieniądze jakie mieli zagwarantowane w kontrakcie z góry. Nie trzeba być matematykiem, żeby stwierdzić, że wiązałoby się to z wydatkiem grubo ponad pół miliona euro plus dziury w kadrze.

Rewolucje to można sobie robić jak się ma pieniędzy jak lodu. My jesteśmy skazani na powolne zamienianie graczy którym kontrakty się skończą, na graczy których ma sprowadzić duet holenderski i którzy w założeniu będą kosztować tyle samo a prezentować przynajmniej średni europejski poziom. Tylko na takie działania to 2 lata to mało. . . .

Zadanie na zimę to próba spieniężenia Boguskiego, Piotra Brożka, Kirma. Ich ktoś jeszcze kupi, a nie prezentują oni w naszym zespole nic specjalnego. Oczywistym warunkiem powyższego jest zastąpienie ich lepszymi piłkarzami, bo sprzedaż dla samej sprzedaży jest próbą sprawdzenia za pomocą zapalniczki czy jest jeszcze benzyna na dnie beczki. Niby można, ale skończy się katastrofą.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.09.2010, 10:39
KoPer napisał(a):Wyświetl post
klub wysłał maila do redakcji, że konferencja z prezentacją nowego zawodnika jest o 12:30. ludzie opanujcie się
dlaczego takie sprawy nie sa transmitowane online ? chyba to nie jest jakis wielki problem teraz a napewno pare osob z chcecia by zobaczylo to na zywo
a co do Łobo i innych darmozjadow bo inaczej tego nazwac nie mozna to ja nie wiem do kiedy maja kontrakty ale mysle ze jak w kazdej umowie za zerwanie pewnie klub musialby bulic a kolejek po tych zawodnikow nie bylo raczej
.....
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2010, 10:41
A Singlar odnalazł się w Koszycach. Za darmo (czy przypadkiem nie od Koszyc chcieliśmy Milinkovicia?). Jak Holendrzy będą dalej robić takie interesy to ja dziękuję. Ktoś ich wpuścił w kanał czy co? Czyste frajerstwo.BC ma prawo się zdenerwować.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.09.2010, 10:41
Skoro jesteś takim znawcą i wiadomo było że drużyna potrzebuje zgrania to powiedz mi dlaczego Polonia Warszawa zaskoczyła? Dlaczego nas Ruch ograł? Ano powiem Ci. U nas leży i kwiczy wszystko, gdybyśmy sprowadzili odpowiedniego trenera na początku czerwca i kupili graczy którym chce się trenować tobyśmy na boisku wyglądali o niebo lepiej pod względem fizycznym.
Jeśli u nas leży i kwiczy wszystko to dlaczego mamy tylko jeden punkt straty do tej Polonii która przecież zaskoczyła a ostatnio zagrał słaby mecz? Z Ruchem przegraliśmy bo w tym sporcie nie ma drużyn niepokonanych a przecież widać gołym okiem że mamy kryzys z którego ma wyciągnąć nas nasz nowy trener tylko że on potrzebuje czasu. Mówisz że głównym wyznacznikiem będzie mecz z Jagą - ...ja prawda wyznacznikiem będzie miejsce na koniec tej rundy i koniec sezonu. Mecz z Jagą będzie bardzo ciężki , Jaga jest w formie , jest mocna u siebie , ostatnio zlała Le... sorry Amicę i to ona w tym meczu będzie faworytem zwłaszcza że będzie to drugi mecz Maskanta oraz prawdopodobnie pierwszy w którym dokona bardziej znaczących zmian więc nikt normalny znając sytuację naszej drużyny nie będzie od wyniku tego meczu uzależniał czy nasz klub jest zarządzany w tak kiepski sposób jak Ty to piszesz i czy wszystkie ruchy dokonane ostatnio w klubie były błędne .To wszystko okaże się później .
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.09.2010, 10:46
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Te 2 zdania to kwintesencja całego okienka
ciezko cokolwiek dodac. Szacunek

A tak na powaznie, poczytałem troche jacy sa wolni boczni obroncy chociażby z Francjij
naprawde jakby ktos sie postarał
to jest wciaż w stanie nie tylko uzupełnić ale wzmocnić nasz zespoł
nawet teraz i nawet za darmo
No przecież, jakby byli dobrzy to by nie przyszli grac w polskiej lidze, chyba ze mają jakiś defekt a jak sa wolni, to ich nikt nie chce a to oznacza ze są starzy i ich okres swietnosci juz dawno minął... wiec lepiej bedzie ich nie kupowac bo polowa forumowiczow stwierdzi, ze sie nie nadają....i polootyka transferowa jest do dupy... czyli w skrocie Masskant won Valcx won, Cupial won...
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.09.2010, 10:46
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A Singlar odnalazł się w Koszycach. Za darmo (czy przypadkiem nie od Koszyc chcieliśmy Milinkovicia?). Jak Holendrzy będą dalej robić takie interesy to ja dziękuję. Ktoś ich wpuścił w kanał czy co? Czyste frajerstwo.BC ma prawo się zdenerwować.
mysle ze za wczesnie zeby ich osadzac, niech sie rozkreca moze na polmetku sezonu a moze pod koniec takie oceny
.....
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.09.2010, 10:51
czy moge prosic o link który byl podany wczesniej, gdzie bedzie pokazywana konferencja prasowa, z gory dziekuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów