|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Szatnie docelowo będą pod zachodnią. Gorzej tylko z odpowiedzią na pytanie "kiedy".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() mi sie marzylo wykonczenie elewacji z takiego materialu, to nie jakies cuda granit, a ladnie wyglada.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ocieplenia, instalacje, posadzki i materiały wykończeniowe - w 2 miesiące nie ma szans, zwłaszcza przy takim zaangażowaniu. Może na rundę wiosenną, ale to tylko w wypadku, gry pojawi się zdecydowanie więcej osób przy tym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przepraszam, że link idzie na drugą stronę Błoń, ale jak widzę takie wykończenie i nasze - to bierze mnie wściekłość na zmianę z czarną rozpaczą :(:
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...id,t,z,no.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na przykład skutecznością sztabu wyborczego Majchrowskiego.
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Rozpatrywanie placenia miastu jakich kolwiek pieniędzy za coś czego nie ma ,gdzie jedna z trybun czaeka na rozpisanie przetargu wykończenia wnętrza druga ma dach tak szczelny że w jej wnętrzu można otworzyc kilka basenów i z dwa brodziki ,a całośc w swej brutalistycznej otoczce surowego betonu zacznie się sypac za 20 lat mija się z celem .
Stanie się bardzo źle jeśli klub sie ugnie pod presją bandy rządzącej miastem i da sobie wcisnąc tego gniota którego stworzyli za ciężkie pieniadze . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A jest ktoś z Was w stanie szacunkowo policzyć ile wyniosłaby pojemność stadionu gdyby trybuny za bramkami były takie jak boczne czyli piętrowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
||
Z tego co wiem, okładzina stadionu miała być z piaskowca - a są płytki ceramiczne. Wewnątrz również nie zaprojektowano betonowej kostki Bauma. No i te ściśnięte do granic możliwości krzesełka. Nie uważam abyśmy mieli im czegoś zazdrościć. No - może jedynie wykończenia terenu wokół stadionu.
To iż nie jest to beton architektoniczny i jego wygląd jest dość obskurny nie znaczy jeszcze, że zacznie się sypać. Być może jest on wylany solidnie. Przypomnę tylko, że z betonu wylany jest Panteon - i jakoś nie zaczął się sypać ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]()
![]() |
||
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|||
Mnie jakoś nie podchodzą oflizowane budynki przypominające łazienkę. Ewentualnie hipermarket w małym miasteczku. Cytat:
I pomalowanie tego betonu chyba niewiele pomoże. Cytat:
![]() Jeśli natomiast chodzi o jakość betonu to nie mieszałabym jednak mimo wszystko Obtułowicza do tego. Duży wpływ na jakość betonu ma rodzaj i jakość składników (cementu, kruszywa i wody) użytych do wykonania mieszanki oraz ich proporcje. Skład takiej mieszanki ustala wykonawca. I niestety - często zdarzają się niedociągnięcia i przekręty. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
W wyborczej zaczely sie artykuly sponsorowane przez miasto o tym ze glupia Wisla nie chce stadionu i kreci nosem a przeciez ma wziac co jest bo "miasto nie bedzie dokladac wiecej pieniedzy". Bierzcie niedokonczony bubel, placcie krocie za wynajem i cieszcie sie z tego co macie - tak mozna w skrocie strescic ich postawe. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Natomiast co do "oflizowanych" budynków, też nie jestem ich wielbicielem ale istnieje wiele więcej materiałów wykończeniowych zdecydowanie bardziej estetycznych od sypiącego się brutalizmu pani Dyrektor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 02.09.2010 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Beton wraz z pompa ktora go podawala byl brany od firmy ''bosta-beton''. Juz pisalem tu kiedys o tym jak beton(wg.starych norm) B-10 byl wylewany u nas jako B-30. Niby tylko 4 kubiki ale to tylko przez przypadek sie dowiedzialem wiec widac jak bylo kontrolowane i sprawdzane co przywozi sie na stadion i co sie wylewa... beton na chudziaka szedl w stropy... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ponad pół miliarda... Nie wierzę,że realnie tyle kosztował ten stadion.Może Wisła powinna płacić ten 1% i 3% od 400 mln?A może od 350? Bo to byłoby dziwne,acz u nas normalne,by płacić za tzw.wartości dodane(cokolwiek to znaczy).
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Nie znam się na wyrobie betonu ale tak na zdrowy chłopski rozum, to jeszcze chyba na jakość ma wpływ czas mieszania tych składników, staranność tego procesu, sposób wylewania itp
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Za takie pieniądze moglibyśmy mieć 2 stadiony wybudowane od zero ale cóż...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja obstawiam ze 5
dajcie spokój rzucacie takimi liczbami wzietymi 'z dupy' bo gdzies tam wybudowali stadion o podobnje pojemnosci za 300ml ect tylko popatrz na te stadiony ze są zwykłymi szkieletami bez jakiegokolwiek zaplecza lub ograniczone do minimum a popatrz co jest u nas? piwnice, przestrzec komercyjna to wszystko idzie w tysiące metrów kwadratowych no ale łatwiej rzucac hasłami 'za ta kase 2 stadiony'![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
No fajnie mamy przestrzeń komercyjną nie powiem, że to nie jest złe. Ale jakoś chętnych do jej zapełnienia nie ma Ogólnie jedyne co mnie napawa optymizmem, to to, że może w końcu na nim zagra Wisła. Ogólnie mam to gdzieś jak ten stadion wygląda, bo ja tam idę dla Wisły ale kasa idzie z naszych lub naszych rodziców podatków, więc ....a chyba można czegoś wymagać
Ostatnio edytowane przez Jagul : 02.09.2010 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jagul
no i to medykowi chodzi.. jedziesz ciagle na tym samym,.. Hoffenheim i Hoffenheim, czy ten szkieletor bez zaplecza, wiesz ile podobnych stadionow jak Wisly zostalo wybudowanych na swiecie? setki... kij ma dwa konca.. Ty podajesz Hoffenheim, a ktos inny dla porownania moze podac 5 takich stadionow jak Wisly.. nie bronie projektanta itp, ale takich rzeczy porownywac nie mozna, nasz jest drozszy od Hoffenheima, ale gdzies indziej bedzie jeszcze drozszy od Wisly, mimo ze mogl byc wybudowany za 1/4 ceny i jest bardzo podobny do naszego, zmierzam do tego ze takich sytuacji gdzie stadion kosztowal wiecej niz mogl jest masa.. nie jestesmy jedynym stadionem, domem, biurem, restauracja, basenem, czy hala na swiecie.. bo Ty chcesz wmowic wszystkim ze stadion Wisly jest jedynym takim na swiecie, nie jest setki podobnych gdzie stadiony mogloby byc wybudowane za polowe tej ceny.. pewnie, nie mialbym nic przeciwko gdyby byl tanszy, ale jest jaki jest... mamy ten + ze miasto nic nie zdziala.. strasza jakims usunieciem Gwiazdy z D, napisem na C, gra na Hutniku.. ale to tylko straszak bez pokrycia.. to Wisla ma wszystkie karty w rekawie, nie zmniejsza kosztow utrzymania? to idziemy na Hutnik, wytrzymam... i co sie stanie? stadion bedzie pusty, pol miliarda pojdzie sie j.., afera w mediach jak stad do Ameryki, a mieszkancy Krakowa sami rozp... prezydenta i jego bande i dlatego miasto do tego dopuscic nie moze wiec gra na Hutniku czy gdzies indziej raczej odpada, dlatego wierze ze Wisla sie nie ugnie i bedzie celowac do najnizszych kosztow utrzymania... miasto nic nie moze wskorac!! w przeciwnym razie stadion bedzie bezuzyteczny, nie patyczkowac sie, nie parzyc razem herbatki, tylko na chama swojego sie trzymac!! jesli tylko Wisla to dobrze przemysli to z pewnoscia wyjdzie na swoje.. a nawet zyska! albo Wisla na stadionie... albo nikt! innej opcji nie maja i miec nie beda! i ponad POL MILIARDA idzie do lamusa! po latach koszmaru to teraz Wisla jest Panem, a oni sa tylko pionkami!! sprawiedliowsc!!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.09.2010 o godz. 13:36.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|